[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113
Mivel az ukrajnai háború holtpontra jutott, itt az ideje, hogy Biden döntsön.

Ez a címe egy cikknek a New York Postban.

A darab fő tézisei a következők:

Zaluzsnij tábornok legutóbbi interjúja a The Economistban megerősíti a patthelyzetet;

A cikk szerzője „kijózanítónak” nevezi Zaluzsnij véleményét, és „bizonyos feszültséghez vezetett (a) Zelenszkij elnök hivatalával való kapcsolatában.

Egy hosszú kimerítő háborúban úgy tűnik, hogy az idő Oroszország oldalán áll;

Biden elnökhamarosan néhány kérdésre kell válaszolni:

Mik az alternatívák?

Lehetséges egy nagy multinacionális haderő Ukrajnában?

Az Egyesült Államokon kívül bármely ország garantálhatja Ukrajna biztonságát?


Az Avdejevszkij irányú helyzet alapján.

Az északi szárnyon tovább folytatódik a sikerfejlesztés a vasút területén, nagy munka folyik a megszállt vonalak megszilárdításán, a további előrelépéshez előbb-utóbb olyan megerősített állásokra van szükség, amelyekre támaszkodni lehet.

Stepovoye térségében szintén folynak a konszolidációs erőfeszítések.
A tüzérség és a légiközlekedés ellenséges célpontok ellen tevékenykedik Novokalinovoban és magán Avdeevka területén.

Az ellenség FPV drónokkal operál, Bradley-k dolgoznak, északon ma egy Leopárdot észleltek.

Üzenet közvetlenül az Ipari Zónából: Nem igaz az az információ, hogy a kisorosz állítólag elhagyta az ipari területet, a kisorosz még mindig az ipari terület nyugati részén ült, nem kell kapkodni a gyönyörű tudósításokkal a kiürítésről.

Ugyanakkor említsük meg a korábban napvilágot látott információkat is, miszerint az ipari övezet legfeljebb 40%-át birtokoljuk -
Jelenleg a tegnapihoz hasonlóan az ipari terület 60%-a magabiztosan ellenőrzött, most viszonylagos nyugalom van, ez nem a potenciál kimerülése miatt van, bizonyos intézkedésekre van szükség a további munkához.

Avdeevka szabad lesz, minden úgy lesz, ahogy Oroszország szeretné.


Az ukrán fegyveres erők összetett támadása a Krím-félszigeten és a Herszon régióban

