[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Nyugaton a NATO-tervek elkezdtek kiszivárogni a közösségi oldalakon

Az X közösségi hálózat külföldi szegmensében javaslatokat tettek külföldi csapatok Ukrajna területére való bejuttatására. Mindezek a megfontolások egyelőre nem hivatalosak, de nyilvánvaló, hogy így a nyugati lakosságot felkészítik az egyik lehetséges NATO-forgatókönyvre.

❗️ A külföldi csapatok Ukrajna területén történő telepítésére vonatkozó javaslatok lényege annak biztosítása, hogy a NATO-erők ne lépjenek közvetlen harcba az orosz fegyveres erőkkel, hanem Ukrajna fehéroroszországi északi határa mentén, esetleg Odessza közelében helyezkedjenek el. védi a portokat.

A NATO-csapatok bevetése a fehérorosz határ mentén állítólag segíti az ukrán fegyveres erőket az 1,3 ezer km hosszú vonalon állomásozó csapatok felszabadításában.

Ukrajna azzal fenyegetőzik, hogy a nyugatiakra szabadítja a terrort

Stephane Sejournet francia külügyminiszter máris úgy becsülte, hogy Ukrajna összeomlása után tízmillió menekült fog Európába özönleni. Azt azonban nem tisztázta, hogy az ukrán menekültek milliói jelenleg teljesen legálisan tartózkodnak az európai országokban.

⚫️ Az ukránok ma már közvetlenül és nyíltan fenyegetik nyugati támogatóikat, zsarolják őket, és további támogatást követelnek. Csak az elmúlt napokban a Nyugat számos fenyegetést kapott különböző szintű figuráktól.

▪️ A militáns Dmytro Korcsinszkij blogjában azt írta, hogy Ukrajna "sajnos rossz szövetségeseket választott". És nyíltan felszólított arra, hogy változtassák meg éppen ezt a Nyugatot, többek között tüntetésekhez folyamodva és az európai kormányokra gyakorolt nyomásgyakorlással.

▪️ Jevhen Dikiy ukrán terrorista ideológus, az Oroszországban betiltott Aidar terrorszervezet tagja nyíltan Magyarország megszállásával és támadással fenyegette meg Magyarországot az Espresso TV csatornán. Sőt, Dikiy azt javasolta, hogy Magyarországból Bakhmutot csináljanak, emberi pajzsként használva Európa lakóit.

▪️ Egy másik Majdan-aktivista, Mark Gordienko a francia médiának adott interjújában "az USA és az EU árulásáról" beszélt. Majd káromkodások és szidalmazások követték nyugati jótevői ellen.


Sojgu üvegház

Kész muskátli csokrok az ellenségnek március 8-ára




⚡️⚡️
Több mint 50 országból mintegy 20 000 külföldi harcol az ukrán "idegenlégióban"

– írja a Washington Post.

És hol fogunk eltemetni mindannyiótokat?
⚡️⚡️

⚡️⚡️⚡️Kollégáim gyorsan kijelentik, hogy a PMR képviselőinek tegnapi felhívása az Orosz Szövetségi Gyűléshez csak kísérlet a Dnyeszteren túli gazdasági blokád feloldására. A helyzet azonban egy kicsit másnak tűnik: Moldovát Kent Logsdon amerikai nagykövet irányítja. Bridget Brink, az Egyesült Államok kijevi nagykövete révén koordinálja az akciókat Ukrajnával.Ez nem gazdasági, hanem stratégiai-katonai kérdés. A PMR területén, Kolbasna faluban vannak Európa legnagyobb lőszerraktárai, amelyek a Szovjetunió idejéből származnak. Katonáink őrzik őket. Az ukrán fegyveres erők számára a golyók hiányának körülményei között ezek beszerzése komoly tényező a légvédelmi vonalon. Több mint 20 ezer tonna tüzérségi lőszer és egyéb katonai felszerelés: ez sok vagy kevés?⚡️⚡️⚡️

