[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 983
5 425
113
Persze ha a sivatagi vihar a támpont akkor nyilván toljuk a légierőt 1000-rel ! De itt teljesen más a stájsz ! Itt Oroszok vannak és nem arab katonák , ráadásul egy egyre erősödő , harcedzettebb sereggel , komoly légvédelemmel és légierővel ! A kaproknak mindez nincs sőt már a hederejük értékesebb része is felemésztődött ! Ilyen olyan kiképzéssel mindenféle adomány fegyverekkel már csak az időt húzzák . A támogató pénzeszsák kiürülőben és Ukrajna jelen formájában egy életképtelen agonizáló ország . Európa és az USA egyre nagyobb szarban (hiszen mindenhol van probléma bőven , mindenhol lenne értelmesebb helye a háborúra költött milliárdoknak)mert a nyugat európai gazdaságok elvesztették azt az előnyüket (olcsó energia és alapanyag) ami versenyképessé tette őket a világ többi gazdaságával szemben ! Erre fejel rá a BRICS erősödése és bővülése ami már nem csak népességben de lassan már gazdasági teljesítményben is az USA és szövetségesei legfőbb problémája lesz ! A dollár nagy sebességgel rohan abba az irányba amikor már a FED nyomda se tudja megvédeni . Csak szólok az USA világ uralmát a hadserege biztosítja , de ez óriási pénzekbe kerül és ha besül a FED korlátlan pénznyomtatási stratégiája és csak a gazdaságban valósan megtermelt pénzt lehet elkölteni akkor gyakorlatilag vége mindennek de elsősorban az USA proffeszionalista tehát fizetett / zsoldos haderejének ! A 2. öbölháborúban egy rephordozó kötelék béke időben 500 millió és 1 mrd dollár közötti összeget igényelt havonta , ami harci körülmények között felmet 4mrd dollár felé ! Lehet itt csillagromboló flotta is ha már nem tudják üzemeltetni mert nincs személyzet és nincs pénz !
Tehát lehet itt polemizálni ilyen olyan harci repülőkről és fegyvereikről , Ukrajnában se személyzet se pénz nincs hozzá ! Ha a nyugat és az USA még több pénzt akar beönteni akkor tegye de ettől még potens légierő nem lesz ott és főleg nem lesz harcedzett tapasztalt pilóta ! Vagy azt is a nyugat fogja adni ? Oda fogják adni a korszerű fegyverrendszereket ? Azokhoz modern gépek is kellenek ! Ez egy ördögi kör ! És nem 20-30 gép kellene hanem legalább 100 ! Ez mekkora költség ? Melyik reptérről üzemelnének ? Minél több gép van egy helyen annál kövérebb a célpont !
Ezt a háborút már régen elvesztették a kaprok csak az agonizáció megy ami meg csak szimpla időhúzás és addig tart amíg a nyugati pénzek !
Én ennyire nem nézném le az akkori Iraki haderőt miután 10- évig háborúztak Iránnal volt bőven tapasztalatuk.Példának csak azért hoztam fel mert ha az Ukránok kifogynak a szovjet eredetű légvédelmi renszerek rakétáiból.nyugati eszközökkel nem pótolják őket,Orosz legierő pótolja a még meglévő hiányosságait hasonló "sors" vár az Ukrán tüzérségre,szárazföldi erőkre mint az Irakiakra.
Post in thread '[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus' https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1457683
Egy későbbi hozzászólás.Brittel készülnek átadni storm shadow cirkáló rakétákat amiből a nyugaton már hamarosan kivonandó Panavia Tornadok(brittek pár éve vonták ki) gépenként 4 darabot hordozhat.Maga a gép bár csapásmérőként még van benne potenciál minden téren elavult.Ennek ellenére egy 20 gépes "flotta" egy időben 40 cirkáló rakétát indíthat.Ezzel csak arra akartam utalni hogy ma már nem az élvonalat képező 4 gen gépekkel is akár Nyugati,Orosz megfelelő fegyverzettel mégha drágán is lehet "biztonságos" távolságból csapást mérni.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
foteltábornok b+...
Marha nagy okosság lenne a Bátyuskát molesztálni polák segítséggel, miközben épp most kapnak vagy már kaptak is nukleáris hordozóeszközöket ÉS CSTO tagok is.
A polákok valszeg azonnal kapnának pár taktikai atomot a miheztartás végett, ugyanis erre nem vonatkozik az 5. cikkely és ha lennének olyan hülyék, hogy házhoz mennek a pofonért, gyanítom hogy szívesen statuálnának rajtuk példát, amit meg is érdemelnének a nagy pofájukért.
Amúgy komolyan gondolod, hogy ez meglepő lenne? Szerintem már rég van rá forgatókönyv, ahogy a nyugat banderisztáni lengyel bevonulásra is.
Már bocs, de ha lehet én inkább kihagynám ezt a forgatókönyvet, mert ez szinte biztosan nukleáris eszkalációhoz vezetne.
Vagy igen, vagy nem!?
Ez egy lehetőség….
Értem amit mondasz, de ha egy új kormány mellé áll a hadsereg, az átírja a helyzetet!
Mi van most a Belarusz helyzettel? Fellázadnának, vagy megütköznének egy ukrán támadó ékkel?
Amúgy miért ne mérhetnél csapást oda ahonnan támadnak?
Ahonnan Kindzsaloznak… Ahonnan a fővárosod ellen támadnak?

