[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Persze, nem fogja átadni.
Mert a nyugat mindig is a szavahihetőségéről volt híres.
No. először csak sisakot küldött és esküdött, hogy semmi halálosat, aztán most már a tankoknál jár.
Egy szó mint száz, készülhet a magyar légierő a gépek elvételére és az ukriknak történő átadására, ugyanis csak lizingeljük. Egy esély van a megtartásukra, ha a NATO csatlakozás fejében, aláíratunk egy adásvételi szwrződést, plusz még egy század gép! Különben ugrik a légierőn.
Lehet, hogy nem volt véletlen, hogy blokkoljuk a svédek NATO csatlakozását:oops:.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Pár éve volt hír, hogy Dél-Afrika kukázná a Gripenjeit, 1-2 századot, mert nem tudják őket üzemeltetni. Még itt is ment az agyalás, hogy szarár-húggyér meg kéne venni őket, aztán felújítani és magyarosítani. Most lehet ha visszavásároltatják a svédekkel vagy harmadik féllel megvetetik, aztán felújítás után átadják Ukrajnának.
Valahonnan biztosan látnak lehetőséget, hogy Gripeneket kapjanak az ukránok, hanem nem fognának bele a pilótaképzésbe, hacsak nem kamu a hír.
Svédek és csehek a legesélyesebbek, beállnak az F-35 klubba miután átadták.
Dél-afrikai elnök tegnap tövig benyalt Putyinnak


Afrikai küldöttség Moszkvában feliratozva


Leopárd + Bradley, csak a szokásos mészárlás


Tegnapi drónozások összevágva


HNaFuYO.png




Egyáltalán nem megjátszott vérgagyi próbálkozás
qlOMoCt.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 043
113
nehezen megy a mentés is...
ezeknek tényleg beteg az agyuk...
RFlQUUafwsQUC3qsnskU2IyA8WrfRIqdmYqPOLLVUJ4u37TUgROOQhnp_j-em88IYtcRBlMMd4kOPuiCRiMmr8oW3wjDq-OHc5WUav08KdJWHckUO3WXiHnKhaCbknbdFFMr2I37SOdyZvErzGDlgRQJa-dNvXSCW8NU_6fBiNQwyfUSWBPYzWLJGYjlAtqADKwhA9xTMUZJZv1LAz5KDs0kIuDaThBRDRiuyFyN-v8PI-eHxph0c5_-UJ5gPBWp44-2UgxXq_8iBY3NlyMOnrSlMqHlLjb_RGqrFIQsLIncO1yKZiD4hrnA7MAif6P0vcCmxh2pr8XcvHd3yBKU5w.jpg

Scholz dilemmája...

Nagyon nem örülök a Gripenes sztorinak, mert ha kiképzik őket rá, tuti zicher hogy itt fognak követelőzni az agresszív kódisai nálunk, mondván Ti még semmit sem adtatok! :(
Most is itt követelőznek, szóval nem értelek.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
Na persze, és ki fogja a NATO déli szárnyát biztosítani Románia vagy Bulgária? Jó vicc!

Nem arról volt szó, hogy a NATO soha nem volt ilyen egységes, mint napjainkban? :rolleyes:

Mit kellene tennie?
A saját jól felfogott érdekei helyett a nyugat érdekeit képviselje? Jó nagy marha lenne. Nincs akitől öt megvédje a NATO, mert sem Göo., sem Irak, sem Szíria nem ellenfél. Az orosz pedig ne veszélyezteti a vitás területa Krim, de az már rég nem a töröké, azért balhét vállalni nem éri meg. Szóval, innen nézve a töröknek kevésbé van szüksége a NATO-ra, mint fordítva!
És egyébként is. Mit vár a nyugat/USA azok után, hogy 2016-ban meg akarta puccsolni?

Igen vissza él. Jó reggelt. És vissza is fog élni, mert a nyugat nem tehet semmit ez ellen.
Hogy egy ilyen nagyszerű észrevételét, még fizetnek is Angliában, hát nem akármilyen állások vannak arrafelé.:oops:

1. Milyen mernie kell? Törökország minket nem zsarol, szemben a fényességes nyugattal.
2. Saját jól felfogott érdekünk a blokkolás.
3. Vagyis semmilyen nemzeti érdekünk nem fűződik Svédisztán csatlakozásához, teljesen közömbös, hogy bent vannak, vagy kint.

