[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 607
70 316
113
Potyognak az ukranok dronjai.



Kinaban itt kb annyi dront mozgattak meg mind ahany katonaja van kis hazanknak...

Harkov, vasút, pontos volt.

Napi Lancat, M777 talalkozo.
Ez mar kozel a szazadik, kacsavadaszat.

Ukrajna elismerte a krimi hid elleni merenyletet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 437
89 755
113
Kinaban itt kb annyi dront mozgattak meg mind ahany katonaja van kis hazanknak...
Most képzeljük el, hogy ezek vízvonal szintjén, robbanóanyaggal megpakolva haladnak egy-egy USA repülőgép hordozó felé! ;)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 026
48 954
113
Ki tartozik ehhez a globális Délhez? Mert akárhogy is nézem Kínán és Oroszországon kívül igazából az összes ország futottak még kategória. Indiát nem gondolom, hogy a nagy lélekszámán kívül bármi is jelentőssé tenné.

Azoknál a futottak még kategóriába tartozó országoknál van harcolni akaró/hajlandó ember, nyersanyag, gyártás, hazaszeretet/nacionalizmus jóval több, mint amit te a pompás oldalnak látsz. Az a rossz hírem van, hogy ha össze akaszkodunk velük mint nyugat, a globális dél tovább fogja bírni a gazdasági konjunktúrát is társadalmak szintjén, ha full kenyértörés lesz, akkor meg azok az emberek megeszik az ittenieket. Mi elpuhultunk, ők nem.[/QUOTE]
 
W

Wilson

Guest
És aki lelépett pár milliónyi az oroszpárti vagy nem akarja megvédeni a szülőföldjét?

vagy ilyenek nincsenek és ez is ukránul beszélő orosz statiszták által külfölön előadott morál leépítő dezinformációs patyomkin performansz?

azért a nagy heroizálás mellett ne feledkezzél már meg azokról a tényekről, mint pl a számos erőszakos mozgósításról szóló videó, némelyik harcoló alakulat által posztolt, elégedetlenségnek hangot adó videó, vagy pl a nemrégiben fejbe lőtt ukrán tiszt esete, illetve az ukrán Terroboronás hadifoglyok beszámolói az Azovos és Krakenes keretlegényekről akik végig mögöttük voltak.. valamiért.. volt aki el tudta mondani miért, volt aki nem


de Te tőlük, akik erről beszámoltak, valamiért ezt is jobban tudod, sőt "hitelesebb" is vagy... hát legyen akkor igazad.

abszolut nincs semmilyen "záróosztag", sosem volt, és nem is létezett, köszönjük kedves mindenttudó Wilson..

ui: 5 számot nem tudnál írni 1 és 90 között a jövő hétre? :)
Csak jelzem bárminemű sorozás még Oroszországban is a besorozottak akarata ellenére történik, és csak a tények kedvéért az ukri hadsereg tagjai immár 15 hónapja harcolnak az orosz haderő ellen Ukrajnában ha nem akarnának harcolni vagy nem hinnének abban, hogy az országukat és hazájukat védik már rég vége lenne a háborúnak a nyugati segítség ellenére is.
Nyilván nem igaz, amit írsz. Mind a II. vh-s német vagy szovjet hadsereg hány évig is harcolt nem jó kedvéből? Volt némi kényszerítő erő a háttérben, ha jól sejtem ... (Cseka, NKVD, Gestapo, SS, stb).
De a tudatmódosító szerek bizonyított használatát sem felejteném ki a sorból, mint a fáradhatatlan buzgó honvédelem motorját.
Szerbeknek ez még a vodka volt, ma ugye némi metamfetamin származék.

