[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 073
32 570
113
A "magyar" kormány hivatalos álláspontja pontosan megegyezik a ruszki propagandával. Például ezerszer elhangzik, hogy a békét azt hozná el, ha Ukrajna megadná magát, hagyná, hogy a ruszkik eltapossák és betereljék a birodalomba. Nyilván ez is egyfajta "béke" lenne, ahogy az Egri vár feladása is hozhatott volna ilyen "békét", de a valóságban az ukránok természetesen az országuk megvédésével szeretnének békét. De ez csak 1 példa, folyamatosan a ruszki érveket ismétlik.

Nem, természetesen nem azt jelentené a tűzszünet, hogy Ukrajna meg kellene, hogy adja magát, és hagynia, hogy az orosz csapatok ellenállás nélkül bevonuljanak, hanem tűzszünetet. Feltehetően a fennálló harcérintkezési vonalak mentén, mert a tűzszünetek így szoktak működni. Tavaly tavasszal folytak orosz-ukrán tárgyalások egy ideig, amíg az angolszászok meg nem keverték a szart azzal, hogy közölték Zelenszkijjel, hogy addig támogatják, ameddig csak kell a győzelemig, nincs sem idő- sem mennyiségbeli korlát. Hogy ettől függetlenül igencsak kiporciózva adagolják a támogatást, csak annyit, hogy Ukrajna fel ne adja, vagy tárgyalásokba ne bocsátkozzon, az más kérdés.

Konkrétan ezt ismételgetik a "magyar" propagandisták. A nyugat valóban problémákkal küzd (ahogy a kelet is!), de erre semmiképpen sem az a válasz, hogy kelet felé fordulunk "szuverén módon". Ha szétbomlana az EU (vagy Orbán kilépne), akkor az egyes kis EU országokat a nagyok (Kína, USA, korábban a ruszkik) megennék. A ruszkinak nyilván ez is a céljuk az EU bomlasztásával. Ezzel szemben a minél szorosabb EU integráció jelenthet megoldást, közös energia beszerzés, közös hadsereg, külpolitika stb.

Az USA kizárólag olyan EU integrációt enged meg katona- és külpolitikailag, amely nem teszi lehetővé az elszabadulást az amerikai birodalmi járomszalagról. Addig áll érdekében, amíg az integráció azt jelenti, hogy Európa egységesen áll az amerikai birodalmi politika szolgálatába, és megbünteti a kikacsingatókat. Riválist nem akar kinevelni nyilván. Az atlantista ideológia szerint valójában az USA és az EU kell, hogy egymással integrálódjon, persze az amerikaiak diktálta gazdasági feltételek mellett. Szóval Európa piaca és agyelszívási forrása lehet Amerikának (amíg egy képzett ember az USA-ban másfél-kétszer annyit kereshet, mint Nyugat-Európában is, addig ez biztosított), kvázi gyarmata vagy társult területe, territóriuma.

A "brüsszeli" elit pedig ezt boldogan biztosítja, mivel az amerikai mélyállam befolyása alatt van az egész európai intézményrendszer. Vagy inkább annak a kiterjesztett része, számtalan transzatlanti összefonódással, a személyi viszonyokban is. Amerikában tanult, vagy akár jelenleg is nyíltan vagy közvetve amerikaiak által pénzelt szakértők, tanácsadók, káderek mindenfelé, kezdve mondjuk az Európai Bizottság vezetőjével mindjárt. Az egyes országokban is, az exkomcsi Kelet-Közép Európa kormányai a Baltikumtól Bulgáriáig ilyen káderekkel vannak kitömve, jelenleg Magyarország a kivétel, meg most éppen Szlovákia.

Arra akarok rávilágítani, hogy képtelen érvelés, hogy a szorosabb EU majd az USA-val szemben is jobb érdekérvényesítő képességet jelentene, mikor az egész régóta egy tengerentúlról átvett projekt. Amikor az USA vezető körei nyilatkoznak oda, vagy az amerikai megmondómédia cikkezik, hogy kinek van helye az EU-ban (Kijevnek) és kinek nem lenne (Budapestnek), az mutatja az alá-fölé-rendeltséget.

Senki. Minden ország ezért létezik, mert a lakói megszerezték és megtartják, tökmindegy, hogy milyen történelmi háttere van. Janukovics egy FSZB projekt keretében akarta bevinni az országot a ruszki birodalomba, ezt megakadályozták a Majdan téren, most pedig független önálló ország. USA befolyás persze van (ami nagyrészt az oroszok háborújának köszönhető) de semmivel sem nagyobb, mint sok helyen máshol, illetve sokkal kisebb, mint a ruszki befolyás a gyarmataikon (pl. Belarusz). A fegyverszállítások létfontosságúak, a szállító ezzel nyilván extra befolyást is szerez, de ez is a háború miatt ilyen erős. De ettől még Ukrajna önálló ország.

2014-gyel Ukrajnát bevitték az amerikai birodalomba, az amerikai alelnök (ma elnök) egy szavára rúgták ki a főügyészt és hasonlók.
Hivatalosan persze nem az volt, mint pl. amikor Kuba és a Fülöp-szigetek a spanyol-amerikai háború után "elnyerte függetlenségét", ma többet adnak a látszatra.

A semlegesség csak az előszobája az orosz függés alá kerülésnek. Magyarország ezen a helyen gazdaságilag, katonailag, politikailag képtelen szuverén módon létezni, mindenképp egy nagyobb szervezet része lesz. Ha nem az EU, akkor Kína, USA vagy korábban orosz birodalom. Az évszázados ruszki módszer szerint feszültséget keltenek, erőszak robban ki, elismernek (báb)kormányként valakit, aki behívja őket "békefenntartani". Ez rengetegszer előfordult a múltban/közelmúltban, óriási veszélyt jelentene, ha a ruszkik Záhonynál állnának. A mi érdekünk, hogy a jelenlegi háborús vonalak megmerevedjenek, tűzszüneti határ legyen, majd valós határ, jó messzire tőlünk, nyugati békefenntartókkal. AZUTÁN lehet kereskedni a ruszkikkal, lehetőleg az egész EU egységes fellépésével, ami sokkal jobb pozíció számunkra.

Feltéve, hogy engedik, hogy kereskedjünk velük. A cél az, hogy Európa se az oroszokkal, se a kínaiakkal ne kereskedjen. Bár mindkettő elég súlyos következményekkel járna jelenleg, így egyből nem lehet keresztülvinni. De nem titkoltan ez a cél. Az USA persze már enyhébb elbírálás alá esik ilyen tekintetben... Az, hogy ő miben kereskedik Kínával és Oo-val a retorika ellenére, abba Európának nincs belepofázása.

