[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
"A magyar kormánymédiában / híradóban csak azt olvassák fel unalmasan"
A "magyar" kormány hivatalos álláspontja pontosan megegyezik a ruszki propagandával. Például ezerszer elhangzik, hogy a békét azt hozná el, ha Ukrajna megadná magát, hagyná, hogy a ruszkik eltapossák és betereljék a birodalomba. Nyilván ez is egyfajta "béke" lenne, ahogy az Egri vár feladása is hozhatott volna ilyen "békét", de a valóságban az ukránok természetesen az országuk megvédésével szeretnének békét. De ez csak 1 példa, folyamatosan a ruszki érveket ismétlik.

"A Nyugat haldoklása az barokkos túlzás"
Konkrétan ezt ismételgetik a "magyar" propagandisták. A nyugat valóban problémákkal küzd (ahogy a kelet is!), de erre semmiképpen sem az a válasz, hogy kelet felé fordulunk "szuverén módon". Ha szétbomlana az EU (vagy Orbán kilépne), akkor az egyes kis EU országokat a nagyok (Kína, USA, korábban a ruszkik) megennék. A ruszkinak nyilván ez is a céljuk az EU bomlasztásával. Ezzel szemben a minél szorosabb EU integráció jelenthet megoldást, közös energia beszerzés, közös hadsereg, külpolitika stb.

"ki határozza meg, hogy milyen nép / ország létezik, és miből áll a területe ?"
Senki. Minden ország ezért létezik, mert a lakói megszerezték és megtartják, tökmindegy, hogy milyen történelmi háttere van. Janukovics egy FSZB projekt keretében akarta bevinni az országot a ruszki birodalomba, ezt megakadályozták a Majdan téren, most pedig független önálló ország. USA befolyás persze van (ami nagyrészt az oroszok háborújának köszönhető) de semmivel sem nagyobb, mint sok helyen máshol, illetve sokkal kisebb, mint a ruszki befolyás a gyarmataikon (pl. Belarusz). A fegyverszállítások létfontosságúak, a szállító ezzel nyilván extra befolyást is szerez, de ez is a háború miatt ilyen erős. De ettől még Ukrajna önálló ország.

"Mert mégis milyen álláspontra kellene helyezkednie a Magyar Kormánynak ?"
A semlegesség csak az előszobája az orosz függés alá kerülésnek. Magyarország ezen a helyen gazdaságilag, katonailag, politikailag képtelen szuverén módon létezni, mindenképp egy nagyobb szervezet része lesz. Ha nem az EU, akkor Kína, USA vagy korábban orosz birodalom. Az évszázados ruszki módszer szerint feszültséget keltenek, erőszak robban ki, elismernek (báb)kormányként valakit, aki behívja őket "békefenntartani". Ez rengetegszer előfordult a múltban/közelmúltban, óriási veszélyt jelentene, ha a ruszkik Záhonynál állnának. A mi érdekünk, hogy a jelenlegi háborús vonalak megmerevedjenek, tűzszüneti határ legyen, majd valós határ, jó messzire tőlünk, nyugati békefenntartókkal. AZUTÁN lehet kereskedni a ruszkikkal, lehetőleg az egész EU egységes fellépésével, ami sokkal jobb pozíció számunkra.

"a NATO nem szokott élni az aki nincs velünk, az csak és kizárólag ellenünk van hozzáállással "
Az a különbség, hogy a NATO-nak részei vagyunk. A ruszkik a másik oldalon vannak, mi nem középen állunk, hanem mi magunk vagyunk a NATO/EU. Kritizálni lehet, de a megoldás itt is a szorosabb integráció lenne, például egyesitett EU hadsereg, egységes fegyver beszerzések, ami korlátozni tudná az USA hegemóniát.

"Mert szerinted Zelenszkij eredeti foglalkozása mi volt ?"
Ismét a szokásos ruszki propaganda módszere. Féligazságokat kiragadva, azt felerősítve ismételgetni. A miniszterelnökök általában a civil életből jönnek, volt előtte valami foglalkozásuk, de soha senkit nem szoktak ezzel jellemezni, csak Zelenszkijt, de őt napi 24 órában ismételgetve. Hallottál róla bárhol is, hogy Merkel kémikus volt, Medvegyev valami faipari cég vezetője, Macron befektetési bankár stb? Teljesen irreleváns, senkit sem érdekel. De Zelenszkijt (sőt az egész ukrán kormányt!!!) folyamatosan így emlegetik. Ez a ruszki propaganda.

"Mit szeretnél ez ügyben ? Milyen intézkedéseket ? Az internet megbénítását, blokkolását ?"
Ismét a ruszki propaganda, a szokásos hazug kettős mérce, egyik oldalon a gerenda, másikon a szálka. Nem lehet aszimmetrikusan harcolni. A ruszki diktátor most küldte 7 év pokoli lágerbe (gyakorlatilag megöleti) a csajt, aki háborúellenes matricákat ragasztott a boltban. EHHEZ KÉPEST kell bánni a ruszki propaganda terjesztőivel. Nem kell lágerben megölni, csak bűncselekménynek kell nyilvánítani az orosz dezinformáció terjesztését, ennek irányítóit letartóztatni, a terjesztési csatornákat elvágni. Sok "magyar" honlap ismétli a betiltott orosz híroldalak cikkeit (Vadhajtások, Híradó stb), ezeket nálunk nemhogy letartóztatnák, de állami pénzből működtetik.
Szerinted létezik ukrán propaganda? Esetleg nyugati? Vagy csak kizárólag orosz, a másik kettő hírből sem ismeri az ilyen jellegű befolyásolást?

Ha szerinted is létezik ukrán/nyugati propi, szerinted ki tudod szűrni? Tudsz bármilyen aktuális példát mondani nyugati propira, ami nem hittél el?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 677
113
Ez az álom. A realitás meg az, hogy egy olyan mélyen oroszgyűlölő népet mint amilyen az ukrán lett nem hagyhatna magára. Ha hirtelen összeomlana az ukrán haderő, és 1 hónap múlva Záhonynál találná magát az orosz haderő, akkor hosszú évekig kéne néhány százezer orosz katonát (legalább 200.000-et, hisz ennyivel tervezték a Krím 2.0-át) ott tartani, hogy megmaradjon az Kroszorstág számára üdvös állapot.
Mennyire naívak tudtok lenni. Ha összeomlik az ukrán haderő,ez egyet jelent az ukrán államszervezet összeomlásával. Kezded kapisgálni? Simán gazdasági eszközökkel meg tudják oldani,mert kaját is csak az orosz tud nekik majd adni. Ez nem a LIVE AID műsor Bob Geldoffal,hogy csinálunk egy jó nagy koncertet,és majd elküldjük nekik a bevételt. Nem lesz nyugdíj,nem lesz fizetés a közszférában,nem lesz TB ellátás,nem lesz lóf@sz se. Próbáléjatok meg egy kicsit logikusabban gondolkodni,ne 155-ös lőszerben,mert azt nem lehet megenni. Az összes sáros politikus le fog lépni,mert különben lámpavasra húzzák őket,ha se kaja,se pénz. Ezt nem lehet majd a ruszkikra fogni. Azt meg képzeld magad elé,ha az átlag ukrán rájön a valóságra,hogy a fél ország a föld alatt,a másik fele meg nyomorék,és kiderülnek a valós adatok,mert arra mérget vehetsz,hogy az orosznak ez lesz az első dolga,hogy az ukrán médiában az orruk elé tolják. Szép műsor lesz.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 455
10 360
113
Scott Ritter (ex-CIA): két tábor van Ukrajnában - polgárháborút robbanthatnak ki

A Zelenszkij elnök és tábornokai közötti ellentmondások, valamint a győzelmek elmaradása konfliktust okozhat Ukrajnán belül is - mondta Scott Ritter, az amerikai hírszerzés volt tisztje.
"Polgárháború törhet ki Ukrajnában, amikor azok, akik nem akarják megadni magukat, megtámadják azokat, akik meg akarják adni magukat" - mondta Scott Ritter.
Ritter szerint Ukrajnában jelenleg két tábor van - a konfliktus folytatása mellett és ellen.
A katonaság a további katonai akció mellett van, de az ukrán fegyveres erőknek inkább védekezésbe kellene vonulniuk, ahelyett, hogy katonai erőt áldoznának egy értelmetlen ellentámadásra.
Ahogy azonban Scott Ritter rámutat, egy ilyen álláspont a másik tábor szerint Ukrajna teljes megsemmisüléséhez vezet.
Scott Ritter tehát arra a következtetésre jut, hogy Ukrajna mélyebb politikai válságban van, és a Zelenszkij kormánya és tábornokai közötti szakadás összeomláshoz és erőszakhoz vezethet.
Ahogy a New York Times megjegyezte, Zelenszkij hivatalának negatív reakciója Valerij Zaluzsnyij, Ukrajna fegyveres erőinek legfőbb parancsnokának a frontvonalakon kialakult patthelyzetről szóló nyilatkozataira az ukrán katonai és politikai vezetés közötti növekvő megosztottságot jelzi.
Nem érzem túl kedvezőnek a polgárháborús forgatókönyvet a mi országunk szempontjából, viszont ez ideális lehet a két fő résztvevőnek, mert az oroszok számára biztosítaná azt hogy viszonylag kisebb intenzitással és anyagi ráfordítással pusztuljon tovább nyugat ukrajna és annak őket gyűlölő lakossága, valamint ideális lenne a nato számára is mint kiugrás/ vissza lépés a konfliktusból, mert nyugodtan mondhatják hogy ők nem buktak el hanem az ukránok hibáztak. Ez az állapot pedig állandósulhat évekre vagy évtizedekre, ami nyugaton tökéletes, az orosznak meg megint csak jó mert ha katonai győzelem során össze is omlik Ukrajna, az még odébb van és sok költség és veszteség, illetve egy feltétel nélküli megadás esetén megszállás az azzal járó minden bajjal.
Ahogy a dolgok állnak, a nyugat elszámolta magát mert az oroszok gyorsabban pörgették fel a hadiiparukat és nem szigetelődtek el, hanem egyre inkább több erőforrást tesznek bele, miközben a nyugat nem tud honnan elég erőforrást bevonni, pénz az lenne, de a termelés felfutása még 2025 re sem elégséges, de hogy bírjanak ki az ukránok még egy teljes évet és még utána többet ha közben az oroszok "mindig" előttük lesznek, 2030 és hasonló dolgokról szerintem felesleges álmodozni, vagy beletesznek valóban egyszerre még egy utolsó nagy adag eszközt és pénz, amíg időt nyernek a nyugati termelés felfutásához, vagy kiszállnak.
A polgárháború pedig ideális pihenő idő lenne mind két fél számára, aztán majd évek múlva ahol alakulnak a dolgok mozognak a bábuk a sakktáblán, egyszer Putyin is távozni fog, talán jobb lesz a nyugat számára ami aztán jön talán sokkal rosszabb, de most már látszik hogy jelen módon az orosz hadigépezet és leginkább az ipar lépéselőnybe került évekig, és ezt nem tudni hány évig lesz így, de jelen intenzitás mellet nem bírja ukrajna.

Persze ebben a helyzetben is meglenne a támogatott fél, sőt mi tartaná vissza az oroszokat a besegítésben még ha ez részleges megszállással is jár a nyugati részen, de sokféle módon kifuthat egy ilyen esemény. Mondjuk én nem bánnám ha a nagyon ukrán részeket saját maguknak rombolnák le akár évekig az ukránok, de az még jobb lenne ha végre megkapnánk a szárazföldi folyosónkat kelet felé, nagyon szükségünk van már rá.

Persze lehet ez csak inkább ilyen orosz reménykedés és még simán van az ukrán ellenállásban/ társadalomban évekre elég erő, végül is ugyan olyan makacsok mint az oroszok, mert hát végül is ugya...... :)
Személy szerint én nem számítok gyors ukrán összeomlásra, ha a helyzetük katasztrofálissá is válik visszavonulhatnak a folyó másik partjára és szerintem a nagyon ukrán részen még van megkímélt emberi erőforrás.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 756
15 687
113
Ez az álom. A realitás meg az, hogy egy olyan mélyen oroszgyűlölő népet mint amilyen az ukrán lett nem hagyhatna magára. Ha hirtelen összeomlana az ukrán haderő, és 1 hónap múlva Záhonynál találná magát az orosz haderő, akkor hosszú évekig kéne néhány százezer orosz katonát (legalább 200.000-et, hisz ennyivel tervezték a Krím 2.0-át) ott tartani, hogy megmaradjon az Kroszorstág számára üdvös állapot.
A legtöbb egyszerű ember a boldogulás miatt pont nem hőzöngene az oroszok ellen. Sőt, rájönnének, hogy tulajdonképp ők is szinte oroszok. Nyelv, szokások, kultúra szinte ugyanaz, több ideig éltek egy államban, mint külön. Ha meg megvonják a mérleget, hogy mennyire megérte ukránnak lenni egy külön államban, háát, elég lehangoló a kép. Megkapja mindenki az orosz nyugdíjakat, fizetéseket, és nem lesz semmi. Arról nem is beszélve, hogy a nagyonukránok már vagy meghaltak a fronton, vagy leléptek nyugatra, hogy ott játszák az eszüket.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 994
113
Ez az álom. A realitás meg az, hogy egy olyan mélyen oroszgyűlölő népet mint amilyen az ukrán lett nem hagyhatna magára. Ha hirtelen összeomlana az ukrán haderő, és 1 hónap múlva Záhonynál találná magát az orosz haderő, akkor hosszú évekig kéne néhány százezer orosz katonát (legalább 200.000-et, hisz ennyivel tervezték a Krím 2.0-át) ott tartani, hogy megmaradjon az Kroszorstág számára üdvös állapot.

Szeritned ha megvalósul az amire Zele már most hivatkozik és vissza kell vonulniuk mert elzárják a pénzcsapot és megszűnik vagy csökken a technikák átadása, akkor egy esetleges összeomlást mennyire fognak az eddig őket segítő nyugat nyakába varrni? Mennyire fogják azt sulykolni az emberekbe, hogy elárulta őket a nyugat? Mennyire fogják ezek a megvezetett emberek gyűlölni az eddigi szövetségeseiket?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 910
113
Hacsak nem úgy kezelik az ukránokat, hogy azt tegye az ukrán, amihez a legjobban ért: éhezzen.
Ha a saját szarát kell ennie a nyavalyás ukránnak, akkor hamar megjámborodik.
Amelyik meg még mindig óbégat, az meg had menjen vasutat ácsolni a tajgára.