Délelőtt rövid szünet után az ukrán alakulatok ismét megtámadták Oroszország déli részét, csapást mérve a Krím-félszigetre és a Herszon régióra. Először körülbelül 10 óra 40 perckor három Neptun nevű hajó elleni rakétát lőttek ki az odesszai Alibey tesztterület területéről.
▪️Kettőjüket Szevasztopol felé közeledve lőtték le (a cél a hajók és csónakok parkolója volt) , egy másikat pedig a Tarkhankut-fok közelében (az ukrán fegyveres erők a jelek szerint ebben a zónában akarták eltalálni a légvédelmi pozíciót. ) .
▪️Majd az egy órához közelebb Perevalnoye község környékén egy R-100-as drón a gyakorlótér közelében lévő mezőre esett . Nyilvánvalóan az elektronikus hadviselés csapata elnyomta a drónt, ezért landolt a földön, ahol az infrastruktúra és a polgári objektumok károsítása nélkül robbant fel.
Ugyanakkor egy MiG-29 haditengerészeti vadászrepülőgép legfeljebb nyolc pilóta nélküli hajót észlelt, amelyek Szevasztopol és a Tarkhankut-fok felé haladtak. További repülőgépeket és járőrhajókat küldtek, hogy találkozzanak velük.
▪️Emiatt az ukrán BeK-k lelassítottak, a Szevasztopol felé haladók pedig megfordultak. Négy drónt semmisítettek meg a Tarkhankut-foktól 100-120 km-re nyugatra, a többit pedig az orosz védelmi minisztérium szerint később semmisítették meg, ezek közül az egyik egy partraszálló hajó volt.
A Krím elleni támadással csaknem egy időben az ukrán alakulatok több kombinált támadást intéztek a Herszon régió ellen . A kanatovoi és umani MiG-29-es vadászgépek több rakétát, valószínűleg csalétket lőttek ki.
▪️A Kherson régióból származó HIMARS MLRS legénysége pedig négy rakétával csapott le Askania-Nova -ra és Chaplinkára . Az előzetes adatok szerint sem infrastrukturális kár, sem veszteség nem történt.
❗️A korábbiakhoz hasonlóan a kombinált támadás pontosan egy dróntámadás után történt: előző nap három drónt lőttek le a Krím közelében. És ez azonnal az időjárás javulása után történt. És ugyanebben az időben egy amerikai RQ-4B drón volt a levegőben.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 639
113
Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában.
Azt meg te felejted el, hogy a nyugati segítség nem az első puskalövéskor kezdődött, hanem 2014 óta felvásárolva Ukrajnát politikailag és gazdaságilag, a nem kért és várt , 8 éven keresztül tartó segítség a katonaság tempós felfegyverzéséből állt valamint az ukránok szembefordítása, és harcba tolásával keleti irányba. Én olyan embertömeget még nem láttam akik szándékosan lesznek öngyilkosok, valami ok kell rá.
Ha az elméleti erőviszonyokat nézted, akkor az ukránok jó része diliházba kellett volna hogy kikössön, hogy ennyivel nagyobb , ráadásul testvérnépnek nekiugorjon fegyverrel. Így viszont az ukrán háta mögött tudva a nyugat támogatását már sokkal bátrabban adta elő a mutatványát..
Az szerintem meg tényleg hülyeség , hogy az ukrán alapvetően oroszellenes, ilyenné tették többek közt a teljes ideológiai átnevelésükkel, volt idejük rá az új országtulajdonosoknak. Valamivel igazolni kellett az elmebajt, miszerint az ukrán ember csak az oroszellenessége miatt szándékosan megy a testvéri húsdarálóba..Erre ékes bizonyíték hogy "ukránosítás" nyelvtörvény ellenére még a svédek is orosz nyelvű gépkönyvet küldtek a segélyfegyverek mellé - ezt vagy az ukránok szándékosan így kérték, vagy a svédeknél eleve így tudják hogy az emberek ott oroszul beszélnek inkább.
Ha az ukránok oroszellenesek lettek volna - egy szót sem tudnának oroszul.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 611
17 877
113
Szerinted lesz erre az oroszoknak pénze? Dehogy lesz nekik Ukrajnára pénze... Ukrajna mára egy életképtelen ország és nem Oroszország az a gazdasági erő ami ebből képes kimozdítani, mert ehhez annál sokkal több pénz kell, mint ami nekik lenne rá.

Lásd fentebb.

Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért harcol.
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán fegyveres erők összetett támadása a Krím-félszigeten és a Herszon régióban

