[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 060
16 229
113
Oroszország határai be vannak jegyezve? Szerintem igen. Tehát, ha Ukrajna nincs bejegyezve szuverén államként, de Oroszország igen, akkor az biztos, hogy Ukrajna nem Oroszország része sem részben sem egészben. Az, hogy Ukrajna mi is valójában egy nagyon jó kérdés, de az biztos, hogy sem részben sem egészben nem Oroszország része.

Azért ezt ne kiabáljuk el, még változhat, hiszen nemrég kérte 4 volt ukrán megye is az Oroszországhoz csatlakozást.

Szerintem az év végéig más megyék is kérni fogják, sőt Ukrajna fogja ezt kérni, az oroszok meg ha nehezen is, de végül majd csak elfogadják.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 001
16 232
113
annyira, de annyira ...
akkor mi a helyzet Koszovóval? ott még csak népszavazás sem volt. érdekes módon ott nem zavar a nemzetközi határok figyelembe nem vétele. meg egyéb hasonló apróságok
Jah és hozzácsaphatjuk a körhöz Észak Macedoniát is.. Rögtön a balkáni háború után 3 amerikai katonai támaszpont létesült ott hamarjában (biztos kérték, megszavazták az ott lakók?) Az USA katonai járgányai minden rendszám, azonosítási jelzés nélkül szabadon flangáltak a területen, mint egy háborús térségben szokás..
A bekövetkező közhangulat hatására évekig még a közlekedési rendőrök is feltárazott géppityuval mentek szolgálatban - szigorúan csak párosával. A rendőrkapitányságok előtt fakabátban gépfegyveres beléptető pontokat tartottak fent - ahol a kapitányság irodistái, sokszor tisztek igazoltatták az ügyintézésre érkező polgárokat.

Természetesen ezek után, nem is olyan rég, önként és dalolva kérték a polgárok, hogy szentesítsék ezt a törvénytelen megszálló állapotot és önként, dalolva beleléptek a NATO-ba..
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 504
31 877
113
Több esze is lehetett volna...

Emlékezünk?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 734
28 422
113
Nincs olyan hogy "A" nemzetközi jog. Amit nemzetközi jognak nevezünk, az a szerződések összességéből áll össze.

Ha idejönnek, elfoglalják, megnépszavaztatják, aztán elkezdik átvenni a közszolgáltatásokat, nyugdíjak kifizetését, akkor ugyanaz a szituáció, addig nem. Ezeket az "apróságokat" kifelejtetted, így csak egy szokásos csúsztatás.
Na meg arról nem is beszélve, hogy az NSZK hiába nem ismerte el 1945 után a keleti Odera-Neisse határvonalat egészen 1972-ig, de az megint csak senkit sem érdekelt. Ukrajnánál is ez lesz, ha egyáltalán marad még belőle valami
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Vagyis ez is lehet magyarázat, hogy Oroszország nem nevezi háborúnak ezt a fegyveres összetűzést, ugyanis ennek a szövegnek az értelmében saját magának üzent volna hadat. Vagyis Ukrajna jogilag Oroszország része, csak értelmezni kell a szöveget. Ha, nem jelöltek ki új határokat, akkor értelemszerűen a régi határok érvényesek. Tehát ezek szerint Oroszország határos Magyarországgal. Ha a belviszálynak vége, akkor.....
Van egy Orosz birodalom idejéből megmaradt katonai doktrína, amikor Ázsiában még félbarbár nemzetek voltak a szomszédaik, lehetősége van az ország vezetőjének korlátozottan bevetni a haderőt közelkülföldön hadi gazdálkodás és sorozás bevezetése nélkül.
Ezt úgy hívják Különleges Katonai Művelet.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 196
5 114
113
Oroszoknak már nincs vegyifegyver készlet hiszen a szovjet készletet teljesen megsemmisítette. A jenkik nem.Persze laboratóriumi körülmények között kis mennyiségben elő tud állítani. De gyártási kapacitása már nincsen vegyifegyverek előállítására.
Hát ez azért nem.egészen igaz. Az USA tavaly hivatalosan megsemmisítette az összes mérgező harcanyaggal töltött eszközét (aknavetőgránát, tüzérségi lövedék és a rakétakat is. Mind a mustár mind a VX töltetűeket. Kb 3 évvel ezelőtt pedig az összes szarin töltetet.

