[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 384
45 843
113
Időnként eljutok arra a pontra, amikor ezt a látszólag orosz-ukrán konfliktust tiszta őrületnek látom. Most is újra itt állok ennél a pontnál, mikor olvasom, hogy a svédek, az angolok,a németek az észtek stb. készülnek egy összecsapásra Oroszországgal.
Könyörgöm: még az ukrán-orosz összecsapáson sem vagyunk túl! Nem látjuk a végét, mivel fejeződik be, melyik feltételezett állapot következik be. Nem ennek lenne függvénye egy orosz-NATO összecsapás! Ha nem NATO, akkor valamilyen európai formáció!
Vagy ez egy árulkodó momentum, nem bíznak az ukránok győzelmében?
Vagy az oroszok "altatására" szolgál.
Egyáltalán nem hiszem el, hogy az ukránok nem kapnak fegyvereket és egyéb muníciót! Nyilván van egy deklarált fegyverátadás, de az a gyanúm, hogy ez inkább a spanyolfal, ami mögött számosabb mennyiséget kapnak, a nyilvános bejelentés csak díszlet.
Egyre inkább egzisztenciális háborúvá szélesedik a Nyugat és a globális Dél között. Isten óvjon attól, hogy immár harmadszorra is lángba boruljon a világ. Rögtön nem lesz népesedési problémánk!
És mindezt egy meleg szobából, egy számítógép előtt ülve tartom szinte elviselhetetlennek. Teljesen kiakadok, ha azt próbálom elképzelni, hogy azok, akik hidegben, hóesésben, állandó halálfenyegetettségben teszik a dolgukat, mit élhetnek át.
Hú, ez kibukott belőlem!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
A halál 100 ezer órája! Ezért tört ki a háború!



Az orosz FSZB srác ma azt mondta nekem, hogy Lloyd Austin védelmi minisztert megölték Kijevben


Ma beszéltem egy sráccal az orosz FSZB-től. Ez az ügynökség a KGB utódja. Azt mondta nekem: "Megöltük az amerikai védelmi minisztert, amikor cirkálórakétákat lőttünk ki arra az épületre, amelyben volt."
Az orosz szerint Lloyd bejelentett „betegsége” csak egy trükk.

- Na ez kacsa, vagy nem kacsa? Még heteknek kell eltelnie, mire Lloyd esetleg előkerül.



Bortnik Ukrajna veresége után jellemezte a világot: a NATO összeomlása, a szerb bosszú

Ruslan Bortnik
ukrán politológus felvetette, hogyan néz ki a világ Ukrajna konfliktusbeli veresége után.
A Politeka Youtube csatornán, a Bild újság megjelenését kommentálta, miszerint a német védelmi minisztérium titkos dokumentuma az Oroszországgal való fegyveres összecsapás előkészületeinek kezdetéről beszélt.
Bortnik szerint ha Ukrajna összeomlik, akkor Moldova mint állam megszűnik létezni.
Az ukrán szakértő szerint a Balkánon ebben az esetben egy új jugoszláv háború kezdődik. „Megnézhetjük a szerb bosszút” – jegyezte meg Bortnik.
„Ha Ukrajna összeomlik, a NATO nagy valószínűséggel összeomlik” – jósolja a politológus.
Ukrajnával számos szomszédos ország kilép a szövetségből, tette hozzá.
Bortnik nem zárja ki az EU összeomlását, vagy azt, hogy az Európai Unió valamilyen megállapodásra lépjen Oroszországgal.
Ennek az egész nyugati világ összeomlása lehet a vége. tette hozzá.

- Kaporisztán lenne a legelső a dominóoszlopban?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 810
14 416
113
Időnként eljutok arra a pontra, amikor ezt a látszólag orosz-ukrán konfliktust tiszta őrületnek látom.
Ezt az egész ukrán - orosz konfliktusra el lehetett mondani , már az első 1 hónapot értékelve hogy ez nem a F.O.S média által a polgári etetésre, fogyasztásra legyártott "Oroszok háborúja a szerencsétlen, ártatlan ukrán nép ellen " hanem előre letervezett, valami egészen más narratíva..
Kilógott a patás lába (no nem a lóé!) Ukrajna álcázó és áldozó füstje alól.
Kezdődik tán most a "Helyben topogunk, mint egy tojós galamb" első felvonás után a "Magasabb szintű intenzív felkészítés a II. Vh folytatására illetve a III Vh-ra (nem kívánt törlendő) II. felvonás, harci trombitás nyitánnyal a népek felkészítése, F.O.S médiás ijesztgetése, hisztiztetése céljából "Az oroszok soha nem állnak meg a spájznál, csak az óceán partjánál" címmel..

