[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint március 24-én az amerikai légierő B-1B bombázópárja közelítette meg az orosz határt a Barents-tengeren, és egy MiG-31-es vadászgép szállt fel.

Megjegyzendő, hogy nem sértették meg az orosz határt: amikor az orosz MiG-31 közeledett, irányt igazítottak.




Ez valószínűleg igaz, Colonelcassad is azt írja, hogy 2-3 hajó megsérült, de talán javítható a sérülés.
Ukrán állítás szerint Belbeck is "kapott"
Összesen 6 storm shadow(készpénznek nem kell venni).Papiron amennyi lelőtt és megsemmisített Ukrán Su24-es van kérdéses van-e üzemképes példány és ha nincs vajon miről indították a CM-eket?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Légitámaszpont, gázraktárak és harci gépekre csaptak le az Ukrajnára mért nagyszabású orosz csapásokban (videók)

Március 24-én kora reggel rakétákkal és drónokkal nagyszabású támadás érte az ukrán fővárost, Kijevet, valamint az ország nyugati és déli régióit.
Az ukrán légierő közleményben állította, hogy légvédelme a Tu-95MS stratégiai bombázók által indított 29 H-101/555 rakétából 18-at, valamint 28 Geran-1/2 öngyilkos drónból 25-öt fogott el. Az interneten felbukkant videofelvételek, ukrán tisztviselők megjegyzései és orosz források jelentései azonban azt mutatják, hogy ezek az állítások nem voltak pontosak.
Kijevben Vitalij Klitschko polgármester a Telegramon azt mondta, hogy az ukrán fővárosban sorozatos robbanások történtek, és "rakétadarabok" hullottak a Desnyánszki kerületben. Áldozatokról azonban nem érkezett jelentés.
Szerhij Popko, a kijevi városi katonai közigazgatás vezetője később bejelentette, hogy a rakétákat "csoportosan" lőtték ki a fővárosra.

Közben a nyugati Lviv régióban Andrij Szadovij polgármester azt mondta, hogy mintegy 20 orosz rakéta és hét öngyilkos drón vette célba a kritikus infrastruktúrát.
A Lviv elleni támadás fő célpontja orosz források szerint a Sztrij légibázis település közelében lévő légibázis volt, amelyet nemrég modernizáltak, hogy amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépeket fogadjon. Ukrán források arról is beszámoltak, hogy Lvivben és a közeli Ivano-Frankivszk térségében lévő gáztárolókat is támadás érte.
Az orosz és ukrán források szerint is orosz és ukrán források szerint egy utócsapás legalább két H-47M2 Kinzhal hiperszonikus rakétával, amelyet MiG-31K harci repülőgépek indítottak, később a délelőtt folyamán Lvivet vette célba. Szadovij elmondta, hogy kritikus infrastruktúrát vettek célba.

A Kijevet és Lvivet ért csapásokon kívül orosz források arról számoltak be, hogy két, brit gyártmányú Storm Shadow cirkálórakéták hordozására átalakított Szu-24-es vadászbombázó megsemmisült a Kulbakino és Voznyeszenszk légibázist célzó csapásokban a Nyikolajev régióban.


Katonai áttekintés: Az orosz csapások második hulláma az ukrán nyugatot sújtotta.


A Kijev/NATO folyamatos provokációi, beleértve a véres határ menti támadásokat, a félelmetes moszkvai terrortámadást, a civilek súlyos bombázását Belgorodban és a Krím elleni legsúlyosabb rakétatámadást, arra irányulhatnak, hogy Moszkvát súlyos megtorló csapásokra kényszerítsék, például a kijevi döntéshozó központok ellen. Az ilyen súlyos orosz csapások elkerülhetetlenül súlyos civil veszteségekkel járnának.

A NATO a halott ukránokról készült borzalmas felvételeket ürügyként használhatná fel a konfliktusba való belépéshez.

A NATO számára az egyetlen probléma az, hogy Moszkva nem az ukrán civileket veszi célba, hanem csak a katonai és energetikai infrastruktúrát rombolja folyamatos precíziós csapásokkal. A március 24-i éjszaka sem volt kivétel.