Az a különbség, hogy a NATO-nak részei vagyunk. A ruszkik a másik oldalon vannak, mi nem középen állunk, hanem mi magunk vagyunk a NATO/EU. Kritizálni lehet, de a megoldás itt is a szorosabb integráció lenne, például egyesitett EU hadsereg, egységes fegyver beszerzések, ami korlátozni tudná az USA hegemóniát.

Éppen ezért nem is lesz EU hadsereg valószínűleg, sem egységes fegyverbeszerzések. A NATO meg ugye kb. = USA, úgyhogy mindig is anatéma volt a SZU összeomlása óta, hogy az EU valamiben átvegye a NATO által betöltött katonai és politikai szerepet.

Ismét a szokásos ruszki propaganda módszere. Féligazságokat kiragadva, azt felerősítve ismételgetni. A miniszterelnökök általában a civil életből jönnek, volt előtte valami foglalkozásuk, de soha senkit nem szoktak ezzel jellemezni, csak Zelenszkijt, de őt napi 24 órában ismételgetve. Hallottál róla bárhol is, hogy Merkel kémikus volt, Medvegyev valami faipari cég vezetője, Macron befektetési bankár stb? Teljesen irreleváns, senkit sem érdekel. De Zelenszkijt (sőt az egész ukrán kormányt!!!) folyamatosan így emlegetik. Ez a ruszki propaganda.

A hivatásos politikusok általában fiatalkoruk óta azok, nem csak nálunk. Az ukrán vezetés pedig kb. egy tévéproducerek és reklámszakemberek alkotta csapat, látszik is a stílusukon. Mintha nálunk a kertévékból nyergelnének át hirtelen jó páran a politikába.

Ismét a ruszki propaganda, a szokásos hazug kettős mérce, egyik oldalon a gerenda, másikon a szálka. Nem lehet aszimmetrikusan harcolni. A ruszki diktátor most küldte 7 év pokoli lágerbe (gyakorlatilag megöleti) a csajt, aki háborúellenes matricákat ragasztott a boltban. EHHEZ KÉPEST kell bánni a ruszki propaganda terjesztőivel. Nem kell lágerben megölni, csak bűncselekménynek kell nyilvánítani az orosz dezinformáció terjesztését, ennek irányítóit letartóztatni, a terjesztési csatornákat elvágni.

Jó csak mi a "dezinformáció"? Azt ki dönti el? Jó, tudom, te, még fizetést is kapsz érte gondolom valami ilyesmivel foglalkozol. NATO "dezinfo ellenes" részleg? Lakmusz csoport? Háborúban állunk Oo-val, vagy sem? Mert a Oo. háborúban áll nyilván, még ha hivatalosan SVO-nak is nevezi. Ukrajna is. Ezekben az országokban nincs is helye nem megfelelő véleményeknek. Ukrajna teljes médiáját a kormány irányítja például tavaly óta.

Lehet, hogy megalapozatlan a felvetés, de nekem régóta van egy olyan elképzelésem, hogy Grúzia Azerbajdzsán vonalon próbálja Amerika K-Ázsiát uralma alá hajtani. Nem véletlenül indult el a Kaukázus felforgatásának projektje (mert, hogy az is folyik, így párhuzamosan a többivel). Igaz itt a török ellent tart, az Azerieket nem engedi az USA befolyása alá.

Szerintem is Grúzia, Azerbajdzsán, Kazahsztán vonalon akarja az USA befolyását növelni Közép-Ázsiában. Kérdés, hogy Oo. és Kína ölbe tett kézzel nézi-e, hogy Kazahsztánban ez megtörténjen. A másiknak egyik sem akarná nyilván átengedni Kazahsztánt, max. felosztani egymás között.

Kemény dió Irán. Nem véletlen, hogy lassan 60 éve csak kerülgeti az USA, mint macska a forró kását.

Egy színes forradalom Iránban megoldaná a dolgot, csak eddig nem jött össze, bár van bőven belső elégedetlenség, voltak kísérletek. Legutóbbi komolyabb még 2009-ben, de a közelmúltban is voltak jelentős zavargások.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
541
1 536
93
Ugye átérzed a sültelenségeid tartalmát? Leo 2a4-es pár darabos szállítmányok, challenger-t már akkor sem adnak szerintem , ha készpénzzel fizetne érte Kiev. Mi jön még? Ja igen 31 Abrams, ami már meg is érkezett. (Állítólag).

Mondom a számokat, mely az általad vágyvezérelt Putyini vereségéhez vezethet:

2-3.000 nyugati, kiváló állapotban lévő harckocsi
100-150 ezer drón.
300-400 db min. 4-ik generációs vadászgép
5-8.000 db nyuszibusz
3-4 ezer darab nehéz tüzérségi eszköz
pár száz légvédelmi eszköz, a hátország védelmére, és a front védelmére egyaránt.
0.8-1.2 millió képezett katona (100-150e náci hajcsárral a hátországból megtámogatva)
Nyugati Intel
ja és nem mellesleg 1-2 millió lőszer havonta a felsorolt eszközökhöz, folyamatos alkatrészellátás, javítóbázisok, valamint üzemanyag, és élelmezés a megjelölt számú katonáknak.

A felsorolt eszközökkel és harcászati nemeknek megfelelően képzett humán erőforrással, nagy valószínűséggel az oroszokat ki lehetnek szorítani Ukrajna területéről.

Második fordulóhoz szükséges eszközök:

5000 db atomtöltet :)


