[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 848
14 702
113
A NATO szerint a tárgyalásokról, így a háború befejezéséről csakis az ukránok dönthetnek, őket támadták meg, az ő területeik forognak kockán, és ők hoznak áldozatot.
Ne haragudj, de ez a mondat még egy esti mesének is gyenge..

Hogyan lehetne egy proxi országnak bármilyen önálló gondolata cselekedete, amit odakintről nem hagynak jóvá?

A proxit ne csak katonai értelembe értsd, hanem totális politikai és gazdasági gyarmatként.

Itt erre egy általam sokat emlegetett pillanat, amikor Majdan után a Nagy Fehér Főnökünk beleül az ukrán Elnöki ülésteremben egyenesen az Elnöki székbe ül, ( szék és országfoglaló beszédet tart a gyengébbek kedvéért) majd kiadja az első Elnöki? utasításait az ott jelenlévő kormánytagoknak többek közt a "renitens" Dombaszi lakosság fegyveres megleckéztetéséről.

Ezt a tervet az egyik saját, ukrán kormánytagja dolgozta ki még pár héttel az országfoglaló ülés előtt.

Nemhiába, az ukrán területekre az évek során behozott olaj és gázkutató kitermelő kutakat épp Dombasz területén képzelték először bevetni.
Itt az AFP felvétele e történelmi jelentőségű pillanatról (soha nem volt még proxi államfője Ukrajnának)..


Azt ne kezd el már magyarázni hogy azért ült az Elnöki székbe mert a teremben nem volt már máshol hely a számára...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 530
12 943
113
Mi hír az égő TU22M3-asokról ? Kamu volt vagy valós ?
a hírtben csak egy darab volt. Fórumtárs volt csupán túlbuzgó...

szép kiállítási darab lesz.


ha így oda lehet menni, akkor most elég nyugi van Rabotinonál
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 121
13 565
113
Pajtás, ezt egy lengyel oldal hozta le, ahogy írtam, amely nem kormánypárti. Tudom, hogy soha nem hallottál a "Mysl Polska" -ról. Ez egy hír.
Az az ujság céltudatosan az orosz propagandát tolja:
https://pl-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Myśl_Polska?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Átveszik az orosz narratívát, majd az oroszok fogják és felmutassák a saját állításaikat - lám, ezt maguk a lenygyelek írták. :oops:

“Csernyihivben az ukrán fegyveres erők parancsnoki szintű személyzetének gyülekezőhelyét érte a csapás. Maga a csapás egy ukrán katonák által használt létesítményre érkezett” – mondta a hírügynökség forrása.
No persze, persze. Ha oszeszámolnánk, hány hasonlót már jelentettek be az oroszok a háború kezdete óta, az ukránok veszteségeinek java csak tisztekbol álna. :rolleyes:
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
Nem értem, jobban mondva talán értem mégis. Ez nem csak orosz szokás, ez inkább kontraszelektált hadseregek sajátja, ahol nem igazi katonák vannak hanem munkavállalók. ( Ez nem igaz az orosz hadsereg egészére, nem a harcteret megjárt orosz katonákról beszélek, hanem a hátországi katonai vezetésről, ha az ő esetükre gondolok)

A sok tízmilliós gépek miért állnak kint egy placcon? Mennyivel bonyolultabb egy jó nagy betonhangárból üzemeltetni ezeket a gépeket? A szírek tudtak hangárt építeni, oké minden ellen nem véd, az irániak a hegybe építik őket sokszor, na igen de náluk ez létkérdés. Megértem hogy ennek megvan az előnye és a hátránya is még úgy is hogy nem értek hozzá, logikusan végiggondolva látom ezeknek nagy részét, még azt is megértem hogy Oroszország esetében számolatlan repülőtér van, és mindenhova óriási pénz lenne ez, és indokolatlan.

Na de a frontot kiszolgáló, ellenséghez közeli reptereken nem érné meg építeni ilyeneket? Hogy legalább a szabotőröktől, vagy ezektől a nem túl combos harci részel megáldott drónoktól védve legyenek akkor amikor nem repülnek? Szerintem a jó személyzet a sajátjaként tekint a rábízott értékre.

