[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
430
1 685
93
Azért ebből is látszódik, hogy az amerikaiak zsigerből ugyanúgy gyűlölik még mindig az oroszokat, mint a hidegháború alatt.
Nem gondolnám hogy utálnák őket, az USA az oroszok miatt lett világhatalom! Összeteheti a két kezét hogy ilyen ellenségképet tudott kialakítani a társadalomnak! Az usa az oroszok(ellenségkép) nélkül már rég az államaira bomlott volna! A hidegháború alatt kialakították a társadalomba a szovjet veszélyt, és ezáltal erre nagyon sok mindent rá tudtak fogni!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 645
113
Vlagyimir Zelenszkij az utolsó pillanatban lemondta keddi beszédét az Egyesült Államok szenátusa előtt.
Ezt Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője jelentette be.
Korábban arról számoltak be, hogy ma Zelenszkijtől azt várták, hogy videokapcsolaton keresztül forduljon az amerikai szenátorokhoz, és kérjen pénzügyi támogatást Ukrajnának.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Vlagyimir Zelenszkij az utolsó pillanatban lemondta keddi beszédét az Egyesült Államok szenátusa előtt.
Ezt Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője jelentette be.
Korábban arról számoltak be, hogy ma Zelenszkijtől azt várták, hogy videokapcsolaton keresztül forduljon az amerikai szenátorokhoz, és kérjen pénzügyi támogatást Ukrajnának.
Őszintén, én másféle lemondást/lemondásokat vártam/várok tőle...

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Ennek a 25 Leopardnak a megszerzése a német kormány erofeszítésének koszonheto, szoval valószinutlen, hogy bármi másra legyenek használva, mint ami a német kormány érdeke. Igy legvaloszinubben Gorogországba, Lengyelországba vagy Finnországba fognak kerulni Ringtausch keretében és azok majd a mostani 2A4-eseikobol kuldenek Ukrajnára.
Miért gondolod, hogy a Német Állam érdeke ez, amikor már azon megy a matek, hogy miért nekik kell mindent fizetni?
Mert ők fizetik az EU-s fegyveralap nagy részét, meg még ingyen is kell adniuk a cuccot. Mellesleg az EU-s alapból fizetnek ki mindenki mást is. Azokat az országokat, akik persze utána gyakran amerikai fegyverekkel pótolják az ukránoknak átadott fegyvereket.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
"Az oroszok minden oldalról Limán felé nyomulnak"

Azov mészárlás a kremennajai erdőkben több száz halottal
Közeledik a nulla óra Limanban

Az ukrán parancsnokság megerősítette az orosz előrenyomulást a Kupjanszk-Limán-Szeverszk tengelyen, megjegyezve, hogy az orosz erőknek sikerült 2 km-t előrenyomulniuk az ukrán ED védelmi vonalán belül a Harkov és a Donbassz régió határának közelében.
Az orosz erők legalább 4 területről közelednek Liman felé, nevezetesen Terni, Torszkij, Dubrova, Szerebrjanszkij, egy fojtogató szorítót létrehozva, amely egyre jobban összezárul.
Limanban kritikus a helyzet: Az oroszok előrenyomultak és bekerítették a várost - szétverték Azov erőit és zsoldosait
Az ukránok elismerik az orosz előrenyomulást - 280 halott
Az ukrán fegyveres erők nevében dolgozó ukrán forrás, a Deep State drámai helyzetet ír le a Kupjanszk-Liman-Szeverszk fronton.
Konkrétan megállapítja:
-Liman irányában az orosz hadsereg Ternitől és Jampolovkától keletre akár 2 km mélységig is előrenyomult.
-A "Széles szurdok" területén az orosz csapatok 800 méter mélységig nyomultak előre.
-Dibrovától északnyugatra, az orosz fegyveres erők keleti irányban támadnak.
-Terni és Torszkij irányában nehéz helyzet alakult ki az ukrán erők számára. Az oroszok ma ismét taktikai sikereket értek el. Az oroszok Terni magasságában a Zserebec folyó felé nyomulnak előre.
Az elmúlt 10 napban az orosz fegyveres erők támadásokat hajtottak végre, kihasználva az egységek rotációját, és sikerült egy meglehetősen nagy területet elfoglalniuk, kiszorítva az ukrán fegyveres erőket különböző állásokból.
Eközben az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara arról számol be, hogy Liman irányában az orosz fegyveres erők 3 támadást indítottak a Luganszkban lévő Szerebrjanszki erdő területén.
Az oroszok célul tűzték ki, hogy felszámolják az ukrán hídfőállást a Zserebec keleti partján, és elérjék Oszkolt és Limant.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma jelentése szerint ebben az irányban 5 támadást vertek vissza az Ukrán Fegyveres Erők 63. és 67. gyalogsági dandárjának rohamcsoportjai Jampolovka és Cservonaja Dibrova térségében.
Az ukrán hadsereg veszteségei: 280 harcos, 5 Kozak páncélozott harcjármű és 3 jármű.
A Fehér Farkasok zászlóalj megfigyelőállása ukrán erők mozgását észlelte a Kremennaja melletti erdőkben. Géppuskatüzet nyitottak 70-100 méteres távolságból.
Harcok Torszkijban, Kremennajától nyugatra
Az ukrán egységek 30%-a élte túl - nehéz helyzet Szerebrjanski régióban
Heves harcok zajlanak a Szerebrjanski erdőben, amelyet az ukrán hadsereg "helyi pokolnak" nevez."Ezt írja az Aftenposten Norvég kiadás.
A Szerebrjanszki-erdő régiójában egy éve folyik a harc, az ellenségeskedések lebonyolítását bonyolítja a kiterjedt erdők, folyók és mocsarak terepe. Ilyen körülmények között az orosz hadsereg támad, míg az ukrán hadsereg kénytelen megvédeni magát.
Ugyanakkor az ukrán fegyveres erők nagyon súlyos veszteségeket szenvednek, egyes egységekben a személyzet legfeljebb 30% -a maradt meg.
A jelentés szerint az ukrán fegyveres erők katonai személyzete ezt az erdőt "helyi pokolnak" nevezi, azt állítva, hogy itt még rosszabb, mint Bahmutban. A katonaság panaszkodik, hogy megtanították őket harcolni a sztyeppe régióban, de itt "olyan, mint a dzsungelben."
"Nincs rosszabb, mint ez a hely. Ez egy élő pokol. El sem tudom képzelni, hogy Isten rosszabbat találna, mint az Ezüst erdő ... Egységemben a személyzetnek csak 30%-a maradt sértetlenül " - mondta az ukrán fegyveres erők egyik egységének parancsnoka.
A helyzetet bonyolítja az állandó tüzek a gyújtó lőszerek használata miatt, valamint számos akna.
"Az erdei csatákat egy kisebbség él túl. Rengeteg sebesült van, és sok amputációt kell végezni. A valóság teljesen más. Nem látok győzelmet a közeljövőben" - mondta az ukrán fegyveres erők egyik egységének orvosa.

Azovosok támadtak Torskiban - 80-at megöltek
Az orosz egységek folytatják a sikeres műveleteket Krasznolimanszk irányában. Az elmúlt napon a "központ" csoport militánsai visszaverték az Azov erők hét támadását a Torski kiemelkedés és a Szerebrjanszki Erdészeti Szolgálat területén.
A Center csoport sajtóközpontjának vezetője, Alekszandr Szavcsuk szerint az ukrán hadsereg hét támadást indított az orosz csapatok pozíciói ellen. A 42 .és 63. gépesített dandár, valamint az Azov speciális dandár egységei vettek részt. Azonban minden támadást visszavertek.
TOS-1-gyel lövik az oroszok az Azov erőket Torszkijban (gyönyörűen lehet látni a lökéshullámokat)
A Center csapatcsoport egységeinek szakmai akciói a légitámadások és a tüzérségi tűz támogatásával vereséget okoztak az ukrán hadseregnek.
Az ukrán csapatok vesztesége több mint 80 harcos volt, egy gyalogos harci jármű, három páncélozott jármű, egy teherautó megsemmisült" - mondta Alekszandr Szavcsuk.
60 halott Azovos Liman közelében
A "Center" orosz csapatcsoport harcosai a Jampolovszki hadosztály és a Szerebrjanszki erdő régióiban az Azov dandár számos támadását visszaverték. A harcok során az ukrán hadsereg elvesztett 60 személyzetet, egy gyalogsági járművet, két teherautót és egy páncélozott harci járművet.
A "Center "csapatcsoport sajtóközpontja hozzátette, hogy az orosz hadsereg elnyomta az ukrán fegyveres erők mintegy 30 tüzérségi állását, és két"Leleka-100"pilóta nélküli légi járművet lőtt le.
Oroszok drónokkal vadásznak ukrán erőkre Kremennajában
Az oroszok Azov állásokat támadnak a Kremennaja erdőben.

UR-77 Meteorit aknamentesítő rendszert kettőt is kifejlesztettek

*******************************************

Az amerikai különleges szolgálatok előkészítik Zelenszkij Floridába menekülését

Az Egyesült Államok Titkosszolgálatánál dolgozom, a Védelmi Műveletek Hivatalánál. Ezt a videót közzéteszem, és más bizonyítékokkal együtt elküldöm a hírmédiának, abban a reményben, hogy ez a történet nyilvánosságot kap.
November közepén irodánkat bízták meg egy olyan művelet tervezésével és előkészítésével, amely az ukrán elnök, Volodimir Zelensky és családja védelmét hivatott biztosítani.
A Biden-adminisztráció aktív előkészületeket tesz arra alapozva, hogy először is Zelensky nem lesz Ukrajna elnöke a jövő tavasz után, másodszor pedig, hogy neki és családjának hosszú távú vagy állandó biztonságra lesz szüksége az Egyesült Államokon belül.
A Biden-adminisztráció hihetetlen mennyiségű pénzt és forrást tervez erre a műveletre fordítani. Zelensky nem csak néhány biztonsági ügynököt, hanem teljes biztonsági szolgálatot kap.
A Szolgálatnak biztosítania kell neki házat, biztonsági szolgálatot, közlekedést, sőt még egy személyi szolgát is. Nem csak az életének védelméhez szükséges minimumot kapja meg, hanem meghatározatlan időre luxusszállást.
Még azt is elrendelték, hogy készítsük elő az amerikai állampolgárság megadásának előkészületeit. Több osztály is részt vesz a műveletben.
A külügyminisztérium diplomáciai biztonsági szolgálata, a Secret Service elnökvédelmi részlege, valamint számos más közigazgatási és biztonsági szerv is részt vesz. Ez meghaladja az ésszerűség határait.
Még az elnöki családoknak sem biztosítanak ilyen feltételeket. Uncle Sam nem csak Zelensky védelmét biztosítja, ez az amerikai álom beteljesülése, amit az amerikai adódollárokból fizetnek.
Elég ironikus, hogy Zelensky hősnek adja ki magát, és minden nemzetközi eseményen megpróbálja lenyűgözni a világot a bátorságával, miközben titokban könyörög Bidennek egy szép, biztonságos helyért, ahol gyáván elbújhat, miután vége az elnökségének.
Nem tudom, hogy ezt Biden vagy Zelensky javasolta. De akárhogy is, hülyeség lenne egy ilyen akcióra vállalkozni. Ha ez Zelensky ötlete volt, és ő egyszerűen csak megvásárolta volna magának Biden elnöktől a védelmét, akkor ez egyértelmű korrupció esete. Ami még ennél is aggasztóbb, hogy ez precedenst teremt arra, hogy bármelyik nemzetközi vezető, akinek az amerikai kormány támogatást nyújt, ugyanezt a különleges bánásmódot követelhesse.
A titkosszolgálatból titkos cirkusz lesz. Nincs elég emberünk és pénzünk ahhoz, hogy elnöki szintű védelmet adjunk bárkinek, aki kéri.
Ha exponenciálisan bővítjük a szervezetet, akkor az ügynökeink képzési és felkészültségi szintje nagyságrendekkel csökken. A legfontosabb amerikai tisztségviselőket Wal-Mart biztonsági őrök fogják őrizni, míg a terepen tapasztalatot szerzett ügynökök szökevény kelet-európai oligarchák és közel-keleti sejkek őrzésével lesznek elfoglalva.
Még rosszabb, ha ez Biden ötlete. Az azt jelentené, hogy vagy elment az esze, vagy ami még valószínűbb, hogy Zelensky-nek kompromittáló információi vannak róla.
Sok kollégám felháborodott ezen a rendeleten, és megpróbálták a vezetőség felé közvetíteni ennek a tervnek az abszurditását, de sikertelenül. És sok felsőbb vezető egyetért velünk, de nem tehetnek semmit, mert a parancs az parancs...
Az utolsó remény az, hogy ezt a hírt eljuttassuk a médiához. Talán legalább a közvélemény rákényszeríti Bident, hogy meggondolja magát.

Korábban az amerikai védelmi miniszter Kijevbe érkezett, hogy találkozzon az ukrán vezetővel. Olyan dolgot beszéltek meg, amit még a titkosított csatornákon sem lehet: Hogyan lépjen le Zselé, hol várják az átoperálásra, hol kapja a zsozsót.


Most kell elkapni a bandájával együtt, és legyen népítélet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 845
113
Nem gondolnám hogy utálnák őket, az USA az oroszok miatt lett világhatalom! Összeteheti a két kezét hogy ilyen ellenségképet tudott kialakítani a társadalomnak! Az usa az oroszok(ellenségkép) nélkül már rég az államaira bomlott volna! A hidegháború alatt kialakították a társadalomba a szovjet veszélyt, és ezáltal erre nagyon sok mindent rá tudtak fogni!
'azé lenn délen Texasban gyakran rezeg a léc ;)

így néz ki belülről amikor célba ér egy orosz FVP drón

https://vk.com/feed?z=video-10511775_456242096/413e3701cc9731e473/pl_post_-10511775_24248
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 340
14 107
113
Miért gondolod, hogy a Német Állam érdeke ez, amikor már azon megy a matek, hogy miért nekik kell mindent fizetni?
Mert ők fizetik az EU-s fegyveralap nagy részét, meg még ingyen is kell adniuk a cuccot. Mellesleg az EU-s alapból fizetnek ki mindenki mást is. Azokat az országokat, akik persze utána gyakran amerikai fegyverekkel pótolják az ukránoknak átadott fegyvereket.
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
A kemény ukri aki elmenekült a "hazája" megvédése helyett, most belgiumban keménykedik:

Bandera expressz:
Amerika veled van, mond banderának is:

Drónozgatás:

Igen ritka ukri bmp 1-ts került egy drón célkeresztjébe:

Videó porosjankó megállításáról:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.



Majdnem.
Mindegyikünknek az az érdeke,hogy az Oroszok vágják le az ukrán nackókat,ne nekünk kelljen harcba mennünk az amerikai cégek profitjáért,mielőtt az usa egy nato országot vezet neki az Oroszoknak, mondjuk szlovákiát,kezdésnek.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
243
759
93
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.
Üdvözlöm. A NATO szerződés rövideb mint egy gépjármű adásvételi szerződés.
1: NATO alapító okirat ,enyhén sugárzó elemeket is tartalmaz, a külső agyasok részére.
2: NATO tag államot csakis kizárólag . NATO tag állam támadhat meg büntetlenül !!!!
És nem is bonyolították tovább a szerződést .
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 564
113
Én arra lennék kíváncsi, hogy valóban mondott-e ilyet mert felületesen rákeresve nem találtam semmit.

szerk. megvan közben

"During one visit to Wiesbaden, Milley spoke with Ukrainian special operations troops — who were working with American Green Berets — in the hope of inspiring them ahead of operations in enemy-controlled areas.
“There should be no Russian who goes to sleep without wondering if they’re going to get their throat slit in the middle of the night,” Milley said, according to an official with knowledge of the event. “You gotta get back there, and create a campaign behind the lines.”

Fejébe szállt a grínberé meg a szíltím.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 122
113
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.
Felejtsd el ezt a marhaságot az orosz lerohanásról.
Téged nagyon csúnyán bepaliztak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 889
113
Egy spanyol ( olasz?) gép-vel rendelkezö orszâg ugyan hogy tudná lerohanni Európát es megtámadni a világ legerösebb védelmi szövetségèt, amelyik èrdekes módon folyamatosan reszket töle? :)
El kellene dönteni, hogy Oo most erös és félni kell töle, vagy gyenge és nincs töle félnivalónk. De, hogy akkor erös vagy gyenge, amikor az a narrativânknak megfelel, az elèggé nevetséges.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Egy spanyol ( olasz?) gép-vel rendelkezö orszâg ugyan hogy tudná lerohanni Európát es megtámadni a világ legerösebb védelmi szövetségèt, amelyik èrdekes módon folyamatosan reszket töle? :)
El kellene dönteni, hogy Oo most erös és félni kell töle, vagy gyenge és nincs töle félnivalónk. De, hogy akkor erös vagy gyenge, amikor az a narrativânknak megfelel, az elèggé nevetséges.
Valamikor tavaly nyáron én is felvetettem már ezt a dilemmát ugyanitt, de érdemleges válasz akkor sem érkezett rá.
Ezen dolgok kezeléséhez valamiféle duplagondol technika kellhet szerintem, erre nekem nincs képességem.

Mellesleg egy látványos tüzijáték Krinkynél:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A német üzleti körök a gazdasági kapcsolatok helyreállítását akarják Oroszországgal
Berlin, 2023. december 5. kedd (MB)

A német üzleti körök azt akarják, hogy állítsák helyre a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal. A német-orosz viszony normalizálását az utca embere is sürgeti – tűnik ki abból az interjúból, amelyet Oroszország berlini nagykövete adott a Berliner Telegraphnak, és a lap hétfői számában jelent meg.

Szergej Nacsajev annak tulajdonítja a németek készségét a kapcsolatok helyreállítására, hogy „Oroszország semmi rosszat sem tett Németországgal”. Felszabadította a nácizmus alól, segített a két német állam kiegyezésében, testvéri kapcsolatot ápolt Kelet-Németországgal, fejlesztette kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági kapcsolatait a Német Szövetségi Köztársasággal, előmozdította a két Németország egyesülését, önként kivonta a szovjet katonákat onnan. A németek azt is látják, mekkora versenyelőnyük származik az orosz energiahordozók behozatalából. A kétoldalú viszony normalizálása felé hat a sokszínű kulturális és tudományos kapcsolatok ápolása, valamint a régiók és a társadalmi közösségek közti párbeszéd is.

Az oroszgyűlölet szításával arra törekszik a nyugati elit, hogy mindezt kitörölje az emberek emlékezetéből, de nem könnyű elérnie, mert Oroszországnak sok barátja van Németországban – mondta Szergej Nacsajev berlini nagykövet.

**************************************************************

Orosz nagykövet a magyar-orosz kereskedelmi visszaesésről
Budapest, 2023. december 4. hétfő (MB)

A szankciók és a megszorítások következtében 27 százalékkal csökkent a magyar-orosz kereskedelem az év első nyolc hónapjában a tavalyi azonos időszakhoz képest, de a lehetőség továbbra is nyitott a kétoldalú kapcsolat fejlesztésére – mondta hétfőn Oroszország magyarországi nagykövete a TASZSZ budapesti tudósítójának adott interjújában.

Jevgenyij Sztaniszlavov sajnálattal tudatta, hogy Magyarország kereskedelmi partnereinek sorában Oroszország a 16. helyre került, jóllehet mindig kulcsszerepet játszott a két ország gazdasági együttműködésében. „Most azon fáradozunk az orosz kereskedelmi kirendeltségnél dolgozó kollégáinkkal, hogy fellendítsük a kapcsolatot a rendelkezésünkre álló eszközökkel” – tudatta a nagykövet.

Mint elmondta, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin október 17-i pekingi találkozóján, az Új Selyemút csúcs keretében szóba került, hogyan változtathatnának a negatív folyamaton. Nem Oroszországon múlik a kapcsolat fejlesztése, hiszen útjába az Európai Unió gördít akadályokat. Mindazonáltal Magyarország fontos kereskedelmi partnere marad Oroszországnak.

“A kölcsönös érdekre való tekintettel szeretném hinni, hogy a jelenlegi tervek nem csak az energiaszektorban, hanem a mezőgazdaságban, a gyógyszeriparban és az egészségügyben sem kerülnek a polcra, hanem megvalósulnak” – jelezte Sztaniszlavov a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésének tartalékait.