Éjszaka az Orosz Föderáció fegyveres erői csapást mértek a villamosenergia-ipar, a gázipar létesítményeire, az ukrán pilóta nélküli hajók összeszerelő és tesztelő telephelyeire - jelentette az orosz védelmi minisztérium. A támadás minden célját sikerült elérni, meghiúsították az AFU fegyvergyártással és -javítással foglalkozó vállalatainak működését, valamint megsemmisítették a külföldi gyártású berendezéseket - állapította meg az orosz hadsereg.

Az ukrán állítások szerint az orosz hadsereg 14 Tu-95MS stratégiai repülőgépről 29 H-101/H-555 cirkálórakétát és 28 Geran-2 kamikaze UAV-t indított. Az ukrán hadsereg azt hazudta, hogy a támadást állítólag visszaverték. A hivatalos ukrán statisztikák szerint az ukrán légvédelem állítólag 43 légi célpontot lőtt le, köztük 18 cirkálórakétát és 25 drónt.

Az ukrán adatok szerint a fennmaradó 11 rakéta és 3 UAV számos célpontot talált el a nyugati, középső és déli régiókban, köztük Lviv városában, ahol a kormányzó szerint 20 rakétát és 7 drónt támadtak. Összesen robbanások sorozata dörgött Ukrajna számos régiójában, többek között Ternopil, Cserkaszi, Odessza, Mikolajiv, Harkov, Dnyipropetrovszk, Zsitomir, Vinnyica, Volinyi, Kijev, Lviv, Ivano-Frankivszk és Hmelnickij területeken.

Kijev elfelejtette megemlíteni az orosz hiperszonikus Kinzhal rakéták csapásait is, amelyekről a helyi ukrán hatóságok számoltak be. Így a hivatalos ukrán statisztikákban soha nem lehet megbízni. Kijev kénytelen hamis győzelmeket hirdetni, miközben a hadserege folyamatos vereségeket szenved.

Az első sikeres orosz csapásokról éjszaka számoltak be a Mikolajivi területen fekvő Voznyecsenszk városának közelében. Ukrán források arról számoltak be, hogy orosz Iszkander rakéták megsemmisítettek egy Storm Shadow rakétákat és S-200-as indítóállványokat tartalmazó hangárt a Mikolajivi területen lévő Kulbakino repülőtéren.

Több robbanás dörgött a Dnyepropetrovszki területen lévő Krivoj Rog városában. A nagy robbanásokról készült felvételek megerősítették, hogy az orosz erők Dnyepropetrovszk városában is elérték célpontjaikat.

Ugyanakkor orosz csapások érték az Odessza régióban lévő Iszmail kikötő létesítményeit.

Hajnali 05:30 körül két rakétacsoport lépett be északról az ukrán légtérbe, Kijev felé tartva. Egyik részük az ukrán fővárost támadta, a másik Vinnyica régió felé indult. Kijev polgármestere elmondta, hogy a Desnyanszkij kerületben tűz ütött ki, miután egy elfogott orosz rakéta roncsai a városba zuhantak. A főváros lakói a pincékben és a metróban töltötték az éjszakát.

A fővárost ért támadás alatt ukrán megfigyelő források megerősítették a Hmelnickij körzetben végrehajtott csapásokat. A régióban található a hírhedt Sztarokonsztantinov repülőtér. A repülőteret állítólag a Krím elleni nagyszabású éjszakai támadáshoz használták.

A Lviv régiót érte a legsúlyosabb csapás. Helyi források több tucat robbanásról számoltak be. A legtöbb robbanás Lviv városában és annak külterületén, többek között Sztrijben, Javorovban, Dubljaniban, Medenicsben dörgött. Lviv város polgármestere szerint a célpontok a helyi energetikai létesítmények voltak.

Sztrij városában számos robbanás dörgött. A városban található az egyik fő átrakó bázis, amelyen keresztül a NATO hadsereg fegyvereket, katonai felszerelést és munkaerőt szállít Ukrajnába. A városban van egy repülőtér is, ahová a hírhedt F-16-os vadászgépeket lehetett bevetni. A repülőtér közelében volt egy kiképzőközpont is, ahová külföldi kiképzőket telepítettek.