ps. Ha lehet kérni az adományokat akkor €-ban kérném...
Szerintem olvass el (mind a két oldalról) pár beszámolót/visszaemlékezést és rá fogsz jönni, hogy mind az orosz mind a német katona meg volt arról győződve, hogy a hazáját, szeretteit védi...
Az almúttnyócév meg azt bizonyítja, hogy Donyeck és Luganszk nem kér Kijevből. Miért van nekik kevesebb joguk, mint a kijevieknek nem kérni Moszkvából. Miért fontosabb Ukrajna területi egysége, mint az ott élők önrendelkezése?
Amúgy ugye megvan, h Ukrajnából 10 milliónál többen menekültek el? Tehát statisztikailag értékelve nem akarnak ők harcolni.
Akik maradtak azok viszont 15 hónapja harcolnak, raktam be beszámolót közvetlenül a háború előtt a szaki köztársaságokról amelyből az derül ki, hogy az ott élő átlagemberek számára nagyon nem jött be az "almúttnyócév"...
1. Az Ukrajna és Oroszország közötti háború és annak kiváltó oka nem bizonyítja sem azt, hogy az ukrik kérnek vagy nem kérnek az orosz medvéből Ukrajnában, sem pedig azt, hogy milyen állásponton vannak az ukrajnaiak a konfliktusban.
2. Azzal, hogy a központi erőszakszervezetek nem tudják rátukmálni az emberekre az oroszok elleni harcot, nem leszünk biztosak abban, hogy mindenki a teljes szabad akaratából küzd-e vagy sem, de ismerőseim beszámolói alapján mostanra senki nem kíván bevonulni, kizárólag erőszakos toborzás van, és jópár ukrán hazafinak mondható ismerősöm is rég elhagyta már az országot, ugyanis a hazafiság számukra sem azt jelentette, hogy gyűlölni kéne az oroszokat és pontosan látják milyen politikai és profiorientált játszma részeként kreálták külső erők ezt a konfliktust.
3. Nem bizonyított tény, hogy csak az a hadsereg tud harcolni nagy veszteségeket vállalva, amely a szülőföldjét és szeretteit védelmezi, hiszen a pénzkereset és a kenyszer is rá tudja venni az embereket az életük kockáztatására.
4. Az ország, a szerettek és a szülőföld védelme mellett számos más motiváció is lehet az ukrajnai katonáknak a fronton való harcban, mint például az alkotmányos rend védelme vagy a nemzeti függetlenség megőrzése. De leginkább az a kb 1 millió forintos zsold ami a legtőbb ukrán sorozott (!) családjának a túlélést jelenti. Tehát itt nem csak a külföldiek harcolnak pénzért vagy kalandvágyból, hanem bizony az ukránok legtöbbje is, leszámítva azt a pár tízezer nacionalista fanatikust akik egyébként nagyrészt már otthagyták a fogukat.
5. Nem bizonyított az sem, hogy mindenkinek csak egy véleménye lehet az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusról, és hogy csak egyetlen katonai és társadalmi erő segíti az ukrajnaiakat. Sőt inkább az ellenkezője tűnik bizonyítottnak.
6. A tény, hogy az Ukrajna és Oroszország közötti háború még nem ért véget, azt jelzi, hogy a konfliktus bonyolultabb annál, mint hogy egyszerűen kijelenthető legyen, hogy az ukrik nem kérnek az orosz medvéből. Amit írsz az mainstream média lózung, valódi eszmecserére alkalmatlan, pont úgy mint az oroszok lózungjai a nácitlanításról. Döntsük el, hogy propagandával szennyezzük a fórumot, vagy a saját gondolatainkat osztjuk meg.
7. Az állítás, hogy minden optimizmus vagy a tartótisztes dolgok propagálói csak a fizetésükért terjesztik az orosz propagandát, alaptalan és megalapozatlan, vannak itt meggyőződésesek is, pl Te is annak tartod magad, bármennyire vérlázítóan elfogult véleményeket osztasz meg.
8. Az, hogy egy személy szkeptikus egy bizonyos állítással kapcsolatban, még nem jelenti azt, hogy ő maga terjeszti az orosz propagandát.
9. Bár lehetnek olyanok, akik anyagilag profitálnak az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusból, ez az orosz és ukrán kormánymédián kívül inkább orosz és nyugati fegyveripari, élelmiszeripari, gyógyszeripari és energetikai lobbikra jellemző.
10. Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus bonyolult és összetett, és nem lehet egyetlen mondatban vagy állításban kijelenteni, hogy mi történik valójában. Ezért fontos, hogy minden állítást és információt alaposan megvizsgáljunk és értékeljünk, mielőtt bármilyen következtetést levonnánk.
Ne hülyéskedj már az ukrik az elmúlt 15 hónap alatt egyfolytában azt bizonyítják, hogy nagyon nem kérnek az orosz medvéből, ugyanis ha orosz befolyást szeretnének akkor ez a háború már rég véget ért volna, az emberi életösztön a legerősebb emberi érzés amikor az ukri katona pl Bahmutban a lövészárokban kapja az áldást az orosz tüzérségtől és halálfélelme van akkor az életösztöne azt diktálja, hogy minél messzebb legyen ettől a helytől és mentse az életét ha csak pl a fizetésért csinálná akkor a 99%-k felhúzná a nyúlcipőt és olyan messze menekülne onnan amennyire csak tud és pláne nem menne vissza oda.
A tartótisztes dologgal pedig a "kolléga irántam tanúsított kedveségére" reagáltam nem érdemes belőle messzemenő következtetéseket levonnod..

