Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az állítólagos "szegény szerencsétlen" kiscsaj FB profilja egyértelműen egy dezinformációs/propaganda céllal létrehozott kamu.Felnőtt ember, így döntött, ezt vállalta, akár tudta mi várhat rá akár nem.
Ő önként ment embert ölni, ellenséget, civilt, oroszt, ukrant, akár magyart neki mindegy volt.
Őt nem az utcáról raboltak el akarata ellenére.
Fogd fel úgy hogy egyel kevesebb amelyik a te életedet veheti el akár hamarosan. Ettől még te meg én fogjuk eltartani itt a punijóban.
Itt a Fb profilja, én meg nem tudom nézni regisztráció hiányában, aki akarja utána nézhet az eloeletenek.
Abrams konyec, 4.
Oroszok Az Igazság Oldalán
⚡️ Újabb amerikai Abrams harckocsit semmisítettek meg Avgyejevka közelében. Ez már hányadik? A negyedik? Ötödik? Nem számít - ilyen ütemben Ukrajna hamarosan kifogy mind a harminc harckocsiból, amelyet az USA-ból kaptak. Úgy tűnik, Biden elnök látta az orosz katona kérését az amerikai...t.me
Novomihajlovkan trikolor lobog az eddigi bikolor helyett.
Jabba lánya felmondott.
⚡️ Victoria Nuland értesítette Blinken amerikai külügyminisztert arról, hogy a következő hetekben lemond. Iratkozz fel a LOMOVKA-rat.me
Így robban fel a Himars.
❗️ HIMARS MLRS megsemmisítése Nikanorovka közelében Ma végre dokumentált felvételek jelentek meg a világhálón az M142 HIMARS MLRS megsemmisítéséről: egy ballisztikus rakéta pontosan eltalálta a létesítményt, megsemmisítve azt és a kísérő járművet is. A HIMARS-állás egy erdős területen...t.me
A Szergej Kotov csatája térképen.
Рыбарь
❗️ Об атаке на патрульный корабль «Сергей Котов» — разбор @rybar Поскольку все эмоции и чувства по поводу очередного удара ВСУ БЭКами и потере патрульного корабля «Сергей Котов» улеглись, мы бы хотели рассказать о том, что произошло ночью поподробнее. И цель этого разбора не в том, чтобы...t.me
Kivel mész?A franciak utan a csehek is bemennenek. A jelek egyertelmuek, be fogunk menni Ukrajnaba.
OFFUtólag soha senki semmiért nem hibás, főleg akkor nem, amikor a felelősséget kéne vállalni...
Csak nálunk:
- manapság már a tanácsköztársaság jópofa vérszomjas különítményesei sem hibásak, igaz felkoncoltak néhány arcot, de hát azok megérdemelték, meg egyébként is sokkal kevesebbet, mint egy év múlva a másik csapat reakcióként/bosszúból.
- utólag senki nem volt nyilas
- utólag senki nem volt ÁVÓ-s, főleg olyan nem, amelyik egész éjszaka bírta püfölni a pácienst.
- utólag senki nem volt munkásőr
- utólag senki nem volt benne abban a körben, amelyik jól járt a privatizációval.
- Jaaaa és természetesen máshol (óriás-ausztriában) utólag senki nem volt náci, de tényleg egy lélek sem, meg főleg SS nem...
Ha eljön az ideje és felelni kéne a tettekért, akkor nem lehet majd olyat találni, aki azovos, ajdaros, karpat szicses, meg még kitudja milyen sovén fundamentalista sz@r volt valaha akár egy percig is. Olyan meg utólag pláne nem fog lenni, amelyik a lépcsőházban kiszurkálta az összekötött kezű fogoly szemeit, amelyik tele marsrutkát sorozatvetőzött szilánkokra és azok se lesznek majd utólag, akik a leszakadt állkapcsú orosz hulla torkába videóztak bele, miközben a többiek ott röhögtek körülöttük.
Utólag a kisasszony se csinált semmi rosszat (még akkor se, ha véletlenül a valóságban meg igen)
Holnapra tele lesz az internet, hogy fából volt ez is... utólag minden 1:1-es makett, ami lefial az ukránok tárházából.
Az ukrik helyettem is maketteznek, mert volt már skyranger teherautó makett, nasams indító makett, aztán sentinel radar makett, Szu-25-ös makett (mondjuk az kiköpött olyan volt, mint az igazi), MiG-29-es makett, talán még patriot makett is...
rohadtul ráérnek. Biztos ez is beleszámít a GDP--be.
Utólag soha senki semmiért nem hibás, főleg akkor nem, amikor a felelősséget kéne vállalni..."Nem ő a hibás, hanem azok a felnőttek, akik ezt csinálták belőle, akik úgy kondícionálták az agyát, hogy lányként elmenjen a férfiak háborújába, merhogy akkor lesz jóukrán...
Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.Megnéztem a kiscsaj profilját. Legalább 1db műkézre kér adakozást...azt hittem az ingyen jár... Hagynák hogy így maradjon??
Meg aztán még slavaukrainyizik, de hát az már mindegy ilyenkor. Meg hát kell is! Azt írja egy gránát intézte így el amit rádobtak az oroszok. A frontvonalban volt... Na de mit csinált símogatta a gránátot, hogy mindkét kezét levitte?
Az én meglátásom, hogy bebizonyosodott, hogy önként ment oroszt ölni a frontvonalba. Ha a nagy lelkesedése alábbhagy majd átgondolja...de sztem már megtette. Nagyon rossz lesz majd így élnie, mikor elmúlik a felhajtás körülötte, és szembesül önmagával. De még egyszer mondom, tudta mit vállalt. Ez a tipikus esete annak hogy aki...k...nak áll, ne csodálkozzon ha me...sszák Ezt nem tudom szépíteni sajnos...
Senki sem kötelezte őket, hogy nácikat puccsoljanak a vezetésbe 2014ben, ill. arra, hogy bedőljenek BoJo nyomásgyakorlásának (hol van már az a tag, aki elsőként áll fel Trump mellől, pedig öribarik voltak, mint az közismert) 2022ben!www.facebook.com
Az ukrán valóság... Vicc nélkül még sajnálom is valahol (lehet hogy ember vagyok?-ááá nem hiszem). Sajnos nem egy olyan videót láttam ahol a rokkant katona pl 2 picivel maga mellett arról beszél, hogy a felesége elhagyta mert lerokkant, összejött mással, otthagyta a 2 picit. Az ukrán államnak meg csak addig volt jó, míg tudott harcolni, mióta lerokkant nem kell senkinek, és a pénz arra nem elég hogy egész hónapban egyenek vmit a gyerekeivel...
Nem tudom, én nem tudom megnezni, ezt találtam róla a kép és a név alapján.Az állítólagos "szegény szerencsétlen" kiscsaj FB profilja egyértelműen egy dezinformációs/propaganda céllal létrehozott kamu.
Nem tudtad?Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Nem tudta.Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.
Valószínűleg önkéntes volt. De az önkéntesség is több tényezőből áll össze: volt példa olyan ukrán katonanőre (már orosz hadifogságban van), aki állítása szerint a munkáját már elvesztette, a férje meghalt a fronton, és - a gyerekeket a nagyszülőkhöz lepasszolva - azért ment katonának, hogy legyen még valami bevételük. Ez is az ukrán realitás része (meg a Kijevben bulikázó huszonéves is az).
Az amputált csaj nagyon szomorú látvány, de számára ez a háború, meg a normális élet végetért. Én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudta, mit vállalt. Az ukrán (belföldi) propaganda sokkal komolyabban hiteti el az emberekkel, hogy ők aztán mennyire jól állnak.
A gránátdobálós videókból láttam már olyat, amikor egy orosz "produkciót", a vízjelektől megfosztva posztoltak ukránnak, mondván a hőkamerán még a terepminta sem látszik, ráadásul sokszor tökugyanolyan gránátokat dobálnak. (Megjegyzés: furcsamód ilyet nem láttunk az elmúlt két év alatt orosz oldalról... ahogy ArmA videókat sem próbáltak eladni valós harci felvételként. Na de mindegy.)