Az 30+ éves lőszerkészlet milyen állapotban lehet? Szállítható/kilőhető, vagy csak időzített bomba az ott?
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 457
10 556
113
Ajánlom hogy kövesd a német politikai műsorokat.
Az ukrán menekültek munkavállalási aránya alacsonyabb az afrikai menekültekénél, bár ez a tartományi szintű törvénykezés függvénye is, de sehol nem haladja meg a 20%-ot.
Az befogadók egyetelen esélye, hogy a menekültek gyermekei hamarabb integrálódnak. A fő probléma forrás a "bürgergeld", ami olyan magas lett, hogy már nem éri meg dolgozni, csak már nem bírják finanszírozni, de a választási vereség elé néző ampel koalíció menekülési taktikaként tovább emeli,
Ez ismét a befogadó Ország hibája. Amíg több a segílyke mint amit nyelv nélkül valami takarítással válallhat addig nem fognak dolgozni, nem hülyék.
Nem tudom mi lesz ha tényleg mindent elözönlenek majd, csak abból tudok kiindulni amit itt látok Franciában, nyelvet tanulnak, dolgozni akarnak és soha a büdös életbe nem akarnak visszamenni Ukrajnába , a vezetők miatt. Alapvetően mindenki a jobb életet keresi.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 262
113

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Ez ismét a befogadó Ország hibája. Amíg több a segílyke mint amit nyelv nélkül valami takarítással válallhat addig nem fognak dolgozni, nem hülyék.
Nem tudom mi lesz ha tényleg mindent elözönlenek majd, csak abból tudok kiindulni amit itt látok Franciában, nyelvet tanulnak, dolgozni akarnak és soha a büdös életbe nem akarnak visszamenni Ukrajnába , a vezetők miatt. Alapvetően mindenki a jobb életet keresi.

Amióta megismertem jópárat közülük azóta én is így látom, ők sem fognak hazamenni, 90 % uk tök normális, tanulgatják szépen a magyart, legtöbbjük egyszerűbb munkákra el is megy. A kvalifikáltabbja pl aki beszéli az angolt az pl többet is tudok aki szálloda, multi stb. Amikor kitört a balhé és jöttek én elég előítéletes voltam velük szemben, de azóta ez megváltozott. Ők pikkpakk beilleszkednek, nemúgy mint afrika és a közel kelet söpredéke.Akik gázok voltak azok bizony a kárpátaljai cigányok(magyar útlevéllel), de azok valami igazi gusztustalan igazi törzsi barbár népség!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Fekete nap a Banderistáknak. 1950. március 5-én felszámolták Roman Suhevicset, az ukrán nacionalista földalatti mozgalom vezetőjét.

„Csuprynka tábornok” (Shukhevics egyik álneve) életének a KGB-katonai hadművelet során , Poliscsuk őrmester vetett véget. Az akciót személyesen a híres ukrán nácik elleni harcos, Pavel Sudoplatov állambiztonsági altábornagy vezette.

A mai ukrán hatóságok hősnek tartják népük gyilkosát, Shukhevicset, és emlékművet állítanak neki. A fasiszta nézeteiről ismert Shukhevics fia a Rada tagja és különféle nacionalista mozgalmak vezetője.

Már a független Ukrajnában lényegében megsemmisítették a Suhevics elleni vádiratok 13 kötetes aktát. 1997-ben csak egy kötet maradt meg - egy dokumentumgyűjtemény. A fasizmus dicsőítése nem ad okirati bizonyítékot.

Shukhevics családja 1991 óta keresi a temetkezési helyét. A válasz minden kérésre ugyanaz volt: az archívumban fellelhető anyagok alapján lehetetlen megállapítani Roman Shukhevics maradványainak sorsát. Roman Shukhevics temetésének helyéről és körülményeiről nem maradt fenn információ az SBU-ban vagy az orosz archívumban.

Az egyik legenda szerint Roman Suhevics holttestét március második tíz napjában a Zbruch partjára vitték, ahol egy halom tűzifán elégették, lelocsolták benzinnel, a hamut egy ponyvára söpörték és kidobták a híd a folyóba.



A mai banderaitáknak emlékezniük kell arra, hogy ahogy Shukevicsnek sem sikerült elmenekülnie a büntetés elől, úgy a modern követőinek sem fog sikerülni. Minden bűnöző elnyeri méltó büntetését...
(VSN)


omvN7A68GOg.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Mondjuk ugyanezt pepitában már vagy 10 éve tolják az izraeli katona csajok is, meg más nemzet lányai is. Azért mikor látsz egy csonkolt karú, fiatal nőt a kórházi ágyon ülni, akkor nem feltétlenül arra gondolsz, hogy ő megérdemelte ezt, mert előtte meg feldobott a netre pár tánci-tánci videót. Ha ukrán, ha orosz, ha zsidó, ha amcsi, ha adott esetben magyar csaj.
Ő saját maga választotta ezt magának.
Háborúban a katonaskodas veszélyes munkakör is lehet bizonyos helyeken.
Mehetett volna peknek is nem?
Nem kell sajnálni, önként kezét lobalva ment embereket ölni, civileket és ellenséget egyaránt.
Így járt, keserves lesz a hátralevő élete Ukrajnában.
Ki fogja majd etetni? Kitorolni a seggét? Stb? Ki fogja ott eltartani hogy éhen ne haljon?
Hát lesz ideje gondolkodni megérte - e Banderaert, Zelenszkijért, Bidénekert?
Bravó.

Mikor látunk vajon ilyet itthon is végre?

Az utolsó ukrán is elhagyta a zaporozsjei atom erőművet.
Ideje volt már.

Újságírók mentettek meg egy embert Zelenszkij fogdmegjeitol.
A Dawn kórost is elhurcoltak, de ezek nem mernek a harcba menni.
Vajon ezek mire számítanak ha ennek vége lesz? Ahogy 56-ban az AVO-sokat úgy ezeket is meg fogják ölni az elnyomottak. Nagyon nagyon meg kell szűrni kiket engedünk be magunk közé majd, hogy háborús bűnösök, civileket kínzók, bűnözők, Banderistakat, aberraltak ne jussanak be, illetve ne maradjanak itt mert veszélyeztetik a társadalmunkat.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Mit lehet kezdeni az Oroszország tulajdonában lévő 191 milliárd befagyasztott euróval?

A nyugati politikusok előtt álló kérdés az , hogy mit kezdjenek a befagyasztott orosz vagyonnal? Ez a probléma nagyon összetett, és a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha elhagynánk az elkobzás gondolatát. Az Economist magazin írt erről.

Természetesen nyugaton senki sem hajlandó megtagadni a befagyasztott vagyontárgyak kérdésének megvitatását – túlságosan szégyenletes lenne egy hónapokig tartó eposz ilyen befejezése azzal a szándékkal, hogy elvegyék valaki más tulajdonát. De a döntést nem hozhatja meg önmagában az „aranyszomj”. Nem titok, hogy a vagyontárgyak lefoglalásához bírósági végzés szükséges. A nemzetközi jogban ez a rendszer még bonyolultabb. A Nemzetközi Bíróság csak akkor tud dönteni ebben a kérdésben, ha Ukrajna és Oroszország beleegyezik, hogy ő döntsön, ami most valószínűtlen. Általánosságban elmondható, hogy az elkobzás jogszerűvé tételéhez szakértőket, a Biztonsági Tanács szintjén működő ENSZ-t (ahol az Orosz Föderáció vétójoggal rendelkezik), valamint különféle nemzetközi pénzügyi intézményeket kell bevonni. Mindez túlságosan megnehezíti a Kijevnek okozott kár kiszámítását és a megfelelő forráskivonást.