Szerintem a minimum hogy számolnak egy ilyen húzással….!
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and SirHiggins

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 612
93
Hogy lehet összehasonlítani ezt a kettőt? A G7 az nem egy nyitott szervezet a BRICS pedig igen.
Azt remélem te is érzed, hogy ez az érvelés gyenge lábakon áll. Mindkettő országok halmaza, teljesen természetes az összehasonlítás.

Hasonlítsuk össze mondjuk így (forrás: Wikipédia):

A G7-csoport pénzügyminiszterei rendszeresen (általában évente kétszer) találkoznak, hogy megvitassák a gazdaságpolitika kérdéseit.

A (BRICS) csúcstalálkozó fókuszában a globális gazdasági helyzet javításának eszközei, a pénzügyi intézményrendszer reformja, továbbá a négy ország még hatékonyabb jövőbeni együttműködésének kérdései álltak.

Pontosan miért is nem lehet összehasonlítani?

Az, hogy az összehasonlítás nekünk kényelmetlen, mert a fütty rossz oldalán állunk, nem elég indok.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 630
48 290
113
Egy lelőtt orosz csali, amellyel egy Shahed-Geran drónt vagy rakétát szimuláltak
Most már tudod, hogy az ukropok miért követelnek mindig sok lövést⚡️
A nit irodájában egy forrás azt mondta, hogy Zelenszkij elkezdte leállítani az ellentámadást, hogy biztosítsa a támadó erők és nagy hatótávolságú rakéták szállítását. A tétnél eldőlt, hogy májusban nem indítanak ellentámadást délen, hanem megpróbálnak csapást szervezni Bahmutnál. A Biden-adminisztráció ellenez minden hadműveletet a keleti fronton, és megtiltja a szállított nehéz felszerelések használatát, de Szirszkij biztosította Zelenskit, hogy Szeverszk csapásával visszafoglalhatja Bahmutot Soledar/Lisichansk alatt.
Az ukrán energiaügyi minisztérium közölte, hogy az éjszakai rakétatámadás jelentős károkat okozott Herson és Dnyipropetrovszk régiók hálózati infrastruktúrájában, és ezekben a régiókban néhány fogyasztó áramtalanított.
A következmények teljes megszüntetése több napot vesz igénybe.
Kijevben és Odesszában is áramszünetről érkeznek hírek.
Ha az összes rakétát lelőtték, az azt jelenti, hogy a kholyok tépték le a vezetékeket a patáikkal, amikor menekültek.
A kijevi junta öngyilkos kajakosokat készít fel, hogy megpróbáljanak átkelni a bal partra. Észrevettük az aktivitást, és úgy döntöttünk, hogy segítünk nekik gyorsan eljutni a víz alatti birodalomba⚡️
Azonosítatlan robbanószerkezetet robbantottak fel az Unecha körzetben, a Brjanszk-Unecsa vasúti pálya 136. km-nél., aminek következtében egy tehervonat mozdonyja kisiklott. Személyi sérülés nem történt. Jelenleg az üzemi szolgálatok dolgoznak a helyszínen.
Ezen az útszakaszon a mozgás szünetel.
A Brjanszki régió kormánya jelentése szerint a kisiklott vonat az Unechsky kerületben üzemanyagot és építőanyagokat szállított.