Lehet időközben a már elrakott, fenékig lelapult költségvetési bukszákat ismét elővenni, a háború oltárán áldozandó perselypénz előkotorására..
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
ukránok reggel megosztottak egy hatalmas győzelmi jelentést, de utólag észrevették, hogy + jeles járművön sárga szalagos katonákat gyilkoltak le ezért eltüntették minden nyomát a videónak, csak néhány képernyőmentés maradt
UNWWmO0.png

Xczy1Wf.png
Teljesen más a két jármű de még kikockázva is különbözik a háttér.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 398
8 612
113
Kb másfél hete ment ez itt hírként, oldalakon keresztül vitázott itt boldog boldogtalan, csak azt nem értem, hogy a nemtörődöm közüzemi trehány hozzáállásnak, vagy szar állapotban lévő ruszki vezetékrendszereknek mi az isten köze van az ukrajnai fegyveres konfliktushoz?? Ha már mindenáron ilyen híreket akar ide bárki hozni akkor legalább az Oroszország topikba rakja már be, de lehet még oda sem mert ez baromira nem biztonságpolitikai kérdés, az ukrán fegyveres konfliktushoz meg aztán végképp nincsen köze. Legközelebb jönnek majd az ukrán meg ruszki celeb hírek is?

perwsze,beraktál egy hírt,hogy Oroszországban gondok vannak mert télenelfagyott a fűtés .. ezzel semmi gond nincs,mert mint említettem tél van (és az ezzel járó hideg),sőt azt is írtam,hogy biztos szar elavult a fűtési rendszer, erre hoztam neked pár példát, igazából nem orosz sajátosság mert máshol is előfordul hasonló eset a világon (USA,GB,CAN,NOR).

viszont azt nem nagyon vágom,hogy ennek mi köze van a topic témájához,hogy valahol Moszkva alsón nem működik a fűtés ??
a következő mi lesz vajon amit hozol ? Szentpéterváron nem müködik a közvilágítás vagy Jekatyerinburgban a közlekedési lámpák ? :)

azt hogynincs elég ember a karbantartásra meginkább hagyjuk .. ha csőtörés van Budapesten hirtelen mondjuk 8 helyen, mert elfagynak a csövek akkor az azt jelenti hogy nincs elég ember a karbantartásra ? komplett rendszert kell gondolom cserélni,nem egy 5 méteres csövet.

az A-50-es hír már érdekesebb,bár megerősítést én még nem találtam róla .. de hamarosan kiderül

Két oka van, hogy ide raktam be a hírt - bár gondolkodtam azon, hogy máshová kéne. Viszont az igaz, hogy nem feltétlenül esik le mindenkinek elsőre, hogy miért tartozhat ide.

Az egyik ok, hogy ide is való, hogy a fűtésrendszer karbantartásának ilyen mértékű elmaradása a háborúra vezethető vissza, mert:
  • akik a karbantartást végezték, azok egy jelentős része lelépet az országból, vagy a fronton van, vagy épp már halott
  • a szankciók miatt lehet gond a gépek, szerszámok, alkatrészek ellátásban

A másik ok, hogy ilyen hírek már tavaly is voltak. És hogy ez már nem feltétlenül pillanatnyi nehézség, hanem kezd a rendszer részévé válni és egyre súlyosbodik. Tehát az orosz állam még az alapvető, minimális feladatait is egyre nehezebben tudja elvégezni. Csak az orosz propaganda szerint nem viseli meg Oo-ot a háború, és hogy mindent kibír. Az elhúzódó háború Oo-ra nézve is veszélyeket rejt. Olyan mértékben visszaeshetnek az állam képességei és vele együtt a szolgáltatások, hogy annak már súlyos következményei lehetnek, akár magára hatalomra nézve is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 863
65 632
113
Annyira nem venném komolyan ezt a 6-7-napos előrejelzést.
Ez bármi lehet azonkivul hogy akár igaz is.
Egyrészt nem egyik napról a másikra fogy el a lőszer egy országban.
Másrészt az oroszoke már ugye vagy hatszor elfogyott a brit tudósok meg a nyugati média szerint.
Másrészt lehet hamis hír az oroszok megtevesztesere, kiugratasara.
Lehet hamis hír a pipogya nyugati politikusok unszolasara hogy adjanak fegyvert, lőszert meg mert jönnek az oroszok.
Lehet alhir a nyugati lakosság figyelmének újra felkeltesere, adakozzatok...
Csak nyugalom.
A nagy északi pánik (német, svéd, hollandus, stb) és harci cihelodes lehet hogy egy nyugat ukrán megszállásnak szol valójában, és bemenekul a vedernyo alá a maradék ukrán sereg.
Van benn ráció mert a frontrol kiveszik a képzett egységeket és hatravezenylik "önkénteseket" fogni. Akik eddig fogdmegek voltak azokat meg a frontra viszik.
De hogy ilyen pár ezres svéd meg unikornisos német udvhadsereg micsoda kalandokba keveredik majd azt öröm lesz nézni.
Indexes, vagy portfólió firkasz full nyugati szemszögből (ISW) megirt cikkében említette hogy az USA több ezres (tízezres) sereget fog allomasoztatni majd nálunk ha az ukránok elbuknak.
Hát az baxna be nekik,még csak az kéne.

Ezek még már azt is kiszamoltak mennyibe került a "lelőtt" A-50.
Bár a roncsokat meg senki sem látta azóta sem, ahogy 22 február 24 óta az akkor "lelőtt" két Il 76 roncsait sem, de kész tényként beivodott ukrán bemondasra.
Ez olyan Colombo felesége feelinges.
 

Kecske

Well-Known Member
2020. május 24.
211
1 093
93
A kipukkanó T-80BVM-hez kapcsolódó hitvitához három tényszerű állítással azért bekapcsolódnék:

1) Pontosan tudjuk hol történt, Krasznohorivka és Avdijivka között (48.190837, 37.723505). Az felső képen a tereptárgyak, az alsó térképeken pedig a frontvonal látható két időpontban, itt kék körrel jelöltem a helyszínt:

YZaxtq0.jpg

37yZ8aB.jpg


2) Ahogy @laci74 észrevette, arrafele most hótakaró van, ez alapján csak január 8-a előtt készülhetett a felvétel.

3) Még a T-80 topikban @fip7 felvetette, hogy ez valami fixen telepített TV kamera vette fel mert túl jó a képminőség(??)
Szóval ez kizárt, egyrészt mert a közelben nincs semmilyen magas tereptárgy, távvezetékoszlop stb. ahonnan ilyen szögből lehetne videót készíteni. Másrészt meg egy belépőszintű DJI Mini 3 is bőven hozza ezt a nem túl egetrengető képminőséget, nemhogy egy Mavic 3, amiből van pár az ukránoknak. Harmadrészt látszik a videóban egy enyhe de jellegzetes "vibrálás", ezt a digitális képstabilizálás okozza, ami ugyancsak jelzi hogy mozgásban a kamera.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 475
19 179
113
No persze, és mostanában a sárgaszinu kalasnyikovok a menok. :rolleyes: Ez gyenge próbálkozás volt.

-------------------------------------

Ma a muníciós teherautókra fogok fókuszálni.

Ennek a híd alatt nem sikerult elbujnia:


Van amikor inkább futni kellene, mint TikTokozni:

Palkó, töröld ki a csipát a szemedből és nézd meg újra. Semmiféle "sárga kalasnyikov" nincs a képen, ellenben a másikon erősen látszik a filterezés. Persze értem én, hogy a szemed előtt lebegő rózsaszín (vörös) köd nem segít az objektivitásban, de ez már legyen a te problémád. Egyébként sem értem, hogy szláv létedre hogy gyűlölheted ilyen halálosan a szintén szláv oroszokat (ugye az ukránoktól tudjuk, hogy ők nem szlávok! :D ), de ezt is csak valami belső meghasonlottságnak vélem nálad, amolyan átmeneti identitászavar vagy csak egyféle megfeleléskényszer... :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy néz ki az IL-22/A-50 elleni "baráti tűz" titkosszolgálati munka volt, Sz-300 üteg személyzetébe beszivárgott ukránok hajtották végre a támadást, maguk az ukránok is különleges alakulatok által végrehajtott műveletről tettek említést, mielőtt gyorsan törölték a bejegyzést.
Bár az A-50 valószínűleg kamu, mivel tele lenne a net orosz keresőhajók mozgásával ha igaz lenne.


ukrán dróntámadás Voronyezsben...


