[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 378
113
Az MI-6 brit hírszerzés szerint Oroszország havonta legalább 1,5 millió tüzérségi lőszert gyárt. Ez a szám valószínűleg közelebb van a 2,5 millióhoz.

Naponta hozzávetőleg 60-70 ezer lövedéket lőttek ki egész évben, az orosz fegyveres erők.

Eközben az Egyesült Államok két év erőfeszítés után 36 ezer kagylót tudott előállítani egy hónap alatt.

Alig néhány hónap alatt Oroszország lőszertermelése meghaladta a NATO teljes 30 éves készletét.
J3NVhQ18mEs.jpg


Más

Mogilizáció Zsitomirban

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 142
17 274
113
Mindezek ellenére bizony az általad felsorolt ÖSSZES ORSZÁG a NYUGATI VILÁGOT VÁLASZTJA politikussal, társadalommal, politikai elittel és munkásokkal együtt.
PUTYIN HELYETT!!!
Tudod ez is olyan mint az olimpia: van kötelező, és van szabadon választott gyakorlat.. lefordítva jelen esetre országtömbválasztás...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 527
11 987
113
:rolleyes: Allandoan ez a kis orszagok onnon fontossaganak koros tulertekelese...

FYI az amerikaiak vastagon szarnak a vilag tobbi reszere addig, amig otthon megelnek.
Ez az egesz 20+ eves szarkavaras egy alapvetoen (ukran-orosz-lengyel zsido hatteru) neocon mafia ugykodese a State Dept meg a DoD berkeiben, vagy 30 eve, a military-industrial complex parazitaival kez a kezben. Iraki cirkusz is reszben az volt, az ukran meg teljes egeszeben az. Az amerikaiak meg qrvara unjak, hogy ok finanszirozzak ezeknek az inbred ortodox zsidoknak a bosszuhadjaratait meg nagyzasi maniajat.
Ha szuksegesse valna, akkor Amerika letorli mind Irant, mint EK a terkeprol, de mivel ezek nem mennenek vesztesegek nelkul, ezert nem ez az elso valasztas, logikusan (ti. meg ha sok is a nemgoj neocon a State Dept, Amerika nem Izrael, a kozhangulat diktal, nem a hadsereg meg par cionista elmebeteg.)

A hegemonia meg sosem volt orokre, Kinarol 30 eve tudjuk, hogy fel fog jonni, semmi meglepo nincs benne. Viszont a nemzetkozi kereskedelem alapvetoen a szabad hajozas elvere epul, a mai jogallas 1994 ota van ervenyben, es annak a mai napig a US Navy a szavatoloja, senki mas.
"...A hegemonia meg sosem volt orokre, Kinarol 30 eve tudjuk, hogy fel fog jonni, semmi meglepo nincs benne. Viszont a nemzetkozi kereskedelem alapvetoen a szabad hajozas elvere epul, a mai jogallas 1994 ota van ervenyben, es annak a mai napig a US Navy a szavatoloja, senki mas..."

Ha jól rémlik, akkor talán Ursula tette be a Közel-Kelet topikba ezt a -szerintem - kiváló írást.
Többek szerint hosszú, de én a székbe ragadva olvastam végig.
Talán te is olvastad.


Türelmetleneknek a " Tengeri hatalom – Szárazföldi hatalom" fejezet, ami az általam kiemelt idézetre reagál.

UI: nem ajánlom, hogy csak azt olvassátok el.
Tessék szépen végig olvasni!

Akikről kiderül, hogy nem olvasták el rendesen (mert továbbra is hülyeségeket firkálnak - ez nem neked szól acorn - azokkal legközelebb röpdogát íratok!:hadonaszos:
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Az orosz fegyveres erők megsemmisítették a Dnyeperen lévő Melki és Aljoskinszki szigeteken partra szállni próbáló AFU partraszálló egységet

Az orosz légvédelem továbbra is megsemmisíti az ukrán harci repülőgépeket, és ez alól az elmúlt 24 óra sem volt kivétel. A védelmi minisztérium sajtószolgálatának közlése szerint a légvédelmi erők lelőtték az ukrán fegyveres erők újabb MiG-29-es vadászgépét. Erre Koptevo falu közelében került sor a Donyecki Népköztársaság még mindig megszállt területe felett, Konsztantyinovka és Pokrovszk között. A légvédelmi tüzérek 38 lelőtt ukrán drónról is beszámoltak.