Délelőtt rövid szünet után az ukrán alakulatok ismét megtámadták Oroszország déli részét, csapást mérve a Krím-félszigetre és a Herszon régióra. Először körülbelül 10 óra 40 perckor három Neptun nevű hajó elleni rakétát lőttek ki az odesszai Alibey tesztterület területéről.
▪️Kettőjüket Szevasztopol felé közeledve lőtték le (a cél a hajók és csónakok parkolója volt) , egy másikat pedig a Tarkhankut-fok közelében (az ukrán fegyveres erők a jelek szerint ebben a zónában akarták eltalálni a légvédelmi pozíciót. ) .
▪️Majd az egy órához közelebb Perevalnoye község környékén egy R-100-as drón a gyakorlótér közelében lévő mezőre esett . Nyilvánvalóan az elektronikus hadviselés csapata elnyomta a drónt, ezért landolt a földön, ahol az infrastruktúra és a polgári objektumok károsítása nélkül robbant fel.
Ugyanakkor egy MiG-29 haditengerészeti vadászrepülőgép legfeljebb nyolc pilóta nélküli hajót észlelt, amelyek Szevasztopol és a Tarkhankut-fok felé haladtak. További repülőgépeket és járőrhajókat küldtek, hogy találkozzanak velük.
▪️Emiatt az ukrán BeK-k lelassítottak, a Szevasztopol felé haladók pedig megfordultak. Négy drónt semmisítettek meg a Tarkhankut-foktól 100-120 km-re nyugatra, a többit pedig az orosz védelmi minisztérium szerint később semmisítették meg, ezek közül az egyik egy partraszálló hajó volt.
A Krím elleni támadással csaknem egy időben az ukrán alakulatok több kombinált támadást intéztek a Herszon régió ellen . A kanatovoi és umani MiG-29-es vadászgépek több rakétát, valószínűleg csalétket lőttek ki.
▪️A Kherson régióból származó HIMARS MLRS legénysége pedig négy rakétával csapott le Askania-Nova -ra és Chaplinkára . Az előzetes adatok szerint sem infrastrukturális kár, sem veszteség nem történt.
❗️A korábbiakhoz hasonlóan a kombinált támadás pontosan egy dróntámadás után történt: előző nap három drónt lőttek le a Krím közelében. És ez azonnal az időjárás javulása után történt. És ugyanebben az időben egy amerikai RQ-4B drón volt a levegőben.
A Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk még mindig kint van a Fekete-tenger délnyugati medencéjében, még lesz nato-vezérelt (hasonlóan sikeres) partraszlásosdi, rakétázósdi.
***************************************************************************************

Az ukrán fegyveres erők 14 NATO-kaliberű lövedéket lőttek ki Donyeckre és Horlivkára

DONETSK, november 17. - RIA Novosztyi. Az ukrán csapatok ismét lőtték Donyeck és Gorlovka városát, újabb 14 darab 155 milliméteres "NATO" kaliberű lövedéket lőttek ki - jelentette az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjában (JCCC) működő DNR-képviselet Telegram-csatornája.

"Ukrán fegyveres alakulatok által leadott lövéseket rögzítettek a következő irányban:
17.10 - Dzerzsinszk helység - Gorlovka helység (Nyikitovszkij körzet): négy 155 milliméteres kaliberű lövedéket lőttek ki" - áll a képviselet közleményében.
Emellett az ukrán erők 17.15-től öt perc alatt további tíz NATO 155 milliméteres lövedéket lőttek ki a donyecki Kujbisevszkij és Horlivka városrészre.
A Kujbisevszkij kerület Donyecktől nyugatra található.
Gorlovka Donyecktől 50 kilométerre északra található, és a Stirol vegyipari konszern és szénbányászati vállalatok otthona. A DNR egyik legnagyobb települése, a donbásszi konfliktus kezdete előtt Gorlovka lakossága több mint 250 000 fő volt.

A 155 milliméteres kaliberű tüzérséget a NATO-országok használják. Az USA 155 milliméteres kaliberű M777-es nagy hatótávolságú ágyúkat szállított Ukrajnának, az ukrán csapatok aktívan használják ezeket a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok városainak lövésére. Az ukrán erők számára szintén szállítottak német PzH 2000 önjáró tüzérségi egységeket, lengyel Krab SAU-t és francia CAESAR SAU-t, amelyek ilyen kaliberű lövedékeket használnak.


Az oroszok lecsaptak és felszámolták a 72. ukrán donyecki dandár parancsnokságát

Az orosz erők megsemmisítették az ukrán hadsereg parancsnoki állását a Donyecki Népköztársaságban (DPR) és egy üzemanyagtartályt Nyikolajev térségében az ukrajnai különleges katonai műveletben - jelentette a Tass az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Nyikolajevi területen lévő Konsztantyinovka település közelében megsemmisítették az ukrán hadsereg 81. utánpótlási központjának üzemanyagtartályát.