Ukrajnánál nagyobb probléma: a káosz felé halad a világ? - Robert C. Castel, Demkó Attila​

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Reggel arról nyilatkoztak az ukránok, hogy sok orosz stratégiai bombázó felszállt, de azok csak 18 cirkálórakétát indítottak és abból is 15-öt lelőtt a légvédelem. Az ukránok arccal meg herékkel keményen védik a rugásokat na.

Reggel már igen.
Kezdték ezzel.
CObLQvN.jpg

utána jöttek 135-tel.
Majd lelőttek 150-et.
Majd lett 45.
37.
Javították, hogy elírás a 150, 15-öt lőttek és ezért csak 18 indult.
Maga a 15 lelövés reális is lehet, oroszok szerint is több, mint egy tucat Geranium esett le.
Iszonyat légvédelem csoportosult a térségben ukrán részről, fontos állomás volt, úgy néz a vegyi üzem raktáraiban tárolták a tervezett invázió lőszereit és haditechnikáját, ráadásul pont befutott pár nagyobb szerelvény, le is tarolta a környéket rendesen, maga a város ~3km-re van a vasútállomástól és ipari parktól.
An industrial enterprise was damaged in the city of Pavlohrad. Nineteen high-rise apartment buildings, 25 private houses, six schools and pre-school education institutions, and five shops were damaged in a residential area.


Autistáknál pörög, az "oroszok felőtték a Komodo 3000-et" "poén"


0jP5AkH.jpg






Helikopteres retro őszről


Halál útja
18+




Orosz haditudósítás Bakhmutból


New high-tec weapons for oinkraine


Ukrán propaganda fotó frissen érkezett alig 70 éves nafo fegyverzettel
luxyxiI.jpg



The Ukrainian Ministry of Energy reported disruption to the electricity grid in Dnipropetrovsk, after a series of illegal missile strikes hit the eastern region.
“There is significant damage to distribution grids. As a result, some consumers in Dnipro city and the region have lost power," the ministry's statement said. It added that it will take “several days to repair."
A wave of Russian strikes hit parts of Ukraine on Monday morning, injuring dozens of people including five children.
Moscow has carried out targeted attacks on Ukraine's power infrastructure throughout the war, temporarily leaving millions without access to water and electricity in a campaign of terror that violates international law.


Mikor a hírszerkesztő droidok nem hangolják össze mit hazudjanak
wUtJRNI.png




Ahogy várható volt chug-ot lerohanták a shill-ek, az ittenieknél úgy látszik még késik a direktíva.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 520
113
Ezt elolvasva lehet én értelmezem rosszul teljesen felesleges légierő bárkinek is mikor jóval költség hatékonyabb a tüzérség.Ez kicsit "almát a körtével összehasonlítás.Nálam már ott elbukott amikor egy lokátorromboló,nagy hatótávú alacsony észlelhetőségű cirkáló rakéta árával hasonlítja össze egy tüzérségi lővedék árát.Megvannak bőven a korlátai a tüzérségnek is és megfelelően hatékony légvédelem,álcázás nélkül semmit se ér ha az "ellenfél" potens légierővel rendelkezik.Jó példa erre a a sivatagi vihar ahol kb hajukra kenhették az irakiak a több ezer tüzérségi lövegüket semmit se értek vele.Költségként leginkább az üzemeltetés,fegyverzet kerülne pénzbe nem maguk az amúgy is már kivonás előtt álló eddig "hírbe hozott" gépek(F16 MLU,F16C,Mirage2000-9,Eurofighter tranche 1).És mellékesen ezek átadás előtti esetleges felújítása,fegyverzet biztosítása k...jó üzlet a "fegyverlobbinak" ami leginkább a fő "szponzornál"(USA) elég nagy befolyással rendelkezik.Ha meg tényleg nem hatékonyak,hamar lelőnék őket miért is vörös vonal az Oroszoknak?
Szerintem:
A légierőnek ukrajnában akkor van igazán értelme, ha van pénz valódi standoff (tehát nem siklóbombákra, hanem afölötti hatótávú) fegyverek tömeges bevetésére. Azokkal lehetne értelmesen mélységben támadni, ugyanis 4.gen gép nem fog tudni bemenni az orosz vonalak mögé siklóbombázni. És még így is kérdéses, hogy egy nyugati CM-et nem szedne-e ki az orosz légvédelem - amely a szétlőtt-kifogyott, de még így is 124%os ukránhoz ;) képest valószínűleg még egy nagyságrenddel hatékonyabb is.
Ehhez tehát kéne gép meg rávaló CM, utóbbi tömegesen, hogy értelme is legyen - az oroszok több száz sikeres CM szalvót csináltak már, az ukránok meg még mindig talpon vannak, akkor vajon ha fordítva történne hasonló az oroszok meddig bírnák?

A tüzérség meg jelen helyzetben, drónos felderítéssel vidáman ellövöldözget több tucat kilométerre, olcsón, hatékonyan.

Ha nem lenne orosz légvédelem, ha az ukránok berepülhetnének orosz területek fölé, akkor mehetne az elmúlt 20 évben látott CAS. De erre nincs mód, és nem is nagyon lesz.

A Desert Storm alatt tudtommal hatalmas energiákat fektettek mindenféle SEAD küldetésbe, nem véletlenül tudtak teljes légifölényt kiharcolni az inváziós erők. Ehhez hasonló mutatványhoz ukrajnában meg egyszerre kell erre alkalmas gép, fegyver, célzottan képzett pilóta - és ezek közül semmijük nincs az ukránoknak. Egyhamar nem is áll elő mindhárom.

Szóval az eddig látottakhoz képest a többszöröse lenne az átadandó pénzmennyiség fajlagosan (úgymint: USD / elpusztított orosz harci kapacitás). Talán adna módot stratégiai mélységben támadni, de ez az orosz AD ismeretében erősen lutri.

A cikk írója amúgy meglehetősen ukránpárti, és ennek ellenére tartja hülyeségnek a vadászbombázók átadását.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Én a napokban azt olvastam Simpliciusnál (?), hogy az USnak 120,Orosznak 70,Kinának 60 katonai felderitő műholdja van fenn.
Honnan van a kinai "added value" az oroszok részére? Vagy sok kereskedelmi kinai műhold van, amiket most felhasználnak?

- sűríteni lehet az adat frissítési gyakoriságát, ha több műhold repül azonos terület felett (és nem teljesen egyidőben), így a képfeldolgozó algoritmusok jobb eséllyel szúrnak ki értékes különbségeket.

- Kína nem hadviselő fél, a készülékeit zavarni olyan háborús cselekdet, amit az ukrán-nyugati erők nem engedhetnek meg maguknak (legalábbis egyes eszközöket ez kizárhat).

- modernebb, jobb flottájuk van? (későbbi belépők előnye sok piacon, szintetikus apertúrájú radarban talán nekik van most a legjobb a világon technológiájuk a világon)

- esetleg jobb kommunikációs rendszerük van?

- nagyobb indítási kapacitásuk van esetleg pár új cuccot ilyen pályákra feldobni?

- több/jobb szoftverük, szuperszámítógépük van?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 096
82 757
113
Megsemmisült ukrán 5P85S indítójármü rakétakészlettel és egy 5N63S parancsnoki állomással az Sz-300PSz légvédelmi rendszerből a Herson régióban.

