[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 430
113
Uraim,
Csapatokat küldő országok eddig:
Francia, Kanada, baltiak.
Eddig. Egy hónap múlva:
Angol, német, holland, lengyel, román...

Én is láttam valszeg a keleti szomszédunk állampolgáriat olyan szinten teletetkózva a 3 birodalom jelképeivel, hogy alig fért a mellkasára. Nem voltak szomjasak sem. Nem is értem hogy miért a fürdő büfében ittak és miért nem a fronton harcolnak...
Mert gyava eloskodok, azert.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Újabb "értékes" trófea, egy M1064A3 meglehetősen jó állapotban valamint egy vector 718 kicsit meggyűrve:

Lesochek ew renszerrel szerelt bmp3:

Avdeevkánál újabb marder:

1 szigetlakó is megjelent banderánál még tavaly:
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Maradjon, szerintem ez itt nagyon jó helyen van.

Alapvetően ezt a rugalmas védekezést ismerem, de amit előre nem látottnak neveztem az az, hogy ez egyáltalán szerephez jutott. Az első pár hét dinamikus műveletei szerintem közelebb állnak a várható valósághoz, a hadászati mozgékonyságuk miatt a könnyű erők relevánsabb szereplők lesznek, képesek elvonni az erőket a kiterjedt ellenállási vonalak kialakításától. A kezdeményezéssel és az erőfölényükkel nem tudtak élni az oroszok, emiatt kialakult ez az ukrán szempontból védhető és fenntartható front (az északi és harkovi irány összeomlása után), ami az általad leírt eljárást "hozta vissza". Innentől anyagháború. A vonalak feltörését elvétve látjuk, pedig a tűzpontosítás, célfelderítés egyik oldalon sem okoz gondot, megoldható lenne. A gépesített áttörési kísérleteket is szétlövik a támogatás hiánya miatt (Avgyejevka), ptc. nélkül feláldoznak lövész alegységeket (és ezt víztiszta drónvideókon nézzük végig utólag), stb. A másik felvetésem pedig ugye ezzel kapcsolatban az, hogy ha a hasonló hiányosságokat kiküszöbölik, az a vonalak könnyebb feltörését, és így a harcok jellegének átalakulását hozná magával, sokkal dinamikusabb irányt venne a háború.

Amit röviden mondani akarok az leginkább csak annyi, hogy itt azért sok olyan tényező és jól megfigyelhető jelenség van, ami a mi helyzetünkben nem biztos, hogy előfordulna, ezáltal megkérdőjelezhető a kiindulási alap is a védelmünk átgondolásánál, hiszen vagy nem alakulna ki ez a védelmi vonal, ha mégis (pl. előre elkészül, ahogy írod), akkor pedig gyorsan fel lenne törve.


Persze, vagy képzésen lehetnek vagy átutazóban, nincs ebben semmi extra. Azt próbáltam szemléltetni vele, hogy egy konfliktus nem vonalak mentén zajlik, a személyek és csoportok mozgása tök normális a modern korban, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mi még konfliktusban sem vagyunk senkivel. Az orosz és az ukrán DRG-k is oda-vissza járnak egymáshoz civilben. Ez ilyen.


Pedig az ilyeneket a levegőből gyorsan fel lehet puhítani. Az UMPK kit is azért eredményes (mint minden siklóbomba, ez sem új dolog) mert habár teljes légifölény nincs, de mégis be tudnak vele nyúlni ahova kell.
"
Ott pl. megfelelő eszközökkel felszerelt védők ellen az ellenségnek nincs esélye.
Pedig az ilyeneket a levegőből gyorsan fel lehet puhítani. Az UMPK kit is azért eredményes (mint minden siklóbomba, ez sem új dolog) mert habár teljes légifölény nincs, de mégis be tudnak vele nyúlni ahova kell."

