[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 134
113
16 indítást az Ukránok állítanak.Egy S400-ast is "kiütöttek" erről van fényképes bizonyíték.Hogy Hány ATACMS tudta."kiszórni" a kazettás töltettel erről pontos adat soha nem lesz.Azon a 2 perces videón ami elérhető több nagyobb robbanás is van.Hogy azok az ott állomásozó Su27-esek,ukranok álltal állitott 2 darab Mig 31 esetleg lőszer vagy üzemanyag raktár azt nem "közölte" az Orosz fél.Nem csak himars indítóik vannak kaptak korábban 15-20 darab közötti számban M270-es indítókat is amik 2 darab ATACMS-t tudnak indítani.Ami a "cserealapot" érinti azok a kazettás rakéták már amúgy is pár éven belül selejtezésre kerültek volnkaphata az amerikaiaknál az Ukránav ckc konfliktust függetlenül.Maga az ATACMS mint "fenyegetés" elhárítása alapvető képessége mind az S400-as,mind a modernizált S300-as ütegeknek.
Melyik is az S400-as fényképes bizonyíték? Mert amit te betettél az egészen biztosan nem S400.
Ráadásul a képen csak egy valamilyen indító lesz. Az S400-as ütegben meg 3-4 ilyen van. Az üteg egésze a rendszer. Az indító meg maga nem system!
Az eddig kapott MLRS indítókból már jópár elpusztult. De ATACMS -ból is csak korlátozottan kaphattak. Nemrég kaptak belőle csak a 300M -ós csomagban. És abban más is volt. Egy ATACMS rakéta 1,5-2M USD
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 603
85 912
113

Ukrajna elveszítheti Harkovot, ha nem kap két Patriot rendszert – mondta Zelenszkij​

Ezt az ABC televíziónak adott interjújában nyilatkozta.

Azt is világossá tette, hogy csalódott Blinken kijevi látogatása miatt.

„A párbeszéd jó. De most segítségre van szükségünk – válaszolta Zelenszkij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715865258
Ez a Patriot vmi olyan fegyver, ami ha csak ránéz a muszkára, az egérré változik, vagy ez az amerikai szutyok, ami szarra se jó, max telibekapni egy panelt?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 940
15 342
113
Nem új, de szerintem még nem volt:



Ez meg másfél éves, de szerintem tanulságos visszanézni.

Az orosz vagy az ukrán hadsereg omlik össze előbb? – Kaiser Ferenc, Somkuti Bálint
2022. szept. 2.
Kaiser Ferenc katonai szakértő és Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, hadtörténész voltak a Hit Rádió Középpont című műsorának a vendégei.
Az orosz-ukrán háború aktualitásaival kapcsolatban kérdeztük a szakértőket. Sok kérdésben ütköztették álláspontjukat.
Kaiser Ferenc szerint: „Alapvetően arról van szó, hogy Ukrajna sok mindent nyerhet a Nyugattól: befektetéseket, fejlesztésekhez. Az oroszoknak azért kellett katonailag lépni, mert gazdaságilag és kulturálisan is elveszítette Ukrajnát.”
„Nem találok megnyugvást abban, hogy az oroszok rosszabbul élnek. Ha elfogy a gáz, ki lesz a hibás?” – kérdezte Somkuti Bálint. Kaiser Ferenc viszont sokkal optimistábban látja a helyzetet. Véleménye szerint az oroszoknál is van időnként robbanáspont. Azt mondani, hogy az európai államokban éhezés lesz, az erős csúsztatás.

Műsorvezető: Fekete Rita

https://www.youtube.com/watch?v=8zo0IVbhdYQ
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 385
31 642
113
Ukránok szerint az oroszok terve...
A Lyut menni Harkovba...Chasov Yarból...
Harkov, 15.-e éjszaka...
Elemzés a helyzetről
'24 évben eddig elfoglalt települések...ööö...vakondtúrások
Triton drónelhárító
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 174
12 324
113
Ez a Patriot vmi olyan fegyver, ami ha csak ránéz a muszkára, az egérré változik, vagy ez az amerikai szutyok, ami szarra se jó, max telibekapni egy panelt?
ez az amit az izraeliek azonnali hatályál selejteztek,!!!
Más.

Kicsit bluboxos de szelé szokás szerint leírta a várost.