Volt még egy ilyen hajmeresztő cikked, mely a jövő évi 8 milliárdos német támogatásról szól. Az eddigi 4 millárd/év segítségüket jövőre megduplázzák a cikk szerint. Ezzel ellentétben évi ca.150 milliárdot az USA-tól meg elbuktak.:) Az EU nem fogja még töredékében se tudni pótolni azt amit az USA eddig adott.
Ukrajna dübörög!
Látod ezért is hülyeség az a ruszki propaganda állítás, hogy az oroszok a NATO-val állnának hadban Ukrajnában, hiszen az átadott fegyverek és technika csak egészen apró töredékét jelentik a NATO arzenáljának. A felsorolt dolgokat a NATO egésze gond nélkül tudná a frontra küldeni.
Nem csak az jelenti Putyin vereségét, ha az ukránok elfoglalják Moszkvát, hanem az is, ha a jelenlegi határokon állóháború alakul ki, befagy a konfliktus, tűzszüneti határ jön létre, aztán ez lesz az államhatár.
Oroszország már most elveszítette a nagyhatalmi státuszát (kivéve az atom, de azt nem meri bevetni, viszont baromi sokba kerül a fenntartása), gazdasági, politikai, technikai, katonai (hagyományos fegyveres) értelemben már nem nagyhatalom. Putyin sem bírja a végtelenségig a háborút, egyre nagyobb az ár, amit azért a földdarabért kell fizetnie, aminek jelentős része már amúgy is az övék volt 2022 előtt is. A 2 éve tartó háború milliárdokat emészt fel naponta, emberek ezrei halnak meg, és az orosz ipar sem bírja. Lőszert Észak-Koreától vesznek, drónt Irántól, és hiába gyárt tankot, a tank legfontosabb részei az irányzó-felderítő elektronikus rendszer, amit nem képesek gyártani. Ezek miatt áll az összes katonai fejlesztésük, nincs űripar, 30-40 évvel ezelőtti műszaki színvonalú autókat és iparcikkeket gyártanak. Ha meg Kínára szorulnak rá, azzal a kínai befolyást is magukra húzzák.
És ha el is foglalnák Ukrajnát, azt meg is kellene tartani. Akkor kezdődne a háború a belső ellenállókkal, akik tele vannak fegyverrel, és gyűlölik a ruszki megszállókat. Vasutak, oroszok által látogatott éttermek, helyi orosz vezetők, kollaboránsok repülnek majd a levegőbe, nyílt utcán lőnek majd agyon embereket. Akár Moszkvában is. A 22 előtti helyzethez képest minden szempontból rosszabb pozícióban lesz Oroszország (kivéve a területi gyarapodást).
Ez aztán minden, csak nem győzelem.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 848
14 695
113
"Nagy-Britanniának oda kellene adnia az összes Challenger 2-es harckocsiját Ukrajnának és inkább Leopard 2A8-asokat kellene vásárolnia – véli Nicholas Drummond, neves brit hadiipari elemző, aki az X-en osztotta meg gondolatait."
Másképp egyszerűbben fogalmazva a saját gyártást nyugodtan selejtezhetjük az ukrán harcmezőn, ez kifizettetjük segélyként a polgárokkal a költségvetési pénzből, közben még több pénzből - használhatóbbat kell vásárolni..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Olyan nagyon-nagyon még nem engedték el a kaprokat:
Bombardier Challenger 650 a moldovai határ mellett gyártja a hurkokat.
Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk reggel óta köröz a Fekete-tenger délnyugati medencéjében, lesz a Krímben (nato-vezérelt) terroristatámadás? Jön mégegy Neptun?



Phil Giraldi (volt CIA): a CIA meggyilkolhatta volna Zelenszkijt, vagy felhasználhatta volna ellene a hadsereget.


Az amerikai titkosszolgálat, a CIA megölheti Zelenszkijt, de valószínűleg az ukrán elnökkel ellenséges tisztviselőkre vagy tábornokokra hárítja a merénylet terhét - jósolta Phil Giraldi volt CIA-tiszt.
"Lehet, hogy a CIA fogja megölni Zelenszkijt" - mondta Phil Giraldi.
Phil Giraldi volt ügynök megosztotta saját meglátásait az amerikai hírszerző közösség hangulatáról.
Giraldi szerint a CIA, a katonai hírszerzés és a külügyminisztérium informátorai mind egyetértenek abban, hogy Ukrajna veresége elkerülhetetlen, és azt el fogják ismerni.
A részlegek közötti nézeteltérések csak abban a kérdésben merülnek ki, hogy Zelenszkij meddig tarthatja magát a hatalomban - jegyezte meg a volt hírszerző.
Phil Giraldi azt is elmondta, hogy a hírszerzés tisztában van az ukrán elnök által kisajátított nagy összegekkel.
Giraldi emellett kommentálta Zelenszkij kijelentéseit arról, hogy Kijev általánosságban támogatja a Nyugatot.
„Kíváncsi voltam, mit iszik Zelenszkij.”
Nem sok jelentést láttam segélyfelajánlásokról.
Szerintem Zelenszkij minderről fantáziál. Az ukrán elnök túl mélyre süllyedt.
Az utóbbi időben a nyugati média egyre inkább azt hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok és az EU kezd belefáradni az ukrajnai konfliktusba, és a kijevi rezsim támogatása egyre csökken.


Scott Ritter (ex-CIA): két tábor van Ukrajnában - polgárháborút robbanthatnak ki


A Zelenszkij elnök és tábornokai közötti ellentmondások, valamint a győzelmek elmaradása konfliktust okozhat Ukrajnán belül is - mondta Scott Ritter, az amerikai hírszerzés volt tisztje.
"Polgárháború törhet ki Ukrajnában, amikor azok, akik nem akarják megadni magukat, megtámadják azokat, akik meg akarják adni magukat" - mondta Scott Ritter.
Ritter szerint Ukrajnában jelenleg két tábor van - a konfliktus folytatása mellett és ellen.
A katonaság a további katonai akció mellett van, de az ukrán fegyveres erőknek inkább védekezésbe kellene vonulniuk, ahelyett, hogy katonai erőt áldoznának egy értelmetlen ellentámadásra.
Ahogy azonban Scott Ritter rámutat, egy ilyen álláspont a másik tábor szerint Ukrajna teljes megsemmisüléséhez vezet.
Scott Ritter tehát arra a következtetésre jut, hogy Ukrajna mélyebb politikai válságban van, és a Zelenszkij kormánya és tábornokai közötti szakadás összeomláshoz és erőszakhoz vezethet.
Ahogy a New York Times megjegyezte, Zelenszkij hivatalának negatív reakciója Valerij Zaluzsnyij, Ukrajna fegyveres erőinek legfőbb parancsnokának a frontvonalakon kialakult patthelyzetről szóló nyilatkozataira az ukrán katonai és politikai vezetés közötti növekvő megosztottságot jelzi.

Azok, akik nem akarják megadni magukat, megtámadják azokat, akik meg akarják adni magukat.
Azok, akik meg akarják adni magukat, megtámadják azokat, akik nem akarják megadni magukat.
Ez nem polgárháború.

Azok, akik harcolnak, megtámadják azokat a politikusokat, akik a darálóba kergetik őket. Ez lesz az a móka.