Március 24-én dél körül Lvivet másodszor is orosz rakétatámadás érte, ezúttal hiperszonikus Kinzhal rakétákkal. A Lviv régió kormányzója megerősítette, hogy legalább két csapás érte ugyanazokat az infrastrukturális létesítményeket, amelyeket az éjszaka eltaláltak.

Az egyik rakéta egy olajraktárat talált el, amely nagyon nagy tűzben égett. Feltételezhetően a csapások második hulláma is a repülőteret találta el.

A második támadás szintén Ivano-Frankivszk térségében lévő célpontokat semmisített meg. A célpontokat még nem hozták nyilvánosságra.


Az Ukrajna-szerte végrehajtott tömeges orosz csapások elemzése megerősíti, hogy az orosz hadsereg nem a civileket veszi célba a zsúfolt ukrán városokban. Az orosz drónok és rakéták az ukrán katonai létesítményeket és az energetikai/ipari infrastruktúrát püfölik, ami biztosítja a katonai-ipari komplexum működését. Naponta több tucat orosz csapást mérnek, de ezek nem hoznak civil áldozatokat.

Másrészt az oroszországi ukrán/NATO támadások célja a civil lakosság terrorizálása. A Belgorod és Donyeck fokozott bombázásának nincsenek katonai céljai, és az ukrán hadsereg számára nem hoznak hasznot. Még a Krímben a drága NATO rakéták tömeges támadása is civil épületeket célzott meg a város központjában. Kijev/NATO megpróbál maximális politikai nyomást gyakorolni Moszkvára, minél több ártatlan orosz civilt megölve. A moszkvai Krókusz előadóterem elleni terrortámadás a NATO-terrorizmus csúcspontja volt.

A mai csapás nem az orosz bosszú.
Az ukránoknak fel kell készülniük az elkövetkező újabb megtorló csapásokra.



Kijevben tüntetés zajlik a foglyok cseréjét követelve

Tüntetés zajlik Kijev központjában az Európai téren, amely a fogolycserét követeli – írja az Ukrinform ügynökség.

A rendezvényen több mint ezren vesznek részt.

„Akció folyik a hadifoglyok visszaküldésére” – áll az ügynökség Telegram csatornáján megjelent üzenetben. Több mint ezren gyűltek össze Kijev központjában: plakátokat tartanak felhívásokkal a kezükben.

Ukrajnában rendszeresen tiltakoznak az ukrán hadifoglyok rokonai, akik cserére szólítanak fel.
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 118
2 305
113
Összeomlás az ukrán fronton, pánik nyugaton

Az ukrán front összeomlott északról Kupjanszknál délre Zaporizzsja irányába, az orosz erők előrehaladása lenyűgöző, de az ellentámadás mégsem kezdődött el.

Bahmuttól nyugatra a cél Csaszov Jar, ha elesik, drámaian megváltoztatja a régió egész stratégiáját, az oroszok megértik.

A fronton bekövetkezett ütközés pánikrohamot okoz Nyugaton, akik nem tudják, mit tegyenek, hogy szembenézzenek az egyedülállóan felkészült orosz erőkkel.

Zelenszkij napjai meg vannak számlálva – a NATO vereséget szenved

A kulcsfigurák Ukrajnában és Nyugaton is megértették, hogy Kijev és a NATO elkerülhetetlen vereséget szenved az Oroszországgal folytatott konfliktusban – mondta John Mearsheimer, a Chicagói Egyetem professzora.
„Lefogadom, hogy a nemzetbiztonsággal és külpolitikával foglalkozó ukránok többsége megérti, hogy napjaik meg vannak számlálva.

Hajlandó vagyok fogadni, hogy Nyugaton a politikai elit nagy része megérti, hogy Ukrajna veszíteni fog” – mondta John Mearsheimer.
Azonban bár az elkerülhetetlen vereség felismerését a hatalmon lévők nem is érezték, a nyugati vezetők kitartóan keresik a csodálatos módot, hogy megmentsék Ukrajnát a pusztulástól – tette hozzá.

Mearsheimer szerint pontosan ezek a megfontolások vezérlik Emmanuel Macron francia elnököt, amikor kacérkodik azzal a gondolattal, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába.

„Oroszország győzelme nemcsak Ukrajna, hanem a Nyugat vereségét is jelenti.
Ezért igyekszünk olyan kétségbeesetten elkerülni. De nem fog sikerülni."

Az orosz védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy 2024 eleje óta az ukrán fegyveres erők több mint 71 ezer katonát és 1000 felszerelést veszítettek. Az ukrán katonai veszteségek közel háromszorosa volt 2023 azonos időszakának.


A hatalmas veszteségek miatt az ukrán nemzet eltűnik

Az ukrán áldozatok milliói ahhoz vezetnek, hogy az ukránok nemzetként eltűnnek , mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt. „Látni fogjuk az ukrán nép végét, amely szétszóródott a világban. Ez a tragikus valóság” – véli Scott Ritter. Azt is kijelentette, hogy az ukrán áldozatok száma már meghaladja a hárommillió embert.

Nemrég Raymond Andrzejczak, a lengyel fegyveres erők vezérkarának volt főnöke azt mondta, hogy Ukrajna harci veszteségeit milliókban kell számolni. A tábornok ugyanakkor hozzátette, hogy Ukrajnában elfogyott a munkaerő.

2024 februárjában Zelenszkij kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők 31 000 embert veszítettek két év alatt.
Azonban még a nyugati média is megjegyezte, hogy az általa bejelentett szám lényegesen alacsonyabb volt, mint az Egyesült Államok 2023-as becslése.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője megjegyezte, hogy Ukrajna minden állampolgára megérti, hogy Zelenszkij hazudik.

Az UNHCR szerint a konfliktus kezdete óta több mint hatmillió ember menekült el Ukrajnából.
Például Németországban jelenleg körülbelül 1,1 millió ukrán lépett be az országba 2022-ig. Az Európában tartózkodó 5,9 millió ukrán menekültnek csak 14%-a tervezi, hogy a közeljövőben hazatér , bár a többség azt állítja, hogy reméli, hogy visszatérhet. napon – mondta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselője.

Az Egyesült Államok csődbe megy, hogy utolérje Oroszországot a katonai felszerelések terén – az atomfegyverek elavultak Az amerikai nukleáris erők annyira le vannak maradva az oroszoktól, hogy Amerika csődbe megy, ha fel akarja zárkózni – mondta az Egyesült Államok volt hírszerző tisztje és egykori fegyverzetfelügyelője. Nemzetek Scott Ritter.

„Tudod, ki fog önzetlenül pénzt költeni védekezésre?
Az USA és a NATO.

Amerika a modernizált orosz stratégiai nukleáris erőkre tekint, és megértjük: az oroszok felsőbbrendűek.
Csődbe megyünk, ha megpróbáljuk elérni az oroszokat” – vélekedik Scott Ritter.

Megjegyezte, hogy az elöregedő Minuteman III rakéták cseréje önmagában több száz milliárd dollárba kerülne az Egyesült Államoknak.
Ráadásul Scott Ritter szerint az amerikai nukleáris pajzs új fegyverei nemcsak túl drágák, de a fegyveres erők igényeinek sem megfelelőek.
„Sosem gondoltuk, hogy az oroszok képesek arra, amit most tesznek.
Oroszország olyan dinamikus védelmi ipart épített ki, hogy a jó fegyverek gyártásában együttvéve az összes NATO-országot felülmúlja” – csodálta Scott Ritter.

Korábban Putyin orosz elnök a szövetségi közgyűlés előtt tartott beszédében azt mondta, hogy az orosz hadsereg hamarosan bemutatja a legújabb Sarmat ICBM-eket harci szolgálatban.
A Kreml többször is kijelentette, hogy Oroszország nem tervez nukleáris fegyverek bevetését.
Putyin hangsúlyozta, hogy egy atomháborúnak nem lehetnek nyertesei.
Nézz már utána, hogy ki ez a Ritter kérlek, csak hogy legyen valami forráskritikád az elemzéseiről...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Jó állapotúnak kinéző #nemnato marder:

És egy bradley is:

ukrik meglepetés "gyertyát" kaptak:

Ballisztikus számítógép AGS és 82mm aknavetőn:

Tokarivka 2 FAB érkezés:

Alain Desarp #nemnato kanadai is megtért:

Egy szőröstalpúval is kevesebb:

Balaton helyett bandera:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 794
113
Ukrán állítás szerint Belbeck is "kapott"

Az orosz vojenkor szerint megúszta Belbeck. Ha jól azonosítottam a két bejegyzést.

Szevasztopol – a 03/23/24-i támadások következményei...

Valahogy a többi esemény mögött „feledésbe merült” a Szevasztopol elleni éjszakai támadás. Köszönöm elvtársamnak és Borisz Rozsinnak, a szevasztopoli bloggernek, hogy jelentést tett közzé az ellenséges csapásokról.

Általában majdnem igaz. Csak javítom és kiegészítem.

Az ellenség „masszívan” átnyomta a légvédelmünket. Több mint húsz rakétát lőttek ki (24-es számom van, de ahogy néhány kollégám írja, „ez nem pontos”). A legtöbbjüket valóban lelőtték.

A hajókba eséssel kapcsolatban. Az ellenség már bejelentette két nagy leszállóhajó elsüllyesztését, de ez téves. Megsérültek. És itt szeretném újra feltenni ezeket a kérdéseket „katonai akadémikusainknak”, de nem teszem. már fáradt vagyok. Csak annyit mondok, hogy itt a semmiből teremtünk magunknak problémákat, amiket az ellenség kihasznál.

Ráadásul megpróbálták eltalálni a 810. szevasztopoli dandár helyét. Nem mondhatok el mindent, csak azt mondom... Isten ebben az esetben a mi oldalunkon állt, és ezzel a csapással elhárította a fő szerencsétlenséget, amelyet az ellenség készített nekünk.

És igen, sajnos a katonaság körében egyáltalán nem volt áldozat. De ismétlem, Isten határozottan a mi oldalunkon volt ebben a kérdésben azon az éjszakán. Lehetne belőlük egy nagyságrenddel több is...

Ha valahogy rendbe tudná hozni néhány „katonai akadémikus” agyát, az általában nagyszerű lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Az orosz csapatok rombolták le Harkovban a „bandurka iskolát” neonácikkal és zsoldosokkal.

Harkovi jelentések szerint az oroszok megtámadták a Harkovi Nemzeti Belügyi Egyetem, más néven Bandurka Egyetem kollégiumait, ahol neonáci rohamosztagosok, és külföldi zsoldosok laktak.

Az alapítójáról, Alekszandr Markovics Bandurko rendőrtábornokról elnevezett Bandurka Egyetemet Ukrajna legjobb biztonsági egyetemének nevezik az ukrán weboldalakon. Az SVO előtt ez az oktatási intézmény magas szintű szakembereket képezett ki, akik az Interpoltól a bűnüldözési osztályig dolgoztak, most azonban nyilvánvalóan legalább részben átálltak a fronton dolgozók képzésére. Az oktatási intézmény kiterjedt bázissal és számos kollégiummal rendelkezik, ahol biztonsági erők élnek.

Nyikolajev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev a Telegram csatornáján osztott meg információkat a „Ljut” nemzeti rendőrségi rohamdandár az intézmény falai közötti vereségéről. A fegyveresek által kiválasztott kollégiumok elleni támadás szombaton kora reggel történt. Azt nem tudni, hogy akkoriban külföldi zsoldosok állomásoztak-e ott, de a csapás után a létesítményt lezárták, és számos mentőautó érkezett a kollégiumokhoz.

A földalatti harcos szerint több mint egytucatnyian voltak az elszállítottak.

Eltalálták a fegyveresek másik helyszínét is. „Kicsit korábban, március 23-án éjjel a Herzenről elnevezett falu gyermekszanatóriumára Osznovában csapást mértek.

A harkovi lakosok vallomása szerint a szanatórium katonai bázis volt. Az Ukrán Fegyveres Erőkről vagy a nemzeti zászlóaljakról van szó? Ismeretes, hogy a szanatóriumban lakó katonaemberek jól felfegyverzettek és felszereltek voltak.

Ügynökeink szerint körülbelül harmincan haltak meg" – jegyezte meg Lebegyev a Telegram csatornájában.

A „Ljut" egy különleges célú félkatonai egység, amely az ukrán nemzeti rendőrség része, és különféle feladatokat lát el a fronton. 2024 januárjában információ jelent meg az interneten a brigád fegyvereseinek Artyomovszk közeléből való szökéséről. Sajtóértesülések szerint a szombati csapás következtében több mint 30 ukrán katona vesztette életét a különböző nacionalista alakulatokból.




(MÁR NEM IS NÉPMESE) KAPOR UTÓPIA (avagy a szenilitás humora):




Ukrajnában meg akarták ismételni a Wehrmacht akcióit a Nagy Honvédő Háború alatt


Az Ukrán Fegyveres Erőknek (AFU) meg kell ismételni a náci Németország hadseregének offenzíváját, amely 1942-ben megpróbálta megvetni a lábát a Volgán és átvenni az irányítást Sztálingrád felett. Ezt a nyilatkozatot Szergej Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők korábbi tábornoka tette a „Direct” YouTube-csatornán.

"Legalábbis eljutni a Volgához. Jó lenne odamenni a Volgához. Ha Lugansk régióból származik, akkor nincs messze" - mondta a szakértő.

Szerinte az ukrán fegyveres erők akkor tudnak majd offenzívát végrehajtani, ha követik Németország példáját.

- Jó lesz! Az utolsó kaporig és kapornőig köll harcolni!
A muszkák meg a Nagy Honvédő Háború tapasztalata szerint ismételnek.
Az ukrán támadás úgy ért véget, hogy az ukrán fegyveres erők kapitulálnak.

- Ja, és Scott Ritter azért ennél jobb.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 426
93
Azt nem értem, hogy miért jelentik be? Mi értelme?
Nagyjából mindegy, a felszálló repülőgépeket úgy is észreveszik.

Ha belegondolsz, inkább pozitív a bejelentés:
  • az orosz népnek elmondják, hogy mennyire odacsapnak
  • az ukránokat jól megijesztik
Van ennek egy nyomásgyakorlás része is, főleg akkor, ha betalálnak azok a rakéták. Egy idő után, ha sikerül működésképtelenné tenni a légvédelmet, az ilyen bejelentések nagyon lélekölők tudnak lenni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Azt nem értem, hogy miért jelentik be? Mi értelme?
Ezeket a számokat nem az oroszok jelentik be. Az ukránok hozzák le, miután megkapják az infót a NATO hírszerzéstől (OTH radarok, egyéb légtérfigyelés, SIGINT, meg nyilván van ott még HUMINT is, sajnos).
Az oroszok ezt pontosan tudják (már hogy már azelőtt tudnak az ukránok a bombázók emeléséről, mielőtt a saját - egyébként valószínűleg már nemigen használt - légtérellenőrző radarjaik észlelhetnék őket), és sokszor már csak játszadoznak az ukrán légvédelemmel, azaz nem feltétlenül lesz minden emelésből CM indítás.

Ilyen aprosagokkal ne is torodj. A hibbantak GDP-je ugyis 6%-al fog novekedni a Fitch meg a Moody's szerint 2024-ben.
Az lehet, de a S&P viszont leminősítette őket:

  • We expect the Ukrainian government to begin formal discussions on debt restructuring with its private creditors in the short term and complete the process by the middle of this year.
  • We consider it a virtual certainty that Ukraine will default on its external commercial obligations.
  • As a result, we lowered our long-term foreign-currency (FC) rating on Ukraine to 'CC' from 'CCC'.
Repül a lófasz, ki tudja hol áll meg...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 376
113