Úgy tűnik, korábban az APU ezen veszteségei nem kerültek közlésre. A képeket közzétevő ukrán önkéntes azt állítja, hogy a légvédelmi rendszereket dróntámadások semmisítették meg.

a7FoXsfKmkE.jpg



AB4LwFB-LGw.jpg

5xTV70UMs9o.jpg

WZyoXUri4r0.jpg
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 542
32 023
113
Bukófallosz sárban
Kajakra fel!
Egy föntebbi videó hosszabb verziója
Kajakra fel!
Az orosz lövésszek össze-vissza lövöldöznek
Építs lövészárkot!
Kis lövészárokharc
Ukránok lazítanak
Ami goes to Bandera
Avdiievka
Maryinka
Artyi
Aréna-M
Afganit T-14
Canadian goes to Bandera
Artyi
Ugledar
Soledari raktár
Trembita
A legjobb repgép gyilkos feladta
Kajakosok
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
309
1 910
93

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Hogy lehet összehasonlítani ezt a kettőt? A G7 az nem egy nyitott szervezet a BRICS pedig igen.
Momentán ez a két csoport az amellyel a szembenálló blokkok leírhatók, nem értem miért NE lehetne őket összevetni.
Én ennyire nem nézném le az akkori Iraki haderőt miután 10- évig háborúztak Iránnal volt bőven tapasztalatuk.Példának csak azért hoztam fel mert ha az Ukránok kifogynak a szovjet eredetű légvédelmi renszerek rakétáiból.nyugati eszközökkel nem pótolják őket,Orosz legierő pótolja a még meglévő hiányosságait hasonló "sors" vár az Ukrán tüzérségre,szárazföldi erőkre mint az Irakiakra.
Post in thread '[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus' https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1457683
Egy későbbi hozzászólás.Brittel készülnek átadni storm shadow cirkáló rakétákat amiből a nyugaton már hamarosan kivonandó Panavia Tornadok(brittek pár éve vonták ki) gépenként 4 darabot hordozhat.Maga a gép bár csapásmérőként még van benne potenciál minden téren elavult.Ennek ellenére egy 20 gépes "flotta" egy időben 40 cirkáló rakétát indíthat.Ezzel csak arra akartam utalni hogy ma már nem az élvonalat képező 4 gen gépekkel is akár Nyugati,Orosz megfelelő fegyverzettel mégha drágán is lehet "biztonságos" távolságból csapást mérni.
Tapasztalatuk az volt igen... Meg hatalmas veszteségeik és tiritarka fegyverzetük, miközben a jenkik vezette koalíció az akkori világ state of the art légi csapásmérő képességének nagyjából a felét odatette ellenük.
Még mindig BRITEK B++++ egy darab t-vel!!!
Gondold ezt át újra : Akkor amikor az EU 1+1 milliárdos lőszerbeszerzési projektjénél ÖLIK egymást azon, hogy ki kapja meg a lóvét, szerinted sorban fognak állni, hogy 20 db 4 gen nyugati harci gépet üzemeltessenek banderisztánnak és fizessék a darabonként milliós nagyságrendbe kerülő csapásmérő fegyverzetet??? Húzd már ki a biliből a kezed haver...
Vagy igen, vagy nem!?
Ez egy lehetőség….
Értem amit mondasz, de ha egy új kormány mellé áll a hadsereg, az átírja a helyzetet!
Mi van most a Belarusz helyzettel? Fellázadnának, vagy megütköznének egy ukrán támadó ékkel?
Amúgy miért ne mérhetnél csapást oda ahonnan támadnak?
Ahonnan Kindzsaloznak… Ahonnan a fővárosod ellen támadnak?