Bár, mindhárom jó, lássuk.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 475
113
Krasznolimanszk irányában az Ukrán Fegyveres Erők katonái futnak az oroszok állásaihoz, hogy megadják akarták magukat. A videón látható, hogyan nyitottak rájuk tüzet az ukrán fegyveresek, és megpróbálták lelőni a sajátjaikat.

https://vk.com/video-75290856_456242495?t=0s


Avgyejevka

https://vk.com/rus_oborona?z=video-75290856_456242497/videos-75290856/pl_-75290856_-2

szintén Avgyejevka,szintén magukat megadó ukrán katonák

https://vk.com/rus_oborona?z=video-75290856_456242481/pl_wall_-75290856


Az VDV ivanovói ejtőernyőseinek rohamcsoportja elfoglalta az ukrán fegyveres erők állásait az artemovszki irány nyugati szárnyán

https://vk.com/rus_oborona?z=video-214241020_456247063/pl_wall_-75290856

@Gari

" A "magyar" kormány hivatalos álláspontja pontosan megegyezik a ruszki propagandával. Például ezerszer elhangzik, hogy a békét azt hozná el, ha Ukrajna megadná magát, hagyná, hogy a ruszkik eltapossák és betereljék a birodalomba."

-netto hazugság,amit állítasz .. mert kurvára nem ezt mondja Orbán,és egyetlen egy hivatalos nyilatkozatban sem hangzottak el az általad leírt sorok !


.. leszel szíves akkor erről egy hiteles linket berakni,vagy ne hazudozz itt feleslegesen .. és egyébként is mi az hogy "magyar" kormány ?
Attól mert nem a te szájízednek megfelelő döntéseket hoznak attól még hivatalosan megválasztott legitim kormányról beszélünk,lenne még mit szemezgetni az írásodban ..

pl azt állítod hogy Ukrajna független ország .. igen tényleg az,csak akkor nem értem,hogy miért az USA és Oroszország tárgyal Ukrajnáról,és miért nem az ukránok meg az oroszok ?

vagy az internet blokkolása ,-szó szerint ezt írod ..

"Sok "magyar" honlap ismétli a betiltott orosz híroldalak cikkeit"

szerinted az oroszok blokkolják a világ többi része számára a saját internetes oldalaikat ?
vagy csak az az igazság létezik amit a nyugat vagy az EU megenged ?
és te beszélsz dezinformációról ???? :D :D

jobban inkább bele se megyek az írományod boncolgatásába,mivel meggyőzni sem szeretnélek,meg nem is akarlak eltántorítani az "igazadtól",csak ne hánytorgasd fel a mások szemében a szálkát dolgot ,ha a tiedben meg az Amazonas esőerdeje van !!
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Ha igazak az ukrán infók, akkor 2023.-ban 10 hónap alatt az orosz hadiipar az alábbi új és felújított eszközökkel látta el az Ukrajnában harcoló csapatait:

Ez alapján átlagosan 80 db cirkálórakétát, 100 db új/felújított harckocsit, 100 db új/felújított lövészpáncélost és több, mint 270 db tüzérségi egységet adnak át havonta.

Ez azért nem egészen az az állapot, amiről eddig beszélt a média...

Azt gondolom, hogy alábbi cikk sem az, amiről eddig hallottam az ígéreteket:

Tudom, hogy Portfolio meg minden, de ezek a cikkek elég konkrét forrásokra hivatkoznak, aminek ha utánanézünk kiderül, hogy nem éppen fake news.
.
.
Az orosz hadiipar uj, felujitott, ES MUZEALIS ERTEKU eszközökkel is ellatta a csapatait, gondolva a listan jelentösebb darabszamokkal szereplö T-54/55 es a T-62 tetelekre. :)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 702
8 762
113
"„Nagyon nehéz segíteni egy olyan országnak, amelynek nincsenek egyértelmű hadicéljai” – mondta Ukrajnáról szólva Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Kijev nem definiálta egyértelműen, hogy pontosan miért küzd.
Ukrajnának nagyon egyértelmű a hadicélja. Visszaállítani a területi integritását.

Oroszországnak viszont mi a hadicélja? Ahányszor ez a kérdés felmerült mindig csak mellébeszéltetek.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 561
13 703
113
Ukrajnának nagyon egyértelmű a hadicélja. Visszaállítani a területi integritását.

Oroszországnak viszont mi a hadicélja? Ahányszor ez a kérdés felmerült mindig csak mellébeszéltetek.

Ki határozza meg Ukrajna területét ?

Miért ellenkezel a területváltozások ellen, és bálványozod Ukrajna határait ?

Neked az 1994-es határok kőbevésettek, megváltoztathatatlanok, még az ítéletnapon is ?

Egyetlen egy ország, és nép sem örökkévaló. Országok, és népek jönnek, vannak, leáldoznak, és mennek, és az ENSZ-ben is elismerik ezt, és mit tudsz tenni az ilyesmi ellen ?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrán szabotőrök egy csoportja megtámadta az orosz határőrséget Belgorodban: "Kiirtottuk őket" - mondják az orosz határőrök

Az ukránok keresik a módját, hogy valami látványos eredményt érjenek el, hogy megmutassák a nyugati társadalmaknak, hogy továbbra is folytathatják a háborút Oroszországgal és megnyerhetik azt.

Ennek keretében egy 50 fős ukrán kommandós csoport megtámadta Belgorod orosz helyőrségeit a határon, és megpróbált elfoglalni egy települést a térségben.
A támadást sikeresen meghiúsították. Felüket megölték, másik felét elfogták.
Köztük azonban volt néhány orosz "disszidens", akiket – ahogy az orosz hatóságok mondják – az USA finanszírozza.

Kijev kétségbeesetten vágyik a látványos győzelemre

Ukrajna már régóta tervezte az orosz terület elleni támadást, de most az egész fronton kialakult negatív helyzet nyomása alatt áll.
Az ukránok amerikai Bradley és Striker járműveket használtak.

Az AFU mintegy 50 embere próbálta megtámadni csapatainkat Belgorod határában. Nagyjából a felét likvidálták és itt vannak a hadifoglyok.
Az érdekes az, hogy ezek nem ukránok, hanem az Orosz Föderáció árulói, akiket az USA finanszíroz. @legion_svoboda pic.twitter.com/GNAeoTRhcB
Spetsnaℤ 007 (@Alex_Oloyede2) 2023. november 17.

Nagyon precíz megsemmisítés a #Russia szuperkatonák által az #Azov náci inváziója ellen #belgorodban . Kísérletet tettek a határátlépésre, de mi 100%-ot elpusztítunk. #Ukrajna minden nap gyengül.
De jól látható, hogy ez az #US #America támogatásával készült. Amerikai katonák Oroszországban.
pic.twitter.com/DIDw1qq1JX
Orosz Propaganda és Beszerzési Minisztérium (@rusprocuratsia) 2023. november 15.