A Donyecki Népköztársaságban lévő Antonovka település közelében megsemmisült az ukrán hadsereg 72. repülődandárjának parancsnoki állása" - áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Az elmúlt 24 órában orosz repülőgépek, drónok, rakétacsapatok és orosz erőcsoportok tüzérsége 132 térségben csapott le ukrán ember- és haditechnikai eszközökre - pontosította az orosz minisztérium.

***********************************************************************************

"Őrültség". Az USA megbánta az Oroszországgal való ellenségeskedést Ukrajna „hülyesége” miatt

Az Egyesült Államok egy fenntarthatatlan államadósság kapcsán provokálta ki az ukrán konfliktust – írta a Pentagon volt tanácsadója, Douglas McGregor ezredes az X közösségi oldalon.

"Az adósságszolgálati kifizetéseink több mint egy billió dollárt tesznek ki évente. Ez őrültség, nem engedhetjük meg magunknak. Mindez Ukrajna ostobaságának hátterében történik. Provokáltuk Oroszországot!" - írta az ezredes.

Hozzátette azt is, hogy Oroszország soha nem volt olyan gonosz, mint amilyennek Washington ábrázolta, és azzal vádolta a kijevi hatóságokat, hogy kiirtották Donbass orosz ajkú lakosságát .

Az Egyesült Államok államadóssága szeptember közepén újabb rekordot ért el, meghaladta a 33 billió dollárt. Október elején pedig 275 milliárd dollárral nőtt egy nap alatt – ez három százalékkal több, mint Oroszország teljes adóssága. Az IMF októberi jelentése szerint az amerikai államadósság teljes összege 2023-ban eléri a GDP 123,3 százalékát, 2024-ben pedig 126,9-re nő.

**********************************************************************

„Mindent ért”: a Nyugat rájött, miért nem lehet Putyint legyőzni

Oroszország legyőzhetetlenségének egyik oka az erőforrásokért folytatott háborúban az, hogy a Nyugat a zöld energiára helyezi a hangsúlyt – mondja Ralf Schellhammer , az UnHerd rovatvezetője.

"Az energia továbbra is kulcsszerepet játszik a geopolitikában. És Putyin ezt jobban érti, mint nyugati ellenfelei, Moszkva legyőzése az erőforrásokért folytatott háborúban nem lesz könnyű" - mondta Schellhammer.

A cikkíró felvetette, hogy az Egyesült Államok és Európa új Keystone XL vezetéket építhetne, és "nyithatná az energiaszelepet" ahelyett, hogy árplafont írna elő az orosz gázra és olajra. Ebben az esetben – magyarázta az újságíró – összeomolhatnak az üzemanyagárak. A zöld energia és a környezetvédelmi lobbi hangsúlyozása nem tette lehetővé a nyugati országok számára, hogy a kívánt károkat okozzák az orosz gazdaságban – összegzett a szerző.

A nyugati országok növekvő energiaárakkal és az infláció megugrásával szembesülnek a Moszkva elleni szankciók bevezetése és az orosz üzemanyag elhagyására irányuló politika miatt. Az üzemanyag, elsősorban a gáz árának emelkedése miatt az európai ipar nagymértékben elvesztette versenyelőnyeit, ami a gazdaság más területeit is érintette. Emellett az Egyesült Államok és az európai országok évtizedek óta rekord inflációval néznek szembe.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
Jaaaj ne monggyadmár te! Há’mosógépeket lopkodnak oszt’még csippokat kunyerálnak és éjccakában sosemnem látnak!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 124
82 888
113
Támadás Avdejevka ellen: Az orosz hadsereg előrenyomul az ipari övezetben, kiszorítva az ukrán fegyveres erőket

