[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Azt a tüzérséget leginkább az orosz vonalak puhítására fogják használni. Ugyanis ha nem oda koncentrálják a megmaradt tűzerőt, az orosz erők nem lesznek lefogva és nemsokára maximum Valhallából lőhet az ukrán tüzérség.

Egyébként meg ezt a tengerpartosdit hogy gondolod pontosan? Elkezdik lőni az utakat? Melyiket? Mennyi ideig tudják lőni? Láttad már az azov-tengeri partszakasz úthálózatát? Az megvan, hogy nem csak elsőrendű utak vannak?
A Krímet és Oroszországot összekötő szárazföldi összeköttetés (köldökzsinór) teljes keresztmetszetében belőhető lesz, ez jelentősen gyengíti az oroszok pozícióit az elfoglalt déli területeken.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
A Krímet és Oroszországot összekötő szárazföldi összeköttetés (köldökzsinór) teljes keresztmetszetében belőhető lesz, ez jelentősen gyengíti az oroszok pozícióit az elfoglalt déli területeken.
Eddig nem volt belöhetö?Csak pont amikor 60 kilométerre vannak nem is tudom,hogy honnan.Amikor 61,62,63 kilométerre voltak még nem volt belöhetö.Csak most lett belőhetö.Egyébként mennyi a gáz világpiaci ára?Ingyen kapja már a fényes tekintetű fejlett Nyugat amerikai jóbarátaiktól?
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 939
21 579
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 478
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az amerikai kormány náciszerű arroganciája

Írta: Eric Zuesse



Az USA kormánya azt feltételezi, hogy ő, és NEM az Egyesült Nemzetek Szervezete a végső erkölcsi tekintély a nemzetközi ügyek tekintetében, és hogy minden olyan kormányt, amely másként gondolja, meg kell buktatni és le kell váltani, hogy demokrácia legyen, vagy azzá váljon, és az adott nemzet népének érdekeit szolgálja. Feltételezi, hogy az Egyesült Államok kormánya - és NEM a nemzet saját kormánya (függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok kormánya mit gondol erről) - az a szervezet, amelynek meg kell határoznia, hogy mi szolgálja, és mi nem szolgálja az adott országon belüli emberek érdekeit.

Hogyan fogadhat el az ENSZ egy ilyen nemzetközileg diktatórikus kormányt, mint ez?

De mégis megteszi. Az Egyesült Nemzetek Szervezete tehát elárulja magát, ha nem ítéli el nyilvánosan ezt a nemzetet - amit nem tesz meg. Kell, de az ENSZ jelenlegi főtitkára nem hajlandó eleget tenni a kötelességének: újra megerősíteni, hogy az ENSZ az EGYEDÜLálló tekintélye annak, hogy mi a "nemzetközi jog" és mi nem az - nem azt kell megerősíteni, hogy mi az és mi nem az, hanem azt, hogy CSAK az ENSZ és annak szervei rendelkeznek azzal a tekintéllyel, hogy ezt megállapítsák. Az USA kormánya NEM rendelkezik ilyen hatáskörrel, de úgy tesz, mintha rendelkezne.



Az amerikai alkotmány IX. cikkének 1. szakasza kimondja: "Az Egyesült Államok Szenátusa jogosult szerződéseket kötni, nagyköveteket és a Legfelsőbb Bíróság bíráit kinevezni".

NEM az amerikai elnök, hanem az amerikai szenátus - és az amerikai szenátuson belül a külügyi bizottság elnöke képviseli az egész testület véleményét. Ez a személy jelenleg a Demokrata Párt intenzíven neokonzervatív, USA-birodalom-párti, New Jersey állam vezető szenátora, Robert Menendez.



Augusztus 8-án levelet írt Kirgizisztán elnökének - egy kis országnak, amely két Oroszországgal határos ország, Kína és Kazahsztán között fekszik, és amely 1919-1991 között a Szovjetunió része volt. Ez egy olyan ország, amelynek lakosait a Gallup 2013. december 19-én közzétett közvélemény-kutatása szerint az ottani lakosok megkérdezték: "Hasznára vagy kárára vált a Szovjetunió felbomlása ennek az országnak?", és 16%-uk azt válaszolta, hogy "Hasznára.", 61%-uk pedig azt, hogy "kárára". Tehát: az ottani - Oroszországhoz közeli - lakosság erősen támogatja Oroszországot.

Menendez írt az elnökének, "Mély aggodalommal írok Önnek a Kirgiz Köztársaság kormányának az Orosz Föderációnak vagy annak megbízottjainak nyújtott segítségéről szóló állítások miatt, amelyek szerint a Kirgiz Köztársaság kormánya segítséget nyújt az Oroszország által Ukrajna törvénytelen megszállása miatt bevezetett nemzetközi szankciók kijátszásához. ... Aggodalommal tölt el az is, hogy a Kirgiz Köztársaságnak a nemzetközi szankciók betartásának elmulasztása a demokratikus kormányzás riasztó erózióját és az országban zajló kiterjedt emberi jogi jogsértéseket tükrözi."