Az oroszok ugyanígy azonban a 4. generációs vegyifegyvereikről nincs infó pedig azokat is sok tíz tonnás mennyiségben gyártották le. (Novicsok-5, -7, stb )A pszichotoxikus mérgező harcanyagaikról sincs infó.(Kolkol-1)

Arra hogy kinek milyen kapacitásai vannak arról csak annyit hogy ahol permetszert lehet gyártani ott idegmérget is. Hólyaghúzó mérgező harcanyaghoz pedig csak egy labor kell ahol tonna/év mennyiségben lehet előállítani.

A tudás és technológiai megvan hozzá, kérdés az akarat.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 912
113
"04/07/2014 Meglepő nyilatkozatot tett Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkár, amelynek közvetítését megtiltották az ukrán médiában és az interneten. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén vitatták meg a két ország közötti konfliktust. Onnan a következő következtetést vonták le: Ukrajna 1991.12.25 óta nem jegyeztette be határait. Ukrajna határait az ENSZ nem jegyezte be szuverén államként."
[/QUOTE]


És ezaz amerikai fregat lebénítása/vontatása, legénységének leszerelése előtt vagy után volt ?
 
  • Tetszik
Reactions: Sunlight56

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Franciaország körülbelül 40 nagy hatótávolságú Scalp rakétát és több száz bombát küld Kijevbe
A franciák és az európaiak megpróbálják leváltani az amerikaiakat, akiknek most nincs több pénzük segélyt küldeni Ukrajnának
2024.01.17. | 06:22

Emmanuel Macron francia elnök kedd este (16. 1.) bejelentette, hogy "februárban" Ukrajnába utazik, és Párizs mintegy 40 nagy hatótávolságú Scalp rakétát, valamint több száz bombát szállít majd Kijevnek.
"Személyesen megyek Ukrajnába februárban", miközben Franciaország "mintegy 40 Scalp rakétát és több száz bombát" szállít Kijevnek a következő hetekben - mondta egy sajtótájékoztatón.
Megismételte, hogy "nem hagyhatjuk, hogy Oroszország megnyerje" az ukrajnai háborút, mert Európa biztonsága forog kockán.
A franciák és az európaiak megpróbálják leváltani az amerikaiakat, akiknek most nincs több pénzük segélyt küldeni Ukrajnának.

Nous ne pouvos laisser la Russie gagner.
Franciaország új fegyverszállításra kötelezi magát Ukrajnába: SCALP rakéták negyedét és bombák százait. Il en va de la protection de la liberté, de nos valeurs, et de la sécurité de notre voisinage.


Oroszország pozíciója Ukrajnában csak erősödni fog

George Beebe
, a CIA orosz elemzési részlegének korábbi igazgatója a Daniel Davis / Deep Dive YouTube csatornával folytatott beszélgetésében azt mondta, hogy Oroszország előnye az ukrán fegyveres erőkkel szemben csak növekedni fog, ezzel párhuzamosan a Nyugat tárgyalási pozíciója csak gyengülni fog.
„Úgy gondolom, hogy az oroszok egyértelműen győztesek, az előnyük csak növekedni fog” – jegyezte meg Beebe.
Szerinte az orosz hadsereg nagyon hatékonyan „ledarálja” Ukrajna katonai potenciálját. Beebe hozzátette, hogy az ukrán hadsereg védelme előbb-utóbb összeomlik az Orosz Föderáció által okozott igen magas veszteségek miatt.

„A front esetleges összeomlása oda vezet, hogy a nyugati országok elveszítenek minden lehetőséget „érdekeik” biztosítására Ukrajna területén” – hangsúlyozta Beebe.