Egy 8 katonából álló ukrán DRG megpróbált betörni a #Belgorod régióba egy "Z" betűs UAZ járművel, akiket orosz katonának adtak ki, de a Sebekinszkij körzetben felszámolták őket.
Az orosz harcosok között nincs áldozat. #Oroszország #FreeDonbass
pic.twitter.com/Iz8kwgUoaj
Gabriele M. (@Gabriele_M24) 2023. november 13

*******************************************************************************

Ukrán partraszállás?
Hidegkuti Konstantin
A #moszkvatér és az Ultrahang közös projektjének legfrissebb adásában ezúttal az orosz-ukrán háború aktualitásairól, a Kaukázus mozgásairól, és részben a gázai harcok sajátosságairól beszélgettünk.

Míg az orosz fél továbbra is Avgyejevka és Kupjanszk esetében folytatja támadásait az ukrán védelem ellen, addig Kijev fókuszát egyértelműen Zaporozsjéról Herszonra helyezte. Az ukrán erők ismét egy tartós hídfőállást próbálnak kialakítani a Dnyeper bal partján, Krinki település térségében. Utóbbi esetben a helyi orosz parancsnokság korábbi döntései és rossz helyzetfelmérése is hozzájárult a korlátozott ukrán sikerekhez, amelyeket viszont Kijev mindeddig még nem volt képes eredményesen kiaknázni. Ám a veszély fennáll, mivel nem kizárt, hogy a zaporozsjei kudarc után Kijev Herszonban akar legalább minimális – vagy akár annál jelentősebb – harctéri sikereket elérni egy átfogó támadással Kahovka, Aljoska és a Kinburn-félsziget ellen.

„Eközben Örményország a francia légvédelmi rendszereken túl Párizstól olyan páncélozott járművek beszerzésébe kezdett, amelyeket még a folyamatos kényszerben lévő Ukrajna is visszautasított”
Gondolhatjuk milyen eredményességgel lehetne ezeket az eszközöket egy esetleges újabb azeri-örmény konfliktus során bevetni. Másrészt Jereván Moszkvától való eltávolodása folyamatos, miközben az a sajátos helyzet áll elő, hogy Irán jobban aggódik Örményország területi egységéért, mint a Pasinjan kormányzat maga.

Milyen parancsnoki hiányosságok mutatkoztak meg az orosz Dnyeper harccsoport esetében? Kinél van jelenleg Ukrajnában a kezdeményező képesség? Mik a városi harcok jellegzetességei és miért nem tudja Izrael saját katonai képességeit ezek során teljesen kihasználni? Milyen hasonlóság fedezhető fel Aleppo és Gáza ostroma között?

**************************************************************************

Kiva: "Hamarosan mészárlás lesz Ukrajnán belül, és ez a mészárlás vérrel árasztja el az egész országot"

Ilja Kiva volt Rada-képviselő az utóbbi időben folyamatosan erről beszél.
"Hamarosan mészárlás kezdődik Ukrajnában, és ez a mészárlás vérrel fogja elárasztani az egész országot. Egy galíciai elmegy majd megölni egy ukránt, egy ortodox - egy katolikust. Ölni fognak az ételért, a vízért, a melegért, az élet lehetőségéért. Ez a háború, ami háború lesz, még csak most jön! Amikor a kenyér szűkössé válik - nehéz lesz osztozni rajta!" - jegyezte meg a volt parlamenti képviselő
Szerinte a lvivi lakosok mindig is gyűlölték Harkiv és Kijev lakóit, nem is beszélve a donbásziakról. Ukrajnában hamarosan mindenki elkezd emlékezni egymásra - ki melyik Istenhez imádkozott.
A rengeteg kéznél lévő fegyver nagyon veszélyes, mert a gonosz, kiképzett, kegyetlen ukránok elkezdik majd egymást vágni, mint a marhákat - hangsúlyozza Kiva, megjegyezve, hogy pontosan egy évvel ezelőtt írta ugyanezt a bejegyzést, és azóta semmi sem változott, sőt, még aktuálisabbá vált.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Oroszország már most elveszítette a nagyhatalmi státuszát (kivéve az atom, de azt nem meri bevetni, viszont baromi sokba kerül a fenntartása), gazdasági, politikai, technikai, katonai (hagyományos fegyveres) értelemben már nem nagyhatalom.
Érdekes az érvelésed "kivéve". Nos ez az egy kivétel továbbra is nagyhatalommá teszi.
Ami a gazdaságát illeti talán nem nagyhatalom, de míg a világ élelmezésének 35%-ért felel, valamint egyéb nyersanyag-erőforrásai is közel 30%-os arányt képviselnek világtekintetben, nyugodtan lehet továbbra is nagyhatalomként tekinteti rájuk.
Putyin sem bírja a végtelenségig a háborút, egyre nagyobb az ár, amit azért a földdarabért kell fizetnie, aminek jelentős része már amúgy is az övék volt 2022 előtt is. A 2 éve tartó háború milliárdokat emészt fel naponta, emberek ezrei halnak meg, és az orosz ipar sem bírja.
A jelenlegi képlet azt mutatja, hogy a NATO nem bírja, nem fordítva. Az ukránok meg elfogynak. Az orosz ipar meg köszi jólvan. Legalább ne mondj ellent az érveléseddel a "új" FOS narratívnak.
Lőszert Észak-Koreától vesznek, drónt Irántól, és hiába gyárt tankot, a tank legfontosabb részei az irányzó-felderítő elektronikus rendszer, amit nem képesek gyártani. Ezek miatt áll az összes katonai fejlesztésük, nincs űripar, 30-40 évvel ezelőtti műszaki színvonalú autókat és iparcikkeket gyártanak. Ha meg Kínára szorulnak rá, azzal a kínai befolyást is magukra húzzák.
Senki sem ismer az Iráni és Észak Koreai volumeneket, de nem jelentős ebben biztos lehetsz. Ha jól tudom már javarészt minden maguknak gyártanak, csak rövid ideig voltak Iráni drónok, míg fel nem futatták a saját gyártást. A lőszergyártásuk, meg szinte a teljes világ kapacitásával egyenlő jelenleg. Ezen a téren se képzelj el Észak Koreai óriási volumeneket.

Ezt a "nincs űripar"-t meg felejtsd el, és tájékozódj légyszíves. Akárhányszor magyarázzák el Nektek, pár hét és ismét rázendítetek a sületlenségekre. Az autógyártás kínai licensz alapján történik, és az információd azok 30-40 évesek, nem a járművek melyeket gyártanak.
Dacia Logan szintű gyártás folyik arrafelé. Népautónak bőven megfelel. 2023-ban már 400.000+ db fostak ki belőle.

