Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
amennyiben ezek a vidók az üres ukrán utcákról valósak, az arra utal hogy már nem csak a gyerekeket és öregasszonyokat nem engedik ki a lakásból hanem a kutyákat se
mert a sorozók azokat is képesek lennének sorköteles férfinak nézni...
A legújabb hírek szerint Krinkyt- teljes egészében visszavették az Oroszok....(mondjuk már ideje volt véget vetni a bohóckodásnak)... A további csatározások a Dnyeper szigetein folynak tovább... (na oda se mennék...az egy elvetemült hely.... )
Pillanatnyilag a tavalyi ellentámadás során elfoglalt kb 100 nkm-nyi területet teljes egészében elvesztette ukrajna, és akkor nem számoljuk az azóta elfoglalt plusz Orosz területeket.
krynki egy (a donbaszhoz képest) igen kis kapacitású de magas hatásfokú daráló voltA legújabb hírek szerint Krinkyt- teljes egészében visszavették az Oroszok....(mondjuk már ideje volt véget vetni a bohóckodásnak).
Ukrajna 2.legnagyobb városa. Ezt már nehéz lenne jelentéktelennek beállitani.krynki egy (a donbaszhoz képest) igen kis kapacitású de magas hatásfokú daráló volt
vélhetően nem az oroszok vetettek véget neki - miért is tették volna - hanem az ukrik vitték át az oda szánt erőket inkább harkovba
harkov meg azért érdekes mert ott lipchyhez annyi tartalékot vittek az ukránok hogy napok óta áll minden, és volchansknál is belassultak a folyamatok
a kérdés honnan kerültek elő ezek a tartalékok, miért kerültek elő ha áprilisban ocheretyne idején nem kerültek elő
úgy tűnik harkov sokkal magasabb prioritással fut az ukrán döntéshozóknál mint a donbasz...
Már linkeltem ma, de ez a videó ultradurva. 3 és 4 napja voltak katonák, amikor elrabolták őket Ukrajnában és kivágták a frontra. Nem mondták mit kell csinálni, semmi kiképzés, csak husinak. És akkor csodálkozunk, hogy kihalt minden Ukrajnában? Ez nem más, mint tömeggyilkosság. A felelős pedig a drogos.
... és akkor jön ez a HP ...
És akkor Pressman azt picsogta pár napja, hogy akkor az oroszok olyan békét kötnének Ukrajnával, hogy nem marad meg Ukrajna. Mikor is volt ilyen béke? Mert menjünk már visszafelé! Ott van legutóbbról Grúzia. 5 nap alatt vége volt, 7 nap alatt a békét is aláírták. Grúzia annyira nem orosz, hogy az elnöke 30 évig külföldön élt, és mást se csinál, mint szervezkedik. A nép tüntet. És ennyi. Hol van itt a megszűnt Grúzia? De tudtommal nem szűnt meg legutóbb Magyarország, Románia, a németek is egyesültek. Ennek ellenére Ukrajnát kimerítik, tönkreteszik, demográfiailag kicsinálják. De kinek? Kinek kell ez a terület?
És akkor a fenti HP a burjátoktól fél, nem pedig a saját politikusaitól ....................
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy nem alakul, hanem alakult:
![]()
Medvegyev: Ukrajna egy klasszikus bukott állammá alakul - Orosz Hírek
Zelenszkij ötéves mandátuma kedden lejárt, de azzal érvelt, hogy az ukrán alkotmány nem teszi lehetővé számára, hogy a 2022 februárjában kihirdetettoroszhirek.hu
Van bármilyen valós következménye annak, hogy bekerült az adminisztrációs és nyilvántartési rendszerbe? Jelent ez bármilyen kötelezettséget az EU részéről? Vagy olyan gyorsan ahogy bekerült ki is kerülhet Ukrajna?Hogy "ON" legyünk , akkor én megkérdeznék ezen a fórumon, a kevés emberek közül bárkit, aki EU érdekeit és igy értékeit képviseli, hogy Majdan után hogyan kerülhetett az EU nyilvántartási és adminisztrációs rendszerébe Ukrajna "bele" ha nem EU tag?
A többi, még nem EU-s de várományos országot meg miért nem kapott ilyen megkülönböztetett figyelmet?
Mi alapján kívánjuk az EU ba Ukrajna seggét berúgni, ha alapvető, ez irányú törvényeinknek sem felel meg?
Mi közünk a nem EU tag Ukrajnához ??
Ezekre a kérdésekre kellene gombot varrni, végre egy valamilyen elfogadható választ óhajtanák hallani
Esküszöm, hülyén halok meg ha ezekre a kérdésekre nem tudom majd az EU konform, -helyes- választ.. Már eddig is n álmatlan éjszakán vagyok túl, mint ez a mai is..
Azt nem fogadom el hogy ott vannak fű alatt a befektetéseink és beruházásaink, amelyek szintén kevésbé törvényes úton születtek, melyek elvesztésével akár gazdaságilag is feldobhatjuk a bakancsot..
Az EU érdekeit képviselők Ukrajna ügyében felvilágosító válaszait várom postafordultával, no nem a kiadóba, hanem ide..