Nem bírtam megállni, hogy erre a blőd marhaságra csak annyit reagáljak, hogy mutasd már azokat a videók tömkelegét, hogy a nép hosszú tömött sorokban várja, hogy a katonafelvételi épület kapuján végre már bejuthasson.

Mintha ki smirglizték volna az agyadból, hogy hogy is kezdődött ez a háború, ki is pénzelte és pénzeli a mai napig az ukránok vezetését, az eszközöket, hogy az utolsó katonát is rákényszerítve és beáldozva harcoljanak.

Néha, más topicban olyan értelmeseket is tudsz írni, de itt??? :(
Ne viccelj már, hiába ad a nyugat pénzt, paripát, fegyvert ha az ukri kiatona nem hajlandó az élete kockáztatásával harcolni, ráadásul már 15 hónapja nap mint nap ezt teszik az ukri katonák.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ki tartozik ehhez a globális Délhez? Mert akárhogy is nézem Kínán és Oroszországon kívül igazából az összes ország futottak még kategória. Indiát nem gondolom, hogy a nagy lélekszámán kívül bármi is jelentőssé tenné.
Félelmetes butaságra és teljes agymosottságra vall ennyire lenézni másokat. Már többször be lett ide téve, hogy az általatok lenézett BRICS gazdasági tevékenysége már megelőzte a G7 országokét. Akkor mégis milyen futottak még kategóriájú országokról beszélsz?
ÉS : Ők rendelkeznek a Föld nyersanyagkészletének a döntő hányadával és népességben is lekörözik a "nyugatot"....
Ez is sokat anyagozik mostanában.
Érdekes ez a fiatal hohol kisköcsög is inkább templombajáró embereket vegzált ahelyett hogy önként bevonult volna. Na ennyit a nagy hazafias hangulatról wilzike...
10 db Tu-95 a levegőben, kellemes éjszaka lesz ez!
:D
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 323
10 862
113
Ki tartozik ehhez a globális Délhez? Mert akárhogy is nézem Kínán és Oroszországon kívül igazából az összes ország futottak még kategória. Indiát nem gondolom, hogy a nagy lélekszámán kívül bármi is jelentőssé tenné.

Hát, a Kínán, Oroszországon és Indián kívül kb. ide tartozik már egész Afrika, Dél-Amerika, Közép-Amerika nagyobbik fele, a Közel-Kelet és Ázsiában még egy pár kisebb ország (ottani viszonylatban kisebb persze).
A Föld lakosságának kb. 3/4-e. És ugye a globalizációnak hála, a világ gyártókapacitásának is kb. hasonló része.

