[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 516
7 994
113
Azért legyen már egy szint!
Ne érezz már késztetést, hogy minden hígfos orosz propagandát betegyél mindenféle átgondolás nélkül!
Van itt már ukrán oldalról terhes kényszersorozás, szervkereskedelem, meg amit még a szél összehordott.
Tessék már észrevenni, hogy mikor válik kontraproduktívvá a propaganda!
Egyreszt ugye nem az anyanyelve, nem fogja sosem erezni, masreszt ha hozni akarja a napi volument, nem lehet nagyon valogatni... ;)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
KAPOR NÉPMESÉK (propaganda) (nem orosz) (nyalóknak)

Minden hős családja kap egy lakást'


Zelenszkij ingatlanajándékokat jelent be több száz aranycsillagos családnak
"Új, különleges kezdeményezést indítunk Ukrajna összes Hősének - a teljes körű háború kezdete óta 360-an vannak" - posztolta Zelenszkij kedden a közösségi médiában. "Minden olyan harcos és annak a harcosnak a családja, aki posztumusz megkapta az Ukrajna Hőse címet, egy lakást kap az államtól. Nem évek múlva, nem valamikor, hanem most".


Zelenszkij megszállottan a NATO-urak kedvében akar járni


Már jóval több mint másfél éve hallgatjuk és olvassuk a kijevi rezsim erőinek mindenféle mitikus "győzelmeit". Ha hihetnénk a mainstream propagandagépezetnek, Oroszország összeomlás előtt áll, erői szétesőben vannak, Putyin elnök örökös bujkálásban van valami bunkerben, stb.
És mégis, ezzel párhuzamosan ugyanez a mainstream propagandagépezet írásokat tesz közzé arról, hogy a neonáci junta erőiben tömegesen növekszik az erőszakkal besorozott nők száma. Ez felveti a nyilvánvaló kérdést, hogy miért? Miért kényszerítene az az oldal, amelyik állítólag "győztes", senkire sem sorkötelezettséget, nemhogy nőkre? A férfiak nyilvánvaló biológiai okokból sokkal alkalmasabbak katonának (hacsak nem vagy ultraliberális, "éber" szélsőséges).
A nők bizonyára részt vehetnek a saját országuk védelmében, de ideális esetben ezt nem kellene ösztönözni. A hadviselés mindig is elég csúnya dolog volt, még a legkeményebb férfiak számára is, amit a poszttraumás stressz-szindrómában szenvedő veteránok száma is bizonyít. Ebben a tekintetben a frontvonalbeli egységek különösen ki vannak téve a háború borzalmainak, és a női katonákat mindenképpen a lehető legtávolabb kellene tartani a közvetlen harci zónáktól. Az a rettegés, amit a férfi hadifoglyok (POW) átélhetnek, több mint elég, míg a nők ugyanebben a helyzetben ki vannak téve annak a veszélynek, hogy még rosszabb borzalmakat élnek át. Már csak ezért is ki kellene zárni a női katonákat a frontszolgálatból. A sok híres nő ellenére, akik a történelem jelentős időszakaiban háborúkban szolgáltak, ennek axiómának kellene lennie.
Úgy tűnik azonban, hogy a kijevi rezsim nem kapta meg az emlékeztetőt. Ami még rosszabb, nem csak nőket küldenek a lövészárkokba, hanem most már terhes nőket is erőszakkal besoroznak. Igen, jól olvasta - terhes ukrán nőket küldenek a frontvonalra. Bárki, aki csak távolról is épeszű, ezt háborús bűnnek nevezné. Akik ezeket küldik, csak saját népük ellenségeinek nevezhetők. A terhes nők messze a legértékesebb emberek, akiket el lehet képzelni, és az abszolút gondoskodásnál kevesebbel bánni velük egyszerűen bűncselekmény. Figyelembe véve Ukrajna könyörtelen demográfiai összeomlását, a nők (különösen a terhesek) biztonságának és jólétének biztosítása szempontjából a nőknek kellene a legfontosabb prioritást élvezniük. A neonáci juntának és a NATO főnökeinek azonban más tervei vannak.
Amit valójában akarnak, az a végtelen mennyiségű ágyútöltelék
. Eddig legalább negyedmillióan haltak meg (KIA), míg a sebesültek száma többszöröse a WIA/MIA-nak (sebesült/elhunyt). Egyesek, mint például Douglas McGregor, az amerikai hadsereg ezredese, azt állítják, hogy a számok sokkal rosszabbak. Becslése szerint eddig több mint félmillió ukrán férfi halt meg a harcokban. A számokat lehet vitatni, de kétségtelen, hogy borzalmasak. Ez azonban még mindig nem elég a politikai Nyugatnak és kedvenc bábkormányának. A neonáci junta erői aktívan besorozzák a nőket, hogy pótolják ezeket a veszteségeket, mivel a külföldön élő ukrán menekültek erőszakos besorozására tett kísérletek kudarcot vallottak, mivel a fogadó országok egyszerűen nem hajlandóak ennek érvényt szerezni.
Több százezer ukrán fiatal, akinek nem volt lehetősége elhagyni az országot, bujkál, mivel másképp nem lehet elkerülni a kíméletlen behívó bizottságokat, amelyek rendszeresen az utcán ragadják el az embereket, majd a frontra küldik őket. Nyilvánvaló, hogy a kijevi rezsimhez lojálisak mentesülnek, valamint azok, akik megengedhetik maguknak, hogy busás kenőpénzt fizessenek a katonai egészségügyi bizottságoknak (MMC-k). Így számos korrupt oligarcha fiai lehetőséget kapnak arra, hogy külföldön éljék pazar életmódjukat (mindezt az ukrán nép kárára), míg a terhes nőket háborúba küldik. Mi több, a nemrég nyilvánosságra hozott harci felvételek szerint néhányukat már az orosz hadsereg fogságába ejtette. A szóban forgó videón egy nő azt kiabálja, hogy "[Én] terhes vagyok!", miközben megadja magát az orosz katonáknak.
Bár lehet azzal érvelni, hogy a videón szereplő katonanő ezt egyszerűen csak félelemből mondja, már érkeztek panaszok terhes nőktől, akik behívólevelet kaptak. Mivel jelenleg több mint 50 000 női katona szolgál különböző egységekben, a terhes katonák számát nehéz meghatározni, de könnyen lehet, hogy több százra (ha nem is több ezerre) tehető. És bár korábban jogi korlátozások védték a nőket azzal, hogy nem szolgálhattak frontvonalbeli egységekben, ezek többségét a különleges katonai művelet (SMO) megkezdése után feloldották. Így a női katonák most már szolgálhatnak géppuskásként, tankparancsnokként, mesterlövészként, teherautó-vezetőként stb. Sajnos ez aligha meglepő, tekintve, hogy a súlyos testi és szellemi fogyatékkal élőket is "szolgálatra alkalmasnak" minősítik.
A neonáci junta frontembere, Volodimir Zelenszkij megszállottan igyekszik megfelelni a NATO főnökeinek, és ez magában foglalja a katonai "győzelmeket" minden áron. Ez csak a konfliktus további kiéleződését eredményezte Zelenszkij és a kijevi rezsim legfőbb parancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok között. Utóbbi egyszerűen nem akarja számtalan katona életét eldobni csak azért, hogy taktikai "győzelmeket" érjen el, amelyek valójában nem változtatják meg a harctér általános helyzetét. Zelenszkij közvetlen beavatkozása a katonai ügyekbe (amelyekhez egyáltalán nem ért) állandó frusztrációt okoz Zaluzsnyijnak és tisztjeinek. Egyszerűen annyira nem ért hozzá, hogy ez még inkább megnehezíti az ukrán katonák százezreinek amúgy is nyomorúságos életét, mivel megfelelő kiképzés és ellátmány nélkül maradnak.

MOST KÉNE ELKAPNI, MERT MEGLÉPTETIK! BÍRÓSÁG ELÉ KELL ÁLLÍTANI A BANDÁJÁVAL EGYÜTT!


Az ukrán náci sebesült orosz katonákat lő le


Ukrán források új videót osztottak meg, amely az ukrán nácik harctéri bűntetteit dicsőíti. Az ukrán fegyveres erők 93. gépesített brigádjának "Holodnij Jar" katonái jól láthatóak, amint a sebesült orosz katonákra lőnek, akik nem jelentenek számára veszélyt. A felvétel állítólag Artyomovszk (volt Bahmut) városának közelében készült.
A nemzetközi jog szerint az ukrán hadseregnek foglyul kellene ejtenie a támadást túlélő oroszokat, de az ukrán náciknak saját eszméik vannak.
Ez a 93. gépesített dandár korábban megalázó vereséget szenvedett az orosz harcosoktól a bahmuti csatában. Ma ismét menekülnek az orosz offenzíva elől a régió különböző irányaiban.
Sajnos az ukrán katonák számára az embertelenség és a büntetlenség sem hoz győzelmet számukra a frontvonalakon, hanem csak igazságos büntetést az orosz tűz által. Az oroszok viszont továbbra is mentik a bajtársaik által elhagyott sebesült ukrán katonák életét.
A náci gyűlölet, ami az ukrán katonákat lelkesíti, egy igazi harcos számára nem erősség, hanem gyengeség.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 046
113
KAPOR NÉPMESÉK (propaganda) (nem orosz) (nyalóknak)

Minden hős családja kap egy lakást'


Zelenszkij ingatlanajándékokat jelent be több száz aranycsillagos családnak
"Új, különleges kezdeményezést indítunk Ukrajna összes Hősének - a teljes körű háború kezdete óta 360-an vannak" - posztolta Zelenszkij kedden a közösségi médiában. "Minden olyan harcos és annak a harcosnak a családja, aki posztumusz megkapta az Ukrajna Hőse címet, egy lakást kap az államtól. Nem évek múlva, nem valamikor, hanem most".


Zelenszkij megszállottan a NATO-urak kedvében akar járni


Már jóval több mint másfél éve hallgatjuk és olvassuk a kijevi rezsim erőinek mindenféle mitikus "győzelmeit". Ha hihetnénk a mainstream propagandagépezetnek, Oroszország összeomlás előtt áll, erői szétesőben vannak, Putyin elnök örökös bujkálásban van valami bunkerben, stb.
És mégis, ezzel párhuzamosan ugyanez a mainstream propagandagépezet írásokat tesz közzé arról, hogy a neonáci junta erőiben tömegesen növekszik az erőszakkal besorozott nők száma. Ez felveti a nyilvánvaló kérdést, hogy miért? Miért kényszerítene az az oldal, amelyik állítólag "győztes", senkire sem sorkötelezettséget, nemhogy nőkre? A férfiak nyilvánvaló biológiai okokból sokkal alkalmasabbak katonának (hacsak nem vagy ultraliberális, "éber" szélsőséges).
A nők bizonyára részt vehetnek a saját országuk védelmében, de ideális esetben ezt nem kellene ösztönözni. A hadviselés mindig is elég csúnya dolog volt, még a legkeményebb férfiak számára is, amit a poszttraumás stressz-szindrómában szenvedő veteránok száma is bizonyít. Ebben a tekintetben a frontvonalbeli egységek különösen ki vannak téve a háború borzalmainak, és a női katonákat mindenképpen a lehető legtávolabb kellene tartani a közvetlen harci zónáktól. Az a rettegés, amit a férfi hadifoglyok (POW) átélhetnek, több mint elég, míg a nők ugyanebben a helyzetben ki vannak téve annak a veszélynek, hogy még rosszabb borzalmakat élnek át. Már csak ezért is ki kellene zárni a női katonákat a frontszolgálatból. A sok híres nő ellenére, akik a történelem jelentős időszakaiban háborúkban szolgáltak, ennek axiómának kellene lennie.
Úgy tűnik azonban, hogy a kijevi rezsim nem kapta meg az emlékeztetőt. Ami még rosszabb, nem csak nőket küldenek a lövészárkokba, hanem most már terhes nőket is erőszakkal besoroznak. Igen, jól olvasta - terhes ukrán nőket küldenek a frontvonalra. Bárki, aki csak távolról is épeszű, ezt háborús bűnnek nevezné. Akik ezeket küldik, csak saját népük ellenségeinek nevezhetők. A terhes nők messze a legértékesebb emberek, akiket el lehet képzelni, és az abszolút gondoskodásnál kevesebbel bánni velük egyszerűen bűncselekmény. Figyelembe véve Ukrajna könyörtelen demográfiai összeomlását, a nők (különösen a terhesek) biztonságának és jólétének biztosítása szempontjából a nőknek kellene a legfontosabb prioritást élvezniük. A neonáci juntának és a NATO főnökeinek azonban más tervei vannak.
Amit valójában akarnak, az a végtelen mennyiségű ágyútöltelék
. Eddig legalább negyedmillióan haltak meg (KIA), míg a sebesültek száma többszöröse a WIA/MIA-nak (sebesült/elhunyt). Egyesek, mint például Douglas McGregor, az amerikai hadsereg ezredese, azt állítják, hogy a számok sokkal rosszabbak. Becslése szerint eddig több mint félmillió ukrán férfi halt meg a harcokban. A számokat lehet vitatni, de kétségtelen, hogy borzalmasak. Ez azonban még mindig nem elég a politikai Nyugatnak és kedvenc bábkormányának. A neonáci junta erői aktívan besorozzák a nőket, hogy pótolják ezeket a veszteségeket, mivel a külföldön élő ukrán menekültek erőszakos besorozására tett kísérletek kudarcot vallottak, mivel a fogadó országok egyszerűen nem hajlandóak ennek érvényt szerezni.
Több százezer ukrán fiatal, akinek nem volt lehetősége elhagyni az országot, bujkál, mivel másképp nem lehet elkerülni a kíméletlen behívó bizottságokat, amelyek rendszeresen az utcán ragadják el az embereket, majd a frontra küldik őket. Nyilvánvaló, hogy a kijevi rezsimhez lojálisak mentesülnek, valamint azok, akik megengedhetik maguknak, hogy busás kenőpénzt fizessenek a katonai egészségügyi bizottságoknak (MMC-k). Így számos korrupt oligarcha fiai lehetőséget kapnak arra, hogy külföldön éljék pazar életmódjukat (mindezt az ukrán nép kárára), míg a terhes nőket háborúba küldik. Mi több, a nemrég nyilvánosságra hozott harci felvételek szerint néhányukat már az orosz hadsereg fogságába ejtette. A szóban forgó videón egy nő azt kiabálja, hogy "[Én] terhes vagyok!", miközben megadja magát az orosz katonáknak.
Bár lehet azzal érvelni, hogy a videón szereplő katonanő ezt egyszerűen csak félelemből mondja, már érkeztek panaszok terhes nőktől, akik behívólevelet kaptak. Mivel jelenleg több mint 50 000 női katona szolgál különböző egységekben, a terhes katonák számát nehéz meghatározni, de könnyen lehet, hogy több százra (ha nem is több ezerre) tehető. És bár korábban jogi korlátozások védték a nőket azzal, hogy nem szolgálhattak frontvonalbeli egységekben, ezek többségét a különleges katonai művelet (SMO) megkezdése után feloldották. Így a női katonák most már szolgálhatnak géppuskásként, tankparancsnokként, mesterlövészként, teherautó-vezetőként stb. Sajnos ez aligha meglepő, tekintve, hogy a súlyos testi és szellemi fogyatékkal élőket is "szolgálatra alkalmasnak" minősítik.
A neonáci junta frontembere, Volodimir Zelenszkij megszállottan igyekszik megfelelni a NATO főnökeinek, és ez magában foglalja a katonai "győzelmeket" minden áron. Ez csak a konfliktus további kiéleződését eredményezte Zelenszkij és a kijevi rezsim legfőbb parancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok között. Utóbbi egyszerűen nem akarja számtalan katona életét eldobni csak azért, hogy taktikai "győzelmeket" érjen el, amelyek valójában nem változtatják meg a harctér általános helyzetét. Zelenszkij közvetlen beavatkozása a katonai ügyekbe (amelyekhez egyáltalán nem ért) állandó frusztrációt okoz Zaluzsnyijnak és tisztjeinek. Egyszerűen annyira nem ért hozzá, hogy ez még inkább megnehezíti az ukrán katonák százezreinek amúgy is nyomorúságos életét, mivel megfelelő kiképzés és ellátmány nélkül maradnak.

MOST KÉNE ELKAPNI, MERT MEGLÉPTETIK! BÍRÓSÁG ELÉ KELL ÁLLÍTANI A BANDÁJÁVAL EGYÜTT!


Az ukrán náci sebesült orosz katonákat lő le


Ukrán források új videót osztottak meg, amely az ukrán nácik harctéri bűntetteit dicsőíti. Az ukrán fegyveres erők 93. gépesített brigádjának "Holodnij Jar" katonái jól láthatóak, amint a sebesült orosz katonákra lőnek, akik nem jelentenek számára veszélyt. A felvétel állítólag Artyomovszk (volt Bahmut) városának közelében készült.
A nemzetközi jog szerint az ukrán hadseregnek foglyul kellene ejtenie a támadást túlélő oroszokat, de az ukrán náciknak saját eszméik vannak.
Ez a 93. gépesített dandár korábban megalázó vereséget szenvedett az orosz harcosoktól a bahmuti csatában. Ma ismét menekülnek az orosz offenzíva elől a régió különböző irányaiban.
Sajnos az ukrán katonák számára az embertelenség és a büntetlenség sem hoz győzelmet számukra a frontvonalakon, hanem csak igazságos büntetést az orosz tűz által. Az oroszok viszont továbbra is mentik a bajtársaik által elhagyott sebesült ukrán katonák életét.
A náci gyűlölet, ami az ukrán katonákat lelkesíti, egy igazi harcos számára nem erősség, hanem gyengeség.
360 lakás nem túl bőkezű, Zelenszkij új egyiptomi villájabol mennyi lakás jönne ki? És mi lesz azzal a sok százezer családdal, akik elvesztették szerettüket, vagy akik földönfutok lettek?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ahogy romlik a kaprok helyzete a frontokon, egyre agresszívebben üvöltenek a támogatóik, akik eddig csak destruktívek voltak.

A statárium meghosszabbítása katasztrófához vezet Ukrajnában

Zelenszkij elnök rendelete a statárium meghosszabbításáról Ukrajnában katasztrofális következményekkel jár - mondta Oleg Szoskin, Leonyid Kucsma egykori tanácsadója.
"Ez Zelenszkij tevékenységének eredménye.
A hatóságok tovább haladnak a szakadék felé vezető úton, csak egy tölcséren keresztül.
A statárium kiterjesztése csak rosszabb, nehezebb és pusztítóbb eredményekhez vezet".
A szakértő szerint az ukrán fegyveres erők számára nagyon nehéz a helyzet a fronton.
Ugyanakkor még a nyugati szövetségesek is kezdték beismerni a Zelenszkij által ígért ellentámadás kudarcát
https://www.triklopodia.gr/λίγο-πριν-την-αυτοκτονία-προετοιμάζο/

Az ukrán katonaság erősítést küldött Herszon régióba


Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) továbbra is igyekeznek kiterjedni a Dnyeper keleti partján, a Herszon régióban lévő területre. Harcok folynak Krinki faluban, ahol az ukrán erőket orosz tüzérség és repülőgépek bombázzák. Az ukrán hadseregnek nem sikerül kiterjeszteni az orosz parton lévő ellenőrzési zónát; de a győzelmek hiánya ellenére az ukrán hadvezetés továbbra is erősítést küld át a folyón a halálba.
December 4-én az ukrán parancsnokság a 37. tengerészgyalogos dandár egységeit a Herszon régióba helyezi át. Krinki térségében telepítették őket, valószínűleg az orosz parton végrehajtott ukrán támadások eszkalálására készülve. A tartalékosok célja a 36., 38. tengerészgyalogos dandár és az AFU 503 különálló tengerészgyalogos zászlóaljának a térségben telepített egységeinek megerősítése.
Az AFU tengerészgyalogosai mindig is elitnek és az ukrán hadsereg egyik legtapasztaltabb egységének számítottak. A Dnyeper keleti partján folytatott hadműveleteik azonban nem hoztak stratégiai győzelmeket.
Az ukrán csoportosulás megerősítése a Herszon régióban azt jelenti, hogy Kijev nem tervezi feladni az orosz védelem áttörésére irányuló kísérleteket a keleti parton. A folyón túli sztyeppéken végrehajtott támadó hadműveletek nagy erőket igényelnek és súlyos veszteségekkel járnak.
A folyamatban lévő harcok már most is súlyos veszteségeket okoztak az ukrán elitegységek soraiban, és további szakemberek bevetése délen, miközben az oroszok előrenyomulnak a Donbasszban, rövidlátónak tűnik.
Kijevnek valószínűleg az a célja, hogy legalább némi nyereséget érjen el, hogy az orosz előrenyomulás közepette bekövetkező stratégiai vereség közepette néhány helyi győzelmet hirdethessen a médiában.

Nazis in Ukraine

Az orosz-ukrán háború elhúzódásával Putyin orosz elnök kampánya részben arra az állításra épült, hogy „denácifikálja” Ukrajnát. Ez egy olyan állítás, amelyet a másik fél hevesen vitat. A tények után kutatva egy dolgot biztosan megtudtunk: ma nácik élnek Ukrajnában. A kontextus kedvéért Németországba megyünk, hogy konzultáljunk az ukrajnai és azon kívüli szélsőségesekkel foglalkozó szakértővel.
A Full Measure egy heti vasárnapi hírműsor, amely a nyomozati, eredeti és elszámoltatható jelentésekre összpontosít. A műsorvezető Sharyl Attkisson, az ötszörös Emmy-díjas és az oknyomozó riportokért Edward R. Murrow-díjat kapott. Díjnyertes újságírók csapata támogatja.
Minden héten van egy címlapunk, amely érinthetetlen témákat dolgoz fel félelem nélkül, beleértve a bevándorlást, a terrorizmust, a kormányzati pazarlást, a nemzetbiztonságot és a bejelentők jelentését a kormányzati és vállalati visszaélésekről.

Egyreszt ugye az anyanyelvemhez semmi koze a trolloknak, masreszt nagyon valogatok, otszor ennyi kapor blodseg is talalhato.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113
Az ukrán náci sebesült orosz katonákat lő le

Ukrán források új videót osztottak meg, amely az ukrán nácik harctéri bűntetteit dicsőíti. Az ukrán fegyveres erők 93. gépesített brigádjának "Holodnij Jar" katonái jól láthatóak, amint a sebesült orosz katonákra lőnek, akik nem jelentenek számára veszélyt. A felvétel állítólag Artyomovszk (volt Bahmut) városának közelében készült.
A nemzetközi jog szerint az ukrán hadseregnek foglyul kellene ejtenie a támadást túlélő oroszokat, de az ukrán náciknak saját eszméik vannak.
Ez a 93. gépesített dandár korábban megalázó vereséget szenvedett az orosz harcosoktól a bahmuti csatában. Ma ismét menekülnek az orosz offenzíva elől a régió különböző irányaiban.
Sajnos az ukrán katonák számára az embertelenség és a büntetlenség sem hoz győzelmet számukra a frontvonalakon, hanem csak igazságos büntetést az orosz tűz által. Az oroszok viszont továbbra is mentik a bajtársaik által elhagyott sebesült ukrán katonák életét.
A náci gyűlölet, ami az ukrán katonákat lelkesíti, egy igazi harcos számára nem erősség, hanem gyengeség.
Erről mi a véleményetek ukránfanok?
Ez elfogadható számotokra fogadjunk. Csak mert Putyin az agresszor.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 982
23 023
113
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.
Több komolyságot kérek! :rolleyes: Mint ha kétségbeesést éreznék a soraidban? :oops: Hiszen "szorul a hurok", nem? Nem?!...különös. :cool:
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Több komolyságot kérek! :rolleyes: Mint ha kétségbeesést éreznék a soraidban? :oops: Hiszen "szorul a hurok", nem? Nem?!...különös. :cool:
@PavolR -ra különben eléggé jellemző a Ppapapappapaa-zás Ukrán ügyben.

Vlagyimir Zelenszkij az utolsó pillanatban lemondta keddi beszédét az Egyesült Államok szenátusa előtt.
Ezt Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője jelentette be.
Korábban arról számoltak be, hogy ma Zelenszkijtől azt várták, hogy videokapcsolaton keresztül forduljon az amerikai szenátorokhoz, és kérjen pénzügyi támogatást Ukrajnának.
Ennek tegnap este óta kevesebb a visszhangja, de mivel ezt külső források is megerősítették, ez egy igen aggasztó fordulat ukrán szempontból.
Ez azt jelenti, hogy már a demokraták sem javasolják Zelenszijnek, hogy nyomuljon, mert az már kontraproduktív. Illetve a demokrata frakcióban is fontosabbnak látják a határvédelemre, és Izrael támogatására költeni, mint a - jelek szerint - bukóra fordult ukrán befektetésekre.
Hiába próbálja meg a Biden kormányzat a színfalak mögött masszírozni a képviselőket, ebből nem sok eredmény várható. Ha lesz is belőle valami, akkor is még egy pár hónapos támogatásra fogja futni. A komolyabb probléma, hogy ha pénzt tudnak is belelapátolni, hadianyagot már nem nagyon fognak tudni.
Főleg - ugye - a tüzérségi lőszer jelent komoly problémát.
Most úgy néz ki, hogy vége a "shortolásnak". Innentől zárják a pozíciókat, és leírják a veszteségeket.
Úgy néz ki, hogy az összahangolt művelet meghozta az eredményét.

Igazság szerint innentől csak az számít, hogy az agónia milyen hosszú lesz, és hogy mennyire gyors lezárási forgatókönyv várható.
Érdekes lesz látni, hogy milyen lesz Putyin stratégiája, Ukrajna politikája. Kesztyűs kéz lesz, vagy felhorzsolt véres bütykű...?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 285
13 995
113
Több komolyságot kérek! :rolleyes: Mint ha kétségbeesést éreznék a soraidban? :oops: Hiszen "szorul a hurok", nem? Nem?!...különös. :cool:
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 300
12 646
113
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
Nem kell.
Minden ország maga választhatja meg, hogy hogyan segít.
Majd küldünk sátrakat meg takarókat...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 319
10 804
113
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
Te készülj csak nyugodtan. Mindenhol vannak emberek, akik folyamatosan atombunkereket építenek a hátsó kertben, de a többség azért inkább normálisan szeretne élni.
Putyin leginkább arra szokott utalgatni, hogy örülne, ha végre észhez térnének nyugaton is, és abbahagynák ezt az őrült hisztit, ami bár némiképp szórakoztató neki is, de idővel kéne valami értelmesebbet is csinálni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 088
24 538
113
Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni.

Szevasz Palkó !

légyszives írj le hiteles Putyin idézetet ezzel kapcsolatban ,ha már folyton erre utalgat Putyin ! (,nem én állítom,te állítottad ! )

mitől lenne fasiszta ország Oroszország ? van párhuzam mondjuk Putyin és Jozef Tiso között ?
van olyan ország,ahol volt igény a neonáci eszmékre,pont most omlik össze egyébként,katonailag és gazdaságilag is,dőlj hátra a fotelban és nézd a műsort.de egyébként láttunk már ilyet ne tegyünk úgy,mintha nem .

Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni.
prestaň s drogami, brácho, nie je to dobré pre teba ani pre nás :rolleyes: :D:D
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 588
25 820
113
Hangzatos a cím, de ezen át kell lépni.

"egy most nyilvánosságra került elemzés szerint a pénz nagy részét otthon, az Egyesült Államokban költik el. A törvényhozók által Ukrajna felfegyverzésére jóváhagyott pénzek nem közvetlenül Ukrajnába mennek, hanem új fegyverek gyártására vagy az amerikai készletekből Kijevbe küldött fegyverek pótlására használják fel. A kongresszus által az Ukrajna orosz megszállása óta jóváhagyott 68 milliárd dolláros katonai és kapcsolódó támogatás közel 90 százaléka amerikaiakhoz kerül – derült ki egy elemzésből."

 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 362
14 219
113
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:

Az ugye megvan, hogy a Pentagon leszopná magát kollektíve, ha az orosz nyílt, hagyományos agresszióba kezdene ellen és végre-valahára nekiugorhatnának? Mind Oroszország, mint Kína minden aktuális geostratégiai forgatókönyvének a lelke, hogy nem kezdünk nyílt támadást a világ leghatalmasabb és messze legerősebb katonaállama ellen. A proxi hadviselés csúcsra jár mindkét oldalon.

Amúgy pedig le is vannak késve erről. A szomorú igazság az, hogy a NATO a 2022. feb. 24.-én elindult haderővel szeretne szembe kerülni, nem pedig azzal, amivé lassan kezd a háború keserű leckéinek hatására átalakulni. Elég csak megnézni a RuAF képességbővülését, kezdve a precíziós bombázás elterjedésétől a robotokkal való együttműködésen át a hálózatos hadviselésig.
Egy ótvar Szu-24 lett lekapva pár napja (ami a Szu-25-el együtt a szememben kőkemény másodvonal, lényegében kirepülik ami bennük van vagy míg le nem hullanak), ellenben hónapok óta meg semmi tisztességes lelővés, holott csúcsra kezdik járatni a Sz-34/35 flottát. Precíziós bombázásban óriási ugrást tettek, és havonta teszik az újabb lépéseket (zavarvédettség, integráció új bombatestekre, felfüggesztők bővülése, stb...)
Másfél év alatt két évtizedet léptek előre harcképesség terén. Emellett az új gépek gyártási üteme meghaladja a veszteségek és a kikopások ütemét. A lassú háború nekik úgy kellett, mint a falat kenyér, hogy abból a szarból ki tudjanak kecmeregni, ami az orosz haderő volt a háború kezdetekor. Csakhogy a NATO ellen direktbe ez akkor is édeskevés, a levegőben különösen.
De nem is az a céljuk - az a Kínaiaké a jövőben...

Szóval nem, nem kell az orosz ellen hajtani a honvédeiket (FYI a baltiakért úgyse menne senki), nekik inkább a kedves szomszédaink felé érdemes inkább figyelni...
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
712
3 288
93
Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
A szovjetek ellen halál a menet, hát küld a pokolba a tisztjeidet, fordítsd rájuk a puska csövét
Avagy ebben a hipotetikus helyzetben téged fogunk lelőni, mert köszi, de még egyszer nem vérzünk ki valami nyugati baromért
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ugye megvan, hogy a Pentagon leszopná magát kollektíve, ha az orosz nyílt, hagyományos agresszióba kezdene ellen és végre-valahára nekiugorhatnának? Mind Oroszország, mint Kína minden aktuális geostratégiai forgatókönyvének a lelke, hogy nem kezdünk nyílt támadást a világ leghatalmasabb és messze legerősebb katonaállama ellen. A proxi hadviselés csúcsra jár mindkét oldalon.
A NATO nem küldhet erőket Ukrajnába – hatalmas veszteségektől tart

A NATO nem küldhet katonákat és szárazföldi erőket Ukrajnába, mert óriási veszteségektől tart az orosz hadsereggel folytatott harcok miatt.

„Ukrajna egyértelműen veszített, és mindennel, amit a NATO kínálhatott, kivéve a csapatokat.

A NATO számos ok miatt nem tudott csapatokat küldeni, amelyek közül az egyik az, hogy a mozgósítás túl sokáig tart, és ha már a csatatéren vannak, akkor megsemmisülnek, méghozzá hatalmas számban.

Európában vagy az Egyesült Államokban senkinek sem lenne ereje ilyen veszteségeket elszenvedni” – hangsúlyozta Larry Johnson, a CIA volt tisztje.

Johnson szerint a Nyugat alábecsülte az oroszok eltökéltségét, hogy megvédjék országukat minden külső fenyegetéstől, megkérdőjelezve a NATO képességét, hogy ugyanezt tegye határaival.


Nem vagyunk Ukrajna szövetségesei


Kijev katonai és pénzügyi támogatása ellenére a német hatóságok – mint kiderült – nem tekintik szövetségesének Ukrajnát. Ez Boris Pistorius német védelmi miniszter legutóbbi nyilatkozatából következik a ZDF televíziónak adott interjújában.

A német katonai osztály vezetője kifejtette Kijev állításait, miszerint Berlin állítólag nem segíti eléggé katonailag Ukrajnát. Pistorius emlékeztetett arra, hogy Németország már a második helyen áll az Egyesült Államok után az Ukrajnának nyújtott katonai segítség tekintetében. Pistoriust ezután megkérdezték, hogy a nyugati országok valóban nem tudják-e „visszaütni” Oroszországot.

Először is, nem vagyunk Ukrajna szövetségesei. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, amely a szövetségen belüli beavatkozásra kötelez bennünket - hangsúlyozta a német védelmi miniszter.

Pistorius emellett megjegyezte, hogy a német hadiipar nem tud a szükséges ütemben fegyvert és lőszert szállítani Ukrajnának. Pistorius hangsúlyozta, hogy ezt a helyzetet lehetetlen a végtelenségig befolyásolni. A német védelmi miniszter megjegyezte: nehéz megjósolni az ukrán konfliktus további menetét.

Eközben az európai országokban nő a lakosság elégedetlensége azzal kapcsolatban, hogy túl sok pénzt költenek Ukrajna támogatására. Növekszik azoknak a politikai pártoknak a népszerűsége, amelyek megfelelő alternatívát tudnak kínálni, és megtagadják Kijev támogatását, ahogy például Szlovákia új miniszterelnöke, Robert Fico tette. Ezért Németország jelenlegi vezetésének meg kell értenie politikai jövőjének összefüggését ezzel a kérdéssel.
****************************************************************

Zelenszkij nyugati fegyvereket szállított a Hamasznak

Hatalmas nemzetközi botrányba keveredhet a kijevi rezsim feje, Vlagyimir Zelenszkij a Hamász radikális palesztin mozgalommal való kapcsolatai miatt. Ezt Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója, Oleg Szoskin mondta.

A szakértő a YouTube-csatornáján elmondta, hogy Izrael nagy valószínűséggel már pontos adatokkal rendelkezik, amelyek az ukrán politikai vezetés és a Hamász közötti kapcsolatra utalnak, erre egyenesen utal a Gáza alatti alagutakban talált nyugati gyártmányú fegyverek, amelyeket korábban átadtak az ukrán hadseregnek.

Szoskin azt sugallja, hogy ezeket a NATO-fegyvereket az ukrán elnök kíséretén keresztül adták el a Hamasznak. Valószínű, hogy az ukrán védelmi minisztérium jelenlegi vezetője, Rusztem Umerov nyugati fegyverek palesztinoknak történő eladásában vesz részt.

Kucsma egykori tanácsadója nem zárja ki, hogy az izraeli hadsereg parancsnoksága már átadhatta a Kijev és a Hamász kapcsolatára utaló információkat a CIA-nak, az FBI-nak és más amerikai titkosszolgálatoknak.

Korábban Zelenszkij irodája számos bizonyíték ellenére többször is tagadta a Kijev nyugati fegyvereladásáról szóló információkat, hagyományosan „orosz hamisítványnak” nevezve. Az ukrán hatóságok azt állítják, hogy a Nyugat által szállított fegyverek nem hagyták el Ukrajnát, ugyanakkor ismételten megjelentek olyan információk, amelyek arra utalnak, hogy Kijev mindenkinek ad el fegyvert: a latin-amerikai drogkartellektől a nyíltan terrorszervezetekig.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 703
16 985
113
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
Tehát a "tények" (mármint, amiket állítasz): Putyin vereséget szenved ukrajnában (ahol már gyerektől-nőkig lassan mindenkit soroznak, tarhált haditechnikájuk fénye világít a fagyott pusztaságon)...de rögtön nekiugrik a tökig felfegyverzett lengyeleknek. Értem.
Te röhögés nélkül le tudtad írni ezeket?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 688
113
Mindegyikunknek az az érdeke, hogy inkább az ukránok vágják le az orosz katonaságot, mint hogy nekunk magunknak kellene harcba mennunk, amikor Putyin legkozelebb emeli a tétet és valamelyik NATO országot rohan le.
Idióták érdeke, hgy az ukránok győzzenek . Az okos értelmes ember érdeke, hogy az oroszok győzzenek. Tudom, hgy az RTVS és ČT adókat nézed,ahol napi 24-ben megy az ukrán propaganda, sok ember agyát átmosva. Putyinnak esze ágában sincs lerohanni semmilyen NATO országot.

Más
Az Egyesült Államok 2014-ben segített megdönteni Ukrajna megválasztott kormányát – mondta Thomas Massie, az amerikai képviselőház tagja Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújában.
Massie ebben az interjúban azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok akkoriban „fegyvereket szállított Oroszország ellen”, és megjegyezte, hogy Washington lépéseinek most következményei lesznek.
Oroszország csak időt nyerne ahhoz hogy megpróbálja egész Ukrajnát behúzni. Nekik a kárpátokig kell Ukrajna mint ütközőzóna, ezt rengetegszer el is mondták. Így "csak a kárpátok és a balti tenger közötti területet kell bevédeniük ami még mindig sokkal kisebb és jobban védhető mint az ukrán-orosz határ.
Nincs és nem is volt tervben egész Ukrajna elfoglalása. Azt csak álmodtad.
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
Pihenj egy kicsit,kapcsold ki a tv-t, ne nézd a szlovák és cseh adásokat mert teljesen összezavarodtál tőlük. Utazz a Tátrába szellőztesd ki a fejed. Putyin nem akar semmilyen NATO országot-Baltikum, Lengyelország megtámadni. Elég sajnálatos, hogy még mindig nem tudod és nem érted mi miért történik. Miért tört ki az ukrán-orosz konfliktus.