Ezt, hogy képzeli el?
Erre csak úgy van lehetőség, ha az egyes NATO tagok vagy azok egy csoportja, biztonsági megállapodást köt a Svédekkel, de az már nem NATO garancia, hanem egyes NATO tagok által vállalt garancia. kb. olyan lesz, mint a bukaresti kilencek szövetsége (vagy is semmire sem lesz jó). Amit biztosra merek állítani, nem sokan fogják ezt megkötni.
Szóval sok sikert a saját szabályaik megkerüléséhez.
Nagyon érdekes, hogy a demokratikus nyugat, milyen előszeretettel szegi meg a saját maga hozta szabályokat. És ezek után elvárják, hogy a világ többi része komolyan vegye őket.
Szia, megpróbálom Kardigánnal kapcsolatos infókat röviden összefoglalni, amiből kiderül hogy megint csak a polgárok indokolatlan "felizgatása" a cél hogy ezt a konfliktus továbbra is az érdeklődés középpontjában álljon, így a végtelen pénz és fegyver adományozás továbbra is zavartalannak legyen tekinthető.
2016 előtt meglehetősen hűvös volt a viszony Ankara és az oroszok között több okból is kifolyólag. 2016-ban a Nyugat egy hatalmas baklövést követett el, aminek a lényege hogy egy török Majdant akartak, leváltani Kardigánt egy lelkesebb, háborúpárti vezetőre.
Úgy mint 2014-ben Janukovics, most Kardigán is 2016-ban a saját országában az orosz szolgálat, kommandósok közbeavatkozásának köszönheti életét. Erről itt már részletesen írtam itt is nem részletezem ki,
Tehát megváltozik Kardigán hozzáállása: igyekszik most mindenből kimaradni ha lehet, mert közvetlen szomszédja az abszolút szuverén, tehát atomfegyver birtokos Oroszország. Bölcsen tudja hogy minden háborúpárti megmozdulás azt a térséget szinte azonnal lángba borítja.
Kardigánnak viszont van az Únióval szemben egy atommal szinte felérő kivédhetetlen fegyvere, a nála az Unió pénzén táborozó mintegy 4 millió migráns. Az este kiszámoltam, ez az embertömeg Isztambultól Berlinig ér, ha egymás után szépen mintegy 60 cm-re (egymás seggébe lógnak) távolságra egymás után állnak. Ha ez a menetoszlop beindul, és odáig masíroznak , lehet hogy az Eu-nak meszeltek. Ezért nagy a szája Oxfordnak, mert úgy gondolja Ő nem EU-s, neki járhat a.. Szerintem ha ekkora migráns csapat elindul az nem fogja a papírokat nézegetni..
Ezért gondolom hogy az ilyen F.O.S médiás üzengetésnek nagyobb a füstje mint a lángja, és csak arra való hogy bennünket idegesítsen..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
A jelentések szerint több mint 100 TOS-1 rakétát lőttek ki Pjatihatkira a tegnapi harcok során...valószínűleg nem sok maradt a faluból, és bárki is volt ott.

Új tétel megsemmisült Bradley MBP-k Zaporozhye régióból
Előző napon hatalmas csata zajlott Orekhovszkoje irányában, amelyben az orosz csapatok visszaverték az ellenség nyomását és visszaszerezték az irányítást az elvesztett területek felett.

A különleges katonai művelet krónikája 2023. június 17 - én
Tömeges tüzérségi csapásokat mérnek az ellenséges erők koncentrációjára, és a hadsereg repülése is aktívan dolgozik. Egyes jelentések szerint az ellenség helyrehozhatatlan vesztesége legalább 400 ember és kétszer annyi sebesült. Ezzel egy időben az ukrán fegyveres erők ismét csapást mértek Brjanszk és Kurszk frontvonali településeire ,
Belgorod és Kherson régiók , valamint a DPR : lakóépületek és infrastrukturális létesítmények megsérültek. Egy ember meghalt , hárman megsérültek, köztük egy gyerek.
Emellett a mai napon aktívan megvitatták Vlagyimir Putyin orosz elnök demonstrációját az Ukrajnával kötött parafált szerződéstervezetről , amelyet 2022 márciusában készítettek elő Isztambulban . Az államfő szerint a kijevi csapatok ígért kivonása után az ukrán hatóságok a nyugati kurátorok utasításainak engedelmeskedve megtagadták a megállapodások teljesítését.
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
71
491
53
Egy másik hozzászólásomban írtam akár Magyarország is lehet a vásárló.Eleve jó a "viszony" a jelenlegi Izraeli kormánnyal.Finoman szólva jelenlegi helyzetben "égető" szükségünk lenne nagyobb számú harcjárműre.Jelenleg megrendelt Leo2 A/7-esek ki tudja mikor érkeznek meg, meg kevés is az a 44 darab.Na meg a jelenlegő fő fegyver szállítonkal(Németország) nem feltétlenül jó most a viszony.Lásd Siemens-Paks "blokkolás".Cserébe mi lemondtuk 110 Siemens Vector mozdonyra a szerződést.Az más kérdés ezzel kicsit magunkal "basztunk ki" eleve finoman szólva elöregedett a Máv mozdony "flottája" ráadásul kifejezetten jó áron kaptuk volna őket.
A Siemens mozdonyok kapcsán úgy gondolom, hogy bár öngólnak tűnhet, de mégsem az. Ha ennyire izmozik a gyártó, valószínűleg ez a viszony csak romlani fog, és így sem biztos hogy leszállítása kerültek volna. Az alkatrész ellátás terén pedig egyértelműen bajok lennének a jövőben. Szerintem itt és most, egyszerűbb volt rövidre zárni. Az persze kérdés hogy mi, és mikorra lesz helyette. Ha abból indulunk ki hogy a Siemens-el az üzlet így is, úgy is ugrott (szerintem ennek van nagyobb realitása), kár rajta rugózni. Cumi van miatta mindenképp, de legalább nem húzódik el a végtelenségig mint egy szappanopera...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 022
113
Na gyerekek, kormányváltás után úgy fogjuk odaadni az ukránoknak a légierőnket, mint ha kötelező lenne...