Az ukrán kérdés legyen vagon kérdés. :cool:

Nálunk Rákosi volt "Sztálin elvtárs legjobb magyarországi tanítványa", de látszólag ön is erősen pedálozik ezért a címért.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz erők az elmúlt nap során felszámolták az ukrán parancsnoki állást a DPR-ben - a legfelsőbb vezetés

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán nagyjából 95 ukrán csapatot és három lengyel gyártmányú önjáró tüzérségi rendszert semmisítettek meg Herszon térségében - jelentette a minisztérium

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán megsemmisítettek egy ukrán parancsnoki állást a Donyecki Népköztársaságban (DPR) az ukrajnai különleges katonai műveletben - jelentette kedden az orosz védelmi minisztérium.
A Donyecki Népköztársaságban lévő Antonovka település közelében megsemmisítették az ukrán hadsereg 79. légitámadó dandárjának parancsnoki/megfigyelőállását" - áll a minisztérium közleményében.

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán mintegy 155 ukrán katonát és két ellenséges kisteherautót számoltak fel Kupjanszk térségében - jelentette a minisztérium.
Kupjanszk irányában a nyugati harccsoport egységei repülőgépek és tüzérségi tűz támogatásával aktív műveleteket hajtottak végre, és visszaverték az ukrán hadsereg 32., 57. és 67. gépesített dandárjának rohamcsoportjainak nyolc támadását a Harkovi területen lévő Szinkovka és Zagoruikovka települések közelében lévő területeken. Az ellenség veszteségei 155 főnyi személyi állományt és két kisteherautót tettek ki - közölte a minisztérium.

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán hat ukrán támadást vertek vissza Krasznij Liman térségében
Az orosz erők visszaverték az ukrán hadsereg hat támadását Krasznij Liman térségében, az elmúlt nap folyamán mintegy 210 ellenséges katonát megöltek és megsebesítettek - jelentette a minisztérium.
Krasznij Liman irányában az ukrán hadsereg 12. különleges műveleti brigádjának rohamcsoportjai által elkövetett hat támadást a Luganszki Népköztársaságban lévő Kuzmino település közelében a harccsoport Központ egységeinek jól összehangolt műveletei, a hadsereg repülőgépeinek csapásai és tüzérségi tűz által visszaverték" - közölte a minisztérium.
Az ukrán hadsereg veszteségei Krasznij Liman irányában az elmúlt 24 órában 210 főnyi halottat és sebesültet, egy amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet, három gépjárművet és egy amerikai gyártmányú M119 Paladin tarackot tettek ki - pontosított a minisztérium.

Az orosz erők visszaverték az ukrán hadsereg öt támadását Donyeck térségében, és az elmúlt nap során mintegy 300 ellenséges katonát öltek meg és sebesítettek meg - jelentette a minisztérium.
Az ellenség veszteségei ebben az irányban az elmúlt 24 órában 300 halottat és sebesültet, két páncélozott harcjárművet, három kisteherautót és egy Msta-B haubicát tettek ki" - közölte a minisztérium.
Donyeck irányában az orosz déli harccsoport egységei repülőgépekkel és tüzérséggel együttműködve visszaverték az ukrán hadsereg 22. és 24. gépesített dandárjának öt támadását a Donyecki Népköztársaság Maloiljinovka és Klescsejevka települései közelében. Ezenkívül kárt okoztak az ukrán hadsereg 30. gépesített dandárjának emberei és haditechnikai eszközei számára a Donyecki Népköztársaságban található Vaszjukovka és Kurdjumovka települések közelében - közölte a szervezet.

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán visszavertek egy ukrán katonai támadást Donyeck déli részén - jelentette a minisztérium.
Donyeck déli irányában a Keleti harccsoport egységei a hadsereg repülőgépeivel és tüzérségével együttműködve visszaverték az ukrán hadsereg 79. légi támadó dandárjának támadását a Donyecki Népköztársaságban lévő Novomihajlovka település közelében" - közölte a minisztérium.
Az orosz csapatok emellett tűzerővel kárt okoztak az ukrán hadsereg 128. területvédelmi dandárjának Sztaromajorszkoje település közelében felgyülemlett személyi állományában és felszerelésében, valamint az 58. motorizált gyalogsági dandárnak a Donyecki Népköztársaságban lévő Urozsajnoje település közelében - közölték.
"Az ellenség veszteségei 60 főnyi személyi állományt, két páncélozott személyszállítót, két gépjárművet és egy Akatszija önjáró tüzérségi rendszert tettek ki" - jelentette a minisztérium.

Az orosz erők 75 ukrán katonát semmisítettek meg Zaporozsje térségében az elmúlt nap folyamán
Az orosz erők Zaporozsje térségében ukrán csapatoknak és haditechnikai eszközöknek okoztak károkat, és az elmúlt nap folyamán mintegy 75 ellenséges személyt semmisítettek meg - jelentette a minisztérium.
Zaporozsjei irányban az orosz harccsoport egységei, légicsapások és tüzérségi tűz kárt okoztak az ukrán hadsereg 33. gépesített dandárjának felgyülemlett emberállományában és felszerelésében a Zaporozsjei területen lévő Rabotino település közelében. Az ellenség veszteségei 75 főnyi személyi állományt, két páncélozott harcjárművet és két gépjárművet tettek ki" - közölte a minisztérium.
Az orosz erők ellentűzben megsemmisítették az ukrán hadsereg egy amerikai gyártmányú M777-es tüzérségi rendszerét, egy M-46-os vontatott löveget és egy D-30-as tarackot - jelentette a minisztérium.

Az orosz erők az elmúlt nap folyamán nagyjából 95 ukrán katonát és három lengyel gyártmányú önjáró tüzérségi rendszert semmisítettek meg Herszon térségében - jelentette a minisztérium.
Herszon irányában az ellenség vesztesége 95 főnyi személyi állományt és négy gépjárművet tett ki a tüzérségi tűz és a légicsapások következtében a Herszon területen lévő Antonovka és Sljahovoje települések közelében" - közölte a minisztérium.

Az orosz erők az ellentüzekben három lengyel gyártmányú Krab önjáró tüzérségi rendszert, két Gvozdika motoros tüzérségi ágyút és egy Grad többszörös rakétavetőt semmisítettek meg - pontosított a minisztérium.

A légvédelmi képességek elfogták a HIMARS többutas rakétarendszer két rakétáját és egy amerikai gyártmányú JDAM irányított légibombát. Ezenkívül 23 pilóta nélküli légi járművet semmisítettek meg a Luganszki Népköztársaság Raigorodka és Lisicsanszk, a Donyecki Népköztársaság Lipovoje és Pervomajszkoje, a Herszon területen Novaja Zburjevka és a Zaporozsjei területen Mirnoje települések közelében lévő területeken" - közölte a minisztérium.

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ugye átérzed mekkora marhaságokat hordasz össze megint?
:)
Az általad behasalt számokkal szemben a valóság, hogy a nyugat pár tucat harckocsival, pár száz páncélozott járművel és az általad írt összeg negyedével további egy évre fel tudta tartóztatni Putyint, meg tudta állítani agresszióját.
Valóban? Segítek:

Az a pár tucat harckocsi, melyet említesz, az jó lesz 1500 db saját ukrán állomány és további 600 db adománynak is, azaz közel 2100 db-ról beszélünk.
A páncélozott járművek melyet említesz, közel 4000 db ukrán és további 2000-3000 db külföldi adomány páncélozott jármű, összeségében 6000-7000 db-ról beszélünk.

Na ezzel nem tudta Ukrajna feltartóztatni Putyint. Merthogy Ukrán területek vannak elfoglalva, nem pedig az orosz határnál zajlik a háború.

Senki nem fenyegetőzik atommal, de így születnek a HOAX-ok amit Te és FOS médiátok terjeszt.

Mit írtam? Második forduló, miután a tévelygő elképzelések alapján az orosz hadsereget kiűzték Ukrajnából. Azaz, az ukránok már orosz földön járnának.
Nem jelentős?
Észak-Korea által eddig átadott lőszermennyiség USA 1 év + fél hónapnyi termelése (vagy Oroszországnak 8 hónapnyi). Ha USA-nál a 2025-re előirányzott 80.000/hónappal számolunk.
Ezek szerint más információkkal rendelkezhetünk. Szerintem a valós adatokat senki sem ismeri. De ezt találtam.

Az Észak-Koreai rezsim 350.000 db lőszert szállított az Oroszoknak. A jelenlegi és tervezett gyártási kapacitások a két ország (USA,Oo)tekintetében:

Oroszország: 83-125 ezer db/hó azaz 1-1,5 millió db / év melyet 2 millióra szeretnének emelni az év végéig.
USA: 28 ezer db / hó azaz 336 ezer db / év melyet 2026-ig 1.2 millióra szeretnének emelni. (Ez a jövő zenéje)

Ennek tükrében 3-4 havi (gyártási) adagot kaptak É-Koreától, mely az US teljes évi gyártási mennyisége. (A mai gyártási volumenek alapján.) Oroszország jelenlegi tartalékai 4 millió db + 350.000 (a koreai állományból).

Ha tudja tartani a jelenlegi felhasználást (csökkent felhasználást) akkor 13-19 hónapnyi tartaléka van jelleg. Ez idő alatt értelemszerűen gyárt további 1.5-2 millió darabot.

Ez közel sem elég a végtelenségig, de jópár évre be vannak biztosítva, és egyben alátámasztja a véleményem, miszerint
nem túlzottan jelentős mennyiség amit az ÉK. átadott az oroszoknak. Persze, ha ezt évente produkálja Oroszország számára, akkor már komolyabb mennyiségekről beszélhetnénk.

 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
359
2 162
93
"A magyar kormánymédiában / híradóban csak azt olvassák fel unalmasan"
A "magyar" kormány hivatalos álláspontja pontosan megegyezik a ruszki propagandával. Például ezerszer elhangzik, hogy a békét azt hozná el, ha Ukrajna megadná magát, hagyná, hogy a ruszkik eltapossák és betereljék a birodalomba. Nyilván ez is egyfajta "béke" lenne, ahogy az Egri vár feladása is hozhatott volna ilyen "békét", de a valóságban az ukránok természetesen az országuk megvédésével szeretnének békét. De ez csak 1 példa, folyamatosan a ruszki érveket ismétlik.

"A Nyugat haldoklása az barokkos túlzás"
Konkrétan ezt ismételgetik a "magyar" propagandisták. A nyugat valóban problémákkal küzd (ahogy a kelet is!), de erre semmiképpen sem az a válasz, hogy kelet felé fordulunk "szuverén módon". Ha szétbomlana az EU (vagy Orbán kilépne), akkor az egyes kis EU országokat a nagyok (Kína, USA, korábban a ruszkik) megennék. A ruszkinak nyilván ez is a céljuk az EU bomlasztásával. Ezzel szemben a minél szorosabb EU integráció jelenthet megoldást, közös energia beszerzés, közös hadsereg, külpolitika stb.

"ki határozza meg, hogy milyen nép / ország létezik, és miből áll a területe ?"
Senki. Minden ország ezért létezik, mert a lakói megszerezték és megtartják, tökmindegy, hogy milyen történelmi háttere van. Janukovics egy FSZB projekt keretében akarta bevinni az országot a ruszki birodalomba, ezt megakadályozták a Majdan téren, most pedig független önálló ország. USA befolyás persze van (ami nagyrészt az oroszok háborújának köszönhető) de semmivel sem nagyobb, mint sok helyen máshol, illetve sokkal kisebb, mint a ruszki befolyás a gyarmataikon (pl. Belarusz). A fegyverszállítások létfontosságúak, a szállító ezzel nyilván extra befolyást is szerez, de ez is a háború miatt ilyen erős. De ettől még Ukrajna önálló ország.

"Mert mégis milyen álláspontra kellene helyezkednie a Magyar Kormánynak ?"
A semlegesség csak az előszobája az orosz függés alá kerülésnek. Magyarország ezen a helyen gazdaságilag, katonailag, politikailag képtelen szuverén módon létezni, mindenképp egy nagyobb szervezet része lesz. Ha nem az EU, akkor Kína, USA vagy korábban orosz birodalom. Az évszázados ruszki módszer szerint feszültséget keltenek, erőszak robban ki, elismernek (báb)kormányként valakit, aki behívja őket "békefenntartani". Ez rengetegszer előfordult a múltban/közelmúltban, óriási veszélyt jelentene, ha a ruszkik Záhonynál állnának. A mi érdekünk, hogy a jelenlegi háborús vonalak megmerevedjenek, tűzszüneti határ legyen, majd valós határ, jó messzire tőlünk, nyugati békefenntartókkal. AZUTÁN lehet kereskedni a ruszkikkal, lehetőleg az egész EU egységes fellépésével, ami sokkal jobb pozíció számunkra.

"a NATO nem szokott élni az aki nincs velünk, az csak és kizárólag ellenünk van hozzáállással "
Az a különbség, hogy a NATO-nak részei vagyunk. A ruszkik a másik oldalon vannak, mi nem középen állunk, hanem mi magunk vagyunk a NATO/EU. Kritizálni lehet, de a megoldás itt is a szorosabb integráció lenne, például egyesitett EU hadsereg, egységes fegyver beszerzések, ami korlátozni tudná az USA hegemóniát.

"Mert szerinted Zelenszkij eredeti foglalkozása mi volt ?"
Ismét a szokásos ruszki propaganda módszere. Féligazságokat kiragadva, azt felerősítve ismételgetni. A miniszterelnökök általában a civil életből jönnek, volt előtte valami foglalkozásuk, de soha senkit nem szoktak ezzel jellemezni, csak Zelenszkijt, de őt napi 24 órában ismételgetve. Hallottál róla bárhol is, hogy Merkel kémikus volt, Medvegyev valami faipari cég vezetője, Macron befektetési bankár stb? Teljesen irreleváns, senkit sem érdekel. De Zelenszkijt (sőt az egész ukrán kormányt!!!) folyamatosan így emlegetik. Ez a ruszki propaganda.

"Mit szeretnél ez ügyben ? Milyen intézkedéseket ? Az internet megbénítását, blokkolását ?"
Ismét a ruszki propaganda, a szokásos hazug kettős mérce, egyik oldalon a gerenda, másikon a szálka. Nem lehet aszimmetrikusan harcolni. A ruszki diktátor most küldte 7 év pokoli lágerbe (gyakorlatilag megöleti) a csajt, aki háborúellenes matricákat ragasztott a boltban. EHHEZ KÉPEST kell bánni a ruszki propaganda terjesztőivel. Nem kell lágerben megölni, csak bűncselekménynek kell nyilvánítani az orosz dezinformáció terjesztését, ennek irányítóit letartóztatni, a terjesztési csatornákat elvágni. Sok "magyar" honlap ismétli a betiltott orosz híroldalak cikkeit (Vadhajtások, Híradó stb), ezeket nálunk nemhogy letartóztatnák, de állami pénzből működtetik.
Hát Gari ezen a kommenten sokat gondolkodtál vagy ennyire jól átlátod a helyzetet? Ennyi félre magyarázás még a portfóliós ukrán fórumba sincs, pedig azok aztán nem nem kezdők. Ignor kéne ne hogy még egyszer belefussak csak az időmet rabolja.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az Észak-Koreai rezsim 350.000 db lőszert szállított az Oroszoknak.

