[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
ÚJABB KAPOR NÉPMESE:

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy ha most választásokat hirdet az országban, újraválasztják. Ezt a Fox Newsnak adott interjújában mondta.

Zelenszkij biztos abban, hogy „a modern társadalomban a legnagyobb támogatást élvezi”. A választásokat még senki nem mondta le az országban, de a törvény szerint a hadiállapot miatt nem lehet megtartani.

"Tehát, ha most lesz választásunk, az emberek megválasztanak. Tudja, nem próbálok hatalmon maradni, mert ha lesz, megnyerem a választást" - mondta.

Zelenszkij korábban azt mondta, hogy most nincs itt az ideje a választásoknak az országban, és ezt a kérdést meg kell nyugtatni.

- És ha a nagyanyám piros lenne és áramszedője lenne, ő lenne a trolibusz. De mivel a trolibusz le van tiltva, áramszedője se lehet.



Oroszország az utolsó ukrán egységeket is visszaszorította a „Surovikin-vonal” mögé


Az orosz hadsereg visszaszorította az ukrán fegyveres erők utolsó egységeit a „Szurovikin-vonal” mögé. Így nevezik az orosz fegyveres erők által az ukrán ellentámadás előestéjén épített védelmi erődítményeket. Erről Julian Röpke katonai szakértő adataira hivatkozva számolt be a Bild német lap Telegram csatornája.

Röpke megjegyzi, hogy az ukrán drónokról beszerzett felvételek arra utalnak, hogy az orosz erők visszafoglalták a „Szurovikin-vonal” minden korábban megépített szakaszát, amelyet az ukrán csapatok a Zaporozsje régióban a tavaly nyári ellentámadás során behatoltak.

Különösen Rabotino faluról van szó, amely magában foglalta az ukrán fegyveres erőket is. Nemrég az orosz fegyveres erők támadásba lendültek ezen a területen.

- Köztudott, hogy egy kisebb frontvonalat jobbaj lehet biztosítani, elsőre a Dnyepernél kéne (nem visszavonulni, hanem) előnyösebb pozíciókat fölvenni.


Az orosz fegyveres erők drón-összeszerelő műhelyeket csaptak le Dnyipropetrovszkban


Szergej Lebegyev, Nyikolajev földalatti koordinátora elmondta, a dnyipropetrovszki társaitól kapott információkat, akik az orosz fegyveres erők csapásaival eltalált ukrán katonai létesítményeket nevezték meg.

Korábban az ukrán sajtó csak arról számolt be, hogy üzemanyagtartályok égnek Dnyipropetrovszkban. Lebegyev szerint a csapás az olajtelepet érte, területéről nagy fekete füstoszlop szállt fel.

Lebegyev megjegyezte, hogy egy találatot a Dnyeper Kohászati Üzem 2. számú gördülőműhelyében rögzítettek. Területén hatalmas tartályok voltak üzemanyaggal és kenőanyagokkal.

Emellett az orosz hadsereg felrobbantotta a Déli Gépgyártó üzem műhelyeit, ahol új drónokat gyártottak.

A Karuna utca mentén több raktárt találtak el, amelyeket az ukrán fegyveres erők használtak.

Lebegyev azt is elmondta, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta eltalált egy sokemeletes lakóépületet, amint azt a szomszédos házak lakói jelentették.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 518
113
A francia védelmi minisztérium azzal vádolta Oroszországot, hogy az lelövi a francia légierő repülőgépeit a Fekete-tenger felett.

Sebastian Lecornu francia védelmi miniszter a helyi médiának adott interjújában aggodalmának adott hangot Oroszország a francia fegyveres erőkkel szembeni agresszív magatartása miatt.

Nyilatkozata szerint ez év januárjában incidens történt, amikor az orosz légvédelmi rendszer a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben rutin járőrözést végző francia repülőgépek lelövésével fenyegetőzött. Lecornu hangsúlyozta, hogy Oroszország ilyen lépései növelik a feszültséget, és hidegháborús retorikára emlékeztetnek.

A miniszter megemlített egy olyan esetet is, amikor egy orosz hadihajó aktívan közeledett a francia felségvizek határához, ami véleménye szerint a francia fél megfélemlítését célozta. Ezeket az akciókat az erő demonstrálására és az irányítás átvételére tett kísérletnek tekintik egy olyan régióban, ahol általában békés járőrözés és a helyzet megfigyelése zajlik, beleértve a francia légierő vadászgépeinek és Boeing E-3F AWACS repülőgépeinek bevonását is.

Az orosz fél egyelőre nem kommentálta ezt a kijelentést.



Hihetetlen művelet. Oroszország megsemmisítette a nagy ukrán támadást, mielőtt még elkezdődött volna.
NYUGODJON LE MINDENKI A PICSÁBA! A KOCKA EL VAN VESZVE! ITT AZ ÚJ ÜKLÁNY WUNDERWAFFE! :hadonaszos:
:hadonaszos: :hadonaszos:

155 mm-es önjáró tüzérségi rendszer, a 2S22 “Bogdana“:hadonaszos:

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/videó-ukrajna-bemutatja-a-frissített-bogdana-tüzérségi-rendszert/ar-BB1iJKHp?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=c7a108923fe74391bb20c5caa450e0bd&ei=25
BB1iJuzg.img



Ükanyja meg van mentve. Retteghet Putyin! :oops:
(Vajon ez is olyan jól bírja a Lancet-et, mint a többi? :D)
Ukrajna, a prototipusok országa....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
Az nekem a nagy félelmem, hogy pont akkor kezdenek lehullani az A-50-esek, amikor a RuAF elkezdett hatékonyan precíziós bombázni és ezzel átbillenteni az eddigi egyensúlyt.
Hirtelen elkezdték felszámolni az orosz légierő súlyponti eszközeit.
Nehogy elpukkanjon egy két reptér itt ott. Románoknál, lengyeleknél, baltikumban, ilyesmi...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 544
13 589
113
Az nekem a nagy félelmem, hogy pont akkor kezdenek lehullani az A-50-esek, amikor a RuAF elkezdett hatékonyan precíziós bombázni és ezzel átbillenteni az eddigi egyensúlyt.
Hirtelen elkezdték felszámolni az orosz légierő súlyponti eszközeit.

A típustopicban @Ooorky azt írta, hogy úgy néz ki, "csak" egy újabb Il-76-ost lőttek le, nem egy "újabb" A-50-est, mert az állítólagos, és első lelövésről, ami január 15.-e körül történt, arról változatlanul továbbra sem kép, se semmi nincs a roncsokról, csak egy számítógépes térkép, azt meg vagy elhisszük, vagy nem. Ellenben a január 30.-a körül lelőtt egy Il-76-os roncsairól lettek normális felvételek, feketén - fehéren megtörtént.

A Clash Report-os felvételen meg csak annyit látni, hogy valami ég, de veszettül, sötétben nem állapítható meg semmi, majd nappal.

Tegyük fel, behúzná a Proxy Ukrán / a NATO a 2. lelőtt A-50-es AWACS-et, de tényleg, az milyen következményekkel járna ?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Endsieg.
Mint a német propaganda 45 márciusa-áprilisa, már másról sem szólt csak bődületes győzelmekről, lelőtt bombázók tucatjairól, magukat százával megadó amerikaiakról, naponta több százezer halott szovjetről még az addigi minimális realitást is eldobva.
Átpörgetve a topic-ot az új módi az lesz, hogy homályos tűz a távolban mostantól nem himars-ozott lőszerraktár, hanem lelőtt Szu-34/35/csillagromboló.


Kiiktatott M1150


nemnato zsoldos nincs hozzászokva, hogy visszalőnek


napi drónvadászat


kis muszlim propaganda


Ha valaki szereti kínozni magát, kijött a nafo által kommentált putyin interjú youtube-on, én be nem linkelem azt a szemetet.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 712
113
Egy Il-76 (vagy A-50) leesett, ráadásul az előző esetek zónájában. Ide az ukránok légvédelme nem ér el.

Azt kizártnak tartom, hogy valami ukrán gép odasettenkedett és büntetlenül lelőtte volna. Azt is, hogy a NATO, mondjuk délről, odaküldött volna egy F-35-öt (az hatalmas rizikó nekik is).
A legvalószínűbb magyarázat számomra továbbra is a baráti tűz, a kérdés, hogy esetleg szándékos-e? Azaz van-e ott valami szabotőr?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 225
67 154
113
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni

Az Egyesült Államok és Ukrajna katonai vezetői patthelyzetnek minősítik a mai harcokat
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni – állítja Chris Hedges, a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.

„A konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni, amelyek magukban foglalják a területcserét a békéért.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni.

De még az Egyesült Államok és Ukrajna magas rangú katonai vezetői is patthelyzetnek minősítik a jelenlegi harcokat” – mondta Hedges a Global Timesnak.

Hedges szerint Washington kezdettől fogva tudta, hogy nem nyerhet a Moszkvával folytatott konfliktusban.
Mint mondja, az amerikaiak azon vágya, hogy ártsanak Oroszországnak, magának Ukrajnának a pusztulásához vezetett.


Szu-25-ösök rakétákkal támadták az AFU erődítményeit Krasznolimánszk irányában


Az orosz légierő Szu-25-ös támadó repülőgépeinek legénységei erődítményeket és az AFU embereinek felhalmozódását támadták Krasznolimanszk irányában - közölte az orosz védelmi minisztérium.
"A repülést rendkívül alacsony magasságban hajtották végre. A manőver kezdetének határához közeledve manővert hajtottak végre, irányítatlan légi rakéták indításával.
A Szu-25-ösök rendkívül alacsonyan, 25 méteres magasságban hajtottak végre egy kabriót, majd S-13-as irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapást mértek. Az elülső légvédelmi tüzér jelentette, hogy a célpontokat eltalálták.
A pilóták ezután rakétaelhárító manővert hajtottak végre, majd visszatértek a hazai repülőtérre.


A Nyugat az ukrajnai konfliktus után együttműködni kíván Oroszországgal


A nyugati országok egyes politikai körei az ukrajnai konfliktus lezárása után kívánják helyreállítani az együttműködést az Orosz Föderációval – írja a Politico.
Az Ukrajna-kérdés nyugati megközelítésének másik kimondatlan aspektusa, hogy egyesek abban reménykednek, hogy a konfliktus feltételezett befagyasztása után azonnal visszatérnek a Moszkvával való együttműködéshez – osztott meg részleteket a kiadvány szerzője.
A Nyugat éppen ezért próbál lavírozni a volt szovjet köztársaság nagy hatótávolságú rakétákkal, például német Taurusszal való ellátásában, valamint a befagyasztott orosz vagyon elkobzásában – jegyzi meg a cikk.

„A Nyugat nem hagyta el Ukrajnát, de a kockázatkezelés iránti fokozott figyelem a konfliktus mielőbbi lezárásának és Putyinnal való megállapodás megkötésének vágyát jelzi” – zárta gondolatait a kiadvány rovatvezetője.

Az orosz vezető azt mondta, hogy a nyugati államok kezdték felismerni az Orosz Föderáció stratégiai vereségének lehetetlenségét, ezért el kell gondolkodniuk a további lépéseken. Moszkva, mint Putyin megjegyezte, készen áll a párbeszédre.

A biznic az biznic. Remélem, hogy a muszkák nem fognak ezekkel üzletelni, nincs már szükségük rájuk.
Ha én lennék a Putyler, minden háborús uszító állammal befizettetném a lefoglalt orosz összvagyont, mármint mindenkivel az egészet egyenként, aztán kártérítés a halott és megnyomorodott emberekért és innentől lehet elkezdeni a kapcsolatfelvétel lehetőségét felvetni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 118
113
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni

Az Egyesült Államok és Ukrajna katonai vezetői patthelyzetnek minősítik a mai harcokat
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni – állítja Chris Hedges, a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.

„A konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni, amelyek magukban foglalják a területcserét a békéért.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni.

De még az Egyesült Államok és Ukrajna magas rangú katonai vezetői is patthelyzetnek minősítik a jelenlegi harcokat” – mondta Hedges a Global Timesnak.

Hedges szerint Washington kezdettől fogva tudta, hogy nem nyerhet a Moszkvával folytatott konfliktusban.
Mint mondja, az amerikaiak azon vágya, hogy ártsanak Oroszországnak, magának Ukrajnának a pusztulásához vezetett.


Szu-25-ösök rakétákkal támadták az AFU erődítményeit Krasznolimánszk irányában


Az orosz légierő Szu-25-ös támadó repülőgépeinek legénységei erődítményeket és az AFU embereinek felhalmozódását támadták Krasznolimanszk irányában - közölte az orosz védelmi minisztérium.
"A repülést rendkívül alacsony magasságban hajtották végre. A manőver kezdetének határához közeledve manővert hajtottak végre, irányítatlan légi rakéták indításával.
A Szu-25-ösök rendkívül alacsonyan, 25 méteres magasságban hajtottak végre egy kabriót, majd S-13-as irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapást mértek. Az elülső légvédelmi tüzér jelentette, hogy a célpontokat eltalálták.
A pilóták ezután rakétaelhárító manővert hajtottak végre, majd visszatértek a hazai repülőtérre.


A Nyugat az ukrajnai konfliktus után együttműködni kíván Oroszországgal


A nyugati országok egyes politikai körei az ukrajnai konfliktus lezárása után kívánják helyreállítani az együttműködést az Orosz Föderációval – írja a Politico.
Az Ukrajna-kérdés nyugati megközelítésének másik kimondatlan aspektusa, hogy egyesek abban reménykednek, hogy a konfliktus feltételezett befagyasztása után azonnal visszatérnek a Moszkvával való együttműködéshez – osztott meg részleteket a kiadvány szerzője.
A Nyugat éppen ezért próbál lavírozni a volt szovjet köztársaság nagy hatótávolságú rakétákkal, például német Taurusszal való ellátásában, valamint a befagyasztott orosz vagyon elkobzásában – jegyzi meg a cikk.

„A Nyugat nem hagyta el Ukrajnát, de a kockázatkezelés iránti fokozott figyelem a konfliktus mielőbbi lezárásának és Putyinnal való megállapodás megkötésének vágyát jelzi” – zárta gondolatait a kiadvány rovatvezetője.

Az orosz vezető azt mondta, hogy a nyugati államok kezdték felismerni az Orosz Föderáció stratégiai vereségének lehetetlenségét, ezért el kell gondolkodniuk a további lépéseken. Moszkva, mint Putyin megjegyezte, készen áll a párbeszédre.

A biznic az biznic. Remélem, hogy a muszkák nem fognak ezekkel üzletelni, nincs már szükségük rájuk.




Patthelyzet az apátok f sza,az,ratyik.
Szépen, szarrá lett/lesz abriktolva az ukrán hadsereg, az eddigi cirka 250 milliárd dodó,meg euró kp,meg ugyanennyi hadianyag ellenére is,az Oroszok viszik az egészet,remélhetőleg az egész területet is,de a közigazgatást,kormányzást tutira,aztán lehet Moszkvába repülgetni,kényelmes térdeplőzsámolyra beruházni,gyakorolni a 36 méteres asztal túloldaláról esdekelni,magyarázkodni,kedves nyugat.
Aztán ha az Orosznak van dramaturgiai érzéke,márpedig szerintem van,akkor lehet majd jó mélyen a zsebbe nyúlni,vagy hirtelen találni másik aluminium, műtrágya,ritka földfém,palládium,fűtőanyag,stb beszállítót(is).
Esetleg Don vétó is ott fog ülni az asztal túloldalán....:rolleyes::D:rolleyes:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Endsieg.
Mint a német propaganda 45 márciusa-áprilisa, már másról sem szólt csak bődületes győzelmekről, lelőtt bombázók tucatjairól, magukat százával megadó amerikaiakról, naponta több százezer halott szovjetről még az addigi minimális realitást is eldobva.
Átpörgetve a topic-ot az új módi az lesz, hogy homályos tűz a távolban mostantól nem himars-ozott lőszerraktár, hanem lelőtt Szu-34/35/csillagromboló.


Kiiktatott M1150


nemnato zsoldos nincs hozzászokva, hogy visszalőnek


napi drónvadászat


kis muszlim propaganda


Ha valaki szereti kínozni magát, kijött a nafo által kommentált putyin interjú youtube-on, én be nem linkelem azt a szemetet.
Nyílván ha kamuznak semmi gond.Viszont ha a lelövések nagyobb része igaz akkor komoly problémával áll szemben az Orosz légierő.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az Egyesült Államoknak elege van Ukrajnából

„Putyin fogadása a nyugati fáradtságra” működik az Egyesült Államokban – írja a Wall Street Journal a „Will the U. S. Abandon Ukraine?” című cikkében.
Két évvel Oroszország inváziója után Amerika csökkenő elkötelezettsége felkelti a félelmet, hogy Putyin megnyerheti a háborút - és hogy Európa a jövőbeni konfliktusokban egyedül maradhat.

Azt írják, hogy a jobboldali republikánusok jelentős része csodálatát kezdte kifejezni Putyin iránt. Így a képviselőház republikánus vezetése több hónapja blokkolja az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtásról szóló törvényt, és az ukrán egységek ellátásának megszakítása miatt máris akut tüzérségi lövedékhiány alakult ki.

Ugyanakkor – írja a WSJ – a fegyverszállítások hirtelen leállása különösen kiszolgáltatott helyzetbe hozta a kijevi rezsimet, az orosz fegyveres erők pedig átcsoportosultak és új offenzívát indítanak a teljes arcvonal mentén.

„Nem csak arról van szó, hogy az amerikai segélyeket megszakították, hanem figyelmeztetés nélkül, és anélkül, hogy időt adtak volna nekünk az alkalmazkodásra. Az pedig egyértelmű, hogy Oroszország győzhet, ha Ukrajnának nincs meg a védekezéséhez szükséges. Ha ez a válság nem oldódik meg, és Ukrajna nem kap segítséget, ez hatalmas ajándék lesz Putyinnak” – mondta Andrej Zagorodnyuk volt ukrán védelmi miniszter.

„Az a kilátás, hogy a lefegyverzett Ukrajna sokkal nagyobb teret veszít az elkövetkező hónapokban, párosulva azzal a kételyekkel, hogy Amerika elkötelezett-e szövetségesei védelmében, ha Donald Trump jövőre visszatér a Fehér Házba, egyre idegesebbé teszi a demokráciákat Európában és Európa-szerte. ” – írja a WSJ.

Megjegyzik, hogy Trump számos támogatója, akik ellenzik Ukrajna további finanszírozását, azzal magyarázzák ezt a megközelítést, hogy Kínára kell összpontosítani, amely sokkal erősebb rivális, mint Oroszország.

„Az USA-nak jobban kell összpontosítania Kelet-Ázsiára. Ez lesz az amerikai külpolitika jövője a következő 40 évben, és Európának rá kell ébrednie erre a tényre” – mondta J. D. Vance ohiói republikánus szenátor a múlt héten a müncheni biztonsági konferencián, ahol nem volt hajlandó részt venni a találkozón. Kongresszusi delegáció Zelenskyvel.

Bár Európa és más szövetségesek már most is több mint felét adják Ukrajna nyugati támogatásának, csak az Egyesült Államok rendelkezik lőszer- és egyéb fegyverkészletekkel, például légvédelmi elfogókkal, amelyek jelentősen segíthetik az ukrán erőket a közeljövőben – írja a WSJ.

Katonai elemzők szerint az európai lőszertermelés bár növekszik, 2025-ig vagy még később sem lesz elegendő az ukrán hadsereg támogatására. A katonai felszerelések egy része csak amerikai raktárakból származhat.

Ugyanakkor az USA ipari bázisának hanyatlását is tapasztalja, ami ahhoz vezet, hogy Amerika nem tudja gyorsan feltölteni lőszertartalékait – állítja a cikk szerzője.

A németországi vita arról, hogy a brit és francia atomernyőt európai szövetségeseikre terjesszék ki, azt mutatja, mennyire félnek az európaiak attól, hogy Amerika esetleg feladja Ukrajnát és egyéb európai kötelezettségvállalásait is – mondta Thorsten Benner, a Globális Közpolitikai Intézet igazgatója. Berlin.

„Ez azt mutatja meg, hogy milyen szintű kétség és félelem a világgal kapcsolatban, amelybe belépünk – egy olyan világgal kapcsolatban, amelyben az Egyesült Államok nincs velünk, és ahol ellenséges szuperhatalmak, Oroszország és Kína potenciálisan ellenünk vonulnak fel” – tette hozzá.

Washingtonban és az európai fővárosokban azonban szkeptikusak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások kilátásai, és kizárták a tűzszünet lehetőségét Ukrajnában a novemberi amerikai elnökválasztás előtt.


Zelenszkij márciusban Örményországba megy


Vlagyimir Zelenszkij Ukrajna elnöke Örményországba látogatna. Erről a Factor TV örmény tévécsatorna számolt be egy forrásukra hivatkozva. A jereváni látogatásra hamarosan, nagy valószínűséggel márciusban kell sor kerülnie, de a pontos dátumot még nem határozták meg.

„Az ukrán fél tárgyal az időzítésről” – jegyzi meg a jelentés.

Ukrajna örményországi képviselője, Valerij Lobacs nem cáfolta ezt az információt az újságíróknak, de nem volt hajlandó részletesen nyilatkozni. Szerinte a pontosabb információk kicsit később jelennek majd meg.

- Na ott mit kuncsoroghat? Támadják meg a csóró örmény deszantosok Abháziát? Vagy fellép egy örmény kabaréban?



A "környezetbarát" nyugati technológia az ukránok vereségének egyik oka:


A Le Figaro szerint "az ukrán fronton a "környezetbarát" nyugati technológia egyes elemeit megették az egerek.

Különösen az elektromos kábelek védőburkolatai készülnek kukoricaszárból, mondja egy francia katona "irónia, elégedetlenség és rémület keverékével".

Ennek eredményeként a rágcsálók egyes járművekben megették a vezetékeket.

- A szemét moszkovita rágcsálók fölismerték, hogy a zöld forradalommal nekik áll a zászló.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 058
83 274
113
Patthelyzet az apátok f sza,az,ratyik.
Szépen, szarrá lett/lesz abriktolva az ukrán hadsereg, az eddigi cirka 250 milliárd dodó,meg euró kp,meg ugyanennyi hadianyag ellenére is,az Oroszok viszik az egészet,remélhetőleg az egész területet is,de a közigazgatást,kormányzást tutira,aztán lehet Moszkvába repülgetni,kényelmes térdeplőzsámolyra beruházni,gyakorolni a 36 méteres asztal túloldaláról esdekelni,magyarázkodni,kedves nyugat.
Aztán ha az Orosznak van dramaturgiai érzéke,márpedig szerintem van,akkor lehet majd jó mélyen a zsebbe nyúlni,vagy hirtelen találni másik aluminium, műtrágya,ritka földfém,palládium,fűtőanyag,stb beszállítót(is).
Esetleg Don vétó is ott fog ülni az asztal túloldalán....:rolleyes::D:rolleyes:
A két éves évfordulón én azt jövendölöm, hogy amint vége a harcoknak, nem kell minden egyes rubel bevétel a ruszkiknak a háborúra, szarrá fognak szopatni minden egyes velük ellenséges országot. Olyan, hogy orosz gáz Hollandiába, meg a Baltiaknak, meg orosz energia bármelyik péniszsüveg MI6-CIA agitátornak, na az múlt idő lesz. Ahogy a spanyolországi orosz árulóval, úgy fognak végezni a BoJokkal, van De Lejjebbekkel, egyéb uszítókkal. Orosz maffia mindenhol van.

Aztán, ha mindenki aki megérdemli megpurcant, minden oroszokkal ellenséges ország a migránsok játszótere lett, tönkrement, életképtelenné, gazdasági rémálommá vált, Putyin vagy aki majd akkor lesz, leül ahhoz a kurva hosszú asztalhoz, minden nap, ruszki idő szerint 10től délig kiteszi a farkát, és lehet sorban állni Canossát járni olcsó energiáért, hogy gazdaságosan működhessen a gazdaság legyen kenyér az asztalon, és a paraszttal ellentétben a helyi, mondhatjuk "körúti", városi igaz libsevikek se haljanak éhen-szomjan.

Nem Navalníj utcát akar majd mindegyik baromállat CIA-MI6 seggnyaló ország elnevezni, hanem, alap lesz a Putyin utca, a Putyin városrész, a Putyinváros elnevezés.

Az összes utcát, ahol külföldi írót, költőt és művészt véstek az utcanévtáblára, felváltják majd az orosz írók, költők és művészek nevei, Kelet-Európában pedig még a Lenin szobrokat is előveszik majd, annyira szar lesz a helyzet.

De ha ennyire nem is lesz pofonosztás, bár a libsevik mindenhol libsevik, a végletekig megy el, bármiről is legyen szó, főleg, ha német, valami hasonló nyilván várható, mert a történelemben mindig ez történt a legyőzöttekkel.

Azért fél az összes nyugati vezető Oroszország győzelmétől, mert beleálltak egy olyanba, amibe épeszű ember sose állt volna bele, mindent feltettek rá, és vesztettek, és most be vannak fosva.

Azért megy a sok mani és hadianyag a semmibe, lassan két éve, mert az ukrán vereség nemcsak Ukrajna veresége lesz, hanem az egész nyugaté. Kreáltak maguknak a jóemberkedéssel a migráció mellett egy olyan problémát magukra nézve, hogy az a probléma nem lenne számukra, nem lenne senki számára probléma, ha nem álltak volna bele.