És igen, sokkal szegényebb az ottani emberek nagy része, mint a fejlett nyugatiak, nem kis részben azért, mert amit ők termelnek, abból élnek jól a nyugatiak. Sokáig működött, hogy azon országokban, ahol bizonyos vezetők megpróbáltak ez ellen fellépni, meg lettek demokratizálva, és olyan vezetést raktak oda nyugatról, ami biztosította a dolgok addigi folyását, mert nem volt olyan rivális hatalom, ami versenyképes ellenajánlatot (védelmet) tudott volna biztosítani.

A Kínai-orosz páros viszont együtt már elég nagy és erős ahhoz, hogy megfelelő támaszt biztosítson a nyugati élősködés ellen fellépő kisebb országoknak, amelyek így özönlenek hozzájuk.

Ezt hívjuk világrend váltásnak, ennek vagyunk tanúi. És mivel a nyugati (főleg az amerikai) hegemóniát nagyrészt a "globális dél" kizsákmányolásával tartották fent jó ideje, az, hogy ez a lehetőség megszűnik, jelentős mértékben csökkenteni fogja a nyugati lehetőségeket (és életszínvonalat is). Mert ha nem fogják tudni elszedni bagóért a cuccokat a harmadik világtól, aztán az államadósságot meg eladni nekik amerikai államkötvények formájában, roppant hamar roppant kellemetlen döntésekkel és következményekkel fognak arrafelé szembesülni.
Az a kérdés, hogy ez az egész mennyi idő alatt megy végbe, és mekkora megrázkódtatást okoz majd a világban.

Ahogy azt korábban többen is írták, jelenleg kb. azt az állapotot látjuk az angolszászok uralma kapcsán, mint az ókori Rómában volt a 4-5. században.

Ukrajnát addig tudják csak a felszínen tartani, amíg megfelelő mennyiségű pénzt (de még inkább terméket) tudnak hozzá bevonzani a világból, csakhogy a világ egyre kisebb része akarja odaadni nekik ezt. Amint elérik azt a pontot, hogy dönteni kell, hogy otthon oltanak tüzet a pénzből, vagy Ukrajnában gyújtanak tüzet, valószínűleg ott véget is fog érni Ukrajna történelme, vagy legalábbis onnantól az oroszok kegyelmén múlik majd a sorsuk.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Elfelejtkezel arról, hogy a SZU szövetségi köztársaságokból állt, tehát egy "önálló" államokból álló szuperállam volt. Nem véletlen az a név, hogy Ukrán, Belorusz stb Szovjet Szocialista Köztársaság.
A Szovjetunió történetének nagy részében a tagköztársaságok inkább közigazgatási egységek voltak. Az USA-val ellentétben, ahol a szövetségi hatáskörbe utalt jogkörökön kívül minden más tagállami hatáskör, a Szovjetunióban egyetlen közös jogrend volt. Gyakorlatban annak, hogy egy település melyik SZSZK területén van, kb. annyi jelentősége volt, minthogy ma egy Dél-alföldi település Csongrád-Csanád vagy Békés (vár)megyében van-e. Ettől persze még az egyes tagköztársaságok működése, kultúrája eltérhetett egymástól és az etnikai feszültségek is folyamatosan jelen voltak egyes tagköztársaságokban (bár az oroszokkal szemben ez leginkább csak a balti tagköztársaságokban jelent meg). Volt középiskolai tanárom aki a 60-as-70-es években a Brezsnyev korszakban Rigában tanult, mesélte, előfordult hogy nem szolgálták ki a boltban, ha valamit oroszul kért. A többi tagköztársaságban inkább a nem orosz kisebbségek között voltak feszültségek (pl. Hegyi Karabah). A baltiakkal ellentétben Ukrajnában viszont nem volt jellemző az orosz ellenesség, legalábbis a SZU utolsó 2 évtizedében, a 70-es, 80-as években biztos nem (Banderának és társainak a megítélése teljesen más volt még ekkoriban)

A Szovjetunió széthullásakor Jelcin, Kravcsuk és Suskevics a békés elvállás, a további viták elkerülése végett döntött úgy, hogy a korábbi tagköztársasági határok mentén válnak ki az új országok a SZU-ból.