Őt nem sikerült mobilizálni



teC88Ep.png


ZNCUivL.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 007
113
Időnként eljutok arra a pontra, amikor ezt a látszólag orosz-ukrán konfliktust tiszta őrületnek látom. Most is újra itt állok ennél a pontnál, mikor olvasom, hogy a svédek, az angolok,a németek az észtek stb. készülnek egy összecsapásra Oroszországgal.
Könyörgöm: még az ukrán-orosz összecsapáson sem vagyunk túl! Nem látjuk a végét, mivel fejeződik be, melyik feltételezett állapot következik be. Nem ennek lenne függvénye egy orosz-NATO összecsapás! Ha nem NATO, akkor valamilyen európai formáció!
Vagy ez egy árulkodó momentum, nem bíznak az ukránok győzelmében?
Vagy az oroszok "altatására" szolgál.
Egyáltalán nem hiszem el, hogy az ukránok nem kapnak fegyvereket és egyéb muníciót! Nyilván van egy deklarált fegyverátadás, de az a gyanúm, hogy ez inkább a spanyolfal, ami mögött számosabb mennyiséget kapnak, a nyilvános bejelentés csak díszlet.
Egyre inkább egzisztenciális háborúvá szélesedik a Nyugat és a globális Dél között. Isten óvjon attól, hogy immár harmadszorra is lángba boruljon a világ. Rögtön nem lesz népesedési problémánk!
És mindezt egy meleg szobából, egy számítógép előtt ülve tartom szinte elviselhetetlennek. Teljesen kiakadok, ha azt próbálom elképzelni, hogy azok, akik hidegben, hóesésben, állandó halálfenyegetettségben teszik a dolgukat, mit élhetnek át.
Hú, ez kibukott belőlem!
Figyelj, ami nincs, azt nem lehet odaadni, max. ígérni. De hitből és ígéretből nem lehet háborút nyerni.

Szijjártó mondta, hogy a gázellátás nem ideológiai kérdés.

Amit látsz, az az izmozás, hogy tereljenek a teljes ukrán vereségről.

Tologatják a 30k németet, az el nem készült lengyeleket, villognak 300k nato katonával, miközben csupaszok, és leszop.. magam, ha van két hétre elegendő lőszerük.

Mellé mindenhol szutyok-szar kormányok, népszerűtlenek, akiknek már csak egy ruszki támadás hiányzik, hogy végleg kukázzák őket.

Nem, egyszerűen túltolta a nyugat. Egy senkire se veszélyes, a natoval jóban lenni akaró ruszkikat vörös vonal átlépésre kényszerítettek, mert pár kretén titkosszolga és külügyér úgy döntött, hogy a ruszkik gyengék, kifogynak, szervezetlenek és a szent nato légierő miatt teli lesz a gatyájuk átlépni a határt, és ha átlépik, akkor meg megfenyegetjük őket. Erre átlépték. Első nap Kijevben, 21k km2 egy nap alatt, szinte semmi hadsereggel. Kijevből Minszket kellett kamuzni, hogy kimenjenek.

Innen indultunk, meg az illúzióból, hogy pár hét alatt vége, erre a muszka nem kitalálja nekik azt, amiben jó? Az anyagháborút minimális veszteséggel. ;)

Csak néztek. Már tavaly januárban nem voltak annyira fickósak Bahmut után. Tartani kellett, közben hátrébb védelmet kialakítani és készülni a nagy tavaszira, de pont azt baszták el, ami a nagy tavaszihoz kellett volna: ember és hadianyag, morál.

Aztán nagy tavaszi, majd totál ki is fogytak emberből és főleg hadianyagból.

