[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
A litván Bombardier Challenger 650 ARTEMIS megkezdte a kukkolást, Kalinyingrád keletről majd délről. Majd újra.
A román Bombardier Challenger 650 is elindult, a moldáv határhoz és vissza. Majd újra.

A kóborapácák megtévesztésére nem repül északra, a litván meg majd délre?

*********************************************************

Háborúk közepette formálódik az új világrend (2. rész)

– Sajnos, azt már látjuk, hogy Európa az átalakulásnak, az orosz-ukrán háborúnak az egyik legnagyobb vesztese? Miben látja ennek az okait? Hol lehet Európa helye az új világrendben?
– Európa megszűnt Európa lenni. Ez a legnagyobb probléma. Európa ma mindenek előtt a biztonsági kérdésekben Amerika alárendeltje. Európának valami saját dolgot kellene kitalálnia, azt, ami európai, nem pedig Amerika érdekeiért harcolni. Európának nincsenek saját geopolitikai elképzelései, globális érdekei. Sőt, már, vagy még saját identitása sincs. Ezt persze nehéz kialakítani, mert a németeknek például fontosak az értékek, a kelet-európaiaknak ugyanakkor fontosabbak a nemzeti érdekek. De a legnagyobb gond, hogy Európa nem szuverén. Újra kellene gondolni sok dolgot, és az alapoktól építkezni. Új intézményekre lenne szükség, hiszen ez a túlbürokratizált Európai Unió már nem működik. Az európaiak többsége nem elégedett az Európai Unióval, és ez földrengést okozhat a következő európai választásokon. Ezekkel a kihívásokkal a jövő politikai nemzedékének kell megbirkóznia, mert a jelenlegi elit erre képtelen. Ez az elkényelmesedett, felkészületlen politikai generáció a világot annyira nem érti, hogy még a kihívások nagyságával sincs tisztában.
– Sokan gondolják úgy, hogy úgy 2030-ra nagyjából kialakulhat az új világrend. De mi lesz addig a szintén válságban lévő Európai Unióval? Létezik még mondjuk tíz év múlva? Ukrajna felvétele végképp szétfeszítheti. Hogy fog kinézni ez az Európa?
– Egy dolgot biztosan látok, az Európai Unió nem fog bővülni. Az Európai Unió egyre inkább többsebességűvé válik. Olyan lesz, mint a matrjoska, lesz három-négy köre, szintje. A belső Németország körül a teljesen integrálódni akarók, az úgynevezett mag Európa, míg a külső körben az olyan távolságot tartók, mint Svédország, Norvégia, esetleg Svájc, Magyarország meg valahol e két szint között.
– S mi lesz akkor Ukrajnával?
– Úgy gondolom, hogy Ukrajna számára az EU kitalál valamilyen új formát a tagságra. Ez nem valamiféle társulás, hanem protektorátus lesz. Ez nagyjából a tagsággal járó jogokat, de nem teljes értékű tagságot, dotációt és befektetéseket jelent. Mindez abból az elgondolásból, mert Brüsszel Ukrajnára mint Oroszországgal szembeni fontos hídfőállásra tekint. Kijev persze ezt a helyzetet igyekszik kihasználni, de ez olyan forma lesz, amit idáig még nem láttunk.
– S mi lesz a NATO-val?
– Ukrajnának a megmaradó része a NATO tagja lesz. Egyfajta kompenzációként az elvesztett területekért.
– Ez aligha fogja erősíteni az európai biztonságot…
– Lehet, de az is igaz, hogy másként kell tekintenünk ezek után Európára, mint ahogy eddig tettük.
– Oroszország ezt nem fogadja el…
– Oroszországnak azt kell mindenek előtt eldöntenie, hogy európai vagy ázsiai ország akar lenni. Ha az előbbi mellett dönt, akkor megpróbál Európával valahogy kiegyezni. Persze, lehet, hogy Európa nem akar erről hallani sem. Lehet, hogy Oroszország makacsolja meg magát. Akkor Oroszország ázsiai ország lesz, ami a történelemben soha nem volt, az európai határán pedig újra leereszkedik a vasfüggöny. Látja, történelmi időket élünk. Meg kell barátkoznunk azzal, hogy a világ olyan lesz, amilyen soha nem volt.
******************************************************************

Júdáspénz a háború folytatásáért?

Az Európai Unió ahhoz a feltételhez szeretné kötni a Magyarországnak járó sok milliárd euró folyósítását, hogy kormányunk ne gördítsen akadályt az Ukrajnának szánt katonai és pénzügyi támogatás útjába. Ha a békét választjuk, nem kapunk pénzt, de kapunk, ha a háborút. Zsarol minket a közösség, melyhez tartozunk. Persze hogy szükségünk volna a pénzre, hisz’ ráadásul jár is nekünk! De volna-e olyan kompromisszum, amely ne járna a kormány békepolitikájának feladásával? Hiszen Brüsszel ezt szabná a Júdáspénz feltételéül. Most őrölnek kormányisten malmai, megpróbálják kitalálni, hogyan lakhat jól a kecske, s maradhat meg a káposzta. Nobel-díjas megoldás volna, hiszen másnak eddig még nem sikerült. Addig is érdemes volna a tényekből kiindulni. Abból a nyilvánvaló tényből, hogy Ukrajna elvesztette a háborút, s vele együtt a NATO is vesztésre áll. Csak idő kérdése, Kijev mikor dobja be a törülközőt. Nagy változás előtt állunk Ukrajnában és Európában egyaránt. Nem csak Európa földrajzi, hanem politikai térképe is át fog rajzolódni. A kijevi rezsim összeomlásának várható következménye új hatalmi váltás, Ukrajna demilitarizálása és semlegessége lesz. Ez pedig a NATO egészére is kihat majd, mindenekelőtt keleti szárnyára. Benne ránk is. Máris felmerül a kérdés: mi szükség van a NATO-ra, és egy olyan EU-ra, amely a NATO leányvállalataként működik? Minek olyan EU, amely Európa helyett amerikai érdekeket szolgál? Megannyi kérdés, mely válaszra vár!
Tudják ezt Brüsszelben is, csak bevallani nem akarják. Inkább menteni akarják a menthetőt: pénzzel, vétójog megvonásával, többsebességű EU kialakításával zsarolják hazánkat és más volt szocialista tagállamokat. Velünk, a végekkel védetik a centrumot. Ontsuk mi a vérünket, helyettük! Mint ontatják az ukránok vérét is. Vesztét érzi a birodalom, de nem akar megbékélni vele. Pedig előbb-utóbb meg kell békélnie a feltörekvő új renddel. Hiszen közös jövőnk nem a konfrontációban, hanem a kooperációban tárul fel. Brüsszel most azért kínál pénzt nekünk, hogy Ukrajna további felfegyverzését, a szembesülést válasszuk Oroszországgal. Másod, vagy harmadosztályú taggá minősítenének minket, ha inkább békében és jó viszonyban akarnánk élni Oroszországgal. Lefokoznának minket, ha tovább szembesülnénk a kijevi népelnyomó rezsimmel, és kiállnánk az Ukrajnában élő népek, nemzetek, a kárpátaljai magyarok önrendelkezési jogának tiszteletben tartása mellett, amiről az EU lemondott. Ha saját nemzetiségeivel és szomszédjaival békétlenségben élő Ukrajna helyett a semleges Ukrajnát választanánk. Ha semleges politikával erősítenénk nemzeti szuverenitásunkat azokkal szemben, akik minduntalan korlátozni akarják. Ha kollektív európai biztonsági rendszert akarnánk, hogy tiszteletben tartsuk egymás biztonságát. Ha nem csak a Nyugattal, hanem a Kelettel is jó viszonyban akarnánk élni. Megérné feláldozni tisztességes nemzeti jövőnket pillanatnyi anyagi előnyök oltárán?

Huxit lesz ebből?
Kormányunkat "ismerve" ha megkapják a megfelelő "összeget"nem lessz itt Huxit egyenlőre.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 331
113
☄️☄️☄️☝️Avdeevskoe direction.
Southern and northern flank.
Situation at 8pm

All day and until this time. Our army carried out offensive operations along the entire length of the Avdeevsky direction.

Before and during the assault, powerful shots were carried out using the entire range of weapons. Operation of Aerospace Forces, heavy artillery (various calibers), MLRS (various modifications). Today tens of thousands of our bullets hit the heads of militants.

The result is obvious: the enemy did not expect our active actions in this sector of the front, and in connection with this, the enemy's first line of defense was broken through in many sectors. On the northern flank, significant success was recorded in the area of the village of Berdychi and in the area of the northern landfill. On the southern flank in the direction of Tonenky and Severny.

In these moments the offensive continues, artillery activity has decreased slightly. In the near future, the enemy will face many more surprises☄️☄️☄️



Kitakaritott ukran loveszarok:

Porkchop continues! Not a day without BD. It's hot on the Seversk direction, guys made a fuss and took fortification from the Khokhls. They tried to counterattack, but from the Sporny side the Cossacks have already given the jazz. That's how we fight.



-1 db AS90

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
Kicsit olyan, mintha bevárták volna a közel-keleti balhét. :rolleyes:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Kicsit olyan, mintha bevárták volna a közel-keleti balhét.



Baszki,még nézni is rossz, hullanak mint a legyek,vagy ötöt kaszáltak le futás közben.
Már règ az ukrán politikusokat kellene hentelnie az AFU katonáknak,Kijevben, nem itt elesni a Monsanto földjeiért.
Tizedelődik az európai fehér ember,egy marék szotyiért.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A kilóra megvett ukrán szinész megint drogok hatása alatt nyilatkozott, ma épp az egyik román tévének. Szerinte "a háború a végső szakaszába érkezett, ez a legnehezebb rész, az oroszok által elfoglalt területek felszabadítása" ... " Nem tudja ez meddig fog tartani, de rövidebb kell legyen, mint az eddigiek."
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/108675

photo-2023-10-10-21-46-02-ukrajna.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Kicsit olyan, mintha bevárták volna a közel-keleti balhét. :rolleyes:

A közel-keleti balhé szombaton indult be. A múlt hét eleji kongresszusi döntést várták be, amellyel az ukrán pénzcsapot zárták el. Már múlt héten is komly mozgolódások voltak orosz oldalon, mielőtt a Hamász nekilendült volna.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 656
55 312
113
Lassan elérkezünk a fináléhoz Ukrajna ügyében. Az USA nem tudja mindkét haknit menedzselni. Mivel Izrael a prioritás,hamarosan legördül a függöny Kijevben.
A média már csak ilyen:
"Az orosz-ukrán hàború 2. évadjának amúgy is csökkenő nèzettségèt földbe verte az izraeli-palesztin háború új évada, ami nagyon durva pilot epizóddal robbant be és nézettségét rögtön az egekbe lőtte."
(Hir tv egyik kommentje)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 331
113
ukran SU-25 kiiktatasa a Dolgincevo repteren 80km a frontvonal mogott. Lancet talalat.

 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 438
10 206
113
A média már csak ilyen:
"Az orosz-ukrán hàború 2. évadjának amúgy is csökkenő nèzettségèt földbe verte az izraeli-palesztin háború új évada, ami nagyon durva pilot epizóddal robbant be és nézettségét rögtön az egekbe lőtte."
(Hir tv egyik kommentje)
google trends elmúlt 7 nap, ukrajna már csak a múlt, mint a covid volt. tényleg az még van?
otSyr3n.jpeg
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
Avdívkánál visszaverték orosz villámtámadást, mind élőerőben, mind technikai eszközök terén nagy veszteségek voltak. Az ukrán oldalon is vannak veszteségek, nagyon nehéz napon vannak túl a front ezen szakaszán, mint írják.


 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
Kicsit olyan, mintha bevárták volna a közel-keleti balhét. :rolleyes:

Putyin is a kottából tolja, szólamában illeszkedve a narratívákhoz, csak az a különbség hogy 2000 után már a kontrás szerepét játsza mint egy népi zenekarban a brácsás... Igy az ukrajnai esemémyek "anomáliáit, furcsaságait" is e szerint lehet kezelni.