[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 005
23 182
113
A Kreml támadása (nem kell neki túlzottan nagy jelentőséget fordítani szerintem) immáron okot adhat lebombázni a Radát ..
egyébként nincs ebben semmi extra,hiszen két hadviselő fél áll egymással szemben,amit szabad az egyiknek,ugyanazt szabad a másiknak is.

más ..


meglett a perdöntő bizonyíték,hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlat 2 vezetékét .. most küldte a BBC !!!

oYDWJeB.png
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 383
113
Scott Ritter szerint
Dán tudósok
Angol nyelvű sérült zsoldost menekítenek ki
Zeli in Suomi
Zeli a medve listájára került
Ukrovízió
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 700
28 126
113
A Tegnap éjszakai Kreml elleni sikertelen ukrán dróntámadás után. Orosz forrás: A Kreml elrendelte az összes magas rangú tisztségviselő, köztük Zelenszkij semlegesítését a Kreml elleni sikertelen ukrán dróntámadás után.

Zelenszkij tovább marad Finnországban, Bidenék állítólag kiakadtak...
Előre mondom, hogy e mögött fixen a Kirillo Budanov féle GUR áll, akárcsak az összes hasonló stílusú terrortámadás mögött. A faszi egy elszabadult pszichopata, aki már a háború kezdetén, jócskán Danyilov előtt Oo felosztásáról meg Nagy-Ukrajnáról elmélkedett nyíltan a tévében. Plusz nyíltan a nyugati támogatók ajánlásaival/óvintézkedéseivel is szembe megy. Amíg a GUR felső vezetése nincs likvidálva, addig a támadások folytatódni fognak, miközben ezek a faszok konkrétan a 3. vh-val játszadoznak.

Persze ukránok majd a nem létező orosz partizánokra fogják kenni az egészet a fasz nyugati sajtó meg beszopja.

Ui: reggelre írok majd róla cikket
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113

Ez most komoly??? Lássuk a titkosított anyagokat és a független vizsgálatot :) lehet a szigeten a sok agyhalott ezt beveszi de errefelé nem szokás hülyének nézni az embert :) miért nem jön elő senki az anyaggal és menekül a független vizsgálat elől?? Furcsa ez egy kicsit
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 366
45 652
113
Csókolom a kezét! Kérem, engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljam az idézőjelek használatának lehetőségét, és a vizuális elkülönítés (hozzászóláson belül a különféle témájú és forrású szövegek üres térrel elválaszthatók egymástól) hasznosságát.
Én pedig figyelmébe ajánlom a figyelmes olvasást és a logikát! A szöveg alatt megtalálható a forrás. Bizonyára nem véletlen, hogy Rácz András facebookoldalát tettem be alá, csak nem tévesztem össze magam ezzel az úrral! Már a nemünk sem egyezik, bár, ki tudja egy ilyen genderőrült világban. Az idézőjelben igaza van, ez egyértelműbbé tette volna a bejegyzés forrását. Az üres tér elhagyása helyspórolás miatt volt, ha csak két óránként lehet kommentelni, több hírt zsúfolunk össze. És talán van egy ezer karakteres limit.
Ha ennek sem lesz "visszhangja" egy komoly válaszcsapás képében, akkor semminek...Az ukrik nagyon jól csinálják ezeket a PR akciókat és minden lehetőséget megragadnak, hogy az oroszokat kényelmetlen helyzetbe hozzák.
Szerintem higgadtan kell lépni. Pont azért, mert ezek provokációk. DE: Sajnos, minden az eszkaláció felé mutat.

Egy másik orosz forrás nem sok jót sejtet. Meglátjuk.

SÜRGŐS: Ukrajna megpróbált csapást mérni a Kremlre (VIDEO)​

Ma este a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg az orosz elnök Kremlben lévő rezidenciája ellen – közölte a Kreml.
Vlagyimir Putyin nem sérült meg, munkabeosztása sem változott.
Az orosz fél fenntartja a jogot, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, ahol és amikor jónak látja – jegyezte meg a Kreml.
Két drónt lelőttek elektronikus hadviselési rendszerek a Kreml felé közeledve.
Moszkva terrorcselekménynek és az orosz elnök életére tett kísérletnek minősíti a támadást.
Emlékezzünk vissza, hogy Zelenszkij megfontoltan hagyta el nemcsak Kijevet, hanem Ukrajna területét is azzal az ürüggyel, hogy találkozik Észak-Európa vezetőivel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683114011
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez most komoly??? Lássuk a titkosított anyagokat és a független vizsgálatot :) lehet a szigeten a sok agyhalott ezt beveszi de errefelé nem szokás hülyének nézni az embert :) miért nem jön elő senki az anyaggal és menekül a független vizsgálat elől?? Furcsa ez egy kicsit
A német vezetés egyértelműen nyilatkozott, egyben vallomással szolgált:

"A szövetséges államok vagy titkosszolgálataik érdekeivel való esetleges összeütközésre, az úgynevezett harmadik fél szabályra hivatkozva a szövetségi kormány nem hajlandó további információkkal szolgálni."

