[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
Szu-34-es vadászbombázók csapást mértek az ukrán fegyveres erők megerősített területére

Orosz Szu-34-es vadászbombázók FAB-500-as légibombákkal támadták az Ukrán Fegyveres Erők egyik erődített területét Krasznokamenszk térségében - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata.

"A légierő Szu-34-es többfunkciós szuperszonikus vadászbombázóinak legénysége Krasznokamenszk irányában támadta az ellenség megerősített területét és embereit" - áll a jelentésben.

A pilóták FAB-500 légibombákat használtak univerzális tervező- és korrekciós modullal (UMPC), amely lehetővé tette számukra, hogy a harcvonaltól biztonságos távolságból pontos csapásokat hajtsanak végre. Miután a felderítés megerősítést kapott a célpontok megsemmisítéséről, a személyzet biztonságban visszatért az indulási repülőtérre.

Katonai elemzők szerint az UMPC-500 használata az ukrán légvédelmi hálózat megkerülésére irányul. Egy lelkes orosz katonai megfigyelő és az indiai légierő veteránja, Vijainder K. Thakur szintén egy nagyon érdekes megfigyelést tett a védelmi minisztérium által közzétett videó alapján.

Thakur azt mondta: "A pilótafülkéből nézve, úgy becsülném, hogy az UMPK-500-as bombát kibocsátó Szu-34-es magassága körülbelül 30 000 láb, ebben az esetben a RuAF most nagyobb magasságból dobja le a bombákat, mint korábban?".

Arra a kérdésre, hogy fenntartható-e, hogy a Szu-34 Fullback bombázó repülőgép ilyen magasságban repüljön, Thakur azt mondta: "Bár a Szu-34 képes 30 000 láb magasan repülni, de ha ezt nehéz fegyverzettel teszi, akkor csökken a repülőgép manőverezőképessége. A csökkentett manőverezőképesség elfogadható ebben a helyzetben, mivel a repülőgép jóval az ellenfél AD-tartományán kívül marad".

Kifejtve, hogyan működik ez, hozzátette: "A sikló- és irányítókészlettel (UMPC) ellátott bombák felszabadításával a távolságtartás nagyobb lenne, ami lehetővé teszi, hogy a repülőgép még távolabb maradjon az ukrán AD-tól".

Az EurAsian Times korábban már beszámolt arról, hogy a VKS MiG-31 Foxhound típusú repülőgépeivel hajtották végre az ukrán repülőgép lelövését, kihasználva annak képességét, hogy nagyon nagy magasságból tud támadásokat végrehajtani. Az UPMC-t ledobó Szu-34-es azonban érdekes lehet. A Szu-34-est átalakították a Kinzsal hiperszonikus rakéták hordozására is.

Korábban a RIA jelentése megjegyezte, hogy a repülés előtt a személyzet megkapta az ellenséges parancsnoki állás helyének koordinátáit. A Szu-34-es bombázók egy osztaga, egy Szu-35s vadászgép kíséretében szállt fel a bázisrepülőtérről.

Mint hangsúlyozták az Orosz Föderáció védelmi minisztériumában, a harci küldetés befejezése után az egész csoport sikeresen visszatért a repülőtérre, és a felderítés jelentette, hogy a célpontot sikeresen eltalálták. Ezeket az állításokat az EurAsian Times független módon nem tudta ellenőrizni.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
Aktuális képernyőkép az AFU "Virage-Planchet" légi megfigyelő rendszeréről.
Már írtam róla, a megnevezésekkel kiegészítem.

Rózsaszín körök fehér csíkkal - repülőterek megközelítő fel- és leszállási pályával és leszállóhelyekkel.

Piros repülőgépek botokkal az orrban - légi célpontok. Ezek lehetnek bármilyen légi objektumok. Repülőgép, helikopter, rakéta - bármi.
Az orrban lévő pálca a célpont vektora.
A kék drónok olyan repülőgépek, amelyeket az AFU sajátjának tekint. Ez lehet egy léghajó, egy sportrepülőgép, egy katonai szállítórepülőgép, vagy egy átlagos cseh fingja, ami pályára repül.
A repülőgépek mellett zárójelben lévő számok a parancsnok hívójelét vagy a célszámot jelentik.
Hogy az (a), (r) mit jelent, azt nem tudom.

A kékkel kiemelt határok a felelősségi zónák.
A szaggatott vonal a hotel, vagy "szalag".

