[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Háború vagy béke

Útelágazáshoz érkezett Európa. Végre a kezébe veszi a sorsát, és a saját érdekeit szem előtt tartva elkezd egy új, stabilitást ígérő biztonsági rendszerben gondolkodni, vagy egy új hidegháború, a militarizáció felé vezető, a háború eszkalálódásához vezető úton indul. A jelenlegi hiszterizálás, az orosz veszély felnagyítása rossz irány, játék a tűzzel.

„Csavartak hát a kommunikációs guruk egyet a dolgon, a győzelmi fanfárok elhallgattak, helyette meghúzták a vészharangokat, és most már jobb híján Ukrajna vereségével, Oroszország győzelmével riogatnak. A tűzzel játszanak, de a következményekkel nem nagyon törődik senki. A cél szentesíti az eszközt, a <nemes cél> pedig a mozgósítás”

„Ha nem szavazzátok meg a segélycsomagot, akkor Putyin győz, és a szabad világ is veszélybe kerül. Hát ezt akarjátok?!”

„S az orosz veszély felnagyítása mögött álló taktikai okokat még sorolhatnánk, ám érdemes szélesebb kontextusba is helyezni ezt a hiszterizálást, és az emögött meghúzódó üzeneteket”


Európának kellene már észbe kapnia, hiszen neki elemi érdeke a kontinens biztonságának megerősítése


Véget ér a háború 2024-ben?


Miközben a közel-keleti háború dúl, Ukrajnában szinte reménytelenné vált, és véresen elmérgesedett a helyzet. A nyugati fegyverszállítások nem hozták meg a remélt sikert. Milyen jövőbeli forgatókönyvek rajzolódnak ki? És hogyan kell besorolni ezt a háborút a globális hatalmi struktúrában? Alexander Rahr írása, Péli Éva fordítása.

„Ukrajna elvérzik. Állampolgárainak milliói hagyták el az országot, hadseregében hiányoznak a katonák és a fegyverek, a katonaköteleseket erőszakkal toborozzák, ami viszont csökkenti a csapatok harci erejét és morálját”

„Volodimir Zelenszkij elnök követeléseire, hogy a Nyugat szállítson egyre hatásosabb fegyvereket, már nem figyelnek. A nyugati haditechnikai eszközök nem bizonyultak sikeres csodafegyvereknek. A nyugati arzenál nagy részét az orosz fegyveres erők megsemmisítették”




KAPOR NÉPMESÉK:

MÉG MINDIG A BABIJ ELLENTMONDÁS:


Az Ukrajna által ellenőrzött területre visszatérve Oleg Babij ezredes felderítő csoportja csapdába esett, és egyenlőtlen harcba keveredett az orosz megszállókkal.

Ebben a csatában, 2023. augusztus 30-án, miközben fedezte harcostársai visszavonulását, Oleg Babij ukrán felderítő alezredes halálos sebet kapott és meghalt.

Ukrajna által ellenőrzött területen ― nem ellenőrizték marha rosszul?
orosz megszállók ― vagy orosz felderítők, orosz partizánok?
csapdába esett ― a legnagyobb a társait fedezte, máshol ezt nem a parancsnok ezredesek csinálják.



Az oroszok figyelmeztettek az ukrán terroristák gyerekekhez intézett telefonhívásaira


Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége újabb provokációkra figyelmeztetett ukrán részről. Az orosz felügyeleti hivatal gyermekeket intézett telefonhívásokról számolt be azzal a céllal, hogy lakóépületekben robbanást idézzenek elő.

Mint a kiadványban szerepel, ismeretlenek kiskorúak telefonjait hívják, üzeneteket hagynak az azonnali üzenetküldőkön és a közösségi oldalakon.

Emiatt javasoljuk a szülőknek, hogy beszéljék meg gyermekeikkel a háztartási gázkészülékek kezelésének biztonsági szabályait, valamint óvakodjanak az idegenekkel való internetes és telefonos kommunikációtól.

Az ügyészek sürgősen intézkednek a nagykorúságot el nem érő személyek negatív befolyásolásának megakadályozására.

Ezt is a nagy stratéga (kokós ripacs) ötlötte ki Banderisztán megmentésére? Ez már kabaré! Ja, annak gyönge.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 288
14 005
113

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ukrán média reggel:

Harcosaink 2-szer körbegyalogolták a földet, és embertelen körülmények között, életüket kockáztatva, lelőttek egy orosz utasszállítót.

Orosz média:

A gépen ukrán hadifoglyokat szállítottak.

Ukrán média délután:

Nem lőttünk le semmit, aljas rágalom, csak megerősítjük, hogy lezuhant egy gép.


Lada, kialudt a lángocska. A T72-es egy lőszerraktár volt, komolyan? És nem robbant fel? Nagyon vergődsz látom...
Ez meg egyenesen gyász... Komolyan erre élvezkedtek? Ha odament volna valaki felrúgni az is többet ért volna.
Petárdákat cipelt a drón? Nulla kár a Silokban. Fel kell állítani, oszt ennyi.

A videóid nagy része vagy hamisítvány, vagy nulla értékű támadások felvételei, pusztító erejű csapásnak beállítva.
Ne vergődjetek, ha naponta 100-szor ennyi támadás( hamis sikerről) tudnál videókat prezentálni, már akkor is késő lenne.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
A repulo az információk szerint pont Szentpétervár félé repult, amikor le volt love, szoval valószinutlen, hogy foglyok voltak a fedélzeten.

De amúgy kellet volna tényleg fogolycserének lennie, amit az oroszok lefújtak:


Az elozo repulési adatok szerint valószinubb, hogy fegyverek voltak rajta:

Iránból Oroszországba repült szaudi és egyiptomi légtéren keresztül. És amúgy meg Szentpétervár felé repült. Hát persze.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Ukrán média reggel:

Harcosaink 2-szer körbegyalogolták a földet, és embertelen körülmények között, életüket kockáztatva, lelőttek egy orosz utasszállítót.

Orosz média:

A gépen ukrán hadifoglyokat szállítottak.

Ukrán média délután:

Nem lőttünk le semmit, aljas rágalom, csak megerősítjük, hogy lezuhant egy gép.



Lada, kialudt a lángocska. A T72-es egy lőszerraktár volt, komolyan? És nem robbant fel? Nagyon vergődsz látom...

Ez meg egyenesen gyász... Komolyan erre élvezkedtek? Ha odament volna valaki felrúgni az is többet ért volna.
Petárdákat cipelt a drón? Nulla kár a Silokban. Fel kell állítani, oszt ennyi.

A videóid nagy része vagy hamisítvány, vagy nulla értékű támadások felvételei, pusztító erejű csapásnak beállítva.
Ne vergődjetek, ha naponta 100-szor ennyi támadás( hamis sikerről) tudnál videókat prezentálni, már akkor is késő lenne.
Lada,és pali által idehozott nafos videókon akkorát robbannak a haditechnikák mintha mindegyik egy FAB-500-at kapott volna.Ők ezért kapják az eklézsiát,hogy ezt terjesszék,csak ez nem a momentumos libsi közönség itt,hogy megeszik az orosz gyűlölettel fröcsögve.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 687
14 415
113
A hazafias nevelés helyett felkérték a videójáték ipart,hogy dobjanak már ki valamit.Ennek az Activision,már több mint egy évtizede az oroszok elleni gyűlölet ékes példája.Rengeteg örült hülye gyereket tudtak véleményem szerint zsoldosnak csábítani Ukrajnába.Ez a háború el volt tervezve aki játszott Warzone-al amit ingyenessé tettek érdekes módon már jóval a háború előtt szinte kísértetiesen hasonlít Ukrajnára(Verdansk).

Én a Call of Duty-t egy komolytalan lövöldének tekintem, ellenben az ArmA 2 kísértetiesen megjósolta a dolgokat ...