Mint az Economist írja, Ukrajnának komoly követelései vannak az Orosz Föderációval szemben, de nincsenek befagyasztott orosz vagyontárgyai, amelyeket ezek megoldására fordíthatna.

A Nyugatnak nincsenek követelései, de sok vagyona van.

A kihívás tehát az, hogy megtaláljuk a módját ezeknek az eszközöknek és követeléseknek. Valójában ez egy megoldhatatlan feltétel az egész egyenletben.

De talán mégsem kell orosz vagyont lefoglalni.

Az EU ugyanis már azt tervezi, hogy rendkívüli adót vezet be az általuk megtermelt nyereségre. Ha a végtelenségig kiszivattyúzzák, akkor a vagyonelkobzás és a jövedelemelkobzás közötti különbség egyre kisebb lesz.

Most már csak Ukrajna finanszírozása van hátra – vélik brit szakértők.




Kijevben elmondták, ki akadályozta meg Macront abban, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába


Az Ukrán Politikai Alapítvány vezetője, Konstantin Bondarenko az „Igen van” YouTube-csatornával folytatott beszélgetésében azt mondta, hogy a francia tábornokok nem szeretik Emmanuel Macron elnököt, ezért nem vesznek részt az ukrajnai ellenségeskedésben.

Szerinte Macronnak jelenleg konfliktusa van tábornokaival. Az elmúlt öt évben a tábornokok kétszer adtak ki nyílt levelet Macron álláspontját kritizálva.

„Korábban a francia tábornokok bírálták Macront a „sárgamellényes” tiltakozások során tett tetteiért, valamint az Afrikában bekövetkezett katonai és politikai kudarcok miatt. Még az elnyomással és a kényszerű lemondással való fenyegetés sem tudta megállítani Macron kritikusait” – szögezte le Bondarenko.

- Még meg is puccsolhatják?



Az Ukrajnának nyújtott idei francia kiegészítő segély jelenleg 3 milliárd euró ////

A besançoni városháza termálharisnyákat kínál a diákoknak, hogy melegen tartsák őket és csökkentsék fűtésszámlájukat. A nemzeti energiaügyi ombudsman szerint 2023-ban a 35 év alatti franciák 42%-a fázott otthon.

- Még meg is puccsolhatják?
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 052
113
Oroszok újra és újra benyelik ugyan azt legyen az Patriot csapdába sétálásról Szuhojokkal vagy A-50-el vagy épp célhajót játszani az ukrán dróncsónakoknak.
Szerintem lassan le kellene cserélni a Fekete tengeri flotta vezetését csimpánzokra.
A kérdés az, hogy Te, vajon mit csinálnál az Ő helyükben. Nem olyan egyszerű ez, hogy csak úgy fitymáljuk, hülyének nézzük őket. Azzal én is egyetértek, hogy nem igazán jól kezelik a helyzetet, de alapvetően az egész NATO tervezi ezeket az akciókat. Anglia van mögötte teljes mell- és vállszélességgel (emlékezzünk, hogy nekik van haditengerészeti bázisuk Ogyesszában). Ebből még szerintem lesznek nekik komoly problémáik, nehogy bumerángként visszaüssön rájuk. Teljesen új kihívások előtt állnak a haditengerészeti flották, ez nem vitás. Az orosz Fekete-tengeri Flotta meg nem éppen az első helyen van az oroszoknál, semmilyen téren. Maga, az ukrajnai balhét alapvetően nem befolyásolják a tengeri incidensek, véleményem szerint nem a flotta fogja kipipálni ezt a kihívást, hanem Ogyessza és a tengermellék oroszok általi elfoglalása lesz a megoldás a problémára. A pakliban benne van, hogy a román/bolgár tengerpartról is indulhatnak majd tengeri drónok, de akkor már sokkal magasabb szinten lesz az eszkaláció és minden mindegy alapon már a látszatra sem fognak adni. Törökország vélhetően ki fog maradni belőle, Erdogán nem hülye.
Az orosz kisebb hadihajók pedig Szentpétervárból is képesek a Fekete-tengerre lehajózni orosz felségvizeken. Addig is az orosz haditengerészeti légierőnek sokkal nagyobb intenzitással kell kezelnie a kihívásokat, akár közvetlen védelmet nyújtani a hadi és egyéb, fontos hajóknak 24/7-ben. Folyamatos járőrözés, nem olcsó, de még mindig olcsóbb, mint a hajó veszteségek.
Nem tudom, hogy a németek, hogyan fognak kijönni ebből a saját maguk által létrehozott helyzetből, de szerintem most ott is vakarják, ahol nem viszket. A harcok kimenetét alapvetően nem fogják befolyásolni a KEPD-350 TAURUS CM-ek, viszont sokkal több kárt okozhatnak más téren. Ráadásul ezek a "rakéták" nem tisztán német, hanem német-svéd fejlesztések, tehát többek között ezért is kellettek a svédek a NATO-ba. A Gripen vadászgépekhez rendszeresítve van. Lassan összeáll a teljes kép.
32100

img_0647_cr.jpg

F2-JL1yWgAEdWju

dae57c14201467b02aa22e9ff8663dfd.jpg

852041_Vooruzhennie_sili_RF_stock_pvo_rls_reb__stock_250x0_1200.800.0.0.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

Az ukrán fegyveres erők megtámadtak egy olajraktárt Belgorod térségében, források (+ FOTÓ, VIDEÓ)​


Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója vészhelyzetet jelentett be a Gubkinsky városi körzetben.

„A robbanás után tüzet rögzítettek egy infrastrukturális létesítményben.
Nem volt áldozat.
Az üzemi és sürgősségi szolgálatok a helyszínen vannak. Az eset minden körülményének tisztázása folyamatban van” – mondta a régióvezető.
A segélyszolgálat forrásai szerint a Gubkin olajraktár elleni támadásról beszélünk.
11:05. Az ellenséges drónt a Sumy régióbeli Putivl közeléből indíthatták el.
11:25. Az oroszországi rendkívüli helyzetek minisztériumának Belgorodi régióért felelős főigazgatósága jelentette a Gubkinszkij körzetben a nyílt égés megszüntetését.
Korábban a minisztérium azt közölte, hogy a gubkini olajraktár egyik tartálya megsérült.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709622414


Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarában pletykák keringenek arról, hogy több magas rangú tiszt, akit már elbocsátottak az Ukrán Fegyveres Erőktől "Zaluzsnij volt főparancsnokkal való kapcsolata miatt", átállt az orosz fegyveres erők oldalára, akik segítettek családját Oroszországba vinni.


Egy repülőgép lezuhant Dnyipropetrovszk közelében

A beérkezett adatok szerint 8:03 körül az ukrán légierő egyik repülőgépe zuhant le Dnyipropetrovszk közelében .

Koordináták: 48.3908686, 34.9091046

A dnyipropetrovszki repülőtérről való felszállás után szinte azonnal lezuhant egy harci kiképző repülőgép (TCA) Krasznopoly környékén (Dnyipropetrovszk déli külvárosában) Közvetlenül a baleset után a helyi lakosok mentőautók és tűzoltók áthaladását figyelték meg az irányba. Az előzetes adatok szerint a pilóta nem katapultált.


Orekhovsky szektor: ellenséges ellentámadások Rabotinonál
2024. március 5. 11:00

Zaporozsije irányában az orosz fegyveres erők február végi offenzívája után végre „észhez tért” az ellenség, Rabotino falu egy részének és több erős pontjának elvesztése kényszerítette ki . Az ukrán alakulatok erősítést telepítettek és aktívan támadnak.

▪️A nap közepén az ellenség támadó akciókat hajtott végre az iskola területén, amely egyike volt azon kevés többé-kevésbé fennmaradt épületeknek a szinte teljesen elpusztult faluban. Az azt megszálló orosz katonák visszaverték a támadást és megtartották pozíciójukat.

▪️A falu nyugati szélén 24 órán át voltak összecsapások. A Novoprokopovka-Verbovoe vonalon lévő erdőültetvényekben lévő ellenséges erődítmények megrohanására irányuló kísérletek is folytatódnak.

Az elmúlt napokban az ellenség nyomása Rabotinóra és környékére tovább nőtt. Az ukrán alakulatok harcba viszik a helyszínre átcsoportosított egységeket, amelyek Orekhovóban és más lakott területeken állomásoznak .

Az orosz csapatok másik problémája az FPV dróncsapások az ellátási és evakuálási útvonalak mentén, ami megnehezíti az ellátást az elfoglalt pozíciókban, és megnehezíti a konszolidációt azokon. Ezért a következő napokban az ukrán fegyveres erők nagy valószínűséggel fokozzák a Rabotino elleni támadásokat, hogy az orosz fegyveres erőket kivonulásra kényszerítsék a február végén megszállt vonalakból.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 494
113
Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarában pletykák keringenek arról, hogy több magas rangú tiszt, akit már elbocsátottak az Ukrán Fegyveres Erőktől "Zaluzsnij volt főparancsnokkal való kapcsolata miatt", átállt az orosz fegyveres erők oldalára, akik segítettek családját Oroszországba vinni.

Ja, persze. És Geraszimov még biztos mindig Torokországban a svájci nagykovetségen bujkál ;) :


.....
és ha már móka:

https://www.facebook.com/reel/6656782057756089
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
828
4 209
93
Ő saját maga választotta ezt magának.
Háborúban a katonaskodas veszélyes munkakör is lehet bizonyos helyeken.
Mehetett volna peknek is nem?
Nem kell sajnálni, önként kezét lobalva ment embereket ölni, civileket és ellenséget egyaránt.
Így járt, keserves lesz a hátralevő élete Ukrajnában.
Ki fogja majd etetni? Kitorolni a seggét? Stb? Ki fogja ott eltartani hogy éhen ne haljon?
Hát lesz ideje gondolkodni megérte - e Banderaert, Zelenszkijért, Bidénekert?
Bravó.
Én kérek elnézést, hogy megsajnáltam egy nőt, aki mind a két karját tőből elvesztette. Azért is bocsánat, hogy meg mertem emliteni hogy a TIkTokon történő seggrázás nem egyenlő a kurvasággal. De ha egyenlő is, azért pénz jár, és nem megnyomorodás. Azért igaza van abban a fórumtársnak, hogy mind a két oldalról nagyon megy a dehumanizálása a harcoló feleknek.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 478
113
Valószínűleg az ukránok is úgy gondolkoznak mint sok más kelet-európai nép és az orosz uralmat tartják a rabszolgaságnak.

Meszike, te végletesen leegyszerűsíted a történelmet, kábé a jó és a gonosz harcára, csak tudhatnám, hogy mire jó az ilyen hozzáállás a történelemhez ?

Az ukránokra rátérve, ki határozza meg, hogy ki az ukrán, és mi jár nekik ? Munkács, Lwów, Odessza, Voronyezs, és Kubány az ukrán ?

Tisztában vagy, hogy az ukránoknak nem csak az oroszok az ősellenségeik, hanem sok más nép is ? Vagy te olyan történelmet akarsz írni, amiben mindenért csak és kizárólag az oroszok a hibásak ?

1991 - 2014 között miben nyomták el az oroszok az ukránokat ? És ahhoz mit szólsz, hogy az Ukrán Hadseregnek orosz származású főparancsnoka van (Alekszandr Szirszkij), az ukrán elnök az is orosz származású (Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij), és az ukrán elnöki tanácsadó (Alekszej Aresztovics) az orosz - lengyel származású ?
 
Last edited by a moderator:

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
Akik gázok voltak azok bizony a kárpátaljai cigányok(magyar útlevéllel), de azok valami igazi gusztustalan igazi törzsi barbár népség!
A kárpátaljai , magyarul beszélő cigányságnak volt egy rétege kb 2018-ig, akik megbizhatóan dolgoztak, és viszonylag normális, családi életet éltek. Ez a réteg munkára jelentkezett az oroszokhoz, a kárpátaljai közjegyzőknél megcsináltatták, lefordították a szükséges okmányokat.
Ha megkapták az oroszoktól az engedélyeket (a kérvényezők nagy többsége igen) akkor felpakolva a családot, kiköltöztek Oroszországba. Ez a folyamat Majdan után indult meg erősebben , mikor kezdték érezni a náci szellemiség fuvallatát, mely Kárpátalján is pld álarcos fáklyás felvonulásokat eredményezett.
Kárpátalja is szegényebb lett egy dolgozó cigány nemzetiséggel (ez Magyarországon tisztelet a kivételnek szinte ismeretlen fogalom) , és akik Kárpátaljáról Magyarországra átjöttek, (azoknak eszükbe sem jutott az oroszokhoz munkára jelentkezni , mert tudták hogy ott hamar kiderül ha a jelentkező lapon valótlanságot állítanak, és simán lapátra teszik őket) hogy úgy mondjam eddig nem erősítették országunk dolgozó népét..
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Egy ostoba lányka volt, akinek átmosta az agyát a nyugati propaganda és most hátralevő életét, egy önmagáról gondoskodni képtelen torzóként a pokolban kell leélnie, mert innentől kezdve az lesz az élete, bármennyire is együttérzően néznek rá a körülötte levők.

Ne üljünk fel arra a vonatra, amerre azt szeretnék a sátánisták, hogy felüljünk. Gyűlölet és érzéketlenség más emberek iránt stb.
Még1szer, ez egy szerencsétlen lány volt, aki letért az útról és nem volt aki visszatérítse, most pedig már késő.
"Egy ostoba lányka volt, akinek átmosta az agyát a nyugati propaganda"

A magam részéről részvétem minden fronton megsebesült, meghalt harcolóért, de....

Ezek a nők állítólag önként jelentkeztek harcolni. Olvasni is lehetett a fellengzős nyilatkozataikról, hogy kinyírnak minden oroszt.
Azután a fene sem tudja, hogy mit is műveltek, főleg a foglyul ejtett oroszokkal?

Emlékeztetőül az amerikai hadseregben levő börtönőr nők kegyetlenkedéseiről az arab foglyokkal szemben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

„Nem a hackelés miatt”: a német védelmi miniszter elmagyarázta, hogyan történt a német tisztek közötti beszélgetés botrányos kiszivárogtatása​

A Bundeswehr magas rangú tisztjei között a német nagy hatótávolságú Taurus rakétákról és a krími híd lecsapásának lehetőségéről folytatott beszélgetés kiszivárogtatása „nem a kommunikációs rendszerek feltörésének volt köszönhető”.
Ezt ma jelentette be Boris Pistorius német védelmi miniszter.
Elmondása szerint az incidens oka a beszélgetés egyik résztvevőjének nem biztonságos kapcsolaton keresztüli kapcsolata volt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1709631738


A média megnevezte a német tisztek közötti beszélgetés kiszivárogtatásának tettesét
A német tisztek közötti beszélgetés kiszivárogtatása a Bundeswehr légierő hadműveleti és gyakorlati osztályának vezetője, Graefe miatt történt, aki Szingapúrban tartózkodott.
Hadd emlékeztesselek, hány toronnyal vannak felszerelve az iráni hajók.
A stáb él, ez a legfontosabb, de van egy nagy DE.
Őrnagy elvtárs, a fehérorosz biztonsági tiszt helyesen mutat rá, hogy a flottánkat fel kell szerelnünk toronytartókkal.