▪Az orosz csapatok folytatják a rohamműveleteket, ukrán katonai elemzők ismét az ukrán fegyveres erők nehéz helyzetéről írnak:
▪Az Avdejevka délkeleti részén található ipari övezetben az orosz fegyveres erők rohamgyalogsága folytatja a támadásokat a Yasinovatsky mentén. „Az orosz parancsnokság további további kegészítő erőket von be ” – állítják az ellenséges erőforrások.
▪Az orosz csapatok sikereket értek el a „Niva” dacha falutól északra található ipari övezetben is (a „Vinogradniki” kertészeti társulás).
▪A heves harcok az Avdejevszkij kokszgyár közelében is folytatódnak. Az orosz fegyveres erők az Avdejevszkij hulladékhegytől délre fekvő Yagodka dacha falu felé tolják el támadásukat.
Dmitrij Račicki
Dmitrij Račicki


4AR9rV0svJc.jpg


Más

A korábban már említett Ukrán(áruló oroszokból álló) DRG, amely be akart törni Belgorod régióba.

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 236
12 592
113
azért mindig vicces számomra amikor a NATO 30 tagállama van egy 150 millios oroszországgal van összehasonlítva.
Nekem az a vicces hogy a NATO 30 tagállama nem tud annyi támogatást adni, /amiben elkötelezte magát/hogy egy elkötelezett ellenfelet fel fegyverezzen és támogasson a harcában.
Nato 30 tagállamának nincs hadi ipara ehhez.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
954
11 213
93
Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért haharcol.
Azért ennyire nem egysíkú és velejéig elkötelezett az ukrán társadalom. Ha az ember olvasgat a neten ukránoktól, azért kirajzolódik a kép, a hazugságra épített tákolmány. Az átlagukránt durván megetették azzal a sztorival hogy a kormánya, országa, hadserege egy békegalamb volt, minden úgy indult hogy a Donbasszban az oroszokban túltengett a gonoszság és fegyvert fogtak - csak úgy, gyilkolászós kedvükben. Erre a hős ATO volt a válasz, csakis a békéért. Természetesen mindent visszaállítottak volna a grállovagok, de a gaz Putyin beszállt a buliba, majd később tök indokolatlanul támadott.
Mivel minden csapból ez folyt, az ellenvéleményt meg hamar elföldelték, ezt képviseli a legtöbb ukrán.
Ezzel csak az a baj, hogy ha valami fordulat folyamán némileg több infó is eljut az átlagukránhoz, akkor ezt az oroszellenességet úgy leépíthetik ahogy korábban kialakították bennük. Ha még mutatnak nekik új ellenségképet - egy korrupt Zselé kormányt aki százezreket rakott a föld alá egy hamis álomért, egy, az országot kihasználó usa spekulációt -, akkor ez a folyamat visszafelé is fordítható. Nem véletlen hogy megy a küzdelem az orosz propi ellen. Ezzel a bélyeggel lehet betiltani a valós, de "nem kívánatos" híreket is. Emberi tulajdonság az anyagi jellegű vágyakozás és a türelmetlenség is, így a belátható időn belül kéne a nyugatnak megmutatni hogy hozzájuk jó tartozni. Csak ők meg nem jómódú ukránokat akarnak látni, hanem egy gazdasági gyarmatot és egy rahedli zsoldost.
Na itt a kiábrándulás kódolva van, még ha nem is rövidtávon.
Ezenkívül vannak még nackók, akik most az ÁVÓ-sok szerepét töltik be, na ez se lesz örökké, a helyükben csöndesen leszereltetném a lámpavasakat.
Meg vannak az oroszok, akik nem lesznek oroszellenesek. Attól hogy most létkérdésük hogy csöndben legyenek ebben a terrorban, és úgy tűnik mintha nem lennének, még a számuk miatt is komoly tényezők a jövőben.
A vége az lesz, hogy valahogy lezárul ez az egész, és lesz egy természetes visszarendeződés. Itt amit a nyugat tehet, hogy ezen kiábrándulás előtt berántja valami szervezetbe az ukránokat, ahonnan már nehéz lesz később kitáncolni. Nato, eu. Csak ez meg egy olyan program aminek megtérülési ideje több, mint egy 4 éves átlag nyugati politikai ciklus, így mindig lesznek aktuálisan ellenérdekelt politikusok. El is érkeztünk oda hogy miért akarják a vétójogokat elmismásolni, meg a másodvonalas eu-s országok - akiknek ezek a csatlakozások nem érdekük - belpolitikáját kívülről megdolgozni.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 615
25 100
113
Vajon ők mikor járnak úgy, mint a csillámunikornisos tiktok brigád amit beáldoztak Bakhmutnál?
Tegnap volt már egy videó egy kitakarított lövészárokban egy halott szösziről.