Ugyan ez a bajom ami légierőnkkel is, "majd széttelepülnek ha helyzet lesz" mondják, csak a mi formánkat ismerve az első fél órában a légierőnk hasonló módon lesz múlt idő mint ezek a gépek, na meg nem is vagyunk Oroszország méretű ország.

A másik dolog, hogy a bánatba kerülnek ezek a képek ki a nyilvánossághoz? merthogy ezt földről közelből készítették. Először arra gondolok emberi hülyeség, mint amikor az ukránok videózzák a saját veszteségüket, aztán eszembe jut hogy ez az egyetlen módszer arra hogy rávilágítsanak azok a katonák akik a szívükön viselik a dolgot,(jobban mint a parancsnokaik teszik), a problémákra, amire a kontraszelektált vezetésük sosem reagálna, inkább elhallgatná.
Azt tegyük hozzá, hogy miután a szovjet légierő kivonúlt Magyarországról és pl Kiskunlacházán otthagyta a jól megépített fedezékekete a Magyar Légierő nem vette át, mivel a pilóták urizálása miatt Kecskemétre kerültek a MiG-29-esek! "Jó" magyar szokás szerint a repteret széthordták a szinesfém bontók! Minden az enyészeté lett! Kérdezhetnénk az országosan, rengeteg pénzen megépült bunkerekről, óvóhelyekről, hogy a bánatba kerülhettek ki képek infók?
Természetesen nagy az Isten állatkerje, illetve mindig van olyan, aki büszkén teszi és köp rá, hogy mekkora kárt okoz ezzel! A szándékos károkozók indíttatása pedig azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Pajtás, ezt egy lengyel oldal hozta le, ahogy írtam, amely nem kormánypárti. Tudom, hogy soha nem hallottál a "Mysl Polska" -ról. Ez egy hír.


Sajnos az egyik gép kigyulladt.
Tehát 10 000 lengyel katona hiányzik a lengyel haderőből, úgy, hogy meghalt és ez semmilyen reakciót nem váltott ki a lengyel társadalomból, lengyel politikai erőkből. Ez nem tűnt fel senkinek a világon, sehol nem volt hír ebből. Semmilyen bizonyíték nincs rá csak az "oroszok az igazság oldalán" propaganda gyár.

Persze mondhatod, hogy te csak egy hírt hoztál ide a nagyvilágból, csak ugye az ilyen híreket mindíg tényként tálalod a népnek. A szent orosz igazság.

Nem lehet eltitkolni ekkora veszteséget!

De ezt te is tudod.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 705
113
Tehát 10 000 lengyel katona hiányzik a lengyel haderőből, úgy, hogy meghalt és ez semmilyen reakciót nem váltott ki a lengyel társadalomból, lengyel politikai erőkből. Ez nem tűnt fel senkinek a világon, sehol nem volt hír ebből. Semmilyen bizonyíték nincs rá csak az "oroszok az igazság oldalán" propaganda gyár.

Persze mondhatod, hogy te csak egy hírt hoztál ide a nagyvilágból, csak ugye az ilyen híreket mindíg tényként tálalod a népnek. A szent orosz igazság.

Nem lehet eltitkolni ekkora veszteséget!

De ezt te is tudod.
Jogos! És igazad is van!

Tudod van a világ leghíresebb könyve (nem Marx A Tőke és nem is a Meseország Mindenkié).
Na abban mielőtt a főszereplőt megölik egy példázatban beszél arról hogy a más szemében észreveszed a szálkát, a magadéban a gerendát sem!

Hány 100 000 orosz halottnál jársz!? :oops:

Lehozott egy hírt! Tudjuk, szektás! Megmondtad!

Mi a helyzet az ellentámadással? Hát azzal hogy Ukrajnában nincs korrupció?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 136
113
Tehát 10 000 lengyel katona hiányzik a lengyel haderőből, úgy, hogy meghalt és ez semmilyen reakciót nem váltott ki a lengyel társadalomból, lengyel politikai erőkből. Ez nem tűnt fel senkinek a világon, sehol nem volt hír ebből. Semmilyen bizonyíték nincs rá csak az "oroszok az igazság oldalán" propaganda gyár.