Szerintem a minimum hogy számolnak egy ilyen húzással….!
Milyen új kormány mellé állna hadsereg? Tudsz a beloruszoknál egy ikonikus ellenzéki figurát mint mondjuk az oroszoknál Navalnij? (Aki amúgy legfeljebb nyugaton tényező)
Pláne olyat, aki mögé a sereg beállna. Nem hülyék ülnek ott a seregben eszük ágában sem lenne belemenni ilyen baromságba.
Arról már ne is beszéljünk, hogy Te lengyel támadást vizionáltál, arra reagáltam. A hoholoknak nem ment el az eszük, hogy bepróbálkozzanak, mert azzal még mélyebbre ásnák magukat, kapnának a nyakukba még egy ellenséget. Eddig a beloruszok csak területet adtak a ruszkiknak.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Én a napokban azt olvastam Simpliciusnál (?), hogy az USnak 120,Orosznak 70,Kinának 60 katonai felderitő műholdja van fenn.
Honnan van a kinai "added value" az oroszok részére? Vagy sok kereskedelmi kinai műhold van, amiket most felhasználnak?
Az orosz stratégiaierők űrparancsnokságának 109 műholdja van, de csak 11 képes "közepes vagy nagyfelbontású" optikai felvételek készítésére, s ebből is csak 3 modern. 62 kommunikációs, 26 a glonashoz kell stb. (@Üveges Huba szerint: időponthoz rögzítve - tavalyi adatok). Nemrég egy itt is linkelt beszélgetésben, egy hazai szaki 6 darab "működőképes katonai műholdról" beszélt, ha nem csal az emlékezetem, az viszont bizonyos, hogy az előbb említett katonai felderítő műholdakra célozhatott.
Azt nem tudom, hogy Kínának és az USA-nak hány műholdja van.
Egyébként én valami olyasmire emlékszem, hogy ősszel küldtek fel két katonai műholdat is az oroszok, abból az egyik ilyen optikai felvételek készítésére képes modern műhold volt, hogy azóta küldtek e fel, azt nem tudom, ennyire nem vagyok "naprakész". : )

Ha a kínaiak olyan műholdakhoz adtak volna hozzáférést, ami képes segíteni a katonai hadműveleteket, akkor a csapból is ez folyna. Bizonyosan van valóságtartalma a hírnek, csak éppen műhold és műhold között óriási különbségek lehetségesek, magyarán ha adtak is hozzáférést néhány műholdjukhoz, az egyáltalán nem biztos, hogy ilyen típusú képességekkel bírnak.
Egyszer volt példa arra, hogy egy kínai (tudtommal nem állami tulajdonú) cég adott felvételeket a Wagner-nek, s ez idén február végén bukott ki, amikor is szankciókat is kapott ez a cég a nyakába.

Szóval az lehet, hogy "pult alatt" adtak néhány infót (maradva a konteós szintnél), de ennél nagyobb segítséget Kína nem ad ezen a téren sztm.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 536
79 661
113
Momentán ez a két csoport az amellyel a szembenálló blokkok leírhatók, nem értem miért NE lehetne őket összevetni.

Tapasztalatuk az volt igen... Meg hatalmas veszteségeik és tiritarka fegyverzetük, miközben a jenkik vezette koalíció az akkori világ state of the art légi csapásmérő képességének nagyjából a felét odatette ellenük.
Még mindig BRITEK B++++ egy darab t-vel!!!
Gondold ezt át újra : Akkor amikor az EU 1+1 milliárdos lőszerbeszerzési projektjénél ÖLIK egymást azon, hogy ki kapja meg a lóvét, szerinted sorban fognak állni, hogy 20 db 4 gen nyugati harci gépet üzemeltessenek banderisztánnak és fizessék a darabonként milliós nagyságrendbe kerülő csapásmérő fegyverzetet??? Húzd már ki a biliből a kezed haver...

Milyen új kormány mellé állna hadsereg? Tudsz a beloruszoknál egy ikonikus ellenzéki figurát mint mondjuk az oroszoknál Navalnij? (Aki amúgy legfeljebb nyugaton tényező)
Pláne olyat, aki mögé a sereg beállna. Nem hülyék ülnek ott a seregben eszük ágában sem lenne belemenni ilyen baromságba.
Arról már ne is beszéljünk, hogy Te lengyel támadást vizionáltál, arra reagáltam. A hoholoknak nem ment el az eszük, hogy bepróbálkozzanak, mert azzal még mélyebbre ásnák magukat, kapnának a nyakukba még egy ellenséget. Eddig a beloruszok csak területet adtak a ruszkiknak.
Gazdasági erejüket tekintve. Az egyik 7 országból áll, a másik meg potencieálisan a maradék 200-ból.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 934
87 333
113
Simán hihették azt, hogy egy taktikai atomot dobtak le...
Akkor az ellentámadás kapcsán én is csak ennyit kívánok:

Mindeközben nálunk ilyen hírek vannak: