[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Gyünnek az oroszok ukrajna nyugati határáig?
Már Donbasszban vannak, annyira gyünnek.
:D

Ebben igazad van, de milyen képet fest ez a háború állása az európai NATO tagokról?

Akik nem viselnek hadat, nem vesztenek katonai erejükből. A rendszeresített eszközeik kb 1-4 %-át adták át. Amit pótolnak.
Az ukrán haderő viszont (külföldi támogatással), derekasan ellenáll. Sikeresen akadályozza Putyint céljai elérésében.
Ezért már az orosz sem tud támadni, így kialakult a hadműveleti szintű "találkozó védelem".

Oroszország az USA ellensége! S mint ilyet, nekünk is kutya kötelességünk lenne ellenségként kezelni, ahogy azt a helytartó(Pressman) is kifejtette már többször is. Legutóbb épp a minap. Ezen kívül én nem látok semmi alapot arra, hogy ellenségként tekintsünk Oo.-ra.
Ha most a múltbéli sérelmekkel kezdesz el példálózni, akkor előbb vess pillantást arra, hogy milyen olyan országokkal tartunk fenn gyümölcsöző gazdasági és sok esetben katonai szövetségesi viszonyt, akik a történelem során nem kevésszer ártottak országunknak.
Nem kell szeretnünk Oroszországot, ahogy az USA-t sem. Egyik sem nagyobb ellensége a másiknál Magyarországnak.

Ukrajna viszont mára sajnos tényleges ellenségünké vált. Nem kellett volna így lennie, de ők ezt választották. Most ott tartunk, hogy magyar emberek tényleges és közvetlen fizikai veszélyben élnek Ukrajnában a hatalmon lévő vezetés által. Ukrán vezetők, katonatisztek több alkalommal Magyarország elleni katonai fellépésekkel fenyegettek. Fontos energetikai infrastruktúrák (gáz és olaj vezetékek) elpusztításának lehetőségének felvetése is nem egyszer került napirendre ukrán politikusok által. Persze nyilván arról is mi tehetünk.

Ez kb. mind igaz. Viszont a Kijevi zakó után megváltozott a helyzet:
A két ellenségünk közül onnantól fogva már az orosz befolyását és erejét tudjuk csökkenteni.
Ha Kijevnél győz Putyin, kormány cserével a maga oldalára állítja Ukrajnát, akkor egyértelmű, hogy Putyint kellene támogatnunk, a kárpátaljai magyarok érdekében.
Viszont ez a hajó elment. Most már soha nem lesz Ukrajna orosz gyarmat, így együtt kell élni egy ellenséges Ukrajnával a szomszédunkban. Akit a NATO/EU támogat. Azok meg a szövetségeseink.
Hogy ez az Ukrajna Donbasz mekkora részét tartja meg, vagy kié lesz a Krím, az majdnem lényegtelen...
De úgy tűnik Oroszország nem tudja már elfoglalni Ukrajnát. Megtartani még úgy sem, hisz Putyin ostoba mészárlása, örökre az oroszok ellenségévé tette a testvérnépüket.
Innentől az az érdekünk, hogy Putyin minél nagyobb vereségét szenvedjen. Ha elveszti befolyását, gazdasági ereje, és katonai fenyegetése csökken, az Európának és a világnak békés évtizedeket ígér.
Ugyanis Putyin sikere esetén már csak háború után tárgyal mindenkivel. Nem háború helyett. ;)
A békés évtizedeket a szélsőséges ukrán nacionalizmus ugyan veszélyezteti, akár még fegyveres konfliktus is lehetséges az ottani magyarság megmaradása érdekében.
Akkor viszont fontos lenne, hogy Putyin ne használhasson ki minket! Soha többé!
Ezért egy jó gyenge, lepusztult, elnéptelenedett, győztes Ukrajna az érdekünk, egy tovább hanyatló és elszigetelődött, távoli Oroszországgal.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
UKRÁN MESÉK

Ukrán helyi vezetők: Oroszország több ukrajnai nagyvárosra és környékére mért csapást szerdára virradó éjjel és nap közben, a támadásoknak halálos áldozatai és sérültjei is lettek.
MTI
Éjszaka az oroszok hat rakétatámadást indítottak a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megyeszékhelyű város ellen, eltaláltak egy ötszintes lakóházat – közölte Jurij Malasko, a régió kormányzója a Telegramon. A katasztrófavédelem később arról tájékoztatott, hogy az épület két szintje beomlott. A kormányzó legfrissebb közlése szerint nap közben a mentést végzők három holttestet emeltek ki a romok alól, velük együtt így a halálos áldozatok száma ötre, a sérülteké is időközben ötre emelkedett.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon ítélte el a támadást. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a terrorista állam méltányos büntetést kapjon. Az orosz terrornak veszítenie kell” – hangsúlyozta az államfő. Közölte, hogy nyolc lakásban keletkeztek károk és a mentési munkálatok még tartanak.
Szerhij Liszak, a keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az orosz erők rakétával eltaláltak egy családi házat a megyeszékhely, Dnyipro közelében, Obuhivka faluban. A támadás következtében az előzetes információk szerint egy ember meghalt és négy megsérült, továbbá hat lakóházban károk keletkeztek.
Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai harkivi régió kormányzója a Telegramon azt írta, hogy nap közben az orosz hadsereg csapást mért Harkiv város ipari negyedére, egy ember megsérült, és a megyeszékhelyen gondok jelentkeztek az áramellátással is, mivel megrongálódott egy villanyvezeték.

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz csapatok légitámadást intéztek a dél-ukrajnai régió ellen, ennek következtében megöltek egy helybeli férfit és egy nőt. Hozzátette, hogy az oroszok három géppel hajtották végre a támadást, és két irányított bombát lőttek ki három településre. A sérültek számát – mit írta – még pontosítják.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerdán arról tájékoztatott, hogy drónokkal támadott meg egy katonai tábort az oroszországi kurszki területen lévő „Halino” repülőtér mellett. A közlés szerint mintegy 80 haditechnikai eszközzel akár háromezer orosz katona is állomásozhatott a katonai repülőtér közelében. Az orosz veszteségek pontos számát még ellenőrzik, de jelentősek lehetnek, mivel legalább 18 találatot rögzítettek az SZBU drónjai a táborban.

„Vlagyimir Putyin újabb fenyegetései a Kinzsal rakétákkal felszerelt MiG-31-es repülőgépeknek a Fekete-tenger fölötti járőrözéséről a feszültség fokozását célozhatják, de az ukrán védelmi erők szempontjából ez alapvetően nem változtat semmin, hiszen Oroszország naponta fenyegeti Ukrajnát különféle típusú fegyverekkel” – kommentálta az Ukrajinszka Pravda hírportálnak Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője az orosz elnök legfrissebb bejelentését. Putyin szerdán Pekingben közölte, hogy utasítást adott hiperszonikus rakétákkal felszerelt MiG-31-es vadászrepülőgépek járőrözésére a Fekete-tenger felett.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 290 ezret. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz repülőgépet, két harckocsit, nyolc tüzérségi fegyvert és tíz drónt.


Bromma repülőtérről (Stockholm) jött egy Bombardier Challenger 650, Litvánián és a Suwalki folyosón keresztül lemegy dél felé.
Hova lettek a román, krétai, sziciliai felderítők?

PZL-Mielec M-28B/PT Bryza (Poland - Air Force) Deblinben szállt föl, Chelmnél még adott, aztán eltünt, lehet, hogy Luck irányába Ukrajnába megy.


ATR 72-600 TMPA (Turkey - Navy) Burgasz-Várna részen a tenger fölött köröz. Lepottyant, elsüllyedt valami?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 078
88 063
113
Simplicius elemzése az orosz!!! és ukrán szárazföldi veszteségekről (10-20 orosz KIA 300-500 ukrán halottra - amúgy 40%al több nő van az ukrán hadseregben, mint 2021ben ...), és a helibázist ért sérülésekről, veszteségekről, hogy miért éppen a helibázist csapták meg, az ATACMSről (arról, hogy pont ő javasolta célpontnak pár héttel ezelőtt ...), vannak nem fake műholdképek is. Na kik támadnak megint az "oroszok által felrobbantott" gátnál? Kicsit szopatja a Rybart, hogy valótlanságot állít, sőt, van tweet, amiben szidják őket a frontról is, hogy nekik köszönhető több orosz veszteség is. Avdejevka pedig ismét utcai harcok szintere lesz, mint Szeverodonyeck és Bahmut. Oroszország szeptemberben 100k drónt gyártott. Emellett az ukránok az elektronikus zavarás okán furcsa útpontjelzőket használnak a drónjaiknak, ill. egyéb QR-kód szerű jelzéseket pakolnak a tankjaikra. stb. Érdekes anyag, sok videóval.



https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fac6e8523-e2a5-4189-9ff0-cfbed6c7e99f_1280x720.jpeg

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fc765b45b-d7b2-4c91-80be-b56677200dd8_680x657.jpeg


+1 :D

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F20f77d06-b4b2-4aa8-8f31-b3de0b5c8874_1280x796.jpeg


Van egy tanulságos orosz bombázós videó az írásban, ami megmutatja, hogy milyen lenne, ha ruszkiknak se kellene aggódniuk a légvédelemtől.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
2023. október 19.

▪️Herszon irányban az orosz fegyveres erők tegnap visszatartották az ukrán fegyveres erők azon kísérletét, hogy növelje jelenlétét Dnyeper-partunkon Peschanivka és Podstepnoe település területén. A falvakba nyomuló ellenséget tüzérségi tűzzel borították és a Dnyepernek nyomták a vasúti híd környékén, az ukrán fegyveres erők veszteségei csak a mi partunkon több mint 60 főt tettek ki. A folyó túlsó partján lévő ellenség legyőzésére az Iskander taktikai rakétarendszert használták. Az ellenség azonban fokozza erőfeszítéseit, ügyesen próbálja kihasználni gyengeségeinket.

▪️A Zaporozsjei fronton , a Verbovoye területén az ellenséges tevékenységet tüzérségi és páncéltörő rakétarendszereink csapása állította le. Megsemmisült az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott harcjárműve személyi állományával. Folytatódik a kölcsönös tüzérségi lövöldözés, az ukrán fegyveres erők nem tapasztalnak lőszerhiányt, 203 mm-es Pion ágyúkkal pusztítják el terepállásainkat.

▪️Az ellenség az 1. különálló harckocsidandárt, a 45. és a 63. különálló lövészzászlóaljat Avdejevszkij irányába helyezte át . Csapataink növelik a tüzérségi tűz és légicsapások sűrűségét.

▪️Tegnap este az ukrán fegyveres erők Grom-2 és S-200 rakétákkal próbáltak megtámadni Szevasztopol térségében lévő célpontokat. A belgorodi régióban egy repülőgép típusú UAV-t lőttek le. A DPR-ben egy civil megsebesült az ukrán fegyveres erők ágyúzásának következtében.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 954
56 983
113
Simplicius elemzése az orosz!!! és ukrán szárazföldi veszteségekről (10-20 orosz KIA 300-500 ukrán halottra - amúgy 40%al több nő van az ukrán hadseregben, mint 2021ben ...), és a helibázist ért sérülésekről, veszteségekről, hogy miért éppen a helibázist csapták meg, az ATACMSről (arról, hogy pont ő javasolta célpontnak pár héttel ezelőtt ...), vannak nem fake műholdképek is. Na kik támadnak megint az "oroszok által felrobbantott" gátnál? Kicsit szopatja a Rybart, hogy valótlanságot állít, sőt, van tweet, amiben szidják őket a frontról is, hogy nekik köszönhető több orosz veszteség is. Avdejevka pedig ismét utcai harcok szintere lesz, mint Szeverodonyeck és Bahmut. Oroszország szeptemberben 100k drónt gyártott. Emellett az ukránok az elektronikus zavarás okán furcsa útpontjelzőket használnak a drónjaiknak, ill. egyéb QR-kód szerű jelzéseket pakolnak a tankjaikra. stb. Érdekes anyag, sok videóval.



