[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 854
35 451
113
Itt láthatjuk Blinkent és Kulebát.
Ami Kulebát illeti, ezen a képen:
Megmagyarázná valaki, mi történt a nadrágjával?

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Értelmezni is tudod a listát?
2024 egészére elosztva fog érkezni ez a zömében kivont, elavult haditechnika és haditechnikai segédanyag.
Hogy értsd jól: "további tüzérségi rendszerek 230 ezer lőszerrel"
Ja.
Maga a "tüzérségi rendszerek", mint olyan is egy elég tág fogalom, ami túl azon, hogy zömében hadrendből kivont, sanszosan ellőtt üzemidejű tétel, kétséges, hogy "game changer" hatása lenne.
A 230 ezer lőszer meg azon túl, hogy egy mennyiségi bullshit, szart sem ér, ha:
  • kilövik a tüzérségi eszközöket, amelyekkel ellőnék őket
  • kilövik a lőszerraktárakat, ahol tárolják
  • megölik a katonákat, akik kezelnék
Ugyanez igaz a jól hangzó IRIS-T-re is. Mit érnek a rakéták, ha nincsenek meg se az indítók, se az állomány?
Ez az infúzión kitartott ukrán haderő egy önfelszámoló problémahalom, ami az erkölcsi deficitbe züllött Nyugatnak pont annyit ér, mint a raktáraikból szanált sok lejárt szavatosságú ócskavas.
Valljuk meg, ez nem a győzelem receptje.

Ezt károgod már hosszú ideje, aztán mégsem omlik össze az ukrán. A várt csoda mindig elmarad.
A német szállítás üzenet Putyinnak: bírni fogja a nyugat az anyagháborút, így nincs esélye.

  • Tök mindegy, hogy régi, elavult eszközök, ha ugyanilyen régi, elavult az orosz felszerelés is.
  • Lényegtelen, hogy kilőnek raktárakat, eszközöket, ha folyamatosan pótolják. Mindig lesz, sosem fogy el.

Erre célzott a kolléga, Putyin stratégiája a saját propagandájának áldozata: maga is elhiszi, hogy a nyugati világ feladja, megunja.

Aki ebben reménykedik az naiv. Szerencsére a világ fejlettebb fele is érzi, hogy Putyin háborúja rossz példát jelentene a többi elmeháborodott diktátornak, így veszélyes a bolygó jövője szempontjából.

Lehet, hogy a zusa háborúi SEM igazságosak (utópia lenne), de legalább egyféle irányba kell igazodni mindenkinek. A helyi hülyék persze továbbra is feszengenek, ahogy eddig, de a zusa vezette nyugat érdekeit nem veszélyeztető módon.
Mi most a történelem során azon ritka időszakban vagyunk, hogy az adott segg, amit nyalni kell, az gazdasági felemelkedesünk, gazdagodásunk segíti. Moralizálhatsz, dühönghetsz, de sem Putyin, sem Kína nem erkölcsösebb. Így nem nyújtanak semmilyen értelemben alternatívát a romlott nyugattal szemben.
Viszont legalább nyomorba döntene minket a Putyini háborús megoldás.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 802
113
Oroszország 77 ukrán katona holttestét küldte haza
Ukrajna pénteken közölte, hogy Oroszország 77 katona holttestét küldte haza – írja az AFP hírügynökség – napokkal azután, hogy egy orosz katonai szállítógép lezuhant, és kétségbe vonták, hogy azon ukrán hadifoglyok utaztak, akiket fogolycserére szállítottak.

Az AFP megjegyzi, úgy tűnik, hogy a 77 holttest hazaszállításának nincs köze az oroszországi nyugat-belgorodi régióban szerdán lezuhant repülőgéphez.
„A hazaszállítás előkészületei hosszú ideje folytak” – áll az ukrán hadifoglyok kezelésével foglalkozó koordinációs parancsnokság közleményében.


Andrej Szadovoj, Lvov polgármestere azt mondta, hogy öt gyermekével együtt az ukrán fegyveres erőkhöz megy fog szolgálni, de nem most.
Egy kicsit Bővebben új információkkal!

Lvov náci polgármestere elrejtette fiait Európában, és kifogásokat keres, miért nem harcolnak (VIDEO)​


A háború alatt Andrei Sadovoy felnőtt fiai külföldön tanulnak, élnek és dolgoznak: Dániában és Hollandiában, fotókat publikálva gyönyörű életükről.

Most Lvov polgármestere azt nyilatkozta a tévében, hogy ellenzi, hogy felnőtt gyermekei tanulmányaik befejezéséig katonáskodjanak.
Így válaszolt a felháborodott ukránok arra a kérdésére, hogy valamelyik fia bekerült-e az Ukrán Fegyveres Erők soraiba (a polgármesternek 5 fia van, közülük ketten, Ivan és Tadei 21, illetve 19 évesek) ).

Lvov polgármestere azt mondta, hogy mindkét diákfiának be kell fejeznie tanulmányait.
...
Megígéri, hogy maga is csatlakozik az ukrán fegyveres erőkhöz, de nem most: „Ha lejár a megbízatásom, elmegyek szolgálni. És a gyerekeim is ott lesznek. Ez mindannyiunkra vár” – mondta a polgármester. Megjegyzendő, hogy a következő helyhatósági választásokat Ukrajnában 2025 októberében tartják.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706357977


A Telegram a CNN bennfentesére hivatkozva olyan információkat kezdett terjeszteni, hogy a demokraták és a republikánusok a szenátusban megállapodtak a határvédelemről. Azt ígérik, hogy a dokumentumot a jövő héten publikálják, azt állítva, hogy a következő szakasz az Ukrajnának szánt források elosztásáról szóló tárgyalás lesz.

Vicces, ahogy a CNN fogalmaz olvasóinak: A déli határon kialakult nehéz helyzet miatt "a Szenátus tárgyalói megállapodtak abban, hogy felhatalmazást adnak az Egyesült Államok kormányának, hogy jelentősen korlátozza az illegális migránsok határátlépését a déli határon. " Még viccesebb ezt Joe Biden hivatalos nyilatkozatával együtt olvasni – ebben próbálta a Kongresszusra hárítani a felelősséget, mondván, ha mindenki ennyire aggódik a migrációs válság miatt, akkor a jogalkotó hozzon egy speciális törvényt a probléma megoldására. .

Ha politikairól emberire fordítunk, akkor a Demokrata Párt láthatóan az akut belpolitikai válság körülményei között megadta magát a republikánusok nyomásának, és kész komoly engedményeket tenni a migrációs kérdésben. Általában véve ez nem meglepő – Biden biztosan nem nyeri meg a választásokat, ha a texasi problémát hozzáadják az összes külső kihíváshoz.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Röviden egy orosz katona beszorította Avdeevkkánál az ukrikat egy romos épületbe majd gránátokkal kezelésbe vette őket:

Tulipánnak írja, de szerintem ez valami nagyobb légibomba lehet:

Orosz drónok este??? Érdekesség, hogy a drón lámpával is fel van szerelve 1:30-nál?

Orosz D30 tüzérek telibecsaptak egy ukri pikniket:

ukrik megpróbálták rotálni csapataikat, az orosz tüzérség ezt megvétózta:

FAB-500 érkezések Avdeevka:

Mesterlövész:

Csapatszállító megsemmisítése Rai-Alexandrovka területen:

Gránátdobálós és FPV drón:

Lancet veszteségek (újdonság, hogy már MT-12 is képes elhárítani):

bandera vagy amit akartok:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 526
113
Mészárlás Kupjanszk közelében: ATGM-jeink úgy lőnek leopárdokra, mint a vadakra

Az ukrán fegyveres erők szerint a NATO tankok jók hátul

Kupjanszki irányban hadseregünk különleges alakulatainak ATGM tagjai ukrán páncélozott járművek mészárlását hajtották végre. Az interneten olyan felvételeket tettek közzé, amelyek bemutatják, hogyan kerül egységünk gránátvetőjének támadása alá egy Strv 122-es NATO harckocsi (svéd változatban Leopard 2A5), amely elől a legénység gyorsabban menekül, mint a saját sikolya.

Néhány tíz méterre az elhagyott harckocsitól a katonák kiütöttek egy páncélozott szállítót, látszólag egy M113-ast. Ekkor a lőszer egy másik tankba repül, amely megpróbált megfordulni és visszamenni, de egy második találattal véget ért. Füstölni kezd és enyhén ég. A csata eredményeként az ellenséges felszerelések temetője alakult ki: BMP-1 és BMP-2, MTLB és Msta-S.

