[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Viszont lassan beindul az európai hadiipar is, én Amerika visszatérésére is számítok függetlenül attól hogy ki nyeri az elnökválasztást.

Tavalyi hírekben azt írták, hogy az Ukrán Hadsereg lőszerfelhasználása napi 15,000 lőszer is volt, kapnak 4,000 tüzérségi lőszert, amit két hónap alatt gyártott le, nem más, mint a német hadiipar. Akkor a többi az milyen ?

Az USA-nak kell a lőszerkészlet Irán, Észak-Korea, és Kína ellen. És még Izraelnek is.

Vagy Ukrajna mindent felül ír ?

Az USA ha akarta volna, 2015 óta átfegyverezhette volna Ukrajnát, de nem tette. Vajon miért ? :oops:
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 410
113
Túl nagy következtetést ebből nem vonnék le. Az előző két télen is ez volt. Most az oroszok kihasználták az amerikaiak töketlenkedését is. Viszont lassan beindul az európai hadiipar is, én Amerika visszatérésére is számítok függetlenül attól hogy ki nyeri az elnökválasztást.
Te még mindig itt tartasz? Múltkor szépen átvettük, hogy nincsenek olyan európai kapacitások, amik be tudnának indulni. A tervezett kapacitás bővítések valamikor 2 éves időtávban jelentkeznek.
Ennél sokkal nagyobb baj, hogy felfuttatott termelés nagy része is az eddig Ukrajnába küldött mennyiség visszapótlására fog menni.
Ez egy álomkergetés amit Ukrajnának szurkolók körében hasít.
Arról nem beszélve, hogy hiába lesz esetleg lőszer, ha nem lesz aki megvegye az ukránoknak.
Nézd meg, hogy a bolgárok a szállítást nem akarják kifizetni!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Odesszában felrobbantották az egyik Jobb Szektoros aktivista autóját

Két ukrán önkéntes súlyosan megsérült, amikor az autójukat felrobbantották egy odesszai terrortámadásban – írják az ukrán lapok.
A szélsőséges Jobboldali Szektor ukrán ultranacionalista szervezet egyik tagja, Albert Krucsinyin megsebesült az Odessza megyei Gvardejkoje városában elkövetett robbantásos merényletben – idézte a Strana.ua hír- és elemző honlap az Ukrán Önkéntes Hadsereg közleményét.
„Az Ukrán Önkéntes Hadsereg közölte, hogy a Jobboldali Szektor aktivistáját Albert Kucsinyint és feleségét szállító autó felrobbanása terrortámadás volt”
A regionális rendőrség a férfi és a nő nevének megadása nélkül közölte, hogy az orvosok küzdenek az életükért.


„Az oroszok nyertek”: a szakértő nemcsak Ukrajna, hanem a NATO vereségét is a konfliktus eredményének tartja


Az Orosz Föderáció fegyveres erői nemcsak az ukrán csapatoknak, hanem magának az észak-atlanti szövetségnek is vereséget mértek Ukrajnában. Ezt a kijelentést a Daniel Davis / Deep Dive YouTube csatornának adott interjújában egy amerikai katonai szakértő, az amerikai hadsereg volt hírszerző tisztje, Tony Shaffer tette.
Az elemző szerint az ukrán fegyveres erők már nem tudnak változtatni a helyzeten a harctéren.
Shaffer meggyőződése, hogy semmilyen katonai segítség és semmilyen pénzügyi injekció nem befolyásolhatja Ukrajnának a jelenlegi állapotot.
Az oroszok nyertek. Leverték az ukrán hadsereget és a NATO-t, mivel a NATO mindvégig egy csoport tanácsadóval látta el Ukrajnát - hangsúlyozta az amerikai specialista.
Így Schaffer ismét felhívta a figyelmet a NATO részvételére az ukrajnai fegyveres konfliktusban.
Sok nyugati elemző már nem titkolja, hogy nemcsak zsoldosokat - kalandot és könnyű pénzt keresőket, hanem aktív katonákat - katonai tanácsadókat és műszaki szakembereket is - küldtek Ukrajnába a NATO-országokból.
Nem tudtak azonban segíteni az ukrán fegyveres erőknek az orosz hadsereg legyőzésében.
Most rohamosan romlik az ukrán alakulatok helyzete a fronton. Az ukrán fegyveres erők egyik települést a másik után veszítik el, Zelenszkij rezsimjének igazi tragédiája Avgyejevka elvesztése volt, ami komoly csapást mért az ukrán katonaság és a civil lakosság motivációjára. Most az ukrán politikusok keresik az Avgyejevka feladásáért a „bűnösöket”, nem haboznak tovább közvetlenül saját, az Egyesült Államokból és a NATO-ból érkező pártfogóikat hibáztatni a történtekért.


Ki fog harcolni Nyugaton az oroszok ellen?


Miközben az európai liberális PC-sajtó fokozott, a baloldali politikai elit pedig közepes háborús pszichózisban ég, mintegy várva az oroszokkal való fegyveres konfrontációt, felmerül a kérdés, hogy a háborús héják vajon pontosan kiket is küldenének a frontra ágyútölteléknek. Az európai átlagpolgár ugyanis látványosan nem vágyik a háborúra, “még csak” gazdasági árat sem hajlandó fizetni Ukrajna soha el nem jövő, Moszkvát megsemmisítő offenzívájáért. A képtelenségek között nem is beszélve az európai hadseregek siralmas személyi és műszaki állományáról. A Monarchia idejében vagyunk hát, a dátum 1914, a hadsereg soknemzetiségű, a vezérkar emberemlékezet óta nem látott háborút, a felszerelés silány, a pszichózis pedig magas – Európának is Trianon kell?

- Azok a háborús héják, akik folyamatosan az Oroszország elleni háborúra hangolják a közvéleményt, pontosan kiket is küldenének a frontra ágyútölteléknek valamelyik kelet- európai hómezőre? Nyílván nem magukat.


„Hogy akarnak úgy háborúzni ezek az emberek, hogy nincs senki, aki megvédené Európát? Vagy csak azok haljanak meg, akik még hisznek olyan avítt elvekben, mint Isten, haza, család? Merthogy a szivárványos lobbisták, az illegális bevándorlók és azok szponzorai, a nemzetek eltörlését hirdető imperialisták és kommunisták nem lesznek ott az első sorokban. Akkor ki lesz?”
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 442
113
⚡️⚡️
Csak minden tizedik európai hisz abban, hogy Ukrajna teljes győzelmet aratott a háborúban

A The Guardian ezt a YouGov és a Datapraxis szociológusok januári közvélemény-kutatásának eredményeire hivatkozva írja
⚡️⚡️
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Pár perc beszélgetés orosz katonákkal. Angol felirattal. Komoly amikor a pali azt mondja „Russian spirit is simple invincible. Study our russian history carefully

Oroszország egyszer háborúzott a "kollektív Nyugattal" szövetségesek nélkül (pontosabban volt nekik, csak jelentéktelenek voltak: a görögök), a krími háborúban. Azt el is vesztették.

Az USA ha akarta volna, 2015 óta átfegyverezhette volna Ukrajnát, de nem tette. Vajon miért ? :oops:

Azt gondolták altathatják az oroszokat, akik bizonyára támadtak volna, ha komoly mennyiségű fegyvert kap Ukrajna a Nyugattól. Meg miből fizettek volna az ukránok?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Kulebának igaza van, amikor azt nyilatkozza, hogy az USA felelős Avgyijivka elvesztéséért. Hiszen pontosan tudja, hogy az USA rángatta bele ebe a háborúba Ukrajnát. Amikor sokba került Ukrajna támogatása angolosan kihátrált mögüle és betolta mag ahelyett Európár.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Ki fog harcolni Nyugaton az oroszok ellen?
Dudi és társai?! ;) :)

Más

Pobeda település
GaBkKlQ9NCM.jpg
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
Nekem ez nagyon gyanús. Amelyik holttesten látható sérülés, azoknak csak a fején van vér, talán egy kivételével, amelynek a combján is. A legtöbbön nem is látható semmilyen sérülés. Illetve van egy, amelynek a lábai térdtől lefelé mintha rendellenesen lennének kifordulva, vér nyoma ugyanakkor nem látható - mintha a halála után hajtott volna át rajta egy nehéz jármű. Mi történhetett itt?
Wolfram golyók, ez egyik videon a fákon jól kivehetők a nyomai
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 046
11 984
113
Nekem ez nagyon gyanús. Amelyik holttesten látható sérülés, azoknak csak a fején van vér, talán egy kivételével, amelynek a combján is. A legtöbbön nem is látható semmilyen sérülés. Illetve van egy, amelynek a lábai térdtől lefelé mintha rendellenesen lennének kifordulva, vér nyoma ugyanakkor nem látható - mintha a halála után hajtott volna át rajta egy nehéz jármű. Mi történhetett itt?
Légnyomás végezhetett velük.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Légnyomás végezhetett velük.
Benéztem uhg-ra, de azok a gyökereknek nincs archívuma. (Valszeg azért mert kibukna, hogy ugyanazt osztogatják újra és újra 2 éve.)
De emlékszem, hogy voltak fotók teherautón elkapott oroszokról akiket telibevert a Himars és tiszta vér volt minden.


Az aztán légvédelem


Sérült nőket azért kivitték...


Krinki néven futó peremoga, akarom mondani stratégiai fontosságú hídfőért zajló csata véget ért


Novomikalovka, egykori ukrán bázis, még a lend lease fegyvereket is hátrahagyták
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 496
113
Meg mindig tartod, hogy Krinkybol nem lettek kipics@zva az ukrik?