Úgyhogy a csajszi jó eséllyel egyszerre áldozata a saját elvakultságának, az országában roppant jól működő propagandagépezetnek, meg annak az orosz drónoperátornak, amelyik megnyomta a gombot és közben jót röhögött.
Téged a fejedre ejtettek?A franciak utan a csehek is bemennenek. A jelek egyertelmuek, be fogunk menni Ukrajnaba.
Kedvenc mondásom Mika Waltari írótól, egy tapasztalt öreg katona, és a harci lázban égő ifjonc újonc közti beszélgetésből:Láttunk már itt elég háborút, mert itt még meg lehet nézni, akit érdekel, bár itt se lehet mindent kirakni. De úgy gondolom ezzel szembesülnie kellene mindenkinek aki háborúra vágyik.
Semmilyen katonai vagy gazdasági szövetség, vagy GDP színvonal nem ér annyit hogy itt még egyszer háború legyen.
Ilyesmi veteránokkal elöfordul az US-ben is. Föleg a lelki károsultakkal.www.facebook.com
Az ukrán valóság... Vicc nélkül még sajnálom is valahol (lehet hogy ember vagyok?-ááá nem hiszem). Sajnos nem egy olyan videót láttam ahol a rokkant katona pl 2 picivel maga mellett arról beszél, hogy a felesége elhagyta mert lerokkant, összejött mással, otthagyta a 2 picit. Az ukrán államnak meg csak addig volt jó, míg tudott harcolni, mióta lerokkant nem kell senkinek, és a pénz arra nem elég hogy egész hónapban egyenek vmit a gyerekeivel...
Na bővebben a "rokkant kiscsaj" profilról;Ez ennél egy fokkal bonyolultabb.
Valószínűleg önkéntes volt. De az önkéntesség is több tényezőből áll össze: volt példa olyan ukrán katonanőre (már orosz hadifogságban van), aki állítása szerint a munkáját már elvesztette, a férje meghalt a fronton, és - a gyerekeket a nagyszülőkhöz lepasszolva - azért ment katonának, hogy legyen még valami bevételük. Ez is az ukrán realitás része (meg a Kijevben bulikázó huszonéves is az).
Az amputált csaj nagyon szomorú látvány, de számára ez a háború, meg a normális élet végetért. Én meg vagyok győződve róla, hogy nem tudta, mit vállalt. Az ukrán (belföldi) propaganda sokkal komolyabban hiteti el az emberekkel, hogy ők aztán mennyire jól állnak.
A gránátdobálós videókból láttam már olyat, amikor egy orosz "produkciót", a vízjelektől megfosztva posztoltak ukránnak, mondván a hőkamerán még a terepminta sem látszik, ráadásul sokszor tökugyanolyan gránátokat dobálnak. (Megjegyzés: furcsamód ilyet nem láttunk az elmúlt két év alatt orosz oldalról... ahogy ArmA videókat sem próbáltak eladni valós harci felvételként. Na de mindegy.)
Úgyhogy a csajszi jó eséllyel egyszerre áldozata a saját elvakultságának, az országában roppant jól működő propagandagépezetnek, meg annak az orosz drónoperátornak, amelyik megnyomta a gombot és közben jót röhögött.
Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.
Mert nincsenek is ukrán gyökerei? Az apja zsidó volt, az anyja angol. A wiki Besszarábiát említ amúgy, az meg baromira nem Ukrajna.Nem tudtad?
2014 óta többször is szó volt róla itt.
De nem csak neki vannak gyökerei onnét, az egész gobelebancos háttérben mozgó pereputtynak.
Jacenjukkal vagy Porossal ha jól rémlik meg szegrol végéről rokonok is.
Nem tudsz te semmit havas John...Nem is tudtam, hogy Nulandnak ukrán gyökerei vannak. Ez elég sok mindent megmagyaráz.