Az érintkezési vonalon változások történtek, számunkra pozitívan, az ellenség számára rosszul. Avgyejevka jobbszárnyán csapatainknak sikerült átvenniük az ellenőrzést Tocsmas dácsás falu felett, és ténylegesen elérték a Sztyepovojét védő AFU egységek hátországát. Ezt hatalmas tüzérségi előkészítés és irányított bombatámadások előzték meg az AFU állásai ellen. Sikerek voltak a déli szárnyon is, ahol erőink Szevernoje ostromára készülnek; az elmúlt 24 órában sikerült előrenyomulniuk a jól megerősített falutól nyugatra és keletre.

Az orosz csapatok sikereit Ukrajnában is elismerik, és a vezérkar az Avgyejevka térségében kialakult nehéz helyzetről beszél. Azt állítják, hogy a várost immár három oldalról körbevették, miközben a gyűrű egyre szorosabbra húzódik.


Csapataink Artyemovszk közelében is sikereket ünnepelhettek, a Berhovszki víztározó környékén, valamint Klescsejevka környékén jelentős orosz előrenyomulást észleltek, de itt inkább taktikai sikerről volt szó, csapatainknak sikerült az ellenséget a vasúttól elűzniük és a település szélére jutniuk, de magába Klescsejevkába nem hatoltak be, mivel ott nem volt hol megerősödniük, csak romok maradtak. A szürke zónába vonult.

Az orosz csapatok Kupjanszk közelében is előrenyomulnak, ahol a rohamosztagok Ivanovka közelében több AFU-állást is elfoglaltak. Az ellenség megpróbált ellentámadni, de sikertelenül. Dél-Donyeck irányában a tüzérségünk Ugledar és Novodonyeckoje térségében erőteljesen működött. Lehetséges, hogy támadás készül. Zaporozsjei irányban nincs változás, ott ellencsapások folynak.

Herszonban a fő harcok Krinok térségében zajlanak, ahol az ukrán fegyveres erők egy kisebb hídfőállást hoztak létre. Az ellenséget nem sikerült teljesen kiszorítani, de az ukránok súlyos veszteségeket szenvedtek. A lehallgatásokból ítélve a bal partról senki nem fogja őket evakuálni, a parancsnokság tüzet nyit, ha önállóan próbálkoznak az evakuálással. Erőink dolgoztak a Melki és Aljoskinszki szigeteken is, ahol szintén megpróbált partra szállni egy AFU partraszálló erő.

Az AFU veszteségei a nap folyamán (minden irányban): 695 halott és sebesült, 22 páncélozott járműegység, köztük 5 harckocsi, valamint 19 tüzérségi egység (3 megsemmisült, a többinél találat az ellentüzérségi tűz során).
Ez már az ukrán hadsereg agóniája. Vége a játéknak.
Bachmutnál kezdődött az összeomlásuk, amire rátett a nyári támadás kudarca.
Ennyi volt, még fél év, és nincs tovább.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 055
57 610
113
Ez már az ukrán hadsereg agóniája. Vége a játéknak.
Bachmutnál kezdődött az összeomlásuk, amire rátett a nyári támadás kudarca.
Ennyi volt, még fél év, és nincs tovább.
Egyetértek azzal, hogy ez már a jelenlegi Ukrajna agóniája.Azzal is, hogy vége a játéknak.
Viszont óvatos lennèk időbeli jóslattal, mert a dolog elhúzódhat, de váratlanul véget is èrhet. Ez elsősorban az ukràn belpolitikától függ, ahol már láthatóak az első törésvonalak a "harc az utolsó emberig" és az "addig kössünk békét, amig nem vesztünk el mindent" állàspontok között. De végeredményben az oroszok fogják eldönteni, mikor és milyen körülmények közt lesz béke, szerintem. De addig még lehetnek csúnya jelenetek, ahogy a haldokló ukràn állam maga körül csapkod mint egy vizbe fulladó. De ez a végeredményen nem fog változtatni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 844
9 601
113
Ez már az ukrán hadsereg agóniája. Vége a játéknak.
Bachmutnál kezdődött az összeomlásuk, amire rátett a nyári támadás kudarca.
Ennyi volt, még fél év, és nincs tovább.
Fél év múlva erre visszatérhetünk. Amióta zajlik ez a háború mindig azt hallom folyamatosan hogy itt a vég az ukránoknak.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 185
9 724
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
EU-komform ukránok! Meg a Genfi Egyezmény betartói! A videót nem nézetem meg! Ma temettük el egy volt kedves kollégámat, nem volt lelkierőm ilyet megnézni.

