[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 380
8 565
113
Újabb egy hónapra hagytam itt a fórumot, de Bakhmut még mindig ukrán kézen van. Nem fest jól a helyzet az oroszok számára.

cbba4eda3d6f4e2139fe19d1824becbc.jpg
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
3000-5000 kilogrammos szárnyasbombákat készül bevetni Ukrajna ellen Oroszország – állítja Telegram-csatornáján az egyik legnépszerűbb orosz háborús tudósító, Alekszander Szladkov.

Szladkov azt írja, hogy a Javelinek, drónok és Abrams tankok nem fogják eldönteni a háborút, Oroszország új fegyverei viszont "halálos tisztítótüzet" zúdítanak majd Ukrajnára. "Hamarosan 3000-5000 kilogrammos bombákat fogunk ledobni mélyen az ellenséges vonalak mögé. Most 5-7, később 30-40 bombázó támad majd velük egyszerre” – írja.


Szladkov szerint az ukrán légvédelem teljesen képtelen lesz majd a támadások kivédésére, az egyetlen olyan eszközt, amely mégis képes lenne erre, az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert pedig úgysem fogják a frontvonalra vinni.

A szárnyas bombák, melyekről Szladkov beszél, lényegében az amerikai JDAM-rendszerek másolatai: eddig nem bizonyultak túl hatékonynak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni: az Ukrajnának adott, amerikai JDAM-ek sem teljesítenek túl jól a háborúban, mivel az orosz elektronikus harcászati rendszerek folyamatosan zavarják a célkereső rendszerüket, írja a Portfólió.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/257961/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 079
113
Meglepetésszerű látogatásra Kijevbe érkezett csütörtökön a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg, akinek ez az első látogatása az ukrajnai háború tavaly februári kezdete óta az ukrán fővárosban - közölte az észak-atlanti szövetség szóvivője.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/257969/

Hiszen a NATO-nak annyira nincsen köze a konfliktushoz, hogy az csak na. :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 468
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 357
45 549
113

A Rosenergoatom az amerikai üzemanyag és technológia sorsáról beszélt a Zaporozsjei Atomerőműben​

A Westinghouse által a Zaporizzsja Atomerőműben (ZNPP) gyártott nukleáris üzemanyag készletei négy évig tartanak, a tervek szerint azt teljes egészében orosz üzemanyagra cserélik. Erről Renat Karchaa, a Rosenergoatom konszern vezetőjének tanácsadója beszélt.
„Elméletileg a jelenlegi amerikai üzemanyagtartalék körülbelül négy év. De az oroszra való lecserélése sokkal korábban kezdődik.
Nincs szükségünk amerikai üzemanyagra, és nincs szükségünk a technológiájukra sem. Megvannak.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1681973351

Április 18-ról 19-re virradó éjszaka, a SMERSH évfordulója alkalmából az RF fegyveres erői számos katonai létesítmény "geronizálását" hajtotta végre Odesszában. A "Victoria" egykori úttörőtáborban a személyzet állomáshelyét megsemmisítették, az elesett ellenséges katonák számát nem határozták meg. Az ellenség helye teljesen kiégett, a lőszer felrobbant; a rendelkezésre álló adatok szerint korábban legalább 500 holttest helyezkedett el ott. A második hatékony ütést a Shkolny repülőtér közelében lévő repülőgépgyárra is leadták - erős tüzet és detonációt észleltek az egyik műhelyben.

Ukrajna: Durva üzlet derült ki, parancsnokok is érintettek? - Vukics Ferenc​

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Forrás?

A villamos hálózat és a vasúti logisztika működik. Nem is fagyott meg Ukrajna. Károkat nyilván tudtak okozni, de ahhoz képest hogy hónapokon át arra verte a nyálát a fórum hogy majd az ukránok űzik el Zelenszkijt ez nagyon kevésnek tűnik. Nem történt érdemi fordulat.

Ha ilyen történik akkor arról az USA tudni fog és ezt a kínaiak is tudják.
Forrás, ahogy kérted:


2022.Novemberi állapot! Azóta az orosz további kritikus infrát vágott haza Ukrajnában.

