[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Állitólag a pilóták kiképzését az F-16-ra 6 fővel kezdődik, mert nem volt több, megfelelő angoltudàssal rendelkező szakember.
Az egésznek olyan szerencsétlen az üteme, hogy az oroszok az aktuális létszámot kényelmesen megsemmisithetik majd. Feltéve, hogy lesz az egész F-16 projektből valami kèzzel fogható.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 748
113
Az amerikai védelmi minisztériumnak nehézséget okoz, hogy lépést tartson az ukrajnai konfliktus okozta igényekkel – jelentette szombaton a Washington Post, arra figyelmeztetve, hogy ha nem sikerül fenntartani a jelenlegi termelési szintet, az veszélyeztetheti a biztonságot a odahaza is.
Az amerikai katonai vállalkozóknak hamarosan meg kell duplázniuk a NATO szabványos tüzérségi lövedékek gyártásának a konfliktus jelenlegi szakasza előtt regisztrált ütemét. Azonban még a havi 28 000 lövedék gyártása is elégtelen ahhoz, hogy kielégítsék azt, amit a lap “Ukrajna elképesztő tüzérségi lőszeréhségének” nevezett, nem is beszélve a kimerült hazai tartalékok feltöltéséről.

A nyersanyaghiány – különösen a robbanóanyag TNT, amelyet az USA már nem gyárt – akadályozza a Pentagon erőfeszítéseit, hogy feltöltse saját arzenálját, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás miatt erősen megfogyatkozott. Washington jelenleg a TNT nagy részét Lengyelországból szerzi be, de új beszállítókat keres, többek között Japánban, miután a tavalyi népszavazáson a gyárnak otthont adó régió Oroszországhoz való tartozása mellett döntött, és elvesztette gyártási partnerét, a Zarját.

A tüzérségi lövedékek lövedékcsöveken keresztül történő mozgatásához használt hajtóanyag korlátozott készletei szintén akadályozzák a védelmi vállalatok termelési képességeit az Explosia cseh hajtóanyagtöltetet gyártó cég szerint. Martin Vencl szóvivő a Postnak elmondta, hogy a hajtóanyag előállításához szükséges nyersanyagok, köztük a nitroglicerin és a nitro-cellulóz, hiánycikkek.

d1403b5d9e8445f5bd9e35945975389e.jpg


A bürokratikus akadályok azt is jelentik, hogy a Pentagon 44,5 milliárd dolláros, Ukrajnával kapcsolatos gyártási szerződéseinek mindössze 40,8%-át sikerült véglegesíteni – írja a Post. A Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának egyik ipari szakértője a szokásosnál jobb teljesítményként védte ezt a számot, mivel egy nagyobb védelmi szerződés megkötése általában 16 hónapot vesz igénybe.

Egy meg nem nevezett Pentagon-tisztviselő azt javasolta, hogy a jövőbeni hiányok elkerülésére a lőszerek iránti “tartósan magas kereslet” fenntartása a megoldás. A Pentagonnak “hosszabb időn keresztül továbbra is ezen a szinten kellene beszereznie, hogy ne csak egészséges készleteink legyenek, hanem egészséges termelési és ipari bázisunk is, amely képes kielégíteni azokat” – mondta a névtelenül nyilatkozó a Postnak. A Pentagon azt reméli, hogy 2025 őszére évi 1 millió lövedékre növelheti a termelést.

“AZ UKRÁN TAPASZTALATOK EGYIK TANULSÁGA AZ, HOGY VISSZA KELL MENNÜNK, ÉS ÚJRA ÁT KELL GONDOLNUNK EZEKET A MINIMUMKÖVETELMÉNYEKET [A LŐSZERKÉSZLETEKRE VONATKOZÓAN]. ÉS LEHET, HOGY ALÁBECSÜLTÜK” – MONDTA CHRISTINE WORMUTH HADÜGYI ÁLLAMTITKÁR A MÚLT HÓNAPBAN ÚJSÁGÍRÓKNAK.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten újabb 20,6 milliárd dollárt kért a Kongresszustól Ukrajnának, még akkor is, amikor a tisztviselők halkan kezdték elismerni, hogy Kijev ellentámadása kudarcot vallott. A sokat hangoztatott offenzíva, amely június óta mindössze néhány falut foglalt vissza, az orosz védelmi minisztérium szerint 43 000 katonába és közel 5000 felszerelésbe került Ukrajnának.

Ha elhisszük ezt akkor ultra nagy szarban vannak a kaprok is meg úgy unblock az egész nyugati világ haderejei ! Ha nem hisszük el akkor miért írnának ilyet ? Úgy gondolják ezzel meg lehet kajáztatni Ivánt ?

