Ukrajna elveszett. Ha abból indulok ki, h a teljes népességben a katonakorú (20-44-ig mondjuk) férfiak száma kb. 5,5 millió fő, és ebből alkalmas (legyünk megengedőek, mondjuk a fele...bár ahol a férfi elhalálozások 40%-ban alkohol eredetűek, ez barokkos túlzás) mondjuk 2,75 millió fő (amiből ki tudja mennyien léptek le). Alsó hangon kiesett már 1-1,5 millió fő (elhunyt 600 ezer /szerintem több, de erről később/, sebesült minimum duplája), így maradt 1,2-1,75 bevethető. Miközben az ország működését már 45+ évesek viszik, ilyen ütemben 1 év alatt elfogy ez az állomány. Ha hitlerjugend mintára bevonnák a 15-19 éveseket (880 ezer fő, max 400 ezer bevethető) konkrétan kihalnak. Ha az idősebbeket, akkor +1 év agónia.Nem tudom, hogy ki hogy látja itt a háború végkimenetelét, de én afelé tendálok már egy ideje, hogy ez a koreai háborúhoz nagyon hasonló. Ott a vége egy béke nélküli demarkációs vonal lett. Az északi oldalt milliós kínai önkéntesek segítették a technikai fölényben levő nyugattal szemben. Az ott 3 éves volt.
Itt is meg lesz a három év. Itt is kimerülésig fogják a felek tolni. Itt is élőerővel ellensúlyozzák az ukránok az orosz technikai létszám és technikai fölényt. Mivel itt mindkét oldalt csoport harcol és a vereség végletes lenne, ezért kézenfekvő a kimerülésig való harc.
A nagy kérdés, hogy itthon egy három éves ukrán háború alatt, után a gazdaságunk, társadalmunk milyen állapotban lesz (infláció, recesszió, menekültek)?
Ami még kérdés, hogy a háború után melyik oldal mennyire fogja, akarja majd a másik felé erősíteni magát a térségben. Lásd jelenlegi észak és dél korea helyzete.
ui: koreában is felmerült az egyik oldalt az atom bevetése, de lemondtak róla. Vagyis az oroszok sem fognak hozzá nyúlni.
Jelenleg a legoptimistább forgatókönyv szerint elvesztettek annyi embert, mint mi 1918-ra (az akkor még sokkal egészségesebb korfánkból)!
Ha nem hülyül meg a világ, 1 év alatt béke lehet, de orosz-szatelit maradék ukrajnával (erre kicsi esélyt látok), valószínűbb, h az orosz csapdát állít a nyugatnak egy 5-10 éves békével (helyreállítás, pénz beletolás terhe) és utána behúzza az egészet...vagy most. Arra minimális esélyt látok, h ukrajna megmarad a mostani frontok mentén.
Európa megy az USA után harmadik világbeli államnak. És ez a jobb forgatókönyv.