[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 547
44 542
113
⚡️Ил-76 Belgorod régióban lőtte le (https://t.me/navideovidno/70811) az amerikai Patriot rendszer, a helyszínelők megállapították, Oroszország ragaszkodik a repülőgép lezuhanásának nemzetközi kivizsgálásához - Putyin
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 225
113
Szavak nincsenek ...


... arra, hogy Törökország mekkora kretén volt ... :D
Hát igen..
Kardigán csak a saját seggét védte amikor a törökMajdanolási kisérlete után olyan légvédelmi rakéta rendszert rendelt le az oroszoktól, amellyel a NATO gépekkel szemben is lehet tüzelni..

Annó 2016-ban beléverték a frászt, mikor a törökMajdan vasárnap estéjén a hazafele tartó elnöki gépét F-16-osok kezdték követni..
Szerencséje hogy akkor a hétvégi bulijára a 3 rendelkezésre álló gép közül az utasszállító gép méretűt vitte magával, sötétben kivilágítatlanul órákat körözött ő is majréban leizzadva Sztambul előtti légtérben..

És sötétben minden tehén fekete..

A következő héten még annyira az események hatása alatt volt, hogy elrendelte a területén lévő egyik USA támaszpont fegyveres körülzárását és blokádját víz villany levágással.. Felszólította az USÁ-t, hogy vigye a cuccait egy más országba pld Romániába, azok úgyis rábólintanak mindenre..

Erre USA bosszúból kirúgta az F-35 programból..

Szóval Kardigán lehet h öregszik már és felejt, tán könnyebb most nyomást gyakorolni rá, mint a svédek ügyében láttuk - majd meglátjuk, mert a vak is azt mondta..

Engem Nuland jelenléte aggaszt egy kicsit, mert Majdan közben is megjelent, nem jó ómen a környék békéjét biztonságát tekintve..
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Magányos, népszerűtlen, kioktató: Miért szorulunk globálisan a perifériára
Einsam, unbeliebt, belehrend: Warum wir ins globale Abseits geraten

Steingart Gábor (Berlin) vendégcikke a Focus-ban

Egy olyan világban, ahol az idegen államok és kultúrák iránti megértés hiánya katonai fegyverkezéshez és konfliktusokhoz vezet, a Nyugat elszigetelt helyzetével küzd. Hogyan ássák alá a történelmi döntések és politikai hibák a nyugati hegemóniát, és hogyan váltanak ki globális védelmi reakciókat.

Az a feltételezés, hogy a másik eredendően gonosz, és ezért az ellenségünk, a legkényelmesebb az összes politikai feltevés közül – és a legveszélyesebb is.

A másik állam, a másik vallás, a számunkra idegen kultúra szándékos meg nem értése a politikai szótlanságon keresztül vezet a katonai újrafegyverkezéshez, és onnan az alvajáró rutinjával a konfliktusba, esetleg háborúba.

Ez miért fontos? Mert a Nyugat ma már a világ nagy részén elszigetelődött.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének minden közgyűlésén megfigyelhetjük, hogyan nem teljesül a nyugati hegemóniaigény.

Az elutasítási reakciók újra és újra jelentkeznek. Íme, egy magyarázatkísérlet, bizonyos értelemben a magányunk alapjai.

1. A múlt nem múlik el

Továbbra is érezteti hatását a britek és franciák, de az amerikaiak uralomra törekvő vietnami, latin-amerikai, afganisztáni, angolai és iraki gyarmati öröksége is. Mindenütt, ahol a nyugati hatalmak kizsákmányolták a természeti erőforrásokat, zaklatták a lakosságot és bevetették a katonaságukat – lombtalanító méreggel vagy anélkül – fenntartásokkal találkozunk. Ezeken a területeken a nyugati értékeket nem ígéretnek, hanem inkább fenyegetésnek tekintik.
Még a világ legnagyobb demokráciája – az 1,4 milliárd lakosú India – sem akar önként csatlakozni a nyugati blokkhoz, hanem el nem kötelezett országként határozza meg magát, amely elutasítja a Nyugat dominanciáját minden nemzetközi szervezetben. Az elállási kötelezettségvállalás nem akadályozza meg Indiát abban, hogy 2017 óta tagja legyen a „Sanghaji Együttműködési Szervezetnek”, ahol katonailag is együttműködik Oroszországgal , Kínával és Iránnal.