Ha Ukrajna bele került, milyen indokkal nem rakták bele Szerbiát pld?Van bármilyen valós következménye annak, hogy bekerült az adminisztrációs és nyilvántartési rendszerbe? Jelent ez bármilyen kötelezettséget az EU részéről? Vagy olyan gyorsan ahogy bekerült ki is kerülhet Ukrajna?
Mivel nem véletlenül került bele, valószínűleg van, illetve valamiféle szándéka van az eu-nak vele. Azt, hogy ez miféle kötelezettséget jelent és kinek a részéről, arról csupán keveseknek lehet pontos fogalma, de az biztos, hogy ez valamilyen szándékot jelent a két fél részéről.Van bármilyen valós következménye annak, hogy bekerült az adminisztrációs és nyilvántartési rendszerbe? Jelent ez bármilyen kötelezettséget az EU részéről? Vagy olyan gyorsan ahogy bekerült ki is kerülhet Ukrajna?
A szagértő urak tízpontos elemzése után kissé csalódottan olvastam a megoldásra vonatkozó nyúlfarknyi javaslatukat, mely abban merül ki, hogy több lőszert U._nak, saját hadigazdaság megerősítése, Oroszo. elrettentése.Brit szakértők:
"a NATO gyors felbomlásához vezethetne, mivel a déli tagországok – mint Magyarország, Szlovákia és Ausztria – alkut kötnének Oroszország elnökével."
Az osztrákok beléptek a NATO-ba amíg a postán voltam?
![]()
Brit szakértők: Vlagyimir Putyin offenzívája harmadik világháborúhoz vezethet
Ismertették azt is, hogy mi történhet Magyarországgal ebben az esetben.index.hu
Gondolom ezt a brit tudósok közölték vele. Így már nem annyira meglepő.Brit szakértők:
"a NATO gyors felbomlásához vezethetne, mivel a déli tagországok – mint Magyarország, Szlovákia és Ausztria – alkut kötnének Oroszország elnökével."
Az osztrákok beléptek a NATO-ba amíg a postán voltam?
![]()
Brit szakértők: Vlagyimir Putyin offenzívája harmadik világháborúhoz vezethet
Ismertették azt is, hogy mi történhet Magyarországgal ebben az esetben.index.hu
A fehér orrú bohóc csak az egyik felelős, vannak megbízói is, lévén nem magától ennyire hülye a szerencsétlen: ő még hülyének lenni is hülye önállóan.Már linkeltem ma, de ez a videó ultradurva. 3 és 4 napja voltak katonák, amikor elrabolták őket Ukrajnában és kivágták a frontra. Nem mondták mit kell csinálni, semmi kiképzés, csak husinak. És akkor csodálkozunk, hogy kihalt minden Ukrajnában? Ez nem más, mint tömeggyilkosság. A felelős pedig a drogos.
Ha a fuckránok elveszítik a tengerpartjukat, az angolszászok is eloldalognak a térségből, hogy máshol keressék maguknak a bajt.Ha én lennék az orosz elnök( Oroszország szerencséjére nem vagyok, Putyinnal sokkal jobban járnak), akkor egzisztenciális kérdésként kezelném Ukrajna felszámolását/ olyan szintű területi és képesség beli lecsökkentését, hogy eszébe ne jusson többet senkinek sem felhasználni, mint Oroszország elleni támadás proxyországa, területileg és emberanyagot tekintve. Az is alap volna, hogy ha meghagynám őket, kb. abban a minimális, megyényi területen, amekkorák eredetileg voltak, akkor NATO tagság az kizárt.
BTW F-16.
Ennyi eltelt idő után már nem lehetetlen az ukrán pilóták egy csoportjának befejeződött kiképzése - azért másfél év egy feszített képzéssel kihozhatóak egy nagyjából jó szintre. Alap pilótakészségek (fel-leszállás, navigációs, emergency procedures, stb...) mostanra simán be kellett csontosodjon - végül is nulláról 8 hónap alatt kereskedelmi pilótát képeznek.
Harcászati kiképzés szempontjából igazából nem kell nekik CAS vagy hasonló specifikus bevetésekre számítani - a képzési tematikájukat a standardtól eltérően le lehetett szűkíteni arra, amire kellhet. Szerintem a stand-off fegyverzet hajigálása AG esetben, amit elvárnak tőlük (semmi célmegjelölés vagy ilyesmi, elmennek egy pontra oldani és csá, többit végzi az eszköz). Sima bombakamion bevetési metódus, GPS siklóbombákkal, meg stealth CMekkel (JASSM és társai). Az F-16 nagyon jól kiszolgálja a pilótát, ide értve az önvédelmet is.
Nagyobb baj, hogy az AA képzés sem úszhatták meg, BWR AMRAAM eregetés meg magában egyrészt nem egyszerű (nagyon összetett a BWR harcászat, ha belemélyedünk), másrészt kevéske magában... de szerintem mostanra kielégítően megugorhatták azt a szintet, amit az USAF elvár egy szakszós pilótától.
A baj a másik oldal... az orosz már rendlekezik az első vonalas 5.th gennel, AWACS és masszív LR BWR fegyverzettel illetve integrált légvédelemmel. Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akik ezek ellen felszállnak...
A fehér orrú bohóc csak az egyik felelős, vannak megbízói is, lévén nem magától ennyire hülye a szerencsétlen: ő még hülyének lenni is hülye önállóan.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..