Millió körüli számot rebesgetnek.
Észak-koreai gyártás több szempontból is előnyös az orosz-kínai tengelynek, többek között a dél-koreai ipart is üti, mivel ők mai napig bartereznek nyersanyagot északról, de ha azt a Pufi fel tudja helyben használni és lőszerként, fegyverként értékesíti azt hatalmas győzelemként is el tudja adni odahaza, főleg ha az évtizedek óta az országot sújtó éhínséget is leküzdi közben.
DHnuQB3.png





Julian-t is lefizeti az éppen csődbe menő orosz állam
YYLkQUZ.png



Avdivkát puhítja a légierő, "no more mister nice guy"



ukrán sírámok
Szabad fordításban:
Az oroszok olyan óriási veszteségeket szenvednek, hogy miatta folyamatosan légi és tüzérségi csapások záporoznak ránk, ha a mi tüzérségünk lő rárepülnek drónnal, majd még több oroszt ölünk meg.
Az oroszok támadnak és mi lelőjük őket, mint agyatlan zombikat, majd mint a zombik általában, felkelnek és árkokat ásnak, mélyebbeket és jobban kialakítottakat, mint a mieink, mivel őket nem lövi állandóan a tüzérség.
Több tankra és tüzérségra van szükségünk a nyugattól, mert az oroszok olyan sok katonát vesztettek, hogy mi 1 lövés adunk amíg az ő halott zombi katonáik 8-at, mint azt az Oryx is mutatja.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 42
  • NEARLY 20K GOYIM MEN HAVE ILLEGALLY FLED UKRAINE. More than 21K were caught by the kike's goons trying... (https://www.bbc.com/news/world-europe-67120904)
  • The kike's goons arrested a goy in the Zakarpatie region who tried to escape this jewish dystopia to Romania
  • Reuters antisemiticly claims that talks about Ukraine joining EU can be moved from December to spring
  • The kike's minions want to replace mandatory military service (currently it's 1 year) with a (((regular))) short military trainings to be ready for NEXT Russian invasions
  • Elon Musk is antisemitic
  • THE JEW ORDERED HIS MINIONS TO SOLVE A PROBLEM OF LONG AIR RAID ALARMS THAT PARALYZE THE ECONOMY
  • Viktor Orban antisemiticly claims that Hungarians are oppressed in the Zakarpatie region. He says that the situation was better in the USSR
  • THE KIKE'S MINIONS DECIDED NOT TO CANCEL DISTANCE EDUCATION IN UKRAINE
  • Food poisoning of students in one of the military lyceums in Odessa
  • 4337 Ukrainians are still being held in Russian captivity
  • Electricity can become more expensive for goyim next year
  • THE JEW CLAIMS THAT RUSSIA IS PLOTTING A NEW MAIDAN TO REPLACE HIM. He also claims that without foreign support Ukraine will "move backward". I guess only Nuland is authorized to plot (((Maidans))) here
  • UKRAINIAN DISLOYAL WHORES ARE LEAVING CANADA BECAUSE IT'S TOO EXPENSIVE (Bloomberg)
  • AFU intercepted 9 out of 10 Iranian drones last night
  • The WSJ antisemiticly claims that Russia is not loosing this war
  • EU is the largest importer of Russian oil. Nice sanctions, dude
  • 29 y.o. woman jumped from the 12th floor in Dnipro holding her 5 y.o. child
  • Ukraine's stalemate will likely last another year (The Time)
  • The Economist claims that Trump is the biggest threat to the world in 2024
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 445
79 458
113
Mennyire naívak tudtok lenni. Ha összeomlik az ukrán haderő,ez egyet jelent az ukrán államszervezet összeomlásával. Kezded kapisgálni? Simán gazdasági eszközökkel meg tudják oldani,mert kaját is csak az orosz tud nekik majd adni. Ez nem a LIVE AID műsor Bob Geldoffal,hogy csinálunk egy jó nagy koncertet,és majd elküldjük nekik a bevételt. Nem lesz nyugdíj,nem lesz fizetés a közszférában,nem lesz TB ellátás,nem lesz lóf@sz se. Próbáléjatok meg egy kicsit logikusabban gondolkodni,ne 155-ös lőszerben,mert azt nem lehet megenni. Az összes sáros politikus le fog lépni,mert különben lámpavasra húzzák őket,ha se kaja,se pénz. Ezt nem lehet majd a ruszkikra fogni. Azt meg képzeld magad elé,ha az átlag ukrán rájön a valóságra,hogy a fél ország a föld alatt,a másik fele meg nyomorék,és kiderülnek a valós adatok,mert arra mérget vehetsz,hogy az orosznak ez lesz az első dolga,hogy az ukrán médiában az orruk elé tolják. Szép műsor lesz.
Szerinted lesz erre az oroszoknak pénze? Dehogy lesz nekik Ukrajnára pénze... Ukrajna mára egy életképtelen ország és nem Oroszország az a gazdasági erő ami ebből képes kimozdítani, mert ehhez annál sokkal több pénz kell, mint ami nekik lenne rá.
A legtöbb egyszerű ember a boldogulás miatt pont nem hőzöngene az oroszok ellen. Sőt, rájönnének, hogy tulajdonképp ők is szinte oroszok. Nyelv, szokások, kultúra szinte ugyanaz, több ideig éltek egy államban, mint külön. Ha meg megvonják a mérleget, hogy mennyire megérte ukránnak lenni egy külön államban, háát, elég lehangoló a kép. Megkapja mindenki az orosz nyugdíjakat, fizetéseket, és nem lesz semmi. Arról nem is beszélve, hogy a nagyonukránok már vagy meghaltak a fronton, vagy leléptek nyugatra, hogy ott játszák az eszüket.
Lásd fentebb.
Szeritned ha megvalósul az amire Zele már most hivatkozik és vissza kell vonulniuk mert elzárják a pénzcsapot és megszűnik vagy csökken a technikák átadása, akkor egy esetleges összeomlást mennyire fognak az eddig őket segítő nyugat nyakába varrni? Mennyire fogják azt sulykolni az emberekbe, hogy elárulta őket a nyugat? Mennyire fogják ezek a megvezetett emberek gyűlölni az eddigi szövetségeseiket?
Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért harcol.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 244
55 296
113
Lécci ne etessétek a jóllakott napköziseket,inkább tanuljunk Japánul.
Köszike.

Az orosz csapatok többször is gránátokat dobnak,

A felvételen az a pillanat látható, amikor orosz ejtőernyősök egy quadrocopterről pontosan ledobtak egy gránátot, és megsemmisítették az ukrán fegyveres erők egy evakuáló csoportját.
A felvételen az látszik, hogy a támadás hatására az ukrán katonák egy csoportja szétszóródott és meghalt.

Ukrán katonák szétszéledtek, miután a csecsen erők csapást mértek rájuk Klescsejevkában

A csecsen tüzérség hajtotta végre a mészárlást. A város külterületén a holttestek mellett az ukrán fegyveres erők égő felszerelései is hevertek. A felvételen a csecsen "Varvar" különítmény 4. brigádja látható, amint az ukrán fegyveres erőkre támad. A légi felderítés azonosította az ukrán katonák mozgását és továbbította koordinátáikat a tüzérségi erőknek. A drónok robbanásról robbanásra filmezték az ukrán hadsereg állásait. A támadás hatása a felvételek végén látható.