Szörnyű felvétel: Az ukrán fegyveres erők fegyveresei kivégezték elfogott katonánkat Rabotino közelében, de hamarosan bosszút álltak (VIDEO 18+)​

A katonáink megkérték, hogy mutassuk meg a nácikkal vívott háború igazságát...

Rabotino és Novoprokopovka között az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseinek sikerült behatolniuk a lövészárkainkba az egyik korábbi támadásuk során.
Egyik harcosunk a visszavonulás fedezésére maradt, és az ellenség elfogta.
Miközben embereink átcsoportosultak és ellentámadásra készültek, a nácik elvágták a srác torkát...
A felvételen egy térdelő harcos látható, a kivégzés után a harcos letörli a kést a földre...
Hamarosan harcosaink jól fedezték az ellenséget, a felvételek feldolgozása folyamatban van (kicsit később tesszük közzé).
A harcosok kérésére közöljük: a világnak tudnia kell a nácik kegyetlenkedéseiről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1699553408

Egy különleges katonai művelet krónikája
2023. november 9-én

az orosz fegyveres erők egyszerre több irányba is nyomást gyakorolnak az ellenséges állásokra: folytatódik az ellentámadás Bahmut déli szárnyán Kleshcsejevka térségében, a Kupjanszkij szektorban pedig az orosz hadsereg több támadást hajtott végre az ukrán fegyveres erők állásai ellen.
Az ukrán alakulatok viszont újabb sikertelen kísérletet tettek az Orekhovo melletti Rabotino - Verbovoe vonal ellenőrzési övezetének kiterjesztésére.
Herszon irányban az ellenség Peschanivka és Podstepnoye irányába próbált előrenyomulni, de nem járt sikerrel.
Az ukrán fegyveres erők továbbra is csapásokat hajtanak végre Oroszország hátsó területein. A Herson régióban több települést is ágyúztak a nap folyamán – a legsúlyosabb csapás Szkadovszkot érte, ahol legalább 11 ember megsérült. Emellett Szevasztopol térségében egy másik ukrán rakétát is elfogtak.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
715
1 996
93
EU-komform ukránok! Meg a Genfi Egyezmény betartói! A videót nem nézetem meg! Ma temettük el egy volt kedves kollégámat, nem volt lelkierőm ilyet megnézni.

Szörnyű felvétel: Az ukrán fegyveres erők fegyveresei kivégezték elfogott katonánkat Rabotino közelében, de hamarosan bosszút álltak (VIDEO 18+)​

A katonáink megkérték, hogy mutassuk meg a nácikkal vívott háború igazságát...

Rabotino és Novoprokopovka között az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseinek sikerült behatolniuk a lövészárkainkba az egyik korábbi támadásuk során.
Egyik harcosunk a visszavonulás fedezésére maradt, és az ellenség elfogta.
Miközben embereink átcsoportosultak és ellentámadásra készültek, a nácik elvágták a srác torkát...
A felvételen egy térdelő harcos látható, a kivégzés után a harcos letörli a kést a földre...

A harcosok kérésére közöljük: a világnak tudnia kell a nácik kegyetlenkedéseiről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1699553408

Egy különleges katonai művelet krónikája
2023. november 9-én

az orosz fegyveres erők egyszerre több irányba is nyomást gyakorolnak az ellenséges állásokra: folytatódik az ellentámadás Bahmut déli szárnyán Kleshcsejevka térségében, a Kupjanszkij szektorban pedig az orosz hadsereg több támadást hajtott végre az ukrán fegyveres erők állásai ellen.
Az ukrán alakulatok viszont újabb sikertelen kísérletet tettek az Orekhovo melletti Rabotino - Verbovoe vonal ellenőrzési övezetének kiterjesztésére.
Herszon irányban az ellenség Peschanivka és Podstepnoye irányába próbált előrenyomulni, de nem járt sikerrel.
Az ukrán fegyveres erők továbbra is csapásokat hajtanak végre Oroszország hátsó területein. A Herson régióban több települést is ágyúztak a nap folyamán – a legsúlyosabb csapás Szkadovszkot érte, ahol legalább 11 ember megsérült. Emellett Szevasztopol térségében egy másik ukrán rakétát is elfogtak.
Bármennyire is fáj ezt elfogadnotok, ezek a dolgok ott mindennaposak. Mindkét oldalon! Érdemes picit vegiggondolni, ha itt sokan megnézni sem merik, akkor ott ők mit élnek át!!! És picit abba is gondoljátok bele, hogyha tucatjával ölné meg a rátok törő ellenség a bajtársaitokat, és vadásznak rátok is, akkor mennyire a Genfi egyezmény járna az eszetekbe éles helyzetben. Nem tudom, hogy elvárható - e egy mondjuk akaratán kívűl besorozott embertől, hogy a gemfi egyezményt opvasgassa miközben egy perce még meg akarta ölni az akinek épp elvágta a torkát. Szörnyű ez az egész! És a sok halott mellett, emberi szörnyetegeket kreál!!! :(
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bármennyire is fáj ezt elfogadnotok, ezek a dolgok ott mindennaposak. Mindkét oldalon! Érdemes picit vegiggondolni, ha itt sokan megnézni sem merik, akkor ott ők mit élnek át!!! És picit abba is gondoljátok bele, hogyha tucatjával ölné meg a rátok törő ellenség a bajtársaitokat, és vadásznak rátok is, akkor mennyire a Genfi egyezmény járna az eszetekbe éles helyzetben. Nem tudom, hogy elvárható - e egy mondjuk akaratán kívűl besorozott embertől, hogy a gemfi egyezményt opvasgassa miközben egy perce még meg akarta ölni az akinek épp elvágta a torkát. Szörnyű ez az egész! És a sok halott mellett, emberi szörnyetegeket kreál!!! :(

