[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Németország egy Patriot rendszert szállit Kievnek a BW állományâból.Részleteket nem közölnrk. Ez lesz összesen a 3-ik ilyen rendszer.
Az utánarendelès, hogy a BW állományát pótólják, elökészités alatt van, mondta Pistorius, német védelmi miniszter.
Irja az exxpress.at
Szokásos "csepegtetés".Ahoz pont elég hogy távol tartsa az Orosz légierőt mélységi csapásoktól esetleg előre tolva 1-1 gépet lelőjenek.De ahoz kevés hogy érdemben védekezzenek "tömeges" CM/BM támadás ellen.Ha akarnának igaz nem a németek hanem az amerikaiak nagyobb számban is tudnának átadni komplexumokat.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
Szokásos "csepegtetés".Ahoz pont elég hogy távol tartsa az Orosz légierőt mélységi csapásoktól esetleg előre tolva 1-1 gépet lelőjenek.De ahoz kevés hogy érdemben védekezzenek "tömeges" CM/BM támadás ellen.Ha akarnának igaz nem a németek hanem az amerikaiak nagyobb számban is tudnának átadni komplexumokat.



Ha akarnának az Oroszok, nagyobb számban is indíthatnának drónokat,rakétákat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 492
46 455
113
Zelenszkij nukleáris zsarolása az EU-nak és... Görögországnak: Csernobilnál 35-ször rosszabbat adok nektek.

A Zelenszkij-rezsim összeomlóban van, és hogy kihúzza magából, amit lehet, rendkívül veszélyes zsaroláshoz folyamodik.
Nem kell katonai elemzőnek lenni ahhoz, hogy felismerjük, hogy Ukrajnának semmi esélye sincs megnyerni a katonai konfliktust Oroszországgal.
A Nyugat számára ez azt jelenti, hogy azonnali tárgyalásokra van szükség annak érdekében, hogy megmentsék a kijevi bábkormánytól, ami még megmenthető.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és társai azonban másként látják a helyzetet.
A kijevi elit számára az új geopolitikai valóság elismerése teljes kapitulációt és esetleg biológiai megsemmisítést jelent.

Amit a zaporizzsjai atomerőmű elleni folyamatos támadások elárulnak

Ukrajna tehát a végső eszközhöz, a zsaroláshoz folyamodik, méghozzá a nukleáris zsaroláshoz, hogy minél több erőforrást vonjon ki magából, mielőtt összeomlik.
"Néhány nappal ezelőtt tanúi lehettünk az ukrán kamikaze drónok nagyszabású támadásának a zaporizzsjai atomerőmű ellen, amely a különleges katonai művelet kezdete óta az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll.
A támadások több napon át tartottak, és számos kárt okoztak az atomerőműben, amelyek szerencsére egyelőre nem jelentenek veszélyt az erőmű épségére.
Ha nem lett volna az orosz hadsereg egyértelmű és összehangolt fellépése, a következmények teljesen kiszámíthatatlanok lettek volna" - jegyzi meg Kirill Sztrelnyikov elemző a Ria Novosztyi cikkében.

A NAÜ pislog
Oroszország azonnal üzenetet küldött a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ), hogy a zaporizzsjai atomerőműben keletkezett károk,katasztrófához vezethetnek, és a szervezet tagjainak és vezetőségének el kell ítélnie Kijevet, amely a támadások mögött állt.
A NAÜ azonban még ma is szemet huny a tény felett, hogy elvakították.

Másrészt a kijevi rezsim úgy döntött, hogy olyan ajánlatot tesz a Nyugatnak és különösen Európának, amelyet nehéz visszautasítani.
Ez a következő egyszerű, de nukleáris zsarolás: Vagy több pénzt adnak nekünk, és a NATO teljes erejével szembeszállnak Oroszországgal, vagy mi adunk Európának egy új Csernobilt.

Egy új Csernobilt, de 35-ször rosszabbat.
Az alig leplezett pánikból ítélve a fenyegetés nem alaptalan.

A zaporozsjei atomerőmű a legnagyobb Európában.
Az atomreaktorok 30-35-ször nagyobb mennyiségű sugárzást tartalmaznak, mint a felrobbant csernobili atomreaktor.
Az erőmű megsemmisülése hatalmas területet fog beszennyezni, ami után éhínség fog beállni, ami több mint 100 millió embert érint.

Mely országok lesznek érintettek?
A sugárzás nemcsak a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokat, Oroszország és Fehéroroszország határvidékeit, hanem a még ellenőrzése alatt álló Kijev, Zaporozsje, Harkov, Poltava, Herszon, Odessza, Nyikolajev területeit is érintheti.
Elérheti továbbá Moldovát, Bulgáriát, Romániát, Lengyelországot, Törökországot, Görögországot, Grúziát, Németországot, Szlovákiát és Skandináviát.
A Fekete- és Földközi-tenger partvidéke lakatlanná válhat. Az egész szennyezett terület sok ezer évre lakhatatlanná válhat az emberi élet számára.

A média nyilvánosságra hozta Kijev baljós tervét, amely Oroszország és Európa ellen irányul.

Az ügy pozitív oldala
A jó hír az, hogy ennek a forgatókönyvnek a bekövetkezésének a kockázata alacsony, mivel az orosz fegyveres erők mindent megtesznek a zaporozsjei atomerőmű biztonsága érdekében, miközben az erőmű hat reaktorából ötöt leállítottak, a hatodik pedig "forró leállás" üzemmódban van, hogy az erőmű szükségleteit kielégítse - állítja Sztrelnyikov.

2022-ben, a zaporozsjei atomerőmű első kijevi bombázása után Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy a kijevi hatóságok "valóban túszul ejtik egész Európát, és azzal fenyegetőznek, hogy felgyújtják".

Már csak az a kérdés, hogy Zelenszkij nyugati támogatói elpusztítják-e az általuk nevelt Frankenstein-szörnyeteget.

Az a baj, hogy Zelenszkij nem érti (nyilván ilyet nem is mondhatott!) , hogy ha a NATO-t vagy az EU-t kezdi el fenyegetni, akkor neki nagyon gyorsan vége lesz. Ugyanis ezen államok nagyjából tudni fogják, hogy mikor, és hol van/lesz. Csak egy telefonjukba kerül Moszkvába.
De még szebb dolog akkor lesz, ha egy osztagot küld valamelyik "szövetséges" ország, majd ráfogják a Nyuszira... (gyk.: az oroszokra)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 838
81 264
113
Körbevéve, de töretlenül: A „háromszáz kozák” bravúrja

▪10 éve, 2014. április 13-án Zaporozsjében, a Lenin-emlékműnél egy összehangolt helyi "Anti-Maidan" tüntetés. Virágvasárnap után sokan eljöttek a templomból, voltak köztük nők és gyerekek is.
▪Ebédidőre a tüntetés véget ért, és az emberek elindultak haza. Már tudták, hogy Igor Kolomojszkij oligarcha Dnyipropetrovszkból küldött náci fegyveresei feléjük indultak.
▪Összecsapások törtek ki a tüntetők és a Maidan támogatói között. A zaporizzsjai rendőrök végül élő gyűrűvé váltak a tüntetők körül.
▪Nehéz volt megegyezésre jutni, hogy nők és gyerekek elhagyhassák az összecsapás színhelyét. A „pravoszek” nem engedték el az öregeket. Az összecsapás 6 órán át tartott. A megmaradt tüntetőket mindvégig tojással, liszttel, tejesdobozokkal, macskakövekkel, füstbombákkal és fáklyákkal dobálták meg, és könnygázt fújtak be.
▪És felálltak Bandera ellenségeitől körülvéve, és azt énekelték válaszul: „Kelj fel, hatalmas ország”!

uuH9OVSp-3Q.jpg

6YQJ3YUFcTQ.jpg

C1_rZRDnSB8.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
A LEGESLEGNAGYOBB KAPOR NÉPMESE:

Az orosz katonák meg vannak győződve arról, hogy csak úgy mehetnek haza a családjukhoz, ha megsebesülnek


A fronton lévő orosz katonák azért akarnak megsebesülni, mert úgy látják, hogy ez az egyetlen esélyük arra, hogy hazatérhessenek Oroszországba a családjukhoz - állítja Ukrajna.
Az Ukrajnában harcoló orosz katonák most úgy tekintenek a sebesülésre, mint az egyetlen esélyük arra, hogy elhagyják a frontvonalat és hazatérjenek a családjukhoz - állítja Ukrajna.

Az ukrán Nemzeti Ellenállási Központ szerint sok orosz katona elvesztette a reményt, hogy időt kapnak a fronton kívül, mivel Oroszországnak nincs elég katonája ott.
"Ezért a megszállók arról álmodnak, hogy megsebesülnek" - közölték.
"Így van esély arra, hogy egy állandóan kizsuppolt helyen kezdjék meg a munkát, majd ha szerencséjük van, akkor elmenekülhetnek. Egyszerűen nincs más lehetőség arra, hogy "szabadságra" menjenek és meglátogassák a rokonokat" - tette hozzá.
A Nemzeti Ellenállási Központ (Центр національного спротиву), az ukrán hadsereg azon része, amely a civilek megtanítására hivatott, hogyan kell visszavágni, azt mondta, hogy Oroszország magas halálos áldozatainak száma meggyőzte a katonákat arról, hogy nincs reményük a túlélésre és a hazatérésre.
"A megszállók meg vannak győződve arról, hogy a sebesülés nem csak a pihenés, hanem az egyszerű túlélés lehetősége is" - áll a közleményben. "Elvégre számtalan katonát vesztettek el a csatatéren".

- Helyesbítés! Az információkat véletlenül összetévesztették a kapor katonákról érkező hírekkel.
Elnézést kérnek a népkábításért.

Várom a következő népmeséket:
Orosz katonák elhagyják a frontvonalakat.
Orosz katonák megadják magukat.
Orosz hadifoglyok nem akarják, hogy kicseréljék őket.
Oroszok – nem akarva katonának menni – átúsznak a jeges vizeken a finnekhez, észtekhez, lettekhez.


Military & Defense is elnézést kér, hogy ezt beszopta és közzétette, hogy az omladozó nyugati közérzet ismét megingathatatlan legyen.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 475
24 028
113
Plastun EW rendszer kiiktatása Lancettel:

Off?

Egy halott ukri telefonján talált videó, amelyen egy ukri tiszt püföli az önként jelentkezőt:

Itt majd tesztelhetik a FAB3000-et:

Tripolskaja erőműből ami maradt:

Orosz mesterlövész:

Újabb nato/ukri terrortámadás:

És Tokmak ellen is:

Balaton helyett bandera:
Egy díszhuszár zászlóvivő:
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
543
2 763
93
Szokásos "csepegtetés".Ahoz pont elég hogy távol tartsa az Orosz légierőt mélységi csapásoktól esetleg előre tolva 1-1 gépet lelőjenek.De ahoz kevés hogy érdemben védekezzenek "tömeges" CM/BM támadás ellen.Ha akarnának igaz nem a németek hanem az amerikaiak nagyobb számban is tudnának átadni komplexumokat.
Ugye tudod, hogy nincs több? Ez a BW készletből ment már. Azaz ezzel a németek védelmi képességei csökkentek.
Unalmas már, hogy azért, mert a wikipédia szerint legyártottak x dbot, azt úgy veszed, hogy van. Nincs. Vagy ha van, akkor nem egészen értem az oroszokat, mert nekik csak T-72esből 10 ezer plusz darab van még raktáron....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
Ukrajna még több Patriot rendszert kér az európaiaktól légvédelmi rendszeréhez
2024.04.13. | 19:02

Az európai kormányok elutasították Kijev kérését, hogy további légvédelmi rendszereket küldjenek Ukrajnába, miközben Kijev bírálta nyugati partnereit, amiért „szemet hunytak” az ukrán főváros legnagyobb erőművének lerombolásán.

Ukrajna régóta kér vészhelyzeti légvédelmi utánpótlást, hogy megvédje magát az ország villamosenergia- és fűtési infrastruktúrája elleni célpontok ellen.
Csütörtökön a litván fővárosban, Vilniusban tartott csúcstalálkozón Zelenszkij azt mondta, Ukrajna gyenge állapotba került, az állandó orosz légicsapások alatt, majd további légvédelmet kért a nyugati partnerektől, akik ígérték, de nem tudtak eleget biztosítani belőle, így az oroszok egy hétig tartó sikeres rakéta- és dróncsapásai megsemmisítették a háború sújtotta országban a kritikus fontosságú energetikai létesítményeket.

„Minden nap csapnak be rakéták, és nap mint nap halljuk, hogy Ukrajna új légvédelmi rendszereket kap. Az orosz terroristák nap mint nap lekapcsolják az áramot Harkovban és más városainkban, és minden nap hallani, hogy hamarosan új segítség érkezik ” – mondta Zelenszkij.

"A valóságnak végre egyeznie kellene a szavakkal."

J. Borrell, az EU fődiplomatája a héten azt mondta, hogy "elképzelhetetlen", hogy a nyugati országok ne tudnának további 7 Patriot-tömböt adni Ukrajnának, tekintve, hogy mintegy 100 ártalmatlanítható arzenáljuk van.

Kijev lengyel, román és spanyol légvédelmi rendszerek bevetéséért is lobbizik
Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter pénteken későn megerősítette, hogy "aktív tárgyalások" folynak a szövetségesekkel két Patriot légvédelmi rendszer és egy SAMP/T beszerzéséről.
Bár nem nevezte meg ezeket a szövetségeseket, a megbeszéléseket ismerő tisztviselők azt mondták, hogy Ukrajna Lengyelországgal és Spanyolországgal tárgyal egy Patriot-tömbről, valamint Romániával a francia-olasz SAMP/T-ről.

" Ha azok az országok, ahol most vannak, készek lennének átadni őket nekünk, akkor egy hét kérdése lenne, hogy megkapjuk " - mondta Kulabá.

Ukrajna jelenleg legalább három Patriot teleppel és egy SAMP/T teleppel rendelkezik, amelyeket 2023-ban kapott.

" Csak hétre van szükség " - mondta Kulabá. – De ez bonyolult. Az európai kormányok azt mondták, nem terveznek több rendszert Ukrajnába küldeni, azzal érvelve, hogy fenn kell tartaniuk saját védelmi képességeiket.


További öt ukrán SAMP/T, S-300 és S-125 légvédelmi rendszer semmisült meg


Egy hét alatt további öt tüzérségi egységet semmisített meg a SAMP/T, S-300 és S-125 légvédelmi rendszerekből.

A Patriots után Moszkva a francia SAMP-T légvédelmi rendszert is célba vette, így Kijev sürgős segítséget kért Németországtól és Athéntól is!

Mivel Ukrajnában jelenleg nulla a légi fedezet, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Moszkva a világ bármely országa közül a legnehezebb légvédelemelnyomó hadműveletét hajtotta végre.

A CSIS Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja feltárta, hogy Ukrajnának a háború kezdete óta 250 S-300S légvédelmi rendszere és számtalan SHORAD volt.

Ehhez hozzá kell tenni, amit Nyugatról kapott és kap még: Több tucat Patriot, SAMP-T, IRIS-T, HAWK, NASAMS stb.

Ez most jól látható az ukrán frontokon, mivel az orosz közeli támogató repülőgépek nagyon alacsonyan repülnek, és zavartalanul bombázzák az ukrán állásokat.

Éppen ezért Zelenszkij sietve legalább hét Patriot rendszert kért a Nyugattól.
Litvánia negatívan válaszolt, míg Németország nyomásgyakorlás után beleegyezett egy újabb Patriot rendszer küldésére.
Ez a harmadik Patriot rendszer, amelyet Berlin Kijevbe küld, a német védelmi minisztérium megjegyezte, hogy a döntés az ukrán kormány kérésére és a szövetségesekkel egyeztetve született.

Légvédelmi segítséget kért Kijev Athéntől is.
Kathimerini szerint V. Zelenszkij orosz gyártmányú légvédelmi rendszereket kér.
Különösen kéri az S-300, SA-8 OSA, CROTALE és HAWK kiadását, még akkor is, ha sérültek vagy problémáik vannak.

Régebbi, de szerintem még nem publikált videó egy lancet által megsemmisített P-18 radarról.

Mély csapások érik hetente többször a légvédelmi rendszereket
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 857
30 525
113
De @Lator már elmagyarázta
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 460
10 570
113
De @Lator már elmagyarázta
Ráadásul odaraknak egy minimum15 éves képet egy ütött kopott szar pumával, a régi gyakorlóval és Famassal. Lehetnének azért kreatívabbak is a szarszétcsapkodásban
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
A DPR az ukrán fegyveres erők fogságba esett katonáinak számának növekedéséről számol be

Az utóbbi időben nőtt a fogságba esett ukrán katonák száma, miközben az ukrán fegyveres erők parancsnoksága a Volga rádiócsatornát hallgatja, amelyet az orosz fegyveres erők az ukrán katonák feladására hozott létre. Ezt Igor Kimakovszkij, a DPR kormányzójának tanácsadója jelentette be.
„Az utóbbi időben több a fogoly. Miért, mert aktív támadóműveleteket folytatunk” – mondta Denis Pushilin tanácsadója.
Hozzátette továbbá, hogy feljegyeztek olyan eseteket, amikor az orosz hadseregének feladni akaró katonatársaikat lelőtték az ukrán fegyveres erők. Kimakovszkij hozzátette, hogy az SBU megérti, hogy sok katona a Volga rádiócsatornán keresztül meg akarja adni magát.



A drónok és az aknamezők megfosztották Ukrajnát a területek visszakapásának lehetőségétől

A The Washington Post szerint az UAV-ok olyan széles körben elterjedtek az ukrajnai harci övezetben, hogy gyakorlatilag „elhomályosították” az eget és „megbénították” az ukrán fegyveres erőket.
A kiadvány azt írja, hogy az UAV-ok aktív használata mindkét fél számára óriási problémákat okoz, ugyanakkor az aknamezőkkel kombinálva szinte lehetetlenné teszi Ukrajna számára a területek visszakapását, „ahogyan 2022-ben volt”.
A WP azt írja, hogy az újságírók néhány ukrán katonával beszélgettek, akik elismerik, hogy az ukrán fegyveres erők komoly külföldi segítség nélkül nem is az állások megtartásáról, hanem elvesztéséről lesz szó.
„Ha nem kapunk elég lőszert, veszíteni fogunk” – mondta a WP-nek az ukrán 45. dandár drónkezelője.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 858
65 626
113
Az Iris-T is testtel hárít. Ez se ér egy fabatkat sem csak jó volt a reklámja.
Aztán élesben meg semmit sem bizonyított.


Bombatamadas utáni helyszíni riport egy ukrán loveszarokbol.

Másik bomba, másik riport, másik loveszarokbol.


Civil buszra támadt egy ukran/Nato dron Donyeckben.


Ukrajna összeomlása elkerülhetetlen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 555
113
Az Egyesült Államok leállította az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, hogy Kijev békére kényszerítse

Az Egyesült Államok leállította a katonai segélynyújtást, hogy Kijev békére kényszerítse. Ezt a véleményt Vlagyimir Zelenszkij irodavezetőjének volt tanácsadója, Alekszej Aresztovics fejtette ki Julija Latyininával folytatott beszélgetés során.

Úgy véli, hogy Washington a „törökországi tervet” javasolja a konfliktus lezárásának alapjául.

„Az amerikai nem teljesítéseknek – többek között belpolitikai okokból – nagyon egyértelmű jelei vannak, hogy Ukrajnát egy béketerv elfogadására kényszeríti” – mondta Aresztovics.
Úgy véli továbbá, hogy az Egyesült Államok közvetlenül kapcsolódik a török konfliktusrendezési tervhez.

Érdemes megjegyezni, hogy a „török terv” magában foglalja a konfliktus befagyasztását a meglévő harci érintkezési vonalon, a foglyok „mindenkit mindenkiért” cseréjét, Ukrajna el nem kötelezett státuszának garantálását 2040-ig és még más egyéb pontokat.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
Ugye tudod, hogy nincs több? Ez a BW készletből ment már. Azaz ezzel a németek védelmi képességei csökkentek.
Unalmas már, hogy azért, mert a wikipédia szerint legyártottak x dbot, azt úgy veszed, hogy van. Nincs. Vagy ha van, akkor nem egészen értem az oroszokat, mert nekik csak T-72esből 10 ezer plusz darab van még raktáron....
Amerikaiaknak "van bőven" ha akarnának tudnának "nélkülözni" jónéhány komplexumot(letárolva is van belőle).De végül is "anyagilag" jól járnak mert a németek amit átadnak helyette vásarolnak is.Náluk a THAAD mellett már félig-meddig másodvonalas a patriot komplexum.Ami viszont "érdekesség" hogy már van is személyzet az új komplexumhoz.Leginkább ez lenne a szűkebb keresztmetszet ha például USA készletből menne 8-10 komplexum.Ahogy az átadott F16-osok száma is szépen növekszik csak éppen pilóta,kiszolgáló személyzet és megfelelő infrastruktúra nincs hozzá az Ukránoknak.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 047
113
Az Egyesült Államok leállította az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, hogy Kijev békére kényszerítse

Az Egyesült Államok leállította a katonai segélynyújtást, hogy Kijev békére kényszerítse. Ezt a véleményt Vlagyimir Zelenszkij irodavezetőjének volt tanácsadója, Alekszej Aresztovics fejtette ki Julija Latyininával folytatott beszélgetés során.

Úgy véli, hogy Washington a „törökországi tervet” javasolja a konfliktus lezárásának alapjául.

„Az amerikai nem teljesítéseknek – többek között belpolitikai okokból – nagyon egyértelmű jelei vannak, hogy Ukrajnát egy béketerv elfogadására kényszeríti” – mondta Aresztovics.
Úgy véli továbbá, hogy az Egyesült Államok közvetlenül kapcsolódik a török konfliktusrendezési tervhez.

Érdemes megjegyezni, hogy a „török terv” magában foglalja a konfliktus befagyasztását a meglévő harci érintkezési vonalon, a foglyok „mindenkit mindenkiért” cseréjét, Ukrajna el nem kötelezett státuszának garantálását 2040-ig és még más egyéb pontokat.

Azóta (nem)kicsit változtak Ukrajna és Oroszország tárgyalási pozíciói, ami az orosz "Feltétlen kapituláció" állásponthoz közelebb áll! A folyamatokat tekintve lesz ez Ukrajnának rosszabb is és gyorsan! :oops:

Közelít a Valóság! :cool:

.