Az ENSZ nemzetközi joga szerint nincsenek "nemzetközi szankciók", kivéve az ENSZ Alapokmányának 41. cikkében foglaltakat, amely Alapokmányban még csak nem is említi a "szankciók" szót, de ott szerepel:

A Biztonsági Tanács dönthet arról, hogy milyen, fegyveres erő alkalmazásával nem járó intézkedéseket kell alkalmazni határozatainak végrehajtása érdekében, és felszólíthatja az Egyesült Nemzetek tagjait, hogy ilyen intézkedéseket alkalmazzanak. Ezek közé tartozhat a gazdasági kapcsolatok, valamint a vasúti, tengeri, légi, postai, távíró, rádió és egyéb kommunikációs eszközök teljes vagy részleges megszakítása, valamint a diplomáciai kapcsolatok megszakítása."

Június 7-én a kiváló geostratégiai elemző, Andrew Korybko "Majdnem megnyílt a második front Oroszország ellen Közép-Ázsiában" címmel számolt be arról, hogy június 6-án az orosz és a kirgiz kormány meghiúsította az idei második amerikai puccskísérletet Kirgizisztán kormányának megdöntésére és leváltására, és hogy ezeknek az amerikai kísérleteknek az volt a célja, hogy fokozzák az Oroszországnak okozott gazdasági károkat az Egyesült Államok és szövetségesei által Ukrajna harcterein Oroszország ellen folytatott háborúban.

Menendez szenátor a kirgiz elnöknek írt levelében azt is állította:

"Az Oroszországból érkező potenciális fenyegetésekkel szemben az Egyesült Államok továbbra is szilárdan támogatja az olyan nemzetek szuverenitásának és függetlenségének fenntartását, mint a Kirgiz Köztársaság".

Aggodalmát fejezte ki "a Kirgiz Köztársasághoz hasonló nemzetek szuverenitásának és függetlenségének fenntartása" miatt, miután idén már két sikertelen amerikai puccskísérlet is történt a megbuktatására. A levél így folytatódott:

"Az Ön kormánya meggyengítette az intézményeket, többször megsértette az újságírók és a független média jogait, zaklatta az emberi jogok védelmezőit, és korlátozásokat vezetett be a civil társadalom szereplőivel szemben. A Kirgiz Köztársaság, amely egykor a demokrácia ragyogó jelzőfénye volt Közép-Ázsiában, veszélyes úton halad az autokrácia felé".

"Az Ön kormányának elkötelezettsége ezekben az ügyekben kritikus fontosságú a kirgiz nép biztonsága és jóléte szempontjából.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Bradley, menet közbeni találat, azután akkor is amikor megállt:

Mesterlövészek munkában, gyors villanykapcsolás:

2S5 jácintok bevagonírozva:

Aknára futottak, próbálják kideríteni mennyi halott és sebesültjük lett:

Ukri temető a lakóövezet közepén:

Ugledar környékén atgm vs apc:

Sírtak, hogy nincs ÉK jelzés a rakettyákon, hát tessék (mondjuk csak dudinak nem mindegy, hogy többrészes 152-es vagy egyrészből faragott 155-ös pottyan az ukri mellé, valószínűleg az egyiktől kevésbé lesz halott):

Drónos gránátdobálás:

FPV drón:

Szerintem Vasziljok-kal lövik itt az ukrikat:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Az mondjuk ne zavarjon , hogy semmi se azonosítható be rajta de a bizonyítéknak szánt felvétel az mondjuk ősszel vagy télen készült ! Te annyira de annyira szeretnél hinni , hogy se a tényeket se a részleteket nem figyeled meg !
0.18-0.24 között "beazonosítható" a 4 tubusos indító("alváltozatot én ennyiből nem mondom meg).Azok a "fasorok" szépen zöldelnek még ha régi videót töltöttek fel akkor se télen készült de nagyon ősszel se.És a környékünkün is hasonlóan néznek ki a szántókon a tarlók.Én igazából ha találok "friss" itt nem megosztott videót "csak" megosztom.Ha valaki tudja "cáfolja" nyugodtan.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Paff... most kaptak kettot nagy dobra verve kb ket hete...
Eddig tartott a csehszlovak csodafegyver is...
Fogy minden tuzersegi motyo szepen, de Pzh 2000-t nem nagyon latni, es hallani sem róla. Se a kiloveserol se a beveteserol.
Vagy annyira kenyes holmi hogy ritkan tudjak uzemeltetni, vagy megiscsak er valamit. Bar utobbi esetben ezzel volna tele a sajtó, ugyhogy inkabb az elso verzio.


Kezd kifingani a nyugat. Mar alkudoznanak Ukrajnarol. Adjak meg lejjebb is hamarosan.


Szojgu.
“Ahogy a múlt században a fasizmusnak a Vörös Hadsereg által Európában elszenvedett veresége erőteljes lendületet adott a gyarmatellenes mozgalmaknak szerte a világon, úgy a Nyugat által támogatott ukrán neofasiszták legyőzése is a modern neokolonializmus elleni küzdelem egyik tényezőjeként fog szolgálni”

India ejtette az ukranokat.

Erdekes itt sincs semmi ellentevekenyeseg.
Megszunt volna az ukran hatorszag legvedelme?