[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Támadás Avdejevka ellen: Az orosz hadsereg előrenyomul az ipari övezetben, kiszorítva az ukrán fegyveres erőket

▪Az orosz csapatok folytatják a rohamműveleteket, ukrán katonai elemzők ismét az ukrán fegyveres erők nehéz helyzetéről írnak:
▪Az Avdejevka délkeleti részén található ipari övezetben az orosz fegyveres erők rohamgyalogsága folytatja a támadásokat a Yasinovatsky mentén. „Az orosz parancsnokság további további kegészítő erőket von be ” – állítják az ellenséges erőforrások.
▪Az orosz csapatok sikereket értek el a „Niva” dacha falutól északra található ipari övezetben is (a „Vinogradniki” kertészeti társulás).
▪A heves harcok az Avdejevszkij kokszgyár közelében is folytatódnak. Az orosz fegyveres erők az Avdejevszkij hulladékhegytől délre fekvő Yagodka dacha falu felé tolják el támadásukat.
Dmitrij Račicki
Dmitrij Račicki


4AR9rV0svJc.jpg


Más

A korábban már említett Ukrán(áruló oroszokból álló) DRG, amely be akart törni Belgorod régióba.

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
azért mindig vicces számomra amikor a NATO 30 tagállama van egy 150 millios oroszországgal van összehasonlítva.
Nekem az a vicces hogy a NATO 30 tagállama nem tud annyi támogatást adni, /amiben elkötelezte magát/hogy egy elkötelezett ellenfelet fel fegyverezzen és támogasson a harcában.
Nato 30 tagállamának nincs hadi ipara ehhez.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért haharcol.
Azért ennyire nem egysíkú és velejéig elkötelezett az ukrán társadalom. Ha az ember olvasgat a neten ukránoktól, azért kirajzolódik a kép, a hazugságra épített tákolmány. Az átlagukránt durván megetették azzal a sztorival hogy a kormánya, országa, hadserege egy békegalamb volt, minden úgy indult hogy a Donbasszban az oroszokban túltengett a gonoszság és fegyvert fogtak - csak úgy, gyilkolászós kedvükben. Erre a hős ATO volt a válasz, csakis a békéért. Természetesen mindent visszaállítottak volna a grállovagok, de a gaz Putyin beszállt a buliba, majd később tök indokolatlanul támadott.
Mivel minden csapból ez folyt, az ellenvéleményt meg hamar elföldelték, ezt képviseli a legtöbb ukrán.
Ezzel csak az a baj, hogy ha valami fordulat folyamán némileg több infó is eljut az átlagukránhoz, akkor ezt az oroszellenességet úgy leépíthetik ahogy korábban kialakították bennük. Ha még mutatnak nekik új ellenségképet - egy korrupt Zselé kormányt aki százezreket rakott a föld alá egy hamis álomért, egy, az országot kihasználó usa spekulációt -, akkor ez a folyamat visszafelé is fordítható. Nem véletlen hogy megy a küzdelem az orosz propi ellen. Ezzel a bélyeggel lehet betiltani a valós, de "nem kívánatos" híreket is. Emberi tulajdonság az anyagi jellegű vágyakozás és a türelmetlenség is, így a belátható időn belül kéne a nyugatnak megmutatni hogy hozzájuk jó tartozni. Csak ők meg nem jómódú ukránokat akarnak látni, hanem egy gazdasági gyarmatot és egy rahedli zsoldost.
Na itt a kiábrándulás kódolva van, még ha nem is rövidtávon.
Ezenkívül vannak még nackók, akik most az ÁVÓ-sok szerepét töltik be, na ez se lesz örökké, a helyükben csöndesen leszereltetném a lámpavasakat.
Meg vannak az oroszok, akik nem lesznek oroszellenesek. Attól hogy most létkérdésük hogy csöndben legyenek ebben a terrorban, és úgy tűnik mintha nem lennének, még a számuk miatt is komoly tényezők a jövőben.
A vége az lesz, hogy valahogy lezárul ez az egész, és lesz egy természetes visszarendeződés. Itt amit a nyugat tehet, hogy ezen kiábrándulás előtt berántja valami szervezetbe az ukránokat, ahonnan már nehéz lesz később kitáncolni. Nato, eu. Csak ez meg egy olyan program aminek megtérülési ideje több, mint egy 4 éves átlag nyugati politikai ciklus, így mindig lesznek aktuálisan ellenérdekelt politikusok. El is érkeztünk oda hogy miért akarják a vétójogokat elmismásolni, meg a másodvonalas eu-s országok - akiknek ezek a csatlakozások nem érdekük - belpolitikáját kívülről megdolgozni.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Vajon ők mikor járnak úgy, mint a csillámunikornisos tiktok brigád amit beáldoztak Bakhmutnál?
Tegnap volt már egy videó egy kitakarított lövészárokban egy halott szösziről.