GNt2c41WQAAQKaY

basszus mi lesz ha tényleg megindulnak szuminál?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 419
113
Miféle orosz előrenyomulás? Hülyék vagytok? Hol tájékozódtok? :D Itt az IGAZSÁG! :D :D
Olyan szintent csúcsra jár a fos, hogy ilyen még nem volt szerintem a történelemben. Göbbels is csak csettintene egyet.


"A felvételen jól látható a Lancet robbanása, de a harcjármű a támadást követően sértetlennek tűnik. Persze ez sem zavarta az orosz propagandisták egy részét azzal kapcsolatban, hogy megsemmisültnek nyilvánítsák a lövészpáncélost."



Moszkva tehetetlen. :D
Ehhez képest a 20 évvel ezelőtti Hitlernek egy heréje van szintű újságírást Pulitzer-díjra kéne felterjeszteni.
Ez már tényleg a szánalom kategória.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 175
67 425
113
Masszívan lövi tüzérség gél a Nato jelölt a civileket Belgorodban.

Természetesen Donyecknel se hagyták abba a civilek gyilkolasat ezek a jolképzett ukrán/Nato egységek.

Volcsanszk, Lancat elvitt egy ukran/Nato T-64-et. T-80-at már ezer eve nem láttam náluk.

Alagyujtottak Csasov Járnak.

Nato vezetéstechnikai tréning, Volcsanszk

Lipci elerve. Na innentől kíváncsi leszek.

.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 052
93
Nem lessz semmilyen NATO EU bevonulás Ukrajnában. EU S választások a valagunk alatt. A jelenlegi többség erősen erodalodni fog és érteni fogják hogy az eddigi irányvonal tarthatatlan több témában is köztük Ukrajna is szerepel. NATO bevonulás bekefntartani nem mehet be mert nincs béke. Béke kikényszeríteni mehetne be de ahhoz még nincs elég szabad erőforrás . Ha valami bevinul oda az legfeljebb az ENSZ lessz és nem most. Egyébként a konfliktus hamarosan le fog csengeni.
Hogy a választásokon bármi is múlna azt kétlem. Az európai nagybetűs ellenzék a választás illúzióját adja neked és a többi szabad pógárnak a fenenagy demokráciában, de ugyanonnan kapják a borítékot, és ha hatalomra kerülnek hogy-hogynem ugyanazt fogják képviselni ami ellen tiltakoztak. Lásd pl. Meloni-t. Vagy a tengerentúli színházat.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 549
24 620
113
Csaszov jar, nato jármű drónnal hazáig követve majd tüzérséggel kezelve:

Harkov terület, újabb foglyok:

Ma reggel Volcsanszkban már a központi kórház és lakótelepi részen folytak a harcok:
11-re elérték az ipari részt:
1 órakor elfoglalták a kórházat:
2 órakor a folyó lett a határ:

Volcsanszk épületek átvizsgálásakor pár ukri hadifogoly:

Rabotinó is visszakerült:

Harkovi drifter, nato járművel borulás:

ukri lövészárok trófeák (egy DP tár is felbukkan a fegyver nélkül):

Balaton helyett bandera:
A történészből már történelem lett:
-1 imám:
-2:
Rosszul nyílt ki az ernyő?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 288
79 052
113
Dudi váltogatja az álláspontjait.


Amit írtál az úgy igaz ahogy leírtad, és így egy az egyben mehet a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba meg Ukrajna... Tényleg azt gondolod, hogy neked vagy úgy általában az EU-nak bármilyen (legyen az gazdasági vagy katonai stb) hátrányt kéne elszenvednie Ukrajna miatt? Az egy végletekig korrupt maffiaállam, ahol a magyar kisebbséggel (is) úgy bánnak ahogy egy jóérzésű ember nemhogy egy másik emberrel, de még egy állattal se bánna.

2022. június 10.


Ezzel a véleményével teljesen egyetértek.




Idővel totál mást írkált:

És mia bajod a dán hozzáállással? Mitől kéne félniük? A kutya nem fogja őket megtámadni, ha légierőt sem tartanának fent abból sem lenne semmi bajuk.

És? Mit kockáztat ezzel Dánia Nyugat-Európa közepén?


2023. június 1.



Ezt meg arra írta, hogy fullba tolják a háborús uszítást a derék dánok, mint amikor azzal kampányoltak, hogy a komplett F-16-os flottájukat adják Ukrajnának, és azzal még oroszországi célpontokat is lehet támadni.
Hol itt az ellentmondás? Két total más beszélgetés, össze sem hasonlithatóak.
Minden tiszteletem azért hogy ezeket abszolválta.. Viszont az nem fér a fejembe hogy ezek után nem változott az irányba a véleménye hogy magyarként tán még sem kellene külső érdekeket szolgálni. Ez vonatkozik bármely, magyarságot érintő kérdésre. Tudom hogy nem vagyunk szuverén állam (mert nincs saját tulajdonú atombombánk) oda kell menni ahová küldenek.
Ilyen már a magyar sors pár száz éve..

Talán, mert nem gondolja azt, hogy azt jelenti a külső érdekek szolgálása, hogy nem Putyin seggét nyaljuk? Pontosabban azt gondolja, hogy Putyin seggének nyalása (ami segítek nem magyar érdek) 1000×rosszabb külső érdek szolgálása mint ami most van (de ezt leírtam már párszor).

Nem nagyon szoktam a személyemet ért akármilyen beteges érdeklődésre reagálni, de ami ez elmúlt pár napban itt folyt, hát hogy is mondjam elképesztő.
Milyen elmebeteg dolog az, hogy egy totál idegen 1000. senki (mint mindannyian itt a fórumon kivétel nélkül) személye így érdekeljen valakit pusztán azért mert nem ért egyet az adott illetővel?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 783
48 188
113
Ezek kaptak mindent a nyakukba, 155öst, aknavetőt, drónt:
.. de csak eljutottak Rabotinóba :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 557
47 545
113
Hol itt az ellentmondás? Két total más beszélgetés, össze sem hasonlithatóak.

Talán, mert nem gondolja azt, hogy azt jelenti a külső érdekek szolgálása, hogy nem Putyin seggét nyaljuk? Pontosabban azt gondolja, hogy Putyin seggének nyalása (ami segítek nem magyar érdek) 1000×rosszabb külső érdek szolgálása mint ami most van (de ezt leírtam már párszor).

Nem nagyon szoktam a személyemet ért akármilyen beteges érdeklődésre reagálni, de ami ez elmúlt pár napban itt folyt, hát hogy is mondjam elképesztő.
Milyen elmebeteg dolog az, hogy egy totál idegen 1000. senki (mint mindannyian itt a fórumon kivétel nélkül) személye így érdekeljen valakit pusztán azért mert nem ért egyet az adott illetővel?


Ne vedd a szívedre! Időnként mindenki kap egy kis fricskát. Néha jogosan, néha jogtalanul. Az meg természetes, hogy az érintett 100%-ban jogtalannak tartja.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 385
31 642
113
Ötletelés, iráni fegyver honosításról...
Skorpion-M használat közben
T-62M
Ex szlovák Mig-29 ukriknál
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 345
7 667
113
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 904
113
Talán, mert nem gondolja azt, hogy azt jelenti a külső érdekek szolgálása, hogy nem Putyin seggét nyaljuk? Pontosabban azt gondolja, hogy Putyin seggének nyalása (ami segítek nem magyar érdek) 1000×rosszabb külső érdek szolgálása mint ami most van (de ezt leírtam már párszor).
Inkább priviben küldöm el hozzászólásom ehhez a kommentedben - nem bántásképp irom ezt de kíméljük a fórumtársak amúgy is ijként megfeszült idegeit..
 
  • Tetszik
Reactions: sixtus

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 962
14 286
113
Hol itt az ellentmondás? Két total más beszélgetés, össze sem hasonlithatóak.

Talán, mert nem gondolja azt, hogy azt jelenti a külső érdekek szolgálása, hogy nem Putyin seggét nyaljuk? Pontosabban azt gondolja, hogy Putyin seggének nyalása (ami segítek nem magyar érdek) 1000×rosszabb külső érdek szolgálása mint ami most van (de ezt leírtam már párszor).

Nem nagyon szoktam a személyemet ért akármilyen beteges érdeklődésre reagálni, de ami ez elmúlt pár napban itt folyt, hát hogy is mondjam elképesztő.
Milyen elmebeteg dolog az, hogy egy totál idegen 1000. senki (mint mindannyian itt a fórumon kivétel nélkül) személye így érdekeljen valakit pusztán azért mert nem ért egyet az adott illetővel?
Szeretnek téged...nincs ebben semmi...lehet be akarnak vonulni, és protekció, vagy személyes ismeretség kell... nincs ebben semmi...Örülj neki!