[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113
A khoklok nagyra értékelték az újdonságunkat a csatatéren.
Ezúttal egy UMPB D-30SN nevű csodafegyver lett, ami az Universal Inter-Species Planned Munitions (egyes forrásokban Bomba) rövidítése, 30 cm átmérővel.

Valójában ez egy tervezőbomba, ahol az összes perzsa, és annak vezérlőegységei és irányítóegységei (műhold), szárnyai, és a több mint száz kilogrammos BCh-t beletuszkolták a csőbe.

Nos, mivel ezt a csodabombát "fajok közöttinek" nevezték el, egyértelmű, hogy nem csak a repülés, hanem az MLRS-ek, mint a "Tornado-S" vagy bárki más, aki 30 cm átmérőjű rakéták kilövésére képes, is használhatja.
Abban az esetben, ha a "Tornado", egy sugárhajtómű csatlakozik hozzá, töltjük a teljes kazettát, és lőni az ellenség, hogy valójában egy rakéta a kimeneten.

A repülés még mindig a motor nélküli modellt használja, de valószínűleg a közeljövőben ezt a hiányosságot kijavítják.

És igen, a Khokhlok szerint a tesztek meglehetősen sikeresek.

Minden jót a Khokhléknak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Azért a Kárpátaljai terület is elképesztő dolgokat produkált most a Különleges Hadművelet indulása óta. A széles ismerősi körben , az addig nemzetiségi kérdésekben is normálisnak mutatkozó ottani emberekről derült ki hogy hírtelen az ukrán nacionalista elveket és a háborút kezdték támogatni megnyilatkozásaikban. Ez mutatja h akkor még feltétlen hittek Zselinek, és a nyugati támogatású győzelemnek.
És az egészben az a legszomorúbb hogy ezek nem a frissen belső Ukrajnából Kárpátaljára áttelepültek, hanem a legalább 1945 óta ott élő ukránok mellett sajnos az eddig tiszta magyarságukat büszkén hírdető személyek közül kerültek ki.

Kárpátalja hovatartozásának kérdéséről már volt 1993-ban egy erről szóló érvényes, ottani népszavazás, amit azóta sem ratifikált a Kievi kormányzat. Akkor a többség arra szavazott hogy Kárpátaljának teljes önállóságú autonómiát kell biztosítani saját politikai és gazdasági kormányzattal.
A jelenlegi 8% magyar kisebbségi arány mellett ma is az lenne egy normális megoldás - a teljes önállóság. Én legfeljebb a 2022 március 1-e után átköltözött belső ukránokat telepíteném vissza ahonnan jöttek, és Kárpátalján tanyáztak le, még ingatlanokat is felvásárolva az áttelepült magyaroktól..
Annak kevés realitása lenne hogy pld lakosságcsere vagy más kissé erőszakos módon állítsuk vissza ott a magyar fennhatóságot..
Nézd, 1945ben, a háború után a kommunisták itthon millás tömegtüntetéseket szerveztek. Ebből azt szűrték le, hogy mindenki velük, simán nyernek, a SZEB minimális mértékben (akkor még nem csak a szovjetek voltak benne) "avatkozott bele" a választásokba, de azért a régi rendszer működtetőit természetesen százezrével zárták ki a választásokból, törölték a névjegyzékből.

Aztán jött a választás, és gigaszopást szenvedtek el. A SZEB kellett hozzá, hogy bizonyos posztokat megkapjanak, benne legyenek a kormányban. A többi történelem.

Úgyhogy, amit látsz, az egy nagy semmi. Adott helyzethez tartozó kötelezően láttató kép.

Rengetegen vannak a fronton, fogságban, haltak meg. Kizártnak tartom, hogy ezek után bármilyen szinten is magát magyarnak vagy aközelinek (pl. vegyes házasság) tartó magyar EZÉRT az ukrán belpolitikáért rajongana, azt a kis százalékot leszámítva, akik mindenhol, minden országban csápolnak minden magyartalan történetnek. Ilyenek itthon, világszerte is vannak, pedig mit is adtak nekik ugye a "rómaiak"?

Mit kaptak a csehszlovákoktól, mit a szovjetektől? Kb. semmit. És az ukránoktól? Muhaha ...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Az FPV drónnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy több ideig tud levegőben maradni, mint egy ATGM. Addig tud célpontot keresni, stb.

Az ún “nagy gyártók” egyébként hány FPV drónt gyártottak az elmúlt évtizedekben? Ja, várj…
Megvan, hogy mi az az FPV az "FPV drón" kifejezésben? Csak azért, mert szerintem így a kérdésed is értelmetlen, rengeteget gyártottak különféle méretekben.

First Person View. Gyakorlatileg előre néző kamerával is felszerelt távirányított drón
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
523
2 775
93
Az Ukrajnának nyújtott segély nem cseppről cseppre működik, mindenre korlátlanul szükségünk van – mondja Kuleba


„Az a stratégia, hogy cseppenként adagoljuk a segélyeket Ukrajnának, már nem működik” – mondta Kuleba a litván fővárosban, Vilniusban tett látogatásán. „Mindenféle fegyver és lőszer korlátlan és időben történő ellátására van szükségünk annak biztosítására, hogy Ukrajna legyőzze Oroszországot, és hogy a háború ne terjedjen át Európában” – tette hozzá.

A homo parasiticus is kimaszott valamelyik lyukbol. :D
Még mit nem, korlátlan ellátást!! :mad: Mit képzelnek ezek, kik ők, meg milyen mesevilágban élnek!? Az anyámat ne küldjem ha azt követelik!? Azt a kvrua primitív ukri k!b@...tt anyátokat!!

Amúgy Mi magyarok '56-ban csak annyit kértünk, hogy az orosz szovjet megszálló vörös hadsereg, amit MI etettünk, itattunk, szállásoltunk, meg akik addig elraboltak, és elhajtottak 700ezer! magyar civilt kényszermunkára, 12 év elteltével takarodjanak ki! Cserébe, osztrák mintára semlegesek leszünk! Demokratikus választások kiírása, és kilépés a varsói szerződésből. Ennyi. Nem kívántunk a nato-hoz csatlakozni, nem kértünk nyugati fegyvereket, nem dicsőitünk Horthy-t, sem szálasi féle nácit, ahogy, és amilyen nagyságrendben azt ma az ukrik banderával teszik....
A nyugati hisztérikus segítségnyújtás akkor valahogy elmaradt... Szégyellhetik is magukat.. De nem.. Ma meg elvárják nyugaton, hogy ugorjunk, és amit parancsolnak megtegyük, kérdés nélkül....

Amúgy mostanság, ha esetleg valaki nem hallott róla, némely szélsőséges ukrik a mi hazánk parlamenti képviselőit, és családjaikat halálosan fenyegetik... Nem vagyok mi hazánk szimpatizáns, de tök mindegy is, mert ezt vehetjük konkrétan ellenünk irányuló ukri terrorizmusnak, és az irány amit vettek az példanélküli, és nem kicsit bicskanyitogató.. Meglátjuk a hazai elhárítás mit tud, mert most megmérettetnek.

Szóval felőlem az ukrik elmehetnek a 'csába, és egyék meg azt amit főztek....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
@meszike91

"Olyan szélsőséges gondolat hogy nem akarnak orosz uralom alatt élni?"

és te pl ismered a szeparatizmus szó jelentését :D ?

Olyan szélsőséges gondolat hogy bizonyos területek nem akarnak ukrán uralom alatt élni ?
jó reggelt kívánok, pont ezt akarták erőszakkal megakadályzni az ukránok,ami miatt ez az egész háború kitört !!!!!


Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.

a nemzetközi jogot ezen a területen pont a kenyéradó gazdáid rúgták páros lábbal seggbe Koszovó kapcsán,és azóta nincs hivatkozási alapjuk semmiféle nemzetközi jogra !!

(áruld már el miért jó önmagadat megszivatni minden komentedben ? )

nem mellesleg egy kérdést azzal lezárni,hogy az téged nem érdekel sem túl elegáns,mert ennyi erővel a Te érveid sem érdekelnek senkit .. ;)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 618
113
Nem a Krímról szól ez, hanem a nemzetközi jogról. Arról hogy egy olyan világ ahol bárki elfoglalhat területeket egy szomszédos országtól végső soron sokkal több szenvedéssel jár.
Ember, a jelenlegi határok szerinted hogy alakultak ki? Megnyugtatlak: pont ugyanúgy, hogy valaki elfoglalt egy területet a szomszédos országtól... :D
Sőt! Angolszász viszonylatban ez nem csak a "szomszédos" országra igaz, hanem "bármely" országra. Amit te "nemzetközi jog"-ként aposztrofálsz, az egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy a hanyatló angolszász hegemóniát a világban valahogy konzerválják. Miért csodálkozol, hogy ebbe a többiek nem kívánnak belenyugodni?
Egyszerű lélek vagy te kisfiam(lányom), annyit látsz a világból, amit a zárkaablakból egy rab(vagy smasszer :D): minden rácsokkal van körülvéve, csak te vagy szabad! :D
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 544
10 814
113
Az FPV drónnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy több ideig tud levegőben maradni, mint egy ATGM. Addig tud célpontot keresni, stb.
Ja, és miért rendes kábelt használnak a vezetékes drónokhoz (nem mindig táp)? Mert nem sérülékeny? Az ATGM-ek pedig viszonylag egyenesen csévélik le az optikai szálat, a pályájuk is többnyire íves, lsd. Spike. Csak nem ugyanezért (a top attack mellett)?
Ha elkezdesz magasságot változtatni és manőverezni, el fog szakadni a szál, ezt próbáltam magyarázni, hogy így a kopter értelme elvész.
Az ún “nagy gyártók” egyébként hány FPV drónt gyártottak az elmúlt évtizedekben? Ja, várj…
Jajj, na az FPV drónoktól is hasra kell esni, mert ez húde trendi, és a hadiipar teljesítményét most már FPV drónban mérjük. Foglalkoztak eddig is quadcopterekkel, csak van egy alap megbízhatóság ami alá nem mentek. (A szükséges részegységeket pedig korlátozza a quad frame. Lőn merevszárnyú loitering ammunition kategória minimum 15 évvel ezelőtt.) 10%-os találati arányról beszélünk...
De igazad van látunk valami kísérleti sz@rt és az lesz innentől a megváltó... Optikai szálakkal van tapasztalatuk, mindegy mi viszi.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Kolumbiai zsoldosok utolsó utazása.


Térkép a világról, az Oroszország elleni szankciókat bevezetokrol.


Furcsa egy ország ez az Ukrajna, Zaluzsnij orvosilag alkalmatlan katonának, de a Dawn kóros srác az alkalmas volt.


Közben Viktor a következő USA elnökkel bulizott este.

.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 720
13 987
113
Ja, és miért rendes kábelt használnak a vezetékes drónokhoz (nem mindig táp)? Mert nem sérülékeny?

mert az optikai szál 1 optikai vezetőbel is kurvanagy sávszélességet tud adatátvitelre és zavarérzéketlen.

Ezzel szemben hiába húzol ki csavart érpárt, árnyékolva, szigetelve.. nehezebb is lesz, egy optikai szálhoz képes, plusz antenna. Csévéléshez képest kiterítve ígyis változik az induktivitása, kapacitása..
Szerintem eleve drágább is szumma.

Ilyen célra tökéletes az optikai szál.

Láttál már optikai kábelt? Vagy mitől sérülékenyebb szerinted? Rendezetten lecsévéled nem fog megtörni. Ha meg szar.. akkor a kábeledet is cseszheted (a megtörhetőség kivételével annak csak hátránya van).
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Volt pár hete a lelövésük helyéről műholdas "bizonyíték", ki is mentek pár helyszínre és lefilmezték, hogy a "lezuhant bombázó" egy szovjet időkből maradt salakkupac, a másik meg egy leégett cserjés volt.

Most az új "bizonyíték", hogy ugyanezek a műholdak kevesebb repülőt mutatnak 1-1 reptéren amihez semmi köze nem lehet, hogy kireptetik belőlük a sz*rt is így időnként el kell vinni karbantartásra a technikát.


Bónuszpont: ugyanezek a műholdak ellenben nem találják a bizonyítékot a "lelőtt" A-50-esekre ami sokkalta könnyebb lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nagy-Britannia keresi a módját, hogy Ukrajna német Taurus rakétákat szerezzen be

Az Egyesült Királyság kész segítséget nyújtani Németországnak a nagy hatótávolságú Taurus rakéták Ukrajnába szállításával kapcsolatos problémák megoldásában. Ezt David Cameron brit külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában jelentette be.

Ugyanakkor London kész megfontolni azt a lehetőséget is, hogy Kijevet ellássa Storm Shadow rakétáival, és cserébe a Taurust Németországtól megkapja.

„Készek vagyunk minden lehetőséget megfontolni” – mondta egy brit diplomata arra a kérdésre válaszolva, hogy szóba került-e a csere: Nagy-Britannia a Storm Shadow rakétákat Ukrajnának szállítja, és cserébe megkapja a Taurust.

Cameron azt is állítja, hogy ezeknek a rakétáknak a használatára olyan korlátozásokat írhat elő, amelyek lehetővé teszik az „eszkaláció elkerülését”.

- Persze-persze, a kaprok nem tojnak nagyívben az előírt korlátozásotokra. És azzal se etessetek, hogy Dávidka ezzel nincs tisztában.



Könyörtelen orosz kalapálás Dnyipropetrovszkban – Súlyos károk az infrastruktúrában


Az ukrán Dnyipropetrovszk régiót elsöprő orosz támadás érte, ahol az infrastruktúra és a létesítmények súlyosan megsérültek – mondta a regionális katonai parancsnokság vezetője, Szergej Liszak.

"Az infrastruktúra tönkrement" - írta a Telegram csatornáján.

Korábban pénteken (2024.08.03.) háromszor jelentettek be légiriadót a térségben.

A jelzés utoljára moszkvai idő szerint 15:55 (görög idő szerint 14:55) körül volt hallható.

2022. október 10-től az orosz csapatok Ukrajna-szerte támadják az energetikát, a védelmi ipart, a katonai vezetési és kommunikációs létesítményeket.

Ahogy Vlagyimir Putyin akkoriban kijelentette, az első csapás a kijevi rezsim által a krími hídon végrehajtott terrortámadásra volt válasz.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 019
16 388
113
Azt végképp nem állítottam hogy volt Ukrajna 1991 előtt. Ukrán identitás és nyelv viszont nyilván létezett. Hiszen már jóval korábban próbálták felszámolni azt az oroszok.
Pont az oroszok kezdték ezt felszámolni? Hát nem az oroszok "gyártottak" 1917-ben egy Ukrajnának nevezett, a mostaninál sokkal kisebb államot ukrán kérésre a semmiből, a testvérnépének szive vágyának kielégítésére? Arról az oroszok meg végképp nem tehetnek hogy az ukránokat a saját ukrán anyanyelvüknek a gyakorlására, használatára külön Zseli féle törvényt kellett hozni, és ő sem tudott ukránul hiszen orosz. Emlékeztetőül sokadszor felrakva, az eredeti, ukrán 1917-es határ:

Tudom , Te is tartod magad az örök szabályhoz, az ismétlés a tudás atyja, gyakoroljál hát:

eHNYZn5.jpg


Ahogy a térképen látod, a kismalac 1917 óta jelentősen felhízott a testéhez állandóan újabb és újabb terület hozzáragasztgatásával.
Krimet is úgy kapta mint a szamár a fület, mert az "ajándékozás" előtt 1000 évig semmi köze nem volt mint állam hozzá. Most nem kell azon csodálkozni, hogy vissza kellett adni a szajrét az eredeti tulajnak. Emlékeztetőleg: az ajándékozó Hruscsov krimi bányász - mérnök (zsidó) családból származott.. Gondolom ezt a törvénytelen, akkori törvénynek sem megfelelő "ajándékozást" is mint az ukrán népnek állam gyártást, azóta már megbánták az oroszok, mint a kutya, aki 9 -et kölykezett.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 307
14 051
113
Rég hállottunk áz Ákhmátrú

Legutóbb Robotinenál dolgozták meg oket a 128-ok (nem álhatnak jól az oroszok, ho már a TikTokosok is támadni kénytelenek. :


Itt pedig egy Akhmatos story:


A hírek szerint súlyosan sérült orosz katonákat bocsátanak el az orosz hadseregből, valószínűleg azért, hogy a védelmi minisztériumnak ne kelljen fizetnie az orvosi számláikat. A csecsenföldi Akhmat különleges erők egységének egyik tagjának tapasztalata illusztrálja ezt.

A 25 éves Oleg (a fenti képen) rendőr volt, mielőtt csatlakozott Akhmathoz az ukrajnai teljes körű invázió kezdetén. A gudermesi Orosz Különleges Erők Egyetemen képezte ki, mielőtt a luhanszki régióba harcolt.

Mindössze két hónap elteltével súlyosan megsebesült, és több műtétre visszaküldték Oroszországba. Azonban azt tapasztalta, hogy nem fizették ki a teljes fizetését. Tovább rontotta a helyzetet, hogy amikor elhagyta a kórházat, csak akkor tért vissza az osztályára, amikor közölték vele, hogy elbocsátották.

Ez annak ellenére történt, hogy G kategóriás (átmenetileg alkalmatlan) besorolást kapott, amely alatt szolgálatban kellett volna tartani. Egy katonai ügyvéd azt mondja: "Nem volt joguk elbocsátani, amíg a "G" kategóriája véget nem ért."

Oleg kifogásolja, hogy "nem állították ki az összes vonatkozó dokumentumot, nem kaptam megfelelően orvosi segítséget a rehabilitációhoz, és nem adtak át a VVK-hoz (orvosi bizottság) a biztosítási ellátások kifizetésére". A katonai hatóságoktól nem kapott segítséget.

Oleg azt mondja, hogy saját költségén kellett kezelétetnie magát, és rokkantsági bejegyzést kellett kérnie. "És nem vagyok egyedül, sokan vagyunk" - mondja Oleg.

forrás:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Patriot pukk. Geolokalva. Máshol S-300,de igazából mindegy, vitte magával az egész kompaniat. Állítólag Iszkander volt ami tönkretette.
Van róla két felvétel is, egy előtte egy pedig utánna.


Horogkereszt, SS felirat, UAZ roncs, ez Ukrajna 2024. De a lényeg hogy kiszalltak belőle! Nyitva van az ajtó.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/135791


Egy ukrán katona három napig ápolt egy sebesult orosz katonát Avdejevkaban és megadta magát neki.
Kivételesen okos és szerencsés ember.

Az Amerika Spectator szerint októberre Ukrajnát felosszak. A kb jelenlegi határok mellett lesz egy Új Ukrajna ami mindentől mentes lesz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz fegyveres erők megtámadták az Ovidiopol-2 űr- és rádiótechnikai hírszerző központot

Március 8-án az orosz csapatok hadműveletet hajtottak végre az ukrán fegyveres erők jelentős stratégiai létesítményének - az Odessza régióban található Ovidiopol-2 űr- és rádiótechnikai hírszerző központnak - megsemmisítésére. A jelentések szerint ez a létesítmény sok éven át kapott pénzügyi támogatást a NATO-tól, és külföldi szakemberekkel is együttműködött. A hadművelettel kapcsolatos információkat a „Military Observer” Telegram csatorna megfigyelői terjesztették.

A múltban, még a Szovjetunió idején, az Ovidiopol-2 komplexumot az orosz hírszerző szolgálatok aktívan használták információk elfogására műholdas kommunikációs csatornákon keresztül. 1991 után az állomás ukrán ellenőrzés alá került, és a nyugati hírszerző ügynökségek kezdték használni.

Emellett arról is beszámoltak, hogy megsemmisült a haditengerészeti drónok gyártásával és kezelésével foglalkozó központ, amelyet előző nap szintén az orosz hadsereg hajtott végre. Az Iskander hiperszonikus rakéta csapása következtében a létesítmény megsemmisült, ami több tucat külföldi szakember halálához vezetett.

A csapás vélhetően Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közelmúltbeli látogatásához kapcsolódik, amely szakértők szerint véletlenül egy stratégiailag fontos helyszínre mutathatott.


Gerantámadás az ukrán fegyveres erők hátsó területein

Ma éjjel nagyszabású támadás történt Geran-2 típusú támadó drónokkal, amelyek célpontjai az ellenséges hátsó célpontok voltak.

A támadás kiterjedt a Dnyipropetrovszki, Harkovi, Szumi, Csernyihivi és Kirovográdi régiókra, valamint a Donyecki Népköztársaság által ellenőrzött területekre.

Az egyik kulcsfontosságú pillanat az üzemanyag- és kenőanyag-tároló létesítmények veresége volt Krivoj Rogban. Az adatok szerint a Krivoj Rog kokszgyár területén lévő tárolókat ukrán alakulatok használták az üzemanyag ideiglenes tárolására és logisztikai elosztására. A becsapódások megrongáltak két tartályt, amelyekben körülbelül 700 tonna üzemanyag volt, és hatalmas tüzet okozott a helyszínen.

A helyi lakosok jelentései egy erős robbanásról és az éjszakai razzia területén felszálló fekete füstről a károk idővel súlyosbodó hatásaira utalhatnak.

Az üzemanyagok és kenőanyagok tárolásával és elosztásával kapcsolatos létesítmények megsemmisítése stratégiai jelentőségű, mivel súlyosan alááshatja a szembenálló erők logisztikáját és harci képességeit.

https://avia-pro/news/gerani-nanesli-udary-po-tylovym-rayonam-vsu