Ami a tankok elektronikáját illeti, nincs már egy része sem a harckocsiknak mely nyugatról származna. Elrepült az idő az információid felett. Ne 2021-es cikkek alapján tájékozódj. (kb.200-szor lett a fórumban elmagyarázva, ezidáig )Annyi mosógépet szereztek az oroszok Ukrajnából, hogy nem csak a tank elektronikába jut belőle, hanem már szárnyas bombának is használják, és műholdnak is fellőttek párat. :)
És ha el is foglalnák Ukrajnát, azt meg is kellene tartani. Akkor kezdődne a háború a belső ellenállókkal, akik tele vannak fegyverrel, és gyűlölik a ruszki megszállókat. Vasutak, oroszok által látogatott éttermek, helyi orosz vezetők, kollaboránsok repülnek majd a levegőbe, nyílt utcán lőnek majd agyon embereket. Akár Moszkvában is. A 22 előtti helyzethez képest minden szempontból rosszabb pozícióban lesz Oroszország (kivéve a területi gyarapodást).
Ez aztán minden, csak nem győzelem.
Nem látok az oroszok fejébe, de szerintem nem akarják "elfoglalni" a teljes Ukrajnát. Simán kormányváltást akarnak, orosz területeket vissza szerezni, de legrosszabb esetben az is elegendő nekik szerintem, hogy ha a jelenlegi Ukrán kormány céljait (EU/NATO) pár évtizeddel ki tudják tolni. Ez meg simán elérhető cél.

Minden más csak a szokásos FOS narratíva. Putyin világhatalomra tör, Ukrajnában fogják koronázni, Ukronázi ellenállás a megszállt területeken az oroszok kipusztulását eredményezi, stb... Nem Németországról beszélünk, ahol az Arabok azt csinálnak amit csak akarnak (kis híján nem embert ölhetnek), vagy Angliáról ahol a bebörtönzött arab terroristát, jó magaviselet, és helyhiány miatt 8 év helyett, 2 év után szabadlábra helyezték.
Ne féltsd az oroszokat, ha sor kerül rá majd megoldják az esetleges "ellenállást", ha nem, akkor majd angolosan távoznak, mint USA az afgán gyarmatáról. Van kitől tanulni lássuk be...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
És ha el is foglalnák Ukrajnát, azt meg is kellene tartani. Akkor kezdődne a háború a belső ellenállókkal, akik tele vannak fegyverrel, és gyűlölik a ruszki megszállókat. Vasutak, oroszok által látogatott éttermek, helyi orosz vezetők, kollaboránsok repülnek majd a levegőbe, nyílt utcán lőnek majd agyon embereket. Akár Moszkvában is. A 22 előtti helyzethez képest minden szempontból rosszabb pozícióban lesz Oroszország (kivéve a területi gyarapodást).
Ez aztán minden, csak nem győzelem.
Na itt tévedsz.
A medve ha elbukna az ukrán sereg, akkor kb. összeszedné az összes nehéztechnikát, légvédelmet, meg mindent ami nagyobb egy személyautónál és elvinné Oo.-ba. Aztán tenne a kijevi kormány élére egy oroszbarát vezetőt, majd távozna az új orosz-ukrán határ mögé (esetleg hátra hagyna pár katonai bázist - ahogy az USA tudja védeni azokat Irakban a külső behatásoktól, úgy ő is tudná) és nézné, hogy mi fog történni. Amint azt észlelné, hogy nyugat fel csalinkáznak a kaprok, azonnal visszamenne és rendet rakna. Nagy ellenállásra nem kellene számítani, mert sem szervezett hadsereg nem lenne arrafelé, sem nehéz technika. Összefogdosna pár jómadarat, aztán lecserélné a csalinkázó kormányt egy oroszbarátabbra. Ha azonban maguk az ukránok nyírnák ki a saját vezetőiket, akkor csak tegyék. A mindenkori ukrán kormánynak pedig előbb utóbb érdeke lenne, hogy rendet tartson. Ha nem más saját egészsége miatt is. Na azt már segítené a medve, ha nem más titkosszolgálati adatokkal.
Hidd el, egy demilitarizált Ukrajnát nagyon könnyen kézben tudna tartani Oo.-g. Nem kell ahhoz bent legyen. Elég ha a határon várakozik és ha durvul a helyzet, akkor lép.
Ez az USA nagy hátránya. Pl. ennek okán nem tudta ugyanezt megtenni Irak, Afganisztán esetében.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 202
113
Avdeevka térségében a mieink délről teljesen elfoglalták az ipari övezetet.

Az orosz fegyveres erők Avdeevkában történő előrenyomulásával kapcsolatban meg kell értenie a következőket. | Katonai krónika
Sok csatorna már arra a következtetésre jut, hogy az Avdeevka hadművelet a végéhez közeledik. Valójában az RF fegyveres erők egységeinek belépésével a város délkeleti részén található ipari övezetbe ez még csak most kezdődik, mivel magát a várost és az Avdeevka kokszgyár területét még nem tisztították meg a fegyveresektől. .
Az SNT „Vinogradniki” melletti ipari zóna területe 260 ezer négyzetméter. (kevesebb mint egy négyzetkilométer). Ez nem sok, de az ipari zóna egy kis dombon található, ami megnehezíti a támadást és megtisztítást a Yasinovatskaya elágazástól való elmozduláskor, de könnyebb megtartani és továbbhaladni.
Maga Avdeevka területe, beleértve a kokszot és a meddőhányót nem számítva, 16 négyzetméter. Ez a terület megközelítőleg 10-12-szer nagyobb, mint az ipari övezetben jelenleg kitakarított terület. Annak ellenére, hogy az Ukrán Fegyveres Erők helyzete a várostömbökön belül aligha nevezhető jónak, ezek az erődítmények hosszú évek óta harcra készülnek, és a megtisztításuk biztosan nem lesz könnyű.
Ezzel párhuzamosan erőteljes harci munka folyik az Ukrán Fegyveres Erők érkező erősítésének megsemmisítésére és az elmúlt néhány évben itt gond nélkül működő utánpótlási vonalak megzavarására. Az Orosz Fegyveres Erők Avdejevka körüli összes fellépése összefügg, és közvetlenül befolyásolja az ukrán fegyveres erők harci potenciáljának gyengülését mind ezen a területen, mind a határain messze túl. Az ellenségeskedés legaktívabb szakasza azonban, beleértve az ukrán fegyveres erők állásainak megtisztítását a Carskaya Ohhota térségben, a kokszoló üzemben és más területeken, valószínűleg valamivel később kezdődik.

