[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 438
113
Miért jó az oroazoknak, ha atomtárolót létesítenek a határaiknál? Miért nem jók a tárolók ott ahol most vannak?
Hát ez kicsit olyan volt részedről, mint öreganyám, amikor megállapította, hogy az exem családja sokat költözött, ha az anyja a Magyar Királyságban született, az apja Csehszlovákiában, ő meg a SZU-ban. Mondjuk mindhárman Beregszászon...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Eljött a vég: Ukrajnának 15 napon belül nem lesznek légvédelmi rakétái – Oroszország tudja és támad

Ukrajnának olyan súlyos lőszerhiánnyal kell szembenéznie, hogy az ország március végére kifogy a légvédelmi rakétáiból – írja a Telegraph brit lap, és a jelentés szerint nem tudja megvédeni városait.
Az olyan városokat védő rakétakészletek, mint Odessza – ahol pénteken (2024.03.15.) 20 embert öltek meg – hihetetlenül gyors ütemben fogy.
Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy öt orosz rakétából négyet próbálna lelőni, mint most, Ukrajna csak egyet tud majd elfogni – állítja a Telegraph.
A maradék négy megtalálja a célpontját.
Ez a fejlemény "jelentős hatással lesz Ukrajna városi központjaira" – ugyanezen kiadvány szerint

Pusztító csapás Odesszában
A publikáció egybeesik az Ukrajnában rakétákkal és drónokkal felerősödő orosz támadásokkal.
Az orosz légierők precíziós csapásokat mértek katonai létesítményekre Ukrajna különböző régióiban.
Március 15-én délután egy orosz Iskander rakéta megsemmisítette az egyik ukrán döntéshozó központot Odesszában.

Az oroszok tudtak az ukrán problémáról, és most fokozzák a csapásokat
A jelentés szerint az orosz tisztviselők tudták, hogy Ukrajnában kifogy a lőszer, ezért úgy döntöttek, hogy itt az ideje a nagyobb intenzitású csapásoknak.
A donbasszi arcvonal mentén az orosz erők tovább nyomultak előre, és végül áttörték a lőszerhiányos ukrán vonalakat.

Az ukrajnai katonai bloggerek szerint csak a drónok maradtak, hogy ellenálljanak a kiváló orosz erőknek.
Ugyanezen források szerint az ukrán erők sebtében új lövészárkokat ásnak és páncéltörő csapdákat állítanak fel, hogy lassítsák az orosz előrenyomulást, és ellensúlyozzák azokat a kritikákat, amelyek szerint nem tervezték meg megfelelően védekezésüket a 2023-as sikertelen ellentámadás során

Az orosz eszközök

Avgyejevka elfoglalása után az orosz erők agresszíven nyomulnak előre a front más területein.
Az orosz előnyök a munkaerő, az anyag- és a védelmi termelés terén 2023 óta folyamatosan nőnek, miközben az Egyesült Államok hadianyag-szállításait lefaragták, és szinte teljes egészében a visszafogás veszélye fenyegeti az Egyesült Államok Kongresszusának finanszírozási patthelyzete miatt.
Az ukrajnai frontegységek kritikus lőszerkészletei egyre fogynak, és miközben a katonák még táplálkozási problémával is szembesülnek.
Egyes egységek jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek.

A jelenlegi harctéri dinamikának nincs egyetlen oka.
Főleg 2022 őszétől hozott döntéseken alapul.
Amikor Oroszország mozgósította hadigazdaságát, a Nyugat nem tette, Ukrajna sem.
Míg Oroszország több száz kilométer hosszú és több réteg mélységű védelmi erődhálózatot épített ki, Ukrajna pedig nem tudta.
Oroszország több mint egymillió (egyes becslések szerint hárommillió) tüzérségi lövedéket és több ezer drónt szerzett be partnereitől, köztük Irántól és Észak-Koreától.
A Nyugat nem tudott erre válaszolni, mivel már a hasonló erőforrások hordójának aljára jutott - állítja a Foreign Affairs.

Moszkva minden erőfeszítést megtett a személyi állomány regenerálására és az erők feltöltésére, míg Kijev még nem mozgósította teljesen, és valószínűleg nem is tudja.
Az orosz hadsereg nagy és alkalmazkodóképes
A Foreign Affairs szerint az orosz hadsereg "egyszerűen nagy".
„A háború első hónapjaiban a Kreml vonakodott beismerni, hogy az ukrajnai kezdeti offenzíva kudarcot vallott.
2022 augusztusára a sérült orosz egységek törékennyé váltak, és amikor az ukránok tesztelték őket, Harkovnál összeestek, és visszavonultak Herszonból is.
De Oroszország azóta alkalmazkodott az elhúzódó konfliktus igényeihez és költségeihez. Felismerve, hogy háborús erőfeszítései veszélyben vannak, a Kreml megtette azt, amire korábban nem volt hajlandó: 300 000 embert vont be, drámaian megnövelte a védelmi kiadásokat, és kulcsfontosságú fegyvereket vásárolt partnereitől a hiányok pótlására.
Ha azonban az ukrán erők megfelelő létszámmal, felszereléssel és konszolidációval rendelkeznek, akkor bebizonyították, hogy magas költségeket tudnak az orosz erőkre róni, és meghiúsítják Oroszország képességét, hogy előnyeit döntő haszonra fordítsa " - mutat rá.
„Az Avgyejevkáért vívott csata a legutóbbi példa: gyakori légicsapások és 12 egységben akár 30 000 is bevetve Oroszországnak öt hónapba telt, mire elfoglalta a várost.

Oroszország nagyon akarta Avgyejevkát, és el is foglalta az Avgyejevkát. Az ostrom során több mint 600 páncélozott járművet és valószínűleg több ezer katonát veszített. De az orosz gyengeségek nagyon keveset számítanak, ha a kimerült ukrán egységek már nem tudják felfegyverezni a védelmet, vagy nem tudják gyorsan reprodukálni azt a típusú védelmet, amelyet 10 éven át építettek Avgyejevkában” – érvel Dara Massicot, a jól ismert thnik tank, a RAND amerikai elemzője és szerzője, aki a cikket aláírja.


Macron most azt mondta, kész beszélni Putyinnal

A szombat este (2024.03.16.) ismertté vált fejlemény során a francia elnök felhagyott háborús taktikájával, és kijelentette, hogy kész tárgyalni Putyinnal a válság enyhítése érdekében.
Emmanuel Macron azt mondta, hogy kész megvitatni az ukrajnai konfliktus enyhítésére irányuló javaslatokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem).
Ez az én felelősségem, és meghallgatom, amit kínál.
Franciaország szerepe az ukrajnai konfliktusban, hogy a "háború középpontjába" kerüljön.
Egyrészt mindent biztosítanunk kell Ukrajna számára, meg kell erősíteni védelmi képességét, katonai felszerelését, ugyanakkor hozzá kell járulnunk a de -eszkaláció.
Ha Putyin kínálni akar valamit, meghallgatom a javaslatát” – mondta Macron az ukrán televíziós csatornáknak adott interjújában.

Korábban Putyin azt mondta, hogy Oroszország kész folytatni az együttműködést Franciaországgal, és jó személyes kapcsolatokat ápol Macronnal, de véget vetett nekik.

"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem). – mondta a Macskajancsi, és sopánkodni fog, mert Putyin nem hívja.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 324
8 103
113
"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem).
Ez az én felelősségem, és meghallgatom, amit kínál.
Franciaország szerepe az ukrajnai konfliktusban, hogy a "háború középpontjába" kerüljön.
Egyrészt mindent biztosítanunk kell Ukrajna számára, meg kell erősíteni védelmi képességét, katonai felszerelését, ugyanakkor hozzá kell járulnunk a de -eszkaláció.
Ha Putyin kínálni akar valamit, meghallgatom a javaslatát” – mondta Macron az ukrán televíziós csatornáknak adott interjújában.

Korábban Putyin azt mondta, hogy Oroszország kész folytatni az együttműködést Franciaországgal, és jó személyes kapcsolatokat ápol Macronnal, de véget vetett nekik.

"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem). – mondta a Macskajancsi, és sopánkodni fog, mert Putyin nem hívja.
:D Ezt a szerencsétlen balfaszt.... A franszia kiskakas, csak éppen fordítva ül a lovon. A háború közepén szeretne lenni... Csak nehogy ott találja magát...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Eljött a vég: Ukrajnának 15 napon belül nem lesznek légvédelmi rakétái – Oroszország tudja és támad

Ukrajnának olyan súlyos lőszerhiánnyal kell szembenéznie, hogy az ország március végére kifogy a légvédelmi rakétáiból – írja a Telegraph brit lap, és a jelentés szerint nem tudja megvédeni városait.
Az olyan városokat védő rakétakészletek, mint Odessza – ahol pénteken (2024.03.15.) 20 embert öltek meg – hihetetlenül gyors ütemben fogy.
Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy öt orosz rakétából négyet próbálna lelőni, mint most, Ukrajna csak egyet tud majd elfogni – állítja a Telegraph.
A maradék négy megtalálja a célpontját.
Ez a fejlemény "jelentős hatással lesz Ukrajna városi központjaira" – ugyanezen kiadvány szerint

Pusztító csapás Odesszában
A publikáció egybeesik az Ukrajnában rakétákkal és drónokkal felerősödő orosz támadásokkal.
Az orosz légierők precíziós csapásokat mértek katonai létesítményekre Ukrajna különböző régióiban.
Március 15-én délután egy orosz Iskander rakéta megsemmisítette az egyik ukrán döntéshozó központot Odesszában.

Az oroszok tudtak az ukrán problémáról, és most fokozzák a csapásokat
A jelentés szerint az orosz tisztviselők tudták, hogy Ukrajnában kifogy a lőszer, ezért úgy döntöttek, hogy itt az ideje a nagyobb intenzitású csapásoknak.
A donbasszi arcvonal mentén az orosz erők tovább nyomultak előre, és végül áttörték a lőszerhiányos ukrán vonalakat.

Az ukrajnai katonai bloggerek szerint csak a drónok maradtak, hogy ellenálljanak a kiváló orosz erőknek.
Ugyanezen források szerint az ukrán erők sebtében új lövészárkokat ásnak és páncéltörő csapdákat állítanak fel, hogy lassítsák az orosz előrenyomulást, és ellensúlyozzák azokat a kritikákat, amelyek szerint nem tervezték meg megfelelően védekezésüket a 2023-as sikertelen ellentámadás során

Az orosz eszközök

Avgyejevka elfoglalása után az orosz erők agresszíven nyomulnak előre a front más területein.
Az orosz előnyök a munkaerő, az anyag- és a védelmi termelés terén 2023 óta folyamatosan nőnek, miközben az Egyesült Államok hadianyag-szállításait lefaragták, és szinte teljes egészében a visszafogás veszélye fenyegeti az Egyesült Államok Kongresszusának finanszírozási patthelyzete miatt.
Az ukrajnai frontegységek kritikus lőszerkészletei egyre fogynak, és miközben a katonák még táplálkozási problémával is szembesülnek.
Egyes egységek jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek.

A jelenlegi harctéri dinamikának nincs egyetlen oka.
Főleg 2022 őszétől hozott döntéseken alapul.
Amikor Oroszország mozgósította hadigazdaságát, a Nyugat nem tette, Ukrajna sem.
Míg Oroszország több száz kilométer hosszú és több réteg mélységű védelmi erődhálózatot épített ki, Ukrajna pedig nem tudta.
Oroszország több mint egymillió (egyes becslések szerint hárommillió) tüzérségi lövedéket és több ezer drónt szerzett be partnereitől, köztük Irántól és Észak-Koreától.
A Nyugat nem tudott erre válaszolni, mivel már a hasonló erőforrások hordójának aljára jutott - állítja a Foreign Affairs.

Moszkva minden erőfeszítést megtett a személyi állomány regenerálására és az erők feltöltésére, míg Kijev még nem mozgósította teljesen, és valószínűleg nem is tudja.
Az orosz hadsereg nagy és alkalmazkodóképes
A Foreign Affairs szerint az orosz hadsereg "egyszerűen nagy".
„A háború első hónapjaiban a Kreml vonakodott beismerni, hogy az ukrajnai kezdeti offenzíva kudarcot vallott.
2022 augusztusára a sérült orosz egységek törékennyé váltak, és amikor az ukránok tesztelték őket, Harkovnál összeestek, és visszavonultak Herszonból is.
De Oroszország azóta alkalmazkodott az elhúzódó konfliktus igényeihez és költségeihez. Felismerve, hogy háborús erőfeszítései veszélyben vannak, a Kreml megtette azt, amire korábban nem volt hajlandó: 300 000 embert vont be, drámaian megnövelte a védelmi kiadásokat, és kulcsfontosságú fegyvereket vásárolt partnereitől a hiányok pótlására.
Ha azonban az ukrán erők megfelelő létszámmal, felszereléssel és konszolidációval rendelkeznek, akkor bebizonyították, hogy magas költségeket tudnak az orosz erőkre róni, és meghiúsítják Oroszország képességét, hogy előnyeit döntő haszonra fordítsa " - mutat rá.
„Az Avgyejevkáért vívott csata a legutóbbi példa: gyakori légicsapások és 12 egységben akár 30 000 is bevetve Oroszországnak öt hónapba telt, mire elfoglalta a várost.

Oroszország nagyon akarta Avgyejevkát, és el is foglalta az Avgyejevkát. Az ostrom során több mint 600 páncélozott járművet és valószínűleg több ezer katonát veszített. De az orosz gyengeségek nagyon keveset számítanak, ha a kimerült ukrán egységek már nem tudják felfegyverezni a védelmet, vagy nem tudják gyorsan reprodukálni azt a típusú védelmet, amelyet 10 éven át építettek Avgyejevkában” – érvel Dara Massicot, a jól ismert thnik tank, a RAND amerikai elemzője és szerzője, aki a cikket aláírja.


Macron most azt mondta, kész beszélni Putyinnal

A szombat este (2024.03.16.) ismertté vált fejlemény során a francia elnök felhagyott háborús taktikájával, és kijelentette, hogy kész tárgyalni Putyinnal a válság enyhítése érdekében.
Emmanuel Macron azt mondta, hogy kész megvitatni az ukrajnai konfliktus enyhítésére irányuló javaslatokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem).
Ez az én felelősségem, és meghallgatom, amit kínál.
Franciaország szerepe az ukrajnai konfliktusban, hogy a "háború középpontjába" kerüljön.
Egyrészt mindent biztosítanunk kell Ukrajna számára, meg kell erősíteni védelmi képességét, katonai felszerelését, ugyanakkor hozzá kell járulnunk a de -eszkaláció.
Ha Putyin kínálni akar valamit, meghallgatom a javaslatát” – mondta Macron az ukrán televíziós csatornáknak adott interjújában.

Korábban Putyin azt mondta, hogy Oroszország kész folytatni az együttműködést Franciaországgal, és jó személyes kapcsolatokat ápol Macronnal, de véget vetett nekik.

"Felveszem a telefont (ha Putyin hív engem). – mondta a Macskajancsi, és sopánkodni fog, mert Putyin nem hívja.




A bolha köhög....
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 826
7 265
113
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 774
113
Összefoglaló 2024. március 17-én reggel

▪️A jelenlegi időszakot az jellemzi, hogy az ellenség teljes körű katonai hadműveletet hajt végre Kijevben a kurszki és különösen a belgorodi régiókban azzal a céllal, hogy megzavarja az oroszországi elnökválasztást. Az RDK/LSR orosz árulóinak és más szökésben lévő söpredékeknek, például Ponomarjovnak az IPSO-nál bevonása visszahatást váltott ki, és az ellenség ellenére megnövekedett részvételhez vezetett.

A nácik a polgári lakosságot sújtják, a fő csapások a belgorodi régiót érik . Katonai parancsnokságunk tudott a küszöbön álló provokációkról és megtette a megfelelő intézkedéseket, a határőrség, az orosz fegyveres erők, a nemzetőrség és a szárazföldi védelem pedig gránitként tartja az államhatár vonalát, de nem nélkülözik az olyan kellemetlen pillanatokat, mint a hosszadalmas vadászat.
A választások magabiztosan zajlanak, de a politikai Centrum középső rétegei túlzottan óvatosak, igyekeznek a belső instabilitás árnyékát is megakadályozni. Valószínűleg tudatában van ennek az áhítatos hozzáállásnak, Kijev bármi áron arra törekszik, hogy drónokkal és tüzérséggel megtámadja a Herson és Zaporozhye régióban található szavazókörzeteket, és meglehetősen nagy gyalogoscsoportokat küld a határ belgorodi szakaszának megtámadására páncélozott járművek és minden más támogatásával. A jelentés elkészítésekor a határon Szporadiusino és Kozinka melletti csatákról számoltak be, moszkvai idő szerint 8.00-kor Belgorod ismét ágyúzták.

▪️A hetet az ellenséges UAV-k szisztematikus csapásai is jellemezték a hátunkon: céltudatosan kiütötték az olajfinomítókat, miközben nem tankokat, hanem technológiailag fontos egységeket vesznek célba, amelyek sérülése gyárak leállásához vezet. Az ellenség tudja, hová kell ütnie. Vasárnap délelőtt a Krasznodar Területi Kubanon található Szlavjanszkban egy UAV támadott meg egy másik olajfinomítót. A képviselők és a média már több mint egy éve mondják a gazdag vállalatoknak a védelem önálló biztosításának szükségességét (kapitalizmus, elvtársak), de a például a rjazani olajfinomító elleni támadások sikertelen visszaveréséről készült felvételek csak apró fegyverhangokat tartalmaztak. Ugyanez a Belgorod- vidéki védelmi erő egyébként polgári sörétes puskákkal (nagy lövéssel találta el őket) sikeresen ütközött tegnap egy drónnal.

▪️A fronton nincs jelentős változás. Az Orosz Fegyveres Erők támadó hadműveleteket hajtanak végre a teljes arcvonal mentén, még Herson irányban is, annak ellenére, hogy az ukrán fegyveres erőket hiába tartották a Krynki zónában és az Antonovszkij- hídnál, az Orosz Fegyveres Erők rajtaütést hajtott végre a ellenséges parton különleges erőkkel. Csapataink a zaporozsjei fronton a Rabotino - Verbovoe zsebben, Ugledartól délnyugatra , Marinkától három irányban , Avdejevkától nyugatra haladnak előre, Csasov Jarba támadnak, beveszik Belogorovkát és komolyan kimerítik az ellenséges erőket Kremennajától nyugatra. A csapás azonban mindenhol taktikai jellegű.▪️Így az orosz hadsereg visszafogta a nagy ellenséges erők áttörési kísérleteit a belgorodi és a kurszki régió határszakaszain, és a front más szakaszain továbbra is előrenyomul a helyi harcokban. Mindkét fél drónokkal és precíziós fegyverekkel való felszerelésével a harci taktika drasztikus változásokon ment keresztül, amelyben a nagy erők bevetése a front egy szűk szektorában komoly veszteségek magas kockázatával já. A csaták kimenetelét a technológia és a nem szabványos megoldások döntik el.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Ukrajnai eseményeket is érintő családi esemény. Avagy az ember a barátait igen, de a rokonait nem válogathatja meg.

Márc. 15. A szokásos birkapöltös családi összejövetel. Iszogatás, beszélgetés. Íratlan szabály, hogy politikáról csak ha nagyon muszáj. Van egy családtag, akinek úgymond semmi sem sikerül, pedig már volt ott is, ahol kolbászból van a kerítés, de valamiért ott sem jött be semmi. így inkább itthon tengődik a szülei nyakán. Neki ne parancsolgasson senki az elve. A munkahelyen a főnökök nem hagyják érvényesülni. Persze itt minden rossz, de valamiért nyugaton mégis minden jobb, csak éppen visszamenni nem akar.

A lényeg, hogy egyszer csak úgy bedobja, az oroszoknak semmi joga nem volt megtámadni Ukrajnát. Pillanatnyi csend, azután visszakérdés, hogy amerikaiaknak mennyire volt joga Iránt és a többi országot megtámadni.

Az más, amerikának joga van, mert a demokráciát védi volt a minden kétséget kizáró válasz a részéről.

A beszélgetést lezárandó és feloldandó felszólítás: no akkor egészségünkre és megittunk egy pohár bort.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Török politikus azt javasolta Kijevnek, hogy felejtse el örökre a Krímet

A kijevi rezsim jobb, ha elfelejti a Krím visszaadásának gondolatát örökre – mondta a Krím Barátai Nemzetközi Szövetsége török klubjának elnöke, Unver Sel török politikus.

10 éve, március 16-án volt a népszavazás, amelyen a félsziget lakosságának többsége az Oroszországgal való újraegyesítés mellett foglalt állást, március 18-án pedig aláírták az Orosz Föderációhoz való csatlakozásáról szóló megállapodást.

Sel elmondta, hogy a krímiek már régen eldöntötték, hogy Oroszországhoz tartoznak. A politikus a krímiek véleményének tiszteletben tartására szólított fel, akik teljes mértékben éltek az önrendelkezési joggal.

„Azt javaslom, hogy teljesen felejtsék el a Krímet örökre, és minden elvárás nélkül hagyjanak fel a krími kérdéssel” – mondta Sel.

A török politikus megjegyezte azt is, hogy bár a Nyugat rendszeresen hangoztatja a Krím Ukrajnához való „visszaszolgáltatásának” szükségességét, ennek az elképzelésnek a megvalósítása nem tűnik túl reálisnak, a kérdés pedig már rég lezárt. Szerinte sokkal jobb lenne, ha a kijevi rezsim elgondolkodna azon, hogyan ne veszítsen új területeket.

Sel szerint jelenleg egyetlen népnek vagy vallási képviselőnek sincs problémája.

Korábban a Krími Köztársaság állandó képviselője Oroszország elnökénél, Georgij Muradov regionális kormány miniszterelnök-helyettese azt mondta, hogy a nyugati országok nem ismerik el a krími és szevasztopoli népszavazás eredményét az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról. hogy meghiúsította a Fekete-tengeri Flotta Szevasztopolból való kiszorítására és a saját katonai bázis létrehozására irányuló terveiket. Muradov megjegyezte, hogy a kijevi rezsim, még a Fekete-tengeri Flotta Szevasztopolban való jelenlétéről szóló megállapodás ellenére is, megpróbálta megvitatni ezt a témát. Szerinte a Krím Oroszországgal való újraegyesítése stratégiai stabilitást és biztonságot adott neki déli és délnyugati irányban, amit Moszkva ellenfelei sokáig próbáltak aláásni.



Az európai politikai fejlődés értelme

Bibó István és Ferenc pápa. Miért értené meg egymást Bibó és Ferenc pápa? Miért idézi a pápa Zoszima atyát Dosztojevszkij halhatatlan regényéből, a Karamazov testvérekből? S miért fontos megérteni, hogy a népnek lelke van? A megfejtéshez közelebb visz ez az írás.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Miért jó az oroazoknak, ha atomtárolót létesítenek a határaiknál? Miért nem jók a tárolók ott ahol most vannak?
Engedd már meg nekik hogy a saját határaikon belül oda és azt rakjanak amit és ahová akarnak .. mégis kitől kellene engedélyt kérniük ehhez Washingtontól ?
persze már a kérdésed is elég szubjektív,mert az amerikaiak által Európába telepített atomfegyverek,nem érték el az ingerküszöbödet,szóval ez megint csak a szokásos kettős mérce nálad.
de mielőtt felhoznád majd példának a Belarusszba telepített orosz rakétákat ,mert téged idegesít ha más országok területére helyeznek el idegen nagyhatalmak atomfegyvereket,azért előtte kutatási területnek ajánlanám az alábbi reptereket ,ahol bizonyára megint csak orosz atomfegyvereket tárolnak ..

Belgium:
Kleine Brogel légibázis
Németország:
Büchel légibázis
Nörvenich légibázis
Ramstein légibázis
Görögország:
Araxos légibázis
Olaszország:
Aviano légibázis
Ghedi Torre légibázis
Hollandia:
Volkel légibázis
Anglia:
Lakenheat légibázis

és bár nem európai de Oroszországhoz azért közel van
Törökország
Incirlik légibázis
Balikesir légibázis
Murted (Akinci) légibázis
nyílván itt is orosz atomfegyvereket parkoltatnak a ruszkik.

persze sem az orosz sem az amerikai telepítgetés nem jó,meg igazából okafogyott is a mai rakétatechnológia szempontjából ,csak ha állást foglalsz legyél objektív,bár ez neked nem igazán szokott sikerülni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 544
113
Miért jó az oroazoknak, ha atomtárolót létesítenek a határaiknál? Miért nem jók a tárolók ott ahol most vannak?
Forrása szerint a Belgorodi nagy ukri akciózásnak a valós célja egy orosz atomfegyver tároló lett volna, valaki ezt meg tudja erősíteni, vagy cáfolni?
Meg a tavalyi ukrán kozinka-grayvoroni határ menti akcióknal merült fel ez a hír. Nyilván most is eszébe jutott valakinek.
Tavaly se azonnal kaptak fel csak napokkal később.
A lényeg hogy van ott valami szovjet időkből való nukleáris loszerraktar két - három faluval hatrebb, és nem volt véletlen a betörés iránya ott tavaly sem. Viszont már tavaly is üres volt a bázis a hirek szerint, ami nyilván természetes is. Arról meg nem a loszerraktar tehet hogy később ott húzták meg a határokat.
Gondolom kéne az ukránnak a bázis a földalatti katakombaival hogy megvetsse a lábát a környéken és onnét induljon tovább Belgorod felé.