Még azt is megtagadja, hogy a szokásos információkat a minősített információk között adja meg, vagy a német Bundestag titokvédelmi ügynökségénél letétbe helyezze.

"A kért információ tehát olyan mértékben érinti a védelmet igénylő titoktartási érdekeket, hogy az állam jóléte elsőbbséget élvez a parlamenti tájékoztatáshoz való joggal szemben, és a képviselők kérdésfeltevési jogának kivételesen háttérbe kell szorulnia a szövetségi kormány titoktartási érdekeivel szemben."

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 577
16 172
113
Scott Ritter szerint
Dán tudósok
Angol nyelvű sérült zsoldost menekítenek ki
Zeli in Suomi
Zeli a medve listájára került
Ukrovízió
Ez a baj a blöffel meg a nagy arccal; előbb utóbb teríteni kell a lapokat.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 424
93
Ma este a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg az orosz elnök Kremlben lévő rezidenciája ellen – közölte a Kreml.
...
Az orosz fél fenntartja a jogot, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, ahol és amikor jónak látja – jegyezte meg a Kreml.

Nagyon remélem, hogy az oroszok észnél lesznek, és arra koncentrálnak, amire kell. Innen a fotelből ugyanis elég valószínűnek tűnik, hogy az utóbbi időben elszaporodott drónos ukrán támadások a nagy ellentámadás előkészítését szolgálják.

Ha az oroszok nem reagálnak, hanem szépen rácsücsülnek a rakétáikra és bombáikra, akkor lesz mit az ukránok fejére dobni a nagy tavaszi ellentámadás során.

A History Legends legutóbbi videójában arról beszélt, hogy az ukránok készülhetnek a Dnyeperen való átkelésre, pontonhidakkal vagy valami hasonlóval. Erről az a kérdés jutott eszembe, hogy milyen eszközök léteznek a folyó és a víztározó figyelésére? Hogy veszik észre az átkelést?

A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, hogy letesznek pár katonát pár kilométerenként és ők bámulják a folyót. Működhet ez? Lemértem térképen, egy nagyjából 350 km-ről van szó, ha 2 katona/km-rel számolok, az 700 ember, cseréljük őket 6 óránként, az 2800 ember. Ez nem kevés, de nem is olyan sok egy ekkora szakaszért. Mivel a folyón átkelni relatíve sokáig tart, bőven elég, ha észreveszik, hogy megindultak az ukránok, utána eliszkolnak, és már megy is a drón meg a tüzérség.

Értem én, hogy este, meg speciális alakulatok, meg minden, de ma ez már kvázi működésképtelennek tűnik. Nem is azért, mert meglátják őket, hanem azért, mert folyamatos lehet a kommunikáció a központ és a vizet bámuló katona között. Ha a katona jele eltűnik, meg kell nézni, mi a helyzet, megy a felderítő drón.

Adná magát, hogy az ukránok csipkelődjenek, átlőjjenek, de azzal ők is rizikót vállalnak.

Őszintén megvallva nem nagyon értem, hogy a mai lehetőségek mellett hogyan lehet "átlopakodni" egy folyón. Lehet nagyon naív vagyok. Ez esetben, mondana valai egy konkrét példát arra, hogyan csinálnák? Azt is figyelembe véve, hogy az odateszek katonát példám a legprimitívebb, mindenféle komoly technika nélküli megoldás. Nyilván vannak sokkal kifinomultabb védelmi módszerek is.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
746
7 518
93
❗️From today, Vladimir Zelensky should be declared a terrorist, a blow is needed to convince the enemy that Russia has the opportunity to punish such actions to death, Oleg Morozov, deputy of the State Duma from United Russia, told RIA Novosti.

Kiadták a kilövési engedélyt Zelenszkire...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 815
81 122
113
Igen aktívak a NATO felderítő gépei a Fekete-tenger felett. Várható ismét ukrán dróntámadás a Krím ellen. Ezenkívül az ukrán légierő aktivitása is megnőtt Bahmut térségében. A Kreml elleni merénylet is mind azt jelzi, hogy hamarosan indulhat az ukrán ellentámadás.