Lehet ez is, az is.
Az az ország, amelyiknek igen jelentős a hadiipara, a fegyverexportja, de az erre való kapacitása mindenképpen, no meg az elmúlt három évtized jelentős részét is háborúskodással töltötte, az - még ha nem is a tüzérsége volt a legintenzívebben is használva - elég hihetetlen, hogy ne tudna elég tüzérségi lőszert gyártani - gyártatni.
Ha más nem akkor ezt is eddig akár Kínával:rolleyes:

Másrészt egy profitorientált világban és felhalmozott készleteknél elképzelhető, hogy bizonyos képességeknél, kapacitásoknál átmeneti zavar léphet fel.
De sem az USA-ról, sem a komplett szövetségesi, csatlósi rendszeréről nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudna elég lőszert gyártani rövid időn belül.

A másik oldala témának az orosz etetése: Nyilván az oroszok nem a F.O.S-ból fognak ez ügyben tájékozódni, hanem a saját hírszerzésükre támaszkodni.
Viszont ezalatt az állam vezetését kell érteni. Azt ők sem fogják sem a társadalmuk, sem a hadsereg teljes spektrumának orrára kötni, hogy mit és honnan tudnak...
A nyugati médiabefolyásolási kísérletek komoly dolgok, de ezúttal nem ezen fog múlni az oroszok elszántsága.

A kérdés az, hogy a tendenciák, a mindig újabb és újabb - pillanatnyi - egyensúlyi állapotok hogyan fognak alakulni, pl. jelen esetben a tüzérségi lőszer, no meg a lövegcsövek gyártását, pótlását illetően; mind Nyugaton, mind az oroszoknál és ez (is) hosszú távon kinek fog kedvezőbben alakulni.

itt azért az USA és egész holdudvara esetében komoly potenciált látok.
S ez akár veszélyes is lehet az oroszokra nézve.

...mindaddig, amíg Kína meg az - évtizedekig zsigerelt - régebbi nevén harmadik világ jelentős nem sorakozik fel az oroszok mögött.
Márpedig erre utaló jelek már határozottan vannak.

Az egész világot érintő háború ez már: Világok harca.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Azt mondjak a danok hogy:

F-16 landolt Ukrajnaban?


Veget ert a cseh vendegszeretet, ugy zavarnak haza az ukran menekulteket hogy meg fizetnenek is erte.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 844
113
Állitólag a pilóták kiképzését az F-16-ra 6 fővel kezdődik, mert nem volt több, megfelelő angoltudàssal rendelkező szakember.
Az egésznek olyan szerencsétlen az üteme, hogy az oroszok az aktuális létszámot kényelmesen megsemmisithetik majd. Feltéve, hogy lesz az egész F-16 projektből valami kèzzel fogható.
Ha az F-16-ra is olyan hatékony nato kiképzést kapnak az ukri pilóták mint a leókra a páncélosok, akkor ez egy agyaggalamb vadászat lesz Szergelyéknek. :oops::)
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Érdekes ez az orosz vagy angolszász propaganda. De ahol csak ismerősöm él dokgozik nyaral ott minden országban a helyiek/bennszülőttek (britek, németek, franciák, lengyelek, csehek, horvátok) mind azt mondja, hogy az ukránokat ráuszitották a grúzok meg kazahkok mellett az oroszokra és most megisszák ennek a levét és nem értenek egyet a nyugati oroszdémonizálással és az orosz kereskedelem szankcionálásával. De még átmenekült ukrán fiatalok is ezt mondták még a háború előtt. És ezt nagyjából mindenki tudta hiába erőlteti mindkét fél propagandája vagy a FOS-média a saját igazát. Nem szentek az oroszok és elég barbár nép ...De pont ezért nem kellett volna őket b.szogatni. Ráadásul a nyersanyagok korlátlan mennyiségén élnek szinte a szomszédunkban, amelyeket most majd megkapnak a kínaiak indiaiak sőt a miáltalunk túltolt démonizálás miatt inkább mi engedtük át Kínának és Indiának. Simán meghalhatott többezer lengyel is (ha nem is kereken 10 ezer), hiszen a nyugati és az orosz oldal is nemegyszer írta egy-egy teljes alakulatról meg később Bahmutnál is hogy szinte csak lengyelekből áll, akik tapasztaltan használják a NATO-fegyvereket. De ez érthető is hiszen ott van a lengyelek lakta Lemberg, ahogy Kárpátalja miatt is meghalt besorozott magyar a fronton. Az ukrán vs. orosz veszteségeknél is ez volt. Cáfolnak mindent az ukránok a 100 ezer orosz és 20 ezer ukrán veszteség fordítottját, aztán a Von der Leyen is kipofázta hogy pedig úgy van.
Már kifogy élőerőből (és lengyelekből) Ukrajna és kell a drón a helyükre.
Sajnos ennél rosszabb a kép, az emberek igen jelentős része még mindig egy dezinformációs kalitkában ül, és véleményét elsősorban, sőt sokan kizárólagosan a mainstream médiára alapozzák, ahol Ukrajna a szabadság bajnoka, Oroszország pedig gonoszabb mint a 3. birodalom és a Sithek együttvéve. Arról nem tudnak, vagy ha már találkoztak vele nem akarnak tudomást venni róla, hogy a demokrácia piedesztájában a kissebbségeknek több attrocitást kell eltűrniük, mint a démoni Szovjetunióban. Egy ország, aki a SZU széthullásakor reményekkel, lehetőségekkel indulhatott volna, saját vezetőinek (is) hála rekordsebességgel sülyedt a korrupció mocsarába. Ebbéli teljesítményét azzal akarta feledtetni, hogy keresett magának ürügyet minden rosszra, ezek lettek a kissebségek ( 2014-ben a tűntetések szlogenje a gazdasági helyzet megváltoztatása, a korrupció felszámolása volt, az új csoda csapat elsők között mégis a nyelvtörvényt szavazta meg, aztán csodálkoztak, hogy ez nem tetszett sem a Krími, sem a Kelet-Ukrán lakosságnak).