Ott van Grúzia. 5 nap alatt végük volt. És máig akkorák, mint voltak. Nincs orosz efftárs aki beleszól a napi politikájukba, mindenük megmaradt. Ugyanez történt volna az ukránokkal is, talán még az ország egysége is a Krím kivételével megmaradt volna, ha nem azt az utat választják, amit.


A puccsisták buktak volna, talán nem mindörökre, de ideiglenesen, meg lenne még több millió lakosuk, de nem, a kormányuk nem volt felelős kormány, max. a saját zsebükre, és hitt a bullshitnek amit a nyugat és az azóta megbukott lengyel paraszt kormány (munkás nélkül), NATO néven bekamuzott nekik.

Hogy leesik egy-egy gép, két év alatt kevesebb, mint amit teljes légi fölénnyel az USA elvesztett az iraki háborúk és Afganisztán évei alatt (a vietnamit már nem is írom, meg holmi arab és papucsos légvédelmet sem) az nulla jelentőséggel bír, ahogy a drónos és még ki tudja milyen szemétkedések is.

Cserébe, előbb-utóbb le fog esni valamelyik NATO felderítő is, ebben is biztos vagyok, és akkor fog igazán Ukrajna rosszul járni, mert a tökös NATO, elkerülendő az atomháborút magára fogja hagyni, mint tette azt a vietnámiakkal, kurdokkal, afgánokkal és még.ki tudja kikkel!

A mostani háború is arról szól, hogy erre hivatkozva megnyirbálhassák a demokráciának nevezett szutykot. A kettős mércés fajtát. Ahol egy amerikai újságíró simán eltűnhet Ukrajnában és le se míg egy senki orosz halála, aki mellesleg MI6 ügynök, egy orosz belügy, világ méretű botrány lesz.

Egy olyan kettős mércés nyugaton, ahol holmi Présemberek próbálnak szövetséges kormányt buktatni, ahol a volt elnököt mondvacsinált indokokkal lehetetlenítik el, legalábbis megpróbálják, ahol holmi fékekre és ellensúlyokra hivatkozva gyártják a kettős mércés woke politikát.

Itt tartunk két év után. A NATO ügyesen felfegyverezte a ruszkikat, és bohozta Kínát Afrikába, Afganisztánba, a ruszkikat meg vissza Dél-Amerikába!

Brávó!
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Az nekem a nagy félelmem, hogy pont akkor kezdenek lehullani az A-50-esek, amikor a RuAF elkezdett hatékonyan precíziós bombázni és ezzel átbillenteni az eddigi egyensúlyt.
Hirtelen elkezdték felszámolni az orosz légierő súlyponti eszközeit.
Ebben is nagyot fordult a világ. A háború elején a sok elvakult moszkovita csak túltolt, méregdrága, csili-vili csacskaságnak tartotta a nyugati precíziós fegyvereket, a D-20 és a BM-21 volt az Isten. Most már a siklóbomba és a Lancet a király. Mindíg az a jó amit éppen használ az orosz.

Más: Tényleg minden hétre jut valami az orosznak: lelövés, elsüllyesztés, lángoló gyár stb. A jövő héten mi lesz szerintetek? Hajó, repülő? Szerintem repülőtér, az már régen volt. Aztán jön a magyarázkodás. Munkahelyi baleset miatt volt, eldobott cigaretta stb......
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 353
93
Ebben is nagyot fordult a világ. A háború elején a sok elvakult moszkovita csak túltolt, méregdrága, csili-vili csacskaságnak tartotta a nyugati precíziós fegyvereket, a D-20 és a BM-21 volt az Isten. Most már a siklóbomba és a Lancet a király. Mindíg az a jó amit éppen használ az orosz.

Más: Tényleg minden hétre jut valami az orosznak: lelövés, elsüllyesztés, lángoló gyár stb. A jövő héten mi lesz szerintetek? Hajó, repülő? Szerintem repülőtér, az már régen volt. Aztán jön a magyarázkodás. Munkahelyi baleset miatt volt, eldobott cigaretta stb......
Ha nem egy másik univerzumban élsz, akkor feltűnhet hogy a nyugati média fél éve folyamatosan magyarázkodik, hogy hová lett a fényes ukrán győzelem és az összeomló Oo.
A többit meg hozzáképzeled, mert senki sem mondta hogy a BM-21 és a D-20 már nem király :D