A8dznxildyU.jpg


Más

A drónok Kreml elleni csapását Budanov személyesen felügyelte, a Hírszerző Főigazgatóság (GUR)számára ez egy szimbolikus művelet, amely az ukrán hírszerzés képességeit hivatott demonstrálni.

A Bankovaja kihátrál a moszkvai hadműveletből, a nyugati partnerek már felhívták a Yermakot követelésekkel. Az elnöki hivatal kijelenti, hogy Ukrajnának semmi köze a Kreml elleni UAV-csapásokhoz.


Sürgősen készül Zelenszkij nyilatkozata, amelyben provokációt hirdet. A Biden-kormány keményen reagált a Kreml elleni UAV-csapásra, és követelte Yermakot, hogy hagyjon fel minden akcióval az Orosz Föderáció területén.
Közvetlenül a Vlagyimir Putyin elleni UAV-val elkövetett merényletről szóló Kreml nyilatkozatai után a finn televízió arról számolt be, hogy Zelenszkij „tovább marad Finnországban, mint a tervezett”.
További információ erről a forrásszövegrőlTovábbi fordítási információhoz forrásszöveg szükséges
Visszajelzés küldése
Oldalsó panelek
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Angol nyelvű sérült zsoldost menekítenek ki

1:20 nál a felvarró


At first, Polish scouts from sabotage groups painted the whole phrase upon walls. However, it was soon abbreviated to the letters PW, which over time came to symbolise the phrase Polska Walcząca ("Poland Fighting"). Early in 1942, the AK organised a contest to design an emblem to represent the resistance movement, and the winning design (pictured) by Anna Smoleńska, a member of the Gray Ranks who herself participated in minor sabotage operations, combined the letters P and W into the Kotwica.[1]
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
Komolyan, még mindig az a mese megy, hogy egy korrózív környezetben lévő, 220 bar belső nyomásnak kitett, 25-46mm vastagságú 40 inches csövet csak 500kg TNT-vel tudnak felrobbantani az oroszok/üzbégek/busmanok!?
Már többször leírtam, hogy ehhez nem kell robbantás, csak bele kell vágni kb. 40 centi hosszon 7mm méllyen, majd a sós vízben a korrózió ezt tovább mélyíti. Műszaki/lkatonai búvárok a kérdéses mélységben (70-90) méter méllyen hegesztenek, javítanak, sima ügy.

Tegyük fel, hogy az NS2 13 méteres csőszakaszokból áll, 40 inches csövek, 46mm-es falvastagsággal. Tegyük fel, hogy 220 bar belső nyomás van a csőben, vagyis a 10,2m^3 térfogatban 446433088J energia van tárolva, ami kb. 104kg TNT-nek felel meg. Mielőtt le lennék hülyézve, az amerika gépészmérnök szövetség (ASME) nyomástartó edény tervezési szabványa (Boiler and Pressure Vessel Code) PCC (Post Construction Code) 2-es kiadás 501-es melléklete ismerteti a számolási menetet és az egyenéték használatát >>> ebből adódik a pneumatikus nyomáspróba biztonsági távolsága is, ami 120 méter ebben az esetben.

A legtöbb helyen 50 méteres szakaszról beszélnek, ami kb. 4 szekció, ami kb. 400kg TNT. Hogy mennyi az esélye, hogy 4 cső egyszerre menjen a levesbe? Elég nagy, ha a bevágást géppel csinálták, beállított mélységgel, a korróziós sebesség ugyanaz, mivel ugyanaz az a sós víz veszi körül, a belső nyomás ugyanannyi, egy elszáll, majd még visz magával 3 meggyengített egységet a lökéshullám.

A csendből meg egyértelmű, hogy miért nem fontos elmondani, mi is történt - azembereknek meg be lehet adni a vitorlás hajóval közlekedő, 3-400kg TNT-vel kiránduló embereket. Nem kell a robbanóanyag. Helyben van. Fura, hogy a Marsról HD képek vannak, miközben mondjuk a német partok mellett alig van értelmes fénykép, addig emberek ezen éppen 100 méter mélyre mennek le:


(persze, a Balti tenger nem hegyi tó, de nem 1920-ban élünk...)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 940
19 230
113
Én pedig figyelmébe ajánlom a figyelmes olvasást és a logikát! A szöveg alatt megtalálható a forrás. Bizonyára nem véletlen, hogy Rácz András facebookoldalát tettem be alá, csak nem tévesztem össze magam ezzel az úrral! Már a nemünk sem egyezik, bár, ki tudja egy ilyen genderőrült világban. Az idézőjelben igaza van, ez egyértelműbbé tette volna a bejegyzés forrását. Az üres tér elhagyása helyspórolás miatt volt, ha csak két óránként lehet kommentelni, több hírt zsúfolunk össze. És talán van egy ezer karakteres limit.

