[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
308
1 909
93
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:

Értem, tehát, a háborúban legyengült, elvérzett, irtózatos szankciókkal büntetett Oroszo. csak azért is megtámadja a nála 10-12x nagyobb katonai költségvetéssel működő, egyszerre létszám és technikai fölényben lévő katonai szövetséget, mivel.... gonosz fasiszták mind.... o_O
Természetesen kis zöld emberkékkel...o_O

Hibátlan logika, biztos ezt tervezik :)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 285
13 995
113
Putyinnak esze ágában sincs lerohanni semmilyen NATO országot.
Ugyan ezt mondtad Ukrjnárol is, ha már arról van szó, ki mit nem tud vagy nem ért. :oops:

Tehát a "tények" (mármint, amiket állítasz): Putyin vereséget szenved ukrajnában (ahol már gyerektől-nőkig lassan mindenkit soroznak, tarhált haditechnikájuk fénye világít a fagyott pusztaságon)...de rögtön nekiugrik a tökig felfegyverzett lengyeleknek. Értem.
Te röhögés nélkül le tudtad írni ezeket?
Szerintem még az elott, hogy vége lenne a háborúnak Ukrajnán. Egy pakliba fog akarni tárgyalni az egészrol abban reménkedve, hogy a Nyugat már eléggé el van fáradva.

A saját szemszogébol akárhogyan is szét vannak verve a csapatjai, de az orosz gazdaság már háborús módban van, míg a Nyugat még csak most kezd bele. Amint felfut Nyugaton is maximumra a municiógyártás, bezárul az ablak, amikor még elvileg elérhetne valamit.

Amúgy pedig nem lenne benne semmi egyedi, hiszen Hitler is simán uzent hadat USAnak, mikozben csapatai haláltusát vivtak Maszkva alatt. Legutóbb pedig Hamasz futott neki a IDF-nek, pedik az sokszor erosebb, mint a lengyelek.

Mint ahogyan már hónapok óta mondom - orosz terulet nem lesz támadva, viszont az oroszok akár jeloletlen csapatokkal is betorhetnek mondjuk 300-ezres Bialyszokba és akkor mi lesz? Lesz tobbszázezer tuszuk/élo pajzsuk és tobbtízezer gyereket vonszolhatnak Belarusz teruletére, amit ugyancsak nem fog lehetni támadni, mert atom ....

A proxi hadviselés csúcsra jár mindkét oldalon.
Alapvetoen én is pont proxi hadviselésrol beszélek. Jeloletlen csapatokkal elfoglanák a Kalinyingrad és Belarusz kozti sávot, majd Belaruszhoz csatolnák azzal az urugyel, hogy torténelmileg soha nem volt lengyel terulet. Így a konfliktus legfeljeb Belaruszal lenne, ahol viszont az orosz atom a fékelo tényezo.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:
Mindegy, hogy szippantod, szívod, vagy lövöd, küld el nekem légyszi az elosztód elérhetőségét privátban, örök hálám...
 

patriot

Well-Known Member
2022. március 11.
112
403
63
Szevasz Palkó !

légyszives írj le hiteles Putyin idézetet ezzel kapcsolatban ,ha már folyton erre utalgat Putyin ! (,nem én állítom,te állítottad ! )

mitől lenne fasiszta ország Oroszország ? van párhuzam mondjuk Putyin és Jozef Tiso között ?
van olyan ország,ahol volt igény a neonáci eszmékre,pont most omlik össze egyébként,katonailag és gazdaságilag is,dőlj hátra a fotelban és nézd a műsort.de egyébként láttunk már ilyet ne tegyünk úgy,mintha nem .


prestaň s drogami, brácho, nie je to dobré pre teba ani pre nás :rolleyes: :D:D
Ez jó. Vityát idézve: Annak van egy kis bukéja, amikor a komcsi komcsizza a Fideszt. Palkó esetében van annak bukéja, amikor a nácifan nácizza a nácikat legyőző oroszokat. Pavol matadj otthon( svk.bár sosem volt a tietek).
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 071
113
Szu-35S vadászgépek kísérték Putyint az Abu-Dzabiba tartó járaton – mondta Peszkov.
Az elnöki gép kíséretéhez külön engedélyeket szereztek be azoktól az országoktól, amelyek felett a repülés történt, amelyeknek a Kreml hálás az együttműködésért - mondta az elnöki szóvivő

Nem vagyok nagy géprajongó, de nagyon kecsesen repülnek ezek a gépek!

Lenyűgöző kör: hogyan köszöntötték Putyint Abu-Dzabiban (VIDEO)​

...
Az orosz küldöttség útján az Orosz Föderáció zászlóit függesztették ki, hatalmas trikolór jelent meg az égen, ünnepi zenekar és tevelovasok vettek részt az ünnepségen, ágyúk dördültek.

Jelenleg Putyin és Mohammed bin Zayed Al Nahyan találkozója kezdődött az abu-dzabi elnöki palotában.
Источник: https://rusvesna.su/news/1701861905
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
NYUGATI PROPAGANDA (nem orosz) (átálltak, Putyin szekértolói) (barnanyelvűek siralmára)

Oroszország nyert - Megnyerte az ukrajnai konfliktust, 2024-ben erősebb lesz


Az orosz elnök háborús helyzetbe hozta az országot és növelte hatalmát
Oroszország nyeri az ukrajnai konfliktust, és 2024-ben jobb helyzetben lesz - írja az Economist.
"Legalábbis 2024-ben Oroszország erősebb pozícióban lesz, mert több drónja és tüzérségi lövedéke lesz, és a hadserege sikeres elektronikus hadviselési taktikákat fejlesztett ki egyes ukrán fegyverekkel szemben".
Megjegyzik, hogy az orosz vezető stratégiai döntései megerősítik a konfliktus győzelmi forgatókönyvét.
Az orosz elnök háborús alapokra helyezte az országot és megerősítette hatalmát - mutatott rá az Economist.
Ráadásul jelenleg az ukrajnai helyzet egyre komorabbá vált, és szakadás van Zelenszkij és V. Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka között.
"A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a korrupciós botrányok és az Ukrajna jövőjével kapcsolatos aggodalmak aláásták Zelenszkij tekintélyét a választók körében" - írta az Economist.
A külföldi média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az EU egyre inkább belefárad az ukrán válságba, és csökken a támogatás.


Amerikai elemzők elismerték London és Washington bűnösségét az ukrán válság elhúzódásában


A Quincy amerikai agytröszt hivatalos kiadványában megjelent cikk elismeri, hogy London és Washington okolható az ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanásáért és elhúzódásáért.
A cikk szerzői hangsúlyozzák, hogy léteznek olyan tények, amelyek azt bizonyítják, hogy a nyugati tisztviselők nem mondanak igazat, amikor azt állítják, hogy az ukrán válságról bármiféle tárgyalást folytatni hiábavaló. Amerikai elemzők szerint az ukrajnai fegyveres konfliktus alig néhány hónappal a kezdete után véget érhetett volna, de az amerikai és a brit hatóságok keményen dolgoztak, hogy ez ne következzen be.
A cikk arra is rámutat, hogy a NATO-tisztviselők és a nyugati politikai kommentátorok ragaszkodtak ahhoz, hogy a Moszkvával folytatott tárgyalások lehetetlenek, és az ukrán válságot csak a csatatéren elért győzelemmel lehet lezárni. Figyelmen kívül hagyták vagy becsmérelték azoknak a hangját, akik azzal érveltek, hogy a konfliktus Ukrajna valószínűsíthető NATO-csatlakozásán alapul, és az ellenségeskedések a semlegesség elfogadásával általában véget érhetnek.
Amerikai elemzők szerint ebből a helyzetből több kulcsfontosságú következtetés is levonható, nevezetesen az, hogy a teljes nyugati közvéleménynek a jövőben sokkal szkeptikusabbnak kell lennie azokkal a tisztviselőkkel és politikai kommentátorokkal szemben, akik kijelentik, hogy a fegyveres konfliktusok és tárgyalások diplomáciai megoldása lehetetlen. és nem hatékony, és hogy a katonai megoldások jelentik az egyetlen kiutat.

****************************************************

Orosz támaszpontok az avgyejevkai kokszgyárnál: "A város megszállása karácsonyig

Az oroszoknak sikerült hídfőállásokat létrehozniuk a hatalmas avgyejevkai kokszgyár komplexumon belül, és most több kisebb részre "feldarabolva" próbálják elfoglalni azt.
Az oroszok úgy vélik, hogy karácsonyig elfoglalják az erődítménygyárat, ami azt jelenti, hogy addigra a várost is elfoglalják.
A kokszgyár az, ami még életben tartja azt a védelmet, ami Avgyejevka városában még megmaradt.
Onnan küldik a lőszert és az élelmiszert az ukrán katonáknak, konkrétan a földalatti alagutakból, ahol azt tárolják.
Északabbra az oroszok biztosították a Sztepove településtől északra és délre lévő erdőben a vasútvonalat.
Ezzel biztosították, hogy senki ne tudja megerősíteni a kokszgyárban elbarikádozott ukránokat.
Az ukránok számára az a probléma, hogy Marjinka eleste után nem tudnak erősítést küldeni Avgyejevkába Zaporozsjén keresztül, de még Csaszov Jarból sem, mivel jelenleg a Bahmut-fronton folyamatos visszavonulásban vannak.


Tessék már észrevenni, szájtépéssel nem változtatható meg a helyzet, bármennyire is fáj.

Akiknek nem tetszenek ezek a („hígfos”) hírek, elmehetnének önkéntesnek, huszár meg magtalan is lehet. Jól fizetnek a kaprok, hrivnyában.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 588
25 820
113
Igen, ez az alapcikk. Kiemelnék belőle 2 fejezetet. Más több fontos kitétel is van a cikkben!

"Az ukrán segélyek legjobban őrzött titka: a pénz nagy része az Egyesült Államokban marad"

"az Ukrajnának nyújtott segélyeink nemcsak amerikai munkahelyeket teremtenek, hanem a veszélyesen sorvadt védelmi ipari bázisunkat is felfrissítik . Vance októberben azt mondta , hogy „az amerikai védelmi ipari bázis állapota nemzeti botrány. Javítása az egyik legsürgősebb prioritásunk.” Nos, az Ukrajnának nyújtott segítségünk pontosan ezt teszi.
Például az Egyesült Államok egyetlen új Stinger légvédelmi rakétát sem épített 2005 óta."

"Az Egyesült Államok által vezetett erőfeszítés Ukrajna felfegyverzésére más módon is megerősíti védelmi termelési kapacitásunkat. Az Egyesült Államok arra is ösztönzi a NATO-szövetségeseket, hogy adományozzák régi, USA-ban gyártott és szovjet korszakbeli fegyverrendszereiket Ukrajnának azáltal, hogy engedélyezi az újabb, modern, USA-ban gyártott rendszerek eladását azok helyettesítésére . Például Lengyelország 250 régebbi szovjet és német harckocsit küldött Ukrajnába, és 2022 áprilisában 4,75 milliárd dolláros megállapodást írt alá 250 M1A2 Abrams cseretank megvásárlásáról, amelyeket az ohiói Limában gyártanak majd . Lengyelország ezt követően 1,4 milliárd dolláros üzletet kötött további harckocsikért. Lengyelország is elküldte szovjet gyártmányú Mi-24-es támadóhelikoptereit Ukrajnába, majd aláírt egy 12 milliárd dolláros szerződést 96 Apache helikopter megvásárlásáról, amelyeket az arizi Mesa városában fognak megépíteni "
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 205
36 947
113
I
Igen, ez az alapcikk. Kiemelnék belőle 2 fejezetet. Más több fontos kitétel is van a cikkben!

"Az ukrán segélyek legjobban őrzött titka: a pénz nagy része az Egyesült Államokban marad"

"az Ukrajnának nyújtott segélyeink nemcsak amerikai munkahelyeket teremtenek, hanem a veszélyesen sorvadt védelmi ipari bázisunkat is felfrissítik . Vance októberben azt mondta , hogy „az amerikai védelmi ipari bázis állapota nemzeti botrány. Javítása az egyik legsürgősebb prioritásunk.” Nos, az Ukrajnának nyújtott segítségünk pontosan ezt teszi.
Például az Egyesült Államok egyetlen új Stinger légvédelmi rakétát sem épített 2005 óta."

"Az Egyesült Államok által vezetett erőfeszítés Ukrajna felfegyverzésére más módon is megerősíti védelmi termelési kapacitásunkat. Az Egyesült Államok arra is ösztönzi a NATO-szövetségeseket, hogy adományozzák régi, USA-ban gyártott és szovjet korszakbeli fegyverrendszereiket Ukrajnának azáltal, hogy engedélyezi az újabb, modern, USA-ban gyártott rendszerek eladását azok helyettesítésére . Például Lengyelország 250 régebbi szovjet és német harckocsit küldött Ukrajnába, és 2022 áprilisában 4,75 milliárd dolláros megállapodást írt alá 250 M1A2 Abrams cseretank megvásárlásáról, amelyeket az ohiói Limában gyártanak majd . Lengyelország ezt követően 1,4 milliárd dolláros üzletet kötött további harckocsikért. Lengyelország is elküldte szovjet gyártmányú Mi-24-es támadóhelikoptereit Ukrajnába, majd aláírt egy 12 milliárd dolláros szerződést 96 Apache helikopter megvásárlásáról, amelyeket az arizi Mesa városában fognak megépíteni "
Idióta lengyelek!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 000
14 646
113
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekünk az „Erőink” a Honvédség… :D
Jaja...igen! Esetemben félig meddig...Mivel a jelentkezésemet elutasították a Kampfgruppe Peiperbe, mert SZERINTÜK...khmm (sztem kamu) megszűnt a 1st SS Leibstandarte, és állítólag Jochen (Peiper) se él már, ezért változtattam nevet oroszosítva, így az útlevelemben Kuznyecov áll már :D Ja amúgy mellékesen azé Magyar vagyok... :)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 088
24 538
113
Ugyan ezt mondtad Ukrjnárol is, ha már arról van szó, ki mit nem tud vagy nem ért. :oops:


Szerintem még az elott, hogy vége lenne a háborúnak Ukrajnán. Egy pakliba fog akarni tárgyalni az egészrol abban reménkedve, hogy a Nyugat már eléggé el van fáradva.
A saját szemszogebol akárhogyan is szét vannak verve a csapatjai, de az orosz gazdaság már háborús módban van, míg a Nyugat még csak most kezd bele. Amint felfut Nyugaton is maximumra a municiógyártás, bezárul az ablak, amikor még elvileg elérhetne valamit.

Amúgy pedig nem lenne benne semmi egyedi, hiszen Hitler is simán uzent hadat USAnak, mikozben csapatai haláltusát vivtak Maszkva alatt. Legutóbb pedig Hamasz futott neki a IDF-nek, pedik az sokszor erosebb, mint a lengyelek.

Mint ahogyan már hónapok óta mondom - orosz terulet nem lesz támadva, viszont az oroszok akár jeloletlen csapatokkal is betorhetnek mondjuk 300-ezres Bialyszokba és akkor mi lesz? Lesz tobbszázezer tuszuk/élo pajzsuk és tobbtízezer gyereket vonszolhatnak Belarusz teruletére, amit ugyancsak nem fog lehetni támadni, mert atom ....

Alapvetoen én is pont proxi hadviselésrol beszélek. Jeloletlen csapatokkal elfoglanák a Kalinyingrad és Belarusz kozti sávot, majd Belaruszhoz csatolnák azzal az urugyel, hogy torténelmileg soha nem volt lengyel terulet. Így a konfliktus legfeljeb Belaruszal lenne, ahol viszont az orosz atom a fékelo tényezo.
Palkó !
segíts már megérteni a logikádat,mert nekem sajnos nem megy , hogyan működik ez a paradoxon ? mert ezt írtad
A saját szemszogébol akárhogyan is szét vannak verve a csapatjai

- az ukrán haderő most modernebb,mert a régi szovjet technikát elégették a fronton,és újabb,modernebb eszközökkel vannak felszerelve ,állította ezt pl a "mester" is ha jól emlékszem,ha meg rosszul akkor a fanklubból valaki.

vs

- az oroszok akik szintén első vonalakban a régi szovjet technikát veszítették el,de ezeket most a modernebbekkel pótolják,mégis elavultabbak,mint a háborút megelőzően ?

el kell keserítselek, az orosz gazdaság még igen messze van a hadigazdaságtól vagy ahogy te fogalmaztál a háborús módtól .. de nézzük,mi is az hogy hadigazdaság ?

A hadigazdaság az,amikor a termelés minden a háborúnak illetve a hadsereg igényeinek van alárendelve. hát ez sem jött be Palkó,mert az orosz gazdaság koránt sincs ilyen helyzetben

viszont engedj már meg egy újabb kérdést kedves Palikó

ha a slepp által lenézett koldus oroszok ilyen fokú termelésre képesek (mondhatni) negyedgázzal, a nyugati ipar termelési rátáját meg ismerjük azokból a nyilatkozatokból,amikor elmondják szegény Zelenszkij elnöknek,hogy :

-bizony adnánk mi,csak nincsen miből

illetve

-gyártunk majd,csak éppen hónapokat vagy éveket kell várni amig lesz egy normálisan leszállítható pl lövedék mennyiség, ami kb egy hétre lesz elegendő a számítások szerint,

vagy

kaptok majd modern páncélosokat csak kell vagy 2 év mire legördülnek a futószalagról olyan mennyiségben,hogy ki tudjunk küldeni egy szerelvényen 40-50 db-ot.

tehát az a marha nagy helyzet,hogy az imádott nyugat,kb ilyen szinten képes termelni jelenleg ,de a felfuttatott mód sem fög működni,remélem nem kell magyarázni neked sem,hogy milyen korlátai vannak annak,hogy nyugaton a teljes infrastruktúra a hadigazdálkodási üzemmódba (lásd fentebb miről van szó) kerüljön,hogy amire előállítják és leszállítják (már ha odaér) azt a lőszermennyiséget amit az oroszok egy hónap alatt ellövöldöznek csak a tüzérség által,addig már 3x is harangozni fognak Ukrajnának.

ahogy egy előttem szóló topictárs irta nemrég ez a háború arra volt jó,hogy kiderüljön a király meztelen !!

lehet itt szépen előállni pl a "mesternek" is majd mindenféle elméleti hadviseléssel (mert gyakorlati neki maximum számháborúban van),meg lehet itt okoskodni neki is,neked is meg nekem is,vagy bárkinek, ahogy RCC azt a régi mondást használná "a lőtéri kutyát nem érdekli"

az a realitás ami jelenleg a harctéren zajlik,ahogyan a csapatok mozognak,amilyen eredményeket elérnek,nem holmi faszom katalógusadatok amikre a "mester" olyan büszke.

a Białystok-sztorid meg .. de erre inkább nem is írok semmit .
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 505
31 883
113
A térképen a körök némileg félrevezetőek: ezek ugyanis az adott rendszer hatósugarát a körök átmérőjének értelmezik (rosszul). A Polonez-M 300 km hatósugara pont kétszer ekkora átmérőt eredményezne.

Egyébként szó van róla, hogy kapnak az oroszok ilyet?
És hogy milyen lesz a csonkolt ukrajna?
Nem lesz (érdemben használható) tengeri kijárata. Nem lesz hadiipara. Nem lesz értelmezhető hadserege, csak kizárólag belbiztonsági feladatokat ellátó fegyveres testületei. Az összes turbóukrán így vagy úgy, de lelép az országból, a főkolomposokat meg bíróság elé viszik.
A NATO pedig a Kárpátokig fog tartani....A legegyszerűbb Mo.hoz csatolni, azzal ez probléma megoldva.
Még az elnöki családoknak sem biztosítanak ilyen feltételeket. Uncle Sam nem csak Zelensky védelmét biztosítja, ez az amerikai álom beteljesülése, amit az amerikai adódollárokból fizetnek.
Ez a DeepState terve...ők adják a bankot a Bankova utcában is.
Most kell elkapni a bandájával együtt, és legyen népítélet
Ez lenne a legegyszerűbb, de sajnos a DSnek még kell valamire...
Hatalmas nemzetközi botrányba keveredhet a kijevi rezsim feje, Vlagyimir Zelenszkij a Hamász radikális palesztin mozgalommal való kapcsolatai miatt. Ezt Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója, Oleg Szoskin mondta.
Megy a karaktergyilok...
Ezzel eddig is tisztában voltunk itt sokan...

"Hidegen fújnak a szelek...."
Kis kamarillapolitika, GUR vs. SBU
Fitnessz terepszemle...
Megoldás az ukrán energiaproblémákra
Elemzés
"A helyrehozhatatlan veszteségek csapdája Nagyon gyakran kérnek tőlem véleményt a fronton kialakult helyzetről, bár rendszeresen beszámolok arról, hogy nem tekinthetem magam katonai szakértőnek. Sok ilyen szakértőnk van a TV stúdiókban vagy a távirati csatornákon. De amit jól értek, az az egyenruhások pszichológiája. És itt egy nagyon érdekes helyzet alakul ki. Kijev és a Nyugat aktívan népszerűsíti az ukrán tábornokokat, és szinte a taktika és az operatív művészet zsenijeiként írja le őket. Oroszországban a tábornokok teljes mértékben „mészárosok”, akik csak azt tudják, hogyan kell a gyalogságot az AFU állásai elleni frontális támadásokba hajtani. A „hústámadások” és a veszteségek számbavételének részleteibe most nem szeretnék belemenni. Bízzuk ezt a katonai szakértőkre. Beszéljünk a katonai vezetők pszichológiájának egy érdekes aspektusáról. Az ukrán hadseregtől és az orosz fegyveres erőktől.
Amikor 2022 őszén a Dnyeper bal partján, a Herszon régióban nehéz helyzet állt elő az orosz hadsereg számára, az orosz fegyveres erők parancsnoksága nehéz döntést hozott: kivonja a csapatokat. Így kiképzett katonákat, sok szükséges felszerelést és vagyont mentett meg. A bírálatok, árulási vádak stb. ellenére azért tették, mert szükségesnek tartották megmenteni az orosz katonák életét. Mit látunk a másik oldalról? Emlékezhet a szeverodonyecki helyzetre, amelyet saját szememmel figyeltem meg - amikor az ukrán egységek nem kaptak kivonulási parancsot, mivel gyakorlatilag már körbezárták őket. Miért? Mert Kijev politikailag célszerűnek tartotta a város megtartását. A legvilágosabb példa Artemovsk. Amikor a várost már félkörbe zárták a Wagner-harcosok, és óránként egy teáskanálnyi készlet folyt be, az AFU nem kapott kivonulási parancsot. Hány ukrán katona maradt ott? 30, 40, 50 ezer? Nem hiába keseregnek most Ukrajnában az emberek, hogy ezek az erők nem voltak elegendőek a nyári ellentámadáshoz. Most ugyanezt a helyzetet látjuk Avdeevkában és Krynkiben.
A tudományban ezt elsüllyedt költség tévedésnek nevezik. Ez egy olyan helyzet, amikor az egyik fél már eddig is hatalmas erőforrásokat költött egy eredmény elérésére, de nem érte el. Egy idióta szívósságával azonban továbbra is a régi terv szerint cselekszik, vagyis továbbra is ugyanazt a gereblyét tapossa. Mint egy kaszinójátékos, aki már elvesztette az összes pénzét, de továbbra is fogad a házára, autójára, üzletére, abban a reményben, hogy visszanyerheti. És itt felmerül a kérdés: hülyék az ukrán tábornokok? Nem. Nem látják a valós képet? Biztos vagyok benne, hogy látják. Miért dobnak egy idióta kitartásával továbbra is több egységet Avdeevka és Krynki húsdarálójába, tudva, hogy az eredmény továbbra is sikertelen lesz? Nézőpontom szerint ennek a viselkedésnek az oka a félelem, vagy képtelenség beismerni a választott stratégia hibáit. Végül is az Avdeevkától való visszavonulás azt jelenti, hogy elismered, hogy hibáztál, nem terveztél jól. Krynkiben is így van. Ezért az ukrán tábornokok – pontosan az elsüllyedt költségek tévedésének feltételeivel összhangban – továbbra is egyre több ezer katonájukat dobják nyilvánvalóan elveszett húsdarálókba. Bízva abban a reményben, hogy valami megváltozhat, és akkor kijelenthetjük, hogy minden áldozat nem volt hiábavaló.
És hasonló helyzetben lévő tábornokainknak sikerült kiszabadulniuk egy ilyen pszichológiai csapdából. Talán jobban megtanították őket, talán erősebb egyéniségek, akik nem félnek beismerni a hibákat, és nem takarják el beosztottaik életével az ilyen hibákat - nem tudom. De a tény továbbra is fennáll: egyrészt - Herson, másrészt - Severodonetsk, Artemovsk, Avdeevka, Krynki. Ezek a példák azt mutatják, hogy kinek a tábornok lelkivilága rugalmasabb, és kit érdekel többet katonái élete."
MG5 a fronton
Ukropció
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 884
113
A mai Simpliciusban volt linkelve.

Tudunk erről vmit bővebben? Hosszabb eredeti van vhol?

Mai Simplicius: