[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 876
113
Valami Míg - 29-et meg tudtak a lengyelek osszetakolni az ukránoknak.


M1 Abrams alapú aknamentesito veszett oda ukrán oldalon.

M1 Abrams Sztepovonal, nem tudom milyen időjárás lehet arrafelé.

Mintegy 20-25000 ukrán katona lehet hadifogsagban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrajna még sokáig instabil marad

Immár két éve tart a háború. Pedig igazán nem is háborúnak indult, és a nyugati segítség nélkül már vége lenne. Ez alatt az idő alatt minden érintett újratervezte a stratégiáját, alkalmazkodott az új körülményekhez. Ukrajna már elvesztette a területének 18 százalékát, de a vártnál keményebben helytáll. Az orosz fél a kezdeti bizonytalanság után összeszedte magát, és áttért a felőrlő stratégiára, majd az ukrán ellentámadás 2023-as kifulladásával átvette a stratégiai kezdeményezést. A nyugati társadalmakon eközben egyre inkább érződik a háborús fáradtság, ráadásul Ukrajna támogatása az amerikai elnökválasztás túszává vált. Konsztantyin Bondarenko ukrán politológussal, az Ukrainszkaja polityika alapítvány vezetőjével beszélgettünk.

„Ez egy hibrid háború, amelynek sok összetevője és frontja van. Ezt a háborút le lehet írni a gondolatok háborújaként, így intenzíven folyik az információs térben, de az új idők háborújaként is, amelyben minden eddiginél komolyabb szerepet játszanak a modern technológiák. Ez egy pszichológiai háború is, de jellemezhetjük a hegemóniáért folyó imperialista háborúként is. Emellett ez amerikai részről egy proxy háború, és akkor még nem beszéltünk a háború gazdasági frontjáról.”


Annalena Baerbock félbeszakította látogatását az ukrán Mikolajiv városában, mert azt állította, hogy egy orosz drón figyeli.

Delegációjának tagjait korábban arra kérték, hogy siessenek vissza a misszió páncélozott járműveihez, amikor a miniszterrel közösen a város vízvezetékének meglátogatására készülnek.
A Der Spiegel magazin szerint az ilyen repüléseket általában légicsapások követik, ezért döntöttek úgy, hogy Baerbockot és kollégáit mielőbb eltávolítják. Az orosz drón egy ideig továbbra is követte a mozgó autókat, és Mikolajivban megszólaltak a riasztók, de végül támadás nélkül.
A város a front közelében található, és a háború kezdetén kikötője volt az orosz csapatok egyik első célpontja. Az ukrán erők eddig sikeresen tudták megvédeni magukat, de az utóbbi időben gyakori drón- és rakétatámadások érte a területet. A kikötő a háború miatt zárva marad.
Szombat este Baerbocknak 20 percig egy odesszai óvóhelyen kellett tartózkodnia a légiriadó alatt. A város közelében robbanás következett, de nem tudni, hogy mi volt a célpont, vagy hogy történtek-e áldozatok.
A külügyminiszter látogatása előtt négyen meghaltak és többen megsebesültek két orosz dróntámadásban Odesszában.


A második amerikai Patriot légvédelmi rendszer semmisült meg ezen a héten

Megjelent az interneten egy videó, amely egy légvédelmi rakétarendszer (SAM) megsemmisítését mutatja be, amelyet az ukrán fegyveres erők amerikai Patriot légvédelmi rendszerének vereségeként jellemeztek.
A videó szerint az első rakéta egy radarállomást talált el, a következő rakéta pedig egy közeli hordozórakétát semmisített meg. Ezt az információt a Telegram „Iznanka” csatorna biztosítja.

Európa elvesztette a világháborút, mielőtt az elkezdődött?

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 894
35 675
113
Ukrajna először jelentette be veszteségeit a katonaság körében - Zelenszkij verziója szerint 31 ezer AFU-katona halt meg

"Ukrajna két év katonai konfliktus alatt 31 ezer katonát veszített..." - így kezdte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi közönségének szánt humoros számát. A többit azzal magyarázta, hogy így Oroszország megtudja, hányan hagyták el a harcteret.