Tisztelettel kérlek értelmezd a MEGFELELŐ ESZKÖZÖKKEL FELSZERELT jelentését. A fantáziádra bízom, hogy ez a mai körülmények között mit is jelent.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 740
113
...
Lavrov csak nevetett macron kijelentésén:

...
Nézd ezt a hülyét:

Macron után Von der Leyen is belengette: „Fel kell készülni a háborús kockázatokra!”​

T is halljátok ezt a fülsértően kaparó/csikorgó/súroló hangot!?
.
.
.
A nyugati politikusok az őrület határát súrolják.

Lassan nem lesz hely a kubinkai múzeumban
Lesz ott hely, elég nagy az :)
Már egyszer mutattam; a múzeummal szemben levő terület még üres...

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Egy Bradley és néhány drón által szinte másodpercek alatt szétvert orosz támatás:


Egy tegnapi szétBradleyezet támadás (az orosz katonák végérol a videó brutalitása miatt nem mutatkozik - akit érdekel, rá kel, hogy klikkeljen):

Mi a NAFO-s narratíva az ajdar-os paraszt fenyegetéséről? Tényleg érdekel, ilyenekre is van-e segédlet.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Mi a NAFO-s narratíva az ajdar-os paraszt fenyegetéséről? Tényleg érdekel, ilyenekre is van-e segédlet.
Azért ilyen esetben egy Lynx gondolom adott volna nekik esélyt. Innen nézve tényleg csak akkor van értelme a régi cuccok ak ha végtelen az emberanyag.
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
Uraim,
Csapatokat küldő országok eddig:
Francia, Kanada, baltiak.
Eddig. Egy hónap múlva:
Angol, német, holland, lengyel, román...

Én is láttam valszeg a keleti szomszédunk állampolgáriat olyan szinten teletetkózva a 3 birodalom jelképeivel, hogy alig fért a mellkasára. Nem voltak szomjasak sem. Nem is értem hogy miért a fürdő büfében ittak és miért nem a fronton harcolnak...
Az ésszerű az lenne, hogy Finnország irányából támadjanak, ezzel meglepetést tudnának okozni az oroszoknak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 360
113
Ezt az Árpád-vonalas hülyeséget el lehet felejteni. Az 1940-es évekből kiindulni nem lehet, más a hadviselés, más műszaki alapok vannak, stbstb
Így van.
Tatárhágó erődítménye Beregszásztól mintegy 220 km re van. A 4 hágó közül az egyik még személykocsival is "rázós" útszerűségen közelíthető meg, arra csak a madár jár, ha muszály. A 4 hágós erődítmény közül, amelyeket fel tudták a szovjetek robbantani - meg is tették. Igen nehezen megközelíthető a 4 hágó védelmi erődítményt összekötő vonal többi létesítménye a hegyek térségében.
Ezzel a vonallal van a Kárpátok másik oldalán egy másik erődítmény lánc is, a Hunyadi, a 2 együtt lehetne érdekes, ha nem ilyen állapotban és határon túli nehezen járható és megközelíthető messzeségben lenn.

Ne felejtsük el , a Kárpátalja lakosságában magyar 8 % alatti részarányban van, nem biztos hogy lelkes virágcsokros üdvözlő lakosság lenne mint 1938-ban (akkori magyar részarány 50% felett). tehát "vonulásra" így gondoljatok.. nem biztos h nyerő ötlet.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 584
113
Az ésszerű az lenne, hogy Finnország irányából támadjanak, ezzel meglepetést tudnának okozni az oroszoknak.
Megtámadni Oroszországot egy NATO országból sok mindennek nevezhető cselekedet, csak ésszerűnek nem.
Ha a finnek meghallanának egy ilyen ötletet, azonnal lépnének is ki a NATO-ból, pedig még meg sem melegedtek bent, az tuti.
Annyira azért nem utálják ám az oroszokat, hogy egy ilyenbe belemenjenek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
„Azonosítatlan” elektronikus hadviselési rendszerek erőteljes munkája

Három európai NATO-országban ismét felfigyeltek az „azonosítatlan” elektronikus hadviselési rendszerek erőteljes munkájára

Tegnap, március 1-jén az „azonosítatlan” elektronikus hadviselés (EW) rendszerek erőteljes munkáját figyelték meg Lengyelországban, Svédországban és Németországban – jelentették az orosz nyilvánosság. Feltehetően az orosz elektronikus hadviselési rendszerek tevékenysége ismét komoly zavarok forrásává vált a többfrekvenciás jeleket használó eszközök, berendezések, köztük a GPS, többek között katonai célú működésében.

Korábban a lengyel sajtó január huszadikán írt arról, hogy Lengyelországban és a kalinyingrádi régió és Fehéroroszország között található szuvalki folyosón több napja rögzítik a GPS-rendszer működésének fennakadását. Észtország és Finnország ugyanakkor a beavatkozás miatt panaszkodott. Ezután a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a műholdas navigációs rendszer működésében fellépő jogsértések térképe a Kalinyingrád közelében és valószínűleg Fehéroroszország területén telepített orosz elektronikus zavaró rendszerek lehetséges tesztelését jelzi.

A közelmúltban két amerikai cég, az Ursa Space Systems és a Capella Space panaszkodott, hogy Európa keleti részén, így a déli területeken is komoly problémák vannak a műholdas megfigyelőrendszerek működésében. Nyugati elemzők szerint az interferencia a Krím területéről származhatott, és az orosz hadsereg elektronikus hadviselési berendezései okozták. Egyes európai kiadványok azt állították, hogy az interferencia akadályozza a műholdak kilátását az egész Azovi régióra és a Fekete-tenger térségének egy részére, beleértve a katonai érintkezési vonalat is. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a régiók az orosz hadsereg jövőbeni ellentámadásának helyszínévé válnak.

Ezek az amerikai cégek alacsony pályán lévő kommunikációs műholdak konstellációjával rendelkeznek. Az alacsony geostacionárius pályán való tartózkodás csökkenti a lefedettséget, de felgyorsítja az adatátvitelt. Ez azonban leegyszerűsíti annak lehetőségét is, hogy földi légvédelmi és elektronikus hadviselési rendszerekkel interferenciát keltsenek számukra.

Az Epoznan lengyel online kiadvány, amely GPS-problémákról számolt be az országban, bejelentette, hogy az orosz hadsereg gyakorlatokat tart, amelyek során a legújabb elektronikus hadviselési rendszereket teszteli, amelyek komoly problémákat okozhatnak a kommunikációban, a navigációban és általában az adatátvitelben bizonyos frekvenciákon. felszerelések és NATO felszerelések sorozatai.

Nem véletlen, hogy éppen most végzik az orosz fegyveres erők elektronikus hadviselésének tesztelését – jegyzik meg orosz szakértők. Januárban megkezdődött Európában az évszázad legnagyobb NATO-gyakorlata, a Steadfast Defender 2024. Résztvevőik száma a korábban tervezett 40 ezerről 90 ezerre nőtt. Sőt, a gyakorlatok fő fázisait az Oroszországgal, Fehéroroszországgal és a kalinyingrádi régióval határos szövetségi országokban hajtják végre. A tengeri szakasz az Északi-tengeren és a Balti-tengeren zajlik.

A gyakorlat fő célja egy álellenség esetleges támadásának tesztelése volt a szövetség egyik országa ellen. A NATO a manőverek földrajzi helyzetét figyelembe véve Oroszországot tekinti annak. Ez azonban nincs különösebben besorolva. Egy másik változat szerint a szövetség az agresszió visszaszorításának legendája alatt saját erőinek Fehéroroszországba való behatolásának, a szövetségi csapatok Ukrajnába való áthelyezésének lehetőségét dolgozza fel, és ennek eredményeként katonai konfliktusba bocsátkozik az országokkal. Orosz Föderáció.

