Az oroszok maguknak keresték a bajt (lehet, az ukránok is) de a támadónak milyen jogalapja van megsértődni, ha a megtámadott visszatámad? Na meg olyan fegyvert vesz, amilyet akar meg amire pénze van, meg politikailag lehetséges. És olyan pilótákat alkalmaz, amilyeneket tud.
Maszek véleményem szerint Putyin már úgy megbánta ezt az ukrajnai speciális műveletet, mint a kutya a ki 10et kölykezett. Eredetileg ha jól tudom arról volt szó, hogy jól megpuccsoljuk Ukrajnát. Nem jött be. Onnantól kínszenvedés, meg pesztizsvesztés van.
ukrajna, mint funkcionális állam megszűnt. Az államiságukhoz szükséges funkcióikat külföldi segélyből, meg hitelnek álcázott további segélyekből tartják fenn. Mondjuk nem meglepő, mert saját gazdasága és így az államot fenntartó adóbevétele gyakorlatilag nincs. Persze lehet, hogy majd átállnak sZoLgÁlTaTáS-alapú gazdaságra (mint a sikeres balti államok...
ja várj,
nem), és majd felvirágzik az "ország", de szerintem senkit nem fog már érdekelni, hogy mit szolgáltat majd maradékukrajna.
A hadseregük az elmúlt 14 hónapban már legalább egyszer rebootolva lett, melyhez azóta az "új" eszközöket szintén segélyből kapták. Most kényszeredetten próbálnak támadni, hogy legalább a látszat meglegyen, hogy volt értelme beléjük lapátolni a pénzt.
Kínszenvedés? Nem jött be? Szerintem annyira nem rossz teljesítmény teljesen kinullázni egy, az EU és az USA által “csiszolatlan gyémántnak” előkészített országot, olyat, amelyből az oroszok számára a mostaninál sokkal komolyabb ellenfelet faragtak volna idővel, mindezt a NATO védőernyője alatt.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem szeretnék hasonló “presztízsveszteséggel” járó katonai akció célpontja lenni. De az ukránokat biztos vigasztalja, hogy ez az oroszoknak “presztízsveszteség”.
Van amúgy egy elmélet, hogy ukrajnának egyfajta Izrael 2.0 szerepet szántak (no nem mégegy zsidó államként, hanem amolyan "erős" etnikai alapon szerveződő, az USA által felpumpált enklávéként). A folyamat jól látszott már a cionistákéhoz hasonló szenvedéstörténetükkel is (holodomor), és a kényszeredett legendáriumgyártással is, mely szerint Jézus Krisztus is ukrán volt, sőt igazából ukrajna volt az emberiség bölcsője. Belőlük is kiválasztott népet akartak gyártani, és erre pénzt is adtak nekik.
Csakhogy a zsidó néplélek, az ő összetartozásuk egyrészt jóval megalapozottabb, mint ez a "csinált" ukrajnizmus, másrészt meg itt nem mindenféle fisz-fasz arab államok vannak a szomszédban, mint az újszülött Izrael esetében voltak. Némileg könnyebb volt úgy egy, az államiságot megalapozó, sikeres háborút megvívni, mint egy atomhatalom ellen.
Ja, és Izraelből nem lépett le a lakosságuk negyede-harmada pl a Jóm Kippur háború idején sem (sőt, az ország megalakulása óta a népesség
folyamatosan nőtt!). ukrajna meg hát... kezdett 50+ millióval a SzU szétesésekor, a háborúba meg talán 35 millióval mentek bele:
Egy szó mint száz: a végnapjait éli az ország, csak még nem tud róla.
Lassan visszatér a régi rend, hogy a két oldal mindenben mást mond.
Nem úgy volt, meg nem ők voltak az ügyesebbek. Ha engem kérdeztek, a nagy bahmuti lelkesedéssel ellentétben ez abszolút hihető, hogy 3-4 nap alatt néhány front mentén lévő első falvat elfoglaltak. Nem tűnik túlzó térnyelésnek a bemutatott területek mérete. De ettől még a vesszőt sem kell elhinni egyik fél győzelmi jelentéseiben sem. A csatorna műfaji jegyeinek megfelelően mindenhol jól csinálták az ukránok és pont így számítottak már az elejétől fogva.
Amit a videótól függetlenül hiányolok, hogy egyik fél sem beszél már jó ideje Bahmut környékén veszteségekről, miközben mind a két fél egyetért benne, hogy vannak összecsapások.
Elnézést, de ezt a teljesen kretén csatornát miért idézgeted?
Vannak ukránpárti kommentátorok, akik ennél jóval színvonalasabban adják elő magukat. Ez a csatorna messziről szaglik a CIPSO (meg a GUR, meg még ki tudja melyik szervezet) aktív ráhatásától.
Más:
ASVK Kord rombolópuska tapasztalatok
VDV mesterlövész éjszakai munkája (pontos lövések, 18+):
t.me
A
@sixtus által betett BTR-4 vs ukrán katonák videó:
t.me