2. A befagyott konfliktusok ismét kiolvadnak

Évtizedek óta hiányzik az érdekek egyensúlya az izraeliek és a palesztinok között. A nyugati égisze alatt zajló békefolyamatok – például az 1993-as Oslói Megállapodás vagy a Bill Clinton által közvetített Camp David-tárgyalások 2000-ben – kudarcot vallottak. A konfliktus minden esetben befagyott. A palesztinok nem kapnak saját államot, csak egy Gázai övezet nevű nyomornegyedet, amelyet 1991-től fallal és szögesdróttal zártak le.
A konfliktus sokáig forrongott, és 2023. október 7-én a legbrutálisabb módon újra fellángolt. A Hamász – a Gázai övezet 2,2 millió lakosa között hal a vízben mozgó terrorszervezet – terrorszervezet támadása új közel-keleti konfliktust indított el, amelynek még nem látszik a vége. A kétállami megoldást Joe Biden és az EU külpolitikai döntéshozói szorgalmazzák – csak a kulcsszereplő, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem is akar erről tárgyalni. Az ő nézőpontja:
"Minden jövőbeli megállapodásban Izraelnek biztonsági ellenőrzést kell gyakorolnia a Jordántól nyugatra lévő teljes terület felett."

3. A gazdasági fejlődésnek megvan a maga politikai hatása

Miért kellene a gazdaságilag erős országoknak elfogadniuk az USA vezető szerepét? A NATO-tagállamok különleges esetek, mert közvetlenül részesülnek az USA katonai erejéből és a NATO-Szerződés 5. cikke szerinti segítségnyújtási kötelezettségükből. Az amerikaiak nukleáris védőernyője alatt élnek. Rájuk vonatkozik a következő mondat: A kutya nem harapja meg azt a kezét, amelyik táplálja.
De az összes többi nagy gazdasági hatalom az USA riválisa. Vegyük például Kínát: Amint az ország gazdasága magasabb teljesítményszintet ért el, megkezdődött a technológiai, katonai és politikai szuverenitásra való törekvés. Kína nem akar a Nyugat munkapadjának kiterjesztése lenni. Az amerikaiak a maguk részéről nem az egyensúlyt keresik, hanem a decouplingban, vagyis a gazdasági ciklusok szétválasztásában bíznak.

4. Az ellenfelek szankcionálása nem gyengíti, hanem erősíti őket

A Nyugat már nem akar meggyőzni másokat, inkább megbünteti őket. Aki nem követi, azt szankcionálják. Az eredmény: Az olyan országokat, mint Oroszország, Kína és az Iráni Iszlám Köztársaság egyesíti az amerikaiak és az európaiak szankciós vágya; Jelenleg körülbelül 20 országra sújtott szankciókat az EU – csak Oroszországot 1560 szankcióval sújtotta.
A Nyugat által az orosz olajjal és gázzal szemben bevezetett szankciók csak azt eredményezték, hogy olcsóbb áron találtak új vevőket, például Kínát és Indiát. Orosz információk szerint 2023-ban 3,5 százalékos volt a gazdasági növekedés az orosz gazdaságban. Az olcsó orosz gáz kivonásától szenvedő német gazdaság recesszióba süllyedt.

5. A másként gondolkodó emberek utasítása ellenfeleket szül

A Nyugat szívesen segít – de cserébe azt várja az emberektől, hogy közelebb kerüljenek saját értékeikhez. Tunézia például már semmit sem akar tudni róla. Az észak-afrikai állam tavaly elutasította az EU-tól érkező több milliós segélykifizetést, „alamizsnának” és „tisztelhetetlen szívességnek” minősítve azt.
A kifizetések érdekében Tunéziának fokozottan fel kell lépnie a csempészek és az illegális átkelők ellen, hogy kevesebb csempészhajó érje el Tunézián keresztül Olaszországot. Nem akartak "mások határőrét játszani" - mondta a tunéziai külügyminiszter. Ugyanakkor az EU-s képviselők demokratikus deficiteket hangoztattak Tunéziában. Plusz: Az államnak el kell fogadnia az IMF hitelfeltételeit. Ez túl sok volt a tunéziaiaknak.

6. A soft power figyelmen kívül hagyása kemény hatalomhoz vezet

„Ahol szó van, ott nincs lövöldözés” – mondta az SPD politikusa, később békekutató, Egon Bahr. De a soft power politika amerikai koncepcióját, amelyet Joseph Nye harvardi professzor dolgozott ki, már alig használják. Nye abból indult ki, hogy a kulturális párbeszéd, a tudományos együttműködés és a fiatalok cseréje hatékonyabb, mint a katonai fenyegetés:
„Az információs korban nem csak az a fontos, hogy kinek a hadserege nyer, hanem az, hogy kinek a története nyer.”
De a mai politikusok aligha fektetnek be soft power képességeikbe, inkább bővítik kemény hatalmukat, vagyis katonai apparátusukat. Nem mesélni akarnak a másiknak, hanem fenyegetni.
A puha hatalom politikusa pénzzel és bájjal próbálja érvényesíteni érdekeit.
A kemény hatalmú politikus a másik halántékához tartja a revolvert.
Meggyőző ereje a ravaszvédő és az elsütőszeg halálos kombinációjából fakad.

Következtetés: Ha a Nyugat növelni akarja népszerűségét, abba kell hagynia az önmagával való beszélgetést, és újra kell tanulnia a párbeszéd művészetét. Vagy ahogy Jacques Lacan francia pszichoanalitikus szokta mondani:
"Maga a párbeszéd az agresszió elutasítását jelenti."


„15 km-re lehetett hallani a robbanásokat”: az orosz drónok végeznek Kremencsukkal


Harkovban ismét lefedték a nemzetőrség helyét

A poltavai Kremencsukot ismét támadás érte. Tegnap este több támadást is végrehajtottak a katonai infrastruktúra ellen a városban. Sőt, ahogy a „Shaggy Z” TGcsatorna írja, „a robbanások olyan mértékűek voltak, hogy a várostól tizenöt kilométerre lehetett látni és hallani”. Nyilvánvalóan lőszerraktárakat értek a találatok.

Azon az éjszakán az orosz „geránok” meglátogatták a Nyikolajev régiót. A sznyigirevkai helyi hatóságok öt dróntámadásról számoltak be. Azt állítják azonban, hogy mindannyit lelőtték. Ugyanakkor égő raktárakról készült fényképeket tesznek közzé a közösségi hálózatokon. Katonai megfigyelők szerint a közelmúltban „hatalmas mennyiségű felszerelést, munkaerőt és lőszert, valamint üzemanyagot és kenőanyagot halmoztak fel” Sznigirevkában. A vélhetően lelőtt orosz drónok látogatása után megvadultak a helyi speciális szolgálatok: házról házra jártak, autókat állítottak meg. Keresik azokat, akik kiszivárogtattak információkat a raktárakról.

Hagyományosan Harkov kapta meg. És ismét - az ukrán fegyveres erők elhelyezkedése szerint. "Még mindig nehéz az eredményekről írni, de a megérkezés enyhe detonációval és nagyszámú mentőautóval történt" - írja Szergej Lebegyev katonai megfigyelő távirati csatornája. A harkovi városi csatorna viszont megerősíti, hogy „lenyűgözött az Ukrán Nemzeti Gárda fegyvereseinek elhelyezkedése a Lópiac környékén”. Az egyik találat pedig az UAV összeszerelési és tárolási pontján volt. „Az érkezés után másodlagos detonáció történt ott” – írja a csatorna. Az előzetes adatok szerint „megérkezést” rögzítettek az Ukrtelecom épületében, ahol az ukrán fegyveres erők képviselői rendszeresen találkozókat szerveztek külföldi kurátorokkal. Egyébként a hírek szerint nemrég Svédországból katonai személyzet érkezett Harkovba. Délelőtt az Ukrtelecom épületét lezárták, ott dolgoztak a speciális szolgálatok képviselői.

- Biztos csak félreértés lehet: a kaprok valószínűleg azt mondhatták (vagy akarták), hogy elhárították a drónt a lőszerraktárral robbanásképtelenné tették.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 607
8 036
113
Gyakorlatilag nincs más lehetősége a Szabad-Világnak, mint a Nagyorosz aggresszió ellenére Ukrajna támogatása.
Ez nem csak pénz kérdés. Persze ha pénzről van szó, akkor ez maga a csúcs-befektetés. Az alternatíva, pedig egy basáskodó-erőszakos szomszéd működésének jóváhagyása.
Miért kellene támogatni bárkinek is egy olyan országot, ahol a támogatások nagyobb részét ellopják?

Fura mód, az Ukrán oligarchák egyáltalán nem támogatják anyagilag, saját országuk háborúját.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 520
10 687
113
Csodálkozom hogy amit tudtak volnaőkis használni BMP2-t miért lőtték szét ha elhagyott, a tank az meg szerintem inkább TOS volt, nem MBT.
Amiért a földön fekvő ellenség fejébe is belelőnek, a kellemetlen meglepetések elkerülése végett.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 747
93
Szavak nincsenek ...


... arra, hogy Törökország mekkora kretén volt ... :D
Valamiért mégis csalogatják vissza őket a programba. Ennek biztos oka van. A törökök nélkül az "európai" nato semmit sem ér. Biztos ér annyit az F35 mint a diverzifikált katonai felszerelés, úgy, hogy Törökország szinte ütköző zónában van?
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 529
10 153
113
Miért kellene támogatni bárkinek is egy olyan országot, ahol a támogatások nagyobb részét ellopják?

Fura mód, az Ukrán oligarchák egyáltalán nem támogatják anyagilag, saját országuk háborúját.
Mért kell pénz feccolni az orosz hadseregbe, mikor a pénz nagy részét ellopták? És amekkorát haladtak annyi sok pénzből 2 év az félelmetes.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Zelenszkij politikai törpe lett: az elnök támogatói bázisa összeomlik

Valószínűleg a Zaluzsnij sikertelen elbocsátásával kapcsolatos botrány nem befolyásolja az SVO menetét

Ha megpróbáltad, de nem sikerült, minden érdeklődő előtt kirúgni egy beosztottat, akkor már nem vagy egészen főnök. Ez az egyik legfontosabb menedzsment igazság. És így jellemezhetjük röviden azt a politikai csapdát, amelybe Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök sodorta magát. A színfalak mögött zajló harc minden részlete, amelyet Zelenszkijnek a kijevi katonai elit megkeverésére irányuló vágya okozott, még nem ismert. A különböző nyugati médiából származó információk alapján formálódó mozaik azonban azt mutatja: Ukrajna első emberét elutasították mind az általa lefokozni akart (Zaluzsnyij Ukrajnai Fegyveres Erők főparancsnoka), mind azok, akik előléptetni akart (Szirszkij és Budanov tábornok). Liz Truss tavalyelőtti rövid miniszterelnöksége végén a brit politikai zsargonban megjelent egy új kifejezés: PINO (Prime Minister in Name Only) – csak nevében miniszterelnök. Azt gondolni, hogy Zelensky már visel hasonló „tiszteletbeli” címet, természetesen túlzás, de nem túlságosan.

Ukrajnában régóta él az állam politikai vezetése által a fegyveres erők irányítása feletti ellenőrzés elve – ez szinte teljes bizalommal kijelenthető. Minden irányítási rendszer egyik fő összetevője a személyi mozgások végrehajtásának képessége. A kijevi elit válsága 2024. január végén megmutatta, hogy Zelenszkijnek jelenleg nincs ilyen lehetősége. A változatosság kedvéért elmondom az ukrán elnök sikertelen politikai kombinációjának egyetlen sikeres elemét. Zelenszkijnek volt elég intelligenciája és politikai ravaszsága ahhoz, hogy ne tegyen mindent idő előtt nyilvánosságra. Nem minden ukrán polgár olvassa az eredeti brit The Times-t és a The Economist-ot vagy az amerikai The New York Timest. Számukra pedig az ukrán elnök hivatalának van egy egyszerű (bár nyilvánvalóan hamis) magyarázata: nem történt semmi! És akik azt mondják, hogy ez megtörtént, hazudnak és rágalmaznak. Ne higgyen az orosz propagandának – még a nyugati média oldalain sem!

De az ukrán elit számára ez a magyarázat nem működik és nem is fog működni. Ott mindenki tudja: Akela kimaradt. Akela megpróbálta, de nem sikerült. Ez persze még nem jelent végzetes csapást az ukrán elnök politikai pozícióira. A kijevi politika sajátossága abban is rejlik, hogy az ország formális első embere valójában nem Akela, hanem Akela helyettese. Az igazi ukrán Akela nem Kijevben, hanem a washingtoni regionális bizottságban él és működik. (Azonban miért a regionális bizottságban? Fogalmazzunk helyesebben: a Washingtoni Központi Bizottságban!) A Zaluzsnij elbocsátásával járó rendszer kudarcának egyik fő oka az volt, hogy a Nyugat elutasította.

Folytassuk a hasonlatot a szovjet időkkel: a területi bizottság első titkára megpróbálta kirúgni a makacs, de a központ által támogatott, beosztottját, és a központtól kapott egy pofont. A térség politikai elitjének szemében ez nem jelenti azt, hogy szerencsétlen főnökük már politikai hulla. De ez azt jelenti, hogy fekete jelzést kapott a központtól, és nagyon nagy valószínűséggel politikai karrierje hanyatlási szakaszába lépett. Mindezek az analógiák feleslegesnek tűnhetnek. Valójában azonban szükség van rájuk ahhoz, hogy helyesen tudjuk értelmezni a Kijevben történt (vagy inkább meg sem történt) lényegét.

Nagy a kísértés, hogy egyszerű politikai aritmetikába essünk: ami rossz Zelenszkijnek, az jó Moszkvának. A viszály és a kijevi elit megosztottsága növeli az esélyét az NWO gyors és sikeres befejezésének Oroszország számára. Sajnos nem feltétlenül működik minden így – és ha igen, akkor nem nagyon derül ki, hogy milyen sebességgel és milyen dinamikával. Hadd emlékeztesselek még egyszer a „Washingtoni Központi Bizottság” létezésére, és arra, hogy ez a Központi Bizottság, Bill Burns, a CIA igazgatója száján keresztül milyen utasítást küldött Kijevnek a héten: Ukrajna feladata 2024-re az, hogy „megsemmisítse Putyin arroganciáját és demonstrálja a a konfliktus folytatásának magas költségei Oroszország számára Amerika nem áll készen arra, hogy parancsot adjon Kijevnek: ideje tárgyalni Moszkvával. De Kijev nem lobbizik a „Washingtoni Központi Bizottságnál” egy ilyen irányelvért.

Még mindig három konszenzusunk van egyszerre: a washingtoni konszenzus („Oroszországot össze kell zúzni”), a kijevi konszenzus („Tovább kell harcolnunk Oroszországgal”) és a konszenzus e két álláspont teljes harmóniája formájában. A kijevi elit ellentmondásai, amennyire itt, Moszkvában meg tudjuk ítélni, személyes jellegűek. Eddig semmi sem utal arra, hogy ez a stratégiai irányvonal megválasztása körüli vita lenne. Azok, akiket Zelenszkij az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztjára akart tolni - Szirszkij és Budanov -, határozottan nem „jobban” viszonyulnak Oroszországhoz, mint Zaluzsnij. Végül ne feledkezzünk meg az oroszországi és az ukrajnai elnökség jelentése közötti alapvető különbségről sem. Az Orosz Föderációban Putyin a politikai rendszer tartószerkezete. De Ukrajnában az elnök egy fontos, de eléggé lecserélhető fogaskerék, a politikai rendszer lecserélhető eleme.

Hadd emlékeztesselek valamire, amiről kissé megfeledkeztünk. Ott volt Ukrajnában Porosenko elnök, aki oroszellenes politikát folytatott. Fokozatosan, miközben hivatalában maradt, politikai törpévé kezdett válni – ahogy ez most Zelenszkij esetében is történik. Kezdett törpévé válni – és így is lett. És akkor? Nem fontos. Új elnök lépett fel Ukrajnában, akinek politikai irányvonala valójában még inkább oroszellenesnek bizonyult.

Következtetés: Az Északi Katonai Körzetet nem lehet megnyerni Kijevben a kulisszák mögötti politikai csatározások során. Az SVO-t csak a legkülönlegesebb katonai művelet frontjain lehet megnyerni.