Zelenszkij szavaiban csak egy apró eltérés van. Először is, ahogyan Danilov mondta, csak orosz fogságban 28 ezer ukrán van, akiket a háromágú vezír úgy döntött, hogy teljesen leír. Másodszor pedig Bankova hibázott a jelentésében - az Avdijivkában töltött egy nap helyett véletlenül azt írta, hogy ezek a számok a különleges művelet teljes két évére vonatkoznak, és elfelejtett hozzátenni egy nullát.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 712
113
  • Az oroszéval jórészt azonos kultúrális gyökerekkel és a száz meg ezer családi szállal az oroszokhoz kötődő ukrán társadalom kiváló táptalaja lett volna diverzánsok és politikai felforgatók kiképzésének. Aki szkeptikus ezzel kapcsolatban, csak gondoljon bele ezekbe:
    • már a háború alatt is hány terrorcselekményt hajtottak végre teljesen zavartalanul az ukránok orosz területen
    • navalnij családi háttere
  • ... az előző ponthoz még: lehet azzal jönni, hogy ez NATO-tagságtól független ügy, de valójában nem az. Az, amit a háború alatt láttunk az ukrán terroristáktól, egy-két nagyságrenddel durvábban lenne előadva, ha ukrajnának nem kéne a háborúval foglalkoznia, és a diverzáns "tehetségek" pl nem a lövészárokban rohadnának, illetve ha az a sok nyugati pénz most erre fordítódna. És mindezt az 5. cikkely védelme alatt.
  • A NATO védőernyője alatt büntetlenül telepítgethettek volna bármit is az orosz határ mellé ezek a derék ukránok.
Most így némileg vindikálva érzem magam:
ISfNnRZI_o.png



Archiválva:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 850
81 365
113
A beton fellegvár összeomlása – hogyan zajlott az "Avdejevka Pipe" hadművelet és hogyan támadták meg Avdejevkát A Readovka különjelentésében

Az ukrán gonoszság tíz évig uralkodott itt. A civileket brutálisan megölték és megkínozták a náci zászlóaljak, felrobbantották a pincéket, ahol elbújhattak az ukránok elől, és tiszta vizet szárítottak ki, hogy Donyeck ne kapja meg. 2024. február 17-én a sötét és beton fellegvár hirtelen az orosz trikolór fényével világított - Avdeevkát orosz katonák szabadították fel, köztük a Veteránok önkéntes dandár katonái.

A város elleni támadás 132 hosszú napon át tartott – az "Avdejevka Pipe" hadművelet utáni orosz katonák áttörésétől megdöbbenve az ukrán csapatok szégyenteljesen elmenekültek a „cárvadászat” elől, majd harc nélkül feladták az Avdejevka kokszgyárat, és fehér zászlóval léptek ki. . A Readovka katonai tudósítója, Daniil Dmitriev a nácik felett aratott győzelem útjain járt, akiknek holtteste koronázta meg az ellenség összeomlását. Az ő felvételein - egy felszabadult város egy évtizedes megszállás után, a civil lakosság és az orosz katonák tragédiája, akik olyan bravúrt hajtottak végre, amelyet még meg kell érteni.


A jelenleg létező Oroszország nem felel meg annak a képnek, amelyet az Egyesült Államok szeretne látni.
Ezt nyilatkozta Victoria Nuland,
Persze, hogy nem, hiszen egy ,a jenkiknek behódolt országot és a jenkik által irányított bábot szerettek volna az ország élén, aki bagóért kiárusítja az ország energiakészleteit.

Más

Zelenszkij idiótának tartja a világot: „Ukrajna 31 000 katonát vesztett a kétéves háború alatt.”

Nem nevezte meg az eltűntek számát, valószínűleg ezzel próbálja elrejteni a nagy veszteségeket.

„Nem mondom meg, hány sebesültünk van, mert Oroszország tudni fogja, hányan hagyták el a csatateret” – tette hozzá.

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 092
10 278
113
h
A beton fellegvár összeomlása – hogyan zajlott az "Avdejevka Pipe" hadművelet és hogyan támadták meg Avdejevkát A Readovka különjelentésében

Az ukrán gonoszság tíz évig uralkodott itt. A civileket brutálisan megölték és megkínozták a náci zászlóaljak, felrobbantották a pincéket, ahol elbújhattak az ukránok elől, és tiszta vizet szárítottak ki, hogy Donyeck ne kapja meg. 2024. február 17-én a sötét és beton fellegvár hirtelen az orosz trikolór fényével világított - Avdeevkát orosz katonák szabadították fel, köztük a Veteránok önkéntes dandár katonái.

A város elleni támadás 132 hosszú napon át tartott – az "Avdejevka Pipe" hadművelet utáni orosz katonák áttörésétől megdöbbenve az ukrán csapatok szégyenteljesen elmenekültek a „cárvadászat” elől, majd harc nélkül feladták az Avdejevka kokszgyárat, és fehér zászlóval léptek ki. . A Readovka katonai tudósítója, Daniil Dmitriev a nácik felett aratott győzelem útjain járt, akiknek holtteste koronázta meg az ellenség összeomlását. Az ő felvételein - egy felszabadult város egy évtizedes megszállás után, a civil lakosság és az orosz katonák tragédiája, akik olyan bravúrt hajtottak végre, amelyet még meg kell érteni.



