[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 806
14 937
113
A hazafias nevelés helyett felkérték a videójáték ipart,hogy dobjanak már ki valamit.Ennek az Activision,már több mint egy évtizede az oroszok elleni gyűlölet ékes példája.Rengeteg örült hülye gyereket tudtak véleményem szerint zsoldosnak csábítani Ukrajnába.Ez a háború el volt tervezve aki játszott Warzone-al amit ingyenessé tettek érdekes módon már jóval a háború előtt szinte kísértetiesen hasonlít Ukrajnára(Verdansk).

Én a Call of Duty-t egy komolytalan lövöldének tekintem, ellenben az ArmA 2 kísértetiesen megjósolta a dolgokat ...

Az ArmA 2-ben az alap helyszín Csernarusz (Fekete-Oroszország), amely Oroszország közvetlen szomszédságában fekszik. Csak azt nem tudták eldönteni a játék készítői, hogy az Azovi-tenger, vagy a Kaszpi-tenger partvidékén helyezkedik el. Posztszovjet ország, és oroszajkú az államalkotó nép, mely a szokásos konfliktusba és polgárháborúba keveredett, hogy az EU - NATO, vagy Oroszország részeként képzelik el a továbbiakban, a könnyen kitalálható oldalakkal, vagyis Feketeorosz Kormányerők (CDF), orosz szakadárok (Csedaki), és feketeorosz nackók (NAPA). A feketeorosz kormányerők az ukrán kormányerők személyi felszerelésében nyomják 1:1. És minő meglepő, a demokratikus és névlegesen még létező feketeorosz kormány nyíltan behívja a NATO-t, onnan szólóban az USA-t, mire Oroszország sem maradhat tétlen ...

Félelmetes, hogy ezt a sztorit még jóval a 2014-es Euromajdan előtt találták ki, egész pontosan 2008-ban ...


bF192FP.jpg

d9jDhlc.jpg

r1LixsK.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Az ukrán fegyveres erők foglyainak első megerősített adatai a lezuhant Il-76-os listáról (FOTÓ)​

Megkezdjük az ukrán fegyveres erők foglyainak megerősített adatainak közzétételét a lezuhant Il-76-os listáról .

24. és 27. szám alatt szerepel.

► Kuzma Oleg Miroslavovich 1988-ban született Tartalék gránátvető személyzet száma.

► Korchan Denis Valerievich. 1991.12.07. b. A felderítő század 2. felderítő szakasza 2. felderítő osztagának felderítője, A1736 katonai egység.

Rögzítve 2022.05.16.

Az ukrán légvédelem által megölt Il-76-os legfiatalabb ukrán foglya a 21 éves Ivan Roy volt.
Miután a kihallgatás során elfogták, azt állítja, hogy a hadseregben egyszerűen ellenőrző pont volt.

A hadsereg előtt a srác Csernyigovban élt, futballrajongó volt, és DJ-ként dolgozott. A ChNTU Csernigov Közlekedési és Számítástechnikai Főiskolán végzett, autók bérbeadásával keresett pénzt, ezért sokan csalónak és „csalónak” tartották.

► 4. sz. BABAEV Alekszandr Jurijevics, 1993.07.21.

► 6. sz. BOBROVSZKIJ Vlagyiszlav Jurijevics, 1979.06.24.

► 7. sz. GALCEV Jevgenyij Anatoljevics, 1969. december 6.

► 45. sz. SALTAN Valerij Ivanovics, 1972.03.04.

► 30. sz. PLEMEKHA Alekszandr Viktorovics, 1978.10.03.

► 60. sz. FOKIN Vitalij Vladimirovics, 1985.02.13.

► 63. sz. SHELIN Alekszandr Anatoljevics, 1975.03.13.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706102555


Az RT főszerkesztője közzétette az ukrán fegyveres erők foglyainak listáját, akik lezuhantak az Il-76-ban (FOTÓ)​

Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője közzétette azoknak az ukrán hadifoglyoknak a listáját, akik lezuhantak a belgorodi Il-76-os balesetben .

Ez a lista, amint arról korábban beszámoltunk, 65 ukrán állampolgár nevét tartalmazza.

A balesetben meghalt az orosz legénység (6 fő) és három kísérő személy is - az orosz hadsereg katonái.
Emlékeztetünk arra, hogy ma az Ukrán Fegyveres Erők rakétái lőtték le azt a gépet, amelyben ukrán hadifoglyok tartózkodtak, akik a Moszkva melletti Chkalovszkijból repültek cserébe.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706099901
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 467
10 482
113
Az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev város lakói, és az orosz partizánok arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev lakosai információkat osztanak meg az ukrán fegyveres erők csapatainak tömeges mozgásáról az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Herszon régió Sznyigirevszkij kerülete felé.

Ezenkívül Jurij Barbasov, a Herszoni Regionális Duma helyettese szerint az ukrán fegyveres erők új egységeit képezik ki Nyikolajevben.

Azt is megjegyezték, hogy a város lakói hallják a közeli gyakorlótereken zajló katonai gyakorlatok hangját.