100 milliárd USD értékű segítséget, fegyvert kaptak ezidáig, pontosabban 2022 novemberig.
További 38 millárd USD kellene nekik évente a költségvetési hiányok fedezésére (túlélőcsomag)
17 milliárdot kérnek az energiaellátás helyreállításra az IMF-től!!


Úgy gondolod, hogy az orosz nem tudta szétcsapni az infrájukat? Az ukrán média jelenleg úgy működik hogy Csing elnök úr ha valaha felhívja zselét, akkor csak emiatt, és gratulálni fog neki a "szabad sajtóhoz" valamit tanácsokat kér majd, hogy országában is hasonlóan demokratikus szabad sajtót tudjon berendezni.

Évek múltán majd mindenre fény derül, pl.: hány tízezer ember fagyott halálra 2022.február után Ukrajnában. Tájékoztatólag mondom, csak Neked, a háború előtti években Ukrajnában rendszerint többen fagytak halálra évente mint egész Európában! Sajtóanyagok a mai napig fellelhetőek erről a végtelen demokratikus ország múltjáról. Tudod akkor, amikor még egy antidemokratikus országnak tartotta a világ 99%-a. Csak hát az USA ősellensége megtámadta, így most megy a szerecsenmosdatás ezerrel, a demokratikus szuverén Ukrajnáról.
Hiába próbálod megmagyarázni a lehetetlent, Ukrajna soha nem volt szuverén állam, a demokráciát leírni sem voltak képesek létezésük fennállása alatt. Ez az ország korrupció fellegvára volt és lesz Európában. Egy olyan európai országról beszélünk, ahol a népirtást szó szerint tanították, ennek megfelelően ezt az elmúlt években csúcsra járatták. A szomszédos országoktól megörökölt területeken, fizikai kényszert alkalmaztak a lakosság ellen, és bestiális módon elnyomták és megfélemlítették és gyilkolták őket.

Ami zselé túlélésére vonatkozó kijelenésedet illeti. Várd ki a végét, a lakosság nem támogatja, ezt hiába próbálja a demokratikus szabad ukrán sajtó elhitetni velünk. Eljön a pillanat mikor már a hadsereg sem fogja támogatni. Ez szerintem sokkal előbb következik be, mint a nedves vágyálmaitok, hogy ez Putyinnal fog megtörténni. Másrészt zselé addig érezheti magát biztonságban, míg egy relatíve "nyugatbarát" elnök honol orosz oldalon. Ha leváltanák, vagy puccs lenne Oroszországban az véleményem szerint zselé mester azonnali halálos ítélete lenne. A jelenlegi utódlási lehetőségek orosz oldalon, egy vaskalapos elnököt vizionálnak. Szerintem nincs épp eszű ember aki erre vágyna.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 315
4 655
113
Erre most regényeket lehetne írni, de pár gondolatébresztő:
  • a Szu-35-ösök a H-31-esekkel nem igazán potyogtak tömegesen, viszont tömegesen láttunk ukrán légvédelmet elégni.
  • a helikopterek a művelet elején szenvedtek sok veszteséget, amikor a hadmüveletben az összhaderőnemi jelleg annyi volt hogy mindenki jelen volt csak nem koordinálta senki. A harci helikopterek bevetésének a sikere erősen helyzet és taktika függő. Minap volt itt egy videó amiben több harcjárművet kilőtt a technika majd távozott. Eredménytelen?
  • maga a konfliktus elég speciális, csak hogy pl. lengyel, román légtérből vagy akár az űrből végzett NATO felderítést nézzük. Mitől lenne minden konfliktus ilyen? Azért mert ez ilyen most mindent dobjunk ki ami nem idevaló? Kezdje az USA a hordozóival :)
  • NIR - na ez tuti nem drága az orosznak, ez a kb. lőjjük el a lejárt készleteket messziről, kockázat nélkül. Igen, másnak ez drága lenne, de nem az orosznak.
  • a DIRCM relatíve friss, most gyűjtik vele a tapasztalatot, már amelyik gépre jutott. Dobják ki mielőtt kiforrna?
  • az eddigi légvédelmi eszközök között is volt mobil, meg többcsatornás, és már az Sz-75-nél se az indítóállványon volt a radar, so... mi az új amit nem lehet lekűzdeni? Nem lettek olcsóbbak sem az eszközök, hogy akkora tömegben legyenek alkalmazva.