Ilyenkor mindig előkerül ez a mese, hogy mindkét oldal megöli a foglyokat, egyformán bűnösek stb.

Érdekes módon az ukránok erre sosem tudtak bizonyítékot mutatni, sőt arról tettek fel videót, hogy ők maguk küldtek öngyilkos drónokat a magukat megadó ukrán katonákra.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 212
23 808
113
Ilyenkor mindig előkerül ez a mese, hogy mindkét oldal megöli a foglyokat, egyformán bűnösek stb.

Érdekes módon az ukránok erre sosem tudtak bizonyítékot mutatni, sőt arról tettek fel videót, hogy ők maguk küldtek öngyilkos drónokat a magukat megadó ukrán katonákra.

Szerintem azért olyan illúzióid ne legyenek, hogy az ukránok a gonosz kaprok, az oroszok meg az elképesztően szeplőtlen lovagok Szent György szalaggal… Ez egy háború és semmivel sem kevésbé mocskos és brutális mint bármelyik előtte lévő.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 243
83 378
113
A házkutatások során a rendőrök kiderítették, hogy ugyanannak a 128. dandárnak a dandárparancsnoka csempészett cigarettát árul, helyettese pedig egy elfogott T-80BV-t próbált eladni 35 ezer dollárért - a gépet ugyanezen átvizsgálások során fedezték fel.



XqzdsMY3KsE.jpg

JZC_S9vzQMg.jpg

GVTN5OIfe5I.jpg



Bármennyire is fáj ezt elfogadnotok, ezek a dolgok ott mindennaposak. Mindkét oldalon! Érdemes picit vegiggondolni, ha itt sokan megnézni sem merik, akkor ott ők mit élnek át!!! És picit abba is gondoljátok bele, hogyha tucatjával ölné meg a rátok törő ellenség a bajtársaitokat, és vadásznak rátok is, akkor mennyire a Genfi egyezmény járna az eszetekbe éles helyzetben. Nem tudom, hogy elvárható - e egy mondjuk akaratán kívűl besorozott embertől, hogy a gemfi egyezményt opvasgassa miközben egy perce még meg akarta ölni az akinek épp elvágta a torkát. Szörnyű ez az egész! És a sok halott mellett, emberi szörnyetegeket kreál!!
Nem lehet egy kalap alá venni az oroszokat és ukránokat . Zeljesen más a gondolkodása és a szellemi szintje egy ukrán banderistának és egy orosznak.
Szerintem azért olyan illúzióid ne legyenek, hogy az ukránok a gonosz kaprok, az oroszok meg az elképesztően szeplőtlen lovagok Szent György szalaggal… Ez egy háború és semmivel sem kevésbé mocskos és brutális mint bármelyik előtte lévő.
Pedig, de,. A banderista ukrán a gonosz ebben a konfliktusban, ha lehet választani.

Más

Vinnyica ezekben a percekben:
WKyo6gQR1jY.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 829
113
Az MI-6 brit hírszerzés szerint Oroszország havonta legalább 1,5 millió tüzérségi lőszert gyárt. Ez a szám valószínűleg közelebb van a 2,5 millióhoz.

Naponta hozzávetőleg 60-70 ezer lövedéket lőttek ki egész évben, az orosz fegyveres erők.

Eközben az Egyesült Államok két év erőfeszítés után 36 ezer kagylót tudott előállítani egy hónap alatt.

