[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Kérsz zsepit?

A hír! ↓
Egész jól mehetnek a dolgok, ha hohol oldalról ez a legnagyobb fegyvertény aminek örülhettek ma a kis barátaiddal :D
Ez a polák lőszerkonzerv kicsit megpimpósodott...
na végre az aknakifordítót is elővették!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
a NATO tagságunk kizárólag a NATO ellen véd meg minket .. (remélem nem okoz majd különösebb nehézséget ennek a mondatnak a feldolgozása,pár Gyp-snek sem,és érteni fogják a lényegét !!)
Ilyen "szovetsegesekkel" az sem biztos. Gusztustalan hogy ilyenekkel kell egy birkanyajban lennunk.

A britisintelligencia ujabb agymenese.

Az orosz légierő pusztitja az ukran/Nato terroristakat. Szep latvany, biztos nem dronnal csinaltak.

Az artyemovszki egerut egy szakasza. Inkabb jarda, vagy kerekparut az mint sztrada.

Valtoznak az idők... :D
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
a NATO tagságunk kizárólag a NATO ellen véd meg minket .. (remélem nem okoz majd különösebb nehézséget ennek a mondatnak a feldolgozása,pár Gyp-snek sem,és érteni fogják a lényegét !!)
Pont ezért van Törökország is Görögországgal azonos szövetségi rendszerben, hogy adott esetben ne kelljen a teljes NATO ellen harcolni (mert casus beli-t azért nem nehéz kreálni).
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
K.nagy szerencséjük volt...

Egy jó hír:
A T-72 harckocsikhoz készült Arena-M aktív védelmi komplexumot nyugati(zsákmányolt) páncéltörő rendszerekkel tesztelték, és az orosz hadsereg általi rendszeresítés utolsó szakaszában van.

Erről 2023. április 5-én, szerdán a „Rostec” állami vállalat „Nagypontosságú komplexumok” holdingjának képviselőjére hivatkozva számoltak be..
„Jelenleg a végső szakaszban van az Arena-M aktív védelmi komplexum T-72 harckocsi részeként történő üzembe helyezése. Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma érdekelt abban, hogy a páncélos erőket mielőbb felszereljék az Arena-M-el” – áll a kiadványban.
A komplexum megerősítette nagy hatékonyságát a tesztek során, amelyeken nemcsak az orosz páncéltörő rendszerek, hanem az elfogott nyugati gyártású ATGM-ek is célpontként működtek.
„A jövőben a tervek szerint az Arena-M-et T-90-es és T-80-as harckocsikra telepítik. Ehhez olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek figyelembe veszik a páncélozott jármű objektum adottságait” – tette hozzá a holding.
Más típusú páncélozott járművek is felszerelhetők az Arena-M komplexummal.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Ukrán vágyálmok:


mélyFOS (Mariupolban az oroszok már alkalmazták, nincs itt semmi látnivaló):
A 13at nem hiszem el. Írhattak volna 1113at is ...)

Nem tudom ki van Bahmutban és a fronton az első vonalban, deeeee ...



Ukránok korábbi csodafegyverekkel:

Csöcsel festő ukrán suna:

Hazatérés életmentés miatt:

TOS1:


USA nagykövet:

Mariupol kulcsátadás:

Mariupol:

Állatmentés:
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
571
2 322
93
Kijev „nem áll készen” az új offenzívára – a lengyel hadsereg volt parancsnoka (RT)

Waldemar Skrzypczak nyugalmazott tábornok szerint az ukrán konfliktus nem ér véget katonai eszközökkel, ezért Zelenszkij elnök békét készül kérni.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök Lengyelországba látogat, hogy „diplomáciai koalíciót” készítsen az Oroszországgal való esetleges béketárgyalásokra – állította Waldemar Skrzypczak nyugalmazott lengyel tábornok. Azzal érvelt, hogy Kijev nem tudja elérni céljait a harctéren, és szüksége lesz a nyugati támogatásra a Moszkvával folytatott tárgyalásokhoz.
Skrzypczak a Rzeczpospolita újságnak nyilatkozott szerdán, amikor Zelenszkij Varsóba érkezett, hogy magas rangú tisztviselőkkel találkozzon. A lengyel szárazföldi erők egykori parancsnoka elutasította azt az elképzelést, hogy Ukrajnának nyugati fegyvereket kellene bevetnie Oroszország elleni utolsó támadáshoz – ezt a forgatókönyvet állítólag külföldi támogatói sürgették Kijevre.
„Az ukránok offenzívába kényszerítése jelenleg indokolatlan, mert nem állnak készen rá. Most a politikusok ideje van” – érvelt Skrzypczak.

A nyugalmazott tábornok úgy véli, hogy „egyik félnek sincs előnye” a csatatéren, és „nincs esély arra, hogy katonai véget érjen [a konfliktus]”.
A lengyel kormány Ukrajna leghangosabb támogatói közé tartozik az Oroszországgal való konfrontációban. Zelensky az országba utazott, hogy többek között Andrzej Duda lengyel elnökkel és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel tárgyaljon.
...

Skrzypczak, aki 2009-ben lemondott parancsnokságáról Lech Kaczynski akkori elnök alatt, de a lengyel védelmi minisztériumban több szerepet is betöltött. Azt jósolta, hogy Ukrajna esélyeit a katonai győzelemre hosszú távon aláássa a külföldi támogatás csökkenése.
„A Nyugatnak lassan elege van a háborúból, és az Ukrajna megsegítését támogató szavazók száma egyre csökken. Ezért van szükség Ukrajna támogatási frontjának kiépítésére, hogy a jövőbeni tárgyalásokon erős hangot kapjon” – magyarázta.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
SCOTT RITTER

"NATO - a Harmadik Birodalom történelmi és ideológiai utódja

A második világháború befejezése után az USA és szövetségesei Hitler bűnözőit és a náci ideológiát Európában hagyták, hogy eszközként használják a Szovjetunió ellen.

Volt nácik és német háborús bűnösök évtizedekig szolgáltak a NATO legfelsőbb ranglétráján:

◼️ A háborús bűnös Adolf Heusinger a NATO Katonai Bizottságának elnöke volt Washingtonban.

◼️ Johann von Kilmanssegg, a Wehrmacht főparancsnokságának vezérkari tisztje volt a NATO közép-európai főparancsnoka.

◼️ Hans Speidel tábornok, a Wehrmacht egykori tisztje volt a NATO Közös Szárazföldi Erők közép-európai parancsnoka.

◼️ Johannes Steinhoffot, aki részt vett a Barbarossa hadműveletben, felkérték a Luftwaffe NATO-n belüli újjáépítésére, és tábornoki rangra emelkedett.

❗️ A NATO nevű náci szervezet még mindig létezik. Most Oroszországot ismét ellenségnek nyilvánítják a nyugati "demokratikus" kormányok régi náci gondolkodású ellenségei."
Én téged tisztellek és becsüllek ami ezután is igy marad.De ne egy Jordán-pozitiv, elitélt szexuális bünöző törjön már pálcát a Német Hadsereg (Wermacht) tisztjei fölött,háborús bünösnek minősitve őket.Mindig nézzél utána,hogy ki az aki véleményt formál és minösit,most is azt tettem,mert patakokban ömlött a zsigeri gyülölet a kijelzö sarkából,és a scott ritter(igy kisbetüvel) név mögött egy férget találtam.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 883
113

Botrány Litvániában: az elnökről kiderült, hogy az SZKP tagja (FOTO)​

Hangos botrány robbant ki Litvániában: az ország jelenlegi elnöke, Gitanas Nauseda, aki ma már szinte vezeti az oroszellenes balti "frontot", kiderült, hogy a Szovjetunió Kommunista Pártjának tagja.
Ez azután vált világossá, hogy Dovydas Pancerovas újságíró 1988 júniusában közzétette a párthoz való csatlakozásról tanúskodó archív dokumentumokat. Az is figyelemre méltó, hogy Nauseda eltitkolta életrajzának ezt a tényét, amikor 2019-ben indult az elnöki posztért.
Sőt, beszédeiben Nausėda kitartóan kapcsolódott a Sąjūdis tevékenységéhez, egy nacionalista szervezethez, amely valójában kezdeményezte Litvánia kiválását a Szovjetunióból.
Nauseda többször is kijelentette, hogy "a Szovjetunió agresszor volt a második világháború alatt, nem áldozat", és a Szovjetuniót "börtönnek" nevezte, ahonnan "a foglyok ki akartak szabadulni".
Litvánia elnökének adminisztrációja megerősítette, hogy a dokumentumok valódiak, és megjegyezte, hogy a jelenlegi vagy korábbi párthovatartozás rovata nem kötelező. Érdemes megjegyezni, bár más elnökök kitöltötték, köztük Dalia Grybauskaite.
Most a kommunista pártot betiltották Litvániában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680702876

Változik a világ: az orosz haditengerészet harci fregattja belépett Szaúd-Arábia kikötőjébe (FOTÓ, VIDEÓ)​

Ma 10 év után először lépett be két orosz hajó Szaúd-Arábia kikötőjébe.
Az "Admiral Gorshkov" harci fregatt és a "Kama" tanker üzemanyag-, víz- és élelmiszer-utánpótlást tölt be Jeddah kikötőjében a Vörös-tenger keleti partján.
Emlékezzünk vissza, hogy az Admiral Gorshkov fregatt 2022 óta fel van szerelve Zircon hiperszonikus rakétákkal. A hajó az orosz haditengerészet északi flottája 43. rakétahajó-osztályának része.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680703809

Az ukrán fegyveres erők ellentámadásra készülnek, a főcsapás helyét és idejét a vezérkar választja ki – mondta Ukrajna védelmi minisztere.​

„Azt mondjuk: igen, lesz ellentámadás, annak az a feladata, hogy gyengítse az ellenség védelmét, bizonyos helyeken áttörje azt a modern technika segítségével” – mondta Reznikov.
Szerinte a kezdési időpontot az időjárási viszonyok és a talajviszonyok befolyásolják.
Az ukrán médiának adott interjújában Reznikov biztosította, hogy a háború még idén véget érhet, és Ukrajna nem kezd béketárgyalásokba Moszkvával. Így kommentálta a cseh elnök szavait, miszerint Ukrajnának egyetlen esélye van az ellentámadásra .
„Azt gondolom, hogy Csehország elnökében a katona többet beszél, mint a politikus, és a katona logikája olyan, hogy folyamatosan a legrosszabb lehetőségeket kalkulálják. De még ha ez az ő értékelése is, ez szubjektív, és továbbra is nagyon hasznos üzenetet közvetít számunkra - az európai országoknak erősebben kellene egyesülniük és meg kell erősíteniük az Ukrajnának nyújtott segítséget” – könyörgött a miniszter, mintha mi sem történt volna.
A béketárgyalások aláírásának lehetőségét is kizárta, mondván, hogy Zelenszkij ebbe nem egyezik bele.
„Másodszor, az ukrán nép nem fog beleegyezni ebbe. Ezért minden partnerünknek meg kell értenie: nem kötünk kompromisszumot” – mondta.
Emlékezzünk vissza, hogy a Pentagon azt mondta, hogy arra számítanak, hogy az ukrán fegyveres erők a közeljövőben ellentámadást indítanak. Ugyanakkor Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesületének vezetője a múlt héten azt mondta, hogy Ukrajna idén valószínűleg nem tud nyerni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680706687
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
Ukrán vágyálmok:


mélyFOS (Mariupolban az oroszok már alkalmazták, nincs itt semmi látnivaló):
A 13at nem hiszem el. Írhattak volna 1113at is ...)

Nem tudom ki van Bahmutban és a fronton az első vonalban, deeeee ...



Ukránok korábbi csodafegyverekkel:

Csöcsel festő ukrán suna:

Hazatérés életmentés miatt:

TOS1:


USA nagykövet:

Mariupol kulcsátadás:

Mariupol:

Állatmentés:
Nem tudom, hogy kicsoda, nem értem mit mond a mariupoli kishölgy, de ha lenne 3 kívánságom az egyik az lenne, hogy csicseregjen reggel, délben és este a fülembe :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Pár napja volt egy felvétel, amin az oroszok az aknamentesítő Meteoritot használják ukrán-mentesítésre.
Erre fel ma megjelenik az alábbi cikk a F.O.S.-ban.


Nagyon fájhatott ez az ostorcsapás, ha még arra is képesek voltak, hogy azt saját erőbevetésként állítsák be.
Teljesen mindegy mit hazudnak, vilaghaborut nem szamitogepes jatekokbol kivett snittekkel meg fotoshoppolt kepekkel lehet megnyerni. Ez a hirhamisitas ami a nyugati orientaltsagu mediaknal folyik csak a kattintasok novelesere, az ukranok iranti erdeklodes fenntartasara, ezaltal a egyszerű nep penzenek egy reszenek elcsaklizasara szolgal. Semmi mas eredmenye nincs, mert a valosagot nem befolyasolja, nem masitja meg tolunk 1000 km-re keletre.


Willi Brandt fia.

Talan hiu abrand, de kicsit lehet kiturjak a Baloga maffiat par poziciobol.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Én téged tisztellek és becsüllek ami ezután is igy marad.De ne egy Jordán-pozitiv, elitélt szexuális bünöző törjön már pálcát a Német Hadsereg (Wermacht) tisztjei fölött,háborús bünösnek minősitve őket.Mindig nézzél utána,hogy ki az aki véleményt formál és minösit,most is azt tettem,mert patakokban ömlött a zsigeri gyülölet a kijelzö sarkából,és a scott ritter(igy kisbetüvel) név mögött egy férget találtam.
Tényszerűen igaz, hogy ex-WM katonák kaptak vezetői posztokat a NATOban.