Kicsit olyan ez amikor kitalálták hogy a láncos technika elavult, éljen a könnyebb gumikerekes. Aztán elmúlt az is, de valakinek megvolt az 5 perc hírnév.
Az F-35-ről annyit hogyha az ukránoknak lett volna - akkor már nem lenne. Vagy lehet rejtegetni az Iszkander elől de akkor meg csak dísz főleg infrastruktúra nélkül.
Ismerjük az ipsét, a tudása számos téren vitathatatlan, a többiben meg minimum vicces: vannak tényezők, amiket nem lehet kiszámolni, és ez neki sem ment, másnak sem fog. A papírformát a történelem során párszor már csúfosan megcáfolták (a többi esetben meg persze nem). Ez az a tényező, amin minden is múlik.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 635
113
Tényleg, nem tudom, hogy míg nem voltam előkerült-e a téma... és kíváncsian várom a nyugati fegyverek felsőbbrendűségét hírdető fórumtársak véleményét is...

De áruljátok már el, hogy hogy van az, hogy egy usa számára 22000 dolláros jdam
(Forrás:

Gyakorlatilag hasznavehetetlen kacat, az ukranok szerint is beismerten elnyomják és eltérítik .
Míg a nyugati segitség, szakértők és hi tech technikák ellenére a lesajnált tákolt orosz jdam működik.

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 002
23 138
113
Tényleg, nem tudom, hogy míg nem voltam előkerült-e a téma... és kíváncsian várom a nyugati fegyverek felsőbbrendűségét hírdető fórumtársak véleményét is...

De áruljátok már el, hogy hogy van az, hogy egy usa számára 22000 dolláros jdam
(Forrás:

Gyakorlatilag hasznavehetetlen kacat, az ukranok szerint is beismerten elnyomják és eltérítik .
Míg a nyugati segitség, szakértők és hi tech technikák ellenére a lesajnált tákolt orosz jdam működik.

mert a ruszkiban mosógép chip van, az kevésbé érzékeny az EW-re mint a fejlett nyugati :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 302
76 888
113
Tényleg, nem tudom, hogy míg nem voltam előkerült-e a téma... és kíváncsian várom a nyugati fegyverek felsőbbrendűségét hírdető fórumtársak véleményét is...

De áruljátok már el, hogy hogy van az, hogy egy usa számára 22000 dolláros jdam
(Forrás:

Gyakorlatilag hasznavehetetlen kacat, az ukranok szerint is beismerten elnyomják és eltérítik .
Míg a nyugati segitség, szakértők és hi tech technikák ellenére a lesajnált tákolt orosz jdam működik.

Ki szerint is működik?
Mivel nyomnák el az ukránok? Azzal a pár eszközzel amit kaptak Kijevet sem fedik le 100%-ban.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 381
23 094
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 671
8 577
113
Forrás, ahogy kérted:


2022.Novemberi állapot! Azóta az orosz további kritikus infrát vágott haza Ukrajnában.

100 milliárd USD értékű segítséget, fegyvert kaptak ezidáig, pontosabban 2022 novemberig.
További 38 millárd USD kellene nekik évente a költségvetési hiányok fedezésére (túlélőcsomag)
17 milliárdot kérnek az energiaellátás helyreállításra az IMF-től!!


Úgy gondolod, hogy az orosz nem tudta szétcsapni az infrájukat? Az ukrán média jelenleg úgy működik hogy Csing elnök úr ha valaha felhívja zselét, akkor csak emiatt, és gratulálni fog neki a "szabad sajtóhoz" valamit tanácsokat kér majd, hogy országában is hasonlóan demokratikus szabad sajtót tudjon berendezni.