https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fac6e8523-e2a5-4189-9ff0-cfbed6c7e99f_1280x720.jpeg

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fc765b45b-d7b2-4c91-80be-b56677200dd8_680x657.jpeg


+1 :D

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F20f77d06-b4b2-4aa8-8f31-b3de0b5c8874_1280x796.jpeg


Van egy tanulságos orosz bombázós videó az írásban, ami megmutatja, hogy milyen lenne, ha ruszkiknak se kellene aggódniuk a légvédelemtől.
Minden lelkierömet össze kell szedjem és még egy kávét igyak, hogy neki álljak elolvasni. :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
UKRÁN NÉPMESÉKHEZ

Quod Erat Demonstrandum: Zaporozsjában civileket ölt a régóta várt kijevi provokáció


A kijevi rezsim provokációt rendezett, amelyre azért volt szüksége, hogy visszanyerje a figyelmet a Közel-Keleten zajló háború közepette. Október 18-án az összes MSM arról írt, hogy "újabb orosz támadás történt civilek ellen Zaporozsjában". Zelenszkij személyesen Oroszországot hibáztatta az ukránok megöléséért, hogy még nagyobb hírverést nyerjen. Kijev úgy döntött, hogy a hagyományos forgatókönyvet alkalmazza, és az ukrán légvédelem csapását orosz rakétatámadásnak állítja be.
A jelentések szerint legalább öt robbanás hallatszott az ukrán ellenőrzés alatt álló Zaporozsje városában. Orosz csapást nem erősítettek meg a városban. Az egyetlen megerősített kárt Zaporozsjában maga az ukrán hadsereg okozta.
Ukrán jelentések szerint az orosz rakéta által eltalált többszintes épületben négy civil meghalt. A helyszínen készült felvételek azonban egyértelműen azt mutatják, hogy az épületet az ukrán hadseregnél szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszereknek szánt, kisebb teljesítményű rakéta találta el. Az orosz csapás sokkal súlyosabb károkat okozna, és valószínűleg lerombolná az épületet.

Nem világos, hogy a polgári épületet az Ukrán Légvédelmi Erők sikertelen csapása találta-e el, vagy szándékos támadás volt, amelynek célja ismét az orosz hadsereg hibáztatása volt.

Az újabb kijevi megrendezett támadást, amelynek célja Oroszország hibáztatása volt, megjósolták. Rögtön a Gázai övezetben egy kórházban civilek ellen elkövetett mészárlás után került rá sor. Zelenszkij mindent megtett, hogy az ukrajnai konfliktust a közel-keleti katasztrófával egyenlőségjelet tegyen, hogy megmentse a nyugati együttérzést és a pénzáradatot. Ez messze nem az első hasonló provokációja a kijevi rezsimnek, és úgy tűnik, hogy már nem tudja elérni a szükséges hatást a közvéleményben.