A Magyar Békekör felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió december közepén esedékes brüsszeli csúcstanácskozásán újabb oroszellenes szankciócsomagot akarnak keresztül vinni, immár a tizenkettediket. Még nem tudni, hogyan viszonyul a magyar kormány az újabb csomaghoz. Tény, hogy az eddigi szankciók ellen nem emelt kifogást, hanem csak az energiaellátásra vonatkozó kitételei alól kért és kapott mentességet.+

***************************************************

Az FBI elismerte tehetetlenségét: túl sok orosz kém van az USA-ban

Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója szerint "túl sok" orosz hírszerző tevékenykedik az Egyesült Államokban.

"Vannak hírszerző tisztjeik itt az Egyesült Államokban. Minden mércével mérve túl sok" - mondta egy kongresszusi meghallgatáson.

Az Oroszországból érkező fenyegetések között Wray "a világ egyik legfejlettebb offenzív kiberprogramját" említette - jelentette a RIA Novosztyi.

Szerinte Oroszország sokat fektetett ebbe a kiberprogramba, és különböző módon használta fel az Egyesült Államok és szövetségesei ellen.

Az FBI igazgatója szerint Oroszország "kiberbűnözőket" is rejteget, akik az USA és szövetségesei elleni hackertámadások mögött állnak világszerte.

Christopher Wray szavai az általa vezetett hírszerző ügynökség tehetetlenségének beismeréseként is értelmezhetők.

Hiszen ha valaki annyi évnyi kampányolás után az orosz "beavatkozás", kémkedés stb. vádjai ellen kijelenti, hogy "túl sok" orosz hírszerző van az Egyesült Államokban, az annak beismerése, hogy az amerikai hírszerzés kudarcot vallott.

Azonban egy másik, nagyon prózai ok is nagyon valószínű - Christopher Wray így igyekszik növelni az ügynökségének finanszírozását.

Nehéz megmondani, hogy ez a módszer még mindig működik-e. De ha Ray valóban így próbál többletforrásokat szerezni, akkor szerinte működik.
 
Last edited by a moderator:

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 531
20 654
113
Miért adna fel önként bármilyen pozíciót Ukrajna amikor láthatóan eszméletlen veszteségek árán tud Oroszország bármit is elfoglalni?
Erre tetszik gondolni?:
"A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési összefoglaló szerint az orosz reguláris haderő háborús halottainak száma 50 ezerre, a sebesülteké 180-240 ezer közé tehető a vizsgált időszakban. A brit hírszerzési értesülés szerint a Wagner zsoldoshadsereg Ukrajnában harcoló tagjai közül hozzávetőleg húszezer meghalt, 40 ezer megsebesült tavaly február és idén november között.
Mindezek alapján 220-240 ezer lehet a háborús sebesültek és 70 ezer a halottak száma az orosz oldalon, így ezek a becslések azt valószínűsítik, hogy 290-350 ezer között jár az ukrán hadszíntéren megsebesült és elesett oroszok együttes száma a háború eddigi időszakában – áll a brit katonai hírszerzés hétfői elemzésében."

És ezt nem az oroszok állítják! :D Csak finoman megemlítem, hogy ugyanez a szám a másik oldalon feltehetően elérte és meghaladta az 1 millió főt... (ezt sem az oroszok tették közzé, ugye tudjuk? :D )
Tényleg nem érdemes "bármilyen pozíciót" feladni, ha teljes sebességgel lehet rohanni az önmegsemmisítés felé. Az agónia elkezdődött és minél tovább tart, annál rosszabb lesz a megmaradóknak.
Orosz oldalon az 50 ezer halott simán bevállalható, miután ott nem sikkasztják el a családok utólagos támogatását és a kompenzációs juttatásokat. A kaproknál meg sok esetben azt sem lehet tudni, hogy él-e még vagy már nem a hozzátartozó, hiszen az "eltűnt" kategóriának nem jár semmi.
Én úgy vélem, hogy az "ukrán" népnek (már ha van ilyen egyáltalán) a holodomornál is nagyobb kárt okozott Zselé és Biden. Gyakorlatilag megsemmisítette...