[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113

Aggódik a NATO-főtitkár: Rossz hírek érkezhetnek Ukrajnából​

„Jó és rossz időkben is támogatnunk kell Ukrajnát” – jelentette ki Jens Stoltenberg.



Teljes az összeomlás: megadták magukat az ukrán katonák, szinte hihetetlen, ami utána történt​


 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Én úgy emlékszem, hogy az egyetlen témában, ami az oroszokat valóban érdekelte, a NATO tagság témájában nem volt soha igazi tárgyalás. Ki lett jelentve, hogy Ukr. NATO tag lesz és kész, mivel "joga" van hozzá és ehhez az oroszoknak semmi köze.
Védelmi garancia nélkül nem lehet komolyan venni egy béketárgyalást. Az nem garancia hogy putyin azt ígéri hogy most tényleg jó kisfiú lesz.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 463
113
Védelmi garancia nélkül nem lehet komolyan venni egy béketárgyalást. Az nem garancia hogy putyin azt ígéri hogy most tényleg jó kisfiú lesz.
Minszk 1 és Minszk 2 óta tudjuk, hogy mit is jelent egy "nyugat által kontrollált" tárgyalás. :D Azon se csodálkoznék, ha az orosznak eszébe sem jutna semmiféle tárgyalásra leülni... :D "Védelmi garancia"? És mégis ki garantálna bármit is? Ukrajnáért senki nem fog háborút kockáztatni a medvével. Most is csak addig terjed a "bátorság" amíg a háttérből lehet bujtogatni, meg álszent módon mentegetőzni, h "a NATO nem háborúzik" csak a felderítési adatait adja online a kaproknak. Szóval nem lesz itt tárgyalás, csak a végén egy ultimátum. Meg pityergés és dühödt acsarkodás a részetekről... :D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 329
113
Védelmi garancia nélkül nem lehet komolyan venni egy béketárgyalást. Az nem garancia hogy putyin azt ígéri hogy most tényleg jó kisfiú lesz.



Akkor majd a német kancellár, meg a francia elnök lesz a garancia,hogy az ukránok nem gyilkolják tovább a civileket, már 2x nagyon bejött, biztos jó lesz harmadszorra is.
Ez kész,b+....
:D
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 516
7 994
113
Egyreszt ugye az anyanyelvemhez semmi koze a trolloknak,
Hat a spambot troll az max te vagy, egyébként a kutyát nem izgatja az anyanyelved azon túl, hogy biztosan nem magyar. :cool:

masreszt nagyon valogatok, otszor ennyi kapor blodseg is talalhato.
Persze, persze, és pusztán unalombol hanyod tele minden áldott nap a témát, kizárólag orosz gyezinformacijaval, tudjuk... :rolleyes:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
GÖRÖG MOSZKOVITÁK ÍRJÁK (orosz gyezinformacija, VANNAK, AKIK ERRŐL IS TUDNAK):

Az oroszok teljes offenzívája megkezdődik Csaszov Jar ellen: az ukrán állásokat szétzúzták a tűzzáporban - Folyamatos visszavonulás


Megkezdődött az orosz téli ellentámadás – Csaszov Jar az első célpont
Az Orosz Hadsereg Bahmut felől általános támadást indított, amely minden oldalról és tengelyről kiterjedt Csaszov Jar irányába. Az ukrán erőkre óriási nyomás nehezedik, és lőszerhiány miatt folyamatosan visszavonulnak.
Az orosz hadsereg néhány órán belül visszafoglalta az ukrán ellentámadás során elvesztett területek 85%-át, és támadásba lendült.
Részletesebben, az orosz hadsereg visszafoglalta:
Az északkeleti árokegyüttest Klescsejevkánál.
Az árkokat Hromovo bejáratánál.
Bahmut déli dácsáit.
Az orosz csapatok bebiztosították oldalukat, és megtisztítják Bogdanovkát
Az orosz csapatok elfoglalták Bahmut régi szanatóriumát, Hromovo és Bogdanovka között
Az orosz csapatok elfoglalták Bahmut régi szanatóriumának kertes gazdaságait.
Az oroszok irányítják az összes Bahmutba vezető tengelyt.

Az orosz támadás kezdete Hromovo ellen:

Az orosz hadsereg biztosította Bahmutot

Információk szerint az orosz csapatok egységei újabb sikert értek el Bahmut város nyugati részén.
A múlt héten az orosz fegyveres erők elfoglalták Hromovo falut. Az orosz erők ezután a Berhovkai-tározótól Bogdanovka irányába nyomultak előre.
Ma az orosz csapatoknak sikerült ellenőrizniük a Bogdanovkától északra vezető utat. Csak egy út vezet ebbe az irányba, amely Grigorovkába vezet, ahonnan tovább lehet jutni Kramatorszkba.
Ugyanakkor az orosz csapatoknak sikerült kiterjeszteniük az ellenőrzési zónát magában Bogdanovka térségében, beleértve a Csaszov Jar felé vezető vasút egy szakaszának ellenőrzését a Bogdanovkától délre eső területeken.
Az orosz fegyveres erők új ellenőrzési területei a szöveg végén található első térképen piros színnel vannak jelölve.
Az orosz hadsereg Hromovo elfoglalásával blokkolta az ukrán fegyveres erők Bahmut felé vezető összes nyugati megközelítését.
Ha az ukrán hadsereg úgy dönt, hogy ellentámadást indít a város irányába, akkor vagy vissza kell foglalnia a vasút és az autópálya elveszett szakaszait, vagy változó időjárási körülmények között a mezőkre kell költöznie.

Az ukránok 152 mm-es lövedékek zápora alatt vonulnak vissza:

Az orosz csapatok elfoglalták a Valjanovszkij épületegyüttest Bahmut északi oldalán
Ezzel egy időben az orosz fegyveres erők elfoglalták a "Valjanovszkij épületegyüttest" Bahmut északi oldalán.
Borisz Rozsin katonai szakértő tájékoztatása szerint a szanatórium egy nagy, megközelíthetetlen terület, amely az ukrán fegyveres erők fellegvára volt.
Az ukrán hadseregnek sikerült elég erős védelmet létrehoznia, amely képes volt ellenállni az orosz ejtőernyősök első támadásának. A jelentések szerint az óvoda irányításáért még egy ideig heves harcok folytak.
A terület megszállását az orosz hadsereghez közel álló "Arkangyal Különleges Erők" TG csatorna erősíti meg.
E forrás szerint az ukrán hadseregnek 80-100 halottja és sebesültje volt, elveszett két teherautó, két TOMA és egy tüzérségi rendszer.

Orosz drónok eltalálták az ukrán erők állásait:

Tűzzápor az azov erők ellen

Egy videó rögzíti az orosz tüzérség tömeges támadásának pillanatát az Ukrán Fegyveres Erők 3. rohamdandárjának állásai ellen, ami lényegében az „Azov” alakulat átnevezése. Az ukrán „Azov” formáció a mariupoli csatákban elszenvedett vereséget követően 3. rohamdandárra változtatta a nevét. Ezt az alakulatot az ukrán hadsereg elit egységének tekintik, és az ukrán fegyveres erők parancsnoksága gyakran áthelyezi a kijevi érintkezési harcvonal legproblémásabb szakaszaira.
A videó azt a pillanatot örökíti meg, amikor az orosz tüzérségi rendszerek csapásai alatt az ukránok megpróbálnak visszavonulni pozícióikból, kiürítve egy amerikai M113-as páncélost.
A nyugati felszerelés azonban elakadt a sárban, ami arra késztette az ukránokat, hogy elhagyják a fegyvereiket, és gyalog folytassák a visszavonulást, veszteségeket szenvedve a szakadatlan orosz tüzérségi tűz alatt.

A külföldi zsoldosok tömegesen adják meg magukat

A hideg idő beálltával az ukrán fegyveres erők külföldi zsoldosai elkezdték tömegesen megadni magukat az orosz hadseregnek.
Ez nagyrészt a humanitárius segélyek jelentős csökkentésének köszönhető. Most a lövészárkokban lévő katonák meg vannak fosztva a meleg ruháktól és a téli cipőktől.
A zsoldosokat letartóztató orosz hadsereg megjegyzi, hogy gyakran 10-15 fős csoportokban adják át őket. Ugyanakkor sokuknak fagyási sérülések vannak a végtagjain.
Van azonban egy másik tényező is, amely megadásra ösztönzi a zsoldosokat. Ez a megadási kódokat tartalmazó speciális szórólapok ledobása.

A továbbfejlesztett Lancet3M drón éjszakai képességekkel eléri az ukrán célpontot

Tűzzápor az orosz tüzérségtől

A legutóbbi orosz előretöréssel Bahmuttól északra a májusi elvesztett pozíciók 85%-át sikerült visszafoglalni. A jobb megjelenítés érdekében az alábbi térképen az orosz hadsereg és a Wagner PMC maximális előrehaladása látható a bahmuti csata során. Érdekes megjegyezni, hogy a jelenlegi… https://t.co/tx1PE3aHLk pic.twitter.com/AVSY97WQIP
— @Suriyak (@Suriyakmaps) 2023. december 5

Ukrán-orosz háború. 649. nap:
Helyzet Bahmuttól északra: A #orosz hadsereg fontos előrelépést tett Hromovo/Хромовo-tól északra, és arra kényszerítette az #ukrán hadsereget , hogy visszavonuljon a Csaszov Jar/Часoв Яр felé vezető út melletti árokrendszer felé. Ezen túlmenően a csapatok kis előrelépést tettek a… pic.twitter.com/hlKtVAQcnr
— @Suriyak (@Suriyakmaps) 2023. december 5

Lásd a térképeket
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 565
18 397
113
A mai Simpliciusban volt linkelve.

Tudunk erről vmit bővebben? Hosszabb eredeti van vhol?
Azért az úriember utolsó elejtett mondata, miszerint még csapatokat is küldenénk oda, hogy senki ne támadja meg őket, hát köszi de nem. Itt voltak a nyakunkon 45 évig az nem volt épp elég? Semmilyen nagyhatalom ne jöjjön ide a hadseregével, legyen az nyugatról vagy keletről. Megvagyunk nélkülük is, a megszálló mániájukat meg éljék ki másvalakin.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 820
48 421
113
Azért az úriember utolsó elejtett mondata, miszerint még csapatokat is küldenénk oda, hogy senki ne támadja meg őket, hát köszi de nem. Itt voltak a nyakunkon 45 évig az nem volt épp elég? Semmilyen nagyhatalom ne jöjjön ide a hadseregével, legyen az nyugatról vagy keletről. Megvagyunk nélkülük is, a megszálló mániájukat meg éljék ki másvalakin.
A dolgok jelen állása szerint erre se kapacitás, se hajlandóság nem lenne. De ami még fontosabb: értelme se nagyon lenne. Ukrajna azért hullik épp darabokra, mert 2008 óta egyre nyíltabban állt bele az ukrán kormány abba, hogy az országukból NATO felvonulási terepet csináljanak (+ Szevasztopol, + telepíteni kívánt rakétarendszerek, + ukrajna, mint diverzáns-kiképző telephely).
És az ukránok meg az oroszok között nincs puffer, mint mondjuk Lengyelország felé ott van Fehéroroszország.

Amíg a KKE országok kormányai bírnak még amnyi stratégiai bölcsességgel, hogy ne basztassák az oroszokat feleslegesen, nem változik a kép. Mondjuk vannak gyenge láncszemek: csehek, de ők kicsik és messze vannak; a románok akkor már veszélyesebbek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A MOSZKOVITA NATO (gyezinformacija) (egyeseknek, már egyre kevesebbnek, ébrednek?)

A Nyugat megbénult attól az elképzeléstől, hogy Oroszország Ukrajnában veszíthet


A Nyugat megbénult a gondolattól, hogy mi lesz, ha Oroszország elveszíti az ukrajnai háborút - olvasható a Berliner Zeitung című német lap cikkében.
A kiadvány szerint, amely Philip Breedlove tábornok, a NATO korábbi európai főparancsnoka nyilatkozataira hivatkozik, egyetlen nyugati sem tudja megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország vereséget szenved ebben a háborúban.
"Természetesen senki sem tudja pontosan megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország veszít.
De ez a félelem sok nyugati politikust megbénít.
Nem tudják, hogyan kezeljék ezt a veszélyt" - mondta Breedlove, olyan perspektívát kínálva, amely bár furcsán hangzik, de nyugati érdekek szempontjából is teljesen értelmes.
Ugyanakkor azonban a Nyugat továbbra is arról biztosítja Kijevet, hogy annyi fegyvert, fegyverrendszert és lőszert ad neki, amennyire csak szüksége van az Oroszország elleni háború folytatásához, bár - mint Breedlove mondja - "minden katonai tisztviselő és elemző ezt a megközelítést helytelennek nevezi".
https://www.triklopodia.gr/λίγο-πριν-την-αυτοκτονία-προετοιμάζο/

A NATO nem tud az álomvilágánál továbblépni?



Kijev 180 fokos fordulatot készít - "Az USA háborúba hurcolt és elhagyott - Rossz oldalt választottunk a konfliktusban"


„300 ezer ukrán halt meg igazságtalanul – a Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a konfliktusba
Az ukrán elnök egykori tanácsadója és jelenlegi ukrán elnökjelölt Olekszij Aresztovics bombaerős kijelentéseket tett az USA és V. Zelenszkij ellen.

Arestovich azzal vádolta az amerikaiakat, hogy belerángatták Ukrajnát a háborúba, majd elhagyták azt.
Konkrétan azt mondta, hogy az amerikaiak a kezdetektől fogva azt tervezték, hogy nem erősítik meg eléggé, egészen addig a pontig, amíg reménye lesz a győzelemre.
Amikor az ukrán hadsereg elkezdett belépni Oroszország területére, az amerikai vezetés ürügyre hivatkozva a segélyek megszakítása mellett döntött.

„A vesztes oldalt választottuk – az USA háborúba rántott és elhagyott minket”!
Nyilatkozatainak egy másik pontján Arestovich kijelentette:
„Tudod, mi a legnagyobb tragédiánk? Rossz oldalt választottunk ebben a konfliktusban!”

"A globalisták és a realisták összecsapásában a rossz oldalon fogadunk."
A globalisták a NATO bővítését akarták. A realisták az ukrán semlegességet szorgalmazták a háború elkerülése érdekében.
Ukrajna a globalistákra fogadott, és megsemmisült.
Ukrajna rossz oldalon áll!

Vért ontottunk, hogy az elveszettek táborába kerüljünk."
„300 ezer ukrán halt meg, miért...? Hogy tetszene nekünk a Nyugat? Kinek kellett ez a háború?”

Végül Arestovich elismeri, hogy Amerika nem tud versenyezni Oroszország és Kína ipari hatalmaival a hadianyag-gyártásban!
„17 millió lövedékre van szükségünk, és csak 300 ezret lehet gyártani... Az USA nem, Kína, Oroszország és Észak-Korea igen.
Melyik háborúról és melyik győzelemről beszélünk?
A Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a háborúba.
Gúnyt űztek Oroszországból, de az mindent produkál. És még valamit kérdezek a Nyugattól.

300 000 áldozatot tudnak elviselni, ahogy Oroszország állítása szerint. Lehet az EU? Vajon a balti államok?
De Ukrajna egyedül harcol..."

Úgy tűnik, Arestovich és az őt támogató tisztek 180 fokos fordulatot nyitnak Kijevben Moszkva javára...

Alekszej Aresztovics: „300 ezer ukrán halt meg, minek...? Hogy a Nyugat megkedveljen minket? Kinek kellett ez a háború?” pic.twitter.com/Pn8QiKb1c8
— NATO VS KREMLIN (@eduinfotech101) 2023. december 2.

Vannak, akik a vesztes oldalt választják.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 205
36 947
113
A MOSZKOVITA NATO (gyezinformacija) (egyeseknek, már egyre kevesebbnek, ébrednek?)

A Nyugat megbénult attól az elképzeléstől, hogy Oroszország Ukrajnában veszíthet


A Nyugat megbénult a gondolattól, hogy mi lesz, ha Oroszország elveszíti az ukrajnai háborút - olvasható a Berliner Zeitung című német lap cikkében.
A kiadvány szerint, amely Philip Breedlove tábornok, a NATO korábbi európai főparancsnoka nyilatkozataira hivatkozik, egyetlen nyugati sem tudja megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország vereséget szenved ebben a háborúban.
"Természetesen senki sem tudja pontosan megjósolni, mi fog történni, ha Oroszország veszít.
De ez a félelem sok nyugati politikust megbénít.
Nem tudják, hogyan kezeljék ezt a veszélyt" - mondta Breedlove, olyan perspektívát kínálva, amely bár furcsán hangzik, de nyugati érdekek szempontjából is teljesen értelmes.
Ugyanakkor azonban a Nyugat továbbra is arról biztosítja Kijevet, hogy annyi fegyvert, fegyverrendszert és lőszert ad neki, amennyire csak szüksége van az Oroszország elleni háború folytatásához, bár - mint Breedlove mondja - "minden katonai tisztviselő és elemző ezt a megközelítést helytelennek nevezi".
https://www.triklopodia.gr/λίγο-πριν-την-αυτοκτονία-προετοιμάζο/

A NATO nem tud az álomvilágánál továbblépni?



Kijev 180 fokos fordulatot készít - "Az USA háborúba hurcolt és elhagyott - Rossz oldalt választottunk a konfliktusban"


„300 ezer ukrán halt meg igazságtalanul – a Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a konfliktusba
Az ukrán elnök egykori tanácsadója és jelenlegi ukrán elnökjelölt Olekszij Aresztovics bombaerős kijelentéseket tett az USA és V. Zelenszkij ellen.

Arestovich azzal vádolta az amerikaiakat, hogy belerángatták Ukrajnát a háborúba, majd elhagyták azt.
Konkrétan azt mondta, hogy az amerikaiak a kezdetektől fogva azt tervezték, hogy nem erősítik meg eléggé, egészen addig a pontig, amíg reménye lesz a győzelemre.
Amikor az ukrán hadsereg elkezdett belépni Oroszország területére, az amerikai vezetés ürügyre hivatkozva a segélyek megszakítása mellett döntött.

„A vesztes oldalt választottuk – az USA háborúba rántott és elhagyott minket”!
Nyilatkozatainak egy másik pontján Arestovich kijelentette:
„Tudod, mi a legnagyobb tragédiánk? Rossz oldalt választottunk ebben a konfliktusban!”

"A globalisták és a realisták összecsapásában a rossz oldalon fogadunk."
A globalisták a NATO bővítését akarták. A realisták az ukrán semlegességet szorgalmazták a háború elkerülése érdekében.
Ukrajna a globalistákra fogadott, és megsemmisült.
Ukrajna rossz oldalon áll!

Vért ontottunk, hogy az elveszettek táborába kerüljünk."
„300 ezer ukrán halt meg, miért...? Hogy tetszene nekünk a Nyugat? Kinek kellett ez a háború?”

Végül Arestovich elismeri, hogy Amerika nem tud versenyezni Oroszország és Kína ipari hatalmaival a hadianyag-gyártásban!
„17 millió lövedékre van szükségünk, és csak 300 ezret lehet gyártani... Az USA nem, Kína, Oroszország és Észak-Korea igen.
Melyik háborúról és melyik győzelemről beszélünk?
A Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a háborúba.
Gúnyt űztek Oroszországból, de az mindent produkál. És még valamit kérdezek a Nyugattól.

300 000 áldozatot tudnak elviselni, ahogy Oroszország állítása szerint. Lehet az EU? Vajon a balti államok?
De Ukrajna egyedül harcol..."

Úgy tűnik, Arestovich és az őt támogató tisztek 180 fokos fordulatot nyitnak Kijevben Moszkva javára...

Alekszej Aresztovics: „300 ezer ukrán halt meg, minek...? Hogy a Nyugat megkedveljen minket? Kinek kellett ez a háború?” pic.twitter.com/Pn8QiKb1c8
— NATO VS KREMLIN (@eduinfotech101) 2023. december 2.

Vannak, akik a vesztes oldalt választják.
Mink is ott vagyunk nato csicskaként.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 329
113
Mégis mitol lennék kétségbe esve? Csak mondom, mi a tény. Már korábban is írtam, hogy még ha most vereséget is szenved Putyin Ukrajnán, a háborúnak mint az olyannak nem lesz vége, mert úgy is marad még elég hadereje, hogy soksorosan nagyobb támadást indítson Baltikum vagy Lengyelország ellen, mint Hamasz Izrael ellen (akár jeloletnen zold emberkékkel). Folyton mennek az erre való utalgatások magától Putyintól is. Egy olyan fasiszta ország, mint amilyenné Oo-t alakította Putyin (no nem mint ha nem lenne rá belso igény), nem áll le, míg osze nem roppan. Láttunk már ilyent, ne tegyunk úgy, mint ha nem. Erre kell felkészulnunk. Majd érdekes lesz nézni Orbánék reakcióját, amikor a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály része ként a MH egységeiket is egy orosz agreszió ellen kellene bevetni. :oops:



Szeretnénk mi úgy veszíteni,mint most az Oroszok, minden háborúban.


Nem kell.
Minden ország maga választhatja meg, hogy hogyan segít.
Majd küldünk sátrakat meg takarókat...



Meg fehér sisakokat....


Kijev 180 fokos fordulatot készít - "Az USA háborúba hurcolt és elhagyott - Rossz oldalt választottunk a konfliktusban"

„300 ezer ukrán halt meg igazságtalanul – a Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a konfliktusba
Az ukrán elnök egykori tanácsadója és jelenlegi ukrán elnökjelölt Olekszij Aresztovics bombaerős kijelentéseket tett az USA és V. Zelenszkij ellen.

Arestovich azzal vádolta az amerikaiakat, hogy belerángatták Ukrajnát a háborúba, majd elhagyták azt.
Konkrétan azt mondta, hogy az amerikaiak a kezdetektől fogva azt tervezték, hogy nem erősítik meg eléggé, egészen addig a pontig, amíg reménye lesz a győzelemre.
Amikor az ukrán hadsereg elkezdett belépni Oroszország területére, az amerikai vezetés ürügyre hivatkozva a segélyek megszakítása mellett döntött.

„A vesztes oldalt választottuk – az USA háborúba rántott és elhagyott minket”!
Nyilatkozatainak egy másik pontján Arestovich kijelentette:
„Tudod, mi a legnagyobb tragédiánk? Rossz oldalt választottunk ebben a konfliktusban!”

"A globalisták és a realisták összecsapásában a rossz oldalon fogadunk."
A globalisták a NATO bővítését akarták. A realisták az ukrán semlegességet szorgalmazták a háború elkerülése érdekében.
Ukrajna a globalistákra fogadott, és megsemmisült.
Ukrajna rossz oldalon áll!

Vért ontottunk, hogy az elveszettek táborába kerüljünk."
„300 ezer ukrán halt meg, miért...? Hogy tetszene nekünk a Nyugat? Kinek kellett ez a háború?”

Végül Arestovich elismeri, hogy Amerika nem tud versenyezni Oroszország és Kína ipari hatalmaival a hadianyag-gyártásban!
„17 millió lövedékre van szükségünk, és csak 300 ezret lehet gyártani... Az USA nem, Kína, Oroszország és Észak-Korea igen.
Melyik háborúról és melyik győzelemről beszélünk?
A Nyugat lehúzott nadrággal lépett be a háborúba.
Gúnyt űztek Oroszországból, de az mindent produkál. És még valamit kérdezek a Nyugattól.

300 000 áldozatot tudnak elviselni, ahogy Oroszország állítása szerint. Lehet az EU? Vajon a balti államok?
De Ukrajna egyedül harcol..."

Úgy tűnik, Arestovich és az őt támogató tisztek 180 fokos fordulatot nyitnak Kijevben Moszkva javára...

Alekszej Aresztovics: „300 ezer ukrán halt meg, minek...? Hogy a Nyugat megkedveljen minket? Kinek kellett ez a háború?” pic.twitter.com/Pn8QiKb1c8
— NATO VS KREMLIN (@eduinfotech101) 2023. december 2.

Vannak, akik a vesztes oldalt választják.



Ez csak ócska Orosz gyezinformacia!
A britek mág sosem hagyták szarban egyik szövetségesüket sem,sosem háborúztatták meg őket felesleges, értelmetlenül!