[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Felnőtt ember, így döntött, ezt vállalta, akár tudta mi várhat rá akár nem.
Ő önként ment embert ölni, ellenséget, civilt, oroszt, ukrant, akár magyart neki mindegy volt.
Őt nem az utcáról raboltak el akarata ellenére.
Fogd fel úgy hogy egyel kevesebb amelyik a te életedet veheti el akár hamarosan. Ettől még te meg én fogjuk eltartani itt a punijóban.
Itt a Fb profilja, én meg nem tudom nézni regisztráció hiányában, aki akarja utána nézhet az eloeletenek.

Abrams konyec, 4.

Novomihajlovkan trikolor lobog az eddigi bikolor helyett.

Jabba lánya felmondott.


Így robban fel a Himars.

A Szergej Kotov csatája térképen.
Az állítólagos "szegény szerencsétlen" kiscsaj FB profilja egyértelműen egy dezinformációs/propaganda céllal létrehozott kamu.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Összefoglaló 2024. március 6-án reggel

▪️Éjszaka a Geranium UAV-ok megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők Odessza régiójában található létesítményeit. Az ellenséges légvédelem ismét városi területekről működött, jelezve a katonai létesítmények szokásos elhelyezését a polgári létesítmények között.

▪️Kherson irányában Krynkiben dúlnak csaták, az ellenség a tüzérségi és dróntámadásokat igyekszik fokozni állásaink ellen az erdőben és a falu határában. Az Orosz Fegyveres Erők fokozták a munkát Sztanyiszlav és a Dnyeper torkolatánál lévő célpontokon.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit Rabotino térségében összpontosította. Csapataink rohamcsoportjai a faluközpont területén, az iskola közelében működnek, egymást helyettesítve. Az elülső rész a mi szolgálataink szerint „réteg tortára” hasonlít - az LBS nem statikus. Az ukrán fegyveres erők aknásítanak a területen, tartalékokat és páncélozott járműveket hoznak be.

▪️Vremevszkij irányban csapataink terepi lőszerraktárakat rombolnak le és ellenséges állásokat ütnek le.

▪️Marinkától északra Krasznogorovkában, nyugatra Georgievkában csaták zajlanak Kurakhovo - ba való áttöréssel , délen a novomihajlovkai csata folytatódik.

▪️Avdeevkától nyugatra, a Berdychi körzetben a harmadik Abrams harckocsi megsemmisült (plusz egy erre a harckocsira épülő aknamentesítő jármű is korábban megsemmisült). Az ellenség manőverezhető védelmet hajt végre, de csapataink tűz alá kerülnek, amikor páncélos csoportokkal próbálnak ellentámadást végrehajtani. Tonenkoye- ban , Orlovka és Szemjonovka közelében csaták zajlanak

▪️Krasznolimanszkij irányban csapataink előrenyomulnak Terny település területén, ellenséges erődítményeket foglaltak el.

▪️A belgorodi régió határ menti területeit naponta támadják az ukrán fegyveres erők. Egy repülőgép típusú UAV-t lőttek le a Grayvoronsky városi negyedben. Novopetrovkában, Valujszk városi kerületében egy UAV robbanószerkezetet dobott egy autóra. Novaja Tavolzsankán az ukrán fegyveres erők kamikaze drónnal támadtak meg egy civileket szállító teherautót, de áldozatok nem voltak. A Shebekinsky városi körzetben található Muhin faluban az ukrán fegyveres erők lövöldözése megrongált egy elektromos vezetéket.

▪️Az ellenség 62 lövedéket lőtt ki a DPR polgári lakosságára. Verhnetoreckoje városában egy 1980-ban született férfi megsérült egy kamikaze UAV támadás következtében a Jaszinovataja-Gorlovka autópályán. Gorlovkában egy kazánház kezelője, egy 1972 -ben született nő megsebesült. a náci tüzérségi csapás eredményeként.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
A Szergej Kotov korvett ára 65 millió $. Azért nem vagyok benne biztos, hogy a legmodernebb orosz hadihajó lenne, maximum a saját kategóriájában. Talán végre levonják a tanulságokat az orosz haditengerészetnél és hathatós védő intézkedéseket foganatosítanak, még ha sokba is kerül. Akár nagyobb felderítő drónokkal, repülőgépekkel 24/7-ben biztosítják a hajók közvetlen védelmét. Az angolok és franciák, eléggé túltolták már, ne csodálkozzanak majd, ha esetleg a La Manche csatorna alatti Csatorna-alagúttal történik valami kellemetlen.
9bf43359c383c6b11a59f839dbae551a.jpg

Esetleg a Panama csatornával is történhetnek balesetek, ki tudhatja. Az ukránok természetesen okozhatnak még az oroszoknak kellemetlenségeket, problémákat, váratlan meglepetéseket, akár a konfliktus vége után is, de alapvetően a végén mindig ők szívnak nagyobbat. Az orosz daráló magasabb sebesség fokozatra kapcsolt, de van ott még több fokozat is. Egyre jobban kiderül, hogy a NATO országok nem külön-külön, hanem közösen vannak benne az ukrán balhéban. Nehezen tudom elképzelni, hogy a NATO, mint katonai szervezet, hivatalosan de jure, hogyan tudna háborúzni, mert ahhoz mindenkinek benne kell lennie, ha már egy is visszakozik, akkor maximum de facto háborúzik a szervezet, mint most is, jelenleg csinálják. Szerintem felkészülhetünk, hogy akár hosszú évekig tart majd ez a konfliktus és további háborúk egész sora fog következni több helyen is, akár a kontinensünkön. Elkezdtek hullani a modern nyugati hadifelszerelések és ez sem ígér sok jót a jövőre nézve.
6fc34b2ea57600aa667f7677a34f458e.jpg

Deszantos. Vajon az a civilnek látszó jármű hogy került a gödörbe a mező közepén?
2024-02-22T141443Z_1163369409_RC2U66AC2BU5_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-BRITAIN-SANCTIONS-pic4_zoom-1500x1500-65153.jpg

de-1200x675.jpg

RIA_8634129-pic_32ratio_1200x800-1200x800-8964.jpg
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Utólag soha senki semmiért nem hibás, főleg akkor nem, amikor a felelősséget kéne vállalni...
Csak nálunk:
  • manapság már a tanácsköztársaság jópofa vérszomjas különítményesei sem hibásak, igaz felkoncoltak néhány arcot, de hát azok megérdemelték, meg egyébként is sokkal kevesebbet, mint egy év múlva a másik csapat reakcióként/bosszúból.
  • utólag senki nem volt nyilas
  • utólag senki nem volt ÁVÓ-s, főleg olyan nem, amelyik egész éjszaka bírta püfölni a pácienst.
  • utólag senki nem volt munkásőr
  • utólag senki nem volt benne abban a körben, amelyik jól járt a privatizációval.
  • Jaaaa és természetesen máshol (óriás-ausztriában) utólag senki nem volt náci, de tényleg egy lélek sem, meg főleg SS nem...

Ha eljön az ideje és felelni kéne a tettekért, akkor nem lehet majd olyat találni, aki azovos, ajdaros, karpat szicses, meg még kitudja milyen sovén fundamentalista sz@r volt valaha akár egy percig is. Olyan meg utólag pláne nem fog lenni, amelyik a lépcsőházban kiszurkálta az összekötött kezű fogoly szemeit, amelyik tele marsrutkát sorozatvetőzött szilánkokra és azok se lesznek majd utólag, akik a leszakadt állkapcsú orosz hulla torkába videóztak bele, miközben a többiek ott röhögtek körülöttük.
Utólag a kisasszony se csinált semmi rosszat (még akkor se, ha véletlenül a valóságban meg igen)

Holnapra tele lesz az internet, hogy fából volt ez is... utólag minden 1:1-es makett, ami lefial az ukránok tárházából.

Az ukrik helyettem is maketteznek, mert volt már skyranger teherautó makett, nasams indító makett, aztán sentinel radar makett, Szu-25-ös makett (mondjuk az kiköpött olyan volt, mint az igazi), MiG-29-es makett, talán még patriot makett is...
rohadtul ráérnek. Biztos ez is beleszámít a GDP--be. :)
OFF
""
Nem ő a hibás, hanem azok a felnőttek, akik ezt csinálták belőle, akik úgy kondícionálták az agyát, hogy lányként elmenjen a férfiak háborújába, merhogy akkor lesz jóukrán...
Utólag soha senki semmiért nem hibás, főleg akkor nem, amikor a felelősséget kéne vállalni..."

