[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 016
16 355
113
Hogy vezetnék a jó édesanyukájura a lovat ezek a retardáltak miközben Zele a kókadt farkàval zongorázik nekik! Olyan szinten fel tudok ilyenen háborodni, hogy egy árva pitypanggal agyon tudnám verni ezeket a nyomorultakat! Arra nem volt eszük, hogy vegyenek 3-4000 taktikai kesztyűt ebből a pénzből a tartalékosainknak vagy az MH Altiszti Akadémiájának 1250 hallgatójának bármi értékelhetőt… Agyérgörcs baszd meg! :mad: :mad: :mad:
Tudod ha felülről (és kívülről) jön a parancs, azt nem lehet megb@szni, mert szaporodik..(katonai szólásmondás még az átkosból). A Magyar Mérnőki Kamarának ha ez jött le, ezt kell csinálnia, nem ők a felelősek érte. Vegyétek már észre, mint a magyar közmondás mondja , mindíg a fejétől bűzlik a hal..
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 185
29 183
113
Re: Rácz András és Ukrajna győzött, mert létezik. Hát.. Úgy létezik, mint az agyhalott beteg a gépeken. Lekapcsolják, a beteg megszűnik létezni. De amíg a gép lélegzik helyette, pumpálja a vérét, addig létezik.

Tacheles nr123 németeseknek, Thomas Röperrel és Robert Steinnel

Témák: Lexus és Vovan na meg a norvég miniszterelnök ill Habeck német alkancellár és gazdasági miniszter (meg mesekönyvíró), EBESZ, Ukrajna fontosabb, mint Németország, ipartalanítás, az ügyészség fedezi Scholzot, Scholz hazugságbeszéde, Putyin cenzúrázott sajtótájékoztatója (mmint a YT cenzúrázta), orosz gazdaság, Putyin az új argentin elnökről, Putyin és az ezeregy éjszaka meséi (arab látogatás), Hunter Biden, Erdogan és a NATO, Venezuela és Guyana, Palesztina, korrupció és kormányválság Japánban, Kissinger.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már az átlag npc-ben se lehet megbízni...
aeAY8V0.jpg




Blessing: +5 damage against heretics, 5+ save against satanic damage


#orosznemlátéjjel


Mindenki nyugodjon le, 2024-ben tuti meglesz a nagy offenzíva, már csak az igazi wunderwaffe kell hozzá


Azovosok TOS-1 kezelés után (18+)


Ukrán T-64 pusztulása, érdekesség, hogy mindkét oldalról felkerült róla felvétel (oryx-on ez legalább 4 T-90-es lenne)


Ukrán "kiképzés"...


Oroszoknál új drónokhoz tervezett páncéltörő gránátot rendszeresítenek
n48X53B.jpeg







gGpkTMl.jpeg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 631
48 308
113
Akkor hány ember van az SVO zónában? Mert az tudjuk, hogy a kb 700.000 fős ukrán haderőből 350-400.000 ember van aki a "fronton" van és a maradék 300-350.000 ember az aki az ország más részén teljesít szolgálatot( kiképzik, területvédelmi erő, épp pihen és még kismilió dolog).
Ettől a számháborútól már agyérgörcsöt kapok. Budanov 1,1 millió fő ukrán fegyveres erőről beszélt.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 865
35 239
113
vajon a ruszki beveti a legmodernebb teknikáit új front nyitásával? vajon vannak olyan gyártókapacitások ami nem nyilvános és fényderül az általuk gyártott eszközökre? (itt nem földalatti gyárra gondolok sokkal inkább egy titokban létrehozott hadseregre.)
dec 9 korábbiakat nem tudom előkeresni ami az új frontot illeti. körvonalazódik?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kuleba megnevezte Ukrajna és szövetségesei fő feladatait a 2024-es évre

Ukrajna és szövetségesei számára a következő év fő kihívása az erős védelmi ipar felépítése lesz, amely ellenáll az orosz agressziónak - jelentette ki Dmitro Kuleba. Ukrajna külügyminisztere kiemelte, hogy 2024-ben a fő feladatnak a szankciók és a védelem megerősítésének kell lennie. A külügyminisztérium vezetője szerint egy-egy különálló ország védelmi egysége nem tud megbirkózni az orosz védelmi komplexum okozta feladatokkal és kihívásokkal. „Éppen ezért jövőre az a politikánk, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozzuk az orosz védelmi ipar hozzáférését a technológiákhoz és a nyersanyagokhoz, valamint fokozzuk az együttműködést Ukrajna és partnerországaink védelmi ipara között” – tette hozzá Dmitro Kuleba.
TV21 Ungvár


ÉLŐ orosz-ukrán háború: Oroszország 26 drónt lőtt le Ukrajnából két határvidéken



Ukrajna: új helyzet állt elő - Nógrádi György

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 713
17 033
113
Tudod ha felülről (és kívülről) jön a parancs, azt nem lehet megb@szni, mert szaporodik..(katonai szólásmondás még az átkosból). A Magyar Mérnőki Kamarának ha ez jött le, ezt kell csinálnia, nem ők a felelősek érte. Vegyétek már észre, mint a magyar közmondás mondja , mindíg a fejétől bűzlik a hal..
Maguktól ilyenek. A helyi gittegyletet ismerem; a vezetőnek úgy lett doktorija anno, h megírták helyette. Olyan vörös, h szerintem vörös csillag volt a jele már az oviban is. :) Ebben a kormány ősbűne az, h nem kergette még el a szélbe az összeset. Menjenek ukrajnába maguk és akkor nem kell millió szakterületre engedélyt kérni tőlük (pénzért), h tervezhessek. Minek diploma amúgy ha kamara nélkül semmit sem csinálhatsz?! R.hadt kamarák. :(
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 888
56 720
113
Simplicius legújabb- meglepően rövid- szösszenete részben foglalkozik a fronton lévő létszámokkal, a Vörös Tengerbeli helyzettel, az US erők létszámgondjaival stb.
Szerinte az összlétszàm kb 30%-a a harcoló erő. A többi szûkséges a logisztika, karbantartás, rendszerfenntartàs stb feladatokra.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Ettől a számháborútól már agyérgörcsöt kapok. Budanov 1,1 millió fő ukrán fegyveres erőről beszélt.
Viszont ehhez alacsony veszteség adatokst párosítanak. Nem lehet, hogy ezt kell mondania, mert a mizgosítás számai többé-kevésbé elérhetôek?

Szerintem ha a veszteségeket hozzáadod, akkor valahol ott a szám a Budanov félénél.

A veszteségadatok viszont nem nyilvánosak, így egyszerűen kénytelenek kozmetikázott számokat közölni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Volt amerikai hírszerző tiszt: Zelenszkijre már nincs szüksége a Nyugatnak, ki is iktathatják

Zelenszkij eljátszotta a szerepét, és már nincs rá szüksége a Nyugatnak, a kiiktatásáról bármikor dönthet. Ezt Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt nyilatkozta.
Az amerikai szakértő szerint Zelenszkij már eljátszotta a szerepét. Tavaly az orosz hadművelet beindulása után hullámon volt, az egész nyugati világ tapsolta. Ma már tulajdonképpen senkinek sincs szüksége rá, akárcsak a konfliktusra. A Nyugat meggyõzõdött arról, hogy Oroszországot nem lehet legyõzni, és most a konfliktus lezárásának módjait keresi, míg Zelenszkij ellenzi ezt, és a végéig harcolni kíván. Ebben a helyzetben, amikor egy báb szembemegy a gazdájával, eltávolítható. Elképzelhető, hogy kiesik, vagy egyszerűen eltávolítják a helyszínről, és kineveznek helyette valakit, aki alkalmazkodóbb.
Zelenszkij első évada nagyon jól indult. (...) A második évadban nem mennek jól a dolgok. Tudod mi történik, ha véget ér a szezon? Több szereplő meghal, vért kell ontani. És azt hiszem, Zelenszkijt hamarosan megölik. Talán szó szerint, de legalább hamarosan eltűnik, és hoznak valaki mást, mert ez az egész a groteszk és abszurd színháza – mondta Ritter.
A volt titkosszolgálati tiszt azt is hangsúlyozta, hogy Zelenszkij nem politikus a szó teljes értelmében, hanem egy politikus szerepét játszó színész. És a CIA írta neki a forgatókönyvet, sok hibát elkövetve. Szóval ez a "sorozat" a végéhez közeledik.

A republikánusok fékezik Bident: csak fillérek maradtak Zelenszkijnek és Ukrajnának // Gegenpol

Karácsony a Fehér Házban - de az ukrán elnöknek, Vlagyimir Zelenszkijnek szánt ajándékok nagyon kicsik: 200 millió dollár és néhány tüzérségi lőszer. Joe Biden amerikai elnök többet szeretett volna a karácsonyfa alá tenni: Biden és az amerikai kormány 60 milliárd dollárt kért Ukrajna támogatására. A republikánusok azonban lefékezték ezt a költségvetést az amerikai kongresszusban. A bizalom Ukrajna győzelmében az Oroszország elleni háborúban már régen megcsappant. James Vance ohiói republikánus amerikai szenátor kijelentette: "Az az elképzelés, hogy Ukrajna visszadobná Oroszországot az 1991-es határokhoz, abszurd. Ezt senki sem hiszi el igazán".
Vajon Biden győzni fog a republikánusok ellenállásával szemben? És mi lesz Ukrajnával, ha az amerikai támogatás megszűnik?


Scott Ritter: Zelenszkij egy diktatórikus idióta, aki nem érdemli meg, hogy Ukrajna elnöke legyen

Scott Ritter- Meddig megy el a NATO Oroszország provokálásában Ukrajnában |

olvasható is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 631
48 308
113
Az ukrán szárazföldi erők száma körülbelül 600 ezer fő – mondta Zelenszkij.
Büszke az általános mozgósítás eredményeire?

#Összefoglaló 2023. december 18-án reggel

▪️Ismét a Geranium UAV éjszakai támadása történt Sztarokonstantinov katonai repülőtrére, Hmelnitsky régióban.

▪️Kherson irányban
A harcok folytatódnak Krynki közelében a>, az ellenséges csatornák az orosz fegyveres erők páncélozott járművek bevetéséről számolnak be. UAV-kezelőink nem hagyják abba az ellenséges személyzet vízen való pusztítását: az ellenség tegnap a személyi állomány pótlására és a kiürítésre összpontosított. Azt jelentették, hogy egy ellenséges repülőgép megsemmisült az égen az ellenséges vonalak mögött található Elizavetovka felett.

▪️Zaporozsje irényban
A talaj állapota nem tette lehetővé az ukrán fegyveres erők páncélozott járműveinek teljes kihasználását . A Verbovoje elleni gyalogos támadásokat visszaverték, Rabotino közelében a mieink ellentámadásba lendülnek, helyi csaták folynak. Az ellenséges tüzérség állásainkat folyamatosan támadja.

▪️Maryinsky irányba
Az Orosz Fegyveres Erők a sikerükre építenek; megkezdték a Kurakhovo bevételét, az ellenség FPV drón- támadásokkal védekezik ellenünk. Délen csapataink Novomihajlovka közelében harcolnak.

▪️Avdejevszkij irányban
Az orosz fegyveres erők támadást hajtanak végre a front északi párkányán Stepova közelében, az ellenséges erőforrások csapataink támadásairól számoltak be a kokszgyárban. A front déli párkányán - csaták Pervomajszkijnél és Vodyanoynál.

▪️Nyugat Artemovszk (Bakhmut)
Az orosz fegyveres erők támadása .P. Bogdanovka, Ivanovka falu és Chasov Yar felé hala. az autópálya mentén. Erős harcok dúlnak Kleshcheevkaban a magasság ellenőrzéséért.

▪️Kupjanszkij irányban – csaták Szinkovka mellett a> térségében nincs jelentős változás-

▪️Belgorod irányban
Az Ukrán Védelmi Minisztérium Állami Hírszerzési Igazgatóságának akciója a falu közelében Terebreno, Krasznojaruzs kerület: az ellenség megpróbált intézkedéseket végrehajtatni olyan árulókkal, akik korábban átmentek az oldalára, de a támadást visszaverték. Az ellenség 129 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára, Donyeck-re. egy fő megsebesült.

Az összefoglalót készítette:
Két őrnagy
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 107
82 774
113
Akkor hány ember van az SVO zónában? Mert az tudjuk, hogy a kb 700.000 fős ukrán haderőből 350-400.000 ember van aki a "fronton" van és a maradék 300-350.000 ember az aki az ország más részén teljesít szolgálatot( kiképzik, területvédelmi erő, épp pihen és még kismilió dolog).
617 000 orosz(Putyin) és kb 600 000 ukrán(Zelenszkij).Ukrán haderő 1,1 millió (Budanov)

Más

FAB-1500M-54 UMPK Herszon régió