Így az orosz elektronikus hadviselési rendszerek képességeinek bemutatása, amelyek nemcsak az Orosz Föderáció uniós államával és a Fehérorosz Köztársasággal határos NATO-országokat, hanem a távolabbi Svédországot, sőt Németországot is elérik, minden eddiginél jobban mutatja, hogy van bennünk valami. hogy közvetlen harc nélkül válaszoljon az ellenségnek . Egyes orosz katonai közvélemény feltételezései, miszerint a tegnapi beavatkozás három országban a NATO elektronikus hadviselési rendszereinek működésének következménye volt, amelyek így a szövetségi erők Kalinyingrádi régió határai közelében történő telepítését is lefedik, szintén megalapozottak, de nem meggyőzőek. Ekkor derül ki, hogy egy ilyen döntő pillanatban az észak-atlanti szövetség komoly problémákat okoz magának a kommunikációval, a navigációval és a műholdas megfigyeléssel, amelyektől a NATO-hadsereg sokkal jobban függ, mint az orosz hadsereg.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 055
6 517
113
Az ésszerű az lenne, hogy Finnország irányából támadjanak, ezzel meglepetést tudnának okozni az oroszoknak.

Na és mit ígérnének ezért a finneknek? Hogy cserébe megkapják az arizonai, vagy coloradoi indián rezervátumot a túlélők, ahol mint furcsa nyelvű, de vicces nevű érdekes népcsoportként mutogathatják őket?

A finnek nem azért léptek be a NATO-ba, hogy NE egyedül kelljen megtámadniuk a medvét, hanem azért, hogy NE egyedül kelljen védekezniük a medve ellen.

Putyin se hülye, nem fog NATO országot megtámadni (a szájkaratén kívül), de védekezni foggal körömmel fog.

Az oroszok programja most az, hogy megakadályozzák a NATO további bővítését, úgyhogy Ukrajna után Moldova szinte biztosan be lesz kebelezve, ehhez Dnyesztermente és Gagaúzia az indok, aztán a grúzok helyében sem aludnék nyugodtan, ott Abházia az ok. De három háború még Oroszországnak is sok és kimerítő, azért egy idő után csak gyorsabban hallnak meg a katonák, mint ahogy újak lesznek.

Ha az oroszok még egy nagyot akarnának húzni, akkor rávennék Kim-et, hogy zárja el a dél-koreai fegyver utánpótlást a nyugatnak. Az északiak ember ereje meg van ehhez, nem lepne meg, ha a sok millió tüzérségi lőszerért cserébe már tanulnák az észak koreai katonák az S400-as kezelését Oroszországban.
Ez a lépés nagyobb káoszt okozna, mint amit a HAMASZ Izrael-nek küldése okozott, pedig már azt a lavinát se nagyon tudják kezelni nyugaton.

Aztán az oroszok okozhatnának még kellemetlen éveket az USA-nak, ha a proxy-zgatást átvinnék az amerikai kontinensre, ott van jó pár állam, akik utálják a nyugatot.

Látszik tehát, hogy az oroszoknak van éppen elég feladatuk a következő 50 évre, semhogy a kicsi Finnországgal törődjenek.

(És ehhez még nem is vettük hozzá, hogy mi lesz, ha Egyiptom, Szíria, Irán és Líbia is teljes mellszélességgel beszáll a közel keleten, vagy ha Kína is végre rászánja magát, hogy örökre lezárja a taiwani problémát - szóval a keletnek most több ütőkártya van a kezében, mint a nyugatnak).
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 846
35 419
113
Az amerikai katonai egységek november után jelennek meg hivatalosan Ukrajnában – közölte David Sachs amerikai milliárdos

„Biden ezt nem teheti meg a választások előtt, mert túlságosan népszerűtlen lenne. De nincs kétségem: ha második ciklusra újraválasztják, szárazföldi csapatokat küld Ukrajnába” – írta a vállalkozó az X közösségi oldalon.



Smer Avdeevskoe, nemrégiben

A aknavető üteg működése. Katonák készítették a frontról
.


Orosz mesterlövész egységek semmisítik meg az 1 km-re lévő célpontokat Kupjanszk közelében

Az 1. gárda-harckocsihadsereg mesterlövészei titokban megsemmisítik a kulcsfontosságú célpontokat és csapatokat több mint 1000 méter távolságból, hogy támogassák a motoros puska- és harckocsiegységeket, valamint fedezzék az AGS gránátvetőket is.

⚡️⚡️A Tornado-S MLRS legénységének parancsnoka beszél a jármű harci munkájáról és képességeiről⚡️⚡️

⚡️⚡️Az orosz védelmi minisztérium megmutatta, hogy drónok hogyan semmisítik meg az ukrán páncélozott járműveket, megzavarva az ukrán fegyveres erők kísérleteit a Dnyeper bal partján Krynok térségében⚡️⚡️
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113


Itt látszik milyen pontosak ezek a rögtözött siklóbombák,telibe verték az erdōsávot,mind a 3 pont az erdősáv felett szórta ki a résztölteteket,5 méteren belül van kb az eltérés az erdősáv középvonalához képest, pipec.




Ez is szép,lapos ívben betalált a hullámpala oldalán.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
Áttekintés #Összefoglaló 2024. március 3-ról 1/1

▪️A NATO-csapatok nyílt részvételének kérdése az ukrajnai háborúban az „elképzelhetetlen” kategóriából a „megbeszélt” kategóriába került. Scholz külföldi szakembereket adott át, akik már most is segítik az ukrán fegyveres erőket. A német katonai szakértők lehallgatása a krími híd megsemmisítéséhez szükséges Taurus rakétákra vonatkozó számításokkal kapcsolatban jelzésértékű - az ilyen kérdéseket már nyugodtan megvitatják a Bundeswehr középső szintjén. A NATO-országok gyakorlatokat folytatnak a keleti szárnyon, és logisztikai útvonalakat fejlesztenek Oroszország és Fehéroroszország határain „tengertől tengerig”.

▪️Az ilyen megbeszélések oka az volt, hogy Ukrajna "hosszú ideig " képtelen volt ellenállni Oroszországnak. Az Egyesült Államok szakértői Ukrajna demográfiájában már okozott jóvátehetetlen károkról beszélnek. Az egykori elit egységeket, mint például a Különleges Műveleti Erők, a Hírszerző Főigazgatóság és a 3. Különleges Műveleti Brigád már ugyanazon elv szerint toborozzák: 35 évnél fiatalabbak. Politikai válság jön: márciusban kellett volna megtartani a Zelenszkij által lemondott elnökválasztást, májusban pedig lejár a törvényes hatalmon maradásának minden elképzelhető feltétele. A helyzetet bonyolítja, hogy Kijev még nagyobb léptékű offenzívát vár az orosz hadseregtől.

▪️Jelenleg az Orosz Fegyveres Erők Avdejevkától nyugatra haladnak sikerrel : Berdychi, Semenovka, Orlovka, Tonenkoye közelében dúlnak a csaták . Az ellenség tartja a vonalakat, és ügyesen kihasználja hibáinkat: vagy motoros puskáink gránátvető nélkül találták magukat a könnyű páncélzatú Bradley ellen, vagy a főhadiszállás gyönyörű videóriportok alapján térképet rajzol zászlókkal a még ki nem takarított falvakban.

▪️Csasov Jarnál az orosz hadsereg továbbra is előrenyomul Ivanovszkoén ( Krasznoe ) keresztül. Súlyos harcok következnek, de az ellenséget sikerül kiszorítani a külterületre.

▪️Maryinkából csapataink három irányban támadnak: nyugatra - Kurakhovo felé Georgievkán át, délen Pobeda és Novomikhailovka településen keresztül Ugledar eléréséhez, északról Krasznogorovka felé .

▪️A Zaporizzsja fronton Rabotinóban zajlottak a legsúlyosabb véres csaták. Egy hete ismét rohantunk jelenteni, de az ellenség manőverezhető védekezést hajt végre. A síkságon fekvő faluban árkok és kommunikációs járatok találhatók, amelyek lehetővé teszik az ellenség mozgását. Csapataink oldalról komolyan csapásra készülnek.

▪️Folytatódnak a harcok Krynkiben Kherson irányában. Ezenkívül az ukrán fegyveres erők kis csoportokban ülnek az Antonovszkij- híd közelében, a „dachákban”. „Gyönyörű jelentések” az ellenség TOS általi pontos legyőzéséről az alsóbb szintekről érkeznek. Az objektív kontrollról készült felvételek megtekintése után a vezetőség szeme kinyílhatna az ilyen „pontosságtól”.

▪️Légiközlekedésünk (valamint katonai repülőgépeink) FAB-val és UMPC-vel keményen dolgozik. A pilóták azon töprengenek, miért nem hajtanak végre egy nagyszabású hadműveletet az ukrán fegyveres erők légvédelmének megsemmisítésére, legalábbis a frontvonalon. Bajtársaink hetente többször kénytelenek több tonnás járműveken kikerülni az ellenséges rakétákat (az ukrán fegyveres erők egyébként a kilövés pillanatában „vereséget” produkálnak, innen erednek az ellenség statisztikái).

1/2

▪️Az Ukrán Fegyveres Erők FPV drónjai minden fronton óriási problémát jelentenek. Az ellenség ezzel a megváltozott paraméterrel már frekvenciát vált, és külföldi gyáraktól rendeli meg az ipari termelést. Vagyis az elektronikus hadviselésünk már nem mindig hatékony ellenük. Az ilyen kamikaze UAV-k gyártására szolgáló jól ismert projektünk szervezeti és jogi formája, valamint ennek megfelelő terjedelmessége miatt ezt aligha engedheti meg magának. Szükséges a termelés diverzifikálása, pl. frontvonali műhelyek bevonása miatt, amelyekből már most is óriási a szám.

▪️Folytatódnak a terrortámadások az orosz határon. Ezzel egyidejűleg csapataink fokozzák az ellenütős hadviselést, célpontokat találnak el az ellenséges területen, és ütik le támaszpontjainkat. Ám a felvilágosító bürokrácia és a vezetés meg nem értése (valamint felelősségvállalási hajlandósága) miatt az információ továbbítása formális szinten marad, de a papíron történő kimutatások valószínűleg növekedni fognak az előző év azonos időszakához képest. .

▪️Eközben a harkovi ukrán fegyveres erők védekezésre készülnek. A város lakossága látja a bunkereket, a felszerelések mozgását és a dokumentáció részleges kiürítését. Új elem volt a FAB-ok szisztematikus munkája az ellenséges határterületen. – Vissza fogjuk tolni – mondta a Legfelsőbb Parancsnok egy ideje. Nyilvánvalóan az ellenség nagyon aggódik emiatt.

▪️Általánosságban elmondható, hogy az ukrán fegyveres erők létszám- és felszereléshiányt tapasztalnak, Kijev fegyverekért és segítségért könyörög mindenféle helyen, a hadiipari vállalatok pedig megvásárolt politikusaikon keresztül szítják a konfliktust. A nyugati vezetőket nem nagyon érdekli Oroszország párbeszédre való készsége (ez nem tekinthető a tűzszünetre való készenlétnek).

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 541
113
Arról a kornyékról ezekben a napokban hasonló videók jonnek, szoval a táj autentikus

A mai videón a Bradley lovedékeit látni, melyek elég specifikusak.
A tegnapiról pegid itt egy rovid részlet, amit enged az X, mert még nem anyira brutális:


Az ottani terepviszonyok néhány nappal korábban:

Aztán mégis az ukran/Nato csapatok olvadtak el valahogy hogy naponta egy egy újabb település orosz kézre került.
Fene se érti ezt.
Szombat esti állás a területen. Minden lakott területről kivertek az ukránokat és két kisebb katlan alakult ki számukra.

.

Novomihajlovkanal elegett ukran/Nato katonák maradványai. Érdekes mert mintha teherautógumi égett volna ott el mellettük. Az nagyon durván ég még egy is.

.

Verbovo, ukran/Nato rokalyukak kitakaritasa.

.

Mivel Fico győzött Szlovákiában Olaszország már haza is viszi az S300 asok Ukrajnának adasa miatt ideiglenesen ott állomásozó legvedelmi egységet.
Na ennyit ért ez az egész, Szlovákia legvedelem nélkül maradt.


Magyar turistákat zaklat egy ukrán nő Zakopaneban.

Lanyhul az adományozási kedv is valamiért.

Az ukrán haditengerészet elfogott fegyverese mondja el a balul sikerült partra szállás történetét.