Az elhülyült pc világ álláspontja.

Nem felelős, mert idegállapotban volt, nem felelős, mert kiskorú, nem felelős, mert..... stb és ezért a büntetési tétel korlátlanul enyhíthető.

Az angolok nem a szívem csücske, de egyetértek a mára már idejét múlta törvénykezési rendszerük, mindegy milyen korú, ha a bűncselekményt el tudta követni, akkor vállalni kell a büntetést is.

ON
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Megnéztem a kiscsaj profilját. Legalább 1db műkézre kér adakozást...azt hittem az ingyen jár... Hagynák hogy így maradjon??
Meg aztán még slavaukrainyizik, de hát az már mindegy ilyenkor. Meg hát kell is! Azt írja egy gránát intézte így el amit rádobtak az oroszok. A frontvonalban volt... Na de mit csinált símogatta a gránátot, hogy mindkét kezét levitte?
Az én meglátásom, hogy bebizonyosodott, hogy önként ment oroszt ölni a frontvonalba. Ha a nagy lelkesedése alábbhagy majd átgondolja...de sztem már megtette. Nagyon rossz lesz majd így élnie, mikor elmúlik a felhajtás körülötte, és szembesül önmagával. De még egyszer mondom, tudta mit vállalt. Ez a tipikus esete annak hogy aki...k...nak áll, ne csodálkozzon ha me...sszák :( Ezt nem tudom szépíteni sajnos...
Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.
Valószínűleg önkéntes volt. De az önkéntesség is több tényezőből áll össze: volt példa olyan ukrán katonanőre (már orosz hadifogságban van), aki állítása szerint a munkáját már elvesztette, a férje meghalt a fronton, és - a gyerekeket a nagyszülőkhöz lepasszolva - azért ment katonának, hogy legyen még valami bevételük. Ez is az ukrán realitás része (meg a Kijevben bulikázó huszonéves is az).
Az amputált csaj nagyon szomorú látvány, de számára ez a háború, meg a normális élet végetért. Én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudta, mit vállalt. Az ukrán (belföldi) propaganda sokkal komolyabban hiteti el az emberekkel, hogy ők aztán mennyire jól állnak.
A gránátdobálós videókból láttam már olyat, amikor egy orosz "produkciót", a vízjelektől megfosztva posztoltak ukránnak, mondván a hőkamerán még a terepminta sem látszik, ráadásul sokszor tökugyanolyan gránátokat dobálnak. (Megjegyzés: furcsamód ilyet nem láttunk az elmúlt két év alatt orosz oldalról... ahogy ArmA videókat sem próbáltak eladni valós harci felvételként. Na de mindegy.)

Úgyhogy a csajszi jó eséllyel egyszerre áldozata a saját elvakultságának, az országában roppant jól működő propagandagépezetnek, meg annak az orosz drónoperátornak, amelyik megnyomta a gombot és közben jót röhögött.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113

Az ukrán valóság... Vicc nélkül még sajnálom is valahol (lehet hogy ember vagyok?-ááá nem hiszem). Sajnos nem egy olyan videót láttam ahol a rokkant katona pl 2 picivel maga mellett arról beszél, hogy a felesége elhagyta mert lerokkant, összejött mással, otthagyta a 2 picit. Az ukrán államnak meg csak addig volt jó, míg tudott harcolni, mióta lerokkant nem kell senkinek, és a pénz arra nem elég hogy egész hónapban egyenek vmit a gyerekeivel...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
- Olyan jó, hogy amikor a világbéke nagy őrzőjéről kiderül valami egészes más, az imádóik fejüket a homokba dugva hallgatnak mint szar a gazban. Semmi sem történt, imádatuk tárgya imádnivaló. (Lássuk, mernek-e nevetni azon, hogyan lettek átverve.)


Amerikai csapatok nem mennek Ukrajnába... nem kommentáljuk a francia gyávaságot


Az Egyesült Államok nem fog csapatokat küldeni Ukrajnába harcolni - jelentette ki John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács stratégiai kommunikációs koordinátora, kommentálva Macron francia elnöknek a szövetségesekhez intézett felhívását, hogy ne legyenek gyávák.
"Nem fogom elemezni Macron elnök szavait.
Úgy értem, minden bizonnyal minden joga és képessége megvan ahhoz, hogy a saját nevében beszéljen a nézeteiről.
Én csak Biden elnök úr nevében tudok beszélni.
"Ő is nagyon világosan fogalmazott a háború kezdetétől fogva. Nem lesznek amerikai csapatok a földön harcolva Ukrajnán belül" - jegyezte meg az amerikai tisztviselő.
Zelenszkij ukrán elnök nem kéri a szövetségesektől, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába - hangsúlyozta John Kirby.
"Zelenszkij elnök nem ezt kéri. Csak az eszközöket és a képességeket kéri.
Soha nem kérte, hogy külföldi csapatok harcoljanak az országáért.
Ő és a csapata akarja megcsinálni, de szükségük van az eszközökre, és „ez az, amire nekünk szükségünk van".


Franciaország nem lépheti át az ukrajnai konfliktusban való bűnrészesség vörös vonalát.

"Soha nem léptük át a cinkosság vonalát az ukrán konfliktusban, és nem is fogjuk átlépni" - jelentette ki Stephane Sejourne francia külügyminiszter a francia televíziónak.
Sejourne szerint "Franciaország üzenete Oroszországnak teljesen világos: Párizs továbbra is segítséget nyújt Kijevnek".


A háború tragédiája: az ukránok elhagyják sebesülteiket a csatatéren (videó)
2024.03.05. | 21:55

A Donyecki 1. Hadsereg Hadtestének 110. dandárjának UAV-kezelői VOG-val ütötték el az ukrán harcosok állásait.
Az ukrán harcosok annyira demoralizálódtak, hogy még a sebesülteiket sem ápolták, és pozíciójukban hagyták őket meghalni.

Az ukrajnai háború a Vogue címlapja lett! (fénykép)

2024.03.05. | 21:59

Férfiak és nők boldogan pózolnak katonai egyenruhában
Amikor valami divatosat akarnak csinálni, vagy valami plüssöt akarnak ráderőltetni, nem kell túlságosan megerőltetniük magukat.
Tömegpusztító eszközöket használnak => A háború szép. A háború barátságos
A háború divatossá vált, és ez a VOGUE-on van!

- Azután pózolhatnak karok nélkül, lábak nélkül. Egész hátralévő életükben pózolhatnak.

A Vogue szerkesztői is elmehetnének így pózolni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113

Az ukrán valóság... Vicc nélkül még sajnálom is valahol (lehet hogy ember vagyok?-ááá nem hiszem). Sajnos nem egy olyan videót láttam ahol a rokkant katona pl 2 picivel maga mellett arról beszél, hogy a felesége elhagyta mert lerokkant, összejött mással, otthagyta a 2 picit. Az ukrán államnak meg csak addig volt jó, míg tudott harcolni, mióta lerokkant nem kell senkinek, és a pénz arra nem elég hogy egész hónapban egyenek vmit a gyerekeivel...
Senki sem kötelezte őket, hogy nácikat puccsoljanak a vezetésbe 2014ben, ill. arra, hogy bedőljenek BoJo nyomásgyakorlásának (hol van már az a tag, aki elsőként áll fel Trump mellől, pedig öribarik voltak, mint az közismert) 2022ben!

Innen induljunk, meg onnan, hogy milyen bázisokat akartak a Krímben, mit akartak ott a ruszki flottával, amiért elvesztették az egészet, ill. miért indítottak ATOt a saját nem nekik tapsikoló népük ellen. 2014. május 2t és az utána következőket már nem is írom ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Az állítólagos "szegény szerencsétlen" kiscsaj FB profilja egyértelműen egy dezinformációs/propaganda céllal létrehozott kamu.
Nem tudom, én nem tudom megnezni, ezt találtam róla a kép és a név alapján.

Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Nem tudtad? :eek:
2014 óta többször is szó volt róla itt.
De nem csak neki vannak gyökerei onnét, az egész gobelebancos háttérben mozgó pereputtynak.
Jacenjukkal vagy Porossal ha jól rémlik meg szegrol végéről rokonok is.
Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.
Valószínűleg önkéntes volt. De az önkéntesség is több tényezőből áll össze: volt példa olyan ukrán katonanőre (már orosz hadifogságban van), aki állítása szerint a munkáját már elvesztette, a férje meghalt a fronton, és - a gyerekeket a nagyszülőkhöz lepasszolva - azért ment katonának, hogy legyen még valami bevételük. Ez is az ukrán realitás része (meg a Kijevben bulikázó huszonéves is az).
Az amputált csaj nagyon szomorú látvány, de számára ez a háború, meg a normális élet végetért. Én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudta, mit vállalt. Az ukrán (belföldi) propaganda sokkal komolyabban hiteti el az emberekkel, hogy ők aztán mennyire jól állnak.
A gránátdobálós videókból láttam már olyat, amikor egy orosz "produkciót", a vízjelektől megfosztva posztoltak ukránnak, mondván a hőkamerán még a terepminta sem látszik, ráadásul sokszor tökugyanolyan gránátokat dobálnak. (Megjegyzés: furcsamód ilyet nem láttunk az elmúlt két év alatt orosz oldalról... ahogy ArmA videókat sem próbáltak eladni valós harci felvételként. Na de mindegy.)

Úgyhogy a csajszi jó eséllyel egyszerre áldozata a saját elvakultságának, az országában roppant jól működő propagandagépezetnek, meg annak az orosz drónoperátornak, amelyik megnyomta a gombot és közben jót röhögött.
Nem tudta.
Hát ez a bajom nekem tudod hogy az emberek nem tudják mit jelent a háború. Nem látják a háború arcát, mert az csak a hamis média, a Cnn, meg a videojáték mesevilág amit elkepzelnek belőle, hogy ők úgyis megússzák és csak a másikat éri majd baj.
Láttunk már itt elég háborút, mert itt még meg lehet nézni, akit érdekel, bár itt se lehet mindent kirakni. De úgy gondolom ezzel szembesülnie kellene mindenkinek aki háborúra vágyik.
Semmilyen katonai vagy gazdasági szövetség, vagy GDP színvonal nem ér annyit hogy itt még egyszer háború legyen.

Btr 60 és pár Gvozgyika megy talán vegre Ukrajnába a dolgozó bolgár nép ajándéka ként. Biztos sok hasznát veszik ezeknek a harminc éve rozsdasodo holmiknak.

 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
A franciak utan a csehek is bemennenek. A jelek egyertelmuek, be fogunk menni Ukrajnaba.

Téged a fejedre ejtettek?
Azt akarod, hogy az oroszok megint legyaluljanak?
Mert, hogy lefognak, ha tengelyt akasztunk velük. Kerüljön amibe kerül.
Tudom, nem fognak mert az USA megvéd - mondanád erre te. Persze, egyéb dolga sincs Amerikának, mint megdögleni Európáért, főleg értünk lenézett kelet-európai népekért. És egyébként is, mindig a végén szeret beleállni, amikor mindenki legyengült. DE mi van, ha történetesen csak a NATO tagokból önkéntes alapon összetákolt sereg (vagyis nem a NATO, mert annak nincs jogalapja oda bemenni, lévén védelmi szövetség) fog legyengülni? Gondolod folytatni fogja, ha bot elfogy és már csak ő marad?
Egyébként jó utat, ha nagyon akarsz menni.

Az a politikus aki beleáll ebbe az ukrajnai bevonulásosdiba, az nagyot fog bukni. Főleg itt Európa keleti szárnyán. Még a lengyeleknél is. Figyelembe véve, hogy még a 70-es években is, amikor jóval edzettebbek voltak a nyugati társadalmak, akkor is óriási háború ellenes megmozdulások voltak (lásd a vietnámi háború), nem hiszem, hogy könnyen kötélnek állnak az emberek.
A mostanság élő népeket mindenre lehet használni csak háborúra nem. Kizárt, hogy könnyen és hamar meggyőzhetők lehetnének arról, hogy feladják kényelmes létüket és menjenek az ukrajnai frontra, ahol sár, fagy, hőség és főleg a halál vár rájuk. Ha ezt mégis erőlteti az elit akkora cirkuszt fognak az érintettek rendeznek, hogy ihaj.
Nem véletlen, hogy - látva a nagy ellenállást - Macron is visszakozott.
Gondolom nem tett le végleg a tervről, amint szokták a demokrácia nagyobb dicsőségére, hanem majd ha megfelelőn felpuhították a népeket, akkor megint előveszi. Csak az a nagy kérdés, hogy van-e még elég idő a puhításra, és ha el is érik a céljukat a népek beleegyezése kapcsán, akkor még lesz-e mire bemenni az ukránokhoz. Merthogy az orosz nem fog arra várni, hogy az atlantisták megfelelőn felhergeljék a népeket.

Egyébként olvasva a közösségi médiát, az jön le, hogy nincs itt semmi baj az oroszok elleni kondicionálás tekintetében, ugyanis a többség puszta kézzel szedné szét őket. Gondolom ez is bátorította Macront és a mögötte állókat, hogy bedobják ezt a témát élesben. Aztán jé nem akar a nép menni. Miért is nem, ha annyira gyűlöli az oroszokat? Hát azért mert a megszokott kényelmes létét és önmagát sokkal jobban szereti, minthogy eldobná valami számára idegen célért. Ez van elvtársak. A nép a virtuális térben legénykedik és ölni akar, de amint élesbe fordulna a helyzet, hát meggondolja magát és ellenkezik. A nagy valóság az, hogy hamarabb húzza fára az elitjét, mint kimenne az orosz frontra.
Na itt az eredménye az elmúlt 70 év puhány és érzékenyített létformájának.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Láttunk már itt elég háborút, mert itt még meg lehet nézni, akit érdekel, bár itt se lehet mindent kirakni. De úgy gondolom ezzel szembesülnie kellene mindenkinek aki háborúra vágyik.
Semmilyen katonai vagy gazdasági szövetség, vagy GDP színvonal nem ér annyit hogy itt még egyszer háború legyen.
Kedvenc mondásom Mika Waltari írótól, egy tapasztalt öreg katona, és a harci lázban égő ifjonc újonc közti beszélgetésből:

"A legsoványabb béke is többet ér a legkövérebb háborúnál..."
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113

Az ukrán valóság... Vicc nélkül még sajnálom is valahol (lehet hogy ember vagyok?-ááá nem hiszem). Sajnos nem egy olyan videót láttam ahol a rokkant katona pl 2 picivel maga mellett arról beszél, hogy a felesége elhagyta mert lerokkant, összejött mással, otthagyta a 2 picit. Az ukrán államnak meg csak addig volt jó, míg tudott harcolni, mióta lerokkant nem kell senkinek, és a pénz arra nem elég hogy egész hónapban egyenek vmit a gyerekeivel...
Ilyesmi veteránokkal elöfordul az US-ben is. Föleg a lelki károsultakkal.
Ez csak egy megállapitás, nem magyarázat akar lenni.
Tömeghâborúban eddig sehol nem tudták a leszereltekeket tisztességesen kezelni. Háborúra van pénz, a háború kárositottjaira nincs. Sehol.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
317
1 560
93
Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.
Valószínűleg önkéntes volt. De az önkéntesség is több tényezőből áll össze: volt példa olyan ukrán katonanőre (már orosz hadifogságban van), aki állítása szerint a munkáját már elvesztette, a férje meghalt a fronton, és - a gyerekeket a nagyszülőkhöz lepasszolva - azért ment katonának, hogy legyen még valami bevételük. Ez is az ukrán realitás része (meg a Kijevben bulikázó huszonéves is az).
Az amputált csaj nagyon szomorú látvány, de számára ez a háború, meg a normális élet végetért. Én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudta, mit vállalt. Az ukrán (belföldi) propaganda sokkal komolyabban hiteti el az emberekkel, hogy ők aztán mennyire jól állnak.
A gránátdobálós videókból láttam már olyat, amikor egy orosz "produkciót", a vízjelektől megfosztva posztoltak ukránnak, mondván a hőkamerán még a terepminta sem látszik, ráadásul sokszor tökugyanolyan gránátokat dobálnak. (Megjegyzés: furcsamód ilyet nem láttunk az elmúlt két év alatt orosz oldalról... ahogy ArmA videókat sem próbáltak eladni valós harci felvételként. Na de mindegy.)