Más:
Kremennaja erdő, mesterlövész-ukri 1:0:

Orosz medik munkában:

Uralvagonzavod jól sikerült propi videó:

Modern kori ukri "búcsúcédula", 2 hrivnyáért, ima, hogy Isten (sic!) bandera vezesse őket az eu és nato-ba:

Ugledar közelében ukri/nato technika megsemmisítése harckocsi segítségével:

Már van rossz ukrán ukrán szobor is:

Az ajtónál fekvő halottak?-ból ítélve ez már csak a technika megsemmisítéséről szólt, atgm vs ypr:

Novomichaylovka 2 FAB, valami fontos lehett ott:

Krynkinél is FAB:

Verbovoye ukri támadás felsült, az erdősáv tele van ukri halottakkal:

Aranyeső Marinkávan:

Lassan eljön Z ideje is:

Zaporizsja, folyamatosan bővülő ukri/nato roncstemető:

Gránátdobálás drónról:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 048
113
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?
Azt meg te felejted el, hogy a nyugati segítség nem az első puskalövéskor kezdődött, hanem 2014 óta felvásárolva Ukrajnát politikailag és gazdaságilag, a nem kért és várt , 8 éven keresztül tartó segítség a katonaság tempós felfegyverzéséből állt valamint az ukránok szembefordítása, és harcba tolásával keleti irányba. Én olyan embertömeget még nem láttam akik szándékosan lesznek öngyilkosok, valami ok kell rá.
Ha az elméleti erőviszonyokat nézted, akkor az ukránok jó része diliházba kellett volna hogy kikössön, hogy ennyivel nagyobb , ráadásul testvérnépnek nekiugorjon fegyverrel. Így viszont az ukrán háta mögött tudva a nyugat támogatását már sokkal bátrabban adta elő a mutatványát..
Az szerintem meg tényleg hülyeség , hogy az ukrán alapvetően oroszellenes, ilyenné tették többek közt a teljes ideológiai átnevelésükkel, volt idejük rá az új országtulajdonosoknak. Valamivel igazolni kellett az elmebajt, miszerint az ukrán ember csak az oroszellenessége miatt szándékosan megy a testvéri húsdarálóba..Erre ékes bizonyíték hogy "ukránosítás" nyelvtörvény ellenére még a svédek is orosz nyelvű gépkönyvet küldtek a segélyfegyverek mellé - ezt vagy az ukránok szándékosan így kérték, vagy a svédeknél eleve így tudják hogy az emberek ott oroszul beszélnek inkább.
Ha az ukránok oroszellenesek lettek volna - egy szót sem tudnának oroszul.
Azért ennyire nem egysíkú és velejéig elkötelezett az ukrán társadalom. Ha az ember olvasgat a neten ukránoktól, azért kirajzolódik a kép, a hazugságra épített tákolmány. Az átlagukránt durván megetették azzal a sztorival hogy a kormánya, országa, hadserege egy békegalamb volt, minden úgy indult hogy a Donbasszban az oroszokban túltengett a gonoszság és fegyvert fogtak - csak úgy, gyilkolászós kedvükben. Erre a hős ATO volt a válasz, csakis a békéért. Természetesen mindent visszaállítottak volna a grállovagok, de a gaz Putyin beszállt a buliba, majd később tök indokolatlanul támadott.
Mivel minden csapból ez folyt, az ellenvéleményt meg hamar elföldelték, ezt képviseli a legtöbb ukrán.
Ezzel csak az a baj, hogy ha valami fordulat folyamán némileg több infó is eljut az átlagukránhoz, akkor ezt az oroszellenességet úgy leépíthetik ahogy korábban kialakították bennük. Ha még mutatnak nekik új ellenségképet - egy korrupt Zselé kormányt aki százezreket rakott a föld alá egy hamis álomért, egy, az országot kihasználó usa spekulációt -, akkor ez a folyamat visszafelé is fordítható. Nem véletlen hogy megy a küzdelem az orosz propi ellen. Ezzel a bélyeggel lehet betiltani a valós, de "nem kívánatos" híreket is. Emberi tulajdonság az anyagi jellegű vágyakozás és a türelmetlenség is, így a belátható időn belül kéne a nyugatnak megmutatni hogy hozzájuk jó tartozni. Csak ők meg nem jómódú ukránokat akarnak látni, hanem egy gazdasági gyarmatot és egy rahedli zsoldost.
Na itt a kiábrándulás kódolva van, még ha nem is rövidtávon.
Ezenkívül vannak még nackók, akik most az ÁVÓ-sok szerepét töltik be, na ez se lesz örökké, a helyükben csöndesen leszereltetném a lámpavasakat.
Meg vannak az oroszok, akik nem lesznek oroszellenesek. Attól hogy most létkérdésük hogy csöndben legyenek ebben a terrorban, és úgy tűnik mintha nem lennének, még a számuk miatt is komoly tényezők a jövőben.
A vége az lesz, hogy valahogy lezárul ez az egész, és lesz egy természetes visszarendeződés. Itt amit a nyugat tehet, hogy ezen kiábrándulás előtt berántja valami szervezetbe az ukránokat, ahonnan már nehéz lesz később kitáncolni. Nato, eu. Csak ez meg egy olyan program aminek megtérülési ideje több, mint egy 4 éves átlag nyugati politikai ciklus, így mindig lesznek aktuálisan ellenérdekelt politikusok. El is érkeztünk oda hogy miért akarják a vétójogokat elmismásolni, meg a másodvonalas eu-s országok - akiknek ezek a csatlakozások nem érdekük - belpolitikáját kívülről megdolgozni.
Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?


Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Nyugati áron 750 milliárd az újjáépítés. Olyan árak mellett ahogy manapság neked csinálnának egy házat. De ez nem piacgazdasági alapokon fog működni, az észak-koreai meg kínai ácsmesterek nem 150euró/napi áron fognak dolgozni. Az anyag szintén fele annyi áron lesz. Lehet nem lesz egy top minőség, de jobb lesz mint azok a poszt szovjet putrik amiket most összedöntöttek.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?
Barokkos túlzás.:) A vásárlóerő paritás PPP inkább. A GDP csak 1780 milliárd. De nem is 750 milliárdba USD-be kerülne nekik, mert minden ami szükséges hozzá 90%-ban saját termelésből jönne, tehát reálisan 200-300 milliárd lenne USD -ben kifejezve.
Azonban ezt biztos nem tennék meg, segítenének míg az új kormány az ő passzát szelüket fújja, oszt ennyi. Lenne olcsó olaj, gáz, élelmiszer. Ja és sok, sok barátság vezeték...
Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Kényszer nagy úr, és nem az egész nép agyát mosták át, mert akkor az orosz be sem ment volna. De jelentős részét a mai Z generációnak. Azok melyek már elhullottak egyrészt a fronton, vagy germoney-ban hevernek a medencés házban, segíjen tengődve.
Vagy Hévízen verik a nyálukat a 60 millás G-merdzsóban.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Nyugati áron 750 milliárd az újjáépítés. Olyan árak mellett ahogy manapság neked csinálnának egy házat. De ez nem piacgazdasági alapokon fog működni, az észak-koreai meg kínai ácsmesterek nem 150euró/napi áron fognak dolgozni. Az anyag szintén fele annyi áron lesz. Lehet nem lesz egy top minőség, de jobb lesz mint azok a poszt szovjet putrik amiket most összedöntöttek.
valószínűleg így lessz ahogy az építőanyag árak is alacsonyak lesznek ahogy az eredeti lakosság egy részének kell csak lakhatást biztosítani azt is olyan helyeken ahol gazdaságilag megéri pl bányák. egy része az építkezéseknek meg úgyis oligarcha kézbe kerül akik gazdasági alapon fognak építeni... egy egy bánya simán megípít egy kvázi várost a dolgozóknak. és mivel a lakosságszám csökkenni fog. és az orosz nem egész ukrajnát akarja. ha marad egy 15-20 millios ukrajna az nem nagyon fogja érdekelni mennyire utálja fegyvernélkül csődben állva.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 866
15 276
113
.
.
Az orosz hadiipar uj, felujitott, ES MUZEALIS ERTEKU eszközökkel is ellatta a csapatait, gondolva a listan jelentösebb darabszamokkal szereplö T-54/55 es a T-62 tetelekre. :)

Ez a dolog azért erősen átértékelődik olyan helyzetekben, amikor ott ülsz az árokban a cimbijeiddel egy szál AK-val a kezedben és szembejön pár múzeáis T-62. ;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 785
113
Szerinted lesz erre az oroszoknak pénze? Dehogy lesz nekik Ukrajnára pénze... Ukrajna mára egy életképtelen ország és nem Oroszország az a gazdasági erő ami ebből képes kimozdítani, mert ehhez annál sokkal több pénz kell, mint ami nekik lenne rá.