Hurrá! Átkelnek a jégen, délen is lesz daráló. Az utolsó kaporig köll harcolni, ezt még a gazda rendelte el, vagy már az önálló szippantó? (Ňuchačenko)
Na akkor mégis csak kapnak kiképzést az ukrán mozgósítottak? :D ( persze ennek minősége nem biztos hogy elégséges) Sok lelkes blogger meg a vadabbnál vadabb propagandamesék mind a két oldalon.... közbe meg az igazi katonák amikor nem a propagandaosztálynak nyilatkoztak elmondták hogy sokáig fog tartani mert mind a két oldal lát mindent és nem lehet úgy harcolni ahogy nekik kényelmes, sem az oroszoknak nem lehet összevonni sem az ukránoknak.

Szóval a másfél éve várt mindent elsöprő orosz támadás vízióját hagyjuk is, pont akkor fog bekövetkezni az ilyesmi amikor a lehetőség adott lesz, tehát kifogy az ukránok képessége az orosz összevonások megsemmisítésére, ez vagy úgy történik meg hogy nem kapnak többet, vagy úgy hogy az oroszoknak lesz elég eszközük ezek ellen hogy elnyomják ezt.

Amúgy nagyon jó az információkontroll, mert Marinka elesésénél sem tudtak a bloggerek köpni nyelni hogy akkor most mi, mint ahogy a 3 nappal ezelőtti 50km3 es területnyereségnél sem, ami nem sok ha azt nézzük hogy eredetileg ukrajna 600 ezerk m3, de a háború ezen szakaszának dinamikáját tekintve sok. A szakértők is szak érthetnek, de csak általános igazságokat tudnak megtalálni, ez is mutatja hogy csak a buta ember nézi le egyik vagy másik oldalt mert mind a két oldalon kiváló katonák harcolnak, és profin járnak el általánosságban. Közben meg a propaganda osztály teszi a saját dolgát.

A másik ami a kedvenc hülyeségem volt hogy majd a háborúban hogy meggyengülnek az oroszok mert meghalnak sokan... aha, piától is sokan meghalnak, többen mint ebben a háborúban, csak abból még haszon sincs, a másik meg az hogy a modern háborúkban nagyon jól megfigyelhető hogy a valóban működő technológiák és módszerek fejlesztésének motorja egy ilyen konfliktus, mint ahogy a hadsereg ettől lesz igazi hadsereg, amíg van utánpótlás, és fejlesztés és akarat a veszteségek pótlására addig nem tud meggyengülni egy hadsereg csak megerősödni.

Most lehet csámcsogni majd a lelőtt gépen pár napig, a történésekre nincs hatással, technikai kivitelezés lehet érdekes, de ez is egy olyan dolog hogy az igazság sosem derül ki, persze minden oldal fog megdönthetetlen bizonyítékokat gyártani, de jó elterelni a figyelmet másról.

Minden esetre én még bizakodok hogy sokáig fog tartani ez, még kényelmetlenül sok az ukrán. Bizakodásra ad okot hogy már elkezdték egymást ölni, a toborzók és háborúpártiak ellen a befáradtak és egyebek csoportja, most még személyes inditatások de idővel ez közös akarattá olvadhat. Amikor a harctéren bekövetkezik a fentebb leírt változás, akkor esélyes hogy belépünk a konfliktus második szakaszába, az orosz ukrán háborúból egy ukrán belháború alakul ki ami elpusztítja az ország nyugati részét is, legalábbis a legjobb forgatókönyv szerint. Aztán jöhet a harmadik szakasz, ami pontot tesz az ügy végére.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 638
5 581
113
Na akkor mégis csak kapnak kiképzést az ukrán mozgósítottak? :D ( persze ennek minősége nem biztos hogy elégséges) Sok lelkes blogger meg a vadabbnál vadabb propagandamesék mind a két oldalon.... közbe meg az igazi katonák amikor nem a propagandaosztálynak nyilatkoztak elmondták hogy sokáig fog tartani mert mind a két oldal lát mindent és nem lehet úgy harcolni ahogy nekik kényelmes, sem az oroszoknak nem lehet összevonni sem az ukránoknak.

Szóval a másfél éve várt mindent elsöprő orosz támadás vízióját hagyjuk is, pont akkor fog bekövetkezni az ilyesmi amikor a lehetőség adott lesz, tehát kifogy az ukránok képessége az orosz összevonások megsemmisítésére, ez vagy úgy történik meg hogy nem kapnak többet, vagy úgy hogy az oroszoknak lesz elég eszközük ezek ellen hogy elnyomják ezt.

Amúgy nagyon jó az információkontroll, mert Marinka elesésénél sem tudtak a bloggerek köpni nyelni hogy akkor most mi, mint ahogy a 3 nappal ezelőtti 50km3 es területnyereségnél sem, ami nem sok ha azt nézzük hogy eredetileg ukrajna 600 ezerk m3, de a háború ezen szakaszának dinamikáját tekintve sok. A szakértők is szak érthetnek, de csak általános igazságokat tudnak megtalálni, ez is mutatja hogy csak a buta ember nézi le egyik vagy másik oldalt mert mind a két oldalon kiváló katonák harcolnak, és profin járnak el általánosságban. Közben meg a propaganda osztály teszi a saját dolgát.

A másik ami a kedvenc hülyeségem volt hogy majd a háborúban hogy meggyengülnek az oroszok mert meghalnak sokan... aha, piától is sokan meghalnak, többen mint ebben a háborúban, csak abból még haszon sincs, a másik meg az hogy a modern háborúkban nagyon jól megfigyelhető hogy a valóban működő technológiák és módszerek fejlesztésének motorja egy ilyen konfliktus, mint ahogy a hadsereg ettől lesz igazi hadsereg, amíg van utánpótlás, és fejlesztés és akarat a veszteségek pótlására addig nem tud meggyengülni egy hadsereg csak megerősödni.

Most lehet csámcsogni majd a lelőtt gépen pár napig, a történésekre nincs hatással, technikai kivitelezés lehet érdekes, de ez is egy olyan dolog hogy az igazság sosem derül ki, persze minden oldal fog megdönthetetlen bizonyítékokat gyártani, de jó elterelni a figyelmet másról.

Minden esetre én még bizakodok hogy sokáig fog tartani ez, még kényelmetlenül sok az ukrán. Bizakodásra ad okot hogy már elkezdték egymást ölni, a toborzók és háborúpártiak ellen a befáradtak és egyebek csoportja, most még személyes inditatások de idővel ez közös akarattá olvadhat. Amikor a harctéren bekövetkezik a fentebb leírt változás, akkor esélyes hogy belépünk a konfliktus második szakaszába, az orosz ukrán háborúból egy ukrán belháború alakul ki ami elpusztítja az ország nyugati részét is, legalábbis a legjobb forgatókönyv szerint. Aztán jöhet a harmadik szakasz, ami pontot tesz az ügy végére.
Köb helyett négyzet! :cool:;)
(Amúgy elég kegyetlen vagy.:) )
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrajnai béke csak az orosz követelések teljesítése esetén teremthető meg
New York, 2024. január 23. kedd (MB)

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt tanácsolta a Nyugatnak, hogy alaposan fontolja meg Oroszország álláspontját az ukrajnai konfliktus rendezésével kapcsolatban, mert az orosz biztonsági követelések teljesítése nélkül nincs megoldás – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában hétfőn elhangzott beszédében az orosz diplomácia vezetője szó szerint a következőt mondta: „Azt tanácsolom önöknek, hogy nagyon figyeljenek oda erre, míg van rá idejük”.
„Minél hamarabb megérti ezt Washington, London, Párizs és Brüsszel, annál jobb lesz Ukrajnának és a Nyugatnak is, mert nekik az Oroszország elleni keresztes hadjárat nyilvánvaló reputációs és egzisztenciális kockázatot jelent” – fűzte hozzá.
Lavrov szerint az ukrán békés rendezés útjában a Nyugat és a kijevi rezsim áll.
„A valóság az, hogy a kijevi rezsim nyugati pártfogói az ukrán fegyveres erők teljes kudarca ellenére továbbra is mániákusan szorgalmazzák, hogy Ukrajna folytassa az értelmetlen katonai konfrontációt. Hamis szlogeneket fújnak arról, hogy ha nem tartanak ki, és Zelenszkij rendszere összeomlik, az oroszok rabszolgasorba taszítják az ukránokat. Ez szemenszedett hazugság” – mondta az ENSZ BT-ben Szergej Lavrov.


London elismerte, hogy az orosz hadsereg tapasztaltabb lett


Az ukrajnai különleges hadművelet közel két éve alatt az orosz hadsereg tapasztaltabbá vált, képességei folyamatosan javulnak. Ezt a Breaking Defense jelentette egy névtelen maradni kívánó brit hírszerzőre hivatkozva.
A tisztviselő megjegyezte, hogy az orosz védelmi vonalak „jól megépítettek, védettek és rejtettek”.
Hozzátette azt is, hogy a hírszerzési adatok alapján az orosz fegyveres erők javítják csapásaikat.

Tanulság brit hírszerzőknek: ha bedobnak a mélyvízbe, megtanulsz úszni.



Újabb köteg zsoldost találtak el Harkovban az éjszakai csapások során


Szerda éjfél körül Harkovot ismét rakétatűz érte. Az ukrán média fényképeket kezdett közzétenni lerombolt épületekről, és arról számolt be, hogy állítólag ismét egy lakóépületet találtak el. Harkovi források azonban azt írják a távirati csatornán, hogy az érkezés a Jogi Akadémia kollégiumában történt, ahol biztonsági tisztek telepedtek le. És nem csak az ukránokat.

Terehov, a város polgármestere „egy hétig félig ájult állapotban van”
„Terehov nyilvánvalóan nem örül annak, hogy ő Harkov polgármestere. A január 16-tól megsemmisített objektumok szigorúan titkosak, maximális védelem alatt állnak. De az ellenállás szeme és füle mindenhol ott van” – írja a Pervij Harkovszkij csatorna.