Más:
Kremennaja erdő, mesterlövész-ukri 1:0:

Orosz medik munkában:

Uralvagonzavod jól sikerült propi videó:

Modern kori ukri "búcsúcédula", 2 hrivnyáért, ima, hogy Isten (sic!) bandera vezesse őket az eu és nato-ba:

Ugledar közelében ukri/nato technika megsemmisítése harckocsi segítségével:

Már van rossz ukrán ukrán szobor is:

Az ajtónál fekvő halottak?-ból ítélve ez már csak a technika megsemmisítéséről szólt, atgm vs ypr:

Novomichaylovka 2 FAB, valami fontos lehett ott:

Krynkinél is FAB:

Verbovoye ukri támadás felsült, az erdősáv tele van ukri halottakkal:

Aranyeső Marinkávan:

Lassan eljön Z ideje is:

Zaporizsja, folyamatosan bővülő ukri/nato roncstemető:

Gránátdobálás drónról:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 713
80 078
113
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?
Azt meg te felejted el, hogy a nyugati segítség nem az első puskalövéskor kezdődött, hanem 2014 óta felvásárolva Ukrajnát politikailag és gazdaságilag, a nem kért és várt , 8 éven keresztül tartó segítség a katonaság tempós felfegyverzéséből állt valamint az ukránok szembefordítása, és harcba tolásával keleti irányba. Én olyan embertömeget még nem láttam akik szándékosan lesznek öngyilkosok, valami ok kell rá.
Ha az elméleti erőviszonyokat nézted, akkor az ukránok jó része diliházba kellett volna hogy kikössön, hogy ennyivel nagyobb , ráadásul testvérnépnek nekiugorjon fegyverrel. Így viszont az ukrán háta mögött tudva a nyugat támogatását már sokkal bátrabban adta elő a mutatványát..
Az szerintem meg tényleg hülyeség , hogy az ukrán alapvetően oroszellenes, ilyenné tették többek közt a teljes ideológiai átnevelésükkel, volt idejük rá az új országtulajdonosoknak. Valamivel igazolni kellett az elmebajt, miszerint az ukrán ember csak az oroszellenessége miatt szándékosan megy a testvéri húsdarálóba..Erre ékes bizonyíték hogy "ukránosítás" nyelvtörvény ellenére még a svédek is orosz nyelvű gépkönyvet küldtek a segélyfegyverek mellé - ezt vagy az ukránok szándékosan így kérték, vagy a svédeknél eleve így tudják hogy az emberek ott oroszul beszélnek inkább.
Ha az ukránok oroszellenesek lettek volna - egy szót sem tudnának oroszul.
Azért ennyire nem egysíkú és velejéig elkötelezett az ukrán társadalom. Ha az ember olvasgat a neten ukránoktól, azért kirajzolódik a kép, a hazugságra épített tákolmány. Az átlagukránt durván megetették azzal a sztorival hogy a kormánya, országa, hadserege egy békegalamb volt, minden úgy indult hogy a Donbasszban az oroszokban túltengett a gonoszság és fegyvert fogtak - csak úgy, gyilkolászós kedvükben. Erre a hős ATO volt a válasz, csakis a békéért. Természetesen mindent visszaállítottak volna a grállovagok, de a gaz Putyin beszállt a buliba, majd később tök indokolatlanul támadott.
Mivel minden csapból ez folyt, az ellenvéleményt meg hamar elföldelték, ezt képviseli a legtöbb ukrán.
Ezzel csak az a baj, hogy ha valami fordulat folyamán némileg több infó is eljut az átlagukránhoz, akkor ezt az oroszellenességet úgy leépíthetik ahogy korábban kialakították bennük. Ha még mutatnak nekik új ellenségképet - egy korrupt Zselé kormányt aki százezreket rakott a föld alá egy hamis álomért, egy, az országot kihasználó usa spekulációt -, akkor ez a folyamat visszafelé is fordítható. Nem véletlen hogy megy a küzdelem az orosz propi ellen. Ezzel a bélyeggel lehet betiltani a valós, de "nem kívánatos" híreket is. Emberi tulajdonság az anyagi jellegű vágyakozás és a türelmetlenség is, így a belátható időn belül kéne a nyugatnak megmutatni hogy hozzájuk jó tartozni. Csak ők meg nem jómódú ukránokat akarnak látni, hanem egy gazdasági gyarmatot és egy rahedli zsoldost.
Na itt a kiábrándulás kódolva van, még ha nem is rövidtávon.
Ezenkívül vannak még nackók, akik most az ÁVÓ-sok szerepét töltik be, na ez se lesz örökké, a helyükben csöndesen leszereltetném a lámpavasakat.
Meg vannak az oroszok, akik nem lesznek oroszellenesek. Attól hogy most létkérdésük hogy csöndben legyenek ebben a terrorban, és úgy tűnik mintha nem lennének, még a számuk miatt is komoly tényezők a jövőben.
A vége az lesz, hogy valahogy lezárul ez az egész, és lesz egy természetes visszarendeződés. Itt amit a nyugat tehet, hogy ezen kiábrándulás előtt berántja valami szervezetbe az ukránokat, ahonnan már nehéz lesz később kitáncolni. Nato, eu. Csak ez meg egy olyan program aminek megtérülési ideje több, mint egy 4 éves átlag nyugati politikai ciklus, így mindig lesznek aktuálisan ellenérdekelt politikusok. El is érkeztünk oda hogy miért akarják a vétójogokat elmismásolni, meg a másodvonalas eu-s országok - akiknek ezek a csatlakozások nem érdekük - belpolitikáját kívülről megdolgozni.
Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 751
93
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?


Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Nyugati áron 750 milliárd az újjáépítés. Olyan árak mellett ahogy manapság neked csinálnának egy házat. De ez nem piacgazdasági alapokon fog működni, az észak-koreai meg kínai ácsmesterek nem 150euró/napi áron fognak dolgozni. Az anyag szintén fele annyi áron lesz. Lehet nem lesz egy top minőség, de jobb lesz mint azok a poszt szovjet putrik amiket most összedöntöttek.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?
Barokkos túlzás.:) A vásárlóerő paritás PPP inkább. A GDP csak 1780 milliárd. De nem is 750 milliárdba USD-be kerülne nekik, mert minden ami szükséges hozzá 90%-ban saját termelésből jönne, tehát reálisan 200-300 milliárd lenne USD -ben kifejezve.
Azonban ezt biztos nem tennék meg, segítenének míg az új kormány az ő passzát szelüket fújja, oszt ennyi. Lenne olcsó olaj, gáz, élelmiszer. Ja és sok, sok barátság vezeték...
Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Kényszer nagy úr, és nem az egész nép agyát mosták át, mert akkor az orosz be sem ment volna. De jelentős részét a mai Z generációnak. Azok melyek már elhullottak egyrészt a fronton, vagy germoney-ban hevernek a medencés házban, segíjen tengődve.
Vagy Hévízen verik a nyálukat a 60 millás G-merdzsóban.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 355
113
Nyugati áron 750 milliárd az újjáépítés. Olyan árak mellett ahogy manapság neked csinálnának egy házat. De ez nem piacgazdasági alapokon fog működni, az észak-koreai meg kínai ácsmesterek nem 150euró/napi áron fognak dolgozni. Az anyag szintén fele annyi áron lesz. Lehet nem lesz egy top minőség, de jobb lesz mint azok a poszt szovjet putrik amiket most összedöntöttek.
valószínűleg így lessz ahogy az építőanyag árak is alacsonyak lesznek ahogy az eredeti lakosság egy részének kell csak lakhatást biztosítani azt is olyan helyeken ahol gazdaságilag megéri pl bányák. egy része az építkezéseknek meg úgyis oligarcha kézbe kerül akik gazdasági alapon fognak építeni... egy egy bánya simán megípít egy kvázi várost a dolgozóknak. és mivel a lakosságszám csökkenni fog. és az orosz nem egész ukrajnát akarja. ha marad egy 15-20 millios ukrajna az nem nagyon fogja érdekelni mennyire utálja fegyvernélkül csődben állva.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 083
16 361
113
.
.
Az orosz hadiipar uj, felujitott, ES MUZEALIS ERTEKU eszközökkel is ellatta a csapatait, gondolva a listan jelentösebb darabszamokkal szereplö T-54/55 es a T-62 tetelekre. :)

Ez a dolog azért erősen átértékelődik olyan helyzetekben, amikor ott ülsz az árokban a cimbijeiddel egy szál AK-val a kezedben és szembejön pár múzeáis T-62. ;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113
Szerinted lesz erre az oroszoknak pénze? Dehogy lesz nekik Ukrajnára pénze... Ukrajna mára egy életképtelen ország és nem Oroszország az a gazdasági erő ami ebből képes kimozdítani, mert ehhez annál sokkal több pénz kell, mint ami nekik lenne rá.

Lásd fentebb.

Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért harcol.
Most jöttem rá, hogy te egy álruhás orosz pénzügyminiszter vagy!
Az ukrán társadalom ebben a kérdésben nem egységes. Szerintem! De erről sincs igazán egzakt tudásunk. A donbasszi események azt mutatják, hogy egy részük az orosz érdekszférába kar tartozni. A másik: van olyan ukrán katona, aki azért harcol, hogy az orosz befolyás megszűnjön, és van olyan, aki kényszerből harcol. Erről is elég sok videó és beszámoló van. Az arányukat ilyen helyzetben nehéz pontosan látni. Azért jó lenne, ha a "nagy arcok" lekerülnének, s olyanokat nem állítanánk, amelyről nincs egzakt tudásunk. Csak szerényen, elvtárs!
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
362
2 181
93
Jaaaj ne monggyadmár te! Há’mosógépeket lopkodnak oszt’még csippokat kunyerálnak és éjccakában sosemnem látnak!
Emlékszel mikor a Finn trafipaxokból lopkodták a kamerákat meg a csipeket. Mikor megjelentek a rendszámos Német leopárdok akkor meg onnét kellet trafi kamerát meg csippet lopni mert a drón úgy tudta adatbázisból beazonosítani ,hogy ez egy német leó. Aztán az Angoloknál is meg a Franciáknál is, Szóval az Orosz megszervezte s lerabolta európát de az itteni Angolszász szektások nem panaszkodtak lehet száguldozni az autópályákon.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 931
56 877
113
Ami a lakósság fanatizálását illeti: AH 1933-ban kerûlt hatalomra és alig 6 évvel kèsőbb 1939-ben lelkesen ment a nép a háborúba, meggyőződve, hogy nyerni fog. És akkor még gyerekcipőben jártak a médiák meg a propaganda mához képest.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
A 600-800 millió dollárról az jutott eszembe, hogy azt most kB egy nap alatt ellövöldözi mindkét fél. Vagy egy komolyan pánc3lostámadásban kB ennyi ég el. Szóval ami egy év alatt hoz annyit, az nem egy nagy üzlet. Az ukrán vidéket európai szintre, szerintem a háború előtt is kB 100 év lett volna felhozni. Most meg kb lehetetlen. Bár ezt ha belegindolunk egy magyar-osztrák viszonylatban is el lehet mondani.