Egy itteni , nem oly régi posztomban írtam, hogy egy 2000 utáni, utazásom alatt érintettem Lemberg városközpontját, és ott fényes nappal letörték az ablaktörlőket a parkoló járgányról, a motorháztetőre helyezve a vendégszeretetüket és a miheztartásom kifejezése végett.
Ezt látva tudtam hogy ott még izzik az Európát 60 évvel azelőtt lángba borító nacionalizmus parazsa, amelyet lelkes pénz és ideológiai pumpálással mára már egy eléggé khmmm kellemetlen mozgalommá dagadt - Ukrajna szerte.
Egy a biztos, ezt nem az oroszok követték el.
Itt van egy hír, amely bizonyítja hogy Lemberg ennek ma is a központja:
"A második világháborúban a hitleri Németország oldalán harcoló Galícia SS-hadosztály katonáinak az ukrán függetlenségért küzdő veteránokként történő állami szintű elismerését követeli a kormánytól és a Legfelső Tanácstól kedden elfogadott határozatában a Lemberg megyei tanács"
Ezt biztosan hamarább jóvá fogja hagyni az ottani Kormány (azaz HelytartóTanács), mint az 1993-as Kárpátaljai Népszavazás végeredményét.. hiszen most ez a divat,..
No ezek után kérem tagadni hogy Ukrajnában nincs mesterségesen felpumpált náculás - ismét
Ezt látva tudtam hogy ott még izzik az Európát 60 évvel azelőtt lángba borító nacionalizmus parazsa, amelyet lelkes pénz és ideológiai pumpálással mára már egy eléggé khmmm kellemetlen mozgalommá dagadt - Ukrajna szerte.
Egy a biztos, ezt nem az oroszok követték el.
Itt van egy hír, amely bizonyítja hogy Lemberg ennek ma is a központja:
"A második világháborúban a hitleri Németország oldalán harcoló Galícia SS-hadosztály katonáinak az ukrán függetlenségért küzdő veteránokként történő állami szintű elismerését követeli a kormánytól és a Legfelső Tanácstól kedden elfogadott határozatában a Lemberg megyei tanács"
Ezt biztosan hamarább jóvá fogja hagyni az ottani Kormány (azaz HelytartóTanács), mint az 1993-as Kárpátaljai Népszavazás végeredményét.. hiszen most ez a divat,..
A Galícia SS-hadosztály katonáinak veteránokként történő állami elismerését követeli a Lemberg megyei tanács - Karpat.in.ua
A második világháborúban a hitleri Németország oldalán harcoló Galícia SS-hadosztály katonáinak az ukrán függetlenségért küzdő veteránokként történő állami szintű elismerését követeli a kormánytól és a Legfelső Tanácstól kedden elfogadott határoza...
politic.karpat.in.ua
No ezek után kérem tagadni hogy Ukrajnában nincs mesterségesen felpumpált náculás - ismét