A második csapás állítólag az agráregyetem kollégiumát érte, ahol az ukrán fegyveres erők tartózkodtak. Ám az „ukrán „hús” elvesztését az elit fajták közelmúltbeli ártalmatlanításához képest a hatóságok észre sem vették” – írja a csatorna.

Eközben kedden megerősítették a francia zsoldosok romokban rekedt halálos áldozatainak számát a múlt heti orosz rakétacsapást követően. 30 ember van a listán. A francia hatóságok korábban kijelentették, hogy Harkovban nincsenek zsoldosok. Amint azonban a helyi csatornák ismét beszámolnak róla, a tegnapi ágyúzás előestéjén állítólag a francia védelmi minisztérium képviselői érkeztek a városba, akiknek át kellett volna adni az elhunyt franciák holttestét. Lehet, hogy újabb csapást kaptak. Igaz, más helyi médiák azt sugallják, hogy „lengyelek és angolszászok” szenvedhettek a Harkov Kijevszkij negyedében lévő épületet ért csapásban. És ezek között valószínűleg komoly veszteségek várhatók.
A harkovi illetékesek tegnap 17 halottról számoltak be a romok alatt, de csak két civilt azonosítottak. Hogy ki a másik 15 ember, azt nem magyarázzák meg.

Eközben éppen a múlt héten Harkov lakói aktívan üzeneteket tettek közzé a közösségi hálózatokon, arról, hogyan költöztetnek katonai személyzetet az első emeleti házaikba. Leginkább radikálisokat. Ez a nemzeti zászlóaljak kedvenc taktikája - a civilek mögé bújni. Ebből az alkalomból a lakosságnak azt tanácsolták a közösségi oldalakon, hogy költözzenek ki azokból a házakból, ahol a katonaság letelepedett. Nehogy eltalálják „a társaságért”.

- A zsoldosok jobban hullanak, mint az ősszel a legyek.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 996
5 451
113

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 467
11 562
113
Szóval, ha holnaptól Brazília lenne az új USA, akkor őket utálnád?

Az butaság, hogy 45 óta folyamatosqn 3. világháború, mert az USA szítja. 90-ig kétpólusú volt a világ és a Szovjetunió mégundorítóbb volt mint az USA, szóval maradjunk abban, hogy 90 óta.

Az a fránya Freud:D


Az ukrajnai béke csak az orosz követelések teljesítése esetén teremthető meg
New York, 2024. január 23. kedd (MB)

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt tanácsolta a Nyugatnak, hogy alaposan fontolja meg Oroszország álláspontját az ukrajnai konfliktus rendezésével kapcsolatban, mert az orosz biztonsági követelések teljesítése nélkül nincs megoldás – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsában hétfőn elhangzott beszédében az orosz diplomácia vezetője szó szerint a következőt mondta: „Azt tanácsolom önöknek, hogy nagyon figyeljenek oda erre, míg van rá idejük”.
„Minél hamarabb megérti ezt Washington, London, Párizs és Brüsszel, annál jobb lesz Ukrajnának és a Nyugatnak is, mert nekik az Oroszország elleni keresztes hadjárat nyilvánvaló reputációs és egzisztenciális kockázatot jelent” – fűzte hozzá.
Lavrov szerint az ukrán békés rendezés útjában a Nyugat és a kijevi rezsim áll.
„A valóság az, hogy a kijevi rezsim nyugati pártfogói az ukrán fegyveres erők teljes kudarca ellenére továbbra is mániákusan szorgalmazzák, hogy Ukrajna folytassa az értelmetlen katonai konfrontációt. Hamis szlogeneket fújnak arról, hogy ha nem tartanak ki, és Zelenszkij rendszere összeomlik, az oroszok rabszolgasorba taszítják az ukránokat. Ez szemenszedett hazugság” – mondta az ENSZ BT-ben Szergej Lavrov.


London elismerte, hogy az orosz hadsereg tapasztaltabb lett


Az ukrajnai különleges hadművelet közel két éve alatt az orosz hadsereg tapasztaltabbá vált, képességei folyamatosan javulnak. Ezt a Breaking Defense jelentette egy névtelen maradni kívánó brit hírszerzőre hivatkozva.
A tisztviselő megjegyezte, hogy az orosz védelmi vonalak „jól megépítettek, védettek és rejtettek”.
Hozzátette azt is, hogy a hírszerzési adatok alapján az orosz fegyveres erők javítják csapásaikat.

Tanulság brit hírszerzőknek: ha bedobnak a mélyvízbe, megtanulsz úszni.



Újabb köteg zsoldost találtak el Harkovban az éjszakai csapások során


Szerda éjfél körül Harkovot ismét rakétatűz érte. Az ukrán média fényképeket kezdett közzétenni lerombolt épületekről, és arról számolt be, hogy állítólag ismét egy lakóépületet találtak el. Harkovi források azonban azt írják a távirati csatornán, hogy az érkezés a Jogi Akadémia kollégiumában történt, ahol biztonsági tisztek telepedtek le. És nem csak az ukránokat.