Pont mint Németország az I. Vh után, aminek az elvesztéséért a zsidókat tették felelőssé.
A nagy különbség a két eset között az, hogy aki csak egy cseppet is tanulmányozta a történelmet gyorsan felismerte volna, hogy ezt egy magyar, román, ruszin stb. kisebbséggel meg lehet tenni többnyire büntetlenül, de egy 18 milliós orosszal, hátadban oroszország anyácskával már nem!

Mindeközben a demokrácia bajnokaiként hivalkodó országokat a kissebbségek ukrajnai helyzete annyira érdekli, mint a Brazil lakosságot a magyar NB1. És ezt az érdektelenséget a "független, értékalapú" sajtó és média is kiszolgálja. Koszovóért háborúba ment a NATO Szerbia ellen, Ukrajnában viszont az elnyomó rezsimet támogatja, és mindent megtesz azért, hogy bár a Nyugatnak ettől nem lesz jobb, de lehetőleg az oroszoknak rosszabb legyen. Mintha még mindig a hidegháború szabályai lennének érvényben.

Ma mind1

Még annyi érdemi hozzászólás a fentiekhez, hogy a valós lengyel veszteségekről ezen a fórumon szerintem senkinek fogalma sincs, csak annyit tudunk biztosan, hogy pozitív egész szám. Viszont Lemberg nem lengyelek lakta rész, még akkor sem, ha korábban Galícia Lengyelország része volt. Lemberg sokkal inkább az ukrán nacionalizmus fővárosa, úgyhogy ha valamilyen csoda folytán a Lengyeleknek lesznek területi igényeik, és az még teljesül is, szerintem könnyen lehet, viperát ölelnek majd a keblükre...
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
F-16 landolt Ukrajnaban?
Reggelre még egyben lesz? Visszaszámlálás indul...

Más:
Mikor van sorkatonai behívó oroszoknál?
Szeptember vagy január? Ilyenkor mennyit hívnak be?
Más országból mennyien csatlakoznak az orosz hadseregbe?
Azt próbálom felmérni, hogy jöhet-e egy őszi-téli orosz ellentámadás?

Más:
Írt ide régen @lengyelmedik vagy hasonló nick. Talán ő tud valamit a lengyel veszteségekről.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Régebbi posztomban írtam arról , hogy a "Különleges Hadművelet " egyik célja, hogy a F.O.S médiának állandó hisztiztetésben kell tartania a nyugati állampolgárokat, hogy folyamatosan, akár az utolsó vasukat is Ukrajnába küldendő politikusi pénzsegélyre fordítsák. Azt is írtam hogy ez Ukrajna feneketlen fekete segélyfaló kútjába lesz dobálva, ahol megtörténi a segélyek el-, szét -és visszaosztása.

A mostani "Különleges Hadművelet" azért is nyeri el a különleges jelzőt, mert egyes állítások szerint a kötelezendően visszaosztandó politikusi pénz esetenként túllépi az 50% nagyságot is.