A fekete-tengeri régió katonai helyzete 2023. október 19-én (térképfrissítés)

Október 18-án 29 ukrán UAV-t fogtak el és semmisítettek meg a légvédelmi rendszerek Belgorod, Kurszki terület és a Fekete-tenger felett - közölte az orosz védelmi minisztérium;
Orosz MiG-29-es vadászgépek két ukrán UAV-t lőttek le Szaktól nyugatra;
Orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán UAV-t Jevpatoria közelében;
Október 17-én az orosz Fekete-tengeri Flotta haditengerészeti légiereje a Tarkhankut-fok nyugati részénél megsemmisítette az ukrán pilóta nélküli hajótát;
Október 18-án Szevasztopol közelében két korszerűsített S-200-as rakétát lőttek le;
Október 18-án egyszerre négy NATO-felderítő repülőgépet észleltek a Fekete-tenger térségében. Ezek között volt RQ-4 Global Hawk, Bombardier Challenger 650 Artemis, az amerikai haditengerészet két P-8A Poseidon tengeralattjáró-elhárító repülőgépe.


Bromma repülőtérről (Stockholm) jött egy Bombardier Challenger 650, Litvánián és a Suwalki folyosón keresztül lemegy dél felé. Rzesowban száll le.

Hova lettek a román, krétai, sziciliai felderítők?
A konstancai Bombardier Challenger 650 előkerült, északra megy. Litvániában (Kalinyingrádtól északra) fordul.

Bukarestből a Bombardier Challenger 605 Törökországba ment.

Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk most megy haza a Krím alatti kukkolással végzett. Pedig milyen érdekes lenne, ha azt keresnék a törökök.. Északon 30 km-en keresztül vízközelbe ereszkedett. Növelték a keresési mezőt 25 km-re, 300 m-en halad.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 499
33 927
113

Fukuyama vicces kedvében van: "Jelenleg Ukrajna sokkal demokratikusabb ország, mint Magyarország."
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 972
5 944
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Katonai helyzet az ukrán frontvonalakon 2023. október 19-én (térképfrissítés)

Az ukrán légvédelmi erők csapást mértek polgári épületre Zaporozsjában;
29 ukrán UAV-t lőttek le a Belgorodi, a Kurszki területen és a Krímben;
Két korszerűsített S-200-as rakétát lőttek le a Krím felett;
Az orosz erők csapást mértek az AFU embereire és felszerelésére Novomikhailovka közelében;
Az orosz erők csapást mértek az AFU embereire és felszerelésére Sztaromajorszka közelében;
Az orosz erők csapást mértek az AFU embereire és felszerelésére Mariynka közelében;
Az orosz erők csapást mértek az AFU embereire és felszerelésére Kleshcheyevka közelében;
Orosz légicsapások megsemmisítettek egy parancsnoki központot Malinovkában;
Orosz légicsapások megsemmisítettek egy lőszer- és rakétaraktárt a Lozovojé repülőtéren;
Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán támadásokat Podsztepnoje és Pojma közelében;
Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán támadásokat Verbovojé közelében;
Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán támadásokat Dibrova közelében;
Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán támadásokat Szinkovka közelében;
Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán támadásokat Beresztovoje közelében;
Az orosz erők megsemmisítettek 80 ukrán katonát, 3 harckocsit, 1 M113-as páncélozott személyszállítót, 3 páncélozott járművet, 2 kisteherautót, 1 Akatszija tüzérségi rendszert Kupjanszk térségében;
Az orosz erők 60 ukrán katonát, két páncélozott harcjárművet és két kisteherautót semmisítettek meg Krasznij Liman térségében;
Az orosz erők 115 ukrán katonát, két páncélozott harcjárművet, két kisteherautót, egy D-20-as és egy Msta-B-haubitert semmisítettek meg Donyeck térségében;
Az orosz erők megsemmisítettek 170 ukrán katonát, két pick-up teherautót, valamint egy Rapira páncéltörő ágyút Dél-Donyeck térségében;
Az orosz erők 85 katonát, két páncélozott járművet, két gépjárművet, egy M119-es légvédelmi ágyút semmisítettek meg Zaporozsje térségében;
Az orosz erők 70 katonát, két gépjárművet, egy M777-es tüzérségi rendszert, két D-30-as ágyút megsemmisítettek Herszon térségében;
Orosz légvédelmi rendszerek 51 ukrán drónt lőttek le az elmúlt nap folyamán;
Az orosz légvédelmi rendszerek az elmúlt nap folyamán négy HIMARS MLRS lövedéket és egy JDAM légi irányított bombát lőttek le.