Mondjuk kb. az is lesz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Ismét kudarcba fulladt az ukrán ellentámadás Zaporozsje ellen, sok kapor katona meghalt.

ISMERTETŐK

Az oroszok nagy hatótávolságú páncéltörő aknarendszert telepítenek
Ez egy nagy robbanóerejű (HE), szórható, személy elleni (AP), határolt szilánkokra törő, önmegsemmisítő akna, amelyet úgy terveztek, hogy különböző légi és földi célba juttató rendszerekből szórható/kilövődik.
Ez a rendszer az orosz hadsereg egyik legújabbjának számít.

Az orosz hadsereg dróntechnológiát alkalmaz, hogy hatékonyan reagáljon az ukrán erők által kezdeményezett ellentámadásokra. Ez az innovatív megközelítés elsősorban az európai nemzetek és az Egyesült Államok által Ukrajnának szállított Leopard 2 harckocsik és más korabeli katonai járművek semlegesítésére összpontosít. Ezeket a fejlett járműveket az ukrán hadsereg széles körben alkalmazza az orosz erőkkel szembeni fellépés során. Egy videó, amely 2023. június 10-én bukkant fel, azt mutatja, hogy az orosz korszerű Lancet rendszer első győzelmét aratta egy Németországban gyártott Leopard 2 harckocsi felett, jelezve, hogy a média által csodafegyvernek titulált, sokat dicsért harckocsi nem rendelkezik megfelelő védelemmel.
https://www.youtube.com/watch?v=Cyj96XKzsc0
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Afrikai küldöttség Moszkvában feliratozva
Igen, a tárgyalások haladtak, aztán megjelent BoJo és emlékezzünk arra is, hogy ez a nagyon demokratikus jogállam akkortájt lőtte fejbe a saját tárgyalási delegációjának egyik oszlopos tagját:

…mondván: “oroszkémvolt!!!!” - és ezt az ukránok állítják.
Én azt gondolom, hogy még ha így is lett volna, az ukránok sokkal többet nyertek volna az ügyön, ha szimplán bebörtönzik illetve kamera előtt vallomásra kényszerítik. A béketárgyalásokat ugyanúgy leállíthatták volna.

Zaluzsnij szerintem nem bólintott volna rá erre.
A PR szakszolgálatnak meg muszáj megmutatni, hogy meg tudják még húzni a ravaszt (elnézést), meg úgy általában el tudják még játszani, hogy működő hadseregük van.
Ha az oroszoknak van esze, hagyják elmenni az ukránokat az első védvonalig és utána az elnyújtott támadóékeket oldalról ütik.
Egyáltalán nem megjátszott vérgagyi próbálkozás
qlOMoCt.jpg
A NAFO jó része botokból áll, vagy egy félszar AI szellemi színvonalán létező személyekből.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 434
113
Igen, a tárgyalások haladtak, aztán megjelent BoJo és emlékezzünk arra is, hogy ez a nagyon demokratikus jogállam akkortájt lőtte fejbe a saját tárgyalási delegációjának egyik oszlopos tagját:

…mondván: “oroszkémvolt!!!!” - és ezt az ukránok állítják.
Én azt gondolom, hogy még ha így is lett volna, az ukránok sokkal többet nyertek volna az ügyön, ha szimplán bebörtönzik illetve kamera előtt vallomásra kényszerítik. A béketárgyalásokat ugyanúgy leállíthatták volna.


