www.facebook.com
A mai egyik becsapódott Belgorodi rakéta utáni felvétel Ilyenkor miért nem visít a másik oldal??? (majdnem-majdnem sokkal csúnyábbat írtam)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt az ukrán terrorista rezsimet támogatja a nyugat ! Szegény kislány a fájdalomtól nem tud megmozdulni és azt kéri:-"segítsenek, segítsenek " Szörnyü felvételek.www.facebook.com
A mai egyik becsapódott Belgorodi rakéta utáni felvétel Ilyenkor miért nem visít a másik oldal??? (majdnem-majdnem sokkal csúnyábbat írtam)
Én ezt pont fordítva látom. Én nem kedvelem különösebben a nyugatot se és az ukránokat se. Én nem érzelmi alapon hiszek valamelyik félben mint itt a többség. Csak tényszerűen az látszik hogy Oroszország az agresszor és hogy Oroszország valójában olyan veszteségeket szenvedett amit senki sem gondolt volna, még én sem.Hogy miért kezdtem azza, hogy hülye vagy hozzá (és nem "általában" hülye!)? Mert láthatóan nem látsz ki a szemellenződ mögül, és a témával kapcsolatban alapvető gyakorlati kérdésekbe sem vagy hajlandó belegondolni. Tisztán ideológiai alapon közelítesz meg mindent, a propaganda áthatja minden mondatodat és ha valami nem egyezik a narratíváddal azt egysszerűen negligálod. Ezért vagy hülye "hozzzá".
Ami pedig a "lányságodat" illeti, hogy fizikailag mi vagy, vagy minek érzed magad, igazából mindegy. A hozzászólásaid egy konyhából kiszabadult háziasszony szintjén vannak, ezért megelőlegeztem neked a nőiességet, ha ebben tévedtem, bocsánatot kérek. Mondjuk a végeredmény így még siralmasabb.
(Természetesen nem kívánom ezzel a társadalom női oldalát degradálni, vannak a témát sokkal komolyabban ismerők is a nők között (lásd pl. Ursula), ez csupán konkrétan arra a hozzáállásra vonatkozik, amikor a hisztis szőkeség kijön a konyhából és mert a zöldséglevessel eddig nem beszélgethetett, hát hozzászól. )
Bocs, ha ezzel más érzelmeket is megsértettem, én egy ilyen vén, mogorva majom vagyok, aki még abba a világba szocializálódott, ahol a nőket nem szerettük a lövészárok közelében tudni. Olyan ez, mint a hajózás volt sokáig: nő a hajón szerencsétlenséget jelent...
Ennyit erről, a továbbiakban tartózkodni fogok minden személyeskedéstől, mert "nem fognak komolyan venni"
A témához kicsit közelebb:
Avdeevka fontossága. Elgondolkodtató, hogy miért ennyire lényeges ez a pont. Politikailag érthető, az elvesztése egy új Bahmut és morálgyengítő hatása kiszámíthatatlan, de van egy katonai oldala is a dolognak. Ez valószínűleg a legerősebb erődváros, amit építettek 2015 óta. A kés volt Donyeck szívében, innen kényelmesen lehetett ritkítani a donyecki piacterek civiljeit kisebb kaliberekkel is, egy beékelődés a DNR központjába és valószínűleg ez lett volna a központja a későbbi "felszabadító" támadásnak. Feltételezhetően a város tele van alagutakkal, vasbeton erődökkel, megrakva nehézfegyverekkel. Amolyan Maginot-vonal feeling, csak kicsit másként. Nem véletlenül ennyire nehéz feltörni ezt a diót, ráadásul valószínűleg elég potens védők voltak ide telepítve. Ami miatt most romlik a helyzet, az elsősorban az általános lőszerhiány és a humán erőforrások pótlásának minősége. Az orosz okosan nem fejel rohant a falnak, Sztálingrád-taktika működik, megpróbálják két oldalról bekerítve katlanba zárni. És itt jön a kérdés, hogy miért NEM teszik mégsem? A térképet nézve felteszem, hogy lenne elég erejük egy kicsit távolabb átkarolni és akár közvetlenül Orlovka támadásával végleg elvágni az utánpótlást. Nem teszik. Nem azért, hogy befelé jöhessen az erősítés, hanem hogy maradjon a védőknek egy pici remény a visszavonulásra. A sarokba zárt farkas azért veszélyes, mert ha belátja, hogy nincs már esély akkor minden mindegy alapon fog harcba szállni. Amíg van egy kis esély a menekülésre, addig a gondolatainak egy részét biztosan ez fogja elfoglalni...
Itt én azt látom, hogy gyötrik ugyan a beszorulókat, de meghagyják nekik azt az utolsó pici esélyt a távozásra...Ez viszont - amennyiben feltételezem, hogy az orosz hírszerzés működik - azt is jelenti, hogy tisztában vannak a Szlavjanszk-Kramatorszk vonal gyengébb mivoltával, mert az innen kivonulók valószínűleg oda lesznek áthelyezve. Szerintem el akarják kerülni az újabb Azovstalt, túl nagy veszteséget okozott nekik is. Ez egyébként merőben új taktikai elem az oroszoktól, mert mintha egy ideje átálltak volna a személyi állomány kímélő üzemmódjára... Itt is inkább a tűzérség és a FAB-ok dolgoznak és csak nagyon módjával lép előre a gyalogság.