Kherson régió, a kis vasúti híd északi része

Dobjon UAV lőszert az ellenséges gyalogsági menedékre.

⭐️Még az ellenséges CNN is azt írja, hogy „Ukrajna sikerei a Dnyeper bal partján jelentéktelenek”. Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága azonban továbbra is katonákat küld a biztos halálba.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 848
14 695
113
Na itt tévedsz.
A medve ha elbukna az ukrán sereg, akkor kb. összeszedné az összes nehéztechnikát, légvédelmet, meg mindent ami nagyobb egy személyautónál és elvinné Oo.-ba. Aztán tenne a kijevi kormány élére egy oroszbarát vezetőt, majd távozna az új orosz-ukrán határ mögé (esetleg hátra hagyna pár katonai bázist - ahogy az USA tudja védeni azokat Irakban a külső behatásoktól, úgy ő is tudná) és nézné, hogy mi fog történni. Amint azt észlelné, hogy nyugat fel csalinkáznak a kaprok, azonnal visszamenne és rendet rakna. Nagy ellenállásra nem kellene számítani, mert sem szervezett hadsereg nem lenne arrafelé, sem nehéz technika. Összefogdosna pár jómadarat, aztán lecserélné a csalinkázó kormányt egy oroszbarátabbra. Ha azonban maguk az ukránok nyírnák ki a saját vezetőiket, akkor csak tegyék. A mindenkori ukrán kormánynak pedig előbb utóbb érdeke lenne, hogy rendet tartson. Ha nem más saját egészsége miatt is. Na azt már segítené a medve, ha nem más titkosszolgálati adatokkal.
Hidd el, egy demilitarizált Ukrajnát nagyon könnyen kézben tudna tartani Oo.-g. Nem kell ahhoz bent legyen. Elég ha a határon várakozik és ha durvul a helyzet, akkor lép.
Ez az USA nagy hátránya. Pl. ennek okán nem tudta ugyanezt megtenni Irak, Afganisztán esetében.
Alapvetően egyetértek a felvázolt megoldással, viszont az a gond, hogy Ukrajna mostani, erősen megkérdőjelezhető határai között élő népek az elmúlt évszázadok alatt sem működtek kiszámíthatóan, az emberi elvi normalitásoknak megfelelően.

A mindenkori ukrán kormánynak pedig előbb utóbb érdeke lenne, hogy rendet tartson.
Az elmúlt több mint 30 év alatt az eddigi ukrán kormányok elvek nélkül mindíg abba az irányba fordultak (persze nem nyilvánosan), amerről a kormánytagokat finanszírozták. Hogy ez akár az országuk politikai és gazdasági el és kiárulásával járt, cseppet sem érdekelte őket. Így lehetséges, hogy egy eredetileg panellakó Zselinek már milliárd USD felett jár a vagyona..

"Na azt már segítené a medve, ha nem más titkosszolgálati adatokkal.
Hidd el, egy demilitarizált Ukrajnát nagyon könnyen kézben tudna tartani Oo.-g. Nem kell ahhoz bent legyen. Elég ha a határon várakozik és ha durvul a helyzet, akkor lép."

Az a gond hogy akármilyen erős is ott az orosz szolgálat, mégis az angolszász szolgálatok az erősebbek arrafele - is, mert az oroszokhoz képest mérhetetlenül jobbak a dollárban történő fizetési képességük.

Az 1990 előtti , Ukrajnában jelenlévő KGB erősségére jellemző, hogy akkor a magyar állami küldöttséggel sikerült mint "tájidegnek" 24 órán belül lebuknunk mint nem ottani magyar nemzetiségűek, és mehettünk egy KGB alezredes elé , vörös szőnyeg szélre, kihallgatásra. És mégis, az angolszász szolgálatok nagyon erős tevékenysége volt érezhető abban az időben, még ezt Kiev is elismerte a Kievben kiadott, az 1956-os "Bors" kiadványának 16. számában:


Lényegében írhatjuk hogy ez a jelenség már az 1917-es oroszok által elkövetett, " Ukrajna " létrehozása óta tart és ez vezetett a mostani konfliktushoz is.
Az oroszok által 1917-ben létrehozott Ukrajna:


Gondolom ezt a tettüket is bánják, mint a kutya, aki 9-et fialt..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 678
77 694
113
Na itt tévedsz.
A medve ha elbukna az ukrán sereg, akkor kb. összeszedné az összes nehéztechnikát, légvédelmet, meg mindent ami nagyobb egy személyautónál és elvinné Oo.-ba. Aztán tenne a kijevi kormány élére egy oroszbarát vezetőt, majd távozna az új orosz-ukrán határ mögé (esetleg hátra hagyna pár katonai bázist - ahogy az USA tudja védeni azokat Irakban a külső behatásoktól, úgy ő is tudná) és nézné, hogy mi fog történni. Amint azt észlelné, hogy nyugat fel csalinkáznak a kaprok, azonnal visszamenne és rendet rakna. Nagy ellenállásra nem kellene számítani, mert sem szervezett hadsereg nem lenne arrafelé, sem nehéz technika. Összefogdosna pár jómadarat, aztán lecserélné a csalinkázó kormányt egy oroszbarátabbra. Ha azonban maguk az ukránok nyírnák ki a saját vezetőiket, akkor csak tegyék. A mindenkori ukrán kormánynak pedig előbb utóbb érdeke lenne, hogy rendet tartson. Ha nem más saját egészsége miatt is. Na azt már segítené a medve, ha nem más titkosszolgálati adatokkal.
Hidd el, egy demilitarizált Ukrajnát nagyon könnyen kézben tudna tartani Oo.-g. Nem kell ahhoz bent legyen. Elég ha a határon várakozik és ha durvul a helyzet, akkor lép.
Ez az USA nagy hátránya. Pl. ennek okán nem tudta ugyanezt megtenni Irak, Afganisztán esetében.
Ez az álom. A realitás meg az, hogy egy olyan mélyen oroszgyűlölő népet mint amilyen az ukrán lett nem hagyhatna magára. Ha hirtelen összeomlana az ukrán haderő, és 1 hónap múlva Záhonynál találná magát az orosz haderő, akkor hosszú évekig kéne néhány százezer orosz katonát (legalább 200.000-et, hisz ennyivel tervezték a Krím 2.0-át) ott tartani, hogy megmaradjon az Kroszorstág számára üdvös állapot.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Oroszország már most elveszítette a nagyhatalmi státuszát (kivéve az atom, de azt nem meri bevetni, viszont baromi sokba kerül a fenntartása), gazdasági, politikai, technikai, katonai (hagyományos fegyveres) értelemben már nem nagyhatalom. Putyin sem bírja a végtelenségig a háborút, egyre nagyobb az ár, amit azért a földdarabért kell fizetnie, aminek jelentős része már amúgy is az övék volt 2022 előtt is. A 2 éve tartó háború milliárdokat emészt fel naponta, emberek ezrei halnak meg, és az orosz ipar sem bírja. Lőszert Észak-Koreától vesznek, drónt Irántól, és hiába gyárt tankot, a tank legfontosabb részei az irányzó-felderítő elektronikus rendszer, amit nem képesek gyártani. Ezek miatt áll az összes katonai fejlesztésük, nincs űripar, 30-40 évvel ezelőtti műszaki színvonalú autókat és iparcikkeket gyártanak. Ha meg Kínára szorulnak rá, azzal a kínai befolyást is magukra húzzák.
És ha el is foglalnák Ukrajnát, azt meg is kellene tartani. Akkor kezdődne a háború a belső ellenállókkal, akik tele vannak fegyverrel, és gyűlölik a ruszki megszállókat. Vasutak, oroszok által látogatott éttermek, helyi orosz vezetők, kollaboránsok repülnek majd a levegőbe, nyílt utcán lőnek majd agyon embereket. Akár Moszkvában is. A 22 előtti helyzethez képest minden szempontból rosszabb pozícióban lesz Oroszország (kivéve a területi gyarapodást).
Ez aztán minden, csak nem győzelem.
Úr Isten, tegnapelőtt szinte szóról láttam ezt redditen. Te vagy az a gyökér aki mindenkit betámad "Fidesz shill" felkiáltással aki nem ért veled egyet?