Az embert akár még pótolhatnák is, de a hadianyag nem jön ideológiából és brüsszeli, washingtoni bullshitböl. Azt le kell gyártani, kiszállítani, megvédeni úgy, hogy a ruszki mást se csinált 2022 szeptember óta mint erődített, védelmet kreált, közben pedig hadigazdaság nélkül úgy felpörgette a gyártást, amite jele9nem képes vagy nem akar képesnek lenni Ukrajnáért a nato. Mindezt úgy, hogy a szankciók ellenére nőtt a gazdasága, erősebb szövetségesei vannak, mint voltak, és a régieket nemhogy nem árulta el, mint a nato, hanem haveri szállításokra veszi rá, és olyanok adnak nemzetközi brigádokat, mint Kuba, Venezuela, Szíria, stb, miközben a nato pl. minket, a sajátjaikat is basztatja.

Egyszerűen eljutottunk oda, hogy a nato feneke kivan, félnek attól, hogy a bedőlt ukrán projekt után a muszka ellenük fordul, nekik meg kivan a seggük a gatyóból. Ezért marad a háborús uszítás, az agitprop Oroszország ellen, a villogás a semmivel, 30k nemzettel, Tuskosított polák bohócokkal (véletlenül két országban vannak tömegtüntetések: NO és LO ...), meg a kicsi baltiak bohóckodása, mint amikor az elefánt és egérke mennek a hídon. Csak közben az elefánt is max egy szamár ..., így már a hutik is körberöhögik őket, és kiengedik rájuk a barkácsrakétáikat.

Eljutottunk oda az első Öböl-háborútól, amikor hatalmas haditechnikát vontak össze mind, hogy a "szövetségeseket" mindenki körberöhögik a sajátjaik is, és belépnek a Bricsbe. Kellett hozzá kemény munka, Soros és Bidenék, a hülye USA külügy woke csicskái, a hadsereg woke csicskái, meg bohóc eus politikusok (régi lejárt arcokat kapnak elő külügyérnek a britek, a kopasz NOban azt se tudja mit kezdjen a "népszerűséggel", miközben a ruszki éppen ott tart, hogy hol legyenek a határok, ha az ukrán kifogy mindenből, és megálljon-e, vagy menjen el megint Berlinig vagy Párizsig, mint régen. Pedig hol volt ettől az orosz hadsereg 2022 februárjában! De okosan a nyugat összehozta nekik és magának.

Nos, itt tartunk.

Jöhetne már az olimpia, talán lenyugodnának a kedélyek is.

Persze, ha a ruszkik indulhatnak ...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 398
8 612
113
Úgy néz ki az IL-22/A-50 elleni "baráti tűz" titkosszolgálati munka volt, Sz-300 üteg személyzetébe beszivárgott ukránok hajtották végre a támadást, maguk az ukránok is különleges alakulatok által végrehajtott műveletről tettek említést, mielőtt gyorsan törölték a bejegyzést.

Az elején még én se gondoltam komolyan a hírt, de mostanra kezd úgy kinézni, hogy mindenki - a nem hivatalos orosz csatornák is - elismerik, hogy lelőtték az A-50-est. Csak a hivatalos orosz szervek nem ismerik el. Nem is tudom, hogy melyik cikibb az oroszoknak, ha az ukránok lőtték le, vagy ha ők maguk? Mivel van belőle még gép, így jelentősége nem lesz rövid távon. Viszont pótolni most ilyen szankciós környezetben lehet, hogy nehezen menne már. Épp friss hír, hogy az egyik legnagyobb orosz olajfinomítónál is beütött a szankció:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 863
65 632
113
Kulaba azt mondta ha elfog a lőszerek lapátokkal harcnak tovább.
Elképzeltem ahogy Kulaba lapátol.
Max a sirjukat ássák meg, mert a moraljuk a béka segge alatt van.
Aztán ugye emlékszünk meg hogy röhögött a nyugati oldal egy éve hogy az oroszok lapátokkal harcolnak mert nincs már lőszeruk?
Hat gyorsan visszanyalt a fagyi.


Lassan belepunk a robotok háborújaba.



Az új orosz mellenyrol.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
mai indexes agymenés, az usa európai háborújának vágyálmáról, legalább el lehet képzelni mennyire debilek a valósággal kapcsolatban a tengerentúli felforgatók, hogy egy ilyen szánalmas hazug cikket le mernek közölni:

egy kiszivárgott titkos dokumentum szerint a német hadsereg felkészült egy Oroszországgal szembeni nyílt fegyveres konfliktusra. A forgatókönyv szerint már idén februárban eszkalációs folyamat venne kezdetét a NATO tagállamai és Oroszország között, de a valódi fenyegetést nem ez jelenti, hanem az, hogyan gondol a Kreml Németország szerepére az ukrajnai háborúban.
...
Az mindenki számára világos, hogy egy esetleg eszkaláció, háború Németország és Oroszország között mihez vezetne. Németország a NATO tagja, ezáltal maga a katonai szövetség is hadviselő féllé lépne elő, a harmadik világháború csak egy karnyújtásnyira lenne
....
A forgatókönyv szerint összecsapások törnének ki, amiket Oroszország ürügyként használna fel újabb támadásokhoz. Mozgósítana a lengyel és a litván határon. Oroszország csapatokat és közepes hatótávolságú rakétákat telepítene Kalinyingrádba, és egy közelgő NATO-támadást állítana belföldi propagandájának középpontjába.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 012
23 333
113
Két oka van, hogy ide raktam be a hírt - bár gondolkodtam azon, hogy máshová kéne. Viszont az igaz, hogy nem feltétlenül esik le mindenkinek elsőre, hogy miért tartozhat ide.

Az egyik ok, hogy ide is való, hogy a fűtésrendszer karbantartásának ilyen mértékű elmaradása a háborúra vezethető vissza, mert:
  • akik a karbantartást végezték, azok egy jelentős része lelépet az országból, vagy a fronton van, vagy épp már halott
  • a szankciók miatt lehet gond a gépek, szerszámok, alkatrészek ellátásban

A másik ok, hogy ilyen hírek már tavaly is voltak. És hogy ez már nem feltétlenül pillanatnyi nehézség, hanem kezd a rendszer részévé válni és egyre súlyosbodik. Tehát az orosz állam még az alapvető, minimális feladatait is egyre nehezebben tudja elvégezni. Csak az orosz propaganda szerint nem viseli meg Oo-ot a háború, és hogy mindent kibír. Az elhúzódó háború Oo-ra nézve is veszélyeket rejt. Olyan mértékben visszaeshetnek az állam képességei és vele együtt a szolgáltatások, hogy annak már súlyos következményei lehetnek, akár magára hatalomra nézve is.
És Te ezt elhiszed amit leírtál?? Ember Oroszországról beszélünk, nem egy Pécs méretű városról!! Várj vegyünk egy "komolyabb" országot, mondjuk legyen pl Belgium, ahol hideg sincs annyira, meg békesség is van, meg pénz is van, jólét miegymás... aztán ha eljut az ember Belgiumba és lát egy rossz vízvezetéket, vagy csőtörést akkor megállapítja, hogy ennek alapján Belgium hamarosan lehúzza a rolót, és válságban van a kormányuk? Istenem....

Majd akkor térjünk vissza az "Oroszország hamarosan összeomlik", "holnapra becsődöl", "Putyin hatalma veszélyben van" szlogenekre, ha több tíz és százezres nagyságrendű tüntetések lesznek Moszkvában, addig feleslegesen temetitek őket heti szinten!

Jut eszembe, ha a ruszkik ilyen szarul állnak ahogy felvázolod mi a helyzet Ukrajnában? Ott hogy működik a rendszer, mennyire tudja ellátni az állam a minimális feladatait?

mennyire működnek a szolgáltatások?

hiszen kitömte őket a nyugat pénzzel, a ruszkikat meg szankciózzák ahol érik a fejlett és haladó nyugat ott áll Ukrajna mögött!!

de vajon mire jut az az ország, ami a Szovjetunió felbomlása után szinte semmit nem tud önálló eredményként felmutatni, amit önerőből hozott létre?

Inkább Ukrajnáért aggódj, mert lehet hamarabb lesz tüntetés Kijevben Zelenszkij ellen mint Moszkvában Putyin ellen... és ezen pár elfagyott fűtéscső sem fog segíteni.

Abban igazad van, hogy a háború egyik félnek sem jó, de mondj egy olyan háborút ami valaha valamelyiknek jó volt.. főleg ha elhúzódó.