Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyet klikkeltem euronewsSokminden törölve lett a netről ami 2014 környékén még rajta volt. Lásd az ogyesszai mészárlás eredményét, anno a youtube-on (!) láttam a teljes videót, ma talán képkivágásokat talál az aki mélyre mászik a bugyrokba.
Propi minden oldalon van, mi itt az Unióban főleg az amerikai propit kapjuk. De nézd meg az M1-et vagy a TV2-őt, ők az ukrán propit tolják? Ugyan! Arra ott a retek klub, ATV meg a magyar net 80%-a.De ami miatt nincs igazad: az átlagember nem kutatja a híreket. Megnézi amit elé dobnak. És ez a tömeg, itt meg nem a kivételek számítanak hanem a tömeg. A kivételeket eltűntetik orosz propagandistának bélyegezve. Vajon mi van az ukrán propagandával? Hivatalosan nincs. Mert a hivatalos maga az ukrán propi - az eu-ban is. Gáz.
Ha az ENSZ független szervezet lenne, vagy legalább következetes, kéksisakosok vonultak volna be Donbasszba. Ellenük is meg kellett volna védeni Ukrajnát? Egy kisebbség elleni katonai támadás legális ha határon belül van? Szabadon irtható? A helyzet az, hogy a nyugat megadta a választ: attól függ, mik az érdekei. Na, ezért nem kellene ehhez senki másnak a nevét adni. Nekünk főleg nem, a történelmünk miatt, nameg mellesleg semmi érdekünk nincs ebben.
Wilson megpróbálta, de nem tudta érvekkel szilárdan alátámasztani ezt a nyugati propagandában jól hangzó összefüggést.De a döntő többség nem ez, mert akkor már rég nem lennének harcok Ukrajnában.
A sportszerűtlenségét a háborúra kenő sportoló a cselekedetével a háborút terjeszti ki. Szerintem egy év eltiltás arányos szankció lenne.Tele a töke mindenkinek az agresszív ukránokkal?
„Szégyellhetik magukat az emberek” – az ukrán teniszező kiakadt a francia nézők pfujolásán - Eurosport
Aryna Sabalenka simán verte Marta Kostyukot a Roland Garros első fordulójában. Az extra történések azonban csak ezután következtek.www.eurosport.hu
A végéről persze nem maradhatott el az áldozatpóz ...
Zelenszkij elnök úr biztosan felderült annak hallatán, hogy Litvániában van a legnagyobb szükség légvédelmi eszközökre.De minek, annyit ernek mint halottnak a csók ahogy lattuk.
Áttelepíti Szlovákiából a Patriot rakétavédelmi rendszereket Németország
Németország a júliusi NATO-csúcstalálkozó védelme érdekében Szlovákiából Litvániába telepíti át Patriot rakétavédelmi rendszerét.ujszo.comÚj Szó said:Ez egy előre egyeztetett döntés, amely a szövetséges rendszerek alkalmazásának hatékonyságán alapul, ott, ahol jelenleg a legnagyobb szükség van rájuk
Az, hogy te leírtad, hogy mit gondolsz az oroszokról, még nem tartalmaz semmi konkrét előnyt a számunkra az esetleges vereségükből fakadóan!Leírtam már, hogy mit gondolok az oroszokról. Ebből azért elég jól összerakható a válasz.
Minnél gyengébbek és minnél messzebb vannak, annál kisebb ránk a befolyásuk és ez nekünk jó.Az, hogy te leírtad, hogy mit gondolsz az oroszokról, még nem tartalmaz semmi konkrét előnyt a számunkra az esetleges vereségükből fakadóan!
Szóval nem válaszoltál.
Ez a baj veletek. Amikor konkrét kérdés van, akkor csak ilyen válaszokat tudtok adni. Tereltek, süketeltek.
Tudod, nem azzal van a baj, hogy a "nyugathoz" húzol, mert én is úgy gondolom, hogy Mo-nak kell az EU. (persze nem ez az EU, hanem az eredeti) . De azért a józanságunkat illene megtartani. Egy vesztes Oo senkinek sem jó. Ha ezt képtelen vagy belátni, akkor inkább ne írj hülyeségeket.
Persze ha hirtelen eszedbe jut mégis valami konkrét érv a fikázáson kívül, a kérdésemre válaszként, akkor ne tartsd magadban.
- hívta fel a figyelmet Karel Řehka a Belső biztonság és az állam ellenálló képessége című konferencián a cseh Képviselőházban.Oroszország és az észak-atlanti szövetség közti háború, amely számunkra a legrosszabb forgatókönyv, nem lehetetlen, lehetséges"
Источник: https://rusvesna.su/news/1685364589Kijev már hónapok óta bejelentette „közelgő ellentámadását”.
Uhh
Ukrán támadók vs a lövészárokban oroszok:
Рыбарь
Жесткие кадры окопного боя. Украинские штурмовики пытаются взять окоп с российскими бойцами, давят их огнем и бомбят с коптера. В какой-то момент наши бойцы получают ранения и противник решает, что это шанс захватить позицию. Подойдя в полный рост за легкой добычей двое украинских штурмовиков...t.me
Fura mód, nem az oroszok akarják megdönteni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt, hanem a barátaid.Minnél gyengébbek és minnél messzebb vannak, annál kisebb ránk a befolyásuk és ez nekünk jó.
Minden szava!Szóval már megbocsájts Dudi.. értem én, hogy felmész a szennymédiába és ezt sugalmazzák. De lövésed sincs róla, hogy az ipar hogy működik és hogy a valóság pont ellentéte annak, amiben te hiszel.
Igen.. itt a nyugaton úgy kell vásárolni és egyedi gépet csinálni, hogy megnézed azt, hogy mit lehet egyáltalán vállalható szállítási határidőre megkapni és akkor azokból dolgozol.
(olyan gyártók termékeit kell használni, amit nem akarsz (T****) és a számlán felár van feltűntetve, mert kapható. Vannak shopok, ahol pl siemens hmiket a listaárhoz!!! képest többszörös felárral kapsz és ott tényleg megvehető.. a gyártótól meg nincs esély, felárasan sem)
Alapvetően az is ismétlésnek számít, ha pont ugyanazt teszed fel, amit más már feltett.Nos nem tudom, hogy mi a francért lett törölve múltkor a bejegyzésem... Oké láttam, hogy mert "ismétlődés" - a gond csak az, hogy én csak egyetlen egyszer posztoltam!!!
Lehet cenzúrázni mondvacsinált indokokkal, mindazonáltal az hogy egy már amúgy is több tízezres nézettségű videót nem enged megosztani ott, ahol azt csak pár tucat ember láthatja - pusztán egyetlen egy dolgot mutat: hogy a cenzor agyilag egy zokni.
Ez most kezd nagyon eltérni a témától. Nem a csodát várom a kéksisakosoktól, a kettős mérce példájának hoztam fel. Az hogy Putyin, vagy Oo. gyenge vagy nem, ebben a konkrét témában - a tömegtájékoztatásról beszéltünk - irreleváns. Ha szerinted itt az eu-ban/ukrajnában mindenki ismeri a tényeket mert alaposan tájékozódtak, akkor még nagyobb a baj, mert akkor nem szimpla primitív de ordibálni szerető emberekről (láss egy nyugati fórumot) beszélünk, hanem sok tucat millió göbbelsről. Szerintem nem így van, ennek viszont egy kimenete van, nem ismerik a tényeket. Visszajutottunk oda amit írtam, a tömegtájékoztatás nem a htka, főleg nem világszinten, ahol a magyar Tv2 is pont hogy semmit nem számít.Egyet klikkeltem euronews
Propi minden oldalon van, mi itt az Unióban főleg az amerikai propit kapjuk. De nézd meg az M1-et vagy a TV2-őt, ők az ukrán propit tolják? Ugyan! Arra ott a retek klub, ATV meg a magyar net 80%-a.
De itthon azért tudsz tájékozódni, ha minimális igényed van rá.
Mit érnek a kéksisakosok?Srebrenicai???
Ha az ukrán -orosz kormány elfogadta volna, mehettek volna ENSZ katonák, de nyilvánvalóan egyik fél érdeke sem volt.