Ukrajnával együtt demilitarizáljuk a NATO-t.

Oroszország különleges katonai műveletével nemcsak Ukrajnát demilitarizálja, hanem az egész NATO-t is – érvelt Andrej Ilnyickij, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tanácsadója.
Az "International Affairs" magazinnak adott nyilatkozataiban Ilnyickij azzal érvelt, hogy nem túlzás azt állítani, hogy általában "Oroszország nem csak Ukrajna demilitarizálásával foglalkozik, hanem az egész NATO-val is".
„Tulajdonképpen ma már felismerhető, hogy annak ellenére, hogy egy évvel korábban az amerikaiak és a NATO képviselői bejelentették, hogy évente egy-három millió lövedéket szállítanak Ukrajnának, nem sikerült elérniük ezt a célt.
A termelés, a láncok, a készletek megsemmisültek.

A NATO tagországok hadiipara nem képes "létfontosságú" dolgokat előállítani.

Ellentétben velünk” – érvelt Ilnyickij, kijelentve, hogy az orosz katonai parancsnokság elérte azt a pontot, hogy annak eldöntéséhez, hogy milyen katonai felszereléseket és fegyvereket állítson elő, tudja, hol fogják azokat előállítani,, milyen tulajdonságokkal fognak rendelkezni, mikor adják át a csapatoknak és mennyire készek a katonák a használatukra.

Emellett Ilnyickij azt állította, hogy több mint 400 NATO-műhold "dolgozik" Oroszország ellen az ukrajnai különleges katonai művelet során. Mint mondta, közülük mindössze 70 hivatalosan katonai, a többi pedig kereskedelmi célú.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 458
79 478
113
Amikor Szíriában lelőtte a török F-16-os az orosz Szu-24-est, akkor ment a találgatás, hogy az oroszok majd nekiállnak leszedegetni a török harci gépeket, meg elszabadul a sebzett medve, oszt lesz ott minden.
...aztán...
...aztán semmi ilyen nem történt.

Ehelyett Erdogant várakoztatta Putyin kínosan sokat a Kreml Görög termében...
No meg a török vendéglősök, hoteltulajdonosok várták szezonban hiába az orosz turistákat.
Messze kifinomultabb módja volt a visszavágásnak, mint az ókorban ragadt - "szemet szemért-fogat fogért" - közel-keleti elv...
Az egyikkel az egónak vágott oda,a másikkal a pénztárcának.
Jóval többe volt az a törököknek, mint ami kárt, presztízsveszteséget okoztak az oroszoknak.

Az EÁ2 atlantista felrobbantása után is valami hasonlóan látványos választ vártak sokan.
Oké, egy időben megsokasodtak az USA-ban a vegyi anyagokat szállító tehervonatok kisiklásai, de amilyen ott is a vasúti infrastruktúra állapota...

Szerintem az ÉÁ2 felrobbantására is pont elég elegáns válasz az, hogy eladják a gázt/olajat Kínának, Indiának...
...azok meg felárral az Európaiaknak.

Szóval Putyin - és tanácsadói - szintjén ez szerintem egy külön szellemi vetélkedő alkalmanként, hogy hogyan is adják vissza úgy az emblematikus veszteségeiket, hogy az fájó és - szerintük - méltó legyen.

De tévedés ne essék; ez az időnkénti - mondhatni -szellemi párbaj sem harctéri szinten, sem csak erre alapozva hosszútávon hadászati szinten nem működik.
Arra marad a bestialitás.:(
A Moszkvát hogy adták vissza? A kilőtt KILO-t hogy adták vissza?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 872
113
.