Lásd fentebb.

Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért harcol.
Most jöttem rá, hogy te egy álruhás orosz pénzügyminiszter vagy!
Az ukrán társadalom ebben a kérdésben nem egységes. Szerintem! De erről sincs igazán egzakt tudásunk. A donbasszi események azt mutatják, hogy egy részük az orosz érdekszférába kar tartozni. A másik: van olyan ukrán katona, aki azért harcol, hogy az orosz befolyás megszűnjön, és van olyan, aki kényszerből harcol. Erről is elég sok videó és beszámoló van. Az arányukat ilyen helyzetben nehéz pontosan látni. Azért jó lenne, ha a "nagy arcok" lekerülnének, s olyanokat nem állítanánk, amelyről nincs egzakt tudásunk. Csak szerényen, elvtárs!
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
Jaaaj ne monggyadmár te! Há’mosógépeket lopkodnak oszt’még csippokat kunyerálnak és éjccakában sosemnem látnak!
Emlékszel mikor a Finn trafipaxokból lopkodták a kamerákat meg a csipeket. Mikor megjelentek a rendszámos Német leopárdok akkor meg onnét kellet trafi kamerát meg csippet lopni mert a drón úgy tudta adatbázisból beazonosítani ,hogy ez egy német leó. Aztán az Angoloknál is meg a Franciáknál is, Szóval az Orosz megszervezte s lerabolta európát de az itteni Angolszász szektások nem panaszkodtak lehet száguldozni az autópályákon.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Ami a lakósság fanatizálását illeti: AH 1933-ban kerûlt hatalomra és alig 6 évvel kèsőbb 1939-ben lelkesen ment a nép a háborúba, meggyőződve, hogy nyerni fog. És akkor még gyerekcipőben jártak a médiák meg a propaganda mához képest.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
A 600-800 millió dollárról az jutott eszembe, hogy azt most kB egy nap alatt ellövöldözi mindkét fél. Vagy egy komolyan pánc3lostámadásban kB ennyi ég el. Szóval ami egy év alatt hoz annyit, az nem egy nagy üzlet. Az ukrán vidéket európai szintre, szerintem a háború előtt is kB 100 év lett volna felhozni. Most meg kb lehetetlen. Bár ezt ha belegindolunk egy magyar-osztrák viszonylatban is el lehet mondani.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
242
743
93
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?


Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Üdv.1 majd ezt Lölő kiszámolja + - 10% al.
2 mit ,hol építenek újra Ukrajnában? 50 km eres körzetekben ki lesz táblázva .Fűre-romra lépni nem egészséges.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 748
113
Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.
Egyrészt igazad van, másrészt nem.

igazad van, mert ahhoz, hogy egy szemlélet marginálissá váljon, ahhoz komplett generációknak, úgy 70 évnyi népességnek kell eltűnnie, a maradék véleményvezérségének nem mérvadónak lennie az adott halmazban.

Másrészt nézd meg a németeket; 45-ig elhitették velük, nagyon el is hitték maguknak, hogy übermenschek, s nekimentek a fél világnak.
Az utolsó pillanatig harcoltak megveszekedetten, fejlesztettek új fegyvereket stb.

S igen, a háború után nem váltak egyik pillanatról a másikra világminta szociáldemokratává.
S ha a világ előtt kussoltak is, azért a szemlélet, a nosztalgia, a - szerintük mindenképpen - majdnem megvalósult álmuk, illúziójuk azért adott nekik egy tudatot, amiről még évtizedekkel később is el-elszólták magukat nosztalgiázva riportokban stb., s persze a kollektív tudatukban mai napig benne van.

Csakhogy az ember többek között abban is kiemelkedik a többi faj közül (na persze nem minden egyede...), hogy kiválóan alkalmazkodik.
A nyilvánosság előtt minden magyar szocialista, materialista, meg antifaszista volt, meg partizán a cocilizmusban (de akkor minek kellett bevonulnia a szovjeteknek!?), a rendszerváltás után rögtön nyugati érzelmű, meg nagggyon keresztény, meg forradalmár 56-ban, meg rendszerellenes.
Haggyuk' már...

Ugyanígy tettek a németek a kapituláció után:
Felmérték és felismerték a helyzetüket, az esélyeiket, a realitásokat, s élni akartak, rögtön nem volt egy Hitler/náci/faszista stb. szimpatizáns sem egész németföldön...

Ugyanez történt, történik, meg történni fog az ukránoknál is.