Persze mondhatod, hogy te csak egy hírt hoztál ide a nagyvilágból, csak ugye az ilyen híreket mindíg tényként tálalod a népnek. A szent orosz igazság.

Nem lehet eltitkolni ekkora veszteséget!

De ezt te is tudod.
Népesség arányosan másfél év alatt nálunk ez mennyi lenne, 2500 ember kb. ugye? Tudjuk hogy aki leszerelt, s elment pl. afrikába, arabokhoz a közel keletre akár PMC-nek azzal mi van, a magyar származású légiósokkal etc? Nem azt mondom hogy igaz amit írt, hanem arra utalok, hogy egy 40 milliós országnak szerintem 10.000 ember ha nem az ő családtagja, barátja, fel sem tűnik. A családtagok meg tudták higy aki ment, az mit vállalt és főleg mennyi pénzért, milyen elhivatottságból. Biztosra veszem, hogy kurva sok lengyel van kint, és jó sokan meg is haltak közülük, számháborúba nem is kezdek, hogy most 1000, 10000 vagy 20000 maradt ott. Ott vannak, és fogynak. Erről egyébként ha valaki próbálta már hogy nem csak egy irányba tájékozódik, lehet ám hallani nem csak az oroszok propagandájából.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 210
113

SÜRGŐS: UAV-t lelőttek Moszkva közelében, Vnukovo nem fogad és nem küld repülőgépet​

Megsemmisült egy ukrán drón Moszkva térségében – közölte az orosz védelmi minisztérium. A drónt elektronikus hadviselés segítségével sikerült elnyomni - az Odintsovo körzetben, Pokrovskoye falu közelében zuhant le. Nem volt áldozat.
Mindez moszkvai idő szerint 6:50 körül történt.
A moszkvai Vnukovo repülőtér jelentése szerint rajta kívül álló okok miatt hétfő reggel 6 óra 25 perctől korlátozásokat vezettek be a repülőgépek fogadására és kibocsátására, egyes járatokat más repülőterekre irányítottak át.
Источник: https://rusvesna.su/news/1692592915

SÜRGŐS: Az ellenség megtámadja Moszkvát​

Most vált ismertté, hogy a moszkvai régióban lévő Zvenigorod közelében beindult a légvédelem.
Az előzetes adatok szerint újabb UAV-t lőhetnek le . A közösségi oldalakon szemtanúk robbanásról számolnak be az égen.
A "Szőnyeg" módot minden moszkvai repülőtéren bevezették.
Korábban az Orosz Tavasz egy drónról számolt be a moszkvai régióban és a Vnukovo repülőtéren, amelyet lezártak a repülőgépek fogadása és felszállása miatt.
Frissítve
Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma tájékoztatása szerint az ukrán pilóta nélküli légijárművet időben észlelték és megsemmisítették a moszkvai régió Istra kerülete felett szolgálatot teljesítő légvédelmi erők.
8:41
Vnukovo és Domodedovo moszkvai idő szerint 8:30-tól folytatta a repülőgépek fogadását és kibocsátását – közölték a repülőterek. Jelenleg mindkét repülőtér normálisan működik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1692595826

Harvest és Staromayorskoe a DPR-ben a szürke területen található, az ukrán hadsereg továbbra is igyekszik megvetni a lábát a front ezen szektorában.
Denis Pushilin, a DPR megbízott vezetője ezt a Rosszija-24 tévécsatorna adásában jelentette be.⚡️
Az augusztus 19-20-i ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei

▪️Az AFU ismét drónokat használt Moszkva megtámadására. Mindkét eszközt EW eszközökkel semlegesítették: az egyik Putilkovo közelében, a másik a Stupino negyedben zuhant egy lakatlan területen .
▪️Újabb ukrán UAV támadta meg a Soltsy katonai repülőteret Novgorodban. A Tu-22M3 stratégiai bombázó megsérült.
▪️Az AFU egy harci drónnal támadta meg a kurszki vasútállomás épületét. A razzia során a homlokzat, a váróterem, a gyalogos alagút és az első peron megsérült. Öt ember megsérült.
▪️Az orosz csapatok ismét tömeges csapásokat mértek ukrán katonai létesítményekre országszerte. A Hmelnickij régióban egy lőszerraktárt találtak el a Lysa Hora melletti katonai bázison.
▪️Csernyihivban orosz rakéta csapódott be a Tarasz Sevcsenko Drámaszínházba, ahol éppen a pilóta nélküli repülés fejlesztéséről tartottak konferenciát. Az előzetes jelentések magas rangú ukrán katonatisztek és külföldi tanácsadók áldozatainak magas számát jelzik.
▪️Az orosz erők továbbra is nyomást gyakorolnak az ukrán alakulatokra Szinkovében, a Kupjanszki szektorban. Heves harcok folynak a településen belül, mivel az ukrán egységek továbbra is kitartanak a város szélén.
▪️A Vremivka szektorban az ellenség folytatja az állások kialakítását az Urozhaine-tól keletre fekvő erdősávokban. Az orosz erők azonnal észlelik az ukrán megmozdulásokat, és tüzérségi tűzzel szétoszlatják azokat.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Ukrajna elveszett.
.
Valoszinuleg igen, az is szep, hogy ennyi ideig tudnak ellenallni egy sokkal nagyobb orszag sokkal felszereltebb hadseregenek.
.
.
"a férfi elhalálozások 40%-ban alkohol eredetűek"
.
Amugy ne zarjuk ki, hogy az oroszoknal is hasonlo az alkoholizmus szerepe.
.
.
"Ha hitlerjugend mintára bevonnák a 15-19 éveseket"
.
Azert kihalasrol ne beszeljunk.... A nemetek se haltak ki a II.Vh alatt.
.
.
.
"Európa megy az USA után harmadik világbeli államnak. És ez a jobb forgatókönyv."
.
Europa sok nagy szarbol talpraallt mar, pl eppen a II.Vh is.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 169
113
Ezt a drónt ezzekkel a furcsa drótókkal már régebben láttuk itt. Igy kérdés, hogy a video mostani-e.
A házibarkács FPV drónokra teszik ezeket a drótokat (talán valami antenna?), a hódos osztagnál mindegyik ilyen.
Szerintem a gyújtó meghosszabbítása, arra, hogy biztosabban elműködjön a rábarkácsolt lőszer.


Más:
Pontos gránátdobás drónról:

Tik-tok Akhmat csapat is drónozgat:

ATGM vs ukri drg, a végén ukri űrprogram:

FPV drón elkapott 2 sétálgató ukrit:

FPV gyalogság ellen:

4 páncélpzptt járműből álló oszlop lett fémhulladék Artemovszknál:

2 btr4 megint kuka:
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113

A Pentagon súlyos lőszerhiányáról ír a Washington Post​


Az amerikai védelmi minisztériumnak nehézséget okoz, hogy lépést tartson az ukrajnai konfliktus okozta igényekkel – jelentette szombaton a Washington Post, arra figyelmeztetve, hogy ha nem sikerül fenntartani a jelenlegi termelési szintet, az veszélyeztetheti a biztonságot a odahaza is.
Az amerikai katonai vállalkozóknak hamarosan meg kell duplázniuk a NATO szabványos tüzérségi lövedékek gyártásának a konfliktus jelenlegi szakasza előtt regisztrált ütemét. Azonban még a havi 28 000 lövedék gyártása is elégtelen ahhoz, hogy kielégítsék azt, amit a lap “Ukrajna elképesztő tüzérségi lőszeréhségének” nevezett, nem is beszélve a kimerült hazai tartalékok feltöltéséről.

A nyersanyaghiány – különösen a robbanóanyag TNT, amelyet az USA már nem gyárt – akadályozza a Pentagon erőfeszítéseit, hogy feltöltse saját arzenálját, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás miatt erősen megfogyatkozott. Washington jelenleg a TNT nagy részét Lengyelországból szerzi be, de új beszállítókat keres, többek között Japánban, miután a tavalyi népszavazáson a gyárnak otthont adó régió Oroszországhoz való tartozása mellett döntött, és elvesztette gyártási partnerét, a Zarját.