Senki sem ismer az Iráni és Észak Koreai volumeneket, de nem jelentős ebben biztos lehetsz. Ha jól tudom már javarészt minden maguknak gyártanak, csak rövid ideig voltak Iráni drónok, míg fel nem futatták a saját gyártást. A lőszergyártásuk, meg szinte a teljes világ kapacitásával egyenlő jelenleg. Ezen a téren se képzelj el Észak Koreai óriási volumeneket.
Nem jelentős?
Észak-Korea által eddig átadott lőszermennyiség USA 1 év + fél hónapnyi termelése (vagy Oroszországnak 8 hónapnyi). Ha USA-nál a 2025-re előirányzott 80.000/hónappal számolunk.


Kilőtt Bradley és az egyetlen túlélő


Vajon ők mikor járnak úgy, mint a csillámunikornisos tiktok brigád amit beáldoztak Bakhmutnál?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113
A katlan bezárásához még 5,7 km hiányzik

NFPnrbm4DBM.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 453
113
Ugye átérzed a sültelenségeid tartalmát? Leo 2a4-es pár darabos szállítmányok, challenger-t már akkor sem adnak szerintem , ha készpénzzel fizetne érte Kiev. Mi jön még? Ja igen 31 Abrams, ami már meg is érkezett. (Állítólag).

Mondom a számokat, mely az általad vágyvezérelt Putyini vereségéhez vezethet:

2-3.000 nyugati, kiváló állapotban lévő harckocsi
100-150 ezer drón.
300-400 db min. 4-ik generációs vadászgép
5-8.000 db nyuszibusz
3-4 ezer darab nehéz tüzérségi eszköz
pár száz légvédelmi eszköz, a hátország védelmére, és a front védelmére egyaránt.
0.8-1.2 millió képezett katona (100-150e náci hajcsárral a hátországból megtámogatva)
Nyugati Intel
ja és nem mellesleg 1-2 millió lőszer havonta a felsorolt eszközökhöz, folyamatos alkatrészellátás, javítóbázisok, valamint üzemanyag, és élelmezés a megjelölt számú katonáknak.

A felsorolt eszközökkel és harcászati nemeknek megfelelően képzett humán erőforrással, nagy valószínűséggel az oroszokat ki lehetnek szorítani Ukrajna területéről.

Második fordulóhoz szükséges eszközök:

5000 db atomtöltet :)


Volt még egy ilyen hajmeresztő cikked, mely a jövő évi 8 milliárdos német támogatásról szól. Az eddigi 4 millárd/év segítségüket jövőre megduplázzák a cikk szerint. Ezzel ellentétben évi ca.150 milliárdot az USA-tól meg elbuktak.:) Az EU nem fogja még töredékében se tudni pótolni azt amit az USA eddig adott.
Ukrajna dübörög!

Ugye átérzed mekkora marhaságokat hordasz össze megint?
:)
Az általad behasalt számokkal szemben a valóság, hogy a nyugat pár tucat harckocsival, pár száz páncélozott járművel és az általad írt összeg negyedével további egy évre fel tudta tartóztatni Putyint, meg tudta állítani agresszióját.

ElTOSzódott különleges katonai kudarc.


Gyávaságra és gyenge jellemre vall, amikor Putyin vagy más kétségbeesetten atommal fenyegetőzik.
:)
Ezek szerint érzitek, hogy ezt a háborút már elvesztettétek....
Minél többször kapaszkodtok az atom fenyegetőzésbe, annál jobban tudatosul bennetek a valóság. ;)

Amit @Gari írt, az az, hogy nagyon szűk, személyre szabott politikai nézeteket vall, nem bírja elviselni a más véleményt, annyira, hogy neki minden más vélemény orosz propaganda, ami ellen fel kellene lépni, durván visszaélve a hatalommal.

Én örülök, hogy egyáltalán van ez az oldal, és egyáltalán ilyen Magyarország. Máshol meg pont ilyen szólásszabadság sincs. Mire jó ez, amit @Gari csinál, hogy felöntenek a garatra, és militánsan kijelentik, hogy az második - harmadik - negyedik - ötödik nézőpontokat nem tűrnek meg, csak egyetlen álláspontot, és annak ragozásait, és ezzel kisajátítaná az oldalt / a publikumot ?

Gari pont, hogy a TE általad ismételgetett, féligazságokkal az orosz narrativát sulykoló vélemény MELLETT mutat be egy másik nézőpontot is.
Pontosan te NEM TUDOD ELFOGADNI a másik oldal véleményét. Erőszakosan, vádaskodva, a másik véleményét szeretnéd megváltoztatni.
Nem tudod, de nincs is erre szükség, mindenki el tudja dönteni, hogy a felsorolt érvek alapján mi az igazság.
;)
Naivitás azt feltételezni, hogy TE bárkit meg tudsz itt győzni. Ennek okain töprengj szerintem, az erőszakos, kérdőre vonó kommunikációd helyett.