Ha Magyarországra vonulna be az ENSZ tőle meg kellene védeni az országot???
Egy kisebbség sehol sem irthato szabadon, papíron.De minden papír és szó annyit ér, amennyi erő van mögötte. Így a nemzetközi jog is.
Az Északi Áramlatot következmények nélkül felrobbanthatja az USA. Még a sértett fél, a német kormány igyekszik elkenni a vizsgálatot.Most mit mondjak???
Voltak oroszok elleni halálos attrocitások, a majdani puccsot is a CIA szervezte. De ettől még Janukovics egy korrupt xarházi volt, Moszkva ha jobb, tehetségesebb, kevésbé tolvaj oligarchát ültet Kijevben jobban járnak.
Ahogy valószínűleg azzal is, ha kivárnak és ahogy Juscsenkot elűzte az ukrán nép elégedetlensége, már lejtőn volt Zelenszkij is. Most csináltak belőle egy nemzeti hőst, meg egy balkáni káoszt a határunkra. Úgy, hogy kiderült az orosz haderő fogatlan.
A tavaly tavasszal elfoglalt területek 40%-át már visszavette Ukrajna. Qrvagyenge!!!!
Most meg nézhetjük, hogy lesz ukrán ellentámadás vagy már az ukránok is kifulladtak, mint az oroszok, Az orosz katonai vezetésen belüli széthúzás szörnyű, hogy a picsában képtelen Putyin ott rendet tartani???
Rengeteg orosz katonai gyengeség elójött és fókuszba került. Kellene még mozgósítani, mert bízni a szerencsében, hogy Ukrajna kifullad nagyon naiv. Meg kell törni, ha győzni akarnak, de ahhoz sokkal nagyobb erő és több ember kell.
Ugyanígy látszik Európa gazdasági gyengesége és onallótlansága. De az előrejelzések szerint idén túllehetünk a mélyponton és már jövőre beindulhat a szekér. Ez újra az oroszoknak lesz kínos és hosszú távon káros, ha így lesz.
Már azt sem nézi meg, amit elé dobnak.Sokminden törölve lett a netről ami 2014 környékén még rajta volt. Lásd az ogyesszai mészárlás eredményét, anno a youtube-on (!) láttam a teljes videót, ma talán képkivágásokat talál az aki mélyre mászik a bugyrokba. De ami miatt nincs igazad: az átlagember nem kutatja a híreket. Megnézi amit elé dobnak. És ez a tömeg, itt meg nem a kivételek számítanak hanem a tömeg. A kivételeket eltűntetik orosz propagandistának bélyegezve. Vajon mi van az ukrán propagandával? Hivatalosan nincs. Mert a hivatalos maga az ukrán propi - az eu-ban is. Gáz.
Ha az ENSZ független szervezet lenne, vagy legalább következetes, kéksisakosok vonultak volna be Donbasszba. Ellenük is meg kellett volna védeni Ukrajnát? Egy kisebbség elleni katonai támadás legális ha határon belül van? Szabadon irtható? A helyzet az, hogy a nyugat megadta a választ: attól függ, mik az érdekei. Na, ezért nem kellene ehhez senki másnak a nevét adni. Nekünk főleg nem, a történelmünk miatt, nameg mellesleg semmi érdekünk nincs ebben.
Máskor légy éberebb! Ezért lehet megfognak feddni ideológiai elhajlásért az esti NATO továbbképzésen.Igen így van. Van 6000 atomtöltete, de ők is érzik, hogy kilóg a lóláb, mert ez már kevés, hisz semmi mást nem tud mellérakni. Gondolj bele, arra sem voltak képesek az érdekérvényesítésben, hogy egy Ukrajna kaliberű a velejéig korrupt, működésképtelen országot, ahol él vagy 15millió orosz és még a parlamentben is oroszul beszélnek a politikusok (ez volt 2014-ben ukrajna) maga mellett tartson.
Javítva: Minél gyengébbek és minél messzebb vannak, annál kisebb ránk a befolyásuk, és ez nekünk jó.Minnél gyengébbek és minnél messzebb vannak, annál kisebb ránk a befolyásuk és ez nekünk jó.