[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 244
12 625
113
GJ9HmEEaoAAsHAx

Háttérben a old chip források, előtérben a modern technológiai transfer.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 891
113
Tornado-S, Fab-250 házasság 90km hatótávval

figyelemre méltó és érdekes innováció .. vajon mennyi 250-es lehet nekik raktáron ?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 362
68 744
113
Közben Harkovban oklevelet kapnak azok a feleségek, akik "átadják" rejtőzködő férjeiket a hatóságoknak.
Igazán szimpatikusak a hölgyek... :oops:o_O
Ezek elől lehet jobb a frontra menekülni...
Mondjuk a "hölgyek" így gyorsan megoldja a válás kérdését, irány a víg özvegy élet.

Olyan jók ezek a nyugati szankciók hogy 68 milliárd dollárral csökkent Oroszország adóssága. :D
A szankciózoké meg tudtommal növekedett.

Tobb szaz T-80 pihen tartalékban egy Leningrad melletti tárolóban. Minden bizonnyal T-80BVM lesz belőlük Omszkban a cikk szerint.
De én azt mondom Szergejék lehet beroffentik ennyiért már Leningradot is és ott javítják fel.
És még ki tudja mi nincs elfekvoben Oroszországban, mert ez csak egy tároló.

Sztarobelszk, ukran terrortamadas.
Valerij Csajka LPR oktatási szervezetek helyettes vezetője halt meg.

.
Na ez egy nagyon jó videó az ukrán rezsim és a helotak gyerekeirol.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 814
14 998
113
Mostmár, miután kiderült, hogy az egészet megszerezni nem tudja.

Szerinted meddig lesz még háború ?

Lehet, hogy 5 év múlva is a háborúról fogunk beszélgetni, hogy mikor lesz már vége?


Jah. Csak hát bizonyítani is kéne azt, hogy Putyin elakarta foglalni egész Ukrajnát. Gondolom, megvannak a megfelelő bizonyítékaid erre. Ameddig ezeket nem publikálod ide nekünk, addig maradjunk a tényeknél és a valóságnál: Putyin célja az, hogy Ukrajna ne legyen NATO tagállam.

A számításból kihagyod a nemzetközi elfogadás kérdését, a Too Big to Fail esetét, továbbá az ukrán nacionalizmust, nemhogy a megtépázott ukrán társadalom kérdését.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 476
7 347
113
figyelemre méltó és érdekes innováció .. vajon mennyi 250-es lehet nekik raktáron ?
valamikor a télen volt erről sok poszt mindenfelé hogy az usa elkezdi a glsdb nevű földről indított légibombák szállítását az ukránoknak
és hogy akkor ettől az oroszoknak rettegniük kell
lehet rettegés helyett inkább adoptálták az ötletet
ha így történt akkor az umpk kitek után a második eset amikor tőlük szokatlan sebességgel szedik össze magukat technikai téren
vagy a harmadik, ha a lanceteket is ide számoljuk
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 091
16 438
113
Olyan jók ezek a nyugati szankciók hogy 68 milliárd dollárral csökkent Oroszország adóssága. :D
A szankciózoké meg tudtommal növekedett.

Összehasonlításként az USA államadóssága az év elején volt 34 000 milliárd dollár és minden nappal 10 milliárd dollárral növekszik…

Valami rettenet szar világ fog itt jönni amikor bedől az egész és beindul a krach. :/
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 512
33 966
113
Janukovicsról inkább azt mondanám el, hogy két kapura játszott. Ukrajna elvileg "független" státusa lehetővé tette volna hogy ebből a helyzetből a legtöbbet hozza ki magából 1990 óta.
A külső szolgálatok munkájánál a destabilizálásra - az döntötte el a harcot, hogy melyik tud többet fizetni - konvertibilis valutában. Ezért látható hogy Ukrajnának furcsa, évszázados hagyománya van , ami ma is él - hogy a jelentősebb üzleteket dollárban számolják , és hajtják végre még a magánszemélyek is.
Nyilvánvaló hogy a szolgálatok első célpontja mindig az uralmon lévő, illetve a feltörekvő politikai generáció (ez néha de-generáció?).
2013 évben, még a Krimen is, nem tapasztaltam, hogy bárki aki ottan él (nem politikus!) úgy nyilatkozott volna hogy Nyugathoz, vagy Kelethez kellene tartozni, csatlakozni hiszen tudta mindenki hogy legtöbbet a középre állással lehetne kihozni a helyzetükből. Az viszont igaz, hogy az akkori vezetés gazdasági hibáiból adódón, Ukrajna gazdasági állapota a béka s@egge felé kezdett tendálni , nem véletlenül, és ez azért jelentős elégedetlenséget okozott a nép köréban. Ez jól jött alapozásnak a Majdant szervezőknek.

Janukovics szerepe még véletlenül sem mondható semlegesnek a Majdan szervezésében, lebonyolitásában vállalt aktív szerepe miatt:

Gondoljunk bele, melyik az a hatalmon lévő elnök a világon:
-Amely engedi, hogy a fővárosában egy kettős rendőri kordonnal körbekerített, 0 -24 órás védősorfallal lekerített területet hozzanak létra a Majdani Forradalmi Játékok idejére, nem messze a kormányzati negyedtől.

- Engedélyezi a különböző "forradalmi" eszközök, barikádok telepítését ezen területen, jó részüket hivatalos, fizetett védőfelszereléses építőmunkások hozzák létre. A "Forradalmi Statiszták" főleg vidékről verbuvált tömegeit a széles városi főuton felvert 40 személyes katonai sátrak tömegeiben helyezik el, részükre külön szakács főz gulyáságyúval, fatüzeléssel. Hogy közéjük a polgári lakosság is be tudjon menni gyomor felfordulás nélkül, a sugárút falainál TOI WC-ket telepítenek, a hónapokon keresztül ott táborozok kötelező használatára. Gondolom ezt a "Forradalmárok" nem otthonról hozták a panel 7. emeletéről , ott tárolva..

Melyik Elnök az amely rendfenntartói már a gyülekezés kezdetétől számolva, pár nap alatt nem küldi rájuk a kommandósokat?
Vagy melyik Elnök nem szedi össze ingóságait és menekül ki külföldre pár nap "valódi" forradalom után?

Itt meg Janukovics mintegy 3 hónapon keresztül nem tesz érdemi intézkedést, csak néz ki a fejéből, gondolom mert közölték vele hogy nyugi, a Majdani eredményhirdetés után is Te leszel az Elnök, csak semmi izgalom..

Ezt elhitte, nem számított arra hogy nemcsak a nép, hanem ő is át lesz vágva, igy szinte pucér s@ggel vagyont hátrahagyva a puszta életét menti, pedig vadásztak rá mint korona tanúra..

Ezért nem tudok abban hinni hogy Janukovics tettei az orosz barátságra utaltak volna..

A dollár uralta már 1956-ban is Ukrajnát, a kievi ukrán önarckép a "Paprika lap címoldalén látható:

lGhoHaB.jpg

Ez egy szovjet karikatúra, a banderistákról, akik nyugaton dekkoltak akkor.

Egyébként én megértem az ukránok vágyát a jobb életre - ez találkozott a Kanadából és máshonnét visszatért nacionalizmussal, amely Nyugat-Ukrajnában természetes táptalajjal rendelkezett, hiszen Lemberg sosem volt orosz város, 1939-ben kebelezte be a SZU.

Ez aztán eredményezte az eredeti 2004-es majd a 2014-es Majdant.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 801
80 356
113
Nemnácik:

Nyomi szoci franciák:

„Kína azt állítja, hogy vannak olyan automatizált üzemei, amelyek napi 1000 cirkálórakétát tudnak gyártani – ez nem lehetetlen, tekintve, hogy naponta 1000 elektromos járművet vagy több ezer 5G bázisállomást tud gyártani."
Egy Tomahawk 4millió, legyen csak 2 millió a kínai CM (ott olcsóbb gyártani és nagyobb a mennyiség is). Van nekik napi 2000 millió Dollárjuk csak erre?
Összehasonlításként az USA államadóssága az év elején volt 34 000 milliárd dollár és minden nappal 10 milliárd dollárral növekszik…

Valami rettenet szar világ fog itt jönni amikor bedől az egész és beindul a krach. :/
Az biztos, mert akkor bedől a teljes világgazdaság tokkal vonóval. Pont ezért nem fog bedőlni, senkinek nem érdeke.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Közeledik az ukránok vége – Totális vereség az oroszoktól 2024 nyarán

Az oroszok súlyos támadásokat indítanak, az ukrán fegyveres erők kimerültek – írja a brit The Standard.