Nézzünk erre egy példát, itt van egy irodai forgószék:


Ebből lett leszállítva 8 db egy pályázatra, darabja kb 1 millió Ft összegben., itt a számlája a résztvevőkkel:


Itt infó a pályázatnyerésről:

https://i.imgur.com/dNqFmZ7.png

Ha ez valós infó, akkor nyugodtan lehet mondani h ehhez kell a pofa, nem a szálharmonikához..

Egész EU-ban dübörögnek a pályázatok, de ez minden határon túlmegy..
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
2 Bmp és 2 T80 mínusz
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Az ukran hunta kijelentette hogy neki 128 F 16-os kell!

Kijev.

Moszkva.

Ignat mondja 1 ukran repulore 9 orosz gép ugrik.
Rutte meg lemondott miutan atadta a legierot az ukranoknak
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Sajnos ennél rosszabb a kép, az emberek igen jelentős része még mindig egy dezinformációs kalitkában ül, és véleményét elsősorban, sőt sokan kizárólagosan a mainstream médiára alapozzák, ahol Ukrajna a szabadság bajnoka, Oroszország pedig gonoszabb mint a 3. birodalom és a Sithek együttvéve. Arról nem tudnak, vagy ha már találkoztak vele nem akarnak tudomást venni róla, hogy a demokrácia piedesztájában a kissebbségeknek több attrocitást kell eltűrniük, mint a démoni Szovjetunióban. Egy ország, aki a SZU széthullásakor reményekkel, lehetőségekkel indulhatott volna, saját vezetőinek (is) hála rekordsebességgel sülyedt a korrupció mocsarába. Ebbéli teljesítményét azzal akarta feledtetni, hogy keresett magának ürügyet minden rosszra, ezek lettek a kissebségek ( 2014-ben a tűntetések szlogenje a gazdasági helyzet megváltoztatása, a korrupció felszámolása volt, az új csoda csapat elsők között mégis a nyelvtörvényt szavazta meg, aztán csodálkoztak, hogy ez nem tetszett sem a Krími, sem a Kelet-Ukrán lakosságnak).

Pont mint Németország az I. Vh után, aminek az elvesztéséért a zsidókat tették felelőssé.
A nagy különbség a két eset között az, hogy aki csak egy cseppet is tanulmányozta a történelmet gyorsan felismerte volna, hogy ezt egy magyar, román, ruszin stb. kisebbséggel meg lehet tenni többnyire büntetlenül, de egy 18 milliós orosszal, hátadban oroszország anyácskával már nem!

Mindeközben a demokrácia bajnokaiként hivalkodó országokat a kissebbségek ukrajnai helyzete annyira érdekli, mint a Brazil lakosságot a magyar NB1. És ezt az érdektelenséget a "független, értékalapú" sajtó és média is kiszolgálja. Koszovóért háborúba ment a NATO Szerbia ellen, Ukrajnában viszont az elnyomó rezsimet támogatja, és mindent megtesz azért, hogy bár a Nyugatnak ettől nem lesz jobb, de lehetőleg az oroszoknak rosszabb legyen. Mintha még mindig a hidegháború szabályai lennének érvényben.

Ma mind1

Még annyi érdemi hozzászólás a fentiekhez, hogy a valós lengyel veszteségekről ezen a fórumon szerintem senkinek fogalma sincs, csak annyit tudunk biztosan, hogy pozitív egész szám. Viszont Lemberg nem lengyelek lakta rész, még akkor sem, ha korábban Galícia Lengyelország része volt. Lemberg sokkal inkább az ukrán nacionalizmus fővárosa, úgyhogy ha valamilyen csoda folytán a Lengyeleknek lesznek területi igényeik, és az még teljesül is, szerintem könnyen lehet, viperát ölelnek majd a keblükre...
Ha vége lesz ennek a háborúnak az ukránok nagyon gyorsan észre fognak térni, pont mint a csecsenek. Ha a lengyelek és nyugat ilyen faszságba bele megy hogy átvegye nyugat ukrajnát olyan polgárháborút fognak az oroszok kreálni ott hogy csak na. Az ukránoknak ez a kaland a végüket okozza és a megmaradtak erre rá fognak jönni gyorsan orosz segítséggel. Döbbenetes nézni, hogy egy ilyen gazdag minden adottsággal rendelkező kiépített országot hogy lehet 30 év alatt teljesen leamortizálni, még dél afrikát sem tudták így szétverni pedig az se semmi.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
Kupjanszknal ukri visszavonulas, az oroszok mar Petropavlovkat tamadjak.