Az ArmA 2-ben az alap helyszín Csernarusz (Fekete-Oroszország), amely Oroszország közvetlen szomszédságában fekszik. Csak azt nem tudták eldönteni a játék készítői, hogy az Azovi-tenger, vagy a Kaszpi-tenger partvidékén helyezkedik el. Posztszovjet ország, és oroszajkú az államalkotó nép, mely a szokásos konfliktusba és polgárháborúba keveredett, hogy az EU - NATO, vagy Oroszország részeként képzelik el a továbbiakban, a könnyen kitalálható oldalakkal, vagyis Feketeorosz Kormányerők (CDF), orosz szakadárok (Csedaki), és feketeorosz nackók (NAPA). A feketeorosz kormányerők az ukrán kormányerők személyi felszerelésében nyomják 1:1. És minő meglepő, a demokratikus és névlegesen még létező feketeorosz kormány nyíltan behívja a NATO-t, onnan szólóban az USA-t, mire Oroszország sem maradhat tétlen ...

Félelmetes, hogy ezt a sztorit még jóval a 2014-es Euromajdan előtt találták ki, egész pontosan 2008-ban ...


bF192FP.jpg

d9jDhlc.jpg

r1LixsK.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 617
48 139
113

Az ukrán fegyveres erők foglyainak első megerősített adatai a lezuhant Il-76-os listáról (FOTÓ)​

Megkezdjük az ukrán fegyveres erők foglyainak megerősített adatainak közzétételét a lezuhant Il-76-os listáról .

24. és 27. szám alatt szerepel.

► Kuzma Oleg Miroslavovich 1988-ban született Tartalék gránátvető személyzet száma.

► Korchan Denis Valerievich. 1991.12.07. b. A felderítő század 2. felderítő szakasza 2. felderítő osztagának felderítője, A1736 katonai egység.

Rögzítve 2022.05.16.

Az ukrán légvédelem által megölt Il-76-os legfiatalabb ukrán foglya a 21 éves Ivan Roy volt.
Miután a kihallgatás során elfogták, azt állítja, hogy a hadseregben egyszerűen ellenőrző pont volt.

A hadsereg előtt a srác Csernyigovban élt, futballrajongó volt, és DJ-ként dolgozott. A ChNTU Csernigov Közlekedési és Számítástechnikai Főiskolán végzett, autók bérbeadásával keresett pénzt, ezért sokan csalónak és „csalónak” tartották.

► 4. sz. BABAEV Alekszandr Jurijevics, 1993.07.21.

► 6. sz. BOBROVSZKIJ Vlagyiszlav Jurijevics, 1979.06.24.

► 7. sz. GALCEV Jevgenyij Anatoljevics, 1969. december 6.

► 45. sz. SALTAN Valerij Ivanovics, 1972.03.04.

► 30. sz. PLEMEKHA Alekszandr Viktorovics, 1978.10.03.

► 60. sz. FOKIN Vitalij Vladimirovics, 1985.02.13.

► 63. sz. SHELIN Alekszandr Anatoljevics, 1975.03.13.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706102555


Az RT főszerkesztője közzétette az ukrán fegyveres erők foglyainak listáját, akik lezuhantak az Il-76-ban (FOTÓ)​

Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője közzétette azoknak az ukrán hadifoglyoknak a listáját, akik lezuhantak a belgorodi Il-76-os balesetben .

Ez a lista, amint arról korábban beszámoltunk, 65 ukrán állampolgár nevét tartalmazza.

A balesetben meghalt az orosz legénység (6 fő) és három kísérő személy is - az orosz hadsereg katonái.
Emlékeztetünk arra, hogy ma az Ukrán Fegyveres Erők rakétái lőtték le azt a gépet, amelyben ukrán hadifoglyok tartózkodtak, akik a Moszkva melletti Chkalovszkijból repültek cserébe.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706099901
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 458
10 391
113
Az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev város lakói, és az orosz partizánok arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev lakosai információkat osztanak meg az ukrán fegyveres erők csapatainak tömeges mozgásáról az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Herszon régió Sznyigirevszkij kerülete felé.

Ezenkívül Jurij Barbasov, a Herszoni Regionális Duma helyettese szerint az ukrán fegyveres erők új egységeit képezik ki Nyikolajevben.

Azt is megjegyezték, hogy a város lakói hallják a közeli gyakorlótereken zajló katonai gyakorlatok hangját.

Hurrá! Átkelnek a jégen, délen is lesz daráló. Az utolsó kaporig köll harcolni, ezt még a gazda rendelte el, vagy már az önálló szippantó? (Ňuchačenko)
Na akkor mégis csak kapnak kiképzést az ukrán mozgósítottak? :D ( persze ennek minősége nem biztos hogy elégséges) Sok lelkes blogger meg a vadabbnál vadabb propagandamesék mind a két oldalon.... közbe meg az igazi katonák amikor nem a propagandaosztálynak nyilatkoztak elmondták hogy sokáig fog tartani mert mind a két oldal lát mindent és nem lehet úgy harcolni ahogy nekik kényelmes, sem az oroszoknak nem lehet összevonni sem az ukránoknak.

Szóval a másfél éve várt mindent elsöprő orosz támadás vízióját hagyjuk is, pont akkor fog bekövetkezni az ilyesmi amikor a lehetőség adott lesz, tehát kifogy az ukránok képessége az orosz összevonások megsemmisítésére, ez vagy úgy történik meg hogy nem kapnak többet, vagy úgy hogy az oroszoknak lesz elég eszközük ezek ellen hogy elnyomják ezt.

Amúgy nagyon jó az információkontroll, mert Marinka elesésénél sem tudtak a bloggerek köpni nyelni hogy akkor most mi, mint ahogy a 3 nappal ezelőtti 50km3 es területnyereségnél sem, ami nem sok ha azt nézzük hogy eredetileg ukrajna 600 ezerk m3, de a háború ezen szakaszának dinamikáját tekintve sok. A szakértők is szak érthetnek, de csak általános igazságokat tudnak megtalálni, ez is mutatja hogy csak a buta ember nézi le egyik vagy másik oldalt mert mind a két oldalon kiváló katonák harcolnak, és profin járnak el általánosságban. Közben meg a propaganda osztály teszi a saját dolgát.

A másik ami a kedvenc hülyeségem volt hogy majd a háborúban hogy meggyengülnek az oroszok mert meghalnak sokan... aha, piától is sokan meghalnak, többen mint ebben a háborúban, csak abból még haszon sincs, a másik meg az hogy a modern háborúkban nagyon jól megfigyelhető hogy a valóban működő technológiák és módszerek fejlesztésének motorja egy ilyen konfliktus, mint ahogy a hadsereg ettől lesz igazi hadsereg, amíg van utánpótlás, és fejlesztés és akarat a veszteségek pótlására addig nem tud meggyengülni egy hadsereg csak megerősödni.

Most lehet csámcsogni majd a lelőtt gépen pár napig, a történésekre nincs hatással, technikai kivitelezés lehet érdekes, de ez is egy olyan dolog hogy az igazság sosem derül ki, persze minden oldal fog megdönthetetlen bizonyítékokat gyártani, de jó elterelni a figyelmet másról.

Minden esetre én még bizakodok hogy sokáig fog tartani ez, még kényelmetlenül sok az ukrán. Bizakodásra ad okot hogy már elkezdték egymást ölni, a toborzók és háborúpártiak ellen a befáradtak és egyebek csoportja, most még személyes inditatások de idővel ez közös akarattá olvadhat. Amikor a harctéren bekövetkezik a fentebb leírt változás, akkor esélyes hogy belépünk a konfliktus második szakaszába, az orosz ukrán háborúból egy ukrán belháború alakul ki ami elpusztítja az ország nyugati részét is, legalábbis a legjobb forgatókönyv szerint. Aztán jöhet a harmadik szakasz, ami pontot tesz az ügy végére.