 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
359
2 162
93
Valamiért mégis csalogatják vissza őket a programba. Ennek biztos oka van. A törökök nélkül az "európai" nato semmit sem ér. Biztos ér annyit az F35 mint a diverzifikált katonai felszerelés, úgy, hogy Törökország szinte ütköző zónában van?
Fáj az Amcsiknak egy esetleges kenyértörés miatt nem tudnak katonailag beavatkozni. Még kéne venni s400-at és su 57-et is vagy ötvenet. Patriot meg nem kéne mert ha úgy adódik egy szoftver frissítéssel működésképtelenné teszik és szabad a préda. Szóval Erdogánnak országa elhelyezkedése miatt kitöl mit mennyit vesz nagyon meg kell gondolni.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
A pisztoly nyomásában igazad van, viszont azt nem Putyin fejéhez nyomták, hanem nemzete tagjainak..
És el is húzták a ravaszt, jó néhányszor..
Ne csodálkozz akkor azon, hogy Medve erre berág...
Őszintén nem gondolom hogy az orosz életek érdeklik putyint.
Egy háborúellenes orosz lehet Putyin legkomolyabb kihívója az idei elnökválasztáson:

Valószínűleg azért engedik hogy a társadalmi feszültségeket le lehessen vezetni. Csak kezd túl népszerű lenni.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 098
93
Mért kell pénz feccolni az orosz hadseregbe, mikor a pénz nagy részét ellopták? És amekkorát haladtak annyi sok pénzből 2 év az félelmetes.
Micsoda? A kollégád arról fantáziált hogy a "Szabad-Világnak" tolnia kell a pénzt Ukrajnába.
Az orosz hadseregbe mikor nyomta a pénzt a "Szabad-Világ" nevű álomkép?
És mennyit is?
Mit akartál mondani???
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 245
55 305
113
Van baj a toronyban.


Nem csak az övében....


Mért kell pénz feccolni az orosz hadseregbe, mikor a pénz nagy részét ellopták? És amekkorát haladtak annyi sok pénzből 2 év az félelmetes.


Mi mekkorát haladunk annyi sok pénzből?
Magvan,hogy nyugati elemzők szerint 4-5% ot költ Oroszország az smo-ra,a gdp-ből,közben 2-3%-ot növelszik?
Ukrajna mennyit is költ az smo-ra,a gdp-ből,400%-ot?

A pisztoly nyomásában igazad van, viszont azt nem Putyin fejéhez nyomták, hanem nemzete tagjainak..
És el is húzták a ravaszt, jó néhányszor..
Ne csodálkozz akkor azon, hogy Medve erre berág...



Hát, ezet a kedves fiatalemberek nagyjából 3 óránként rácsodálkoznak ugyanarra,ki érti ezt?
:rolleyes:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 488
113
Mért kell pénz feccolni az orosz hadseregbe, mikor a pénz nagy részét ellopták? És amekkorát haladtak annyi sok pénzből 2 év az félelmetes.
Mit aggódsz az oroszok pénzéért. Nem te kell fizesd a háborújúkat, béreiket, nyugdijaikat, kórházaikat, korrupt rendszerüket. Nem kell még a gazdaságukat sem támogatnod.
Inkább aggódj az ukránok pénze miatt. Mert az ő vesztes háborújukat, bèreiket, nyugdijaikat, kórházaikat, az egész korrupt államukat a te pénzedből fizetik és tőled lopták/ lopják/ fogják ellopni folyamatosan eddig és ahogy nézem, legalább a következő 4 évben is. Eddig kb 250 mrd eurót feccolt be a nyugat 2022 február 24 óta ebbe az összeomlófélben lévő csődtömegbe. Minden látható eredmény nélkül. Dereng a Nagy Tavaszi Támadás a csodafegyverekkel?
Na, emiatt aggódj. Mert ez a te pénzed volt, tőled és gyermekeidtől fogják elvenni a brüsszelliek.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 590
24 927
113
ez egészen biztos valami nato taktika:
"Ukrán UAV-operátorok lőszert dobtak a különleges katonai zóna azon katonáinak emlékművére, akik a Belgorodi területet védték az ellenséges DRG-től - az emlékmű a robbanás ellenére is megmaradt"

fedir shandor, patika egyenruhában kamuzza, hogy keleten harcol:

kb:

Elfoglalt ukri állás:

BMD4M tüze drónnal korrigálva, ukri raj volt a célpont:

FAB érkezés:

Árokba beszorított ukrik szalámizása drónokkal:

3 ukri drónkezelőt kapott el valami:

Mesterlövész kremeni erdő:

Gránátos és FPV drón:

Lancet veszteségek:

bandera vagy amit akartok: