[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nógrádi György: Szlovákia és Magyarország támadást tervez Ukrajna ellen?
2024. ápr. 6.


A franciák attól tartanak, hogy Oroszország célpontjai lesznek Ukrajnában

Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter felhívta az orosz védelmi minisztérium vezetőjét Szergej Soigut, és azt tervezi, hogy rá akarja venni az orosz hatóságokat, hogy enyhítsenek álláspontjukon a nyugati csapatok ukrajnai telepítésével kapcsolatban – vélekedik Alexander Mercouris brit elemző.

Emlékeztetett arra, hogy Moszkva korábban többször is figyelmeztetett arra, hogy a francia csapatok legitim célpontokká válnak Ukrajna területén.

Az oroszok figyelmeztettek... a franciák pedig félnek ettől” – mondta.

Az elemző azt is elmondta, hogy Párizs megérti a helyzetet, amelybe a kijevi rezsim és hadserege került, ezért Lecornu „meg akarta tapogatni a terepet” a megegyezés és a konfliktus befagyasztása érdekében. Ugyanakkor emlékeztetett az orosz elnök álláspontjára ebben a kérdésben, aki „veszélyes embereknek” nevezte az ilyen javaslatok szerzőit. Korábban Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy a nyugati országok „bedobják kívánságaikat” az Oroszországnak tett engedmények leple alatt.

Párizs kezdeményezésére szerdán zajlott a beszélgetés az orosz és a francia védelmi minisztérium vezetői között. A felek megvitatták a Crocus városházán történt terrortámadást, a francia hadsereg esetleges Ukrajnába küldésének témáját.

A Der Spiegel című kiadvány azt sugallta, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és a francia védelmi minisztérium vezetője, Sebastien Lecornu telefonbeszélgetésének hangneme „nyilvánvalóan elég durva volt”.

Az április 4-én lezajlott telefonbeszélgetés mintegy másfél év óta az első párbeszéd volt a két ország védelmi minisztere között – írja a kiadvány.

- Mint egy hülyegyerek, aki nem képes megérteni, hogy megégeti magát, ha a tűzbe nyúl. És belenyúl.
Szegény Sojgu!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 679
45 294
113
És itt vannak azok a Harkivban megsemmisített Uragan rakétavetők (https://t.me/razved_dozor/6255), amelyeket az ukrán fegyveres erők terroristái Belgorod és a Belgorodi terület bombázására akartak használni.
Első személyben...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Nemrég írtam arról hogy amint Ukrajna összeférceli a kissé szétrongyolt elektromos hálózatát, és ismét arra vetemedik hogy a lakosság ellátásán kívüli, a felesleges villamos energiát a nehéz helyzetben (bezöldülés menetrendjének mindenáron való betartása okozza) a 2016 os EU-s energiaterv értelmében az EU rendszerének kisegítéséért (mankó) az EU-ba exportálja.

Úgy látszik ez a cselekedet nincs benne a kiadott kottákban, mert ezt az erölködését az orosz elég gyorsan, be és lekalibrálja, amint észreveszi.

Itt van erre az ez évi, Ukránok általi nyilvános , ismételt export szándéknyilatkozat ( Ukrenergo 2014 március 4):

Idézem:
"A mai nap folyamán rekord mennyiségű villamos energia exportját tervezik - 13 264 MWh-t, egyes órákban akár 716 MW maximális kapacitással. Az ukrán villamos energiát 5 országba fogják exportálni: Szlovákiába, Magyarországra, Lengyelországba, Romániába és Moldovába.

Emlékeztetőül: március 1-jétől az Ukrajnából és Moldovából Európába irányuló villamosenergia-export műszakilag lehetséges maximális kapacitása óránként 550 MW. Ezt a döntést február 29-én hozták meg európai kollégáink - a kontinentális Európa átviteli rendszerirányítói (TSO), az ENTSO-E - az európai és ukrán integrált villamosenergia-rendszer biztonságának és stabilitásának modellezése alapján. "
irja az Ukrenergó, amiből valóban kitűnik, hogy a gazdasági gyarmat Ukrajna az állandó áram exportos erölködéssel az EU parancsát hajtja vége, amihez Ukrajnának semmi köze.

Valóban, az EU központi összesítése alapján 13 000 MWh energiát exportálnak az EU-ba - március 4-én.

Mivel az oroszok is olvasnak Telegrammot, egy-két napon belül kezdődik az ukrán közleményre adott válasz reakció drónok és rakéták formájában:

Március 9-én már csak 4 300 MWh a kínkeservesen kiizzadt export, ez március 15-re folyamatos csökkenéssel - 2 200 MWh, importba szalad át az energia mérlegük.
Március 28-án már az EU ad 12 800 MWh energiát, hogy össze ne boruljon a teljes ukrán villamos energia rendszer.
Az energia mérlegen jól látszik hogy ekkor az oroszok leálltak az energiarendszer képességeinek beállításával, ez most azonban túl jól sikerült: eredményeképp láthattátok a villany hiánya miatt menekülő harkovi lakosok 3 soros autópályás oszlopát.

Ezért írtam azt , hogy az oroszok célzott rakétázása folytán, már a konfliktus első pár hetében az EU kapott volna néhány 10 millió ukrán menekültet, amire az jó eséllyel akár a talpát is feldobja.. Az orosz azért jó fiú hogy így nem cseszett ki az EU-val, pedig megtehette volna..
Aki a március 4.-i közös Ukrán - EU áram export vágyálmot ellenőrizni akarja , itt megteheti:

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Itt az ideje, hogy a Nato csapatokat küldjön Ukrajnába 75 év után a szövetség a nukleáris korszakba zárkózott
Edward Luttwak



Először az Egyesült Államok, majd a Szovjetunió, majd az egymást követő atomhatalmak jöttek rá, hogy nukleáris fegyvereik túl erősek ahhoz, hogy harcban használják őket. Ez az azóta eltelt évtizedekben is igaz maradt - egészen Ukrajna lerohanásáig. Mert Putyin atomi szablyacsattogása ellenére ő is Groves jóslatának logikája alá tartozik. Évtizedekkel az Oppenheimerrel folytatott beszélgetése után a nukleáris háború rövid történelmi összefoglalója sokat taníthat nekünk az ukrajnai helyzetről - és arról, hogy a győzelem ott talán csak sokkal konvenciózusabb módon érhető el.

A nukleáris korszak első próbája a koreai háborúval következett be. 1950 decemberében kínai katonák százezrei keltek át a Jalu folyón, hogy támogassák észak-koreai szövetségeseiket az USA ellen. Mivel Amerika közvetlen veszélyben volt, hogy több tízezer embert veszíthet, Douglas MacArthur tábornok úgy döntött, hogy nukleáris fegyvereket kell bevetnie a kínaiak megállítására. MacArthur, az akkori idők messze legtekintélyesebb amerikai katonai vezetője - ő vezette az amerikai erőket a Csendes-óceánon a megalázó vereségtől a teljes győzelemig, majd Japán de facto császáraként működött közre az ország megreformálásában -, elvárta, hogy Truman elfogadja felsőbbrendű katonai ítéletét. Ehelyett a válasz egy határozott nem volt. MacArthur ragaszkodott hozzá, és elbocsátották.

Truman felismerte, hogy a hadviselés természete alapvetően megváltozott Hirosima és Nagaszaki óta. Amikor engedélyezte azokat a csapásokat, sem ő, sem más nem tudta, hogy a robbanások sugárzást is okoznak, amely a detonáció helyszínétől mérföldekre lévő emberek ezreit betegíti meg, sőt meg is öli őket. Ráadásul 1945-ben Truman azzal a kilátással nézett szembe, hogy Japán meghódítása során sokkal több amerikai katonát veszíthet, mint az egész addigi második világháborúban. A japánok valóban az utolsó emberükig harcoltak, és még mindig 2 millió katonát kellett elkölteniük. Trumant kidobták volna a Fehér Házból, ha a bomba bevetésének megtagadásával amerikaiak százezreinek halálát engedte volna meg.

Öt évvel később azonban már egészen más volt a helyzet. A koreai katasztrófával szembesülve Truman számára az volt az alternatíva, hogy ha minden más nem sikerül, az amerikai csapatokat Japánba evakuálja - és ezért még csak nem is gondolt az atomfegyverek bevetésére. A következő elnök alatt a maghasadási bombái termonukleáris fúziós bombákká fejlődtek, amelyek legalább 100 000-szer erősebbek voltak a Tallboy-nál. De ez csak még határozottabbá tette Truman 1950-es "nem"-jét. A nukleáris önmegtartóztatás lett az egyetlen lehetséges választás amerikaiak és oroszok számára egyaránt, amint azt a kubai rakétaválság bizonytalanul, de véglegesen megmutatta.

Azonban sokkal hosszabb időbe telt, amíg ez a logika végleges doktrínává fejlődött. A Nato ma 75 évvel ezelőtti megalakulását követően, és különösen a hatvanas és hetvenes években kimerítő erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a nukleáris fegyverekből további előnyöket vonjanak ki, és valahogyan az új nyugati szövetség fölénybe kerüljön. Az úgynevezett "taktikai" nukleáris fegyvereket nem nagyobb, hanem sokkal kisebb teljesítményűvé tették, állítólag azért, hogy lehetővé tegyék a harctéren való alkalmazásukat. Szószólóik azt állították, hogy nagyon olcsón tudnak tűzerőt biztosítani, mivel a kis nukleáris robbanófejek több száz tarack hatását replikálják. Az amerikai és a szovjet fegyveres erők egyaránt több ezer nukleáris fegyvert szereztek be: nemcsak "kis" bombákat a vadászbombázók számára, hanem bombázó rakétákat (némelyik elég kicsi ahhoz, hogy egy dzsipben szállítsák), légvédelmi rakétákat, torpedókat, sőt hordozható rombolótölteteket is.

De ezt az illúziót nem lehetett fenntartani. A katonai tervezők megértették, hogy ha az amerikai parancsnokok úgy próbálnák megvédeni a NATO területét, hogy kis "taktikai" nukleáris fegyverekkel támadnák a megszálló szovjet erőket, az oroszok saját arzenáljukat használnák a védekező nyugati erők megsemmisítésére. Ugyanez vonatkozna minden olyan kísérletre, amely a hagyományos katonai erőt nukleáris fegyverekkel próbálná helyettesíteni. És így megértették, hogy bár a nukleáris fegyverek hasznos elrettentő erőt jelentenek, de csak egy korábbi nukleáris támadás visszavágására használhatók - és soha semmiféle győzelem elérésére. Így a hetvenes években, amikor az Egyesült Államok és a Szovjetunió bonyolult és nagy nyilvánosságot kapott "stratégiai fegyverzetkorlátozási" tárgyalásokba kezdett, mindkét fél tisztviselői gyorsan megállapodtak abban, hogy csendben leállítják az új "taktikai" nukleáris fegyverek fejlesztését, gyártását és bevetését, majd ugyanilyen csendben leszerelik e fegyverek tízezreit.

De végül a legújabb nukleáris hatalmak, India és Pakisztán voltak azok, amelyek meggyőzően bizonyították, hogy saját nukleáris fegyvereik a kölcsönös elrettentésen túlmenően nem alkalmasak semmire. Az 1999-es kargili háborúban, amely több teljes körű ütközetet és több ezer áldozatot követelt, egyik fél sem próbálkozott még csak szóbeli fenyegetéssel sem nukleáris csapással. És ez ma is így van. Amikor Putyin leghangosabb harci kutyája, Dmitrij Medvegyev a 2022-es kezdeti orosz invázió kudarca után a "taktikai" nukleáris fegyverek bevetéséről kezdett ugatni, csak a legkevésbé hozzáértő újságírók és a Moszkvának engedelmeskedők visszhangozták figyelmeztetéseit. Végül, több hónapnyi ilyen ostobaság után Putyin előállt és kimondta: Oroszország csak akkor vetne be atomfegyvert, "ha az állam puszta léte kerül veszélybe" - mármint megfelelő nukleáris fenyegetés esetén.

Az ukrajnai helyzet ismét fordult, de ugyanaz a logika érvényesül. A frusztrált, lövészárokba szorult oroszok helyett most az ukrán helyzet tűnik bizonytalannak. Kijev ezt anyagi kérdésként állítja be, és folyamatosan több és jobb fegyvert kér a Nyugattól. Ám miközben több fegyvert és rakétát lehetne küldeni, egyértelmű, hogy Kijevet nem a tűzerő, hanem a katonák hiánya kényszeríti lépésről lépésre a visszavonulásra.

Egészen e hétig Ukrajnában a sorkötelezettség csak 27 éves korban kezdődött, szemben a 18 éves korban érvényes globális normával. Zelenszkij most 25 évre csökkentette ezt az értéket; de mivel sok ukrán mentesül a szolgálat alól, a teljes fegyveres erő kevesebb mint 800 000 aktív katonát számlál. Ukrajnát nehezíti a lakosság kormegoszlása, ahol a gyermekek és az idősebbek felülreprezentáltak a 19-35 év közötti fiatal férfiakkal szemben. Csapatainak száma azonban még mindig túl alacsony egy olyan népességhez képest, amely a legtöbb becslés szerint meghaladja a 30 milliót, figyelembe véve, hogy Izrael gyorsan képes egy körülbelül 600 000 fős hadsereget felállítani egy körülbelül 8 milliós lakosságból. Ez azt jelenti, hogy hacsak Putyin nem dönt a háború befejezéséről, Ukrajna csapatait újra és újra vissza fogják szorítani, és közben olyan katonákat veszítenek, akiket nem lehet pótolni. Oroszországnak ehhez még csak nem is kell a legjobb csapatait küldenie - csupán önkéntes szerződéses katonákat, akiket a jó fizetés vonz, vagy a közönséges bűnözői büntetésüket töltő orosz foglyokat, akiket egyenesen a börtöncellájukból toboroznak. A minőségtől függetlenül azonban az orosz hadsereg már most is nagyobb létszámú, mint az ukrán, és a különbség napról napra nő.

"A NATO-országoknak hamarosan katonákat kell küldeniük Ukrajnába, különben katasztrofális vereséget szenvednek".

Ennek a számtana megkerülhetetlen: A NATO-országoknak hamarosan katonákat kell küldeniük Ukrajnába, különben elfogadják a katasztrofális vereséget. A britek és a franciák, valamint a skandináv országok már csendben készülnek arra, hogy csapatokat küldenek - mind kisebb elit egységeket, mind logisztikai és támogató személyzetet -, akik távol maradhatnak a fronttól. Utóbbiak alapvető szerepet játszhatnának abban, hogy ukrán társaikat elengednék, hogy átképezzék őket harci feladatokra. A NATO-egységek tehermentesíthetnék a jelenleg a sérült felszerelések helyreállításával és javításával lekötött ukránokat, és átvehetnék az újonnan toborzott katonák számára a meglévő kiképzési programok technikai részét. Ezek a Nato-katonák talán soha nem látnak harcot - de nem is kell, hogy lássanak, hogy Ukrajna a lehető legtöbbet hozza ki a saját szűkös emberállományából.

A legfontosabb, hogy mivel Kína egyre közelebb kerül egy Tajvan elleni támadáshoz, az USA nem tud több katonát biztosítani, mint a már Európában lévő mintegy 40 000 fő. Így a többi Nato-tagállam, különösen a legnépesebbek számára fontos döntés vár a posztra: Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország. Ha Európa nem tud elegendő csapatot biztosítani, Oroszország győzedelmeskedni fog a csatatéren, és még ha a diplomácia sikeresen beavatkozik is, hogy elkerülje a teljes összeomlást, az orosz katonai erő győztesen tér vissza Közép-Európába. Ekkor a nyugat-európai hatalmaknak újra kell építeniük fegyveres erőiket, akár tetszik nekik, akár nem, kezdve a kötelező katonai szolgálat visszaállításával. Ilyen körülmények között talán még a nukleáris nosztalgia kitörésének is tanúi lehetünk, ostoba módon visszanyúlva ahhoz az illúzióhoz, hogy az apokaliptikus fegyverek elegendőek lehetnek a béke fenntartásához.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 543
113
Nem örülök hogy megint oda kell mennünk a három balti csivavat őrizni miközben ők nyíltan a szomszédos medvét hergelik. Ráadásul arról nem beszélve hogy ez a három csivava velünk is rendkívül tiszteletlenül viselkedik. A medvenek meg olyan pilótái vannak akik közt napi rutinban repülnek többszörös ászok.
Kell ez nekünk okvetlen?

Fico és Pellegrini vezetése alatt Szlovákia kihuzza magát a háborút támogatók listájáról.

Felvétel és képek Donyeckbol az éjjeli ukran/Nato tamadasrol egy ujabb civil célpont ellen. Hét civil köztük két gyerek sérült meg a támadásban.

Az orosz erők elértek Csasov Jár fő védelmi vonalat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 312
37 321
113

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Nem örülök hogy megint oda kell mennünk a három balti csivavat őrizni miközben ők nyíltan a szomszédos medvét hergelik. Ráadásul arról nem beszélve hogy ez a három csivava velünk is rendkívül tiszteletlenül viselkedik. A medvenek meg olyan pilótái vannak akik közt napi rutinban repülnek többszörös ászok.
Kell ez nekünk okvetlen?

Fico és Pellegrini vezetése alatt Szlovákia kihuzza magát a háborút támogatók listájáról.

Felvétel és képek Donyeckbol az éjjeli ukran/Nato tamadasrol egy ujabb civil célpont ellen. Hét civil köztük két gyerek sérült meg a támadásban.

Az orosz erők elértek Csasov Jár fő védelmi vonalat.
Magára kéne hagyni a három kis bőrpatkányt.. szájkarate az megy nekik, na de mire mennek mások védelme nélkül ?! Megkéne nézni a gyakorlatban.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Egyszerű, nem köll odamenni, oldják meg svéd meg finn gépekkel!
Megint ostobáskodsz? :oops:
Attól, hogy mi nem vagyunk ott, és a balti államokat (vagy bármelyik másik NATO szövetségest) támadás éri, attól nekünk még muszáj a NATO kötelezettségünknek eleget tenni (5. cikkely).
Tudom! Lépjünk ki...
Aztán majd ha a mihazánkos oroszbuzuláson túl leszünk, akkor szólj!
P.S.:
Mikor szoksz le a "műparaszt" majomkodásról? Van akinek néha-néha jól áll....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Franciák és a nukleáris fenyegetésük:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek el, miközben megpróbálják visszatartani Csaszov Jart

A helyzet Csaszov Jar városában napról napra rosszabb. Ukrán források szerint az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek el az orosz tüzérség és légierő támadása miatt.

A kritikus helyzetre reagálva az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara úgy döntött, hogy Zaporozsje irányából tartalékokat helyez át Csaszov Jarba. Ezt a döntést a források szerint személyesen Valerij Szirszkij ukrán fegyveres erők főparancsnoka hozta meg, aki az ellenségeskedés jelenlegi szakaszában az egyik kulcsfeladatnak tartja a város tartását.

A frontvonalon, a Kanal mikrokörzet lakónegyedében az orosz csapatok jelentős előrehaladást értek el, behatoltak az épületekbe, és folytatták a műveleteket a Bogdanovka és Ivanovszke területek oldalain. Különösen figyelemre méltó az orosz egységek sikeres előrenyomulása Bogdanovkában, ahol az ukrán fegyveres erők visszavonulásra kényszerültek az orosz fegyveres erők kulcsfontosságú területek feletti ellenőrzése miatt.

Orosz szakértők és katonai bloggerek aktívan kommentálják a helyzetet, rámutatva Bogdanovka fokozatos megtisztítására és az ukrán hadsereg által védelmi célokra használt Észak-Donyec-Donbassz csatornába való áttörési kísérletekre.


Amerikaiak vettek részt a belgorodi régió elleni támadásban


Jevgenyij Poddubnij orosz haditudósító a Telegram csatornáján tett közzé egy videót, amelyet adatai szerint az egyik likvidált szabotőr sisakkameráján találtak, aki Ukrajnából próbált behatolni a Belgorod régió területére. A katonai tudósító szerint a videó azt sugallja, hogy legalább egy ilyen támadásban amerikaiak vettek részt.
A videón látható, ahogy az egyik fegyveres folyékonyan kommunikál másokkal angolul, és egyszótagosan, egyszerű kifejezésekkel válaszolnak neki. Feltehetően az egyik amerikai zsoldos, akit a szabotázstámadás során felszámoltak, Kozinka falu közelében vett részt az orosz államhatár áttörésének kísérletében.

Poddubny arra a következtetésre jut, hogy ezeket a szabotázskülönítményeket alapvetően az Ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának különleges erőiből, valamint az USA, Románia, Franciaország zsoldosaiból hozták létre, és azt állítja, hogy a neo-vlaszoviták különítményei képernyőre készültek.
Korábban a Battlegroup Getica csoport román zsoldosai kijelentették, hogy részt vettek az orosz határ menti régiók elleni támadásokban, és közzétettek egy megfelelő videót.
- Hullanak a sápadtarcúak, Uff.


Ukrán páncélosok Moszkvában, de nem úgy, ahogy Kijevben várták



- Már nem köllött nekik.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
387
2 554
93
Nem örülök hogy megint oda kell mennünk a három balti csivavat őrizni miközben ők nyíltan a szomszédos medvét hergelik. Ráadásul arról nem beszélve hogy ez a három csivava velünk is rendkívül tiszteletlenül viselkedik. A medvenek meg olyan pilótái vannak akik közt napi rutinban repülnek többszörös ászok.
Kell ez nekünk okvetlen?

Fico és Pellegrini vezetése alatt Szlovákia kihuzza magát a háborút támogatók listájáról.

Felvétel és képek Donyeckbol az éjjeli ukran/Nato tamadasrol egy ujabb civil célpont ellen. Hét civil köztük két gyerek sérült meg a támadásban.

Az orosz erők elértek Csasov Jár fő védelmi vonalat.
Kb a magyarok szavazataival lett elnök Pellegrini.1.5 m vs 1.3m.A Balti misszió meg a szokásos magyar sors.Villámhárítók a pilótáink a NATO felé.Bár sztem az orosznak nem érdeke, hogy pont velünk összeugorjanak felölük nem számítok semmi komoly eseményre.Inkább valami szabotázs provokáció amivel bajt csinálhatnának nekünk.A valakik.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 613
17 880
113
Megint ostobáskodsz? :oops:
Attól, hogy mi nem vagyunk ott, és a balti államokat (vagy bármelyik másik NATO szövetségest) támadás éri, attól nekünk még muszáj a NATO kötelezettségünknek eleget tenni (5. cikkely).
Tudom! Lépjünk ki...
Aztán majd ha a mihazánkos oroszbuzuláson túl leszünk, akkor szólj!
P.S.:
Mikor szoksz le a "műparaszt" majomkodásról? Van akinek néha-néha jól áll....
Ezt az oroszbuzulós dolgot először a külügyminiszterünknek próbáld elmagyarázni. A vélemény meg szabad,bármennyire is nem tetszik neked. Akár jól áll,akár nem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 377
113
Megint ostobáskodsz? :oops:
Attól, hogy mi nem vagyunk ott, és a balti államokat (vagy bármelyik másik NATO szövetségest) támadás éri, attól nekünk még muszáj a NATO kötelezettségünknek eleget tenni (5. cikkely).
Tudom! Lépjünk ki...
Aztán majd ha a mihazánkos oroszbuzuláson túl leszünk, akkor szólj!
P.S.:
Mikor szoksz le a "műparaszt" majomkodásról? Van akinek néha-néha jól áll....
Ebben most igaza van. Pont ebben a helyzetben amit csinálnak a baltiak a semmire, én sem örülök hogy nekünk kell védeni a légterüket! Mi ihen sokszor voltunk ott, cserébe meg csak a savazás jön tőlük vissza.

Nem érzem ezt arányos, jó kapcsolatnak köztünk...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 679
45 294
113
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Ezt az oroszbuzulós dolgot először a külügyminiszterünknek próbáld elmagyarázni. A vélemény meg szabad,bármennyire is nem tetszik neked. Akár jól áll,akár nem.
Olvasd már el még egyszer, hogy mit írtam!
Mire vonatkozott a "nem áll neki jól" kifejezés.?
A kérdés még, hogy te hallottál már olyat Szíjjártótól, hogy lépjünk ki a NATO-ból?
A BAP nekünk nem arról szól, hogy bármilyen kockázatot vállaljunk. Az ott egy feszült, de stabil helyzet. Semmivel nincs meredekebb helyzet, mint a háború előtt. Az oroszok hatványozottan odafigyelnek a NATO-val való összetűzésre. A szokásos idegesítésen kívül semmi extra nem várható.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 697
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
Érdekes hogy Kelet-Európában mindenki a békés medvét provokálja. Finnek, svédek, lengyelek, csehek, baltiak, románok, moldávok, ukránok, grúzok, örmények. Aztán valahogy mégis az oroszok robbantották ki háborúk sorozatát az elmúlt pár évtizedben.

Ha valakit mindenki hergel, akkor lehet nyugtató kéne szednie.



Ja,a rohadékok,utóbb is,hogy megindultak Berlin felé!
Sztálingrád alól...
Ti tablettákat szedtek értelem ellen?