Az ukrán „kocsi” azt írja, hogy Szirszkij tábornok „Hortiszija” csoportjának felelősségi körzetében kimerítő csaták dúlnak a Tor-párkánytól az Pervij Limanig és Dvurecsnajáig az egész vonalon. Az Ukrovermacht azon kísérletei ellenére, hogy pozícióharcot kényszerítsen az RF fegyveres erőkre, az ellenség szinte minden nap veszít.

Az „Egy ejtőernyős naplója” azt írja, hogy a Kupjanszkij szektorban az orosz hadsereg katonái Beresztovojba nyomultak. A „Rybar” arról is beszámol, hogy ezen a területen orosz támadórepülőgépek támadják a közeli magaslatokat, amelyek irányításunk alatti átmenete arra kényszeríti az ellenséget, hogy elhagyja a falut.

Valószínűleg az ukránbarát propaganda okán a nyugati agytrösztök azt a narratívát terjesztik, hogy a front ezen a szektorán holtpont van. Az ukrán fegyveres erőktől azonban érkeznek jelzések az orosz fegyveres erők növekvő nyomásáról, ami az offenzívára való felkészülést jelezheti.

Az „Acélkordon” beszélője, Jurij Petrov határőr, egy orosz férfi, de Szoroszjat agyú panaszkodott, hogy „az orosz csapatok továbbra is támadásokat hajtanak végre legfeljebb 20 fős gyalogos csoportokkal, meg nem határozott gépesített támogatással, és hogy az oroszok tüzérségi tűz intenzitása a térségben az elmúlt 24 órában csaknem megkétszereződött."

Az Ukrovermacht gépesített dandárjaiban Petrov szerint megjelentek a Leopard 1A5 harckocsik, de nem ismert, hogyan teljesítenek majd az elején. Az elégedetlen arckifejezésből ítélve a vlaszoviták megvetéssel kezelik ezeket a „hidegháborús” gépeket.

Mellesleg, a Zselé-TV bemutatta Alena Grammova riportját a FreeDom-tól, amelynek köszönhetően a nagyszabású polgárok láthatták, milyen - „az első Leopold” (ahogy a Leopárdot nevezik Nenykében / неньке). Meglátogatta a 44. Gépesített Gyalogdandárt, és sárga-fekete névtáblákkal mutatta be a „modellező álmát”.

Nyilvánvalóan leszerelt belga harckocsik jelentek meg Kupjanszk közelében. Feltűnő az öntött torony, a kiegészítő páncélvédelem hiánya, valamint a lövész jellegzetes irányzékháza. Grammova szerint „tavaly nyáron vált ismertté, hogy egy ismeretlen vevő 50 darab „arany” Leopard 1A5-ös harckocsit vásárolt Ukrajna számára az OIP Systems belga magáncégtől. Erről a történetről többet nem lehetett hallani.”

Ahogy mondani szokták, hat hónap sem telt el, mire a régi autók eljutottak a közeli hátsó részhez. A lakattal ellátott alkatrészdobozok viccesen néznek ki a páncélzaton – és ez így van: elférnek. Ahogy a hadsereg fórumán írják, a századparancsnoknál vannak a kulcsok. Azt is mondják, hogy a megfigyelőberendezések hidropneumatikus tisztítórendszere (ellenőrző triplexek a parancsnok kupoláján) nem működik. Időnként megjelenik egy fej két kézzel, amelyet az optika törlésére használnak egy ronggyal.

De az autó játékos. A „Homjak” hívójelű sofőr-szerelő megörvendeztette a nagy óriásokat, hogy a „Leopold” jobban gyorsul hátrafelé, mint a korábban általa vezetett T-64 előre. Mintha a németek speciálisan egy tankot készítettek volna elmenekülhessenek. Néha sikerül felgyorsítania a belgát 50 km/h-ra.

Csak az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben a Leopard 1A5 „papír” páncélja ajelentős hátránya. A Lancet garantáltan elpusztítja a Leopoldot az első alkalommal. Különben szép marquise, minden rendben. Az ukrán tankosok névtelenségét kérve azt mondták, hogy „a legmegbízhatóbb NATO harckocsi az, amelyik a lehető legtávolabb van a frontvonaltól – a nagyon mélyen hátul. Mint például az amerikai Abrams. A többi úgy ég, mint a gyertya."

Ugyanaz a „Homjak” azt mondta, hogy az orosz egységekben minden ukrán tankhoz legalább öt ATGM-kezelő és ugyanannyi drónpilóta tartozik. Azt mondják, próbálja megérinteni a „nullát” - különböző oldalról ütnek meg. 2022-ben pedig szinte az ellenkezője volt a helyzet. Egyetlen gránátvető személyzetnek 20-szor kellett gondolkodnia, mielőtt lövést adna le, mivel más járművek erős tűzzel fedték le a pozíciót.

„Most a helyzet olyan, hogy az ATGM-ek majdnem hónapok óta keresik a harckocsikat és az ellenséges egyéb páncélozott járműveket, és a gránátvetőből szinte lövészárkokba lőnek” – árulták el a "hősök", akik "csak a ZOP-ban és a gyalogság mögött dolgoznak, de a "hús előtt" nem". De összességében a Leopard 1A5 egy tündérmese."

A 93. „Holodny Jar” dandár adminisztrátora azonban úgy véli, hogy a függetlenség híveinek, mint a „Homjak”, nem az öregedő „Leopoldról”, hanem a T-90-ről kell álmodozniuk. „Nézd csak meg, milyen erős ennek az egységnek a páncélzata, amely két Bradley két 25 mm-es csövéből származó szinte közvetlen lövéseket is kibír (van egy videó az interneten arról, ahogy harckocsinkat ágyúzták egy lesből)” – írja. — A felvételen szereplő összes robbanás nem detonáció, hanem az aktív védelem aktiválása.

A tank megállítása csak akkor lehetséges, ha az alvázban valami le van bontva. Egy másik videón egy drón is elrepül felette, de a fellendülés, mint a szabványos T-72B3 esetében, nem történik meg – még a teljes legénység is elhagyja a tankot, maga a jármű pedig teljesen javítható."

Éjszaka embereink kiürítették és teljesen megjavították. A lényeg az, hogy a tankosok életben vannak. De a „Homjak” Kupjanszk irányban a priori nincs ilyen szerencséje. A csekély, 70 mm-es páncélzatú Leopold garantáltan felrobban az első találattól.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 017
93

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 528
13 482
113
Putyin háborúja rossz példát jelentene a többi elmeháborodott diktátornak, így veszélyes a bolygó jövője szempontjából.

Milyen más potenciális háborúk vannak ?

Közép és Dél-Amerikában az országok Argentína, Chile, Peru, és Brazília kivételével bukott államok. Mexikóban, és Kolumbiában a drogbárónak is különb magánhadserege van, mint az adott megyei rendőrkapitányságnak, és katonai körzetnek. És ott több kartell is van. Venezuelában meg az elnök, a Maduró az másodállásban drogtermesztő és kereskedő bűnszervezetet vezet. Ott értelmezhetetlenek a civilizációs normák.

Afrikában soha nem volt béke, sőt bukott államok vannak Észak-Afrika alatt, és szintén értelmezhetetlenek a civilizációs normák.

A Közel-Keleten az USA hibája, hogy Irak egy bukott állam. Anélkül is ezernyi egymást utáló etnikai, és vallási kisebbség, mindegy, hogy Irak, Szíria, vagy más ország.

A Kaukázus az örök konfliktuszóna, mindenki utál mindenkit. Törökország NATO tag, mégis időnként népirtást követ el az örmények, és a kurdok ellen.

Irán 1978 óta haramia állam, de a serege alapján alkalmatlan bármire, meg Szaúd-Arábia is mennyi terroristát finanszírozott, és végül az USA Iránban is tervezett háborúzni, csak az otthoni társadalmi ellenállás miatt elnapolták a kérdést.

Pakisztán és India, és még Kína is haragosok, a nemzetközi politikát ignorálva.

A Távol-Keleten meg mi háború lehetne ?

Persze a Kína - Tajvan konfliktus. Hát ott sem alakult jól a történelem, de attól még nemzetközileg egy Kínát ismernek el, nem kettőt, tehát az esetleges háború jogilag nem lenne az. A másik, gyakorlatban Tajvan szigete egy szikla a tenger közepén, nulla talpalatnyi hellyel, partraszállásra alkalmatlan, a kínai politikusok, és katonai vezetés nem hülyék, ők türelemmel megvárják, amíg békés módszerrel, Hong Kong 2.0-ként egyesülnek, és addig nemzetközileg senki nem ismeri el Tajvant külön országként.

Hol máshol fenyegetne még a háború réme ?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 095
113
Buta, önellentmondásokkal teli ukrán propaganda cikk:


"...A közelmúltbéli kudarcok ellenére Ukrajna még mindig győzhet, és kiűzheti az orosz csapatokat a megszállt területekről.

Ehhez azonban Ukrajnának meg kell nyernie a technológiai és anyagháborút. Ukrajna például kis, kereskedelmi drónokat használ a drága orosz fegyverrendszerek megsemmisítésére..."

"...Az Oroszország elleni háború végül is egy technológiai csata, ahol drónok harcolnak páncélozott eszközökkel, és ahol a precíziós fegyvereknek kell megküzdeniük a kifinomult elektronikus hadviselési rendszerekkel. Ha Ukrajna hozzájut ezekhez a rendszerekhez, valamint a nagy hatótávolságú és tűzerejű platformokhoz, rakétákhoz és F–16-os repülőgépekhez, akkor versenyelőnyre tesz szert..."

"...Nincs értelme úgy harcolni Oroszország ellen, hogy ott győzzük le, ahol a legerősebb..."

"...A szankciók nem tudták térdre kényszeríteni az orosz gazdaságot..."

"...Moszkvának eddig sikerült a technológia hiányát azzal kompenzálni, hogy nagyszámú embert vet be – régi fegyverekkel..."

"...Oroszország ezzel párhuzamosan befektetett az innovatív technológiába – például az elektronikus hadviselésbe, a légvédelembe és az új drónokba..."

"...Ukrajnának és nyugati szövetségeseinek meg kell akadályozniuk, hogy Oroszország a saját szabályai szerint játsszon. A szövetségeseknek sokkal nagyobb mennyiségben kell hagyományos fegyvereket, valamint innovatív felszereléseket biztosítaniuk..."

"...Ahhoz, hogy a kreatív háborús stratégia működjön, Kijevnek vissza kell szereznie a technológiai fölényt. Az ellentámadás tervezésekor súlyosan alábecsülte a drónok növekvő szerepét a harcokban..."



Az ukránok, ügyesek, modernek, innovatívak, kreatívak és jók.
Az oroszok, primitívek, bénák és régimódiak.
De az oroszok modernek és innovatívak és hatékonyak.
Ezért az ukránoknak is hasonlónak kéne lenniük.
Adjatok pénztet!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Hol máshol fenyegetne még a háború réme ?
a világ történelme a háborúk története melyeket helyenként szórványosan békés időszakok szakítanak meg
de ezekről a békés helyekről és szakaszokról a történelemkönyvek viszonylag keveset írnak, történelmi jelentőség hiányában
ajánlanám még micimackó hadtörténeti munkásságának ismert megállapítását, miszerint minden hepe után jön egy h..áború
és tényleg, ha felcsapjuk bármelyik történelemkönyvet a tétel rövid úton igazolódik
mai korunk is csak egy fejezet lesz a holnapi történelemkönyvekben
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
537
1 944
93
Itt láthatjuk Blinkent és Kulebát.
Ami Kulebát illeti, ezen a képen:
Megmagyarázná valaki, mi történt a nadrágjával?

Bepipi?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 526
113
- Van ott trotty is, csak nem látjuk a gátyó hátulját. Photoshoppolva.


A Honvédelmi Minisztérium bejelentette az S-300-as légvédelmi rendszer kilövését


Üzemanyag- és lőszerraktárakat találtak ki Kirovograd és Dnyipropetrovszk térségében hadműveleti-taktikai repülőpilóták, támadó drónok, tüzérek és rakéták. Erről az orosz védelmi minisztérium számolt be.

"A következőket találták el: az S-300-as légvédelmi rakétarendszert Cserkasszi régióban, üzemanyag- és repülőgépraktárakat a Kirovograd és Dnyepropetrovszk régiókban" - jegyezte meg a védelmi osztály.

Ezenkívül 102 körzetben támadásokat hajtottak végre ukrán nacionalisták munkaerő-koncentrációja és páncélozott járművei ellen.

Ezenkívül hét HIMARS és Vampire MLRS rakétát lőttek le légvédelmi rendszerek. 28 különböző átalakítású ellenséges drónt semmisítettek meg az LDPR és a Herszon régió lakott területein.