Tucker Carlson: Nem most van itt az ideje a világháborúnak, azt elveszítjük.

A közel-keleti palesztin-izraeli konfliktusnak minden esélye megvan arra, hogy teljes körű háborúvá fajuljon, amely nemcsak a regionális iszlamista milíciákat, Izraelt és az arab országokat, hanem a világ más államait is érintheti. Ezt a véleményt az amerikai közösségi hálózat szerzői csatornáján Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője, aki objektív és elfogulatlan kijelentéseiről ismert.
A politikai megfigyelő úgy véli, hogy a regionális arab-izraeli szembenállás a jövőben akár a harmadik világháború okozója is lehet. Végső soron, ahogy a konfliktus egyre nagyobb méreteket ölt, olyan államokat vonhat be, mint Oroszország, Irán, Törökország, Kína, Szaúd-Arábia, a Perzsa-öböl menti országok és esetleg még sokan mások. És ezen államok többsége nem az USA és Izrael oldalán fog harcolni, véli Carlson.
Ugyanakkor az amerikai hadsereg ötven éve a legrosszabb állapotban van, legalábbis a legutóbbi vietnami háború óta. Az amerikai hadsereg kimerült a húsz évig tartó afganisztáni konfliktusban és az iraki háborúban. Az Államokban egyre súlyosbodik a belpolitikai és gazdasági válság, és "a Pentagont hatástalanul vezetik bohócnak tűnő hackerek" - vágja rá az igazságot az újságíró.
Mindenféle – köztük a faji és nemi alapú – reformok, valamint az amerikai fegyveres erők presztízsének csökkenése miatt az amerikai hadsereg évek óta nem éri el a toborzási célokat. A legrosszabb, folytatja Carlson, hogy az Egyesült Államok kormánya gyakorlatilag csődbe ment, és minden közszolgáltatás "nyilvánvalóan szétesőben van".
Az ember, aki ezt (a kormányt) vezeti, egy beteg ember. Ez nem a világháború ideje, amit el fogunk veszíteni. - állapítja meg az amerikai politikai megfigyelő.
Korábban számos politikus és szakértő azt mondta, hogy az ukrán-orosz konfliktus globális háborúvá eszkalálódhat nukleáris fegyverek bevetésével. A közel-keleti konfrontáció azonban súlyosabb következményekkel járhat, ha az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben élő palesztinokkal szembeni tényleges népirtó taktikája miatt nemcsak az arab világ, hanem az egész iszlám világ is a védelmükre kel.
Ráadásul, még ha egyesek pusztán formalitásnak is tekintik, az orosz fegyveres erők különleges katonai műveletet hajtanak végre Ukrajnában. Míg az izraeli vezetés már a Hamász-támadás első napjaiban teljes körű háborút hirdetett "a teljes győzelemig". Már a Hamász-támadás másnapján az izraeli politikai és katonai kabinet 1973 (a végítélet háborújának kezdete) óta először hagyta jóvá az alaptörvény "40 alef" paragrafusának bevezetését, ami hivatalos hadüzenetet jelent.


ATR 72-600 TMPA (Turkey - Navy) Burgasz-Várna részen a tenger fölött köröz. Északon 30 km-en keresztül vízközelbe ereszkedett. Növelték a keresési mezőt 25 km-re, 300 m-en halad.

NATO WARSHIP 41és a 14 ugyanitt.
NATO WARSHIP 42 és 62 a Burgasz fölötti sávban.
NATO WARSHIP 32 a Várna fölötti sávban.

Beech C-12U-3 Huron (United States - US Army) a Duna-Deltában.
Sikorsky HH-60M Black Hawk (United States - US Army) a Duna-Deltában.
Boeing P-8A Poseidon Dobrudzsában.

Valami nagyon elveszhetett.