[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Ukrajna is érintett a világ legnagyobb kripto-botrányában?
Origo2024.01.04. 10:21

A nemzetközi sajtót is megjárta a hír az FTX kriptovaluta-tőzsde csődjéről, ami dollármilliárdokban mérhető veszteséget okozott a befektetőknek - mondja el Jeszenszky Zsolt a Kontextus csatornára feltöltött legújabb videójában. Hozzátette, hogy Sam Bankman-Fried alapító-igazgatót végül a Bahamákon tartóztatták le, de a pénz nem lett meg. Egy része vélhetően Ukrajnában, másik része az amerikai Demokrata Pártnál van.


Ukrajnából vásárolt rakétákkal akarhattak terrorcselekményt végrehajtani Bécsben és Kölnben

Bereznay István
2024.01.04. 19:34

Ukrajnából vásárolt volna légvédelmi rakétát egy iszlamista terrorszervezet, amely Bécsben és Kölnben készült merényletre szilveszterkor.

Karácsonykor írtunk arról, hogy az osztrák, a német és a spanyol hatóságok információkat kaptak arról, hogy egy terrorszervezet, az Iszlám Állam afgán ága (ISPK) több támadást tervez Európában az ünnepi időszakban. Az üggyel összefüggésben több embert letartóztattak, a terrorakciókra pedig nem került sor.

Ezzel kapcsolatban az osztrák Exxpress közölt újabb részleteket hatósági forrásokra hivatkozva. Mint írták, Bécsben – egész pontosan az Ottakring nevű városrészben – három személyt tartóztattak le egy menekültközpontban, akik a gyanú szerint mind az ISPK-hoz tartoznak.

A portál azt írta, hogy e személyek egyike nem sokkal korábban Kölnbe utazott, hogy felmérje, milyen biztonsági intézkedések vannak érvényben a kölni katedrálisnál. Közlésük szerint a nyomozók azt is megtudták egy informátortól, hogy a terroristák Ukrajnából akartak légvédelmi rakétát vásárolni az akcióikhoz.

Az Exxpress szerint a terroristáknak egy, a Donbászban harcoló személy ajánlotta azt, hogy darabonként 5000 dolláros áron elad nekik az amerikai gyártmányú, vállról indítható Stinger légvédelmi rakétákból. Az értesülés szerint ez a kontaktszemély állítólag többször is Németországba utazott, és fegyvereket ajánlott eladásra (arra korábban az Europol is figyelmeztetett, hogy az Ukrajnába került nyugati fegyverek egy része a feketepiacon köt ki, és ezek akár terroristákhoz is eljuthatnak).

A portál azt is megjegyezte, hogy az ISPK vélt tagjai közül összesen kilenc embert tartóztattak le 2023 nyara óta. Hozzátették, ez a terrorsejt volt az a szervezet, amely a bécsi Pride-felvonuláson is merényletre készült tavaly nyáron (ezt az akciót ugyancsak meghiúsították az osztrák hatóságok).



A NATO HÁBORÚS PROBLÉMÁJA: GYENGE PÁNCÉLZAT

Stephen Bryen - Weapons and Strategy - 2024. jan. 4.

A NATO-nak hatalmas problémája van, amelyet évtizedekig nem tud leküzdeni.

A legegyszerűbben fogalmazva, a NATO páncélozott járművei nem fogják túlélni az oroszokkal vívott tűzharcot, függetlenül attól, hogy az orosz páncélosok messze nem a legjobbak.

Oroszország bebizonyította Ukrajnában, hogy a hagyományos hadviselésben képes kiütni a NATO legjobb tankjainak egy részét, és megtizedelni olyan nyugati páncélozott harcjárműveket, mint az amerikai Bradley és a német Marder.

A NATO nem rendelkezik elegendő harckocsival, nem rendelkezik megfelelő logisztikával a támogatásukhoz, és jelentős problémákkal néz szembe a modern orosz szárazföldi erőkkel szemben.

A Leopard harckocsi rosszul teljesített, annak ellenére, hogy az ukránok megpróbálták kijavítani számos problémáját.

Még ha az amerikai M-1 Abrams harckocsiról van is szó, a Forbes szerint az ukránok nem vetették be a harctéren, valószínűleg azért, mert az amerikai tanácsadók azt mondták nekik, hogy nem fogja túlélni, és az Abrams megsemmisülése fekete szemet vetne az USA-ra. Így ehelyett az ukránok sürgősen megpróbálják "feljavítani" az Abrams-t orosz reaktív páncélzat felragasztásával és a harckocsi tornyainak tetejére ketrecek építésével, hogy az orosz Lancet UAV-kat elriasszák.

A németek eközben azt állítják, hogy Ukrajna már nem rendelkezik működőképes Leopard 2-es sorozatú harckocsikkal; a lerobbant vagy a harctérről megmentett harckocsikat Észtországba küldték javításra. Észtországnak azonban nincsenek alkatrészei a javításukhoz, így azok a rendezőpályaudvarokon rozsdásodnak.

A modern tankok, akárcsak a modern repülőgép-hordozók, komoly kihívásokkal néznek szembe, ha ellenséges környezetben akarnak túlélni.

A tankok ma már sebezhetőek a páncéltörő fegyverekkel, a szárazföldi aknákkal, beleértve a légi aknákat, a gyilkos drónokkal, mint például az orosz Lancet, a helikopterekről és repülőgépekről indított rakétákkal és bombákkal, valamint a pontos tüzérségi csapásokkal szemben.

A többi rész a páncélozott járművekkel foglalkozik.

Következtetés:

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a NATO nem áll készen az orosz szárazföldi erők elleni harcra - kulcsfontosságú páncélos rendszerei borzasztóan sebezhetőek, logisztikája kusza, alkatrész- és lőszerellátása pedig minimális.

Ha a NATO továbbra is fegyvert pumpál Ukrajnába, tovább gyengíti a hadrafoghatóságát, amire a NATO fővárosaiban, beleértve az Egyesült Államokat is, úgy tűnik, nem fordítanak kellő figyelmet.

Az ukrajnai háború leleplezte a NATO gyenge fegyverzetét.

Az ukrajnai háború leleplezte a NATO gyenge fegyverzetét. De még mindig vannak pattogó (de tudatlanka) héjáik.


Nem kell bevenni a nagy garral beharangozott nato-beavatkozást. Ott is tudják, hogy nagyon veszélyes a medve.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 103
13 524
113
Végignéztem az orosz forrásaimat és még a károgók közt sem találtam sehol olyat, hogy akkor Szakit találat érte volna. Össz vissz, ami Szaki kapcsán előkerült az egy partra mosódott ukrán tengeri drón

Azóta jott némi korrekció, mivel nem teljesen megbízható az orosz forrás, viszont a Szaki eltalálása maradot.


----------------------------------------------------------------------
Más!

Kadyrov vendégul fogadta Scott Rittert és nyilván nem tetszik neki, hogy szankciózva vannak a családtagjai - tett egy ajánlatot ... :oops:

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 142
12 107
113

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Az ukrán háború megmutatta a nato a páncélosai mennyire sérülékenyek, logisztikájuk túlkomplikált, lőszerellátásuk zavaros.
Minden fegyverrel amit ukrajnába lapátolnak saját képességeiket gyengítik.


bátor azovos találkozása menekülő hontársaival


Lehet lázadás készülődik...


Emberek nagy része nem is vár mást a fostól
amqgpU6.png




Állami cég rossz, privatizálni kell mindent
X35qhTL.jpg



Igaz-Korea hagyjon fel Oroszország támogatásával különben... különben... különben!
egyáltalán az ilyen videók után h lenyírják a sajátjaikat az ukropok hogy hogy még mindig nem vadásznak az egész fronton ezekre a komisszárokra a regulárisok???
ennyire nem lehet idióta ennyi ember, de ha azok akkor k.ára megérdemlik a sorsukat.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 427
55 329
113
Csak a dolog lényegét felejted el és az a harcérték.

LOL...
Hol van harcértékben egy M777-es pl. egy Msta-B-hez képest?
Csak mert úgy sem tudod miről van szó:
Vagy a Jácint-B-hez képest?

Persze kényelmes álláspont a D20-ashoz hasonlítgatás, de az igazság az, hogy az orosz vontatott tüzérség igen nagy hányada nem D20-as, hanem Msta-B és Jácint-B. Nem annyira könnyűek, mint a túltervezett M777-es, ellenben sokkal strapabíróbb klasszikus tábori tüzérségi ágyúk ;)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
egyáltalán az ilyen videók után h lenyírják a sajátjaikat az ukropok hogy hogy még mindig nem vadásznak az egész fronton ezekre a komisszárokra a regulárisok???
ennyire nem lehet idióta ennyi ember, de ha azok akkor k.ára megérdemlik a sorsukat.
Mert nem katonák, egyszerű civilek, mint mi, nagy részük 2-3 hete még az utcán sétált békésen, mielőtt elrabolták.
A fórum 99%-a megbénulna ilyen helyzetben, a maradék meg grigorij3.


Ha valakit érdekel a 22000 éves ukrán történelem, itt megveheti:


Úgy látszik szintet lépett az ukrán felszerelés pusztítása, már meg se várják a szállítást


01.02. Kijev
Harkov
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 883
93
Látom nem ment át a lényeg; az M777 egy -szerintem- feleslegesen túlbonyolított (titán alkatrészek, alacsony cső/zár élettartam, stb.) löveg, míg a másikat kis túlzással egy közepesen fejlett üzemben is lehet gyártani, jóval tovább használható (ahogy írod 50 év van köztük, de mégsem látunk tömeges csőrobbanást sem D20-nál, sem Akácijáknál, pedig szerintem az utóbbiakból pár nagyságrenddel több harcol) és olcsó. Ha meg az "innovációt" nézem, D20-hoz volt taktikai atomlőszer is.
A német mercis példád kapcsán:
Bármelyik indiai "belpiacis f..." messze tartósabb, mint a mostani merci palettáról bármi :D
Kérdezhetném azt is, h Te melyikkel indulnál világkörüli útra: egy ClA/CLS, E, B, stb. classe vagy egy Tata Indica/octávia, vectra, astra-val, amiket még 1 millió kilóméterekre terveztek minden sávtartó, blue efficient, stb. nélkül?
Lassan olyan érzésem van veled kapcsolatban, h tanár végzettséged lehet(ne)...ott olyan a többség, h tévedhetetlennek hiszi a vélt tudását...mindenben. :D
Te még nem láttál Tatát ebben biztos vagyok!!!! Nekem van tatás ügyfelem! (új tatás is) És amit most leirtál az nem igaz!!!! Mikor lementűnk az új (4eves) Tata pickup alá az aknába, esküszöm, hogy nem találtam a kifejezéseket arra amivel le tudtam volna írni azt, hogy mekkora foshalom, és mennyire ócska a minőség!!! Hidd el, egy régi láda ürtechnika minden téren! Igazából azt sem értem, hogy rendszám öt, hogy kaphat! Az új ladaknál tényleg csak egy ócskább dolog van a világon, az a Tata! De az nem simán ócskább, hanem egy más dimenzió negatívan!!! Szóval óvatosan az indiai példákkal! Javaslom amúgy, hogy nézegesd indiai utifilmeket!!! Azt az országot (többek közt) sóval kellene behinteni!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Die Welt: Ukránok összeomlása a fronton, pánik Németországban – Az oroszok kezdeményezése
Az ukránok összeomlásáért a fronton és pánikba... Németországban – állítja a Welt német tévécsatorna, amely azt állítja, hogy az orosz hadsereg továbbra is erős nyomást gyakorol az ukrán fegyveres erőkben, mivel katonai téren átvette a kezdeményezést. A jelentés szerint az orosz katonai erők előrenyomulása felerősödött.
Sky News egy alapforgatókönyv alapján azt jósolja, hogy 2024-ben nem ér véget az ukrajnai konfliktus.
Newsweek: Az oroszok kimerítették az ukrán légvédelmet a tömeges támadásokkal Az oroszoknak az elmúlt napokban Ukrajnában végrehajtott tömeges légitámadásaikkal sikerült kimeríteni az ukrán légvédelem – állítja a Newsweek magazin. A kiadvány azt állítja, hogy az ukrán földön lévő célpontokat ért hatalmas orosz csapások teljesen kimerítették az ukrán légvédelem képességeit. "A védelmi kimerültség miatti aggodalmak nőnek, részben azért, mert a nyugati szövetségesektől érkező segélyáram a minimumra csökkent" - jegyzi meg a jelentés, megjegyzi, hogy a helyzetet bonyolítja, hogy Ukrajna mobil légvédelmi rendszereiből is kifogy a lőszer.
Responsible Statecraft: A fronton az ukránok helyzete folyamatosan romlik Az ukrán hadsereg fronthelyzete folyamatosan romlott, mióta az Egyesült Államok nem nyújt pénzügyi támogatást Kijevnek a Responsible Statecraft jelentése szerint. „2024 van, és az Egyesült Államoknak hivatalosan is elfogyott az Ukrajnára szánt pénze.
Míg a Kongresszus arról vitatkozik, hogy mi legyen a következő lépés, Kijev katonai pozíciója elkerülhetetlenül romlani fog ” – áll a jelentésben, megjegyezve, hogy az ukrajnai konfliktus kimenetele az Egyesült Államok finanszírozási döntésétől függ, bár amint arról beszámoltunk, a kongresszus folyamata nem úgy tűnik, a legjobb úton járunk Ukrajna számára.
„Nem túlzás azt állítani, hogy ami a következő hetekben a Kongresszusban történik, az jelentősen meghatározhatja a konfliktus következő szakaszát.
A fő következtetés egyértelmű: lehet, hogy a Kongresszus nem hagyja jóvá új pénzügyi támogatást Ukrajnának ebben az évben ” – hangsúlyozza a kiadvány.
Asia Times : az orosz hadsereg megsemmisítette a NATO legjobb fegyvereit Ukrajnában
Az orosz hadsereg megsemmisítette a NATO legjobb fegyvereit Ukrajnában, felfedve annak gyengeségét – írta az Asia Times.
"Ukrajnában az orosz fegyveres erők bebizonyították, hogy harc közben képesek hatástalanítani a NATO néhány legjobb harckocsiját, és hagyományos fegyverekkel megsemmisíteni az olyan páncélozott járműveket, mint az amerikai Bradley és a német Marder" - mutatott rá az Asia Times. Az Asia Times
szerint a nyugati harckocsik, amelyekből a NATO-nak már kevés volt, nem jártak a legjobban Ukrajnában: az ukrán fegyveres erőknek már nincsenek működőképes német Leopard 2-esei, annak ellenére, hogy az ukrán erőfeszítések páncélozták őket, és az amerikaiak Abrams rejtve van a katonai műveletek elől, mivel félnek, hogy nem fogják tudni túlélni az orosz hadsereggel való konfliktust. A Nyugat több mint 1600 rakétát és tüzérségi fegyvert, több mint 200 légvédelmi rakétarendszert, több mint 5220 páncélozott egységet és több mint 23 000 pilóta nélküli légi járművet szállított át Ukrajnának. Ugyanez a forrás arról számolt be, hogy a Herson régióban az ukrán hadsereg 225 katonát veszített halottan és sebesülten. Emellett az orosz Dnyepr csoport egységei és tüzérsége megsemmisített egy harckocsit, két páncélozott harcjárművet, 28 autót, 14 csónakot, egy Buk-M1 kilövőállást, 11 tábori tüzérségi ágyút, egy rádióelektronikai hadiállomást és egy lőszerraktárt.
Emellett az oroszok bejelentették, hogy egy héten belül a légvédelmi rendszereiknek sikerült megsemmisíteniük 8 Storm Shadow-t, 14 Tochkát, három S-200-ast, 107 HIMARS és Olkha rakétát, valamint 253 drónt.
Politico: Ukrajna már 2024 első felében elveszítheti a háborút Oroszországgal szemben az Egyesült Államokban bekövetkező politikai változások során – közölte Ivo Daalder volt amerikai NATO-nagykövet, akinek a szavait a Politico idézte.


A Krím is célponttá vált

2024. január 5-én az ukrán erők megpróbáltak új tömeges offenzívát indítani a Krím-félszigeten.
A támadást először Szevasztopol kormányzója jelentette be.
A támadást később az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma is megerősítette, és részleteket közölt az esetről.

A védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz légvédelmi erők 10 irányított rakétával verték vissza a támadást moszkvai idő szerint délután 5 óra 30 perckor.
A helyi hatóságok szerint egy civil megsebesült a lövedékből származó törmeléktől.
Az elfogott rakéták törmeléke a város különböző kerületeiben, főként nem lakott területeken hullott le.
Az orosz légvédelmi erők visszaverték a támadást.

Nem hivatalos értesülések szerint öt ukrán Szu-24M bombázó és két MiG-29-es vadászgép sztarokonsztantinov, mirgorod és kanatovo repülőterekről felszállva Storm Shadow cirkálórakétákat és több ADM-160 MALD csalit lőtt ki a Krím-félsziget felé.
Összesen tíz rakétát lőttek le orosz katonai személyzet, amelyek többsége Storm Shadow volt.

Korábban, január 4-én este az oroszországi Lipecki régió felett elfogták az ukrán S-200 légvédelmi rakétát, a térség parancsnoka egy ukrán UAV megsemmisítését is bejelentette.
Éjfél körül a támadások megismétlődtek.
Az előzetes jelentések szerint a Fekete-tenger partjaihoz, ahol az orosz flotta támaszkodik, az orosz légvédelmi erők egy másik célpontot is elfogtak.

Az orosz légvédelmi erők egy hatalmas dróncsapást is visszavertek a Krím-félszigeten. A hírek szerint legalább három dróncsoport közelítette meg a félszigetet Mikolajiv régióból.
Az előzetes jelentések szerint már több tucat UAV-t lőttek le.
Legtöbbjüket a nyugati parton tartóztatták fel, sokakat a Kercsi-szoros térségében lőttek le.
Összesen 36 ukrán pilóta nélküli légi jármű semmisült meg a Krími Köztársaság területe felett.

A hatalmas támadás közvetlenül a NATO átfogó fekete-tengeri felderítő művelete után történt.
Öt NATO-repülőgépet és UAV-t észleltek a Fekete-tenger térségében.

Amíg ukrán rakétatámadás zajlott a Krím ellen, egy amerikai RC-135W járőrözött a levegőben.


Az orosz légvédelem megsemmisítette azt a Neptun hajóelhárító rakétát, amelyet az ukránok indítottak a Krím ellen indított tömeges támadás részeként.
Az oroszok a Neptun rakétát a Fekete-tenger északnyugati részén semmisítették meg.
"2024. január 5-én, moszkvai idő szerint körülbelül 12 óra 30 perckor leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy terrortámadást hajtsanak végre a Neptun hajóelhárító rakétával az Orosz Föderáció területén lévő objektumok ellen" - mondta az orosz védelem. – áll a minisztérium közleményében.



Az oroszok megsemmisítették Ukrajna HIMARS és Olkha rakétakilövő állomásait

Az orosz védelmi minisztérium pénteken (2024.05.01.) bejelentette, hogy az orosz erők megsemmisítettek három ukrán HIMARS és több Olkha indítóállomást az elmúlt napokban.
Ugyanezen forrás szerint megsemmisült egy S-200-as rakétarendszer indítóállása, egy S-300-as radarrendszer, egy ST-68-as rádiókövető állomás, valamint két amerikai gyártmányú rádiókövető állomás.

Ugyanez a forrás arról számolt be, hogy a Herszon régióban az ukrán hadsereg akár 225 katonát is veszített, meghalt és megsebesült. Ezenkívül az orosz Dnyepr csoport egységei és tüzérsége megsemmisített egy harckocsit, két páncélozott harcjárművet, 28 autót, 14 csónakot, egy Buk-M1 indítóállást, 11 tábori tüzérségi ágyút, egy rádióelektronikai hadiállomást és egy lőszerraktárt.

Szívroham a kaproknál, a natonál, bidééknél. Szart se ért a NATO átfogó fekete-tengeri felderítő művelete.

Ezért megint kiküldték a Boeing P-8A Poseidont a román keleti partra.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 902
65 782
113
Ez a bolgár forrás is elég portfólió, index színvonalú hülyeségeket ír, mivel a szóban forgó diesel turbina 1250kW-os és nem MW-os. Arról nem is beszélve, hogy a 40% a mechanikai hatásfokra vonatkozhat. Ahogy a képen is látszik a T-80-ast a turbina mechanikus áttételen keresztül hajtja és nem a turbina által létrehozott gázsugárral. Ha ez igaz és ez a tengelyen leadott teljesítményre vonatkozik, akkor tényleg jó a hatásfoka.

Ha arra és úgy használják az M777-est mint amire tervezték, miszerint egy helikopteres telepítéssel egy magaslatra, hegyre gyorsan kihelyezhető és onnét pontosan lehet csapást mérni egy területre, akkor el is hiszem, hogy nagyon hasznos egy ilyen tarack. Pakisztániak is nagyon eredményesek voltak a 99'-es Kargili háborúban amikor a hegyekre szétszedett állapotban felvitt, majd a helyszínen összarakott telepített tüzérséggel lőtték az indiai katonákat. Később a Mirage 2000-esekkel tudták csak kiszedni őket. A könnyű javitás és a ritka elromlás meg szubjektív vélemény, milyel mihez képest. A D20-as hoz képest biztosan nem egyszerűbb és strapabíróbb.
Vannak hiányosságai azért nem tökéletes oldal.
Viszont gyorsan megjelennek rajt az információk,hírek, és részletesebben mint az esetleg ugyanazt a hírt lehozo magyar mainstreemen. Hogy a Google mit hogyan fordít, vagy ha esetleg hülyeség van rajt, arról nem én tehetek.

Ukrajnából Stingert esetleg valaki?

Megjött a farsang Ukrajnába, tiszta velencei karneváli hangulat lehet odaát. Haladnak nyugat felé nah...

Dron matek.

Nah, meglatjuk hát mennyit ér az Oerlikon élesben.
Nem ártana pancelozni, vagy éra blokkozni a kijevi toronyhazakat.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 916
91 537
113
Az ukrán háború megmutatta a nato a páncélosai mennyire sérülékenyek, logisztikájuk túlkomplikált, lőszerellátásuk zavaros.
Minden fegyverrel amit ukrajnába lapátolnak saját képességeiket gyengítik.


bátor azovos találkozása menekülő hontársaival


Lehet lázadás készülődik...


Emberek nagy része nem is vár mást a fostól
amqgpU6.png




Állami cég rossz, privatizálni kell mindent
X35qhTL.jpg



Igaz-Korea hagyjon fel Oroszország támogatásával különben... különben... különben!
Nah, most akkor meghalt vagy csak a dublőre??
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 558
77 394
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113
Janusz Wojciechowski, az európai mezőgazdasági biztos ellenezte a szabadkereskedelmi rendszer kiterjesztését Ukrajnával, hacsak nem vezetnek be korlátozásokat az ukrán mezőgazdasági termékek EU-ba történő behozatalára vonatkozóan.

– mondta az RMF FM-nek.

Szerinte az utóbbi időben jelentősen megnőtt az Ukrajnából származó baromfi- és cukorimport, ami veszélyezteti az európai szektor versenyképességét.