Évek múltán majd mindenre fény derül, pl.: hány tízezer ember fagyott halálra 2022.február után Ukrajnában. Tájékoztatólag mondom, csak Neked, a háború előtti években Ukrajnában rendszerint többen fagytak halálra évente mint egész Európában! Sajtóanyagok a mai napig fellelhetőek erről a végtelen demokratikus ország múltjáról. Tudod akkor, amikor még egy antidemokratikus országnak tartotta a világ 99%-a. Csak hát az USA ősellensége megtámadta, így most megy a szerecsenmosdatás ezerrel, a demokratikus szuverén Ukrajnáról.
Hiába próbálod megmagyarázni a lehetetlent, Ukrajna soha nem volt szuverén állam, a demokráciát leírni sem voltak képesek létezésük fennállása alatt. Ez az ország korrupció fellegvára volt és lesz Európában. Egy olyan európai országról beszélünk, ahol a népirtást szó szerint tanították, ennek megfelelően ezt az elmúlt években csúcsra járatták. A szomszédos országoktól megörökölt területeken, fizikai kényszert alkalmaztak a lakosság ellen, és bestiális módon elnyomták és megfélemlítették és gyilkolták őket.

Ami zselé túlélésére vonatkozó kijelenésedet illeti. Várd ki a végét, a lakosság nem támogatja, ezt hiába próbálja a demokratikus szabad ukrán sajtó elhitetni velünk. Eljön a pillanat mikor már a hadsereg sem fogja támogatni. Ez szerintem sokkal előbb következik be, mint a nedves vágyálmaitok, hogy ez Putyinnal fog megtörténni. Másrészt zselé addig érezheti magát biztonságban, míg egy relatíve "nyugatbarát" elnök honol orosz oldalon. Ha leváltanák, vagy puccs lenne Oroszországban az véleményem szerint zselé mester azonnali halálos ítélete lenne. A jelenlegi utódlási lehetőségek orosz oldalon, egy vaskalapos elnököt vizionálnak. Szerintem nincs épp eszű ember aki erre vágyna.
Az infrastruktúra helyreállítása is folyamatos.

Te tényleg egy bekezdésben büszkélkedsz az oroszok miatt halálra fagyott ukrán civilekkel és vádolod az ukránokat népirtással?

Az hogy személyesen Zelenszkijt támogatják e vagy sem, azt nem tudom és nem is érdekel. Az látszik hogy a sajátr függetlenségükért hajlandóak kiállni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az infrastruktúra helyreállítása is folyamatos.
Álomvilágban élsz, a tákolás, átirányításnak semmi köze a helyreállításhoz. Ukrajna energiaigénye egy teljesen leállt gazdaság mellet sem kivitelezhető külső energiatermelők nélkül (szomszédos országok). Ha termelnek is az infrastruktúra hiánya miatt eladják külföldre, mert nem tudják az infra hiányában az országban hasznosítani. (de lassan már ez sem lesz opció) Netovább, nincsenek alkatrészek, a nyugati infrában alkalmazott technológia hasznosítása a saját infrájukban szinte teljes átépítést előfeltételez. (kompatibilitási problémák)
Te tényleg egy bekezdésben büszkélkedsz az oroszok miatt halálra fagyott ukrán civilekkel és vádolod az ukránokat népirtással?
Nem igazán látom, mely sorom utalt "büszkélkedésre", de már megszoktam Tőled, hogy a irományaid megcáfolása esetén, értelmetlen vagdalkozásba kezdesz. A szándékos népirtás amit az ukránok követtek el, és a háborús következmények a lakosságra való tekintettel nem helyezhetőek egy kontextusba. Pont arról van szó, hogy tagadás zajlik "Ellentámadunk! Feltámadunk! Mindent is lelövünk! Nálunk minden rendben, csak lóvé kell", és az ukránok saját kormánya felelős szinte minden kialakult következményért ami a lakosságuk szenvedését illeti.
Az hogy személyesen Zelenszkijt támogatják e vagy sem, azt nem tudom és nem is érdekel. Az látszik hogy a sajátr függetlenségükért hajlandóak kiállni.
Ha nem támogatják Zelenszkijt, akkor semmit sem támogatnak értelemszerűen, nemhogy a függetlenségüket.
A kettő ellentmond egymásnak. Kényszersorozottak vannak a fronton, ebben hol látod a "függetlenségért való önkéntes kiállást"?


Tanulság a nyugati média által elferdített ukrán jelentésről:
---------------------------------------------------------------

Orosz szóvivő: Oroszország szinte az összes stratégiai rakétakészletét felhasználta

Az oroszok továbbra is Shahed típusú, iráni kamikaze drónokat és más alacsony pontosságú rendszereket használnak a nagy pontosságú rakéták hiányának ellensúlyozására.
A Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) jelentése emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két napban az orosz csapatok 12 Shahed–131/136 típusú drónt lőttek ki Dél-Ukrajnában az Azovi-tengerről. Ezek közül 10 sikeresen megsemmisítette Ukrajna légvédelmét. Az Ukrán Fegyveres Erők képviselői szerint ez az Orosz Föderáció kísérlete volt az ukrán légvédelmi rendszerek felkutatására és megsemmisítésére.
Ugyanakkor orosz bloggerek aktívan vitatják a légvédelmi csapások fontosságát az ukrán katonák esetleges ellentámadása előtt. Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének szóvivője szerint 2022. szeptember 11. óta Oroszország szinte az összes stratégiai rakétakészletét felhasználta. Ugyanakkor az ukrán erők az Orosz Föderáció által kilőtt 850 rakétából 750-et lelőttek.
Ignat hozzátette, hogy az orosz hadsereg átállt az olcsóbb, kisebb hatótávolságú lehetőségekre, például az irányított légibombákra, és a Kh–55 típusú rakétákat kivette a raktárakból felújítás céljából – írja az Unian ukrán hírügynökség.
-----------------------------------------------------------------

Az apró ferdítések:

1.) Orosz szóvivő (címben) valójában "Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének szóvivője"
2.) "850 rakétából 750-et lelőttek". Az év poénja...
3.) "Alacsony pontosságú rendszereket használnak a nagy pontosságú rakéták hiányának ellensúlyozására."
"Ezek közül 10 sikeresen megsemmisítette Ukrajna légvédelmét". Nahát, nahát de hát alacsony pontosságú vagy mifene...
4.) "Orosz Föderáció kísérlete volt az ukrán légvédelmi rendszerek felkutatására és megsemmisítésére." Ja... kísérlet...
5.) "Oroszország szinte az összes stratégiai rakétakészletét felhasználta." Ebben a háborúban a pimasz orosz ezt már 8 alkalommal megcsinálta. Aztán mindig akad egy két rakettya még......

Ez a mai újságírás, ezt papolod Te is nap mint nap. És mindegy mit támasztottam alá a nyugati szakértők, újságirók tollából származó irományokkal, Te legkésőbb holnapután, ismét pontról pontra ugyanazon maszlagokat fogod ide beszórni a fórumra.
Nekem kissé úgy tűnik, hogy fiatal éveidben már kísértetiesen hasonlítasz a szenilis Bidére.

A nap kérdése, nem érezz kényszert, hogy megválaszold elvégre holnapra már úgy is elfelejtetted.

Miért van az, hogy ha Putyin kezet nyújt valakinek az valójában egy látható személy, ráadásul ott áll előtte?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Tényleg, nem tudom, hogy míg nem voltam előkerült-e a téma... és kíváncsian várom a nyugati fegyverek felsőbbrendűségét hírdető fórumtársak véleményét is...

De áruljátok már el, hogy hogy van az, hogy egy usa számára 22000 dolláros jdam
(Forrás:

Gyakorlatilag hasznavehetetlen kacat, az ukranok szerint is beismerten elnyomják és eltérítik .
Míg a nyugati segitség, szakértők és hi tech technikák ellenére a lesajnált tákolt orosz jdam működik.