Szerintem higgadtan kell lépni. Pont azért, mert ezek provokációk. DE: Sajnos, minden az eszkaláció felé mutat.

Egy másik orosz forrás nem sok jót sejtet. Meglátjuk.

SÜRGŐS: Ukrajna megpróbált csapást mérni a Kremlre (VIDEO)​

Ma este a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg az orosz elnök Kremlben lévő rezidenciája ellen – közölte a Kreml.
Vlagyimir Putyin nem sérült meg, munkabeosztása sem változott.
Az orosz fél fenntartja a jogot, hogy megtorló intézkedéseket hozzon, ahol és amikor jónak látja – jegyezte meg a Kreml.
Két drónt lelőttek elektronikus hadviselési rendszerek a Kreml felé közeledve.
Moszkva terrorcselekménynek és az orosz elnök életére tett kísérletnek minősíti a támadást.
Emlékezzünk vissza, hogy Zelenszkij megfontoltan hagyta el nemcsak Kijevet, hanem Ukrajna területét is azzal az ürüggyel, hogy találkozik Észak-Európa vezetőivel.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683114011
Ez nagyon sovány, kár ezt túldramatizálni. Max false flagnek, önmerényletnek tudom elképzelni, vagy a védelem szondázásának a nagy dobás előtt...

"Putyint akarák megölni" persze, ezzel az egy DJI drónnal amit felrobbantottak jó magasan, vagy az ehárító rendszerek, vagy az operátorok. Ezzel max pár civil járókelőt lehetne megmerényelni.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 102
93
ÉVFORDULÓ: A radikálisok 2014. május 2-án elevenen elégették az új kormány ellenfeleit a Szakszervezetek Házában. Tervezték a Maidan-ellenes támogatók lemészárlását. Előző nap több mint ezer jobboldali (az Orosz Föderációban betiltott) fegyveresét vitték Odesszába.

A tűzoltóknak több mint egy órát kellett várniuk.

48-an lettek a Szakszervezetek Házában történt mészárlás áldozatai. Az odesszai tragédia után a DPR és az LPR népszavazást tartott az önrendelkezésről.

 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Ne csak írj, olvass is! Leírom másodszorra is, a bejegyzést Rácz András írta. Duckdodgers és Senkijese is olvasson vissza, DD-nek ezt leírtam. Imádom, hogy grafománok vagytok, de nem tájékozódtok előtte kellő alapossággal. Tegyétek meg, hogy ne állítsatok valótlant! Erre válaszolt Robert C. Castel Rácz Andrásnak. Gyengébbek kedvéért megismétlem: Nem nekem, Rácz Andrásnak válaszolt Robert! És ez szól azoknak is, akik "Tetszik"-et nyomtak!. Figyelem, elvtársak!
Szót se érdemelne, de olvasd el a beírásodat. Hiába hivatkozol hogy Te csak idéztél, a szöveget olvasva az jön le, mintha a Te véleményed lenne. Azt meg ne várd el, hogy elkezdi valaki böngészni, hogy a facen mit nyilatkozott és valóban az nyilatkozta, amit Te idézőjelek nélkül leírtál. Sajnos megszoktuk, hogy pár szavas eltéréssel idéznek valakit, aminek a következménye pont az ellenkezője, mint amit az illető mondott. Amúgy béke. Viszont továbbra is fenntartom, amit leírtam: #184 685
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
339
2 246
93
Hm.Én örülök annak ha valaki veszi a fáradtságot és híreket hoz.Kisebbségben vannak.Az se zavar ha fordítási hibás, összerakom.Legfeljebb röhögök rajta micsoda zöldséget adott ki a gugli...Önjelölt "szakértők"több oldalas okoskodásait át szoktam ugrani.Megvan ennek is a tábora.Jól elhámozzák a léggömböt és megveregetik egymás vállát,hogy milyen kurva okosak vagyunk.De Putyin nem olvassa csak szólok.Sőt a a magyar titkosszolgálat se..a lőtéri kutyát nem érdekli ki mit fantáziál de csak tessék...A Rácz Andrásos hatalmas problémánál is rájöttem hogy ez csak idézet.Pusztán az kellene, ne legyél egy öntelt fasz ,hogy csak te hozhatsz releváns híreket...Be kéne fejezni Ursula faragását!!