Alig néhány hónap alatt Oroszország lőszertermelése meghaladta a NATO teljes 30 éves készletét.
J3NVhQ18mEs.jpg


Más

Mogilizáció Zsitomirban


Ennyi lőszerrel így pórul jártak Avgyijivka külsőn?!
:)
Havi másfél millió kagylóval hamarosan elérhetik a Dont.
:D

Majd Schneider, majd ő renbehoz mindent....
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 743
10 031
113
Ennyi lőszerrel így pórul jártak Avgyijivka külsőn?!
:)
Havi másfél millió kagylóval hamarosan elérhetik a Dont.
:D

Majd Schneider, majd ő renbehoz mindent....

Na igen. Vagy Schneidert is lelövik az oroszok, még mielőtt bármit is rendbehozhatna. Aztán Zselé nem csak fegyvereket, pénzt, hanem még új Schneidert is koldulhat nyugatról :D
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 323
10 862
113
Az MI-6 brit hírszerzés szerint Oroszország havonta legalább 1,5 millió tüzérségi lőszert gyárt. Ez a szám valószínűleg közelebb van a 2,5 millióhoz.

Naponta hozzávetőleg 60-70 ezer lövedéket lőttek ki egész évben, az orosz fegyveres erők.

Eközben az Egyesült Államok két év erőfeszítés után 36 ezer kagylót tudott előállítani egy hónap alatt.

Alig néhány hónap alatt Oroszország lőszertermelése meghaladta a NATO teljes 30 éves készletét.
J3NVhQ18mEs.jpg


Más

Mogilizáció Zsitomirban

A havi másfél millióban milyen eloszlásban vannak a különböző méretűek?
Az eredeti cikkben van róla említés?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 826
14 925
113
.
.
Ha ennyire önellátóak lőszerből, miért kellett letérdelni az észak koreai pufók vezető elé?

kell? akár lehet egy gesztus is, hogy adnak.

Pont az USAnak KELL az, hogy még a vazallusai, akarom mondani a szövetségesei letolják a gatyájukat is.

szóval a KELL, az pont a nyugati tömbre igaz. Az usának kell.. a vazallusoknak kiadták a parancsot.
Tényszerűen.

Oroszország esetén ez a kell, max feltételezhető. De simán lehet szövetséges ország önkéntes baráti gesztusa.

azért ez pont egy elég erős tükör a nyugat előtt.
míg az úgynevezett diktatúrák milyen viszonyban vannak egymással, egyenrangú felekként tekintenek szövetségeseire..
ezzel szemben az usa az akaratát milyen diktatórikus módszerekkel kényszeríti ki a gyarmatoktól.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 185
9 724
113
EU-komform ukránok! Meg a Genfi Egyezmény betartói! A videót nem nézetem meg! Ma temettük el egy volt kedves kollégámat, nem volt lelkierőm ilyet megnézni.

Szörnyű felvétel: Az ukrán fegyveres erők fegyveresei kivégezték elfogott katonánkat Rabotino közelében, de hamarosan bosszút álltak (VIDEO 18+)​

A katonáink megkérték, hogy mutassuk meg a nácikkal vívott háború igazságát...

Rabotino és Novoprokopovka között az Ukrán Fegyveres Erők fegyvereseinek sikerült behatolniuk a lövészárkainkba az egyik korábbi támadásuk során.
Egyik harcosunk a visszavonulás fedezésére maradt, és az ellenség elfogta.
Miközben embereink átcsoportosultak és ellentámadásra készültek, a nácik elvágták a srác torkát...
A felvételen egy térdelő harcos látható, a kivégzés után a harcos letörli a kést a földre...

A harcosok kérésére közöljük: a világnak tudnia kell a nácik kegyetlenkedéseiről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1699553408
A felvetelen egyaltalan semmi epkezlab nem lathato...

@GI83
Pont az USAnak KELL az, hogy még a vazallusai, akarom mondani a szövetségesei letolják a gatyájukat is.

szóval a KELL, az pont a nyugati tömbre igaz. Az usának kell.. a vazallusoknak kiadták a parancsot.
Tényszerűen.

Ezt az egybites okorseget... MIota kell barkinek Amerikanak loszert avagy fegyvert kuldeni? :rolleyes: Eleg egyertelmu, hogy az oroszok nem gyozik gyartani a loszert, azert mennek korbe kalappal a kezben az osszes otvaros, vereskezu diktaturahoz is akar, csak adjanak nekik.
Az ukranoknal biztosan tobbet produkalnak maguk is, ez nem is kerdes, de 5-6x tobbet is lonek ki naponta.