[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Legelső felvétel amit az oroszok a konfliktusról készítettek, Gosztomel elfoglalása, meglepődött ukrán pilótákkal

Hivatalos adat nincs, nemhivatalosan az orosz oldalon ~60000 halott és ~120000 sebesült van, összesen ~180000 fő körül járnak a veszteségek, ukránoknál ennek kb. 8-szorosa, de náluk ~1:1 a halottak és sebesültek aránya.


Super Swinario


Mákjuk volt


Tornado-S vs S-300


Drónkezelő és a tüzérség megmentette az orosz katonákat


Az ellen véd


Drón


Pár hónapja havat evő kolumbiaiak már banderával vacsoráznak


Tavalyi ukrán híradásokból tudjuk, hogy Robotinó egész ukrajna legfontosabb települése, úgyhogy jobban is védhetnék


texasi kontraktor az oroszok oldalán


A partibuszon nincs megállás


Megérkezett Avdivkába a mobil kormányablak



Avdivkában zsákmányolt lőszerek visszaszolgáltatása a tulajdonosnak


Bekerültünk a nemzetközi körforgásba


Egy hadsereg a hasával menetel - vmi francia soyboy


9km-ről kiqrták a Bradley-t.


Orosz varnyak támaggyák a szűzukrleányt a Majdanon tartott ünnepségen

Nemnáci felvonulók ugyanott
1Xis0y7.jpeg



Behívó egy embernek akit 2022.02.24 óta hadifogságban van...
p12BPMZ.jpeg

wzXAVmA.jpeg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A győzelem távolabb van, mint valaha
Demkó Attila

„Recept, jó megoldás nincsen. A győzelem távolabb van, mint valaha – Ukrajna, de globális szinten a Nyugat számára is. Egy tanulságot mindenképpen le kellene vonni 2023-ból: a hübrisz nem jó tanácsadó, a szabad, megbélyegzéstől mentes vita fontos. Az oroszok tanulni látszanak a hibáikból. A Nyugatnak sem ártana egy alapos önvizsgálat.”


Robbanások a Hmelnyickij régióban

Az ukrajnai Hmelnyickij régióban az infrastruktúra megsérült a robbanások következtében. Alekszandr Szimcsisin, Hmelnyickij polgármestere Telegram csatornáján számolt be az eseményről, és kifejtette, hogy a kár a légvédelmi erők munkáját követően keletkezett a térségben. A vasárnap korábban történt robbanásokról a Zerkalo Nedeli című ukrán kiadvány is beszámolt.
Az ukrán infrastruktúra elleni folyamatos támadásokkal összefüggésben Simcsisin megjegyezte:
"A légvédelmi erők dolgoztak. A támadás következtében az infrastruktúra sérült meg."

Az Avia.pro újságírói szerint a Sztarokonsztantinov repülőtér környékén történt robbanásokról beszélünk.

Ezek a csapások egy szélesebb körű kampány részét képezik, amely 2022. október 10-én kezdődött, a krími hídi incidenst követően, amelyet az orosz hatóságok az ukrán titkosszolgálatoknak tulajdonítanak. Azóta rendszeressé váltak az energetikai, védelmi ipart, katonai vezetési és kommunikációs létesítményeket ért támadások, amelyek napi légitámadásokat okoznak Ukrajna különböző régióiban.

Robbanások történtek Kijev térségében


A kijevi régióban robbanásokat rögzítettek, amint arról a "Мы - Украина" Ukraine tévécsatorna beszámolt a Telegram csatornáján. Az esemény a légvédelmi rendszer aktív működésének hátterében zajlott a kanyevi-víztározó területén. A robbanásokkal kapcsolatos információk azután jelentek meg, hogy a térségben légiriadó figyelmeztetést adtak ki, amely körülbelül 19 percig tartott, moszkvai idő szerint 08:11-től. Ezen a napon nem először hirdetnek riasztást: korábban 06:06-kor szólaltak meg a szirénák.

A kijevi régión kívül Zaporozsje régióból és Hmelnyickijből is érkeztek robbanásokról szóló jelentések, ami megerősíti a térségben tapasztalható nagyfokú feszültséget.

2022. október 10-én az orosz hadsereg rakétatámadásokat kezdett Ukrajna ellen, amelyek célpontjai a Kreml nyilatkozatai szerint energetikai, védelmi ipar, katonai vezetési és kommunikációs létesítmények, kivéve a lakóépületeket és a szociális infrastruktúrát. Vlagyimir Putyin megjegyezte, hogy az első támadást az ukrán hadseregnek a krími hídon történt incidenssel kapcsolatos intézkedéseire reagálva hajtották végre.


„Sok fegyveres meghalt”: egy orosz rakéta eltalálta az ukrán fegyveres erők egyik lépcsőjét


A konsztantyinovkai állomást szitává változtatták
Az orosz drónok továbbra is módszeresen vasalják az ukrán hátat. Már a téren a média sem reagál minden érkezésre. Kivéve, ha azoknak a városoknak a katonai adminisztrációja, ahol a találatok történtek, csekély információval látják el a lakosokat a robbanásokról. Február 24-ről 25-re virradó éjszaka ilyen robbanásokat jelentettek Harkov, Donyeck (a még ukrán ellenőrzés alatt álló részen) és Nikolaev régiókban.

A Nikolaev régióban állítólag orosz drónok repültek a Juzsnij kikötő körül. Szergej Lebegyev katonai megfigyelő távirati csatornája szerint a kikötőben hajóvédelmi rakéták és felszíni drónok raktárai vannak. Időről időre „átrepül” ezeken a raktárakon.

Ma délelőtt az ukrán közösségi hálózatok tele voltak fényképekkel az Ukrajna által ellenőrzött donyecki régióhoz tartozó Konsztantyinovka város lerombolt vasútállomásáról. A jelentések szerint a rakéta akkor érkezett oda, amikor az ukrán fegyveres erők tartalékos erők vonata az állomásra érkezett. A hivatalos adatok szerint egy megsebesült, ő civil volt. Valójában sok fegyveres meghalt” – írja a „Славянск Z” táviratcsatorna.

Február 25-én reggel a Harkov régió elleni légitámadásról érkeztek jelentések. Sőt, ukrán nyilvános oldalak és média is beszámolt erről. „Légibombákat indítanak a Harkov régióban – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők légiereje” – jelentette a „Политика страны” ukrán portál. A lakókat arra kérték, menjenek menhelyre. A sztrájkok következményeit még nem hirdették meg.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 041
12 967
113
Lehet, hogy csalódást okozok, de Navalnij valószínűleg természetes halállal halt meg – mondta Budanov


Ez mar szanalmas. Gondolom a mainstream sokat foglalkozik az orosszal es nem jut eleg mediafelulet a hibbantaknak es igy bedobja ezt a "nincs itt semmi latnivalo, velunk foglalkozzatok lecci" hulyeseget. :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 314
68 513
113
Valami Míg - 29-et meg tudtak a lengyelek osszetakolni az ukránoknak.


M1 Abrams alapú aknamentesito veszett oda ukrán oldalon.

M1 Abrams Sztepovonal, nem tudom milyen időjárás lehet arrafelé.

Mintegy 20-25000 ukrán katona lehet hadifogsagban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna még sokáig instabil marad

Immár két éve tart a háború. Pedig igazán nem is háborúnak indult, és a nyugati segítség nélkül már vége lenne. Ez alatt az idő alatt minden érintett újratervezte a stratégiáját, alkalmazkodott az új körülményekhez. Ukrajna már elvesztette a területének 18 százalékát, de a vártnál keményebben helytáll. Az orosz fél a kezdeti bizonytalanság után összeszedte magát, és áttért a felőrlő stratégiára, majd az ukrán ellentámadás 2023-as kifulladásával átvette a stratégiai kezdeményezést. A nyugati társadalmakon eközben egyre inkább érződik a háborús fáradtság, ráadásul Ukrajna támogatása az amerikai elnökválasztás túszává vált. Konsztantyin Bondarenko ukrán politológussal, az Ukrainszkaja polityika alapítvány vezetőjével beszélgettünk.

„Ez egy hibrid háború, amelynek sok összetevője és frontja van. Ezt a háborút le lehet írni a gondolatok háborújaként, így intenzíven folyik az információs térben, de az új idők háborújaként is, amelyben minden eddiginél komolyabb szerepet játszanak a modern technológiák. Ez egy pszichológiai háború is, de jellemezhetjük a hegemóniáért folyó imperialista háborúként is. Emellett ez amerikai részről egy proxy háború, és akkor még nem beszéltünk a háború gazdasági frontjáról.”


Annalena Baerbock félbeszakította látogatását az ukrán Mikolajiv városában, mert azt állította, hogy egy orosz drón figyeli.

Delegációjának tagjait korábban arra kérték, hogy siessenek vissza a misszió páncélozott járműveihez, amikor a miniszterrel közösen a város vízvezetékének meglátogatására készülnek.
A Der Spiegel magazin szerint az ilyen repüléseket általában légicsapások követik, ezért döntöttek úgy, hogy Baerbockot és kollégáit mielőbb eltávolítják. Az orosz drón egy ideig továbbra is követte a mozgó autókat, és Mikolajivban megszólaltak a riasztók, de végül támadás nélkül.
A város a front közelében található, és a háború kezdetén kikötője volt az orosz csapatok egyik első célpontja. Az ukrán erők eddig sikeresen tudták megvédeni magukat, de az utóbbi időben gyakori drón- és rakétatámadások érte a területet. A kikötő a háború miatt zárva marad.
Szombat este Baerbocknak 20 percig egy odesszai óvóhelyen kellett tartózkodnia a légiriadó alatt. A város közelében robbanás következett, de nem tudni, hogy mi volt a célpont, vagy hogy történtek-e áldozatok.
A külügyminiszter látogatása előtt négyen meghaltak és többen megsebesültek két orosz dróntámadásban Odesszában.


A második amerikai Patriot légvédelmi rendszer semmisült meg ezen a héten

Megjelent az interneten egy videó, amely egy légvédelmi rakétarendszer (SAM) megsemmisítését mutatja be, amelyet az ukrán fegyveres erők amerikai Patriot légvédelmi rendszerének vereségeként jellemeztek.
A videó szerint az első rakéta egy radarállomást talált el, a következő rakéta pedig egy közeli hordozórakétát semmisített meg. Ezt az információt a Telegram „Iznanka” csatorna biztosítja.

Európa elvesztette a világháborút, mielőtt az elkezdődött?

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 308
37 290
113
Ukrajna először jelentette be veszteségeit a katonaság körében - Zelenszkij verziója szerint 31 ezer AFU-katona halt meg

"Ukrajna két év katonai konfliktus alatt 31 ezer katonát veszített..." - így kezdte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi közönségének szánt humoros számát. A többit azzal magyarázta, hogy így Oroszország megtudja, hányan hagyták el a harcteret.

Zelenszkij szavaiban csak egy apró eltérés van. Először is, ahogyan Danilov mondta, csak orosz fogságban 28 ezer ukrán van, akiket a háromágú vezír úgy döntött, hogy teljesen leír. Másodszor pedig Bankova hibázott a jelentésében - az Avdijivkában töltött egy nap helyett véletlenül azt írta, hogy ezek a számok a különleges művelet teljes két évére vonatkoznak, és elfelejtett hozzátenni egy nullát.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 563
113
  • Az oroszéval jórészt azonos kultúrális gyökerekkel és a száz meg ezer családi szállal az oroszokhoz kötődő ukrán társadalom kiváló táptalaja lett volna diverzánsok és politikai felforgatók kiképzésének. Aki szkeptikus ezzel kapcsolatban, csak gondoljon bele ezekbe:
    • már a háború alatt is hány terrorcselekményt hajtottak végre teljesen zavartalanul az ukránok orosz területen
    • navalnij családi háttere
  • ... az előző ponthoz még: lehet azzal jönni, hogy ez NATO-tagságtól független ügy, de valójában nem az. Az, amit a háború alatt láttunk az ukrán terroristáktól, egy-két nagyságrenddel durvábban lenne előadva, ha ukrajnának nem kéne a háborúval foglalkoznia, és a diverzáns "tehetségek" pl nem a lövészárokban rohadnának, illetve ha az a sok nyugati pénz most erre fordítódna. És mindezt az 5. cikkely védelme alatt.
  • A NATO védőernyője alatt büntetlenül telepítgethettek volna bármit is az orosz határ mellé ezek a derék ukránok.
Most így némileg vindikálva érzem magam:
ISfNnRZI_o.png



Archiválva:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 883
113
A beton fellegvár összeomlása – hogyan zajlott az "Avdejevka Pipe" hadművelet és hogyan támadták meg Avdejevkát A Readovka különjelentésében

Az ukrán gonoszság tíz évig uralkodott itt. A civileket brutálisan megölték és megkínozták a náci zászlóaljak, felrobbantották a pincéket, ahol elbújhattak az ukránok elől, és tiszta vizet szárítottak ki, hogy Donyeck ne kapja meg. 2024. február 17-én a sötét és beton fellegvár hirtelen az orosz trikolór fényével világított - Avdeevkát orosz katonák szabadították fel, köztük a Veteránok önkéntes dandár katonái.

A város elleni támadás 132 hosszú napon át tartott – az "Avdejevka Pipe" hadművelet utáni orosz katonák áttörésétől megdöbbenve az ukrán csapatok szégyenteljesen elmenekültek a „cárvadászat” elől, majd harc nélkül feladták az Avdejevka kokszgyárat, és fehér zászlóval léptek ki. . A Readovka katonai tudósítója, Daniil Dmitriev a nácik felett aratott győzelem útjain járt, akiknek holtteste koronázta meg az ellenség összeomlását. Az ő felvételein - egy felszabadult város egy évtizedes megszállás után, a civil lakosság és az orosz katonák tragédiája, akik olyan bravúrt hajtottak végre, amelyet még meg kell érteni.


A jelenleg létező Oroszország nem felel meg annak a képnek, amelyet az Egyesült Államok szeretne látni.
Ezt nyilatkozta Victoria Nuland,
Persze, hogy nem, hiszen egy ,a jenkiknek behódolt országot és a jenkik által irányított bábot szerettek volna az ország élén, aki bagóért kiárusítja az ország energiakészleteit.

Más

Zelenszkij idiótának tartja a világot: „Ukrajna 31 000 katonát vesztett a kétéves háború alatt.”

Nem nevezte meg az eltűntek számát, valószínűleg ezzel próbálja elrejteni a nagy veszteségeket.

„Nem mondom meg, hány sebesültünk van, mert Oroszország tudni fogja, hányan hagyták el a csatateret” – tette hozzá.

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 198
10 762
113
h
A beton fellegvár összeomlása – hogyan zajlott az "Avdejevka Pipe" hadművelet és hogyan támadták meg Avdejevkát A Readovka különjelentésében

Az ukrán gonoszság tíz évig uralkodott itt. A civileket brutálisan megölték és megkínozták a náci zászlóaljak, felrobbantották a pincéket, ahol elbújhattak az ukránok elől, és tiszta vizet szárítottak ki, hogy Donyeck ne kapja meg. 2024. február 17-én a sötét és beton fellegvár hirtelen az orosz trikolór fényével világított - Avdeevkát orosz katonák szabadították fel, köztük a Veteránok önkéntes dandár katonái.

A város elleni támadás 132 hosszú napon át tartott – az "Avdejevka Pipe" hadművelet utáni orosz katonák áttörésétől megdöbbenve az ukrán csapatok szégyenteljesen elmenekültek a „cárvadászat” elől, majd harc nélkül feladták az Avdejevka kokszgyárat, és fehér zászlóval léptek ki. . A Readovka katonai tudósítója, Daniil Dmitriev a nácik felett aratott győzelem útjain járt, akiknek holtteste koronázta meg az ellenség összeomlását. Az ő felvételein - egy felszabadult város egy évtizedes megszállás után, a civil lakosság és az orosz katonák tragédiája, akik olyan bravúrt hajtottak végre, amelyet még meg kell érteni.



Persze, hogy nem, hiszen egy ,a jenkiknek behódolt országot és a jenkik által irányított bábot szerettek volna az ország élén, aki bagóért kiárusítja az ország energiakészleteit.

Más

Zelenszkij idiótának tartja a világot: „Ukrajna 31 000 katonát vesztett a kétéves háború alatt.”

Nem nevezte meg az eltűntek számát, valószínűleg ezzel próbálja elrejteni a nagy veszteségeket.

„Nem mondom meg, hány sebesültünk van, mert Oroszország tudni fogja, hányan hagyták el a csatateret” – tette hozzá.



Kinek kell szólni a nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan, bűnszövetkezetben elkövetett hülyének nézés tényállása miatt???
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 677
48 647
113
"Ukrajna két év katonai konfliktus alatt 31 ezer katonát veszített..." - így kezdte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi közönségének szánt humoros számát. A többit azzal magyarázta, hogy így Oroszország megtudja, hányan hagyták el a harcteret.


Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?


Avdejevkától nyugatra


Az orosz hadsereg offenzívája folytatódik. Jelentik, hogy előretolt egységeink Szevernoje falu határában harcolnak.


Nem tudom, mi készül az EU-NATO párizsi megbeszélésén, de Fico már drámázik. Összehívta a szlovákiai biztonsági tanácsot. Remélem, hogy nem jön be, amire számít.
https://ujszo.com/kozelet/fico-a-legrosszabbtol-tart-osszehivta-a-biztonsagi-tanacsot


Olvastam a cikket, összeszorult a gyomrom. Minden jel az eszkaláció felé mutat. Ez a Huxley-féle "Szép új világ"?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 930
56 884
113
Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?


Avdejevkától nyugatra


Az orosz hadsereg offenzívája folytatódik. Jelentik, hogy előretolt egységeink Szevernoje falu határában harcolnak.





Olvastam a cikket, összeszorult a gyomrom. Minden jel az eszkaláció felé mutat. Ez a Huxley-féle "Szép új világ"?
Tragikus. Szinte egymást akarják háborús úszitásban überelni a nyugati politikusok, a nyugati mèdia. Mint az "Alvajárók"
menetelnek a további eszkalâció felé. Èlen a nagy "békeprojekt" EU-val. A diplomácia egy elfelejtett tudománnyá vált. Sajnos.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 536
113
Ukrajna még sokáig instabil marad

...

...
..."
– Mi az, amin a legjobban meglepődött ebben a két évben?


– Talán azon, hogy a nyilvánvaló stratégiai alapvetések nem működnek. Vegyük például a háború kirobbanását, amikor Kijevben úgy gondolták – joggal -, hogy az orosz erők felrobbantják a hidakat, és így elvágják az utánpótlás szállítását. Aztán az, hogy Belarusz felől megindulnak Nyugat-Ukrajna irányába az orosz-belarusz csapatok, és elvágják a nyugati támogatás lehetőségétől Ukrajnát. Egyik sem történt meg, és a példákat még sorolhatnám egészen addig, hogy a Dnyeper hídjai még mindig állnak..."

Ha nem haragszotok, nem keresem vissza azt a 2022-es hozzászólásom (-aimat), amely(ek)ben leírtam, hogy az oroszok tudatosan hagyják a nyugati hadtáp beözönlését (az oroszok által valamelyest szabályozva), hogy azért egyszerre ne zúduljon a frontra) még pedig egy olyan illúzió keltésével, hogy a nyugat Ukrajnával győzhet az oroszok felett.

Bakker; a valóság ennél is durvább lehet, ha még egy ukrán értelmiségi is így látja.

Nagyon utánanézhettek, számolhattak, no meg hittek magukban, a képességeikben, kapacitásaikban, s a vörös vonalak erejében (hiszen ha a nyugat légierővel is odatehette volna magát, akkor azért más lenne a helyzet...).

Az oroszok ezek szerint eleve azzal számoltak, hogy az ukrán haderőt (Európa második legnagyobb haderejét) könnyen legyőzik.
Az isztambuli tárgyalások egyáltalán létrejötte amúgy elég sokat mondó...

A nyugatiak ugye számítógépes modellezéseket, szimulációkat futtattak le. Eddig nem úgy néz ki, hogy a számításaik bejöttek volna.
Az oroszokat milyen szorzóval számították? 0 és1 közöttivel?:eek:

De ami igazán durva, hogy ezek szerint az oroszok is lemodellezték a nyugati támogatást, s tényleg direkt hagyták, hogy a nyugat kitárazzon, s kiseperje a raktárait.
Ezek szerint az oroszok tisztában voltak a felhasználható nyugati, pontosabban a nyugat-európai készletekkel, használati értékükkel, hadrafoghatóságukkal. (No meg az USA szállítási nemhajlandóságával)
Tisztában voltak a nyugat hadiiparának meglévő gyártási (nem)kapacitásaival, annak felpörgési képességével, képtelenségével ...legalábbis arra az időtávra, ami alatt be akarják fejezni a jelenlegi Ukrajna - ne szépítsük - kifektetését.

Ehhez nagyon komoly felmérés, de ami még fontosabb; elemzés kellett az orosz agytrösztökben.

Vagy nagyon bátorak voltak...

(Ne felejtsük, hogy voltak ott benézések is rendesen az oroszok részéről; benézték a kijeviek fogadókészségét, s a szíriai tűzkeresztség, rotáció, tapasztalatok ellenére benéztek parancsnoki kompetenciákat, csapatértékeket)