Terehov, a város polgármestere „egy hétig félig ájult állapotban van”
„Terehov nyilvánvalóan nem örül annak, hogy ő Harkov polgármestere. A január 16-tól megsemmisített objektumok szigorúan titkosak, maximális védelem alatt állnak. De az ellenállás szeme és füle mindenhol ott van” – írja a Pervij Harkovszkij csatorna.

A második csapás állítólag az agráregyetem kollégiumát érte, ahol az ukrán fegyveres erők tartózkodtak. Ám az „ukrán „hús” elvesztését az elit fajták közelmúltbeli ártalmatlanításához képest a hatóságok észre sem vették” – írja a csatorna.

Eközben kedden megerősítették a francia zsoldosok romokban rekedt halálos áldozatainak számát a múlt heti orosz rakétacsapást követően. 30 ember van a listán. A francia hatóságok korábban kijelentették, hogy Harkovban nincsenek zsoldosok. Amint azonban a helyi csatornák ismét beszámolnak róla, a tegnapi ágyúzás előestéjén állítólag a francia védelmi minisztérium képviselői érkeztek a városba, akiknek át kellett volna adni az elhunyt franciák holttestét. Lehet, hogy újabb csapást kaptak. Igaz, más helyi médiák azt sugallják, hogy „lengyelek és angolszászok” szenvedhettek a Harkov Kijevszkij negyedében lévő épületet ért csapásban. És ezek között valószínűleg komoly veszteségek várhatók.
A harkovi illetékesek tegnap 17 halottról számoltak be a romok alatt, de csak két civilt azonosítottak. Hogy ki a másik 15 ember, azt nem magyarázzák meg.

Eközben éppen a múlt héten Harkov lakói aktívan üzeneteket tettek közzé a közösségi hálózatokon, arról, hogyan költöztetnek katonai személyzetet az első emeleti házaikba. Leginkább radikálisokat. Ez a nemzeti zászlóaljak kedvenc taktikája - a civilek mögé bújni. Ebből az alkalomból a lakosságnak azt tanácsolták a közösségi oldalakon, hogy költözzenek ki azokból a házakból, ahol a katonaság letelepedett. Nehogy eltalálják „a társaságért”.

- A zsoldosok jobban hullanak, mint az ősszel a legyek.
Amikor az "első", tudatos és emblematikus találat volt franciákra Harkovban, akkor ugye utána be lett rendelve a francia nagykövet Moszkvában.
(S nem fordítvao_O)

Ahogy a netet bejárták a képsorok, meglehetősen érzékelhető volt az épületből távozó franciákon, hogy igen kemény - megkockáztatom, diplomáciában szokatlanul kemény, akár heves - szóváltás folyhatott ott bent.

Valami nem gyengét vagy inkább nem kicsit fölényesen szólhatott be (a csak szolgának való szlávnak) Lavrovnak a diplomata. (Egy francia!? Ugyan már
:rolleyes:
)

Ugyanis hát...nem igazán megszokott, hogy - gyakorlatilag - dedikált állami küldöttség kapja a második csapást, ugyanott, ugyanazzal a céllal...

Ha figyelembe vesszük, hogy az (úgymond) elitek kifejezetten óvakodnak attól, hogy az ellen oldali elitet, képviselőit atrocitás, pláne tragikus atrocitás érje, akkor ez nagyon durva fejlemény.
Földig rombolódhat egy város, egy ország, meghalhat 10000 ember, meghallhat 500000, vagy milliók, de sem az emblematikus épületek nem pusztulhatnak egy eszkalációs szintig ,pláne nem a vezetők, de még a királycsinálók sem!

Érdekes lesz majd az akkor élőknek az esetleges visszaemlékezéseket olvasni, hogy mi is történt Lavrov irodájában, hogy így "elgurult a gyógyszere"...
:eek:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 792
9 292
113
Ahogy Önök szokták dokumentálni az eseményeket igy is elhangozhat ez a mondat.
Csak az ukránok olyan veszteségeket szenvednek közben amire a második vh óta nem volt példa. Ez is a mesterterv része?
Nincs ukrán mesterterv. Nem ők indították ezt a háborút.

Erre esetleg valami forrásod is van,vagy megint a Nők Lapjában olvastad?
Hol szenvedtek akár csak nagyságrendileg ekkora veszteségeket az oroszok a második vh óta?

Ha igaz, akkor igen.
És?
Volt elég lehetőségük a nem náciknak,hogy megegyezzenek ,de ők smo-t akartak.
Hát megkapták. ;)
Az utóbbi 600 évben kb minden nyugat európai hadsereg megkapta,volt aki tanult belőle, volt aki nem,ez egy folyamat,azóta is tart,két éve frissítő képzést vehetnek a rossz tanulók.
A jelenleg ukrajnának nevezett területen nem lesznek nato csapatok, amerikai fegyverek, védekező tomahawkok és kész.
Aki tavaly februárig nem értette meg,azoknak most intenzívebb kurzust tartanak.
Annyi a dolgunk, hogy mi kézzel, lábbal magyarázzuk,mackó papinak,hogy mi értjük a finom utalást,szeretjük az Orosz zászlót a radán, Csapi határátkelőn,mi már megértettük a szabályzatot a csalitos mellett.
Majd meglátjuk. Jelenleg Ukrajna nagyobb fenyegetést jelent Oroszország területére mint a háború előtt.

Amúgy Oroszország eddig is határos volt a nato-val és nem volt belőle semmilyen konfliktus. Ukrajna nato tagsága meg irreális volt a háború előtt.

2014-ben írtam elemzést az ukránokról illetve a- Kelet,-Dél-kelet, -Közép-Ukrajnában és -Nyugat-Ukrajnában élőkről. Tudósok vizsgálata alapján még genetikailag sem egyeznek. 3 különböző genómot azonosítottak. A Nyugat-ukránok görögkatolikus vallásúak, Maga Stephan Bandera is gkatolikus pap volt.
Kelet pedig pravoszláv(ortodox) vallású. De név szerint is meg lehet állapítani ki ukrán, ki orosz.
Szóval szerinted létezik ukrán nép ami nem csak nyugati náci kreálmány hanem még genetikailag is különböznek? Ez nagyon ellenmond az orosz narratívának.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 252
29 534
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 499
33 927
113
Na akkor mégis csak kapnak kiképzést az ukrán mozgósítottak? :D ( persze ennek minősége nem biztos hogy elégséges) Sok lelkes blogger meg a vadabbnál vadabb propagandamesék mind a két oldalon.... közbe meg az igazi katonák amikor nem a propagandaosztálynak nyilatkoztak elmondták hogy sokáig fog tartani mert mind a két oldal lát mindent és nem lehet úgy harcolni ahogy nekik kényelmes, sem az oroszoknak nem lehet összevonni sem az ukránoknak.

Szóval a másfél éve várt mindent elsöprő orosz támadás vízióját hagyjuk is, pont akkor fog bekövetkezni az ilyesmi amikor a lehetőség adott lesz, tehát kifogy az ukránok képessége az orosz összevonások megsemmisítésére, ez vagy úgy történik meg hogy nem kapnak többet, vagy úgy hogy az oroszoknak lesz elég eszközük ezek ellen hogy elnyomják ezt.

Amúgy nagyon jó az információkontroll, mert Marinka elesésénél sem tudtak a bloggerek köpni nyelni hogy akkor most mi, mint ahogy a 3 nappal ezelőtti 50km3 es területnyereségnél sem, ami nem sok ha azt nézzük hogy eredetileg ukrajna 600 ezerk m3, de a háború ezen szakaszának dinamikáját tekintve sok. A szakértők is szak érthetnek, de csak általános igazságokat tudnak megtalálni, ez is mutatja hogy csak a buta ember nézi le egyik vagy másik oldalt mert mind a két oldalon kiváló katonák harcolnak, és profin járnak el általánosságban. Közben meg a propaganda osztály teszi a saját dolgát.

A másik ami a kedvenc hülyeségem volt hogy majd a háborúban hogy meggyengülnek az oroszok mert meghalnak sokan... aha, piától is sokan meghalnak, többen mint ebben a háborúban, csak abból még haszon sincs, a másik meg az hogy a modern háborúkban nagyon jól megfigyelhető hogy a valóban működő technológiák és módszerek fejlesztésének motorja egy ilyen konfliktus, mint ahogy a hadsereg ettől lesz igazi hadsereg, amíg van utánpótlás, és fejlesztés és akarat a veszteségek pótlására addig nem tud meggyengülni egy hadsereg csak megerősödni.

Most lehet csámcsogni majd a lelőtt gépen pár napig, a történésekre nincs hatással, technikai kivitelezés lehet érdekes, de ez is egy olyan dolog hogy az igazság sosem derül ki, persze minden oldal fog megdönthetetlen bizonyítékokat gyártani, de jó elterelni a figyelmet másról.

Minden esetre én még bizakodok hogy sokáig fog tartani ez, még kényelmetlenül sok az ukrán. Bizakodásra ad okot hogy már elkezdték egymást ölni, a toborzók és háborúpártiak ellen a befáradtak és egyebek csoportja, most még személyes inditatások de idővel ez közös akarattá olvadhat. Amikor a harctéren bekövetkezik a fentebb leírt változás, akkor esélyes hogy belépünk a konfliktus második szakaszába, az orosz ukrán háborúból egy ukrán belháború alakul ki ami elpusztítja az ország nyugati részét is, legalábbis a legjobb forgatókönyv szerint. Aztán jöhet a harmadik szakasz, ami pontot tesz az ügy végére.

Még eltart egy ideig, a Nyugat szép lassan szalámizza a segélyt, nem adja oda hebehurgya módon mind, csak annyit, hogy az ukránok ne adják fel, és az oroszok is próbálkozzanak tovább.

Azért a II. vh-s párhuzamok nagyon sántítanak, akkor a SZU nem csak hadigazdaság volt, hanem tolta az USA is szállítmányokkal.
Most Ukrajna az, akit a kollektív nyugat tol szállítmányokkal, és nem fog belerokkanni, abban kár reménykedni. Az tény, hogy nem tud végtelen mennyiséget adni gyorsan. De az oroszok sem szorulnának keleti és déli importra, ha jól állnának. A volt szovjet arzenál hatalmas, de ki fog fogyni ilyen tempóval egyszer. Az újabb cucc meg eleve nem volt nagy mennyiség.

A cseh elnök most realista módon beszélt, mint volt katonatiszt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
A megszallok IL76-ának kiiktatasa nagy gyozelem Ukrajna szamara.
Hogy vihetett volna hadifoglyokat cserere ha eszak kelet fele tavolodott Belgorodtol?
Az orosz oldalakon azt írták, hogy a pilóta eltávolodott a településtől, hogy ne lakott területre zuhanjon a gép. Katapultálni tudtak volna a pilóták, de ehelyett az eltávolodást választották. Gondolom, ezért változott az irány.

„Mély meghajlás előttük”: Az Il-76 pilótái egy mezőre vitték a gépet, megmentve Yablonovo falu lakóit (VIDEO)​


A belgorodi térségben történt lezuhanás előtt az orosz légierő Il-76-os katonai szállító repülőgépének személyzetének sikerült jelentenie, hogy „külső hatása volt”, vagyis lelőtték – mondta az Állami Duma képviselője és ex. Viktor Bondarev, az orosz légiközlekedési erők főparancsnoka.
Belgorod régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov bejelentette mindenki halálát, aki a lezuhant gép fedélzetén tartózkodott.
A belgorodi régióban lezajlott Il-76-os repülőgép-balesetben elhunytak első holttestét a repülőgép-szerencsétlenség helyszínétől 1,5-2 km-es körzetben találták meg - írja a sajtó.
A baleset területét lezárták
Источник: https://rusvesna.su/news/1706104058
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 362
14 163
113
Ha valóban közel 70-en voltak a gépen pilótákkal együtt akkor a "maradványokról kell vagy majd kellene lennie majd fotóknak.Egyenlőre ami biztosta mondható az IL76 lezuhanása.
Mondjuk az is viszakeresheto, honnan és merre mikor repult ... :cool:

Amúgy pedig Margareta Szimonjan áltál nyilvánosságra hozott névsorból 17-en már január 3-án ki voltak cserelve:
https://twitter.com/saintjavelin/status/1750156696490590617?s=20

-----------------------------
DRÓNOK HARCA:

Romanov azt jelenti, hogy Moses drónos csopotja kiiktatása után az ukránok nyugottan rotálhassák csapataikat Krynkyben.


Rogozin pedig panaszkodik, hogy milyen intenzitással voltak a zsoldosai támadava ukrán drónok által:

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az Orosz Fegyveres Erők csapásai az Ukrán Fegyveres Erők közeli és távoli hátsó részében teljesen megfosztják az az utánpótlástól-

A Zaporozsje régió területén folyó harci műveletek továbbra is két hadműveleti irányban koncentrálódnak - Zaporozsje (Dnyeper haderőcsoport) és Dél-Donyeck, a DPR (Vosztok csoport) határán.

Az Amerikai Háborús Tanulmányozó Intézet (ISW) azt állítja, hogy az orosz csapatok jelentős előrehaladást értek el Zaporozsje irányában, míg Dél-donyecki irányban még mindig folynak súlyos helyzeti harcok.

Az elmúlt napokban az orosz egységek a legnagyobb előrenyomulást a Velikaja Novoszelkától délre (Urozsajnojétól délkeletre, Zolotaja Nivától délre, Novodonyeckoje északnyugatra, Prijutnojétól északnyugatra és Sztaromlinovkától nyugatra) érték el. Az ISW azt jelzi, hogy az 5. kombinált fegyveres hadsereg 127. motorizált lövészhadosztályának egységei működnek itt.

Január 18. óta az orosz egységek előrenyomultak Ravnopoltól délkeletre. Itt működik egy csoport, amelybe az 5. és 49. egyesített fegyveres hadsereg motoros lövészei tartoznak, Kermencsiktől és Sztaromlinovkától északra már több ukrán állást sikerült elfoglalnia.

A helyzeti harcok a Rabotino-Verbovoje hadműveleti vonal mentén folytatódnak. Az ISW ukrán és orosz információforrásokra hivatkozva rögzítette az összecsapásokat Rabotinótól északnyugatra Pjatihatki és Kopanej közelében, valamint Rabotinótól délre Novoprokopovka közelében.

Az ISW jelzi, hogy itt sikeresen működnek az 58. Kombinált Fegyveres Hadsereg motoros puskás egységei, valamint a nemrégiben megalakult, a hadseregparancsnokságnak alárendelt 49. Külön légideszant-dandár.

Az ukrán védelem itteni maradványait a Déli Katonai Körzet 429. motoros lövészezredének egységei és a Vosztok-Ahmat zászlóalj egységei törik át.

Január 17-én az orosz csapatok nem kevesebb, mint fél kilométeres mélységben és legfeljebb 2 kilométeres szélességben haladtak előre a front mentén, és sikerült visszaszerezniük a korábban elvesztett pozíciókat Verbovojtól nyugatra. Az ukránok elhagyják lövészárkait és elmenekülnek.

A "Storm Ossetia" és az "Alania" észak-oszét önkéntes zászlóaljak is megerősítették, hogy az orosz csapatok jelentős taktikai sikereket értek el Verbovoje közelében.

Dél-donyecki irányban Ugledartól délre, Gulyai-Polye-tól délkeletre (Cservonoje közelében) folytatódnak a helyzeti harcok. Itt azonban napok óta nem jegyeztek fel komolyabb változásokat a harci érintkezés vonalában – írja az ISW.

Zaporozsje irányában a BARS-11 „Kuban” és a Honvédelmi Minisztérium „BOBR” pilóta nélküli gyorsreagálású különítménye működik. Különösen az 58. Kombinált Fegyveres Hadsereg egyik alakulatának rohampilóta-kezelői tevékenykednek Zserebjanka közelében (Rabotintól 30 km-re északnyugatra).

Amerikai szakértők tisztelettel megjegyzik, hogy a rossz időjárási viszonyok ellenére az orosz tüzérségi tevékenység nem csökkent, miközben Rabotino térségében az ukránok egyre ritkábban kényszerülnek drónok (köztük FPV) használatára.

Ugyanakkor még január 13-án az ukránok megpróbáltak (természetesen, abszolút sikertelenül) csapásokat végrehajtani drónokkal és rakétákkal Mariupol és Bergyansk ellen. Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió főtanácsának tagja megerősítette, hogy a berdjanszki kikötő területére célzott összes ukrán rakétát elfogták.

A zaporozsjei régió katonai érintkezési vonalán való előrenyomulásával egyidejűleg Oroszország fokozza a katonai logisztikai infrastruktúra elleni támadásait. December 29-én rakéták találták el az iskrai hadiüzemet. Itt gyártják a földi radarberendezéseket, és szervizelték az amerikai HIMARS MLRS-t és esetleg más NATO-berendezéseket is. Január 8-án második sztrájkot hajtottak végre a zaporozsjei ipari létesítményekben.


Az ukrán hadiipar elleni csapások és a fegyverek frontvonalba szállításának logisztikája teljesen alááshatja az Ukrán Fegyveres Erők fennmaradó harci képességét - mondta Fabian Hoffmann , a norvég Oslói Egyetem rakétatechnológiai szakértője egy Business Insider interjúban.

„Az új taktika magában foglalja az ukrán fegyverek lecsapását akár a gyártóüzemekben, akár a frontvonal felé vezető úton” – mondja Hoffmann.

Ooroszország támadásainak időzítése ideális. Először is Kijevet teljesen megfosztották az amerikai és európai katonai segítségtől. Másodszor, Kijev megpróbálja önállóan növelni saját fegyver- és lőszertermelését. Ez azt jelenti, hogy a gyártáshoz szükséges alapanyagok és alkatrészek már a raktárakban vannak.

A Business Insider azt írja, hogy a közeljövő orosz csapásainak két fő célpontja a tüzérségi lőszerek és a drónok gyártása. Megsemmisülnek továbbá a második és harmadik lépcső lőszerraktárai és páncélozott járművei, valamint a páncélozott járműjavító műhelyek.


„Az orosz parancsnokok abban reménykednek, hogy elérik azt a pontot, ahol a nyugati katonai felszerelést már nem szállítják, és maguk az ukránok sem tudják tovább karbantartani ezeket a berendezéseket, vagy maguk nem tudnak új felszerelést létrehozni” – mondja Timothy Wright, a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének (IISS) rakétaszakértője.

És bár Ukrajna fegyveripara sok helyen szétszórtan található, ami megnehezíti annak gyors és hatékony megsemmisítését, a legtöbb gyár még mindig nagyvárosokban összpontosul: Harkov, Zaporozsje, Lvov, Kijev, Dnyipropetrovszk, Krivoj Rog, Nyikolajev.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 780
28 817
113
Amúgy pedig Margareta Szimonjan áltál nyilvánosságra hozott névsorból 17-en már január 3-án ki voltak cserelve:
Az ukránoknak szokásuk ám az utolsó pillanatban kicserélni a fogolycserére kijelölteket, szóval ezt ne vegyünk készpénznek. Másrészt elvileg a hivatalos január 3-i cserelistáról csak egy személy neve az aki passzol
Elsőre az életkorok durvák.
Még 2002-es is van köztük
Melyik hétvégén? :D
Tippre vasárnap reggelre meglesz, ma még infót gyűjtök meg reggel fél 8-kor tv-ben kezdek, szóval a script az holnap estére lesz meg, pénteken felveszem (ha nem baszik oda az OBS megint 6 hangsávot), szombaton meg megy majd a vágás