Úgyhogy a csajszi jó eséllyel egyszerre áldozata a saját elvakultságának, az országában roppant jól működő propagandagépezetnek, meg annak az orosz drónoperátornak, amelyik megnyomta a gombot és közben jót röhögött.
Na bővebben a "rokkant kiscsaj" profilról;

A kép, amin a lövészárokban pózol, több helyen is előfordul. Például ebben a cikkben, ahol hivatkozzák is a forrását. A profilképei közül több, pl. ez és ez is lopott. A profilt 2023. júliusában hozták létre, pár nap alatt ( 27-30 között) posztoltak néhány bejegyzést majd pihenni küldték.
Aztán bedobtak egy roki képet és pénzt tarhálnak "protézisre". Szóval még csak nem is propaganda, szimplán egy lenyúlás.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Nem tudtad? :eek:
2014 óta többször is szó volt róla itt.
De nem csak neki vannak gyökerei onnét, az egész gobelebancos háttérben mozgó pereputtynak.
Jacenjukkal vagy Porossal ha jól rémlik meg szegrol végéről rokonok is.
Mert nincsenek is ukrán gyökerei? Az apja zsidó volt, az anyja angol. A wiki Besszarábiát említ amúgy, az meg baromira nem Ukrajna.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Nem tudsz te semmit havas John...

Ukrán zsidó, és igen, kb. erről is szól, hogy ezek a körök zsigerből gyűlölik az oroszokat. Az USA demokrata köreiben nem Ő az egyetlen ilyen, jellemzően külker vonalon vannak, aktívan faragják az oroszokat ezek a körök.

Kártékonyak. Nagyon.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Egészen pontosan zsidó származású nagyapja-Nudelman az Orosz Birodalom Besszarábiai tartományából (ma Moldova)származik-onnét vándorolt li Amerikába. Nagyanyja az Orosz Birodalom Grodnói tartományából (ma Belarusz)származik-onnét vándorolt ki Amerikába.
De Nudelman asszonyról már megírtam ezeket még 2014-ben.

Akinek ukrán gyökerei vannak az Antony Blinken amerikai külügyminiszter,akinek a dédnagyapja az Orosz BirodalomKijevi tartományában született zsidó családban. Ami érdekesség, hogy Blinken anyja magyar zsidók szülötte. Tehát Blinken az anyja után magyar zsidó. Sőt az apja nagykövet is volt Magyarországon a 90-es években.


Sok zsidó származású amerikai politikus az Orosz Birodalom leszármazottja. Az ottani zsidók az 1800-as évek végén az 1900-as évek elején kezdtek tömegesen kivándorolni Amerikába.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
- Olyan jó, hogy amikor a világbéke nagy őrzőjéről kiderül valami egészes más, az imádóik fejüket a homokba dugva hallgatnak mint szar a gazban. Semmi sem történt, imádatuk tárgya imádnivaló. (Lássuk, mernek-e nevetni azon, hogyan lettek átverve.)


Amerikai csapatok nem mennek Ukrajnába... nem kommentáljuk a francia gyávaságot


Az Egyesült Államok nem fog csapatokat küldeni Ukrajnába harcolni - jelentette ki John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács stratégiai kommunikációs koordinátora, kommentálva Macron francia elnöknek a szövetségesekhez intézett felhívását, hogy ne legyenek gyávák.
"Nem fogom elemezni Macron elnök szavait.
Úgy értem, minden bizonnyal minden joga és képessége megvan ahhoz, hogy a saját nevében beszéljen a nézeteiről.
Én csak Biden elnök úr nevében tudok beszélni.
"Ő is nagyon világosan fogalmazott a háború kezdetétől fogva. Nem lesznek amerikai csapatok a földön harcolva Ukrajnán belül" - jegyezte meg az amerikai tisztviselő.
Zelenszkij ukrán elnök nem kéri a szövetségesektől, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába - hangsúlyozta John Kirby.
"Zelenszkij elnök nem ezt kéri. Csak az eszközöket és a képességeket kéri.
Soha nem kérte, hogy külföldi csapatok harcoljanak az országáért.
Ő és a csapata akarja megcsinálni, de szükségük van az eszközökre, és „ez az, amire nekünk szükségünk van".


Franciaország nem lépheti át az ukrajnai konfliktusban való bűnrészesség vörös vonalát.

"Soha nem léptük át a cinkosság vonalát az ukrán konfliktusban, és nem is fogjuk átlépni" - jelentette ki Stephane Sejourne francia külügyminiszter a francia televíziónak.
Sejourne szerint "Franciaország üzenete Oroszországnak teljesen világos: Párizs továbbra is segítséget nyújt Kijevnek".


A háború tragédiája: az ukránok elhagyják sebesülteiket a csatatéren (videó)
2024.03.05. | 21:55

A Donyecki 1. Hadsereg Hadtestének 110. dandárjának UAV-kezelői VOG-val ütötték el az ukrán harcosok állásait.
Az ukrán harcosok annyira demoralizálódtak, hogy még a sebesülteiket sem ápolták, és pozíciójukban hagyták őket meghalni.

Az ukrajnai háború a Vogue címlapja lett! (fénykép)

2024.03.05. | 21:59

Férfiak és nők boldogan pózolnak katonai egyenruhában
Amikor valami divatosat akarnak csinálni, vagy valami plüssöt akarnak ráderőltetni, nem kell túlságosan megerőltetniük magukat.
Tömegpusztító eszközöket használnak => A háború szép. A háború barátságos
A háború divatossá vált, és ez a VOGUE-on van!

- Azután pózolhatnak karok nélkül, lábak nélkül. Egész hátralévő életükben pózolhatnak.

A Vogue szerkesztői is elmehetnének így pózolni.
Akkor mèg egy kis adalék...
Mint emlitettem, teljesen vakon vannak tartva!
Vogue? Szét kell nézni a sajtoban, a digitàlis informàcios térben.
Egy pàrhuzamos vilàgban élnek, aminek nincs koze a valosàghoz.
Egy franciàt nem ismerek aki szerint ez a konfliktus nem az oroszok miatt robbant ki. Egyet sem!
Mi volt 14-tol Donbassban, mi volt Odessàban fogalmuk sincs, szerintuk ezek a dolgok meg sem torténtek, illetve/vagy orosz propaganda, amit ok jol nem nyelnek be!
Horogkeresztek, zsoldosok mind-mind nem lèteznek. 8 év vàros lovetés, elevenen elègetett emberek, mert annak szulettek aminek,stb soha nem lèteztek a vilàgukban.
Volt olyan aki azt kérdezte minek mentek oda a civil oroszok ha bàntjàk oket. Tehàt orosz propaganda az, hogy bàntjàk oket, meg meg is érdemlik.
Az hogy ott szulettek eszukbe sem jut...( Nem kell csodàlkozni, azt nem tudjàk hol van Magyarorszàg, kozben meg egy orszàgban élunk veluk aminek EU a neve.)
A gonosz Putyin tehet mindenrol mert teruletet akar szerezni, ezért szegény ukrànokat bàntja.
Szevasztopoli us bàzisok, 5 milliàrdal megzsirozott puccs, az Open society-k ( Igen ugyan azaz oregember.) àltal 15-20 év alatt bepumpàlt 20 milliàrd amivel finansziroztàk a tomegek befolyàsolàsàt nem lètezo dolgok.
Csendesen megjegyeztem nekik:
- Az hogy "- Nem tudtunk rola", kevés lesz ha eljon az ideje. Màr Nurbergben sem jott be 70 éve...
Nem értették.
Az hogy nem tudnak arrol hogy magàntulajdonért folyik màr a marakodàs kissé hihetetlen az internet koràban.
A multinacionàlis cégek meg ott sincsennek...
Pedig benne vannak a franciàk is nyakig, mert bevàsàroltak rendesen.
Most el kell adni hogy a nép akarjon hàboruzni ukrajnàért (=magàntulajdonokért.)
Tobb mint 1000 milliàrd van ott "befektetve", ezt nem lehet otthagyni, mert nem tudjàk kigazdàlkodni.
Az eszkalàcio garantàlt àllamkozi szinten.
Picit nehezen lehetne megmagyaràzni azt hogy visszatérnek a "kelet indiai tàrsasàg" szeru uzleti konglomeràtumok, sajàt haderovel, sajàt jàtészabàlyokkal az emberi jogok és a humanizmus dicsoségére.
Pedig igény az làthatoan lenne rà...