Zaluzsnij szerintem nem bólintott volna rá erre.
A PR szakszolgálatnak meg muszáj megmutatni, hogy meg tudják még húzni a ravaszt (elnézést), meg úgy általában el tudják még játszani, hogy működő hadseregük van.
Ha az oroszoknak van esze, hagyják elmenni az ukránokat az első védvonalig és utána az elnyújtott támadóékeket oldalról ütik.

A NAFO jó része botokból áll, vagy egy félszar AI szellemi színvonalán létező személyekből.
És utána poszthumusz kitüntették. Majd legyártottak egy legendát, és mivel halott, nem tudja sem cáfolni, sem megerősíteni. Leginkább a saját zsebére mindenkinek adott információt.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 400
113
Srácok! Szálljatok már le a dilibicikliről!
Pár éve volt hír, hogy Dél-Afrika kukázná a Gripenjeit, 1-2 századot, mert nem tudják őket üzemeltetni. Még itt is ment az agyalás, hogy szarár-húggyér meg kéne venni őket, aztán felújítani és magyarosítani. Most lehet ha visszavásároltatják a svédekkel vagy harmadik féllel megvetetik, aztán felújítás után átadják Ukrajnának.
Valahonnan biztosan látnak lehetőséget, hogy Gripeneket kapjanak az ukránok, hanem nem fognának bele a pilótaképzésbe, hacsak nem kamu a hír.
Dél-Afrika, ha az utolsó falatot is kell árvák szájából kivennj, akkor sem fogja Ukrajnának odaadni a gépeit. Ne feledjük, a dél-afrikai küldött volt, aki azonnal cáfolta a látogatásukhoz kapcsolódó támadást. Dél-Afrika egész végig az Oroszok mellett állt.
Persze, nem fogja átadni.
Mert a nyugat mindig is a szavahihetőségéről volt híres.
No. először csak sisakot küldött és esküdött, hogy semmi halálosat, aztán most már a tankoknál jár.
Egy szó mint száz, készülhet a magyar légierő a gépek elvételére és az ukriknak történő átadására, ugyanis csak lizingeljük. Egy esély van a megtartásukra, ha a NATO csatlakozás fejében, aláíratunk egy adásvételi szwrződést, plusz még egy század gép! Különben ugrik a légierőn.
Lehet, hogy nem volt véletlen, hogy blokkoljuk a svédek NATO csatlakozását:oops:.
Ezt mégis hogy gondolod?
Milyen jogalap mentén. A szerződésünk 2026-ig szól. Ráadásul, jelenleg abban a konstrukcióban, hogy a futamidő végén a miénk marad az összes gép.
A gépek az országon belül vannak. Hogy tervezed ezt az "elvételt"? :)
Eljönnek értük svéd katonai rendőrök, hogy einstand...?
Svédek és csehek a legesélyesebbek, beállnak az F-35 klubba miután átadták.
Dehogy állnak be. Saját vadászgép gyártásuk van, miközben benne vannak Tempestben is. Ha lepasszolják a rendszerben lévő gépeiket, akkor mi marad nekik? Egyik pillanatról másikra hogy tervezed egy egész ország légierejég átállítani F-35-re? Milyen gépekkel? Ha most elkezdenek nekik gépeket gyártani jó ha 2030-ra összejönne egy századra való. Ne őrülj már meg te is!
Na gyerekek, kormányváltás után úgy fogjuk odaadni az ukránoknak a légierőnket, mint ha kötelező lenne...

Mondjuk kb. az is lesz.
Te megint nem vetted be a paranoia elleni tablettákat. Milyen kormányváltásról beszélsz? 2026-ban van a következő választás! Halló!
Mi lesz addigra ebből a konfliktusból?

A svédek annyit vállaltak, hogy kiképzik az ukránokat. Valószínűleg nekik van csupán fölös kapacitásuk egész Európában nyugati harci KIKÉPZÉSRE. Ráadásul nekik ehhez komoly méretű 2 üléses gépparkjuk is van a Gripen B/D képében.
A vadászpilóta képzés 4. szintjére jelenleg a NATO-n belül iszonyú kicsi kapacitások vannak. Mindenki próbálja kihúzni az ősöreg gépeivel a váltótípusig, csakhogy szinte senki nem rendelt újat. A franciák kivonják az Alpha Jeteket. Az angoloknál alig maradt repképes Hawk. A kanadai pilóta képzés ugyannezzel a problémával küzd. Az olaszok csak most kezdték el beindítani a saját képzést, és mindenki hozzájuk akar menni. A németeknek nincs is saját képzésük. Privát cégekkel csinálják, meg szintén ahol éppen találnak szabad kapacitást.

Ha valakitől kaphatnak is egy pár gépet, akkor az valószínűleg a svéd flotta pár letárolt régebbi A frameje lehet. Esetleg pár C. De nem kell nagy mennyiségre gondolni.
Aktív szolgálatból kivenni sehonnan nem fogják az üzemeltetők. A csehek még mindig nem döntötték el, hogy megveszik-e az F-35-öt. Ráadásul az ő gépeikre ott van szükség, ahol jelenleg vannak. A szlovákok légiereje le van nullázva. Nekünk, a cseheknek, meg a lengyeleknek kell Szlovákia légterének légirendészetét ellátni.
Mi ugyan ebben a cipőben járunk. Nem elég, hogy Orbán inkább a karját vágatná le, minthigy Ukrajnának odaadja a Gripeneket, de jelenleg a sajátunk mellett Szlovénia, Horvátország és most már Szlovákia légirendészetét is mi adjuk (részben).

Szóval ez az egész hír arról szól, hogy advanced fighter traininget kapnak kezdő ukrán pilóták kétüléses Gripeneken, úton az F-16 felé.
Ha kapnak is a svédektől bevethető gépeket, akkor is, az nem lesz komoly hatással a konfliktus kimenetelére.
Egyszerűen nincs emögött (nem csak a Gripen, de az F-16-os ötlet mögött sem) komoly mennyiség.
A megállapodásnak bármire is max. fél-egy év múlva lesz bármilyen hatása.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 830
113
Csak egy kis ünneplés Európa leg szabadabb, leg demokratikusabb államában.
Ha egy ilyen jelenet Magyarországon történne meg, vajon mit kapnánk érte nyugatról?
És még valami. Hol vannak ilyenkor a lengyelek?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
A Siemens mozdonyok kapcsán úgy gondolom, hogy bár öngólnak tűnhet, de mégsem az. Ha ennyire izmozik a gyártó, valószínűleg ez a viszony csak romlani fog, és így sem biztos hogy leszállítása kerültek volna. Az alkatrész ellátás terén pedig egyértelműen bajok lennének a jövőben. Szerintem itt és most, egyszerűbb volt rövidre zárni. Az persze kérdés hogy mi, és mikorra lesz helyette. Ha abból indulunk ki hogy a Siemens-el az üzlet így is, úgy is ugrott (szerintem ennek van nagyobb realitása), kár rajta rugózni. Cumi van miatta mindenképp, de legalább nem húzódik el a végtelenségig mint egy szappanopera...
Nem a gyár "izmozott" hanem a Német kormány "blokkolta" a szállítást.Ha a Siemensen múlott volna teljesítik az "üzletet".Mozdony beszerzés blokkolására semmi értelmes indok nem lenne a Német kormány részéről.Mávnál "cumi"nem kicsi mert a most 60 éves V43 sorozat adja a vontató "flotta"gerincét.Meg ha már ennyire rossz a viszony a Németekkel akkor aggasztóbb hogy a Honvédség haditechnikai beszerzései onnan vannak.Mellékesen ezzel a döntéssel Nem a Német kormányt "büntettük" hanem a Siemenst amin ha rajtuk múlik nem hagyják veszni a Paksi "üzletet".Mellékesen nem véletlen a nagy "barátkozás" Orbán részéről Macronnal na meg az ő részükről se.Nekik ez most kiválló "üzlet".
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A NAFO jó része botokból áll, vagy egy félszar AI szellemi színvonalán létező személyekből.
Tipikus woke incel gyűjtemény. Nagy részük a "valahova tartozás" miatt lép be, le se szarják ukrajnát.
BfSkCo6.jpg




The latest episode of RWA has some interesting theories on this.

Basically the timeline goes:
peace deal is brokered
ukranians ready to accept
russia widthdraws
SOMEONE steps in and tells the ukranians do not accept the deal
ukranian negotiator is killed shortly afterwards by the sbu for “treason”
ukranian troops advance into bucha and find the “bucha massacre”, basically poisoning any further peace talks forever


Újabb reggel, újabb "támadás"


Eközben a franciaországi kínai nagykövetség (hanggal!):


ukrán propaganda videó... pedig megmondta a Vasember, hogy ne toljanak full kretént