Alul a stat. A kurzor koordinátái két rendszerben. Magasság, mágneses deklináció, célpontok száma a kísérőn.

Valami ilyesmi.
Nem állítom, hogy igaz, de szerintem így van.
photo-2024-01-08-17-36-09.jpg
Nagyon érdekes!

Gondolom a "piros" gépekről az információk csakis tiszta ukrán forrásból származnak.
Tehát a megmaradt kábé 2 db kikapcsolt P-18 és a maradék egy lengyelbe menekült An-30 adja :D
Csak mert vannak akik komoly arccal előadják hogy itt a Nato eszközök max. a saját adatbázisukhoz gyűjtenek adatokat hobbi jelleggel, de semmiképp sincs közük semmihez.
Ismét az összeesküvés elméletek.
A propagandára jellemző a kitalált ellenségkép.
Ha te mondod, én elhiszem hogy az ukránok csak megrendezték hogy itt-ott feltűnik a felvételeken egy-egy Nato (ti. csakvéletlenülnatotagállambóljöttéppmostnyugdíjazottnemnato muhaha) tiszt. Hazudtak már eleget, nemde?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 082
113
Gránátdobás drónról és a végén közelik az eredményről ami +18:

leo2 áhh hagyjuk:

A semmit nem csináló csecsen mesterlövészek lőttek pár ukrit a tiktokra:

ukri önjáró löveg legósított változat:

-1 leendő f16 pilóta (ex 29-es pilóta):

-1 leendő f16 pilóta (szu27-el repült):

Avdeevka külsőn ukri tank megsemmisítése:

Újabb lancet veszteség, egy tank volt aki elhárította:

Lancet veszteség, d30 volt aki arccal hárított:

Gránátdobálás drónról Avdeevka:

Gránátdobálás drónról Verbove, -1 mtlb az ukri gyalogság veszteségein felül:

atgm ukri gyalogságra:

portásúr dudi mondá vala, gázmaszkot nem használ senki, a videóban mégis valaki felvette, a videó végén drón halászat drónnal:

Spárta drónozgatás kólásüveg csipszes doboz bombákkal:

banderához vagy amit akartok:
#exnemnato katona:

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 561
77 407
113
Nagyon érdekes!

Gondolom a "piros" gépekről az információk csakis tiszta ukrán forrásból származnak.
Tehát a megmaradt kábé 2 db kikapcsolt P-18 és a maradék egy lengyelbe menekült An-30 adja :D
Csak mert vannak akik komoly arccal előadják hogy itt a Nato eszközök max. a saját adatbázisukhoz gyűjtenek adatokat hobbi jelleggel, de semmiképp sincs közük semmihez.

Ha te mondod, én elhiszem hogy az ukránok csak megrendezték hogy itt-ott feltűnik a felvételeken egy-egy Nato (ti. csakvéletlenülnatotagállambóljöttéppmostnyugdíjazottnemnato muhaha) tiszt. Hazudtak már eleget, nemde?
Inkább az az érdekes amit már sokszor mondtam. Az orosz gépek a közelébe sem mennek, nemhogy a stratégiai, de még csak a taktikai ukrán mélységnek sem... Bizony-bizony a saját frontvonluk mögül tisztes távolságból bombázgatnak. Gondolom attól félnek, hogy leszedik őket gépkarabéllyal, hisz a nem létező, megsemmisített, rakétából kifogyott, amúgyis semmit el nem találó nyugati légvédelmi eszközöktől biztosan nem félhetnek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 031
54 097
113
Inkább az az érdekes amit már sokszor mondtam. Az orosz gépek a közelébe sem mennek, nemhogy a stratégiai, de még csak a taktikai ukrán mélységnek sem... Bizony-bizony a saját frontvonluk mögül tisztes távolságból bombázgatnak. Gondolom attól félnek, hogy leszedik őket gépkarabéllyal, hisz a nem létező, megsemmisített, rakétából kifogyott, amúgyis semmit el nem találó nyugati légvédelmi eszközöktől biztosan nem félhetnek.