Ezért akarja az USA bedöngölni a német gazdákat, jöhet a jegyrendszer
Ha a német agrárium valóban összerogy, akkor nem kizárt, hogy az EU-ban adagolni kell majd az élelmiszert
G. Fehér Péter

Az amerikaiak rátették a kezüket az ukrán termőföld jelentős részére. Az ott termelt gabonát az Európai Unió területén, elsősorban Németországban akarják eladni. Csakhogy előtte ki kell „pucolni” a német piacot, hogy legyen hely az ukrán gabonának. A német kormány, amely Washington alá van rendelve, a költségvetésben keletkezett lyukat a gazdáktól való pénzek elvonással akarja betömni. Ez pedig a német mezőgazdaság végét jelentheti. Ezért ma Németország szerte hatalmas gazdatüntetéseket tartanak.
Bármilyen hihetetlennek is hangzik, de nagyon is elképzelhető, hogy az amerikaiak provokálták ki a német gazdák mai, a tervek szerint soha nem látott méretű tüntetését. A mezőgazdasági termékek kereskedelmével foglalkozó amerikai nagyvállalatok valószínűleg nem ilyen forgatókönyv megvalósítását szerették volna látni. E szerint, a német agrárágazat tönkretételét és a kieső mezőgazdasági termények helyére az olcsóbb ukrán áruknak az uniós piacra történő bevezetését, sokkal kisebb dérrel-durral akarták megvalósítani. De, ez most mindegy is, mert már benne vagyunk az események sűrűjében.
Több ezer traktor és mezőgazdasági munkagép vonul fel ma Berlinben, és Németország több nagyvárosában. A gazdák azért tiltakoznak, mert az idei költségvetésben már nem szerepel a mezőgazdasági gépek üzemeltetésénél használt motorolaj jövedéki adómentessége. Ez gyakorlatilag több millió ember megélhetését veszélyezteti.
A balliberális kormány azért döntött a megszorítás mellett, mert az EU által a korona vírus utáni helyreállítási alapból a németeknek kifizetett összeget a kormány a megújuló energia bevezetésére, szélesebb elterjesztésére fordította. Az alkotmánybíróság viszont törvénytelennek minősítette az eljárást és kötelezte a berlini kormányt az összeg pótlására.
Ez viszont 60 milliárd eurós lyukat ütött az idei büdzsében. A kormány kényszerhelyzetbe került, mert már előzőleg, az alkotmányt figyelmen kívül hagyva, négyszer is emelte a költségvetésnek az adósság plafonját. Így csak a megszorítás eszközéhez nyúlhatott, mondván, ha ezt nem teszi, összeomlik az egész gazdaság.
A megszorítás megvalósítása gyakorlatilag a német mezőgazdaság végét jelentené, láncreakciót váltana ki, mert ne legyen kétség, a krízis egész Európára átterjed majd. Mindez az uniós mezőgazdasági termelés hanyatlásához is vezethet, akár élelmiszerhiányt is okozhat. Márpedig a mezőgazdasági termékek hiányát valahogy pótolni kell majd azt követően, ha a német agrárium valóban összerogy, és ha Európa nem akar az élelmiszerekre, a második világháború alatt ismertté vált jegyrendszert bevezetni.

Az első kérdés, amit mindenképpen fel kell tenni: hogyan lehetséges, hogy Európa legnagyobb és legerősebb gazdaságát a padlóra küldené egy 60 milliárdos költségvetési hiány? Összehasonlítás képen, Magyarországnak, egy jelentősen kisebb gazdasággal rendelkező feltörekvő piacnak, az EU jogellenesen 30 milliárd eurót nem fizetett ki. Most még 20 milliárd euróval tartozik Brüsszel. Nem állítható, hogy ez a pénz sehonnan sem hiányzik, de Magyarország gazdaságát ennek ellenére messze nem fenyegeti az összeomlás veszélye.

Ha már az összeomlásnál tartunk, akkor a második kérdés, hogy a költségvetési csomagban, miért pont a gazdálkodóknak kell a legnagyobb terhet viselnie. Egy olyan hatalmas gazdaságnak, mint amilyen a német, hihetetlenül hangzik, hogy ne legyen valamilyen mozgástér. Akkor pedig miért pont az alapvető ellátást biztosító mezőgazdaságot akarják ellehetetleníteni, konkrétan tönkre tenni?

Azért, hogy tönkre is menjen!

A kulcs szó: Ukrajna. Pontosabban az európainál sokkal olcsóbb ukrán gabona. Ha bedöglik a német mezőgazdaság és magával rántja az EU jelentősebb mezőgazdasági termelőit, Brüsszel kézenfekvő megoldásként elfogadhatja az ukrán gabonának az Unióban való értékesítését.
Mint ahogy ezt tette nem sokkal ezelőtt, amikor Oroszország lezárta Ukrajna Fekete-tengeri kikötőit, megakadályozva, hogy az ukrán gabonát, az ENSZ felkérésére, az éhező afrikai országokba szállítsák. Ez elég biztos és jövedelmező üzlet volt Kijev számára, hiszen a számlát a világszervezet állta.
Brüsszelben ekkor született meg az a döntés, hogy az ukrán gabonát uniós kikötőkön keresztül vigyék Afrikába. Csakhogy az ukrán gabona az EU-ban „ragadt”. Konkrétan, itt értékesítették. De már nem, mint ukrán gabonát, hanem, mint uniós mezőgazdasági terményt.
Ugyanazt a formulát használták, mint az orosz olaj esetében az indiaiak. Az orosz olajat átcímkézték, és mint indiai olajat adták tovább, kikerülve a Moszkva elleni uniós embargó adta korlátokat. Amikor Brüsszel szóvá tette az átcímkézést, Új-Delhiben az EU szabályzatára mutattak, amely a módszert jogszerűnek ítélte.
Valami hasonló történt az ukrán gabonával is, mert az itt „ragadt” mezőgazdasági terményt, mint uniós produktumot értékesítették a közösség területén. A nagy nyugati mezőgazdasági kereskedőházak, mint a keselyűk a prédára, úgy repültek rá az ukrán gabonára és az uniós árnál jóval olcsóbban vásárolták fel.

Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia gazdálkodói hatalmas veszteségeket voltak kénytelen elszenvedni. Például 2022-ben Magyarországon majdnem 128 ezer forintot kaptak a termelők egy tonna búzáért. Egy évvel később 92 ezer forintért lehetett egy tonna búzát eladni. A magyar kormány éppen ezért megtiltotta az ukrán gabona bármilyen célból való Magyarországra szállítását.

És itt jönnek a képbe az amerikai nagyvállaltok. Az ukrán gabona, tulajdonképpen nem is ukrán, hanem amerikai. Bő egy évvel ezelőtti, nehezen ellenőrizhető adatok szerint – mivel sok amerikai cég Ukrajnában hozott létre helyi vállalatokat, így azok ukrán vállalkozásoknak számítanak a statisztikában –, az ukrán termőföldek jó része amerikai kézbe került.
Ezt az amerikai cégek legálisan megtehették, mivel Zelenszkij ukrán elnök 2021-ben feloldotta a földvásárlási moratóriumot. A privatizáció következtében lehetővé vált a termőföldek külföldi cégeknek való eladása. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a főleg amerikai kézbe került földek nagysága hozzávetőleg akkora, mint Oroszország termőterületének mérete.

De mitől jóval olcsóbb az ukrán gabona, mint az európai?
Az ukrán gabona génmódosított, gyomirtó szereket használnak, hogy a gabonát a gaz ne nyomja el, ezért jelentősen nagyobb terméshozamot lehet elérni. A termelők ezzel a módszerrel minden konkurenciát le tudnak győzni.
Ha tehát engedélyeznék a génmódosított Ukrajnából származó gabona uniós „terítését” – jelenleg tilos –, akkor az európai nagy cégeknek esélye sem lenne a talpon maradásra. Ez azt is jelentené, hogy az amerikai vállalatok az EU egész élelmiszer iparát ellenőrzése alá vonnák.
A génmódosított gabonából készült termékek évekig tartó fogyasztása károsítja az emberi szervezetet.
Most akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Ukrajnában lényegesebben olcsóbb az üzemanyag, a villanyáram és a munkaerő. Ha bejönne az Unióba az ukrán gabona, az európai agrárium tarvágást szenvedne el, annak minden következményével együtt.

Most már azért érthető, hogy Brüsszel – amely ma már teljesen alá van rendelve az Egyesült Államok érdekeinek –, miért ragaszkodott foggal-körömmel ahhoz, hogy Ukrajnával minél előbb kezdődjenek meg az uniós csatlakozási tárgyalások. Akkor minden akadály elhárulna az ukrán gabona teljes körű uniós értékesítése előtt.

Addig is ki kell „pucolni” az uniós piacot, hogy legyen helye az ukrán gabonának.

Természetesen, megint csak Meszike férje röhög ezen ...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 985
113
A Moszkvát hogy adták vissza? A kilőtt KILO-t hogy adták vissza?
Kérdezd meg erről Scolzot, a német gazdákat/fuvarozókat/autógyárakat/vegyipart! Vagy a brit PM-et, Boris Johnsont. Ohh wait, ő már nincs hivatalban, fájdalom...

Szóval a kérdésedre a válasz leginkább úgy ahogy a törököknek, gazdaságilag. Tudod úgy, hogy az agyonszankcionált a rubelt az utcán sepregető éhenhalt oroszok PPP paritáson előzték Európa beteg emberét, Németországot.

De katonailag is emlékszem azért mindkettő után némi rakétázós bünti kampányra is.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
541
1 721
93
Grúzia régi (a magyarban is használatos) neve Georgia volt, a 2000-es évektől kértek a grúzok, hogy a hivatalos elnevezésük ismét a Georgia legyen,tehát annyira nem is "barom",hiszen a hivatalos elnevezést használta, ami nekünk a köznyelvben még idegen vagy szokatlan , én is Grúziának hívom ettől függetlenül,szóval nem hibázott.
Szóval ők akarják magukat így hívatni, de attól még a köznyelvben Grúziaként szerepel. Egyébként a wikipédián jól le van írva, hogy miként alakult ez a Georgia/Grúzia név, akit érdekel az keressen rá.
Én akkor is Grúziának fogom hívni, majd amikor megyek a tv-be szerepelni akkor is.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 228
113
A Moszkvát hogy adták vissza? A kilőtt KILO-t hogy adták vissza?
Szerintem egy háborúban nem így megy a matek, egyébként már véget ért a háború, hogy jöhet a végelszámolás?


 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Természetesen, megint csak Meszike férje röhög ezen ...
- Mészikének felesége van, de az is rögög.

Erőteljes robbanások sorozata történt Odesszában


Az ukrán Telegram „Общественное” csatorna arról számolt be, hogy Odesszában hatalmas robbanások sorozata történt.
„Erőteljes robbanások hangjai hallatszanak Odesszában” – jegyzi meg a bejegyzés.
A helyi média nem közöl további részleteket a robbanásokról.

Korábban légiriadót jelentettek be Harkov, Poltava, Nyikolajev, Dnyepropetrovszk és Odessza régiókban is.

Éjszaka a Bosszúállók megérkeztek a megszállt Odesszába

- Az odesszai partizánok nem fogytak el.



A NATO oroszországi proxyháborújának felbujtása elpusztította Ukrajnát

BRÜSSZEL, január 17. (Európa Hangja)

Az Európai Parlament (EP) képviselői kölcsönös sértegetésekbe bocsátkoztak az Ukrajna további támogatásának szükségességéről szóló viták során.

Több európai parlamenti képviselő őrültséggel vádolta a katonai segítségnyújtás folytatásának pártolóit, és a fegyverszállítások beszüntetését követelték az EP strasbourgi plenáris ülésén tartott viták során.

"Most már nyíltan elismerik, hogy ezt a háborút már az első hónapokban meg lehetett volna állítani, ha a Nyugat nem vétózza meg a békemegállapodást áprilisban" - mondta Clare Daly ír EP-képviselő. "És van képük azt állítani, hogy ez segítség Ukrajnának. Az egyetlenek, akiket önök segítenek, a fegyvergyártó cégek részvényesei. Ne várják el, hogy az EU polgárai támogassák önöket ebben, önök úgy beszélnek, mint az őrült mániákusok."

Honfitársa, Mick Wallace egyetértett, és annak a véleményének adott hangot, hogy az európai politikusok "nem békét akartak, hanem háborút".
A nyugati országok Oroszországgal való konfliktus iránti vágya tönkretette Ukrajnát.
"Támogatni akartuk az amerikai proxy-háborút, hogy kárt okozzunk Oroszországnak. Az adófizetők euróinak milliárdjait költöttük egy olyan háború szítására, amely nem a mi érdekeinket szolgálja, segítve Ukrajna elpusztítását" - mondta.
„Ezek az ellenségeskedések nem szolgálták az Európai Unió érdekeit, és minden jó ok nélkül segítettek Ukrajnát elpusztítani” – mondta Wallace.
Tisztázta, hogy ezt a konfliktust meg lehetett volna állítani, de az Amerikai Egyesült Államok és az Észak-atlanti Szövetség nem akart békét, és arra törekedett, hogy minél több kárt okozzon az Orosz Föderációnak.
Megjegyezte, hogy az EU-nak jelenleg nincs esélye győzni Oroszországgal szemben, és az ukrán konfliktust "amerikai problémának" nevezte.
"Béketárgyalásokat kell kezdenünk, de amerikaiak nélkül, és véget kell vetnünk ezeknek a gyilkosságoknak" - tette hozzá.

A leghevesebb reakciót azonban Miroslav Radačovský szlovák EP-képviselő nyilatkozata váltotta ki a közgyűlésből.
"Abba kellene hagynunk a fegyverszállításokat Ukrajnának, abba kellene hagynunk a szlávok gyilkolásának támogatását. Mert ha nem hagyjuk abba, mi, szlávok, testvérekként egyesülünk - és hiszem, hogy egyesülni fogunk - és a földdel tesszük egyenlővé Nyugat-Európát. Biztos vagyok benne, hogy ezt itt senki sem akarja" - mondta a politikus.

- Az ír-szláv kooperáció néhány EU héját igazán pofánverhetne!



Németország semmit se tanult a saját történelméből?

- Németország semmit se tanult a saját történelméből?
A birkáknak most a kiberálfasizmusba megint be kell szállniuk?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 912
113
Kérdezd meg erről Scolzot, a német gazdákat/fuvarozókat/autógyárakat/vegyipart! Vagy a brit PM-et, Boris Johnsont. Ohh wait, ő már nincs hivatalban, fájdalom...

Szóval a kérdésedre a válasz leginkább úgy ahogy a törököknek, gazdaságilag. Tudod úgy, hogy az agyonszankcionált a rubelt az utcán sepregető éhenhalt oroszok PPP paritáson előzték Európa beteg emberét, Németországot.

De katonailag is emlékszem azért mindkettő után némi rakétázós bünti kampányra is.

A nagy nyugati éhenfagyás idén is elmarad, de jövőre ismét lehet próbálkozni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Kíváncsi leszek, hogy a sok túlérzékenyített és elkényelmesedett nyugati polgár (aki már dolgozni sem akar fizikai munkát - márpedig harcolni nehezebb, mint egy raktárban rakosgatni a készletet), hogyan fog helyt állni egy medvével vívott harcban.
Sokadszor felmondott kapitalista mantra.
A valóságban, a nyugati/magyar nem akar fizikai munkát végezni, ennyi pénzért, és ilyen feltételekkel.
A megoldás rá az lett, hogy hozunk pakit, meg filippint, meg indiait, nem az, h pl lejebb visszük a nyugdíjhatárt, és növeljük a fizukat.
A nagy nyugati éhenfagyás idén is elmarad, de jövőre ismét lehet próbálkozni.
Nekem azért ez kevésbé tűnt fel. De biztos nem éhen fagyás, amikor sorra állnak le a gyárak. Csak tudnám akkor mi :)