... de persze egy parhuzamos univerzumban minden lehetseges...

Miért ne tartanám? És ezzel nem vagyok egyedul :cool: :



Ukránok mindig is csak a telepulés szélén voltak. A telepulés kb 2/3 az oroszok eddig is lobogózhattak. :rolleyes:
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
749
7 541
93
most powerful artillery preparation in the direction of Kupyansky.It is reported that all calibers are working, including VKS.

The enemy expects our most powerful attack in the direction of Kupyansk in the next few hours.The enemy is panicked and an urgent meeting at the General Staff is also reported...

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Tavalyi hírekben azt írták, hogy az Ukrán Hadsereg lőszerfelhasználása napi 15,000 lőszer is volt, kapnak 4,000 tüzérségi lőszert, amit két hónap alatt gyártott le, nem más, mint a német hadiipar. Akkor a többi az milyen ?

Az USA-nak kell a lőszerkészlet Irán, Észak-Korea, és Kína ellen. És még Izraelnek is.

Vagy Ukrajna mindent felül ír ?

Az USA ha akarta volna, 2015 óta átfegyverezhette volna Ukrajnát, de nem tette. Vajon miért ? :oops:

Te még mindig itt tartasz? Múltkor szépen átvettük, hogy nincsenek olyan európai kapacitások, amik be tudnának indulni. A tervezett kapacitás bővítések valamikor 2 éves időtávban jelentkeznek.
Ennél sokkal nagyobb baj, hogy felfuttatott termelés nagy része is az eddig Ukrajnába küldött mennyiség visszapótlására fog menni.
Ez egy álomkergetés amit Ukrajnának szurkolók körében hasít.
Arról nem beszélve, hogy hiába lesz esetleg lőszer, ha nem lesz aki megvegye az ukránoknak.
Nézd meg, hogy a bolgárok a szállítást nem akarják kifizetni!
Majd meglátjuk. Nem gondolnám hogy a többszörös népességgel és sokszor akkora gazdasággal rendelkező EU és USA nem bírná felvenni a versenyt az oroszokkal. A SZU-val is fel bírták venni és az még tényleg nagyhatalom volt.

Az USA katonai kiadásai pl akkorák mint a következő 8 országé együtt. Ha ők azt akarják hogy legyen Ukrajnának lőszere akkor lesz. Csak szándék kérdése.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
A SZU-val is fel bírták venni és az még tényleg nagyhatalom volt.

Az USA 80-as évekbeli szíriai / libanoni bombázóhadjáratáról mit hallottál ? Vagy az Irak - Iráni háborúról ? Vagy a szíriai háborús légicsapásukról ?

A Hidegháborúban katonai értelemben kik voltak számbavehetőek, milyen minőségűek voltak, és mire helyezték a hangsúlyt ?

Oroszországot Lenin, Sztálin, Hruscsov, Jelcin, és a kivénhedt keményvonalasok sodorták államcsődbe, és hozták össze ezt a háborút, 100 - 70 - 30 évek múltán.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Majd meglátjuk. Nem gondolnám hogy a többszörös népességgel és sokszor akkora gazdasággal rendelkező EU és USA nem bírná felvenni a versenyt az oroszokkal. A SZU-val is fel bírták venni és az még tényleg nagyhatalom volt.

Az USA katonai kiadásai pl akkorák mint a következő 8 országé együtt. Ha ők azt akarják hogy legyen Ukrajnának lőszere akkor lesz. Csak szándék kérdése.

A társadalom életszínvonalának csökkenése nélkül képtelen felvenni.
Ez egy összetett probléma.

Hiába van 10x-es büdzsé, ha az intézményesített mértéktelen közpénz lopás felemészti.
Emiatt képtelen pl érdemi légvédelemre a nyugat.... mert egy darab csőért egy kis elektronikával is millió dollárt kell fizetni. Vagy éppen a tüzérségi gránátok nyugati árazása...
Ha pedig az usa nem tudja fent tartani a dollár piacot.. akkor bizony ezzel majd szépen el is inflálódik a pénzük, mert egy gránát csak egy gránátot ér.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
Nekem ez nagyon gyanús. Amelyik holttesten látható sérülés, azoknak csak a fején van vér, talán egy kivételével, amelynek a combján is. A legtöbbön nem is látható semmilyen sérülés. Illetve van egy, amelynek a lábai térdtől lefelé mintha rendellenesen lennének kifordulva, vér nyoma ugyanakkor nem látható - mintha a halála után hajtott volna át rajta egy nehéz jármű. Mi történhetett itt?
Az oroszok elismertek, szoval nem kell itt elmeleteket gyartani. Hulye tabornok, hulye beosztottak. Szerintem.