+ allitolagos orosz pancelos ek betores Kupjanszk fele... Valakinek bovebb info errol?

 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 507
4 662
113
Az ukran hunta kijelentette hogy neki 128 F 16-os kell!

Kijev.

Moszkva.

Ignat mondja 1 ukran repulore 9 orosz gép ugrik.
Rutte meg lemondott miutan atadta a legierot az ukranoknak
Ez nem kellene, hogy beszerzési kényszert okozzon a magyar "légierő"-nél?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Nem,mert soha nem fogják megkapni a 12x darabot.Max a töredékèt.
Dehogynem.Azok helyére meg jönnek Európába az F35-ösök jól "teletömve" a Lockheed "zsebét".Orosz Blogger bejegyzésben olvastam állítólag toborozni rájuk "kalandvágyó" "nyugdíjas" F16 pilótákat havi 30-ezer dollárért.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113

Az Orosz Föderáció repülőgépe megsemmisítette az ukrán fegyveres erők hajóját a Fekete-tengeren lévő gáztermelő létesítmények közelében​

A Fekete-tengeri Flotta Szu-30SM vadászgépe megsemmisítette az ukrán fegyveres erők felderítő hajóját a fekete-tengeri orosz gázkitermelő létesítmények közelében - közölte az orosz védelmi minisztérium Telegram csatornája.
„Ma este a Fekete-tengeri Flotta Naval Aviation egy Szu-30 -as repülőgépének személyzete megsemmisítette az ukrán fegyveres erők felderítő hajóját a fekete-tengeri orosz gázkitermelő létesítmények környékén” – áll az üzenetben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1692675072

Összesen Ukrajna négy drónt indított orosz városokra, mindegyik megsemmisült - Orosz Védelmi Minisztérium
A védelmi minisztérium jelentése szerint a moszkvai régióban két drónt semmisítettek meg a légvédelmi erők, kettőt pedig az elektronikus hadviselés nyomott el a Brjanszki régióban. Nem volt áldozat☄️☄️☄️
Zelenszkij szerint ha Németország nem látja el Ukrajnát nagy hatótávolságú rakétákkal, Kijevnek nem lesz más választása, mint szankciókat bevezetni Berlin ellen, és kizárni a Ramstein-formátumból, akárcsak Izraelt.⚡️
Az ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei augusztus 21-én

▪️Az ukrán egységek ismét drónokkal támadták meg Moszkvát. Az egyik drónt EW eszközökkel földelték Pokrovskoye falu közelében . Egy másikat az Istra városrész felett lőttek le , ketten megsérültek, amikor a roncs lezuhant.
▪️Újabb drón találta el a kalugai régióban található Shaykovka légibázist. A drónt a létesítmény területe felett tartóztatták fel: az előzetes adatok szerint kárról és személyi sérülésről nem érkezett jelentés.
▪️Belgorod régiót is tömegesen támadták meg ukrán drónok. Az egyik drón lövedékeket dobott a Novosztrojevka-Vtorajara. A többi UAV-t a légvédelmi egységek semlegesítették.
▪️A Kupjanszki szektorban Szinkivka környékén és a tőle keletre fekvő településeken továbbra is heves harcok folynak Egyes források a falu felszabadításával kapcsolatos kijelentései ellenére a helység egy része továbbra is az AFU ellenőrzése alatt áll.
▪️A Bahmut védelem déli szárnyán az ellenséges rohamcsoportok megkísérelték megtámadni az orosz állásokat Andrijivka közelében. A vasúti töltés felé haladó ellenséget célzott tüzérségi csapások észlelték és megsemmisítették.
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU egységeknek jelentős veszteségek árán sikerült betörniük Robotyne központjába . Az orosz erők tüzérséggel támogatva megpróbálják visszaszorítani az ellenséget eredeti vonalaikba.
▪️Nyugaton az ukrán egységek nyugtalanító szabotázstámadásokat hajtanak végre Pjatykhatkij közelében. Az orosz erők azonnal elnyomják őket, megakadályozva, hogy az ellenség magához ragadja a kezdeményezést a térségben.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 600
113
Ugyan miért ne kapna meg Ukrajna 12db Európában már kifutó modellnek számító F-16-ost? Az nem érv, hogy még így is modernebb, mint az orosz légierő nagy része.

Es ugyan min fog valtoztatni 12, 14, 16… F-16-os? Pont akkora fordulatot hoznak a tortenesek szempontjabol, mint a nyugatrol erkezett harckocsik.
Ha esetleg valami csoda folytan pedig komolyabb mennyiseg kerulne hozzajuk azt az oroszok mar repterestol pucolnak el.