Kijev azzal fenyeget, hogy térdre kényszerítik az orosz gazdaság meghajtóerejét

Amennyiben Oroszország a télen fokozza az ukrán áramellátás létesítményei elleni támadásokat, Ukrajna válaszul készen áll az orosz olaj- és gázinfrastruktúra megrohamozására.
„Csak így lenne igazságos” – jelentette ki az Egyesült Államokban tartózkodó ukrán energiaügyi miniszter.
Oroszország rendszeresen indít kibertámadásokat az ukrán elektromos hálózat ellen – emlékeztetett German Galuscsenko, aki a tavalyi tapasztalatok alapján úgy véli: a hőmérséklet csökkenésével fokozódnak majd a fizikai támadások azok ellen a létesítmények ellen is, amelyek az ukrán otthonokat fűtik.
Az elmúlt hetekben Oroszország hatvan alkalommal támadta különböző fegyverekkel az ukrán energetikai infrastruktúrát – tudatta a minap a Galuscsenko vezette minisztérium.
Ukrajna, amely korábban többször is támadást indított orosz infrastrukturális célpontok ellen, „nem hagyná válasz nélkül” Oroszország téli akcióit elektromos hálózata ellen – ezt közölte nemrégiben az ukrán elnök.
A belengetett megtorlás további zűrzavart okozhatna a globális energiapiacokon.
Az ukrán energiaügyi miniszter beszélt a döntés hátteréről.
A kérdésre, hogy Volodimir Zelenszkij megjegyzése magában foglalja-e a kiterjedt orosz olaj- és gázipari műveleteknek, egyszóval a gazdaság legnagyobb mozgatórugójának a célba vételét, Galuscsenko kijelentette: csak ez lenne az arányos válasz.
Szerinte az orosz támadásokra csak ugyanazzal a megközelítéssel, az energiainfrastruktúra elleni támadásokkal lehet reagálni.
Hozzátette, hogy nem tagja az ukrán hadseregnek, és amerikai látogatása során nem tárgyalt lehetséges célpontokról vendéglátóival. Ugyanakkor Galuscsenko az ukrán nemzetbiztonsági tanács tagja.

Az orosz infrastruktúra elleni támadás nem jár globális drágulással
Európa – jobbára az amerikai cseppfolyósított földgáz importjának köszönhetően – nagymértékben csökkentette orosz függőségét. Moszkva azonban továbbra is nagy mennyiségben értékesíti fosszilis tüzelőanyagait Kínában és Indiában, és ezzel féken tartja a globális árakat.
Az ukrán energiaügyi miniszter nem tart attól, hogy az orosz energetikai infrastruktúra elleni támadások után megugranának az árak a nemzetközi piacon. Más termelők is pótolhatják a kimaradást – érvelt Galuscsenko.
Nem befolyásolnák az árakat, kivált „a gáz és az olaj esetében” – hangoztatta a miniszter, aki szerint ezek az energiahordozók nemcsak Oroszországtól vásárolhatók.
Németország és más európai országok – az enyhe időjárás és az alapos beszerzések jóvoltából – most épp bővében vannak a gáznak. A gázhiány tavaly télen aggasztotta a fogyasztókat, a félelem azonban végül megalapozatlan volt annak ellenére, hogy felrobbantották a Németország ellátása szempontjából kulcsfontosságú Északi Áramlat 2 vezetéket.

A zaporizzsjai erőmű elhanyagolt karbantartása
Ukrajna szankciókat sürget az orosz nukleáris ipar, köztük az állami irányítás alatt álló Roszatom ellen, hogy az orosz személyzet mielőbb elhagyja a még 2022 elején elfoglalt zaporizzsjai atomerőművet.
A nukleáris üzemanyag és technológia Oroszország egyik legjelentősebb exportcikke. Jóllehet az Egyesült Államok és Európa csökkentette orosz olaj- és gázimportját, több száz millió dollárt költött orosz nukleáris üzemanyagra és technológiára – egyszóval olyan vásárlásokra, amellyel a kritikusok szerint Moszkva háborús erőfeszítéseit finanszírozza.
A zaporizzsjai erőmű megszállását nevezi Galuscsenko Ukrajna egyik legnagyobb aggodalmának, kivált azok után, hogy júniusban szivárogni kezdett a hűtővíztározó. A miniszter szerint a karbantartással nem törődnek.
A tétlenség felveti egy nukleáris baleset kockázatát abban az országban, amely 1986-ban már átélte a csernobili katasztrófát.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szakemberei ugyan a helyszínen vannak, de képtelenek rávenni Oroszországot, hogy hagyja el az erőművet. Galuscsenko szerint erre csak szankciók kényszeríthetik rá Moszkvát.

Úgy kezdődött, hogy a muszka visszaütött?
Más termelők is pótolhatják a kimaradást? Eddig az arabok nem növelték a kitermelést, miért tennék most?
A tétlenség felveti egy nukleáris baleset kockázatát? A rivnyei
barkácsolgatás nem veszélyesebb?

Rosszul felépített érvrendszer, ellentmondó tények kifelejtése. Jobb



Szerintem mostanra már lefolyna nagy z sminkje,ha basztatnák az Orosz energia bizniszt, már nem olyan yo fejek az Oroszok, láthatóan unják a kancsókat,ledrónozzák az utolsó ukránt is a bogor mögött, addig dobálják rá a trotilt,amíg mozog, ha sebesültet mentenek akkor is,ha éppen bepakolták őket az ivf-be akkor is,szóval sanszosan letúrnák a radát,meg pár döntéshozó kajibát,mikor az nem üres.
Pl.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 607
48 040
113
Mivel az ukrajnai háború holtpontra jutott, itt az ideje, hogy Biden döntsön.

Ez a címe egy cikknek a New York Postban.

A darab fő tézisei a következők:

Zaluzsnij tábornok legutóbbi interjúja a The Economistban megerősíti a patthelyzetet;

A cikk szerzője „kijózanítónak” nevezi Zaluzsnij véleményét, és „bizonyos feszültséghez vezetett (a) Zelenszkij elnök hivatalával való kapcsolatában.

Egy hosszú kimerítő háborúban úgy tűnik, hogy az idő Oroszország oldalán áll;

Biden elnökhamarosan néhány kérdésre kell válaszolni:

Mik az alternatívák?

Lehetséges egy nagy multinacionális haderő Ukrajnában?

Az Egyesült Államokon kívül bármely ország garantálhatja Ukrajna biztonságát?


Az Avdejevszkij irányú helyzet alapján.

Az északi szárnyon tovább folytatódik a sikerfejlesztés a vasút területén, nagy munka folyik a megszállt vonalak megszilárdításán, a további előrelépéshez előbb-utóbb olyan megerősített állásokra van szükség, amelyekre támaszkodni lehet.

Stepovoye térségében szintén folynak a konszolidációs erőfeszítések.
A tüzérség és a légiközlekedés ellenséges célpontok ellen tevékenykedik Novokalinovoban és magán Avdeevka területén.

Az ellenség FPV drónokkal operál, Bradley-k dolgoznak, északon ma egy Leopárdot észleltek.

Üzenet közvetlenül az Ipari Zónából: Nem igaz az az információ, hogy a kisorosz állítólag elhagyta az ipari területet, a kisorosz még mindig az ipari terület nyugati részén ült, nem kell kapkodni a gyönyörű tudósításokkal a kiürítésről.

Ugyanakkor említsük meg a korábban napvilágot látott információkat is, miszerint az ipari övezet legfeljebb 40%-át birtokoljuk -
Jelenleg a tegnapihoz hasonlóan az ipari terület 60%-a magabiztosan ellenőrzött, most viszonylagos nyugalom van, ez nem a potenciál kimerülése miatt van, bizonyos intézkedésekre van szükség a további munkához.

Avdeevka szabad lesz, minden úgy lesz, ahogy Oroszország szeretné.


Az ukrán fegyveres erők összetett támadása a Krím-félszigeten és a Herszon régióban

Délelőtt rövid szünet után az ukrán alakulatok ismét megtámadták Oroszország déli részét, csapást mérve a Krím-félszigetre és a Herszon régióra. Először körülbelül 10 óra 40 perckor három Neptun nevű hajó elleni rakétát lőttek ki az odesszai Alibey tesztterület területéről.
▪️Kettőjüket Szevasztopol felé közeledve lőtték le (a cél a hajók és csónakok parkolója volt) , egy másikat pedig a Tarkhankut-fok közelében (az ukrán fegyveres erők a jelek szerint ebben a zónában akarták eltalálni a légvédelmi pozíciót. ) .
▪️Majd az egy órához közelebb Perevalnoye község környékén egy R-100-as drón a gyakorlótér közelében lévő mezőre esett . Nyilvánvalóan az elektronikus hadviselés csapata elnyomta a drónt, ezért landolt a földön, ahol az infrastruktúra és a polgári objektumok károsítása nélkül robbant fel.
Ugyanakkor egy MiG-29 haditengerészeti vadászrepülőgép legfeljebb nyolc pilóta nélküli hajót észlelt, amelyek Szevasztopol és a Tarkhankut-fok felé haladtak. További repülőgépeket és járőrhajókat küldtek, hogy találkozzanak velük.
▪️Emiatt az ukrán BeK-k lelassítottak, a Szevasztopol felé haladók pedig megfordultak. Négy drónt semmisítettek meg a Tarkhankut-foktól 100-120 km-re nyugatra, a többit pedig az orosz védelmi minisztérium szerint később semmisítették meg, ezek közül az egyik egy partraszálló hajó volt.
A Krím elleni támadással csaknem egy időben az ukrán alakulatok több kombinált támadást intéztek a Herszon régió ellen . A kanatovoi és umani MiG-29-es vadászgépek több rakétát, valószínűleg csalétket lőttek ki.
▪️A Kherson régióból származó HIMARS MLRS legénysége pedig négy rakétával csapott le Askania-Nova -ra és Chaplinkára . Az előzetes adatok szerint sem infrastrukturális kár, sem veszteség nem történt.
❗️A korábbiakhoz hasonlóan a kombinált támadás pontosan egy dróntámadás után történt: előző nap három drónt lőttek le a Krím közelében. És ez azonnal az időjárás javulása után történt. És ugyanebben az időben egy amerikai RQ-4B drón volt a levegőben.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 224
113
Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában.
Azt meg te felejted el, hogy a nyugati segítség nem az első puskalövéskor kezdődött, hanem 2014 óta felvásárolva Ukrajnát politikailag és gazdaságilag, a nem kért és várt , 8 éven keresztül tartó segítség a katonaság tempós felfegyverzéséből állt valamint az ukránok szembefordítása, és harcba tolásával keleti irányba. Én olyan embertömeget még nem láttam akik szándékosan lesznek öngyilkosok, valami ok kell rá.
Ha az elméleti erőviszonyokat nézted, akkor az ukránok jó része diliházba kellett volna hogy kikössön, hogy ennyivel nagyobb , ráadásul testvérnépnek nekiugorjon fegyverrel. Így viszont az ukrán háta mögött tudva a nyugat támogatását már sokkal bátrabban adta elő a mutatványát..
Az szerintem meg tényleg hülyeség , hogy az ukrán alapvetően oroszellenes, ilyenné tették többek közt a teljes ideológiai átnevelésükkel, volt idejük rá az új országtulajdonosoknak. Valamivel igazolni kellett az elmebajt, miszerint az ukrán ember csak az oroszellenessége miatt szándékosan megy a testvéri húsdarálóba..Erre ékes bizonyíték hogy "ukránosítás" nyelvtörvény ellenére még a svédek is orosz nyelvű gépkönyvet küldtek a segélyfegyverek mellé - ezt vagy az ukránok szándékosan így kérték, vagy a svédeknél eleve így tudják hogy az emberek ott oroszul beszélnek inkább.
Ha az ukránok oroszellenesek lettek volna - egy szót sem tudnának oroszul.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 677
113
Szerinted lesz erre az oroszoknak pénze? Dehogy lesz nekik Ukrajnára pénze... Ukrajna mára egy életképtelen ország és nem Oroszország az a gazdasági erő ami ebből képes kimozdítani, mert ehhez annál sokkal több pénz kell, mint ami nekik lenne rá.

Lásd fentebb.

Azt naivan el tetszik felejten, hogy a nyugati segítség nélkül pár hónap alatt (és lehet, hogy sokat is mondtam) Ukrajna elesett volna. Te abból indulsz ki, hogy az ukrán társadalmat kényszerítik erre a háburúra, de ez nyilvánvaló hülyeség, az ukrán társadalom nem akar Oroszországhoz vagy az érdekszférájához csatlakozni semmilyen formában. Ha akarna, akkor 2014 óta lett volna alkalma elküldeni a nyugati orientációjú politikai elitet, de nem tette. Sőt! Harcolni is harcol érte, mert azt is nagy butaság gondolni, hogy az ukrán katonákra fegyvert fognak és csak ezért harcol.
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán fegyveres erők összetett támadása a Krím-félszigeten és a Herszon régióban

Délelőtt rövid szünet után az ukrán alakulatok ismét megtámadták Oroszország déli részét, csapást mérve a Krím-félszigetre és a Herszon régióra. Először körülbelül 10 óra 40 perckor három Neptun nevű hajó elleni rakétát lőttek ki az odesszai Alibey tesztterület területéről.
▪️Kettőjüket Szevasztopol felé közeledve lőtték le (a cél a hajók és csónakok parkolója volt) , egy másikat pedig a Tarkhankut-fok közelében (az ukrán fegyveres erők a jelek szerint ebben a zónában akarták eltalálni a légvédelmi pozíciót. ) .
▪️Majd az egy órához közelebb Perevalnoye község környékén egy R-100-as drón a gyakorlótér közelében lévő mezőre esett . Nyilvánvalóan az elektronikus hadviselés csapata elnyomta a drónt, ezért landolt a földön, ahol az infrastruktúra és a polgári objektumok károsítása nélkül robbant fel.
Ugyanakkor egy MiG-29 haditengerészeti vadászrepülőgép legfeljebb nyolc pilóta nélküli hajót észlelt, amelyek Szevasztopol és a Tarkhankut-fok felé haladtak. További repülőgépeket és járőrhajókat küldtek, hogy találkozzanak velük.
▪️Emiatt az ukrán BeK-k lelassítottak, a Szevasztopol felé haladók pedig megfordultak. Négy drónt semmisítettek meg a Tarkhankut-foktól 100-120 km-re nyugatra, a többit pedig az orosz védelmi minisztérium szerint később semmisítették meg, ezek közül az egyik egy partraszálló hajó volt.
A Krím elleni támadással csaknem egy időben az ukrán alakulatok több kombinált támadást intéztek a Herszon régió ellen . A kanatovoi és umani MiG-29-es vadászgépek több rakétát, valószínűleg csalétket lőttek ki.
▪️A Kherson régióból származó HIMARS MLRS legénysége pedig négy rakétával csapott le Askania-Nova -ra és Chaplinkára . Az előzetes adatok szerint sem infrastrukturális kár, sem veszteség nem történt.
❗️A korábbiakhoz hasonlóan a kombinált támadás pontosan egy dróntámadás után történt: előző nap három drónt lőttek le a Krím közelében. És ez azonnal az időjárás javulása után történt. És ugyanebben az időben egy amerikai RQ-4B drón volt a levegőben.
A Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk még mindig kint van a Fekete-tenger délnyugati medencéjében, még lesz nato-vezérelt (hasonlóan sikeres) partraszlásosdi, rakétázósdi.
***************************************************************************************

Az ukrán fegyveres erők 14 NATO-kaliberű lövedéket lőttek ki Donyeckre és Horlivkára

DONETSK, november 17. - RIA Novosztyi. Az ukrán csapatok ismét lőtték Donyeck és Gorlovka városát, újabb 14 darab 155 milliméteres "NATO" kaliberű lövedéket lőttek ki - jelentette az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjában (JCCC) működő DNR-képviselet Telegram-csatornája.