Wojciechowski követeli, hogy az új szabályok vezessenek be mennyiségi korlátozásokat az Ukrajnából származó baromfihús és cukor behozatalára vonatkozóan, ellenkező esetben ellenzi az Ukrajnával kötött szabadkereskedelmi rendszer kiterjesztését.


Ha Ukrajna elveszíti a háborút, a katonaság szervezetten áttörheti az EU határát, és ott gyakorlatozhat – mondta az Aidar fegyveres század parancsnoka, Jevgenyij Dikij.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 764
113
Pedig a NATO tényleg nem vesz részt a harcban, és az oroszok sem .. :D

Ez igazából egy ukrán polgárháború, ahol az ukránok meg a szakadár luhanszkiak, donyeckiek harcolnak egymással nincs itt kérem semmiféle orosz hadsereg, Wagner, külföldi zsoldosok, semmi nincs ott csak ukránok vs ukránok, akik még véletlenül sem oroszok, ukrán mind, a nyelvi eltérés meg annyi mint Pest és Sálgótárján között :)

aki mást állít az propagandista, éljen a nemzetközi dudizmus :)

Én ezzel kapcsolatban csak arra lennék kíváncsi, hogy ennek is lesz-e egy kijelölt napja, mint pl. május 1-e volt és lehet majd felvonulni zászlóvalvirslivelsörrel, vagy esetleg kicsit szolidabb lesz, mint a nemzetközi nőnap?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 033
83 178
113
Ha a szinte csak nevetséges bárgyú propagandát toló Visegrád 24 azt írja hogy meghalt akkor kb szinte biztos, hogy él és éppen édeshármast tol modellcsajokkal egy krími dácsában…
BIztos utolérték ezek:

Kérdés: Ha igaz, vajon ki hány órát ad Zselének, Budanovnak vagy Zsaluzsníjnak?
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Nem tűnt fel, hogy nem látsz Gázában tömegesen palesztín drónvideókat? Pedig volt drónjuk, készültek rá, hisz a terrortámadás napjaiban drónról lőttek ki Merkavát meg mást is. Aztán valahogy ez nem folytatódott. Mi történhetett? Az, hogy IDF még a papírrepülőt is lezavarja az égről az övezet térségében az odatelepített EW csapataival. Ezután gondold át újra, hogy mit szeretnél jobban, M777-et vagy helyett drónt...
A Gázai övezet alles zusammen 360 négyzetkilóméter. Hogy téged idézzelek, alig nagyobb terület. mint Mezőtúr. És ennek a területnek is csak egy részén zajlik a katonai művelet. Mégis hogyan tudod ezt az ukrajnai viszonyokhoz hasonlítani?
Ha jól emlékszem, ő már egyszer(lehet, hogy kétszer is) meghalt. Persze akkor az MI6 jelentette az elhalálozását. Meglátjuk, hogy ez a Visegrad24 nevű propaganda oldal jobban értesült-e, mint a brit tudósok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ne tőlem kérdezd, én csak bemásolom ami érdekesnek tűnik, dudi aki tényeket közöl.
De amikor maga a fos is azt írja, hogy "unconfirmed" az egyértelmű jele a kamunak.
A konszenzus mindenesetre az, hogy bárcsak igaz lenne és Szojgu is vele lett volna.


#szankciók működnek
sEfleww.jpg



Pár hete arról cikkezett az összes fos a világban, hogy Oroszországban tojáshiány van, mivel valami dagesztáni piacon duplájára drágult.
Nos az orosz kormány megtiltotta a tojás kivitelét...
Zdw4OnF.jpg



Kedves ajdar vezér: ha elveszítjük a háborút fegyveresen áttörünk az EU határán és onnan harcolunk tovább.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Úgy kell neki. Hol élnek ezek? Honnan tâjèkozódnak?
vélhetően az ukrán belföldi médiából
ott ezek a fajta létszámfeltöltési módszerek kevésbé jelennek meg, ha meg mégis megjelennek akkor azt orosz oldalon történtként vezetik elő amennyiben nincs olyan részlet amiből a valós helyszín kiderülne