Ukrajnára mint országra ekkor még az sem volt igaz mint a baltiakra, grúzokra, azeriekre, örményekre, oroszokra, vagy a többi "sztán“-ra, hogy az országban a többséget a névadó etnikum adja. A SZU-ból kivált, akkoriban közel 52M-ós ország több mint fele orosznak vallotta magát. Aztán persze ahogy a történelem kereke haladt ez a trend megfordult, és 2014-ben már "csak" 18-20 milliósra becsülték az orosz kisebbséget. Ennek ellenére a városokban, így pl. Kijevben is a többség oroszul beszélt, de 2014 előtt még Munkácson és Ungváron is többször lehetett orosz mint ukrán nyelven beszélőket hallani, annak ellenére hogy már a 90-es évek közepétől egyre inkább igyekezett előtérbe helyezni a kormányzat az ukrán nyelvet, leginkább a közigazgatásban.

Azokban a régiókban, ahol az oroszok voltak többségben az ukrán nyelv erőltetése aztán szépen kialakította a SZU-ban tapasztalt Balti hozzáállást. Így pl. a Krímen nyaralva a 2000-es évek elején kiszolgáltak ha oroszul kértél valamit, akkor is ha magyarul, ha ukránul kérted viszont az volt a válasz, nincs, miközben a terméket láttad a polcon!

Szóval megértem, ha mindenki drukkol valamelyik félnek (a fociban sincs ez másként) de a történelmet ne ferdítsük. Épen elég, hogy a mainstream sajtó a tényeket manipulálja a saját narratívájának megfelelően. A SZU nem egy több országból álló szuperállam volt, hanem több nemzetiségre ráerőltetett, a történelem különböző időpontjaiban annektált területek halmaza, egy átalakított és tovább növelt Orosz Birodalom, mely egy sikertelen kísérlet volt a megvalósíthatatlanra, és mint ilyen, végül önálló, korábban ebben a formában nagyrészt soha nem létező, néhány kivételtől eltekintve mesterséges határok között létrejött országokra esett szét. Ebből a szempontból sok közös vonás van a volt Szovjet belső határok és az anno a Brit Birodalom hagyatékaként a Közel-Keleten kialakított mesterséges államok határai között. És sok Közel-Keleti konfliktushoz hasonlóan pont ez a tény lett végül a melegágya a mai ukrán-orosz konfliktusnak is.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
igen, hatalmas gazdasági erők állnak mögötte ... csak épp nem vállalják fel a nyílt mellé állást. azaz nem küldenek (nem mernek) embereket, márpedig abból lesz kevés. nagyon kevés, nem is sokára.

Jelenleg egyértelműen eszköz és kiképzés oldalon van hiány. A fő gond hogy ezen a vonalon sincs érdemi segítség. Jó pl a 30db M1. Nevetséges. 2022ben 400db M1et vont ki az USMC. Közben az army üzemeltet ~4000+ M1et. Minek? Abból is mehetne egy 600db. Az összesen 1000db M1. Bradley... vonalon detto. Felderítés vonalon is nevetséges ami megy, olyan mennyiségű taktikai infot lehetne átadni ami magában brutál segítség lenne.
Na igen ha így állna hozzá a "ny"at akkor őszre visszaállna a 2014 elötti Ukrajna. De nem áll. És ehez még mindig nem kellene katonákat küldeni és egy USAF gépnek se felszállnia.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 826
14 924
113
Hisztek a nyugati csodákban.. a csoda az, hogy ilyen kretén nyugati vezetés mellett még működik az usa, eu, nato..