Oroszoknak megvan a lehetőségük maguknak a GPS műholdaknak a zavarására a térség fölött, nyugatnak sokkal kevésbé.
Másrészt ők "otthol vannak" nyugodtabban kipakolhatják a technikát a front mögött, mint a korrupt ukránokra hagyatkozó nyugat.
+anno volt egy cikk, hogy Glonass-hoz nehezebb civil vevőt készíteni, mivel eltérő módon működik, mint a GPS, nem egy frekvenciát használ, hanem minden műhold mást.
Míg az orosz haderő naprakészen birtokában van ezeknek a frekvenciáknak, ezért a vevőik kalkulálnak az eltérő terjedési sebességgel az egyes közegekben, ez civil piacon neccesebb, mivel már eltérő hosszúságú antenna is arrébb rakhat már tíz méterrel a térképen.
Gondolom emiatt zavarása is nehezebb, de majd aki ért is hozzá megmondja a tutit.


Ukrán Szu-24 csattant Ugledarnál


‼APU intelligence tried to hijack a Russian plane, but the Russian army massacred them: the SBU is investigating the failure
▪From April to July 2022, several UAF troops tried to recruit a Russian pilot to hijack a plane and land it in Ukraine. The pilot had to simulate an accident in front of the dispatchers. Kyiv would announce his capture, and the Russian and his family would receive money and new documents.
▪At the agreed time that morning, instead of an airplane, Russian missiles flew to the Knatovo airfield near Kropyvnytskyi, destroying 2 fighters, killing the commander of a military unit and injuring 17 soldiers, the runway, other equipment and buildings were significantly damaged.
▪According to the SBU, the Russian special services “led” this operation from the very beginning, telling the pilot to imitate consent to the hijacking.
▪The SBU is investigating under the articles “treason” and “abuse of power”. According to investigators, the ex-intelligence officer Chervinsky did not coordinate the operation with the GUR and exceeded his authority.
t.me/RVvoenkor


Ukraine will allocate 100 hectares of land in Kiev for a cemetery for its military .
"Today, the Kiev City Council allotted the land and, in fact, began the procedure for creating the National War Memorial Cemetery in Bykovna. The total area of the National War Memorial Cemetery will reach almost 100 hectares," Kiev Mayor Klitschko said.
100 Hectares
but...Nato told me they lost only a thousand men since the start of the war
With civilian type allocations, with large memorials and headstones and marble bases, you can fit 100-200k people
As a military graveyard you could fit 300k+ in there

Csendélet Bakhmut főterén.
hjBOiDX.jpg



Állítólag az első kínai típus aminél az ukrajnai balhé tapasztalatait felhasználták, gyakorlatilag egy lokalizált Pantsir.
bO6bnYK.jpg
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Nem is tudtam,hogy a Priznyják(Szellem)Batalliont az egykori parancsnokukról nevezték át.Ha jól számolom Alekszej Mozgovoj már 8 éve meghalt.

Oroszoknak megvan a lehetőségük maguknak a GPS műholdaknak a zavarására a térség fölött, nyugatnak sokkal kevésbé.
Másrészt ők "otthol vannak" nyugodtabban kipakolhatják a technikát a front mögött, mint a korrupt ukránokra hagyatkozó nyugat.
+anno volt egy cikk, hogy Glonass-hoz nehezebb civil vevőt készíteni, mivel eltérő módon működik, mint a GPS, nem egy frekvenciát használ, hanem minden műhold mást.
Míg az orosz haderő naprakészen birtokában van ezeknek a frekvenciáknak, ezért a vevőik kalkulálnak az eltérő terjedési sebességgel az egyes közegekben, ez civil piacon neccesebb, mivel már eltérő hosszúságú antenna is arrébb rakhat már tíz méterrel a térképen.
Gondolom emiatt zavarása is nehezebb, de majd aki ért is hozzá megmondja a tutit.


Ukrán Szu-24 csattant Ugledarnál





t.me/RVvoenkor





Csendélet Bakhmut főterén.
hjBOiDX.jpg



Állítólag az első kínai típus aminél az ukrajnai balhé tapasztalatait felhasználták, gyakorlatilag egy lokalizált Pantsir.
bO6bnYK.jpg
Én ezt nem sorolnám a Patsir kategóriába. Inkább a Shilka M4 verzióval van párba, csak a kinain Gatling rendszerű gépágyú van.