"Ukrán fegyveres alakulatok által leadott lövéseket rögzítettek a következő irányban:
17.10 - Dzerzsinszk helység - Gorlovka helység (Nyikitovszkij körzet): négy 155 milliméteres kaliberű lövedéket lőttek ki" - áll a képviselet közleményében.
Emellett az ukrán erők 17.15-től öt perc alatt további tíz NATO 155 milliméteres lövedéket lőttek ki a donyecki Kujbisevszkij és Horlivka városrészre.
A Kujbisevszkij kerület Donyecktől nyugatra található.
Gorlovka Donyecktől 50 kilométerre északra található, és a Stirol vegyipari konszern és szénbányászati vállalatok otthona. A DNR egyik legnagyobb települése, a donbásszi konfliktus kezdete előtt Gorlovka lakossága több mint 250 000 fő volt.

A 155 milliméteres kaliberű tüzérséget a NATO-országok használják. Az USA 155 milliméteres kaliberű M777-es nagy hatótávolságú ágyúkat szállított Ukrajnának, az ukrán csapatok aktívan használják ezeket a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok városainak lövésére. Az ukrán erők számára szintén szállítottak német PzH 2000 önjáró tüzérségi egységeket, lengyel Krab SAU-t és francia CAESAR SAU-t, amelyek ilyen kaliberű lövedékeket használnak.


Az oroszok lecsaptak és felszámolták a 72. ukrán donyecki dandár parancsnokságát

Az orosz erők megsemmisítették az ukrán hadsereg parancsnoki állását a Donyecki Népköztársaságban (DPR) és egy üzemanyagtartályt Nyikolajev térségében az ukrajnai különleges katonai műveletben - jelentette a Tass az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Nyikolajevi területen lévő Konsztantyinovka település közelében megsemmisítették az ukrán hadsereg 81. utánpótlási központjának üzemanyagtartályát.

A Donyecki Népköztársaságban lévő Antonovka település közelében megsemmisült az ukrán hadsereg 72. repülődandárjának parancsnoki állása" - áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Az elmúlt 24 órában orosz repülőgépek, drónok, rakétacsapatok és orosz erőcsoportok tüzérsége 132 térségben csapott le ukrán ember- és haditechnikai eszközökre - pontosította az orosz minisztérium.

***********************************************************************************

"Őrültség". Az USA megbánta az Oroszországgal való ellenségeskedést Ukrajna „hülyesége” miatt

Az Egyesült Államok egy fenntarthatatlan államadósság kapcsán provokálta ki az ukrán konfliktust – írta a Pentagon volt tanácsadója, Douglas McGregor ezredes az X közösségi oldalon.

"Az adósságszolgálati kifizetéseink több mint egy billió dollárt tesznek ki évente. Ez őrültség, nem engedhetjük meg magunknak. Mindez Ukrajna ostobaságának hátterében történik. Provokáltuk Oroszországot!" - írta az ezredes.

Hozzátette azt is, hogy Oroszország soha nem volt olyan gonosz, mint amilyennek Washington ábrázolta, és azzal vádolta a kijevi hatóságokat, hogy kiirtották Donbass orosz ajkú lakosságát .

Az Egyesült Államok államadóssága szeptember közepén újabb rekordot ért el, meghaladta a 33 billió dollárt. Október elején pedig 275 milliárd dollárral nőtt egy nap alatt – ez három százalékkal több, mint Oroszország teljes adóssága. Az IMF októberi jelentése szerint az amerikai államadósság teljes összege 2023-ban eléri a GDP 123,3 százalékát, 2024-ben pedig 126,9-re nő.

**********************************************************************

„Mindent ért”: a Nyugat rájött, miért nem lehet Putyint legyőzni

Oroszország legyőzhetetlenségének egyik oka az erőforrásokért folytatott háborúban az, hogy a Nyugat a zöld energiára helyezi a hangsúlyt – mondja Ralf Schellhammer , az UnHerd rovatvezetője.

"Az energia továbbra is kulcsszerepet játszik a geopolitikában. És Putyin ezt jobban érti, mint nyugati ellenfelei, Moszkva legyőzése az erőforrásokért folytatott háborúban nem lesz könnyű" - mondta Schellhammer.

A cikkíró felvetette, hogy az Egyesült Államok és Európa új Keystone XL vezetéket építhetne, és "nyithatná az energiaszelepet" ahelyett, hogy árplafont írna elő az orosz gázra és olajra. Ebben az esetben – magyarázta az újságíró – összeomolhatnak az üzemanyagárak. A zöld energia és a környezetvédelmi lobbi hangsúlyozása nem tette lehetővé a nyugati országok számára, hogy a kívánt károkat okozzák az orosz gazdaságban – összegzett a szerző.

A nyugati országok növekvő energiaárakkal és az infláció megugrásával szembesülnek a Moszkva elleni szankciók bevezetése és az orosz üzemanyag elhagyására irányuló politika miatt. Az üzemanyag, elsősorban a gáz árának emelkedése miatt az európai ipar nagymértékben elvesztette versenyelőnyeit, ami a gazdaság más területeit is érintette. Emellett az Egyesült Államok és az európai országok évtizedek óta rekord inflációval néznek szembe.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 994
113
Nem tudom melyik univerzumban élsz,de néha belepillanthatnál a világgazdaság híreibe is. Óriási tudatlanságban élsz Oroszország gazdasági erejével kapcsolatban. Először is,nem felhőkarcolókat,meg autópályákat kell építeni,hanem a nélkülöző lakosságot ellátni. Másodszor,mivel az esetleges ukrán reccsenés után nem igazán vonulhat be az oroszon kívül más fegyveres erővel,ennek folyományaként a gazdasági szereplők is oroszok lesznek. Mivel egy gazdasági újjáépítésről beszélünk,ami a kezdeti komoly kiadások után ugyanolyan bevételeket is generál,tehát exponenciálisan növekszik,plusz add hozzá azt a mérhetetlen összeget,amit ezentúl az ukrán oligarchák már nem tudnak kisíbolni,plusz a bevételek abból az exportból,ami évente 600-800 milló dollárt hozott Ukrajnának. Többször említettem,hogy illene a gazdasági oldalát is tanulmányozni ennek az egész mutatványnak. Folyamatosan csak azt ismételgetitek,hogy az orosz csóró,és nincs pénze,miközben az államadóssága a GDP 14%-a,a világ egyik legnagyobb aranytermelője,és emellett az első háromban van az arany tartaléka is. A Világbank két havonta korrigálja felfelé az orosz gazdaság növekedését. Minden élelmiszerből önellátó,és az egyik legnagyobb exportőr. Ébredjetek már fel
Jaaaj ne monggyadmár te! Há’mosógépeket lopkodnak oszt’még csippokat kunyerálnak és éjccakában sosemnem látnak!