Sebaj, nem kell ide ellenség sem. Az olyan kretén politikusok, akik szerint jó pénzbefektetés, hogy oroszokat őlnek.. gondolom majd végigszalad az orosz médiában, esetleg ha fele annyira ferdítik el, mint amennyire az itteni shitsajtó szokta, nos akkor akik eddig hezitáltak kiallni a nyugat ellen, azok most már nem haboznak.
A belső nyugatbarát ellenzék, esetleg diverzáns szervek munkáját sárba tiporta.
Szerintetek lesz orosz, aki nem fog egy egységben kiállni a hazája mellett?
Tudom ez itthon nehezen felfogható, egy olyan országban, ahol a sajtó 3/4e alig várja, csaholva, lihegve, hogy egy hazaárulasnak megfelelő, ország bajain tapsikoló, örvendező, hazát semmibe vevő cikkez lehozhassanak.
Nem ilyen elkrocsosult , ország fekélye propagandán nevelkedett emberek számára jelenthet valamit a haza szó..
.
Már várják a nyugati vadászokat:

 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 007
8 140
113
bb.png
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 058
113

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 582
5 433
113
Ja a vietnami háborúban, Afganisztánban is bombáztak aztán mi lett semmi. Most az van ahogyan a nyugat újabb és újabb fegyvereket küld, az oroszok szépen alkalmazkodnak. Más lenne a helyzet ha tömegesen vetnék be őket, de így . Ez vissza fog ütni.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 939
46 753
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 829
113
Félelmetes butaságra és teljes agymosottságra vall ennyire lenézni másokat. Már többször be lett ide téve, hogy az általatok lenézett BRICS gazdasági tevékenysége már megelőzte a G7 országokét. Akkor mégis milyen futottak még kategóriájú országokról beszélsz?
ÉS : Ők rendelkeznek a Föld nyersanyagkészletének a döntő hányadával és népességben is lekörözik a "nyugatot"....
Ez is sokat anyagozik mostanában.
Érdekes ez a fiatal hohol kisköcsög is inkább templombajáró embereket vegzált ahelyett hogy önként bevonult volna. Na ennyit a nagy hazafias hangulatról wilzike...
10 db Tu-95 a levegőben, kellemes éjszaka lesz ez!
:D

A BRICS az milyen egyezmény alapján, milyen érdekek mentén tart nemzetközi gyakorlatokat?
Ja!
Tényleg. Semmilyen. Vajon miért?
  • Mert nem katonai szövetség. :)
  • Mert nincsenek közös céljaik, közös érdekeik. :)
  • Mert gazdasági szempontból SEM tudnak együttműködni. Nem tudják kizárni magukat a nyugati világ vezette globalizált világgazdasági folyamatokból.
  • Ráadásul ezen országok eltérő fejlődés, eltérő célok és eltérő lehetőségek miatt SOHASEM hoznának áldozatot Putyin vesztes háborújában.
:D

De Moszkva bőszen terjeszti ezt a baromságot, hogy azt a látszatot keltsék az orosz lakosság félrevezetésére, nincsenek egyedül.
A valóság meg az, hogy Putyin Oroszországa elszigetelődve egyedül veszti el a háborút, valahol Donbasszban.

A BRICS meg oldalról végig nézi. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 437
89 755
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Állítólag jelentős mennyiségű nyugati légvédelmet, köztük a 2. patriot üteget evakuálták ukrajnából, mert félnek, hogy megsemmisítik azt is az oroszok (és kikerül az internetre).
Ennek is köszönhető, hogy sokszor már a csali Geraniumok is gond nélkül elérik célpontjaikat...


One of the most powerful combined strikes was dealt to Kiev, southern and western Ukraine
Just 18 hours after the most massive UAV attack on Kiev, and the Russian Armed Forces again hit the capital of Ukraine, but now also in other regions. This is already the 15th air attack since the beginning of May.
Almost simultaneously with the UAV attack, strategic missile carriers TU-95MS launched Kh-101/555 cruise missiles from the Caspian region, which made the attack on Kiev again combined, from different directions.
In total, the air defense forces of the Armed Forces of Ukraine, according to the Ukrainian military propaganda, allegedly detected and shot down more than 40 air targets.
The number of missiles and UAVs that reached their targets is again classified, but, for example, after a strike on an object in Odessa, a powerful fire and smoke enveloped the city were recorded.
Also, explosions thundered in Western and Central Ukraine, the result of the attack was again classified by the Ukrainian side.


6EG4FzI.jpg




35D6M (drónelhárításra kifejlesztett radar) vs Lancet drón...