A tüzérségi lövedékek lövedékcsöveken keresztül történő mozgatásához használt hajtóanyag korlátozott készletei szintén akadályozzák a védelmi vállalatok termelési képességeit az Explosia cseh hajtóanyagtöltetet gyártó cég szerint. Martin Vencl szóvivő a Postnak elmondta, hogy a hajtóanyag előállításához szükséges nyersanyagok, köztük a nitroglicerin és a nitro-cellulóz, hiánycikkek.

d1403b5d9e8445f5bd9e35945975389e.jpg


A bürokratikus akadályok azt is jelentik, hogy a Pentagon 44,5 milliárd dolláros, Ukrajnával kapcsolatos gyártási szerződéseinek mindössze 40,8%-át sikerült véglegesíteni – írja a Post. A Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának egyik ipari szakértője a szokásosnál jobb teljesítményként védte ezt a számot, mivel egy nagyobb védelmi szerződés megkötése általában 16 hónapot vesz igénybe.

Egy meg nem nevezett Pentagon-tisztviselő azt javasolta, hogy a jövőbeni hiányok elkerülésére a lőszerek iránti “tartósan magas kereslet” fenntartása a megoldás. A Pentagonnak “hosszabb időn keresztül továbbra is ezen a szinten kellene beszereznie, hogy ne csak egészséges készleteink legyenek, hanem egészséges termelési és ipari bázisunk is, amely képes kielégíteni azokat” – mondta a névtelenül nyilatkozó a Postnak. A Pentagon azt reméli, hogy 2025 őszére évi 1 millió lövedékre növelheti a termelést.

“AZ UKRÁN TAPASZTALATOK EGYIK TANULSÁGA AZ, HOGY VISSZA KELL MENNÜNK, ÉS ÚJRA ÁT KELL GONDOLNUNK EZEKET A MINIMUMKÖVETELMÉNYEKET [A LŐSZERKÉSZLETEKRE VONATKOZÓAN]. ÉS LEHET, HOGY ALÁBECSÜLTÜK” – MONDTA CHRISTINE WORMUTH HADÜGYI ÁLLAMTITKÁR A MÚLT HÓNAPBAN ÚJSÁGÍRÓKNAK.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten újabb 20,6 milliárd dollárt kért a Kongresszustól Ukrajnának, még akkor is, amikor a tisztviselők halkan kezdték elismerni, hogy Kijev ellentámadása kudarcot vallott. A sokat hangoztatott offenzíva, amely június óta mindössze néhány falut foglalt vissza, az orosz védelmi minisztérium szerint 43 000 katonába és közel 5000 felszerelésbe került Ukrajnának.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 021
23 475
113
Az az ujság céltudatosan az orosz propagandát tolja:
https://pl-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Myśl_Polska?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Átveszik az orosz narratívát, majd az oroszok fogják és felmutassák a saját állításaikat - lám, ezt maguk a lenygyelek írták. :oops:


No persze, persze. Ha oszeszámolnánk, hány hasonlót már jelentettek be az oroszok a háború kezdete óta, az ukránok veszteségeinek java csak tisztekbol álna. :rolleyes:
Igen, mert ami a FOS-sal szemben megy, az kizárólag propaganda oldal lehet .. az eszedbe sem jut, hogy mondjuk a FOS hazudik?

egyetlen egy lengyel sem veszett oda, tényleg nem írt róluk itt sem egyik fórumtárs sem, minden csak dezinfo mert nem hozta le a FOS.

Felvidéken van ellenzék, ami a hivatalos narratívától eltérő dolgokat allít és ha van az az igazat mondja vagy dezinfót nyom?
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 921
22 499
113
Felvidéken van ellenzék, ami a hivatalos narratívától eltérő dolgokat allít és ha van az az igazat mondja vagy dezinfót nyom?
No, erre most bevárom a választ :rolleyes:

Egy hir: "Rendőrpuccs zajlik Szlovákiában, és hatalomátvétel a biztonsági szerveknél – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Eperjesen Robert Fico, a Smer-SD elnöke. A Smer-SD rendkívüli parlamenti ülés összehívását indítványozza."

Progressziv-liberális (rendőrállami) sajtó: "Čaputová és Ódor szerint nem történt rendőrségi puccs, Szlovákia demokratikus jogállam"