Persze, hogy nem, hiszen egy ,a jenkiknek behódolt országot és a jenkik által irányított bábot szerettek volna az ország élén, aki bagóért kiárusítja az ország energiakészleteit.

Más

Zelenszkij idiótának tartja a világot: „Ukrajna 31 000 katonát vesztett a kétéves háború alatt.”

Nem nevezte meg az eltűntek számát, valószínűleg ezzel próbálja elrejteni a nagy veszteségeket.

„Nem mondom meg, hány sebesültünk van, mert Oroszország tudni fogja, hányan hagyták el a csatateret” – tette hozzá.



Kinek kell szólni a nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan, bűnszövetkezetben elkövetett hülyének nézés tényállása miatt???
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 401
46 004
113
"Ukrajna két év katonai konfliktus alatt 31 ezer katonát veszített..." - így kezdte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzetközi közönségének szánt humoros számát. A többit azzal magyarázta, hogy így Oroszország megtudja, hányan hagyták el a harcteret.


Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?


Avdejevkától nyugatra


Az orosz hadsereg offenzívája folytatódik. Jelentik, hogy előretolt egységeink Szevernoje falu határában harcolnak.


Nem tudom, mi készül az EU-NATO párizsi megbeszélésén, de Fico már drámázik. Összehívta a szlovákiai biztonsági tanácsot. Remélem, hogy nem jön be, amire számít.
https://ujszo.com/kozelet/fico-a-legrosszabbtol-tart-osszehivta-a-biztonsagi-tanacsot


Olvastam a cikket, összeszorult a gyomrom. Minden jel az eszkaláció felé mutat. Ez a Huxley-féle "Szép új világ"?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 519
113
Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?


Avdejevkától nyugatra


Az orosz hadsereg offenzívája folytatódik. Jelentik, hogy előretolt egységeink Szevernoje falu határában harcolnak.





Olvastam a cikket, összeszorult a gyomrom. Minden jel az eszkaláció felé mutat. Ez a Huxley-féle "Szép új világ"?
Tragikus. Szinte egymást akarják háborús úszitásban überelni a nyugati politikusok, a nyugati mèdia. Mint az "Alvajárók"
menetelnek a további eszkalâció felé. Èlen a nagy "békeprojekt" EU-val. A diplomácia egy elfelejtett tudománnyá vált. Sajnos.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 370
10 860
113
Ukrajna még sokáig instabil marad

...

...
..."
– Mi az, amin a legjobban meglepődött ebben a két évben?


– Talán azon, hogy a nyilvánvaló stratégiai alapvetések nem működnek. Vegyük például a háború kirobbanását, amikor Kijevben úgy gondolták – joggal -, hogy az orosz erők felrobbantják a hidakat, és így elvágják az utánpótlás szállítását. Aztán az, hogy Belarusz felől megindulnak Nyugat-Ukrajna irányába az orosz-belarusz csapatok, és elvágják a nyugati támogatás lehetőségétől Ukrajnát. Egyik sem történt meg, és a példákat még sorolhatnám egészen addig, hogy a Dnyeper hídjai még mindig állnak..."

Ha nem haragszotok, nem keresem vissza azt a 2022-es hozzászólásom (-aimat), amely(ek)ben leírtam, hogy az oroszok tudatosan hagyják a nyugati hadtáp beözönlését (az oroszok által valamelyest szabályozva), hogy azért egyszerre ne zúduljon a frontra) még pedig egy olyan illúzió keltésével, hogy a nyugat Ukrajnával győzhet az oroszok felett.

Bakker; a valóság ennél is durvább lehet, ha még egy ukrán értelmiségi is így látja.

Nagyon utánanézhettek, számolhattak, no meg hittek magukban, a képességeikben, kapacitásaikban, s a vörös vonalak erejében (hiszen ha a nyugat légierővel is odatehette volna magát, akkor azért más lenne a helyzet...).

Az oroszok ezek szerint eleve azzal számoltak, hogy az ukrán haderőt (Európa második legnagyobb haderejét) könnyen legyőzik.
Az isztambuli tárgyalások egyáltalán létrejötte amúgy elég sokat mondó...