Már Hatodik Lenin is megmondta...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113
Akkor jöjjenet a tények. Tudod ezek olyan fajták, hogy nem nagyon erdekli őket senkinek a véleménye.
Oroszország éves büdzséje nagyjából 4000-5000 milliárd Dollár, a nyári adatok szerint Ukrajna újáépítése 750 milliárd Dollár (azóta már több). Kell további magyarázat, vagy felfogod, hogy nincs rá pénze az oroszoknak?


Ha arra akartok célozni, hogy 8 év alatt átmosták egy egész nép agyát, akkor ezt inkább a humor topikba kéne fejtegetnetek. 8 év alatt nem lehet ezt megtenni, még a töredékét sem.



Pont úgy mondod,mintha a kedves nyugatnak lenne pénze.
Legfeljebb a bankok számítógépeiben.
Majd lesz az ukránoknak is rá pénzük,meg az Oroszoknak is,meg a betelepülő nyugat európai polgároknak is.
Te hogy emlékszel,45 után, a szovjetek által szarrá vert országokban volt visszadurrogás,köhögés,prüszkölés,fújtatás,vagy egyszer elmondta a helytartó,hogy merre hány méter,és mindenki örült,hogy ennyivel megúszta,és csinálta amit mondtak?
Ki fog alakulni,az újjáépítés nem olyan,hogy egyben ott kell legyen az egész pénz,elkezdik az elején,és beindul a gazdaság, kitermeli saját magát, ha megvan a10-20%- azzal már bőven jók.
Szarrá kell verni az ukrán sereget,ebben jók az Oroszok, mondhatni évszázasos hagyomány náluk, és máris kezesbárányok lesznek,a főnackókat,főköcsögöket kiemelik,eltüntetik,lesz egy jó narratíva, és máris barátságo nagytesóvá válik a győztes,lásd 45 után a német-usa viszonyt,az ukrán életszínvonalhoz annyira van az Orosz, mint a német a mienkhez,hamar kidumálják,hogy nem a köznép a hibás,ráfogják bárkire,és az élet megy tovább.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 363
77 048
113
Látom, helyben vagyunk. Nem tetszenek a tények, hát redítjük őket...

@papajoe
Nem, nem úgy mondom mintha lenne rá pénze a nyugatnak, ezt csak te találtad ki kínodban. Amúgy ami az oroszoknak 4000-5000 milliár Dollár az a nyugatnak 40.000 (negyvenezer) milliárd Dollár...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Látom, helyben vagyunk. Nem tetszenek a tények, hát redítjük őket...

@papajoe
Nem, nem úgy mondom mintha lenne rá pénze a nyugatnak, ezt csak te találtad ki kínodban. Amúgy ami az oroszoknak 4000-5000 milliár Dollár az a nyugatnak 40.000 (negyvenezer) milliárd Dollár...
Fogalmad sincs (már megint), hogy miről beszélsz :)

ráadásul sem az oroszokat, sem az ukránokat nem érted, meg úgy a szláv gondolkodást sem
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 600
113
Pont úgy mondod,mintha a kedves nyugatnak lenne pénze.
Legfeljebb a bankok számítógépeiben.
Majd lesz az ukránoknak is rá pénzük,meg az Oroszoknak is,meg a betelepülő nyugat európai polgároknak is.
Te hogy emlékszel,45 után, a szovjetek által szarrá vert országokban volt visszadurrogás,köhögés,prüszkölés,fújtatás,vagy egyszer elmondta a helytartó,hogy merre hány méter,és mindenki örült,hogy ennyivel megúszta,és csinálta amit mondtak?
Ki fog alakulni,az újjáépítés nem olyan,hogy egyben ott kell legyen az egész pénz,elkezdik az elején,és beindul a gazdaság, kitermeli saját magát, ha megvan a10-20%- azzal már bőven jók.
Szarrá kell verni az ukrán sereget,ebben jók az Oroszok, mondhatni évszázasos hagyomány náluk, és máris kezesbárányok lesznek,a főnackókat,főköcsögöket kiemelik,eltüntetik,lesz egy jó narratíva, és máris barátságo nagytesóvá válik a győztes,lásd 45 után a német-usa viszonyt,az ukrán életszínvonalhoz annyira van az Orosz, mint a német a mienkhez,hamar kidumálják,hogy nem a köznép a hibás,ráfogják bárkire,és az élet megy tovább.
Csak jelezném, hogy az 1945 utáni “visszadurrogás, köhögés, prüszkölés, fújtatás” itt pont szar példa lesz, mert éppen a jelenlegi Ukrajna területén volt meg 10 évvel a háború befejezése után is fegyveres ellenállás. Amit ezzel kapcsolatban írtál pont egyedül rájuk nem volt igaz.