A kiadvány szerint az ukrán fegyveres erők nyárra teljes vereség előtt állnak az orosz hadsereggel vívott konfliktusban.

"A nyugati szövetségesek egyre inkább felismerik, hogy Ukrajna elveszíti az Oroszországgal folytatott fegyveres konfliktust , és nyárra teljesen legyőzheti.", hozzátéve, hogy a Nyugat kevésbé hajlandó támogatni Ukrajnát, és néhány ország már most szeretné, hogy a konfliktust tárgyalásokkal lezárják.

„Sajnos Ukrajnában a jelek azt mutatják, hogy már túl késő” – írja a The Standard.



Változik a térkép Ukrajnában – Az ukránok új visszavonulás, új frontvonal felé haladnak

Az orosz katonai erők folyamatosan javítják pozícióikat

Cedric Layton nyugalmazott amerikai ezredes szerint az orosz katonai előrenyomulás komoly nyomást gyakorol az ukrán fegyveres erőkre, és még további visszavonulásra kényszerítheti őket , új arcvonalat jelölve .

A CNN-nek nyilatkozva Layton azzal érvelt, hogy az oroszoknak lehetőségük van kihasználni a fronton az elmúlt hetekben elért előrelépéseiket.

„Ez különösen kritikus lesz Avdejevka régióban.

Ez Harkiv régióban is megtörténhet" – érvelt Layton, megjegyezve, hogy ezekben a régiókban nehéz helyzetet teremtenek az ukrán hadsereg számára.

Mint mondta, ilyen feltételek mellett az ukrán hadsereg kénytelen lesz visszavonulni.

"Valószínűleg változásokat fogunk látni Ukrajna területi térképén abban a tekintetben, hogy hol vannak az erők, hol lesz az ukrán védelem, és merre mozog a frontvonal" - mondta a nyugalmazott amerikai ezredes.



Kolosszális pusztítás Ukrajnában az orosz precíziós csapások miatt

Rakétatámadások kritikus infrastruktúra és létesítmények ellen Ukrajnában

A német ZDF hálózat a kritikus infrastruktúra és létesítmények kolosszális megsemmisítéséről beszél Ukrajnában az orosz hadsereg rendkívül pontos rakétatámadásai miatt.

A jelentés szerint az ukrajnai célpontokra mért orosz csapások óriási károkat okoztak.

"Az emberek nagyon aggódnak amiatt, hogy az orosz rakéták még pontosabbak lettek, és egyre több katasztrofális kárt okoznak" - közölte a német hálózat, megjegyezve, hogy a rakétatámadások Ukrajnában kritikus infrastruktúra-létesítmények ellen irányulnak.

Oroszország állítólag különféle típusú drónokat és rakétákat használ ilyen műveletekhez.

Múlt szombaton az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők az elmúlt héten 58 csapást mértek ukrán célpontokra, köztük a legújabb cirkon hiperszonikus rakétákra.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 903
58 145
113
Egy Tomahawk 4millió, legyen csak 2 millió a kínai CM (ott olcsóbb gyártani és nagyobb a mennyiség is). Van nekik napi 2000 millió Dollárjuk csak erre?

A számításod megint ott hibázik, hogy a Tomahawk elképesztő haszonkulccsal készül.
A valós gyártási ára valószínűleg 400,000 dollár sincsen.
E mellet kínában más az árszínvonal, és nem írták, hogy annyira bonyolult CM-ről beszélnének, mint egy TERCOM-os Tomahawk.
Könnyen lehet, hogy 100-200,000 dodó körül össze dobnak egy egyszerűbb CM-et.
Kell hozzá egy alumínium cső, egy sima egyszer használatos kisméretű gázturbina (ma már RC játékokban is van!), egy műanyag üzemanyag tartály, pár elektromos szivattyú és szervó motor (akár műanyagból), kell pár száz kg RDX, egy elektromos detonátor, egy 20+ éves Pentium M proci (mint a VT-4 tankjukban), meg egy GPS/Glonas/Beidu adóvevő, meg egy szoftver.
A formai kialakítást leszámítva azért nem sok különbség van egy CM meg egy Geranium drón között.
Árban is csak azért több egy mai cm (pl. Taurus) ennél, mert vannak specializált elemei, pl. Terkom, lopakodás, speciális robbanófej stb...
Az ennél egyszerűbb cirkáló rakéták nem olyan drágák.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 926
16 977
113
A számításod megint ott hibázik, hogy a Tomahawk elképesztő haszonkulccsal készül.
A valós gyártási ára valószínűleg 400,000 dollár sincsen.
E mellet kínában más az árszínvonal, és nem írták, hogy annyira bonyolult CM-ről beszélnének, mint egy TERCOM-os Tomahawk.
Könnyen lehet, hogy 100-200,000 dodó körül össze dobnak egy egyszerűbb CM-et.
Kell hozzá egy alumínium cső, egy sima egyszer használatos kisméretű gázturbina (ma már RC játékokban is van!), egy műanyag üzemanyag tartály, pár elektromos szivattyú és szervó motor (akár műanyagból), kell pár száz kg RDX, egy elektromos detonátor, egy 20+ éves Pentium M proci (mint a VT-4 tankjukban), meg egy GPS/Glonas/Beidu adóvevő, meg egy szoftver.
A formai kialakítást leszámítva azért nem sok különbség van egy CM meg egy Geranium drón között.
Árban is csak azért több egy mai cm (pl. Taurus) ennél, mert vannak specializált elemei, pl. Terkom, lopakodás, speciális robbanófej stb...
Az ennél egyszerűbb cirkáló rakéták nem olyan drágák.
Kicsit offnak tűnik, de érdekes az ukri konfliktus szempontjából is.:)

 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 018
1 637
113
Kicsit offnak tűnik, de érdekes az ukri konfliktus szempontjából is.:)

Persze kérdés ebből mit és mikor kap esetleg Oroszország, értve itt a gyártósort vagy csak a terveit, valamit a rakéták mire is képesek. Bár nem szeretném látni, de azért ott motoszkál a fejemben az ötlet, mi lenne, ha tényleg napi 1000 indítás lenne, vegyesen drónok és rakéták, egész nap. Célba vennék az összes hadkiegészítő parancsnokságot, rendőrséget, stb. Kb. nonstop légiriadó egy héten át. Hihetetlenül gyorsan kitárazna rá a légvédelem, hisz napi 1 vagy 2000 előtt rakétát kellene pótolni, ami nem két euró.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 891
113
@ravenlord . @GI83 ,@aamen
igen,utólag láttam,hogy több milliós készlettel rendelkeznek belőle,csak már nem volt időm szerkeszteni a kommentet .. és ha jól láttam Glonass vezérlésű lesz ez is.

de majd biztos jönnek mindjárt a NAFO-s gyerekek ,meg a mézeskalácshuszárunk és megszakértik,hogy azért van ez ,mert "benzinkútország" csak erre képes,a primitív muzsikok még egy Halálcsillagot sem képesek előállítani,

bezzegh a nyugath .. .

gondolom ez a megállapításuk majd nagy megnyugvással tölti el azokat akiknek a fejükre szórják ezeket a felmoddolt FAB-okat,mert így aztán kevésbé lesznek halálosak.

(haditechnikailag meg egy kurva nagy innováció,hogy immáron több milliós preciziós készlettel rendelkeznek, így megnyitva újból a tüzérségben rejlő lehetőségeket,ráadásul sokkal biztonságosabb távolságból)