A nyugatiak ugye számítógépes modellezéseket, szimulációkat futtattak le. Eddig nem úgy néz ki, hogy a számításaik bejöttek volna.
Az oroszokat milyen szorzóval számították? 0 és1 közöttivel?:eek:

De ami igazán durva, hogy ezek szerint az oroszok is lemodellezték a nyugati támogatást, s tényleg direkt hagyták, hogy a nyugat kitárazzon, s kiseperje a raktárait.
Ezek szerint az oroszok tisztában voltak a felhasználható nyugati, pontosabban a nyugat-európai készletekkel, használati értékükkel, hadrafoghatóságukkal. (No meg az USA szállítási nemhajlandóságával)
Tisztában voltak a nyugat hadiiparának meglévő gyártási (nem)kapacitásaival, annak felpörgési képességével, képtelenségével ...legalábbis arra az időtávra, ami alatt be akarják fejezni a jelenlegi Ukrajna - ne szépítsük - kifektetését.

Ehhez nagyon komoly felmérés, de ami még fontosabb; elemzés kellett az orosz agytrösztökben.

Vagy nagyon bátorak voltak...

(Ne felejtsük, hogy voltak ott benézések is rendesen az oroszok részéről; benézték a kijeviek fogadókészségét, s a szíriai tűzkeresztség, rotáció, tapasztalatok ellenére benéztek parancsnoki kompetenciákat, csapatértékeket)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 691
8 714
113
Tragikus. Szinte egymást akarják háborús úszitásban überelni a nyugati politikusok, a nyugati mèdia. Mint az "Alvajárók"
menetelnek a további eszkalâció felé. Èlen a nagy "békeprojekt" EU-val. A diplomácia egy elfelejtett tudománnyá vált. Sajnos.
Oroszország akarta ezt. A nyugat nem léphet vissza. Dominóként omlana össze a világrend ha szó nélkül tűrnének egy területhódító háborút.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 502
113
Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?


Avdejevkától nyugatra


Az orosz hadsereg offenzívája folytatódik. Jelentik, hogy előretolt egységeink Szevernoje falu határában harcolnak.





Olvastam a cikket, összeszorult a gyomrom. Minden jel az eszkaláció felé mutat. Ez a Huxley-féle "Szép új világ"?
Egy évvel ezelőtt írtam arról, hogy olyan érzésem van, mintha a II Vh folytatásához, vagy a III Vh kezdetéhez (nem kívánt törlendő) folyna egy gyakorlatoztatás.. Ezt a sokkal kisebb léptékű, akkor ember életet nem, de hatalmas anyagi áldozatot követelő 10 éves felkészülési szakaszt egyszer már átéltem, akkor a VS szerződés ezt nem is élte túl..

"Nem is értem, miért akarnak 4-5 százezer embert mozgósítani?"
Ez is még csak a kezdet lehet, mert a Medve szétkapásához ennél sokkal nagyobb tömegre lenne szükség ha egyáltalán eljutnak odáig. A különböző gyakorlatoztatások címén folyik most a nyugati haderő felvonulása összevonása a keleti hadszintér irányába..Alig várják már hogy a medve idegességében pár mini nukit eldurrantson, hiszen akkor az felérne már egy kis Nyugati erkölcsi győzelemmel, mehetne a háborús verkli..
2020-ban , a terv részeként az USA vezetőinek megbízásából kiadták néhány kutató intézetnek hogy készítsenek újra tanulmányokat a "nyerhető atomháború" ügyében. Az idáig az volt a hivatalos álláspont hogy ez nem létezik..
A tanulmány 3 részre oszlik,az első részt 2022 nyarán készült el.. Mi van most a hátralévő 2 másik résszel?

A tesztelések eredményeképp vagy lesz egy bizonytalan ideig tartó valamilyen béke szerűség -vagy a gyakorlat átfordul éles, valódi világháborús összecsapásokba. Ne felejtsük, a "fenntartható fejlődés" nevében benne foglaltatik az állandóan "fenntartandó" nyersanyagot, pénzt hozó konfliktus is..

Eddig kisebb nagyobb kiigazításokkal, az évtizedekkel előre elkészített terv szerint megy minden a maga útján. persze vannak kisebb nagyobb "anomáliák", hogy pld 2014 eleje óta nem az USA hadereje állomásozik a Krimen, az is csak egy p. hajszálon függött, pedig terv szerint ez lett volna a menetrend Majdan eredményeképp. Nem is értem hogy miként lettek az ukrán határokon belül élő emberek, nemzetiségek tömegei a frontra és így az öngyilkosságba hajtva, mit igérhettek Nekik, milyen ábrándos céllal foghattak fegyvert?

Az Uniós tömegeket meg a F.O.S média állandóan tereli, eteti, homályosítja, hogy ne is sejtsék merre tart a világunk, mint a bírkák menjenek a vágóhídra. Ennek értelmében azt mutogatják hogy itt bármely Európai politikus (mutatványos)-nak bármilyen beleszólása lehet bármiben.

Lássuk végre meg, hogy Európa sorsáról nem Európában történik döntés, ez már több mint 100 éve így van. A tengeren túliakat nem érdekli az itteni emberek sorsa, mi csak egy járulékos áldozatok lehetünk a nagy sakkjátszmában.

Egy másik kommenthez:
"Ukrajna még sokáig instabil marad"

Ez teljesen igaz, örök tűzfészek maradna ahol mindíg lehetne háborút kirobbantani, ürügy lenne ezernyi. Viszont ha nem lesz Ukrajna, úgy mint kicsit régebben - akkor nem marad tűzfészek sem. Ez viszont azzal jár hogy az összes környező országnak felelősséggel, nagyon rá kell figyelnie a visszakapott területeire..
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 034
32 477
113
Oroszország akarta ezt. A nyugat nem léphet vissza. Dominóként omlana össze a világrend ha szó nélkül tűrnének egy területhódító háborút.

A nyugat rúgta fel a status quo-t (az 1991 utáni világrendet) akárhogy is nézzük. Mondjuk már 1999-ben felrúgta, de afelett az oroszok napirendre tértek, bár dühösek voltak miatta, persze. Mást nem tehettek (akkor), meg nem is volt nekik annyira fontos a Balkán.

Oroszország végignézhette volna, ahogy a végén Kazahsztánt és Mongóliát is felveszik a NATO-ba (azt meg világossá tették számukra, hogy őket nem fogják), vagy egyszer lép. De egyértelmű volt, hogy Ukrajna, amelynek az amerikai geostratégák közismerten kulcsszerepet szántak, a vörös vonal. Kozirjev, aki ma nyugaton él, és Putyin ádáz kritikusa, külügyminiszterként még szintén azt mondta, hogy Oroszországnak tűrhetetlen a NATO további terjeszkedése.

Ha Trump marad 2020-ban és tovább szabotálja az ukránok túlzott gyámolítását és a NATO bővítését (amiért orosz ügynöközték), akkor legalább 2025-ig valószínűleg béke lett volna, némi tüzérségi párbajokon és lövöldözéseken túl. Követtem némileg az oroszokat, Bidennel és ezzel a Nuland által képviselt irány visszatérésével egyértelműen arrafelé kezdtek elmozdulni, hogy meg kell támadniuk Ukrajnát, amíg nem késő, és legalább egy részét annektálni. 2021-ben még kivárt Putyin, bár felvonult 2021 tavaszán is egy "hadgyakorlat" keretében ugyanannyi orosz katona, mint 2024 elején. Aztán hazamentek. Valószínűleg már bánja nagyon, hogy kivárta a német választások eredményét, meg még ki tudja miben reménykedett.

Szóval ha nincs a nyugati hozzáállásban éles váltás Bidennel (Blinkennel, Nulanddal), a demokraták nem nyomják az oroszellenes hisztériát tovább, immár hatalomban, akkor 90% hogy befagyott marad a konfliktus, akár Putyin haláláig is... utána meg ki tudja mi történik.

Oroszország gyenge volt hozzá, hogy soft powerrel megakadályozza a teljes geopolitikai visszaszorítását, igen. Bölcs dolog volt azonban erőltetnie ezt a nyugatnak?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 290
113
Oroszország akarta ezt. A nyugat nem léphet vissza. Dominóként omlana össze a világrend ha szó nélkül tűrnének egy területhódító háborút.
Meszike, a világrend helyett így a világ fog dominóként összeomlani. Megnézném a fejedet. amikor a frontra kell indulni a meló helyett...
(Mindemellett a nyugat sem hülye, az eszkaláció nem érdekük. Szerinted mekkora támogatottsága lenne nyugaton a NATO hadba lépésének? A helyi kormányok úgy buknának meg, mint Rottenbiller... :D )
Egyébként teljesen egyetértek Enzoval, itt a nyugat volt, aki felrúgta a status quot, és mivel akkor az orosz nem volt elég határozott, hát - mint a rosszalkodó kisgyekek - próbálgatta tágítani a lehetőségeit. Először csak a játékait szórta szét, aztán csapkodta az ajtót, végül amikor a vizespoharat is lelökte az asztalról megjött a "ne tovább!" pofon. Most meg könnyes szemmel játssza, hogy "nem értem miért kaptam"... :D