Szerintem Zsalu meglátta mindezt, de azt is, hogy nagyon fogyóban van a hadrafogható létszám az országban, ezért inkább feladta volna az erődöt, hogy kímélje a humán erőforrásait. Hideg, számító gondolkodás, katonához méltó. Aztán jön egy Zselé (nem tudom nem párhuzámba állítani Adolffal) és lesöpri az érveket, hiszen neki belpolitikai katasztrófát jelent egy új Bahmut, a kijeviek nehezen emésztenék meg, hogy eddig Avdiivka volt a világ közepe, most meg már csak Avdeevka van orosz zászlókkal. Szirszkij megpróbál ennek a követelménynek eleget tenni, és betolja a tartalékokat. Hogy közben a stratégiailag sokkal fontosabb Csaszov Jart elveszíti az most nem számít. Vagy, hogy Kupjanszk irányában is hátrálni kell, az mindegy. Sőt, mintha a Dnyepernél is csökkenne a hídfő mindenáron megtartása... Érezhetően a kaprok maradék erejét szívja el ez a frontszakasz. Ha itt vége, szerintem hamarosan mindenhol vége lesz...
Erre tudsz forrást is?A Majdankodás sikerében előre bízva, 2013 ban az USA-ban tendert írtak ki a Szevasztopol térségében lévő haditengerészeti támaszpont egy részánek felújítására .
Sokat nem ér, de én is emlékszem, hogy 2014-ben volt fent hirdetés, hogy Szevasztopolban létesülő iskolába tanárokat keres a US Navy.Erre tudsz forrást is?
Én csak egy beszámolót találtam, van egy USA eGOV fotó benne ugyan, d emás forrás nincs. Hovatovább végül is megerősíti az állításod.
Van a végén egy jobbára német nyelvű levelezgetés - a német nem az erősségem.
https://voicefromrussia.ch/en/u-s-strategy-in-crimea-a-look-10-years-back/
Tényszerűen az látszik, hogy addig köpködtek az oroszok levesébe, amíg az megelégelte, és elkezdett tevékenyen tenni ellene.Én ezt pont fordítva látom. Én nem kedvelem különösebben a nyugatot se és az ukránokat se. Én nem érzelmi alapon hiszek valamelyik félben mint itt a többség. Csak tényszerűen az látszik hogy Oroszország az agresszor és hogy Oroszország valójában olyan veszteségeket szenvedett amit senki sem gondolt volna, még én sem.
Nyilván lehet gondolni azt hogy a medve a leghatalmasabb a világon és bárkit lecsap egy legyintéssel. De már a SZU se bírta a fegyverkezési versenyt és a mai Oroszország a SZU-nak is csak árnyéka. Az meg egyértelmű hogy a katonai különbség csak nőtt az USA és Oroszország között, nem kérdés ki szenvedte a fájdalmasabb veszteségeket a két fél közül.
Én ezt pont fordítva látom. Én nem kedvelem különösebben a nyugatot se és az ukránokat se. Én nem érzelmi alapon hiszek valamelyik félben mint itt a többség. Csak tényszerűen az látszik hogy Oroszország az agresszor és hogy Oroszország valójában olyan veszteségeket szenvedett amit senki sem gondolt volna, még én sem.
Nyilván lehet gondolni azt hogy a medve a leghatalmasabb a világon és bárkit lecsap egy legyintéssel. De már a SZU se bírta a fegyverkezési versenyt és a mai Oroszország a SZU-nak is csak árnyéka. Az meg egyértelmű hogy a katonai különbség csak nőtt az USA és Oroszország között, nem kérdés ki szenvedte a fájdalmasabb veszteségeket a két fél közül.
Van de van belőle x+1 fajta ha pl a legújabb azon eldobható vöröspontos irányzék van ( meg egy sima nyílt irányzék ha a másik letörne) abból kinézem, hogy letörhet, egyébként egyszerű és megbízható cuccként tartják számon és elég sok helyen van rendszerben.Van valakinek tapasztalata az AT4 használatával kapcsolatban?
Már nincs forrás a NAVY honlapjáról levették de itt olvashatsz róla. Kivitelezőt kerestek nyílászárók cseréje és tető felújítására volt ötszáz-ezer dodo.Erre tudsz forrást is?
Én csak egy beszámolót találtam, van egy USA eGOV fotó benne ugyan, de emás forrás nincs. Hovatovább végül is megerősíti az állításod.
Van a végén egy jobbára német nyelvű levelezgetés - a német nem az erősségem.
https://voicefromrussia.ch/en/u-s-strategy-in-crimea-a-look-10-years-back/