Minek kockáztassanak?
Lásd b117 esete a bukkal(jól tudom).
Csak te akarod letépni a láncaid, hogy megmutasd a csövesbánat Oroszoknak, ők meg nem keresii a bajt, el sétarepülgetnek a biztonságos távolságban,az ejtőszer meg elvégzi a melót.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 395
45 939
113
Az Egyesült Államok védelmi minisztere intenzív osztályon volt, a helyettese pedig szabadságon volt, a Fehér Ház pedig három napig észre sem vette. A nukleáris fegyverek irányítása és ellenőrzése a védelmünk legfontosabb prioritása, és itt kudarcot vallottunk. Átláthatóságot és elszámoltathatóságot akarunk ebben a kérdésben. 15 percünk van arra, hogy egy nukleáris támadásra a legújabb oroszországi és kínai fegyverekkel válaszoljunk. Ebben a kérdésben kulcsszerepet játszik a honvédelmi miniszter. Ha nem jelentették Washingtonban, hogy az Egyesült Államok védelmi minisztere 3 napja intenzív osztályon van, az a vezetés kudarca. Most meg kell oldanunk ezt a problémát” – írta Don Bacon kongresszusi képviselő az X-en.


Borisz Rozsin katonai szakértő az Orosz Föderáció különleges katonai műveletének fő pontjairól a volt Ukrajna területén moszkvai idő szerint 20.48-ig, 2024.08.01.

1. Zaporozsjei irány

Az orosz fegyveres erők folytatják a támadásokat Verbovoje és Rabotino település területén.
Az ellenség a falutól keletre megerősítette a védelmet. A romló időjárási viszonyok megnehezítik a harci műveleteket. Ennek ellenére a kezdeményezés továbbra is az RF fegyveres erőknél marad.
A falu területén Pyatikhatki és Gulyaipole - nincs változás.

2. Vremevszkij párkány
Nincsenek jelentős változások.
Az Orosz Fegyveres Erők fenntartják a kezdeményezést Staromikhailovka település területén és a falu északi részén.


3. Ugledar
A város déli részén és a dacha területén nincs változás.
Novomihajlovkában heves harcok folytatódtak a falu délkeleti külterületén.
A harcok az északkeleti "menagerie"-nél folytatódtak.
Az orosz fegyveres erők előrenyomulása itt csökkent, miután az ellenség csatába vitte az átvitt tartalékokat.

4. Marinka
Az orosz fegyveres erők tovább nyomultak a várostól nyugatra, Georgievka település széléhez közel. A jelenlegi ütemben arra számíthatunk, hogy a harcok fokozatosan átterjednek magára Georgievkára is.
Marinka külterületéről van előrenyomulás északnyugatra.
Krasznogorovka és Pobeda irányában még nincs jelentős előrelépés. A Kurakhovsky erődített terület, valamint Krasznoarmenszko csomópontja elleni támadások felerősödtek.

5. Avdeevka
Kis előrelépések Avdeevka északnyugati részén és a magánszektorban Avdeevsky Kosokhim közelében.
Az ukrán fegyveres erők állásainak aktív feldolgozása magában Avdiivkában folytatódik. Orlovka városban az ellenség jelentős logisztikai potenciált tart fenn a településen keresztüli ellátásra.

6. Artemovszk
Az orosz fegyveres erők továbbra is előrenyomulnak Artemovskoye-tól nyugatra és Bogdanovka település területén. Az Orekhovo-Vasilievka haladás megtorpant.
Artemovszktól délre a harcok Krasznoe falu északi részén folytatódnak. Kleshcheevka a szürke zónában található. Az
előrenyomulás Kurdyumovka településtől északnyugatra megállt.
Razdolovka és Sacco-Vanzetti - nincs változás.

7. Seversky párkány
Az orosz fegyveres erők közelmúltbeli előrenyomulása után a csaták ismét helyzeti jelleget öltöttek.
Az ellenség erősítést szállított Vesyoloye faluba , annak érdekében, hogy megakadályozzák az erődített terület további bekerítésétt az RF fegyveres erők oldalsó előretörése után.

8. Krasznij Limán
Az ukrán fegyveres erők soha nem tudták visszafoglalni Terny településtől keletre elveszett erődített területeket.
Az orosz fegyveres erők új pozíciókban vették meg a lábukat, és nyomást gyakorolnak Yampolovka és Terny falu irányába.
Az orosz fegyveres erők számos ellenséges ellentámadást visszavertek a Szerebrjanszkij erdőgazdaságban, és új állásokat biztosítottak az erdőben. Az ellenség ellentámadásokra készül.

Krynki, Svatovo, Kupjanszk, Gorlovka - nincs változás.

 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 665
113
Inkább az az érdekes amit már sokszor mondtam. Az orosz gépek a közelébe sem mennek, nemhogy a stratégiai, de még csak a taktikai ukrán mélységnek sem... Bizony-bizony a saját frontvonluk mögül tisztes távolságból bombázgatnak. Gondolom attól félnek, hogy leszedik őket gépkarabéllyal, hisz a nem létező, megsemmisített, rakétából kifogyott, amúgyis semmit el nem találó nyugati légvédelmi eszközöktől biztosan nem félhetnek.
Ilyent ki állított itt, már megint túltolod a NATO-s szektás propagandát.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 902
65 795
113
Megint az ukrán terrorizmus?
Mivel állami tv alkalmazott kétségem sincs hogy csak a Budanov emberei lehettek.


Nincs elég pénze az ukrán rezsimnek hogy fizesse a katonáit.

Fillerekbe kerül minden a magyar vagy az osztrák árakhoz képest. Nesze neked háború meg szankciók...

Újabb merénylet kísérlet, egy rádiós ellen.

Tarnopolban készült videó mutatja be hogyan verik össze az utcáról elhurcoltakat Zelenszkij pribekjei.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 040
83 196
113
A ruszkik esküszöm arra várnak, hogy kijöjjenek a veszteségi adatok, elterjedjen, és fellázadjon az ukrán hadsereg ...

(szerencsétlenek)

Ez a két videó mindent elmond ki hogyan áll ...

A Majdan lófax volt ahhoz képest ahogy Zseléssel le fognak szàmolni.

Idő:
Ahogy kiderül, hogy nincs EUs és USA mani sem.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 883
93
Nem tudom ki hogy van vele, de ezeket a drónozgatós videókat nem lehetne mellőzni??

Ezt tényleg jóérzésű emberként kérdezem, totál oldalfüggetlenül, hogy azokat a videókat, ahol a katonákat a drónokról ledobott gránátokkal darabokra szaggatják, és valamelyik lelki nyomoronc premier plánban felveszi miért kell itt rendszeresen mutogatni?

Ha valamelyik retardáltnak erre áll fel a kis pöcse, akkor nézegesse szépen magának, de egy katona gusztustalan kivégzése szerintem nem idevaló.. és teljesen mindegy, hogy ukrán vagy orosz katona,de ez így szimpla kivégzés.

ui: tudom, hogy milyen topicban vagyok, azt is tudom hogy a háború mivel jár, meg azt is hogy a HTKA milyen jellegű fórum. (de szerintem ez nem idevaló akkor sem)
Én inkább kötelezővé tenném esténként főműsoridőben a világon mindenhol. Aztán talán kicsit jobban elgondolkodnánaknak az emberek. Bár ez valószínűleg nem így lenne. Amúgy aki ide jár, annak azért legyen annyi tartás, vagy nevezzük bárminek, és nézze csak még ezeket a videókat. Nem kicsit struccpolitika az, hogy háborúról olvasgatni jár ide valaki, de csak azt a részt hajlandó megnézni ami a kényes kis gyomrát nem fekszik meg! A sok háborúpárti idiótának mind tennék a nappalijába egy oszló halott katonát.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 378
113
Ilyent ki állított itt, már megint túltolod a NATO-s szektás propagandát.
lehet nem tudja mire való a siklóbomba meg a cirkálórakéta :) (abba már bele sem megyek,hogy az IAF miért libanon térségéből eregetett legtöbbször,holott Szíriában csak a "kőkorszaki orosz parittyák" vannak a hipermodern amerikai gépekkel szemben) .. engedd el,. úgy is jobban tudja ezt IS.

@nani1980 : nem a drónozós videók ellen van kivetésem,csak bizonyos típusú drónozós videók ellen .. egy katona szinte közvetlenül HD-ben bemutatott halála ne legyen már látványosság és teljesen mindegy hogy milyen egyenruhát hord,nekem már egy kicsit a lefejezős ISIS videók kategóriáját súrolja némelyik,érted mire gondolok .. .
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Én inkább kötelezővé tenném esténként főműsoridőben a világon mindenhol. Aztán talán kicsit jobban elgondolkodnánaknak az emberek. Bár ez valószínűleg nem így lenne. Amúgy aki ide jár, annak azért legyen annyi tartás, vagy nevezzük bárminek, és nézze csak még ezeket a videókat. Nem kicsit struccpolitika az, hogy háborúról olvasgatni jár ide valaki, de csak azt a részt hajlandó megnézni ami a kényes kis gyomrát nem fekszik meg! A sok háborúpárti idiótának mind tennék a nappalijába egy oszló halott katonát.
Egy csatatéren nem a hullák nézegetése a nehéz hanem a szaguk, na meg a sebesültek kiabálása. A képek pont semmit se érnek pillanatok alatt hozzászoknak még a gyenge emberek is.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
„Megnyíltak a pokol kapui” – Valami nagyon megrémíti az ukrán hadsereget

Az orosz siklóbombák és drónok súlyos veszteségeket okoznak az ukrán hadseregnek - állítják az Ukrán Nemzeti Gárda harcosai a New York Times amerikai lapnak adott interjújában.
A riporterek arról számoltak be, hogy még a folyamatos lövöldözéshez szokott katonák is aggódnak az erős bombák miatt.
Az oroszok óránként 8 siklóbombát dobnak le.
Úgy hangzik, mintha egy sugárhajtású repülőgép repülne el felettünk, mintha a pokol kapui megnyíltak volna” – mondta a 14. nemzetőr dandár egyik tisztje.
A New York Times szerint az orosz cirkálórakéták még földalatti erődítményeken belül is eltalálják az ukrán csapatokat.
Az orosz drónok újabb bajok forrásává váltak az ukrán fegyveres erők számára.
A New York Times megjegyezte, hogy a drónok "egyre veszélyesebbé" teszik a frontvonali egységek ellátását.
„Az autóban vezetés rendkívül veszélyes a drónok miatt. Csak gyalog lehet mozogni."
Az orosz légierő gyakran használ univerzális tervezési és korrekciós egységekkel (UMPC) felszerelt légibombákat az északnyugati katonai övezetben.
A vadászrepülőgépek képesek voltak megerősített területeket eltalálni anélkül, hogy légvédelmi rakétarendszerek tüze alá kerültek volna.

- Ez akkor is eljött volna, ha nem lönek orosz gyerekeket, csak így egy kissé begyorsult a Medve.


Washington újraélesztette a nukleáris armageddon szellemét

Paul Craig Roberts - Institute for Political Economy (korábban Ronald Reagan tanácsadója, a Fehér Ház jogtanácsosa volt)

Az USA és Izrael a világ két leggonoszabb kormányaként különítette el magát. Az európai bábkormányok Washington külpolitikájának való megfelelésükkel megvetik magukat polgáraik körében.
Tizenegy hónappal ezelőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Szövetségi Gyűlés előtt jellemezte a Nyugatot:
"Ugyanilyen szégyentelenül és kétszínűen viselkedtek Jugoszlávia, Irak, Líbia és Szíria elpusztításakor. Ezt a szégyent soha nem fogják tudni lemosni magukról. A becsület, a bizalom és a tisztesség fogalma nem létezik számukra. A gyarmatosítás, a diktátum és a hegemónia hosszú évszázadai alatt megszokták, hogy mindent megengednek nekik. Hozzászoktak ahhoz, hogy az egész világot leköpjék.
"Kiderült, hogy a saját országukban élő emberekkel is - mint uraik - ugyanolyan lenézően bánnak. Cinikusan becsapták őket is, becsapták őket a békekeresésről, az ENSZ Biztonsági Tanácsának Donbasszal kapcsolatos határozatainak betartásáról szóló nagy mesékkel. A nyugati elitek a totális, elvtelen hazugságok szimbólumává váltak".
Az orosz politikusoknak és újságíróknak sok időbe telt, amíg kiheverték azt a téveszméjüket, hogy a kommunizmus bukásával a világ egy olyan közösséggé vált, amelyet elfogadott szabályok szabályoznak. Sok orosz értelmiségi és újságíró idealizált képet alkotott az Egyesült Államokról, ami miatt az orosz kormány nem tudta megérteni Washington Oroszországgal kapcsolatos szándékait. Mi mással lehetne magyarázni Oroszország felkészületlenségét, amikor Washington megdöntötte Ukrajna választott kormányát, és amikor Grúzia megszállta Dél-Oszétiát?
Ahogy Putyin most már megérti, az orosz kormánynak a Nyugattal való tisztességes és becsületes kapcsolatokra vonatkozó téves elvárásainak súlyos következményei voltak. Ha a Nyugat leépülése nem vezet összeomláshoz, a háború elkerülhetetlen. Az amerikai és az európai népek nem tudnak hatni a kormányaikra, amelyek a pénzhatalmak programjait szolgálják. Most, hogy a Nyugat mindenki előtt bebizonyította, hogy a Nyugat nem szégyelli a népirtásban való részvételt, valószínűleg még a legnyugatosabb oroszok is biztonságos távolságot tartanak Washington csapdáitól.
Most, hogy a Nyugat teljesen összetörte a szovjet korszakban kialakult bizalmat, a nukleáris armageddon fenyegetése ismét a Föld felett uralkodik. E fenyegetés láttán minden más fenyegetés a semmibe vész.

- Az európaiak és az amerikaiak megvetik kormányaikat, amelyek a tőkések érdekeit szolgálják, de a hétköznapi embereknek nincs beleszólásuk a Nyugat agresszív külpolitikájába.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 359
113
...van abban valami hogy is mondjam...pikáns, amikor ilyen oldalon találok leírást a fekete napról...

Hogy egy volt kolléganőmet idézzem:
"Van abban valami báj, amikor kacag a máj"


Ui: Szerintem ez a videó is el lesz tüntetve...
Jajj... Hat elegge erdekes megkozelitese a dolgoknak. Van azert mas, hihetobb magyarazat is. Sokan eredetileg viking szimbolumnak tartjak, vagy egy masik magyarazat szerint a napkereket szimbolizalja (sonnenrad), ami a germán népek ősi szimbóluma.

Ilyesmi magyarazattal meg nem talalkoztam :D, mint a cikkben van:

"Ez tisztán náci szimbólum annak ellenére, hogy sátánista tébolyultak is magukra vették néha. Ezen 12 Sig rúna szerepel. Mint ismeretes, az SS-jelképet két Sig rúna alkotja. A jelképet Wilhelm Landig SS-tiszt alkotta meg."
Meg magaban a cikkben is le van irva kesobb, hogy egy diszites, mozaik a terem padlojan, semmi naci jelentese nincs, sehol mashol nem hasznaltak, nincs tobb fellelheto abrazolas errol a naci Nemetorszag ideje alatt. Maga a megnevezes is joval kesobbi... Tehat ha mondjuk az epitesz egy gorog mintat, mondjuk a Meander-t rakta volna a padlora, akkor most az lenne az osi naci szimbolum. Ehh..

Idezet a cikkbol>

"A Fekete Nap nevet 1991-ben kapta egy német regény alapján. Nem ismert, hogy a náci éra alatt lett volna neve, vagy konkrét magyarázata. Mindenesetre ténylegesen napszimbólumnak tűnik, akárcsak a horogkereszt. Figyelmesen megnézve, a horogkereszt is némileg megjelenik a szimbólumban."
Szoval, szamomra, teljesen osszehanyt, hatasvadasz cikk, minimalis igazsagtartalommal.

+ par video az orosz oldal vesztesegirol, ugy nez ki a HIMARSok komoly gondot tudnak idonkent okozni:

2db 2S9 Nona megsemmisitese HIMARS altal:


Itt egy Osa kapta a HIMARS aldast.

 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93

dudó miki és páva összedobott végre egy jó cikket az indexre :)

Ukrán katonai szakértő: Márciustól az ukrán hadsereg átveszi a kezdeményező fél szerepét

Hosszú időre is korlátozottá válhat az oroszok harcképessége – erről Ivan Sztupak katonai szakértő beszélt egy ukrán hírcsatornának, aki 2004 és 2015 között egyebek mellett a kémelhárítással foglalkozó Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SZBU tagja volt.
A Unian idézi a szakértőt, aki cáfolta a The Telegraph újságíróinak korábbi kijelentéseit, miszerint Harkiv és Kupjanszk térségében orosz szárazföldi offenzíva indulna. Szerinte az orosz hadsereg már több hónapja aktív Kupjanszk és Liman városok között. Úgy véli, az orosz csapatoknak jelenleg nincsenek komoly logisztikai problémái és a kommunikációs vonalaik is hatékonyan működnek. Az elmúlt másfél hónapban azonban az Ukrán Fegyveres Erők hatékonyan akadályozták az oroszok élelmiszer-, gyógyszer- és lőszerellátását Herszon térségében, ezzel jelentős károkat okozva a harcképességükben.
Az én elképzelésem szerint március vége az a pont, ahonnan Ukrajna átveszi a kezdeményező fél szerepét
– mondta a szakértő.