[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 680
113

Az amerikai Avenger légvédelmi rendszer legyőzése egy kamikaze drónnal (VIDEO)​

Ezek a felvételek az első megerősített veszteséget mutatják ezeknek a rendszereknek, mióta átadták őket Kijevnek, és úgy tűnik, az első igazi harci veszteséget azóta, hogy a Bosszúállót több mint 30 évvel ezelőtt szolgálatba állította az Egyesült Államok hadserege.

Segítség RV​

A SAM Avenger (Avenger) egy amerikai önjáró, rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer, amely egy HMMWV terepjáró alvázán található. A komplexumot az amerikai Boeing Aerospace Company fejlesztette ki a General Electricvel közösen. Arra tervezték, hogy légi célokat semmisítsen meg ütközési úton és üldözés közben 0,5-3,8 km magasságban és 0,5-5,5 km távolságban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683462803

Az orosz hadsereg megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 91. páncéltörő hadosztályának parancsnokhelyettesét (FOTÓ)​

A donbászi csatákban az ukrán fegyveres erők kapitánya, Vadim Bondarenko, a „Phoenix” hívójellel kiesett.
Megállapítható, hogy „harci küldetést hajtott végre és fegyveres ellenállást fejtett ki az orosz hadsereggel szemben” Novosyolka falu közelében, a DPR Volnovakhsky kerületében.
Bondarenko az Ukrán Fegyveres Erők 91. páncéltörő hadosztályának parancsnokhelyetteseként szolgált.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683459092

Az orosz hadsereg megsemmisítette a brit Stormer légvédelmi rendszert a déli fronton (VIDEO)​

A brit Stormer légvédelmi rakétarendszert az orosz hadsereg semmisítette meg a déli fronton.
Az orosz hadsereg kamikaze drónjai aktívan megsemmisítik a frontra küldött NATO légvédelmi rendszereket, hogy fedezzék a közelgő ellentámadásra a frontvonalhoz közelebb telepített ukrán csapatokat.
Ezek a lándzsák és más leskelődő lőszerek támadásai megkönnyítik az orosz repülőgépek számára az ellenséges csapatok és felszerelések elleni csapást.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683465466

Izrael rakétajelző rendszereket kezd szállítani Ukrajnának (FOTO)​

Már Ukrajnában vannak az első radarok, amelyeket az izraeli RADA Electronic Industries cég rakétatámadás-megelőzési rendszerhez gyártott.
Erről az Israel Defense számolt be.
Ukrajnának összesen 16 RADA radarból kell állnia. Megjegyzendő, hogy az ilyen radarok átadásához az izraeli védelmi minisztérium jóváhagyása szükséges.
Az izraeli biztonsági rendszer radarokat használ repülőgépek és rakéták azonosítására és osztályozására.
Egy figyelmeztető rendszerhez csatlakoznak, amely figyelmezteti egy adott terület veszélyeztetett lakóit a fedezékbe.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683468583

"Utolsó előkészületek": Az Ukrán Fegyveres Erők folyami támadásokkal mutatták be a felkészülést egy offenzívára (VIDEO)​

Folynak az előkészületek a szovjet PTS-2 kétéltű lánctalpas szállítók használatával is, amelyeket csapatok, tüzérség, páncélozott járművek és egyéb rakományok vízi utakon történő szállítására terveztek. Tengeri környezetben is használható.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683469348
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 817
81 135
113
Orosz T-80BVM kilő egy ukrán tankot

Termobarikus denacifikáció Ugledarnál
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 940
82 721
113
Még el se olvastam, de már mondtam magamban, hogy na, biztos megint egy elszabadult S-300, erre - tadam - az. :D persze orosz, mondják az ukránok, nyilván, mint mindig. A hatótávtól kezdve mindenbe bele lehetne kötni, de minek, úgyis hazudnak. Mehetne Nyuggernek a szokásos rovatába! :D
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 551
113
Meg lehet nézni mennyi volt az infláció nálunk és mennyi a "hanyatló" nyugaton.Mielőtt bárki "libsizne" rám eszembe se jutna soha a jelenlegi magyar ellenzékre szavazni.
Csak Fro ról beszélhetek, a többi ország helyzetét nem ismerem. Itt a heti bevásárlás kb. 40 euróval lett drágább, az üzemanyag az áram és a gáz is nagyon megdrágult. Ahogy kinéz a dolog ez csak rosszabb lesz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 680
113
A Nyugat megváltoztatja álláspontját a háborúval kapcsolatban: az ukrán fegyveres erők offenzívája után meg kell kezdeni a béketárgyalásokat Oroszország és Ukrajna között Kína részvételével - WSJ⚡️⚡️⚡️
Rosztovban füst van az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek kórháza felett, és előtte robbanásokat jelentenek
A PMC "Wagner" harcosai továbbra is előrenyomulnak Artemovszk nyugati régióiban, megkerülve a felhőkarcolók utolsó megerősített területét, az AFU nacionalistáinak "fészkét" a bal szárnyról.

Ezenkívül a keleti szárnyon az ellenség kivonult az első felhőkarcolók elől⚡️⚡️⚡️

"Oroszország pánikba fog esni, amikor megkezdődik az ukrán ellentámadás" - mondta Volodimir Havrilov ukrán védelmi miniszter-helyettes az Independentnek.
Szerinte Bakhmut (Artyomovszk) megtartása kulcsfontosságú pont volt Ukrajna ellentámadásra való felkészülésében.
Igen...arról... Egyre több húst küldtél a PMC Wagner által irányított darálóba...miközben mi utánpótlást és edzést végeztünk hátul, mindenre felkészültünk, sőt a saját támadásunkra is... mi van ezzel, khokhol?
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
340
2 257
93
Érdekes.Pont most megy a Duna rádión.Az ukrán gazda aki búzát termel nem létezik.Dán,német,holland, szaudi! Usa stb.óriásvállalatok vannak az első 10 mezőgazdasági termelő között.Akik most kimentik a gabonájukat ide hozzánk a mi kontónkra. Az eu segítségével.Persze nekik (nyugati cégek!) mindent lehet:betiltott, vegyszerek GMO stb.Szokásos magasnyugati demokrácia.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 680
113
Ez az elmúlt évek humorát fölülmúlja!

Mi India és Irán szerepe az új világrend alakításában? - Robert C. Castel​


Még idén megkezdődhetnek a tárgyalások Oroszország és Ukrajna között - Kissinger​

„Most, hogy Kína tárgyalásokba kezdett, minden a helyére kerül. Azt gondolom, hogy az év végére tárgyalási folyamatokról, sőt valódi tárgyalásokról is beszélünk.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1683486979

Megerősítették, az orosz légierő, a Tu-22M3 nagy hatótávolságú rakétahordozók a levegőben vannak.
Már negyedik napja.

Akhmat megérkezett Bahmutba" ... Csecsenek és zenészek egymás mellett.

Artyomovskoe irány - az esti helyzet 05/07/23
A mai napon a „zenészek” jelentős sikereket értek el, annak ellenére, hogy az orosz védelmi minisztérium garantálja, hogy a PMC Wagner mindent megkap az artemovszki hadművelet folytatásához.
Először is, folytatódik a toronyterület lefedettsége (1. térképen a 3. szám alatt) északnyugati irányból (a magánszektorban), ami fokozatosan megszakítja az Ukrán Fegyveres Erők azon képességét, hogy ellássa az Ukrán Fegyveres Erők maradványait. a város helyőrsége nyugatról.
Másodszor, mára az ellenség teljesen elvesztette az uralmát a 4. számú terület felett (az 1. térképen), ami további támadást tesz lehetővé az út irányában. Bulavin, melynek elfoglalása a város szélére vezeti egységeinket, ami után a mezőkön híresen átrepülő "kalapácsokat" (lásd videót) ATGM-ek érhetik.
Ennek fényében arról érkeztek jelentések, hogy az ellenség aktívan próbálta "megérezni" pozícióinkat kissé északra (2. térkép), és megpróbálta megtalálni a gyenge pontokat a "tulai ejtőernyősök" védelmében. Ez pedig arra utalhat, hogy a kedvezőtlen időjárási előrejelzések ellenére fennáll annak a veszélye, hogy frontharcba keverednek az ukrán erők a PMC Wagnerrel és a légideszant erők Artemovszktól északra eső egységeivel (Szeverszkből).
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
242
743
93
Az orosz preciziós csapásérést a frontvonalon a Lancet drón viszi a hátán ! De nagyon jól működik hozzá kell tenni !
Ha a 4 gen gépeiken pedig TGP lenne már a háborúnak is vége lenne !
Üdv. Van igazság abba amit írsz. DE! Valaki megtalálta a célt! koordinátákat átadta! Nem lekicsinylem a Lancert. De összetett a rendszer ,egymásra dolgoznak ,és műkszik! Tehát akkor a lesajnált Ivánra ragadta valami. Igaz vérrel verítékkel. Ja és ,az ellenfél vissza is lő ! Üdv.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 831
35 398
113

Ukrán vezérkar: Az oroszok egy nap alatt 666.666 katonát vesztettek​

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 792
14 276
113
Ugye mekkora troll ez a Prigozsin?Politikailag is nagyon életképes lenne:hadonaszos:
Nyilatkozatai és megnyilvánulásai alapján tán ő is elvégezte a média bohóc képző iskolákat?
Egész ügyesen tudja már a hallgatóságára, követőire hozni a frászt pillanatok alatt...

Lehetne fő sátortartó kottaolvasó az EU sátrában is , olyan szépen alakít néha..
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Mostanában rengeteg harcjárművet kiszed az orosz tüzérség és lancetek. Kegyetlen mennyiséget.
Telegrammon mast se látni lassan.
És zsíros célpontokat. Légvédelmet.

Jah, hátha valaki tud valami közelebbit. Az iráni rakétarendszereket meddig tartalékolják? Biztos tudni fogunk, ha nagy számban bevetik.

Ja igen. Sokatmondó, hogy a szultán az s400at választotta az f35 helyett.
Pedig meg volt a lehetőség.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 792
14 276
113
Ja igen. Sokatmondó, hogy a szultán az s400at választotta az f35 helyett.
Pedig meg volt a lehetőség.
A lehetőség vagyis az elvi megállapodás a Patriotra és az f35 re megvolt már évekkel ezelőtt.
Viszont Kardigán agyát sikerült felb@szni egy ellene irányuló, kudarcba forduló török Majdan kisérlettel, ahol majdnem feldobta a talpát.. Első mérgében még az atom robbanófejek eltávolítását követelte földjéről egy támaszpont blokáddal..

Igy aztán olyan légvédelmi rendszert választott ami lehet h nem jobb mint a Patriot, viszont olyan célokat is lát és lehet rá vele lőni, ami a Patriot esetében elképzelhetetlen...

Amerika ezt barátságtalan lépésnek vette és ezek után visszamondta az f35-ösre vonatkozó együttműködési megállapodást.
Tehát nem Kardigán választotta az f35 helyett az S400-at...